- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyilván meg van az a pengevékony szegmens ahol eladható ez a valami, spec én nem tudom, hogy mi az.....
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
válasz
MasterDeeJay #16 üzenetére
Hát igen, sajnos ~ 100k HUF.
Abból már A2000-est tudsz venni.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
xtremist
őstag
válasz
MasterDeeJay #18 üzenetére
-
https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=dell+rx6500&_trksid=m5467.l1311
Ez a sima Dell 6500-as, low profile, látszólag ugyan ez a kártya csak nincs herélve.
Aprón nem néztem.[ Szerkesztve ]
-
xtremist
őstag
válasz
MasterDeeJay #16 üzenetére
Hol találtál 6500-at? Élő hirdetés egy sem volt amikor kerestem.
-
-
Köszi, jó kis kártya!
Az RX 6500-as nagytesóját nem tervezed tesztelni?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Találtam valamit ami érdekes lehet.
Szóval még szerver lapokkal foglalkoztam ahol ki lehetett ütni a VRM limiteket úgy hogy magát a VRM vezérlőjét kellett átprogramozni. Példának 165w volt a limit a vrm-nél de 200w-os procihoz kellett a nagyobb limit, értelem szerűen maga a VRM képest volt rá könnyedén hiszen túl volt méretezve de maga a hűtése nem erre volt tervezve.A kártyán lévő NCP81022 chip kezeli ezeket amelyet lehet I2C-n keresztül programozni. Lehet megérne egy próbát belenyúlni kicsit.
Másik megoldás a bios mod lenne de AMD szemét módon (csakúgy mint Nvidia) már aláírt biosokat használ és nem aláírtal nem is hajlandó elindulni. -
Sajnos semmilyen módon nem tudom befolyásolni sem az órajeleket sem a tdp-t. Pedig érdekes lenne kitolni valahogy a TPD-t, szerintem erősen kihatna a teljesítményre. 25w az nagyon kevés. Maga az a tény hogy felezett a ramsávszél bár eléggé brutálul hanzik a felépítése miatt nem akkora nagy érvágás mint a régi kártyáknál, a cache valamennyire ellensúlyozza, illetve a pcie4.0 az aminek ellen súlyozni kellene még.
navi24 mindegyik
RX6300 boost 2220mhz 25w
RX6400 boost 2321mhz 53w
RX6500XT boost 2815mhz 107w2220-at nem igazán éri el folyamatosan megfogja a tdp egyértelműen.
Rokona még az AMD Radeon PRO W6300[ Szerkesztve ]
-
válasz
MasterDeeJay #9 üzenetére
TDP is probléma, 32bit is.
De nyakamat rá, hogy Rx 6400 GPU van nyákon.
Viszont ha ebböl indulok ki, megy még magasabban Mhz is az a Core.Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
-
válasz
MasterDeeJay #9 üzenetére
Köszi a linket! Tényleg egész jó.
A tesztoldalak gyakrabban is ránézhetnének az alsóházra, IGP-kkel kiegészítve, nagyon hiányolom az ilyen teszteket.solfilo
-
xtremist
őstag
Az enyém normál hátlapos, vadásztam is egy darabig mire ilyet találtam. Pcie 4.0 mellett egész jól használható egyébként, vga cserebere/generáció váltás idején jó kis ideiglenes kari. A gyerek kisebb igényű játékait (sims4, goat simulator) gond nélkül hajtja 4k-ban is. Újra lett pasztázva, és kapott egy padot is a memóriára, mert csak a ventilátor alatti vese alakú nyíláson kapott egy kis hűtőlevegőt, és a memória volt mindig nagyon meleg, akár 10-15 fokkal hs fölött. Így már kb egyforma.
-
Nehéz belőni totál pontosan hogy milyen is teljesítménye. Ahol nincs vram limit ott jó de ahogy beüt ott számít a pcie sávszél ami ennél ugye 4x 4.0. Nem tudom kitesztelni csak 3.0 4x módban. De az is igaz hogy ahová szánják ott a 3.0 a gyakoribb.
Futtatok rajta superposition 1080p mediumot, ott nem fut ki és meglátjuk mit megy.
Youtube teszten szerintem jól szerepel.
The Radeon RX 6300 - It's Real, But Can It Game?
Annyi biztos hogy a GT1030 és IrisXE felett van valamivel.[ Szerkesztve ]
-
Köszi a tesztet! Tényleg nagy kár az AV1 hiányáért, jó kis multimédiás kártya lehetne.
Ezt kb leverheti a Ryzen 3 4300G IGP-je (Vega6) is akár, ahogy nézem az partiban van a 2400G/3400G Vega11 IGP-kkel, 35k körül meg lehet már venni boltból.
Anandtech teszben 4350G van, az 4300G csak pro kiadásban.
Kár hogy nincs összesító grafikon, de a linken van néhány játékeredmény nagyon kisarkított cpu és gpu limites szituban.solfilo
-
T400, 600 még nem.
De a T400-as szerintem gyengébb mint ez, neten talált infók alapján cyberpunk 720p-ben biztosan. T600 az esélyesen erősebb mint az viszont drágább is.
Pascalból a P1000 lehetne még az ellenfele de az is drágább és többet fogyaszt. Használtakból még lowprofile talán a WX4100 lehetne de az is többet eszik.Érdekes lenne amúgy leszedni valahogy a 25W-os GPU TDP limitjét leszedni mert olyan érzésem van hogy az fogja meg a kártyán nagyon de persze ekkor elveszik ez a fajta előnye. Megnézem majd milyen bordát tudok rárakni, mindenképpen nagyobbat szeretnék rá mert valahogy ezekben a kis légkavarókban nem bízok meg hosszú távon.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
MasterDeeJay #5 üzenetére
Szerintem nem fog passzolni a GT 210 hütőbordának a felfogatása evvel.
Szóval valószinű sufni tuning lesz.
Lehet hogy revizitálni kellene a venti szabályozást, mert van még potenciált a teszteket nézegetve.Nvidia T400 vagy 600 járt már nálad?
Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
-
Hát pont a hűtés miatt nincs egy szavam se, totál halk pedig eléggé gyenge hűtője van. 80 fok, ha azt vesszük hogy nvidia milyen kályhákat csinált a 3xxx szériában (gyenge padok és paszta miatt) ahhoz képest még hűvös is. Ventije 60 fok felett kapcsol be.
Két ilyen kártyám van, a gyári pasztással teszteltem a másikat MX-2 vel kentem és egy SFF gépbe került. Nem lennék meglepve hogy a gyári betonkemény paszta az ami miatt ennyire melegszik.
Igazából egy nagyobb passzív borda lenne jó rá mint amilyen egyes passzív GT1030-asokon van... de ekkor persze elveszíti azt az előnyét hogy egy slotos low profile kártya legyen. Valahol van itthon GT210-esem passzív, lehet rápróbálom a bordáját.
Ami nagy negatívum hogy a nyomorult hátlapja sem szabványos, van itthon egy rakás quadro kártya DP portokkal és ennél a kártyánál az egész rögzítés lejjebb van, nincs egy vonalban a kivezetés a szabványos nagy hátlapos quadrókkal így nem is tudom szabályosan belerakni full profile gépházakba. Ebay-ről ~26k között vannak USÁ-ban de persze mire ideér lehet több. A használtakat ki lehet fogni 10-20k között plusz posta.Ryzen 8-as szériás IGP-k jól sikerültek, de nem szabad arról sem megfeledkezni hogy ahova ez a kártya került ott maga a gép egésze esélyesen olcsóbb mint maga a 8-as szériás CPU.
Tengernyi filléres brand gép van aprón, ingyen kaptam egy 7gen-eset és abba jobb mint a gyári Inteles IGP. Gyerek minecraftozik rajta, fogyasztása szinte semmi.murrayd
Ez a kártya egyértelműen low profile kis házakba készült, és inkább az ősi kártyák kiváltására jó ahol már nincs szoftveres támogatás. [link]
Újonnan nincs normális low profile tápcsatimentes kártya ilyen árban. GT1030 oké lenne de az sem mai csirke (DDR4-es verzió az kuka gyenge). A310 is drágább ennél.
Használtan persze akad azért, GTX1050 LP egész jó.
Ha nem kell a low profile akkor egyből tengernyi alternatíva van.És félreértés ne essék, nem védem a kártyát (mert tényleg gyenge) de annyi biztos hogy ennek is megvan a helye. (nem csak a kukában
)
[ Szerkesztve ]
-
murrayd
csendes tag
Nem igazán látom ennek a kártyának a létjogosulságát.
-
Nem lett volna ez rossz kártya, csak nagyot vágott rajta az olló (32 bit, 2 GB, fapad hütés)
Ami a core 80 fok 100% terhelésen, az nem lesz hosszú életű.
Bár egy ilyen kártyánál nem is ez a cél.Úgy láttam kb. 25K-ért vesztegeti.
És így már sajnos nem éri meg az árát, ha azt nézzük Ryzen 8 szériás CPU-kba milyen IGP-k kerültek (128 bittel, szignifikásabban magasabb memória sávszélel, magasabban kioszható fedélzeti memóriával, Navi 3)
Bár ahogy elnézem ezt a teljesítmény még talán a Vega 11 IGP-m is megveri.A RX6400-nak kellene annyiba kerülni, mint ennek.
Sajnos a belépő szintű VGA-k megszüntek létezni.[ Szerkesztve ]
Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
-
De jó lenne ilyen kis kártya csak videó gyorsítással mindenre hdmi, és displayportokkal. Tehát kb. GT1030 csak újabb.
-
AMD-nél az AV1 támogatása az RX7000-nél kezdődik, 6000-es széria közepétől meg a decoding is támogatot, csak az encoding nem, legalább a dekódolást támogathatta volna. Így úgy érzem, mintha megkésett volna a kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Korábban már teszteltem az Intel legolcsóbb Iris XE kártyát, most az AMD megoldását nézem meg. Az Iris XE AV1...
- Trollok komolyan
- Delta Force (2024)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mesterséges intelligencia topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mikrotik routerek
- Intel Twin Lake platformra építkező, NAS-ként bevethető mini PC a CWWK-tól
- Háztartási gépek
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok