- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Linux kezdőknek
- (kiemelt téma)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-10 21:21 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
Én megéppen javasolni akartam neki, hogy fogjon kezet Veled, mivel erős kihívód a "hogyan hackeljük használhatatlanra a rendszert" versenyben.
-
zoltanpapp82
csendes tag
Először én is arra gondoltam, hogy homokozóban fut és ott van teljes joga. De minden meghajtót látok ezekkel, így gondolom kilát a homokozóból, vagy talán nem is abban fut.
-
DarthSun
félisten
Nekem a WD Green már garidő alatt meghótt, cserélték, és egy olyat küldtek, melyben felülírták a firmwaret, ma is műkszik - ez még egy régi 1.5TB- os.
-
JonssoN
tag
Felülírni nem lehet, de mivel folyamat lekéri a smart infót így a fej nem lehet parkoló állásban a firm szerint. Mondjuk a gyártok is megb..nyukat, hogy nem lehet szabadon állítani minden modellnél.
-
Zó
senior tag
Relatív az aktív használat, attól függ, mit akar még rápaoklni, adatot tölt-e le rá sokat. 256-os SSD-s laptomon is vígan tudok dolgozni és a privát ügyeimet is intézni, még virtuális gép is elfér rajta pluszban, szabad hely is van mindig bőven. Nyilván extrém hazsnálatra kevés lenne, de itt csak a Firefox hangzott el.
Csak böngészgetni elég a 64 is, de én is gyanakodva nézem, hogy tényleg megáll-e ott az illető.
-
5leteseN
őstag
Egy perzisztens Live-nak 64GB nem elég??? Neee...

Pár éve még DVD-voltak a Live-ok, amik CD-ről jöttek át: 1GB körüli mérettel.
Átvette a Microfo$ a Linux-ot, hogy így meghíztak (és belassultak)? -
DarthSun
félisten
Nálam ugyanez Win11 alatt 42% a 32GB- ból, az mennyi is...13.44 GB, pedig most sokmindent bezártam, és Chrome alatt csak 33 tab van nyitva. Kicsi 1600AF Zen alatt...
A retró topikban már 512GB RAMos félretró gépről is ment a diszkurzus, bár nekem a 64GB is elég, semmire nem kellett volna a 128GB, de annyit terveztem, és elkéstem, a mai RAM árak mellett elegendő a 64GB is
Linux alatt a korábbi képmentéseimen látható a RAM használat, de megnézem ismét a napi használatnak megelelően. Ez sem éppen kismiska, majd visszajelzek. -
ubyegon2
félisten
Nem, mert a Heroicban a winecfg-ra kattintva ennek az ablaka is miniatűrként jött fel!

-
Zó
senior tag
Nekem még sosem kapcsolt ki a kijelző játék közben.
-
ubyegon2
félisten
OK, bár az, hogy nem életszerű vagy nem működik, az nem pont ugyanaz mifelénk.
Szerintem ha az van beállítva, hogy soha, akkor nem kapcsolja ki, nem mondtam, hogy ez a legjobb megoldás. Szerencsére engem még nem érint, de a jelek szerint nem is fog...
Itt van e...mikor fogja kikapcsolni a képernyőt? Soha! Nem? De!
De nem is kell állítgatni, így kell hagyni, ettől még képernyővédő futhat, aki meg félnapra otthagyja bekapcsolva a gépet meg a monitort...majd nem fogja, ha jönnek nemsoká a valüságosabb energiaárak.
-
ubyegon2
félisten
Van egerem, de a tegnapi Wine ablakos kattingatás kicsit nyűgös volt, alapból is elég erős rövidlátó vagyok, de a screenshottól spkkal olvashatatlanabb volt az ablakban lévő szöveg...mikor van 8 sor, amiből választanom kéne, piszok egyszerű volna...Az itt látható fehér ablaknagy kb a negyede volt vagy annál is kisebb a Windowsos ablak.
Ez egy 27" 4K monitor amúgy, annak a felbontását képzeld el. Ha menet közben váltottam felbontűst, akkor a normál ablakok voltak kezelhetetlenek...(ahogy látom itt már lejjeb is lett véve 2-3 számal a felbontás, ha ennél lejjebb vettem, a kisablak szövege elmosódottá vált, most már ez is beugrott) Ha tudod, nézd meg 2160p-n milyen tud ez lenni.

De annyira meghoztad most a kedvem, hogy a Winnél nem kell választani, mert ők tudják, mi kell neked, hogy rakom is fel a WUII-őt!

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát ez pont nem igaz az SMPlayerre, de gondolom csak példa volt.
-
cigam
titán
Pár hónapja megoldották a telepítését Wine-ba. Ugyanakkor ott a Gimp, a Krita,... Van pár natív Linuxot megoldás a képszerkesztésre. Ahogy az MS Office is kiváltható LibreOffice-al.
Csak elszántság (tanulás) kérdése. Ahogy a PS-t meg kellett tanulni, úgy a Gimp-et is.
Persze vannak spéci esetek, amikor nem tudod lecserélni, nincs másik alternatív app. Pl.Lövésem nincs mijaza fotogrammetriás feladatok, így nem tudom lehet-e helyettesíteni a Meshroom, MicMac, ill. a OpenDroneMap-al.Most nézem a MetaShape is multiplatform, van natív Linux-os kiadása.angelus8925-nak kellene ránézni/kipróbálni a natív Linux-os alternatívákra, mivel Ő tudja mire használná, megfelelhet-e neki az adott program. Mivel elég sok multiplatform, így Windows alatt is kipróbálhatja a tudásukat, megismerkedhet velük.
-
DarthSun
félisten
Abban is működni fog, legfeljebb nem lesz dual-channel, vagy csak részlegesen.
-
DarthSun
félisten
Nem. Lapos esetén nem gond, 2400- on fognak menni, és a DCH is meglesz, mert oldalankénti bankkezelés van, nem foglalatonkénti, mint desktop esetén.
-
ubyegon2
félisten
Mindegy, nem akartam kifejteni jobban. Taxit hívni akár átlagosnak is tekinthető, de én nem ezt írtam.

-
ubyegon2
félisten
Értelek én téged is, de úgy indult a thread, hogy az átlagfelhasználókról volt szó! Ennyire érezhető lenne a tavasz hatása, hogy senki nem érti a lényeget?
Vannak korlátai nyilván a Linuxnak is, senki nem állította az ellenkezőjét, de amit a fórumtárs meg Te is felhoztok példának, az messze van az átlagtól. De ha meg valami nem megy, nem kell erőltetni, lehet nekem szerencsém volt, mert az én átlagusereim valóban átlagosak voltak, userként legalábbis.
Idősebb rokonaidat, ismerőseidet sofőr vitte színházba?

-
ubyegon2
félisten
Tényleg nem érdemes nyúzni, alapkérdés, hogy létezik optimális üzemi hőtartomány és az SSD-ket nem kell hűteni, ha nem extrém magas hőfokon operatívkodik. Ennek is egyszerá okai vannak egyébként, Te meg irkálsz egyes részkomponensek máködéséről, kifejezetten laborkörülmények megléte esetén. Nyilván mezei usereknek nem kell foglalkoznia azzal, mennyire más hatásai vannak a hőeltéréseknek nemlaborkörülmények között. Annyi dolga van, hogy ha kell hátse az eszközt, ha nem kell, akkor ne hűtse. Nehezen felfogható, de ezeket a határértékeket a gyártó megadja valamiért, mégha néha idiótán marketinges módon is. Például egy PCIe 4.0 NVMe max üzemi hőfoka 70 celsius,
Ezekből a csúcskategória rá se néz egy fájlra 70 celsius alatt. (lehet inkább PCIE 5.0-át kellett volna írnom) -
ubyegon2
félisten
Csak halkan kérdem, ha valamihez épp nem értesz, akkor érdemes nekifutásból mégis szakvéleményezni?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ne vigyük túl mélyre, de amiket itt említettem, megrágcsálhatnád, sose lehet tudni...
Csak egy kiragadott rész, vajon teljesen hülyék ezek és azért írnak itt is optimális hőfokot? Miért nem a től magas hőtől védi az SSD-t ez a csuda Thermal Guard valami? szerinted?
Ebben a másik linkben van teszt is, azt is érdemes átolvasni, de ezek a koreaiak is hülyék, mert ezek se a túlmelegedéssel foglalkoznak csak.

De ugorjuk is szerintem, láthatóan erős fegyveretek van, laika néven, engem le is győztetek hamar.
(mindegy is mit írtok ezután, mert igazatok van, de nagyon)Azt tudjuk egyébként, hogy a gyártók marketingesei miért így adják meg a standard értékeket? Ha ugye nincs olyan, hogy minimum optimális hőfok? No ezt még megszagérthetnéd, had tanuljak én is egy kicsit.
40-70 celsius van optimális üzemi hőfoknak
40 meg 70...? Fene se érti? -
shadow1901
senior tag
Te szereted ha fáj. Te megoldod a felmerülő problémákat, én nem tudom.
Egyébként [kép] nekem is az volt az utolsó ami még működött
Most gyorsan rámentem, laptopon feltettem, érdekes de működött.
A különbség az asztali és a lapos között a kernel!!!! (Korábban említett hang probléma miatt vissza kellett raknom a 6.8-as kernelt.)
Gondoltam megnézem ha felteszem az asztalin lévő (6.17-est) kernelt. -
hoffman_
nagyúr
én (is) már csak ilyen vagyok, semmi nem jó nekem : )
így, hogy tudom, persze egy fokkal könnyebb lesz az életem. mondhatjuk, hogy user-error. -
urandom0
őstag
Nem cron, nem systemd, és még csak nem is ütemezett pillanatkép, hanem egy pacman hook, ami adott triggerre fut le, jelen eseben a frissítésre.
Ez alapvetően nem egy rossz dolog, pont azt csinálja, amiről én is szoktam beszélni. Készít egy mentést a rendszerről, hogy ha bármi gond lenne a frissítéssel, vissza lehessen állni.
DE! Én biztos nem csináltatnám rsync-kel, csak és kizárólag fájlrendszer szintű snapshottal, mint pl. a btrfs snapshotkészítő funkciója. Az gyakorlatilag transzparens (ez a transzparens "backup"), úgy fut le, hogy hozzá sem kell nyúlnod, és észre sem veszed.
VISZONT rsync esetén valóban azt csinálja, amit Freel fórumtárs írt. Keres egy megfelelő méretű tárolót, és elkezdi bájtról bájtra átmásolni a rendszert, és nyilván a frissítés sem fog lefutni addig, amíg nem végez. Ezért te csak azt látod, hogy hosszú ideig malmozik a rendszer valamin, de a frissítés csak nem indul be...
Ez így egy borzasztóan anti-felhasználóbarát megoldás. Nem is értem, ki talál ki ilyet... -
urandom0
őstag
Az Xfce-vel mi a gond?
-
Freel
tag
Dehogy haragszom. Csak nem értem miért reagáltál a kommentjeimre...
"Meg ne haragudj de neked a sz@r is büdös." - Ha neked nem, hát fogyaszd egészséggel!

'...amit 1 nappal és pár hsz-al később a sárba döngölsz." - Nem döngöltem a sárba a TROM-ot. A TimeShiftet döngöltem a sárba.
"...lassan 9 éve gyilkolok egy KDE Ubuntut." - Használd egészséggel továbbra is. Neked jó, nekem nem.
"Ebben mi a rossz..?" Semmi. Az a rossz ahogy ott és akkor működött. Nem volt előtte kérdés, hogy akarom-e egyáltalán használni. Be lett drótozva a rendszerbe, hogy automatikusan működjön. Nekem ez nem jó, neked lehet igen. Használd egészséggel!
"Ha Te már ekkora pengének gondolod magad...' - Hol írtam, hogy pengének gondolom magam? Leírtam a tapasztalataimat.
"Miért nem ugrasz akkor neki egy PureArch-nak..." - 109781-es hozzászólásomból indéznék: "Olyankor jöhet egy full rolling mondjuk vanilla Arch,..." Túl vagyok rajta. Használtam Pure Arch-ot is, Arco-t is sokáig...
"A fikázásban" - Szerintem meg Te fikázol, jobban bebe...
"De Te se a vérprofik, sem a töklámák táborába nem tartozol, ezért mindkettőt fikázod." - Nagyon gáz vagy... Kiket fikáztam, hol is?
Úgy látom te olyanokat olvasol ki a szövegből ami nincs is ott, olyanokat látsz ami nincs is ott. (Ez lehet valami kommunikációs képességgel kapcsolatos probléma?) Tele vagy dühvel és rosszindulattal. Nyugodjál le, pihend ki magad, nincs baj.
Jó tanács: ignoráld a hozzászólásaimat!!! Le tudod őket tiltani ott oldalt a három pontocskára kattintva az előugró menüben. -
fityere
senior tag
Ez teljesen igaz, én "mondhatni" könnyebb megoldást kerestem
-
fityere
senior tag
Jo az a link amit küldtek ott volt egy ParametricEQ.txt ez teljesen jo, beállítom mellé a kompresszort és a limiter finomhangolva egész jó
-
Gyurka6
őstag
Úgy akartam, közben cseréltem ssd-t, egymásik ubi:
p:~$ sudo lsusb
[sudo] gy jelszava:
Bus 002 Device 005: ID 0a5c:5800 Broadcom Corp. BCM5880 Secure Applications Processor
Bus 002 Device 004: ID 413c:818d Dell Computer Corp.
Bus 002 Device 003: ID 04a9:221b Canon, Inc. CanoScan 4200F
Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 004: ID 05ca:181c Ricoh Co., Ltd
Bus 001 Device 003: ID 413c:8187 Dell Computer Corp. DW375 Bluetooth Module
Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub -
ubyegon2
félisten
OK, fele sem igaz...azt is megmondanád, melyik fele nem igaz?
Én már csak arra vagyok kíváncsi, ez a 10 éves valamid a 25-30 éves szutyok XP meg Win95 appjaiddal ugyanúgy nyekergés tárgya lesz-e a következő 10 évben is!?Szerintem az Ubuntu évkönyvekbe poszt humuszként tuti be fogsz kerülni egyszer.
-
csixy
addikt
"yt-dlp.
Az örök vesszőparipám aminek percrekésznek kell lennie" Nem olyan nagy dolog két perc alatt a githubról áthúzni átnevezve és futtathatónak megengedve a bin mappába a haszontalanná vált régebbi fájl helyére. -- Na majd kapok ezért urandomtól."Böngésző" -- ez szerintem nem rolling contra LTS problematika.
"Megasync" arra a pár alkalomra nekem elég az is , ha böngészőből feljelentkezek hozzá.
"Onedrive" ... kiirtom mindegyik windowsomból, csak arra való, hogy megkeverje a x@rt.
-
ubyegon2
félisten
Tudjuk, mindenből a legfrissebb jó csak a lassan 10 éves OS-re!

Az a sok app attól majd fog működni egy 2018-as Ubuntun, mert a Pro miatt kaptál kernelfrissítést? Na ja...mert a Pro az pont az ilyen felesleges vackok miatt van fenntartva.
Amúgy a thread épp az LTS VS rolling téma volt, de a Te rendszered nem érintett ebben, mivel az LLLTS.
A böngésző kérdést akár el is engedheted, mivel az a FF folyamatosan frissül LTS-en is. Érdekes is lenne, ha nem így lenne, ugye nem gondoltad, hogy csak a múzeumi szökevény Ubuntudon frissül?
(OK, hogy néha sportot űzöl tájékozatlansági futásból, de azért ez a böngészős megjegyzés még tőled is szokatlan)A többi meg jórészt usererror, ahogy azt már ezerszer kitárgyaltuk.
Megasync-et nemrég felraktamz és nem tudott róla, hogy neki nem kéne működnie...
-
urandom0
őstag
Erre meg jó lehet a systemd-tmpfiles-clean.service, meg kell nézni, hogy kell felkonfigolni, hogy a /var/tmp-t is ürítse (már ha alapból nem üríti).
-
csixy
addikt
Pont ezen a problematikán járt az eszem tegnap este. Valami miatt mindig is kerültem a virtuális gépes megoldásokat. A kompromisszumos megoldás az szerintem, hogy a tervezett os váltása előtt az új op rendszert egy USB-s SSD-re telepítem fel. Azon próbálgatom az adott vashoz csatlakoztatva és ha végleg elköteleződök melllette, akkor vagy beépítem a vasamba az addig USB-n használt SSD-t, vagy egyszerűen egy live rendszeres Gparteddel megfelelő méretű csatolt swap védelme mellett átlegózom a kinti rendszert a belső adathordozóra. Tehét virtuális gép helyett használtam a külsős USB-s SSD-t.
-
Vasti74
senior tag
A Virtualbox-ot ismerem, Windows-t futtatok rajta főleg régóta, mert néha kell igazi Office, az online meg nem tetszik.
Szóval az kiesett ;-)
Szerintem megveszem a kis HP-t AMD-vel, nem árt itthonra valami tesztmasina amúgy sem... Mindig volt az ágy alatt - szekrény mélyén 1-2 gép, de a múlt évben eladtam mindegyiket. Ja, azok amúgy is Intel-ek voltak.
Na alkuszok is rá egyet ;-) -
zorzy4
addikt
Köszönöm! Majd próbálkozom, meg van jobb kisérletezős gép is otthon.
-
zorzy4
addikt
Települ és újraindítás után kiírja, hogy nincs bootolható eszköz.
-
szotadi
tag
Köszi a felajánlást de visszaadtam a tulajnak.
-
csixy
addikt
Ha még él a windows 10, akkor lépj bele és nézd meg, hogy a bitlocker nincs e véleletlenül bekapcsolva? Ha be van kapcsolva , akkor a vezérlőpult bitlocker sectiojából simán ki tudod kapcsolni, csak meg kell várni még kikeféli magát.
-
tusi_
addikt
Köszönöm. Tehat mint egy 5 evesnek:
- kikapcsolom a lemezt, bar erre nem lattam opciot biosban, fizikalisan meg nemtudom, meg kene bontani a gepet.
- ha vhogy sikerul, akkor igy feltelepiteni es miutan bootolt, visszakapcsolni a lemezt biosban.De akkor viszont mountolni kene vhogy, ami nem az erossegem. Kene hozza a lemez ID es bele irni az fstabba. Chat Gpt kitepi a digitalis hajat, ha ezt en most meglepem

-
csixy
addikt
Tibi, légy oly kedves nézz be a timeshift topicodba. Köszi CsI.
-
cigam
titán
Jogos, csak ddc részére volt reakció.
-
cigam
titán
De neki nem "mezei" külső monitora van, hanem egy ASUS Transformer Book T101HA. Ezt pedig acpi-n keresztül lehet csak vezérelni, ha hihet az ember a leírásoknak.
-
cigam
titán
Időjárás szempontjából nem olyan nagy távolság az a 10-20km, plusz lehet nincs is helyben mérőállomás, aminek az adatait megkapja az a szolgáltató, ahonnan az adatokat veszi.
-
Aweriot
aktív tag
Ez mondjuk IP alapján történik, erről az OS keveset tehet.
-
Zó
senior tag
Rengeteg fölösleges fotóm van, de még egy telefonom sem telt be soha velük. Nem is értem, hogy miért tömegeket érintő probléma a kevés tárhely. Egy terásnál nagyob meghajtóm se volt se soha egy 2 terás hordozható HDD-n kívül.
A felhő meg kényelmes dolog, de hogy a sok éve megesett szalagavatómat vissza tudjam nézni, bármikor a villamoson, nem éppen létkérdés.
-
Dißnäëß
nagyúr
Oké, emelem a 80-at 98-ra.
Egyetértek. Síkhülye mindenki az alapokhoz is
-
Aweriot
aktív tag
Utolsó, mert ez itt baromira off.
Az nagyon más amikor valaki lusta kifizet X összeget arra hogy egy problémával (jelesül megtelt a tárhely, szanálni kéne) ne kelljen foglalkoznia. Az egyfajta kényelmi díj. Meg az is nagyon más, amikor az ember inkább inkább nem eszik vacsorát csak azért, hogy XYZ előfizetés be legyen fizetve. Utóbbi az nettó életképtelenség.
-
cool13
őstag
Neked és CPT.Pirk tagnak. Az én hibám volt. Két zene mappa volt. Egy a linux asztalon. Amit a zenelejátszó hozott létre vagy miatta. Oda dobtam a zenét. Mert az a tükre volt az x en lévőnek. Így ez nem az a zene mappa ami a X meghajtón volt. Ha abba raktam akkor ott is van win alatt is.
Amúgy annyira hiányzik a foobar 2000 a linux alatt. Ha van alternatíva rá ne tartsátok magatokban. Még nem akarok wine al foglalkozni. -
cigam
titán
Nem, ami a BIOS-ban van, az a secure boot

-
Petya XT
senior tag
Nyilván majd csak megbarátkozok vele, csak pont ez volt a jó a Cinnamonban, hogy soha nem változik. Láttam a minap a KDE-t Wayland alatt. Húúú....nekem kicsit sok volt. Bár a kijelzőkezelés sokkal okosabb lett, ha több monitorod van, tényleg aprólékosan be lehet lőni mindent. A Delfin meg nekem egyébként is sok.
Csak az idegesített, hogy nem lehet a régi kinézetre visszatenni. Bár nyilván lehet, csak még én nem tudom, hogy hogyan, amit a menüszerkesztőben láttam, nem erre gondoltam. Ezt a bal oldali sávot nem lehet átméretezni, amúgy lehet jó lenne. Ez még most szokatlan.
De valóban nem a világ vége, viszont amit észrevettem, hogy a témázás is változott, ezeket még átnézem, mert megváltoztak a panel ikonjaim is... -
DarthSun
félisten
Aktuális böngésző->YT->jobbgomb a videóra->statisztikákra klikk.
Amúgy Linux Mint/Chrome/i9-10mag/20szál- konfig/GTX1650/4k felbontás = 0 frame dropp...legalábbis nálam a hobbigépen, de ugye ez egy 2017- es vadállat HEDT gépezet. -
Ablakos
addikt
Rosszul fogalmaztam. Persze, hogy van GUI (ZorinOS18) csak sehol nem találom ezt a bill kombinációt, ami a cli alatt listázódik. Nem tudom megszüntetni.
-
cigam
titán
Akkor az Adobe miért nem adja ki konténerben?! Plusz itt is elsősorban otthoni felhasználók vannak. Pontosan miért kell a házi képeket PS-el tuningolni? Miért nem jó erre az n+1 másik elérhető app? És ne keverjük ide azokat, akik a vállalkozásukban rá vannak kényszerítve, hogy Adobe formátumban fogadjanak, adjanak ki anyagot!
shadow1901 +1
Nem az első éles melón kell megtanulni, hogy mi hol van, hanem két meló között. Ott van idő kísérletezni, tanulni. A PS elé sem úgy ültél, hogy ismerted a menürendszerét, a különböző trükköket, hanem az évek alatt megtanultad. A másik programba miért nem ölsz bele legalább annyi időt, energiát hogy megtanuld? Ha meg nem akarod újra 0ról kezdeni, hát vedd meg a melóba a Windows-t, Mac-et, meg a PS-t. Attól még otthon használhatsz Linux-ot.

-
DarthSun
félisten
Bírom a különlegességeket, bár ez nem is annyira kirívó. Több embert, és jobban bosszant, mikor meglátják nálam a Win98- at natívan RyZenen futni
-
ubyegon2
félisten
Bocs Tibikomám, de tőled vicces ezeket olvasni, mivel láttuk milyen kegyetlen giccses rikító piros keretbe ágyazott fekete alapú ablakokat használsz Ubuntu alatt!
Szerinted ez lenne a szép? Inkább primitív meg gyerekes vagy egyszerűen ronda!
(elnézést kérek mindenkitől a visual szennyezés miatt)jáááááááááájjjistenem....
-
urandom0
őstag
Én nem akarom bántani szegény Cinnamont, tudom, hogy itt mindenki oda meg vissza van a Mintért, de az egész olyan izéé. Nem is tudom, valahogy nincs egyben az egész... az egyik témával túl sötét, a másikkal túl világos, a panel túl nagy, de ha kisebbre állítod, az ikonok zsúfoltak lesznek, hol van árnyék, hol nincs, az animációk olyanok, mint egy reumás csiga (már ahol van, az sincs mindenhol), és ahogy mondod, az alap ikonok olyan gyerekesek. Nekem fura az egész, úgy nincs egyben valahogy.
Még egy picit próbálom szokni, de lehet, hogy Ubuntu megy fel helyette.
-
cigam
titán
Jaaa... Azt hittem váltasz...
-
cigam
titán
Nyuszi vagy McFly ...
Nem igaz, hogy az új mindig jobb. (Pl Te is Ubuntu 18-at használsz
)
De miértéppen AlaszkaMint? -
csixy
addikt
Jól felhergeltél. Úgy is van egy haszontalan intel atomos rohambilim, ami már semmire sem jó. Faragtam belőle egy kezdetleges NAS kütyüt. A truenast egy 30 gigás ősöreg Corsair SSD-re tettem, amin sose ment a trim szerintem. Egyelőre 750 gigás az adat disk és még találtam a lom között egy másik 240 gigás HDD-t is bele. Ha belejövök veszek hozzá kettő egyforma 2-3 terás HDD-t két egyforma usb-s házzal és jó lesz. Egyelőre segítsetek már valahogy megosztani az egyetlen 750-es vinyómat. Az első képen látható 4 lehetőség közül kellene valamelyiket megcsinálni az NFS kivételével, mert windowsok is vannak itthon, de analfabéta vagyok hozzá.
-
cigam
titán
Mega Viber Opera nincs tárolóba, snapet egyelőre hanyagolom.
Smplayer repos verziója "csak" 3 főverzióval van elmaradva, repo 23 weboldal 26 verzió.
Ez nem a KDE sara, hanem a Mint-é. Amúgy meg az Ubuntu 18-asra hogyan tetted fel a 26-ost?
-
sh4d0w
félisten
Bizonyara jobban tudod, mi volt a szandekom, mint en magam...
"Egy desktop os legjobb tulajdonsága hogy az ember a saját igényei szerint tudja szabni alakítani szoftverezni."
Nem, egy desktop OS legjobb tulajdonsaga, hogy nem all a felhasznalo utjaba, nem akar beleokoskodni mindenbe, mikozben szemmel lathatoan hulye. A szoftverezesre tett megallapitasod meg egyenesen marhasag, mert ha ezt barki is komolyan veszi, akkor teljes joggal kerdezhetne, hogy a Sun Ultrasparc-ra irt szoftver miert nem fut akarmin is? Vagy az OS/390-re irt REXX script? Vagy az AS/400 akarmilyen karbantarto scriptje?
Szoval csak annyit: ez nem igeny kerdese."...miért bűn ha kicsit átemel a múltból? Minek tegyen bele fölös energiákat ha faék megoldással tudja használni a megszokottat?
Lehet engem megkövezni, Irfan Viewet használok 7 éve az Ubuntun, az összes 20 év alatt megszokott Windows gyorsgombom is ugyanaz és még átemeltem jópár Wine alatt futtatható szoftvert..."Szerintem kaptal az IrfanView miatt mar, meg a tamogatatlan Ubuntud miatt is, mindazonaltal ezek a problemak tovabbra is ugyanabba az iranyba mutatnak: akar tetszik, akar nem, ha az eddig megszokottol eltero rendszert hasznalsz, bele kell tenni a learning curve-ot.
A wine-ra es a temakra tett ostoba-populista megjegyzeseidre meg teljesen felesleges barmit reagalni, minositik magukat.
-
sh4d0w
félisten
Nem cel, hogy elvegyem a kedvet, viszont cel, hogy raebresszem: ez egy mas es masik rendszer - gyakorlatilag el kell felejtenie mindent, amit megtanult a masik rendszeren es meg kell tanulnia az ujat. Igazabol itt dol el, mennyire van elkotelezve a valtasra - van, akinek ennyi eleg, hogy hanyatt-homlok menekuljon vissza oda, ahonnan jott, aki viszont alkalmazkodik, tanul es beleteszi az idejet, az nem fogja megbanni a valtast, legfeljebb azt, hogy miert nem tette elobb.
Nem mellesleg: hogy megsem blogol a megtett utjarol, nem velem b.szik ki, hanem a mogotte jovo kezdokkel, nekem nem faj.
-
ubyegon2
félisten
Ezt azért említhetted volna, hogy van már NAS, csak ARM procis... De ha kifejezetten garázdálkodni akar benne, akkor add csak oda azt a miniPC-t, minek neked annyi? Malacólat nem lehet megtámasztani vele, akkor meg csak porfogó!
Amúgy mit lehet egy NAS-ban garázdálkodni? Az enyém 6 éve csak van, ha nem jönne időnként emil, hogy frissítsem, rég el is felejtettem volna. Egyszer kezdett el sípolgatni mindössze, ami működik azt mi nem bántjuk, ezt nem értik ezek a fiatalok!

-
DarthSun
félisten
Megoldottam alternatívban - műkszik. PCMan- t felpakolom azért, hátha kell valamikor a spec link-fajta - köszi a tippet.
-
aicon
senior tag
Sokan ilyen gepen futtatunk OMV-t, azert a torrentnek kell proci, meg lesz azon meg sokminden mas is ha egy kicst jobban megismered a temat.
Ha mar megvan a gep miert vennel egy csak elmegy kesz akarmit.
Nyilvan ha semmivel egyenlo a linux ismereted es nem akarsz utanaolvasni akkor kesz megoldast kell választani, de amit a forumtars linkel igencsak verszegeny, szerintem, tobb mint 25 ev linux szerverezes utan... -
shadow1901
senior tag
0. Ugyan ezt szokták Rpi-n megvalósítani. Sőt routeren. Van NAS topic.
#108481 baloo79 Tudom, hogy nem fog villogni. A-Z-ig minden betűre csinál valamit. Másodpercet próbáltam de sok mozgás a perifériámban. Lefagyásjelzőnek használtam a villogást
Túl sok tenni való volt ez az új betűtípus is. De mivel dolgoztál vele nem hagyhattam lógva. Nem küzdök ennyire, pláne, hogy hamarosan másik OS települ próbaképp. Nem is cicomázok, mert elromlik valami egyszerűbb újrahúzni mint javítást keresgélni. Problémát is oldjam meg, meg a nem sikerült javítást is oldjam meg, de nézzen ki ugyanúgy... -
ubyegon2
félisten
Tibikomám, a Synology-nak annyi van ezekből, hogy még el is adnak belőle!
Ha nem sürgős a gyereknek, pár év alatt ráügyeskedsz egy Ubuntu 18-at, nem nagy ügy! A helyedben megnézném egy ilyen kész NAS specifikációit, hogy mik vannak benne, de nagyon minimál az egész, például a VGA-t meg is úszod. Nekem is ilyen egyszerű van, meghajtó se volt benne. Nem olcsók ezek, de anno nem akartam így járni, ahogy most Te fogsz.

-
ubyegon2
félisten
Sajnos igazad van, totál géz majd minden FB csoport, ezért is hagytam ott évekkel ezelőtt a FB-ot. Ha nincsenek a Törpenyuszis meg REX nyuszis csoportok, ma is ellennék nélküle. Igaz az elsőben 40000+ user van, de már ismerem a hozzáértő nyuszisokat, tenyésztők, dokik, nyuszimentéssel foglalkozók, így egy adott blokkból már ki tudom venni a valódi infókat, mert amúgy még itt is jön mindenféle okosság. Szóval az általad említett arányok minden egyébként hasznos szakmai csoportban megvan.
Viszont a törpnyuszós csoportokban rengeteg képet raknak fel értelemszerűen és azokat jó nézegetni, egyrészt übercuki nyuszik vannak, másrészt sok fiatal hugi nyuszigazdi is van.
Elképzelem hogy kb. ilyen sokkhatást váltok ki én itt a mai napig.
Áááá dehogy!
Az elején volt inkább sokkoló, főleg a Linux/Win elemezgető blogod. Mondjuk mai fejemmel már inkább szórakoztatónak tartanám azt is...ennyit tesz két év törpenyuszizás! Kb titán-grafénből vannak az idegszálaim. Van olyan nyuszi a csoportban, akit Rivotrilnak hívnak, persze ez kétirányú is lehet, de tény, hogy ami két éve agyvérzésközeli állapotba hozott Ördinél, ma azon már csak mosolygok. (vannak még ennyi idő után is kemény húzásai) -
ubyegon2
félisten
Na jó, elég vének vagyunk, de itt a tudás/tapasztalati vénségre céloztam. Minap benéztem FB-re a nyuszis csoport miatt és felugrott a Linux Mint barátos csoport, volt egy tucat hozzászóló, de olyan érzésem volt a profilképeket nézegetve, mitha egy békamenetre készülődő DPK csoportba tévedtem volna.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nope, pont a múlt héten párosítottam össze telómat a céges W10-es géppel, simán működött elsőre. Még esetleg ha valami külön tűzfalat vagy komplex virkert használsz, próbáld meg a párosítás idejére kikapcsolni.
-
DarthSun
félisten
Windows- osítással kezdtem
Nem vagyok bátor, a 7.65- ös zárhangjára tuti világcsúcsot futnék
A fánkosnak akkor nincs Linux átirata ? Jókis progi amúgy.
Amin csodálkoztam hogy az XNView is fut, a retró topicban inkább a natív Linuxost ajánlották, de én megszoktam ezt, újat megtanulni a gyors konvertálásokhoz, retushoz - ahhoz már vén-lusta vagyok
Második próba : UT2004/UT3 és SSamHD, a kedvenc hentelős, agyatlan FPS- eim lesz. Nemtom hogy van-e Linuxos verzió ezekből, nem néztem utána.
-
tordaitibi
veterán
Puskaporos a levegő eléggé.
Kitört a swap-háború
-
cigam
titán
A Sony-Vegas soha nem volt ingyenes, és az előző tulaj, a Sonic Foundry sem adta ingyen, ahogy a jelenlegi tulajdonos, a MAGIX Software sem.
Az elképzelhető, hogy valamilyen kamerához adtak egy ingyenes lite verziót, de mindég fizetős szoftver volt. -
zavart
tag
tesztelem is hamarosan. Köszönöm. -
cigam
titán
Oké, hogy a distro-ban benne van, de én a telepítetlen live rendszerre gondoltam. Persze a live-ra is lehet telepíteni, de offline megoldás nem létezik? Live Ubuntu-n beírtam a keresőbe, és semmi.
Plusz a TimeShift verziók közötti difik meggátolhatják a visszaállítást?
Rowon
Egy hálózati meghajtó felcsatolással mit kellene kezdenie a lemezkezelőnek? Hozzá se szagol, hiszen a helyi lemezek kezelésére szolgál.Ablakos
Muti az fstab tartalmát. Miután elmentetted, a mount -a parancsol letesztelheted, hogy minden rendben van-e az lstab fájlban. Esetleg egy hibaüzenet rávezethet a probléma megoldására, ill. egyből megnézheted, hogy a megadott mappában elérhetővé vált-e a megosztás tartalma. -
ubyegon2
félisten
Szerintem duplán félreérted.
Köszi, akkor formállogikailag éppen jól értem!
Neked is köszönöm, hogy elmagyaráztad, hogy jó a sok RAM, nem kell félni, ha használja a rendszer.
Megdöbbentő, hogy nem fogtátok fel, hogy egy kevés RAM-os fórumtársnak ment a válaszom egy része. Engem nem zavar, ha sokat eszik a gép egy nap után RAM-ból, de azt nem szeretném, ha tele lenne estére mind a 32giga! Anno desktopon kipróbáltam egy játékot és a 8GB RAM tele lett, ahogy felépítette a game az adott világot, nem is indult el, csak kiírta, hogy a memória megtelt. Akkor játszottam volna először és utoljára is. Ehhez képest olvasom, hogy az a jó, ha tele a RAM!
-
csgabee
tag
kedves Tibi,
Nagyon szépen köszönöm a kedves gesztust.Most még nagyobbat emelkedett előttem a magyar Linuxosok köre.És még jobban vonz a program.
Helyileg Bokodon lakom.
Még azért próbálkozom,hátha lesz sikerélmény.
Mely rendszert ajánlanád,hogy próbáljam ki?Nem játszom,és nem is szándékozom.De a terminal lehetőségét ki szeretném hagyni.A Vine,és hasonló programokat szeretném,ha benne lenne.Azért tetszett meg a Nobara42,mert elvileg abban sok iylen van. -
csgabee
tag
Szia.Próbáltam már színte mindent.Most 3 live változatot is megpróbáltam.El se jut a telepítőig.Ha letiltom a windows UEFI bootot,akkor a pendrive jön be,ha nem tíltom le,akkor windows

Lehet gyárilag kódolva van a gépem,vagy én a linux ellen.
És tényleg mindent letíltottam,amit itt javasoltak,vagy olvastam máshol.
Szóval passz.... -
CsengődiGeri
tag
Erre: etc/default/grub azt írja nincs ilyen könyvtár vagy file.
Lehet hogy a :Véletlenül nem az van hogy a w7 bios, a linux meg uefi telepítés?
CSM mode enged ilyet de nincs ájárhatóság ezen a szinten.
megjegyzésed lesz ami történt
Csinálok egy MBR-es Ventoy-t és kezdem elölről az egészet már vagy negyedszer csak az zavar hogy a gép sebessége miatt kb. 2 óra elfoglaltságot jelent és már kezdem unni az egészet. Egyébként a gép csak MBR-es nincs is lehetőség választani más modot mivel olyan menüpont nincs is a BIOS-ban. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Majd ha az MS-t zavarja a dolog, akkor megszünteti a lehetőségét ezeknek, ahogy most a helyi fiók ellen harcol.

-
lugosi
MODERÁTOR
Átgondolva amit írtál elfogadom, igazad van.
-
lugosi
MODERÁTOR
Értem, ez is egy nézőpont. A gépre már nem tehető fel a 11, ezért kellett megállnom a 10-nél.
Az autós hasonlatra válaszolva, én tényként írtam, hogy fizettem a windowsért. A linuxszal úgy állítottam párhuzamba, hogy azért nem fizettem, mégis épp amikor írtam, akkor töltötte le a kernelfrissítést. És nem új windows funkciókról beszélek, hanem arról, hogy biztonsági frissítések nem érkeznek (ingyen). Megértem persze, megnézem majd hogy ez a frissítés mennyibe kerül (ESU), mert pl. office 365 előfizetésem van, ami magába foglalja az office programok használatának előfizetési díját is, így a windows emiatt is és más, egyelőre más platformon nem megoldott dolgok miatt lehet, hogy kelleni fog.
Az autós hasonlatot egyébként nem tartom jónak (de nem ezen akarok lovagolni, nem ez a lényeg persze). Minden hasonlat rossz hasonlat, mert ami "olyan mint", az "nem az". Én nem kérek új autót a régi helyett ingyen. Az, hogy ezeket az upgrade-eket ingyenesen lehetővé teszik nem a gyártók jófejsége, hanem azért történik, mert ha ilyen lehetőség nem lenne, sokkal kevesebben vennének windowst, ha mondjuk 3-4 évente újra meg kéne venni. Ez saját érdekük is egy bizonyos pontig, a termék iránti felhasználói bizalom miatt.
"Ez nem eleg...?"
Igazad van, valóban elég hosszú támogatásról van szó, de nekem ez csak kényszerpálya. Felőlem még bőven ellennék a win7-tel is, ha a security patch-ek meglennének rá. Ugyanígy a 10-zel is. Nekem semmi sincs a 11-ben, amire szükségem lenne. Tehát nekem lényegi értéke az új verziónak nincs, ha megvan a réginek a frissítése. De természetesen megértem, hogy nem kívánhatom el, hogy az üzleti érdekeik ellenében frissítsenek még 7-re vagy 10-re biztonsági csomagokat, ezért is tartom jónak, hogy ugyanez a gép tud tovább működni linux alatt. A jelenleg más platformra nem elérhető programot meg úgy néz ki, hogy át tudom hidalni más megoldással, így a windows elengedhető lesz később. -
ubyegon2
félisten
Annak legalább örülhetünk, hogy Windows csak egyetlen van! Igaz beleerőszakolják, tapossák mindenkinek a képébe már óvodás korától, miközben egyre bonyolultabb, az egyre egyszerűbb userek meg mennek a hang után, mint a birkák!

No de legalább ismert név, lehet is szivatni a nagyeszű népeket akár így is, mert hát ez echte MS, naná, hogy megbízunk benne.
Te amúgy is nagyon lazán veszed a biztonság kérdését, azért nálad került ez elő! Valóban szinte lehetetlen észrevenni a címnél a bibit, ha nem nagyítják ki, sose értem meg, mi a ragya itt a baj!
Durva azért, nem? De!
Amúgy jót vigyorgok ilyenkor, mit össze tudsz donkihótézni ezzel a jujdesoklinuxvan témával. OK, hogy a szoc érában nőttél fel, de ma már sok minden más, lehet választani. Minden téren...igaz ennek az az ára, hogy átlagszinten minden elég vacak, de ez van.Erről a szoc éráról ugrik be, hogy DarthSun mester belépésével a csapatba, totál nyugger/előnyugger szekció leszünk lassan.
(persze ez nem jelenti, hogy azonos sebességgel hülyülünk, én már sokszor biztos vagyok benne, hogy tovább már nem hülyülök) 
Vagy csak én vagyok szűklátókörű.
Azért legalább néha egész jó meglátásaid vannak!
-
DarthSun
félisten
Engem pld nem is nagyon izgat, lényeg hogy a felpakolt Mint- em jól műkszik, és mint újrakezdő láma, be is tudtam állítgatni, már ami nekem kell.
-
cigam
titán
Közben fény gyűlik a sötétben.
Ha az alkalmazás "Gnome"os, vagyis GTK-ra épül (pl.Totem), akkor Gstreamer-t használja. De vannak olyan Appok is (pl.MPV), amik közvetlenül az ffmpeg-re ill. a libavcodec-re építenek. Tehát a lejátszó program dönti el milyen úton módon próbálja dekódolni a videót.
A nevető harmadik a böngésző. A saját beépített dekóderétt használja, ami ffpmeg alapú, és ha be van kapcsolva a HW-es gyorsítás, akkor közvetlenül szólítja meg a vaapi-t. -
ubyegon2
félisten
Mára kiventiláltam magam
karácsonyig csendben maradok.Meglátjuk, hogy sikerül!

Mit foglalkozol vele, hogyan lesz kép a monitorodon!
Lehet ezernyi megoldás, ez is lehet szép benne, nem? Ott az autómobil például, igen sokféle van, min-mind más motorral, meghajtással egyébbel, no és mi a lényeg? Az, hogy odaguruljon, ahová szeretnéd...bár nálad ez másként van, beülsz a szomszédasszony mellé aztán hajrá, aztán egyszer csak jó nagy pukli lesz a fejed búbján, ha elkap a zasszony. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amiket a snap és egyébförmedvénytársairól írsz, erősen felmeríti a gyanút, hogy kaptál már pár nyíjtófányi ütést a fejedbúbjára.
Nem baj, csak meg ne sántulj.Látod, csixykomám legalább tudja élvezni a sokszínűséget! Lila homokos disztró...atyaég!
Azt hittem a Garuda színvilágánál már nem látok sokkolóbbat! -
csixy
addikt
Nem baj az, hogy sokfélét tuningolgatnak. Én pl a debian vonal mentén görgetem az egeret egyre nagyobb gyakorisággal.Alapvetően cinnamon párti vagyok, de most bele kaptam a Gnome-ba a Vinari OS 5.0.0 KRYPTON kiadása jóvoltából. Egészen jól elmuzsikál a waylanddal. Ez már alapból hajlandó videót is csinálni a képernyőről. Borzasztó homokos lila dizájnnal indított , de ezt már sikerült kizöldítenem és a betűk is olvashatóakká alakultak. Egyre jobban tetszik. Most készülök kiirtani belőle a flatpakot. Azt hiszem, hogy egy darabig meg fogom tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Linux kezdőknek
- (kiemelt téma)
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Bontatlan Apple Pencil MU8F2ZM/A 2. generáció / 12 hónap jótállás
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL (ELKELT)
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM29ED8/32ME ECC Szerver RAM
- MSI Thin GF63 12VF RTX 4060 / 144Hz / SZINTE ÚJ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezekből a csúcskategória rá se néz egy fájlra 70 celsius alatt. (lehet inkább PCIE 5.0-át kellett volna írnom)
(mindegy is mit írtok ezután, mert igazatok van, de nagyon)

Viszont a törpnyuszós csoportokban rengeteg képet raknak fel értelemszerűen és azokat jó nézegetni, egyrészt übercuki nyuszik vannak, másrészt sok fiatal hugi nyuszigazdi is van.

CPT.Pirk