- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
moleculez #98392 üzenetére
A .desktop fájloknak alapvetően nem kell x jogosultság, mert nem futtatható fájlok, hanem inkább konfigurációs fájlok, amik az asztali környezetnek szólnak. Gyakorlatilag viszont korábban volt már olyan, hogy az x nélküli .desktop fájlokat nem jelenítette meg a rendszer.
Olyanba is belefutottam már, hogy ha nem a $PATH-ban lévő könyvtárba települt a program indítófájlja, akkor a .desktop fájlban meg kellett adni azt az útvonalat, ahova települt, másként nem volt hajlandó megjelenni az indítóban. -
Balerik
aktív tag
Lehet, hogy buta kérdés...
Zene hallgatásra egy RPI-t használok, amin moOde Audio fut. Elvileg ez egy debian (Bullseye). A moOdeban be lehet kapcsolni az SMB megosztást...
[kép]
Az a gondom, hogy mondjuk a Kodi alól betudom tallózni az a megosztást, de Debian 12 alól már nem.
Hogyan tudnám mégis Debian alatt felcsatolni ezt a mappát? -
-
moleculez
veterán
válasz
urandom0 #98385 üzenetére
ChatGPT javaslatára hozzáadtam az alábbit:
Elég hosszú volt az eredeti nem hasonlítottam össze mi hiányzik.Plusz ugye chmod +x …/.desktop fileon.
Azt nem értem hogy egy DE váltás hogyan/miért basztatta a .desktop filet?
[Desktop Entry]
Version=1.0
Name=Microsoft Edge
Comment=Browse the web
Exec=/usr/bin/microsoft-edge-stable %U
Icon=/usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/microsoft-edge.png
Terminal=false
Type=Application
Categories=Network;WebBrowser;
StartupNotify=true -
válasz
CPT.Pirk #98389 üzenetére
Igen, amíg nem lesz EOL a OS, a böngészőt mindenképp naprakészen kell tartania, de ez meg is történik, mivel a Linux Mint nem snapol, így saját maguk oldják meg ezt, de valóban jön is gyakran a FF upgrade. Debian is frissíti a ESR-t rendesen.
Snap FF verzióról olvastam én is, hogy lassú tud lenni az induláskor, sokan cserélték is emiatt régebben normál verzióra.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #98388 üzenetére
Ezt lekezelték Ubuntu vonalon úgy, hogy a 20.04-ről 22.04-re frissítve lecserélte a Firefoxot a Snap-es verzióra, ami azzal járt együtt, hogy kicsit lassabb lett a böngésző, főleg az elindulása...
Amúgy muszáj a disztróknak megoldani a böngésző frissítését, különben bankolás meg hasonlók nem működnének egy idő után.
-
válasz
urandom0 #98386 üzenetére
Ha nem snap csomag lenne, akkor is frissülne a Firefox, mivel LTS a rendszer. Fura is lenne, ha nem ezt tenné, mivel akkor mi értelme lenne magának az LTS verziónak? Linux Mint 20.04 alapú verziója is kapja a friss Firefoxot 2025-ig, amíg nem lesz EOL a verzió.
-
moleculez
veterán
Szóval váltottam Plasmaról Gnomera. Annyi fennforgással megúsztam hogy az Edge nem volt az alkalmazás indítóban, kereső sem dobta fel
Fel volt nyilván telepítve, pl /usr/bin alatt el tudtam indítani. Meg kellett szerkeszteni a .desktop filet aztán ment🤷🏼♂️ Mi lelte, és miért pont az Edge?
-
-
sh4d0w
félisten
Nem neztem, mindig Heroicbol inditottam. Itt a hiba: [link]
moleculez: en akkor hasznalok Edge-et Debianon, ha piros ho esik lila pelyhekkel, neonzold arnyalatban.
Dhampir: en KDE-t hasznalok.
CPT.Pirk: ha legkozelebb megfagy, belenezek tuzetesebben, de ugy remlik, onnan tudom, hogy a FireFox a bunos, viszont hasznosat nem talaltam.
Rowon: nekem 115-os ESR. A jatek meg terminalbol inditva ennyit ir:
(18:10:57) ERROR: [Backend]: Couldn't find all library folders of Wine Default - wine-8.0 (Debian 8.0~repack-4)!
Missing undefined and/or undefined!
Falling back to system libraries!
Egyebkent igaza van, mert 9-es wine van fent. -
Dhampir
félisten
Ezt az én hozzászólásomra írtad válasz-kérdésnek?
Bennem is felmerült, de néhány kiegészítő kivételével ugyanazokat használom Chromium alatt is, azonban a csak Firefoxhoz kapcsolódó némely egyéb kiegészítő miatt elképzelhető, hogy ezek közül valamelyik a tettes, ezt megpróbálom majd kizárni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sh4d0w #98365 üzenetére
Jah, mindkét Cities Skylines megy faszán. Sőt, tulajdonképpen a legtöbb single player játék pöccre indul manapság a Steamen.
A teljes GUI halála miatt ez valami driver halálnak hangzik... Dmesg-ben nincs valami infó, mikor ez megtörténik?
Egy időben voltak gondjaim az 5600XT kártyámmal, ott a játék közben a driver beadta a kulcsot és nyomott egy GPU resetet, amiből már nem volt visszatérés... Viszont ezekről mindig volt infó a dmesg kimenetben. Asszem az volt a gond, hogy azt a típusú 5600XT-t a driver alulfeszelte, így instabil volt a hardver. Hetekig leveleztem a fejlesztőkkel ez ügyben, aztán végül gyanúsan egyszerre egy disztró cserével megoldódott a gond.
paoinho: https://www.reddit.com/r/linuxmint/comments/11m2cxg/password_requirement_for_apps_how_to_disable/
Megoldható pl így, de ezzel felülvered a Linuxos biztonság sarokkövét.
-
Nekem még Fedorán nem volt fagyás, sem Debian alatt. Nem lehet, hogy valami kiegészítő okozza?
-
Dhampir
félisten
válasz
sh4d0w #98359 üzenetére
A Firefoxnál párszor már volt lefagyás, főleg akkor, amikor egynél több ablak és sok lap megnyitása mellett a könyvjelzőkben húzgáltam át lapokat. Nem tudom, hogy ez csak a Gnome Shellben fordul elő?
Szintén a Firefox esetében előfordul, hogyha nagyobb felbontásra váltok a videólejátszásnál, utána megakad a lejátszani kívánt videó, míg ugyanez a probléma Chromium webböngésző esetében nem jelentkezik.
-
moleculez
veterán
válasz
sh4d0w #98359 üzenetére
Amióta ismerem (kb 15-20 év )a FF hajlamos erre, bármilyen platformon (igen, macOSn is), sztem dokumentálni kéne és eladni mint feature
De azóta számtalan nagy újrakiadás, az alapoktól újaírtuk, rebranding meg amitakarsz történt, és még mindig crashol… óriási
. Vagy 5 éve el is engedtem. Most Edge-t használok.
-
paolinho
őstag
válasz
I02S3F #98364 üzenetére
Linux Mint Cinnamon
CPT.Pirk: Amikor bekapcsolom a gépet, beadom neki a jelszót, illetve, ha a képernyővédő oldásához is használom. Akkor zavar, amikor csak simán használom a laptopot. Idáig még nem volt olyan, hogy amikor kérte a jelszót, akkor ne adtam volna meg neki. Szóval én csak erre az esetre szeretnék tőle megválni.
-
sh4d0w
félisten
válasz
CPT.Pirk #98363 üzenetére
Fogalmam sincs... Olyat sem tapasztaltam korabban, hogy a Firefox osszeomlott volna, ujabban csinalja. Viccs modon egyebkent a teljes GUI-t magaval rantja, de az audio az megy tovabbra is.
Kozben kleteszteltem, Steamrol a Cities : Skylines is megy, mint az alom, az Epices es GOG-os jatekokkal egyelore meggyulik a bajom. Kiprobaltam tobbfele Wine-GE es Proton-GE csomagot, amit a Heroicbol telepitek, ugyanaz a hiba mindegyiknel.
-
-
urandom0
senior tag
válasz
totron #98323 üzenetére
Nem zavar, mert én nem a Windowsra készült tízbillió szoftvert akarom használni, hanem azt a tucatnyit, amire szükségem van, és az mind elérhető Linuxra is.
A kis Raspberry-met napi szinten használom, ezen van a webszerverem, ezt használom fájlszervernek, elég fura lenne mondjuk ezen Windowst futtatni, már csak azért is, mert Windowsra nincs tmux (és semmilyen terminal multiplexer). És ez engem sokkal jobban zavar(na, ha használnék Windowst).
Minden egyéb platformon nagyobb a kínálat.
Amennyiben egyéb alatt a Windowst és a MacOS-t értjük, akkor igen.
-
sh4d0w
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
sh4d0w #98347 üzenetére
Korábbiakban kipróbáltam ilyen-olyan launchereket, másféle előtétprogramokat, de végül maradtam az alapnál. Persze az adott notebooknál sok értelme nincsen a nagyobb játékok futtatásának, de azért kipróbáltam.
Nálam a Steamben a Proton Experimental van beállítva, miután valamelyik játéknál végigzongoráztam a korábbi verziókat, a ProtonDB alapján figyelembe véve az értékeléseket, de ott a hardverkonfigurációk is eltérőek voltak.
Egy furcsa felvetés: szerintem érdemes lehet újraindítani a teljes rendszert egy ilyen beállítás után, nem csak kilépni és újra belépni a felhasználói környezetbe, hogy jobban "összecsiszolódjanak" a komponensek.
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #98356 üzenetére
ha megvoltak a driverei, és a kiegészítő gyári szoftverei, ne működtek
Ez egy elég nagy "ha". Vajon a HW gyártók egy 80+-os piaci részesedéssel rendelkező op.rendszerre fejlesztenek, adnak ki meghajtó/kezelő programot, vagy törődnek a piac kisebb szereplőivel, ami töredék bevételt hoz?
Senki és semmi nem garantálja, hogy egy Windows-on működő HW működni fog Linux alatt is. "nehogymár bárki megszabja nekem a bútorzatot" Senki nem szabja meg, csak használni nem fogod tudni. El kell fogadni, hogy ha ilyen kis piacot lefedő op.rendszert használsz, jól meg kell nézni, milyen lakást veszel, hogy ott kényelmesen elférjenek a bútoraid.
Ne keverjük ide a munkát, itt mindenki otthoni használatra gondol. Persze itt is lehetnek extrém esetek, de egy átlag felhasználó ugyanúgy tud internetezni, receptet gyűjteni, vagy játszani, megírni a házi feladatot.
Persze biztosan találni olyan játékot, házi feladatot, stb... amihez Windows kell, de nem is ez volt a kezdő kérdés!Totron azt kérdezte, hogy Nem zavar titeket, hogy linuxra van a legkevesebb szoftver?
Erre a válasz pedig az, hogy nem. Szerintem rengeteg szoftver érhető el a legkülönfélébb témákban. -
válasz
sh4d0w #98343 üzenetére
Szerintem a mi keettőnk álláspontja sose fog közelebb kerülni egymáshoz mert mindig két malomban őrölünk.
Amit le szeretnék szögezni.
Itt, és más fórumokon, évek alatt, az eddigi több 1000 hozzászólásomban soha nem említettem hogy én teljesen, 100%-ban át akarok állni Linuxra.
Kedvtelésnek, hobbinak, az újdonság varázsának érzem mai napig.
És miután tisztába lettem a hiányosságaival, ez méginkább így van.
Mégegyszer. 24 év Win alatt én olyan hardverrel nem találkoztam aminek ha megvoltak a driverei, és a kiegészítő gyári szoftverei, ne működtek volna.
Ismét mégegyszer, nem tudok mit csinálni a hardverkörnyezetemmel mivel az adott.
Nagyon hülye hasonlattal, megvan a lakás, és nehogymár bárki megszabja nekem a bútorzatot. Hogy csak ezt meg azt vehetek, meg ilyen ágyat, olyan szekrényt.
Munkámból kifolyólag természetes hogy nem tudok célszoftvereket futtatni Linuxon, és ezt azonnal, minden nyavajgás nélkül elfogadtam.
Próbálkoztam, évekig, és se a Wine se semmi nem segít ezen. Elfogadtam, semmi gond, mégiscsak más platform.
Nem is mérgelődök ezen, nincs is rá igényem. Csak amikor többen boldogan közlik hogy szerintük nincs olyan szoftveres, hardveres probléma amit ne lehetne Linuxon megoldani (neki....!!) akkor nem tudom szó nélkül megállni és felsorolom az eddigi kudarcaimat. De ezt nem azért teszem! hogy veszekedést, bármit generáljak, hanem mint tényt.
Erről is le fogok szokni azt hiszem mivel az antagonisztikus ellentéteket nem lehet megoldani fórumokon. -
Tim82
félisten
válasz
sh4d0w #98347 üzenetére
A Heroic Launcherben tudsz Wine, illetve Proton verziókkal variálni, mint pl. az itt ajánlott 8.0-5-ös Protont letölteni és beállítani az adott játékhoz, hogy azt használja.
-
paolinho
őstag
Az megoldható lenne Mint-en hogy ne kérjen minden szoftver telepítésnél, vagy eltávolításnál jelszót?
-
válasz
Warton #98348 üzenetére
Attól még a Nouveau-nak dolgoznia kellene, csak jóval gyengébb teljesítménnyel, mint a gyári Nvidia driverrel. Én egy GT 610-zel használtam egy darabig Mintet, azzal nem volt gondom.
Szerk.: még annyit, hogy, ha tényleg nagyon régi a kártya, akkor elég neki a Nouveau, mert az már előrébb jár mint azok a tényleg kőrégi driverek, amiket még anno az Nvidia utoljára kiadott hozzájuk 10+ éve.
-
Warton
őstag
Most próbálkozom egy őskövületre (Nvidia kártyával) felrakni egy mintet és konkrétan csak compatibility módban tudtam telepíteni. Aztán telepítés után közvetlen a bootolás után elsötétül a képernyő és hallom a Mint indulós hangját.
TTY-t se tudtam elindítani.
Most kicseréltem a vgat egy 5750-esre és röccre-pöccre indul. Olvastam, hogy valamit a grubos izében kéne átírni... ennek sem vagyok tudója.
Lehet, hogy az összefoglalóba be kéne írni, hogy nvidia kártyád van? Felejtsd el az egészet, menjél vissza a windows topicba. -
moleculez
veterán
Vettem egy nagy levegőt és kibaxtam a ‘csába a Plazmat, ment helyette Gnome. Egyszerűen mindig basztattam valamit meg mókoltam mert annyi mindent lehet, aztán valahogy sose lett olyan mint akartam. Na GNOME az teszi a dolgát ahogy van azt kész. Ez ilyen se-veled-se-nélküled volt, de valamit lépnem kellett
Úgy érzem helyreált az egyensúly az erőben
-
Dhampir
félisten
válasz
sh4d0w #98210 üzenetére
Friss tapasztalatok a Steam-el (Ubuntu 24.04.1), két bejegyzés:
A Clear Sky esetében belepakoltam még egy gamedata mappát, azután változtattam is rajta és hiba nélkül működik minden. Persze itt nincs gond a videokártyával, csak az Intel processzorba integrált kis grafikus gyorsító teszi a dolgát.
-
-
sh4d0w
félisten
válasz
tordaitibi #98336 üzenetére
A Windows 95 ota tudott, hogy olyan hardvert veszunk, amit az OS, amit hasznalni akarunk, tamogat. Megeshet, hogy bizonyos korlatok koze vagyunk szoritva - peldaul laptop vasarlasa eseten - de olyankor vagy jon a hardvercsere vagy a workaround. Asztali gepnel ez kevesbe letezik, mert gyakorlatilag minden letezik PCI-E kartyakent vagy USB-s megoldaskent. En is dobtam ki ujonnan vett HP laposbol wifi kartyat es csereltem Intelre, mert nem ment Linux alatt.
A Te allaspontod szerint mar megvettem a vesogepet, ugyhogy azzal kell megcsinalnom a fa, uveg es akarmilyen egyeb metszetet. Nyilvanvaloan ez marhasag, a feladathoz valasztasz eszkozt.Esetedben: ha jol remlik, utoljara valami biztonsagi rendszert szerettel volna mukodesre birni Linux alatt, de igazan csak Windows alatt mukodik. Tehat vagy rossz biztonsagi rendszert vettel, vagy a Linux nem jo, amit szinten Te valasztottal (bocs, ha rosszul emlekszem).
-
válasz
tordaitibi #98337 üzenetére
De HA egyszer valaha lenne, hozzád fogok fordulni.
Azt nagyon okosan teszed, én is velem szoktam megbeszélni a zümis problémákat!
Akkor nem volt meg ez a másik poen sem...nincs meg ez a itt van most velünk a szobában dolog sem? Mindegy! (azért remélem nem neheztelsz a poenokért, mármint amik leesetek egyáltalán)
Mellesleg tutod, hogy mindig arra figyelnek fel a szakemberek, ha a paciens azt mondja, semmilyen pszicho problémája sincs!? Sokkal jobb, ha párat bevallasz, akkor úgyse fogod érdekelni tovább.
Ha már Windowsos gépek...a vírusampulla töltő gépsor is azt használ, amit szerencsére csak ritkán kell használnom.
-
válasz
tordaitibi #98336 üzenetére
Fiókban "rohadó" hardvernek semmi értelme, minél előbb el kell adni, mert a számtech cuccoknak gyorsan avul az értéke. Ha tuti nem fogod már használni, csak jóból írom, többet ér eladni.
-
válasz
ubyegon2 #98335 üzenetére
Nem, nem akarok, mivel ezekkel semmi pszichés problémám nincs perpill. De HA egyszer valaha lenne, hozzád fogok fordulni.
Itt most nincsenek velem egy légtérbe ezek a szoftverek, most pihis nyugis helyen vagyok.
Csak akkor találkozok velük amikor az irodaházba, a központba vagyok szolgálatba. -
válasz
sh4d0w #98334 üzenetére
Nem én. A helyzet adott, valószínűleg miattam a cég ahol dolgozok, nem fog azonnali átcsoportosításokat és szoftverpark változtatást eszközölni.
Amúgy igen, értelek de nem írom alá.
én magán számítástechnikába otthon azt vallom hogy nem a szoftverhez fogok hardvereket guglizni meg kompatibilitási táblázatokat nézegetni hanem ami van, abból főzök mert az már megvan. És alkalmazkodjon az os meg a szoftver.
Számomra 5-6 éve, azóta linuxozok aktívan, az egyik legmegdöbbentőbb első benyomás 3 darab otthoni hardverem kukázása lett volna.
Nyomtató, tv vevő meg egy szkenner.
Nekem 18 évig ez ismeretlen volt, drivert megmutat, eszköz teljeskörűen!!! működik, ennyi.
TV vevőt 4 napig vadásztam anno, a'la Linux compatible, a 35 ezres Avermedia hibryd Volar meg a fiókba rohad? Csak mert én linuxozni szeretnék. Hmm. -
válasz
tordaitibi #98333 üzenetére
Akkor nem ment át a pszicho poén! Tudod, amolyan akarsz beszélni róla?
Egyébként ott vannak most veled a szobában ezek a szoftverek?
-
sh4d0w
félisten
válasz
tordaitibi #98331 üzenetére
Mondtam mar, hogy rosszul valasztottal eszkozt...
-
válasz
ubyegon2 #98332 üzenetére
Van de felesleges, tudod hogy én célszoftverekkel dolgozok, amiknek nem hogy alternatívája de még közelítője sincs Linuxon. Pedig keresgéltem nem keveset, hidd el.
Csak az általad mélyen utált ablakos rendszerre léteznek.
Így az írásom degradáló lenne a pingvinre és ez nem fair.
[link] pl. itt nézelődj, alul a Siwena, ezt használja a cég ahol vagyok.
Teljesen hülye vagyok amúgy ezekhez a szoftverekhez csak felhasználói szinten tudom őket kezelni. -
válasz
tordaitibi #98331 üzenetére
Te még nem futottál bele, én 6 éve folyamatosan ezt teszem
No erről még nem is hallottunk! Van kedved írni róla?
-
-
cigam
titán
?? A packages-en kívül ott ports, plusz rengeteg Linux-ra fordított programot is tud futtatni.
Plusz egy distro minőségét nem az elérhető programok számossága határozza meg. Ott van pl. az Android. A Google áruháza roskadásig tele van programmal. A sok szemétből úgy kel kikaparni a valóban használható, jól működő programot. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
totron #98323 üzenetére
Mármint céges szoftver. Kérdés, hazaviszed-e a munkát? Egyfolytában drága kreatív appokkal dolgozol-e? Kell-e neked a teljes MSO egy táblázat meg egy szöveg szerkesztéséhez?
Ha pusztán a szoftverek számát nézzük, egy Debian alatt valami bődületesen sok progi telepíthető egyből, mindenféle guglizás meg külön letöltögetés nélkül.
Meg aztán mivel szoktál dolgozni? A unix/Linux világban megszokott eszközök jó sokáig hiányoztak a Windowsból, ezért is tették bele a WSL-t, mert a programozóknak nem volt vonzó az ilyen szempontból sokkal butább Windows használata.
-
totron
addikt
Nem zavar titeket, hogy linuxra van a legkevesebb szoftver? Minden egyéb platformon nagyobb a kínálat.
-
moleculez
veterán
válasz
headhunter #98321 üzenetére
Nincs ennyire kimaxolva, de kb jah.
Amúgy kutyaközönséges Debi megy rá. Épületek statikai modellezésére /szimulációkra van használva, mostanában aerodinamikai szimukat is csinálnak.
Amúgy a napokban olvastam hogy a CERN pl Alma Linuxon fut, miután a Scientific Linux EOL-hoz ért.
-
moleculez
veterán
Ismerősöm átvette az új workstationjét (Threaripper Pro + A100 + 500GB RAM), asszondja tudnál valami kis erőforrásigényű disztrót ajánlani?
Mondom Puppy Linux talán, esetleg.
-
cigam
titán
válasz
roseben #98314 üzenetére
Látni kellett volna a teljes fstab sort, és az lsblk -f kimenetét.
pl. az ntfs-3g már nem is kell, az újabb kernelek alapból ismerik.--
Ez a mergefs mit lép arra, ha x mappába mentek, de azon a lemezen, ahol az x mappa van elfogy a hely? Egy másik lemezen is létrehozza azt a könyvtárstruktúrát, és ott folytatja tovább a fájlok tárolását? -
Petya XT
senior tag
válasz
ubyegon2 #98310 üzenetére
Elnézést, ha kicsit zavaros volt. Amit linkeltem az utolsó működő verzió volt, a projekt hivatalos oldalán nagyobb verziószámú van. Azért, hogy ne maradjunk csavar nélkül, megint frissítettek rajta egyet. De elengedtem, visszatettem 1.26.7-es verziót. Le van szahara.
Igen, elfelejtettem májkimiki-t elétenni
Nem vagyok a toppon ma(sem).
-
roseben
junior tag
Sziasztok!
Kubuntu 22.04-et upgradeltem a rendszer saját frissítéskezelőjével a 24.04.1 verzióra. SSD1-en van a rendszer és van egy SSD2 a gépben ntfs fájlrendszerrel amin az adat van. Upgrade óta nem csatolja fel automatikusan az SSD2-t, csak manuálosan. Akárhogy próbálom az fstab-ban hozzáadni a megfelelő sort utána nem bootol a rendszer.
UUID-nek az sdb1 van megadva.
Csatolási pont /media/user.
Filerendszer: ntfs-3g
Az opciókkal lesz a gond, mert a dump és a fsck is nulla.
Opciókhoz mi a biztos megoldás? -
válasz
Petya XT #98302 üzenetére
veracrypt-1.26.7-Ubuntu-20.04-amd64.deb
Ez a verzió van azon az oldalon is, amit linkeltél, ezért gondoltam, hogy ugyanazon verzió jó lesz a hivatalos oldalról is...
Jó, már leesett, imént mobilról írtam, kis képernyőn nem fogom fel a dolgokat...szóval amit linkeltél, az ez:
https://sourceforge.net/projects/veracrypt/files/VeraCrypt%201.26.7/Linux/
Így aztán nem is gondolhattam volna csak arra, ami ezen az oldalon van. Miközben ezt is linkelhetted volna:
https://sourceforge.net/projects/veracrypt/files/
Mindegy, csak felfogtam...
De ez a gtkhash program kiváló, köszönöm. Az i betűnél meg nem vettem észre, hogy kiírja az összegeket.
Ezt gondolom májkimiki-nek szántad!
-
5leteseN
senior tag
válasz
CPT.Pirk #98308 üzenetére
Erre :"...A cél legyen a 4 db 160 GB hdd -ből 1 darab 600-640 GB tárhely. a biztonság nem lényeges mindenből van 2 db másolatom pluszba, de azért a fáj rendszer hibájából nem szeretnék adatot veszteni, mert ez még változhat"
... a kiindulási helyzetre reagáltunk.Zaj: Lesz, tényleg! A pincében, garázsban, hűtőládában, egyebütt, nem érdekes.
Mi itt (általában) hozott anyagból dolgozunk, erre a helyzetre vonatkozott a kérdés, erre ment a válasz.Az "érdekes" méretéből adódóan ez szerintem egy (ex-)szerveres HDD-csapat, és szerintem ATA-s lesz. Csak tippeltem.
Nálam is van 1-2 tucat ebből az "érdekes" méretből a polcon a "jövő-menő" szerverekből.
Ezek a HDD-k (valószínűleg) vannak a polcon, SSD-t meg venni kellene(másra kell, ...), és ide nem is kell annyira =>akkor minek.
A filléres SSD-k nem 600GB-osak, és szerintem egy ex-szerveres HDD "tutibb", megbízhatóbb, mint "madár-látta", ismeretlen előélettel vásárolt SSD(-cske). -
szbalogh
addikt
Szóval egy kicsit még molyoltam a Rocky verziókkal és wifikkel.
8.10 Mate, működik a TL-WN725N és a laptop belső wifije is
8.10 XFCE, egyik se működik!
8.8 Mate, csak a belső wifi megyÉs akkor most elindulok egy kalszterépítő kalandtúrára XD
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Viccrovat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged