Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15601) sakal83 válasza AxBattler (#15600) üzenetére


sakal83
addikt

Persze. En is igy gondoltam. Bevetel max 30%a a torleszto. De inkabb 20.

A szobakiadas helyett inkabb a nagyobbat kiadni es kisebbet berelni.

[ Szerkesztve ]

(#15602) Qtya123 válasza Kobe (#15583) üzenetére


Qtya123
őstag

Szóról szóra ugyanezt tapasztalom. Eladói oldalról és vevő oldalról vagyok jelenleg a piacon egyszerre.
Pécsen eladásra hirdetek kb 1.5 hónapja, Budapesten vevőként keresek.

Egyszerűen siralmas minden hirdetési felület. Pécsen a lakásunk környékén lévő hirdetések és Budapesten a vásárlásra kiszemelt környékek esetében ugyanazt tapasztaljuk.

Jóformán két nagy csoport van:
- túlárazott ingatlanossal hirdetett lakások, sok esetben 9-10 hirdetés egymás alatt ugyanazzal a kezdőképpel, csak másik ingatlanossal
- kretén magánhirdetők, akik már 1 éve hirdetik túlárazva, leírás mintha egy általános iskolás írta volna, képek szintén olyan kaliberek (lefotózva a hűtő az egész konyhából, vagy a szobáról a kép felét a ruhaszárító teszi ki tele ruhákkal.

Egy-két kivétel van csak, de azok meg méret/elrendezés miatt nem jönnek szóba.

Felhívtam eddig 3 magánszemélyt, ingatlanosokkal nem is foglalkozom.
Az első semmit nem tudott a lakásról, kb zavarban volt és a kérdéseimet tolmácsolta a mellette ülő feleségének, aki vagy súgta neki az adatokat, vagy épp bólogatott és közben a faszi közölte velem, hogy "igen-igen itt bólogat mellettem a feleségem".

A második ember hirdeti saját maga is, illetve 8 darab ingatlanossal is hirdeti. Felhívtam azt a hirdetést amin közvetlenül ő hirdette (mindegyik hirdetés, az övé is 29.9 millióért volt fent. Elmondta, hogy milyen a lakás, megköszöntem és elköszöntem. Aznap 4x hívott vissza, hogy az ár irányár ám és alkuképes, jöjjek el nyugodtan megnézni, alkudjak, különben is elege van az ingatlanosokból, már majdnem 1 éve hirdetik neki és nem tudják eladni. Ezentúl csak ő fogja hirdetni és este módosítja is a hirdetést, tesz fel képeket. Megnézem este a hirdetést, erre az okostojás tett fel képeket és módosította a hirdetését, de DRÁGÁBBRA emelte az árat, miközben egész nap zaklatott, hogy alkudjak ám.... :W

Harmadik ember tök vakon a saját lakásával, mert ő nem élt ott, csak befektetésnek vette 5 éve. 16x elmondta, hogy egy hölgy lakik ott jelenleg albérletben és nagyon rendetlen és mikor felmegyünk megnézni a lakást ne tegyük ezt szóvá neki...

Ennyit vevői oldalról, eladói oldalról meg ostromolnak az ingatlanosok a hülyeségeikkel, hogy húúú most éppen van olyan ügyfélkörünk akik ilyen lakást keresnek, meg húú van épp egy fiatal pár/befektető/elvált anyuka aki pont ilyet keres. Mikor mondom nekik, hogy oké, akkor hozzad ide és hajlandó vagyok veled együttműködni és ha tényleg van érdeklődőd akkor jöhet, de csakis ESETI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉSSEL, akkor megy a hebegés, hogy jaj hát jobb lenne határozatlan idejű szerződést kötni bla bla...

Komolyan, mintha az egész piac egy elmegyógyintézet lenne.

[ Szerkesztve ]

(#15603) OPiiPO válasza Qtya123 (#15602) üzenetére


OPiiPO
addikt

(nyelvtannáci ON)
"DRÁGÁBBRA emelte az árat" helyett simán az "emelte az árat" vagy a "DRÁGÁBB lett" is megteszi
(nyelvtannáci OFF és azonnal elnézést is kérek :R )

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#15604) KilgoreTrout


KilgoreTrout
senior tag

Sziasztok,

Tavaly októberben vettünk egy házat, idén március közepén vettük birtokba. Ma kaptunk egy levelet a NAV-tól, hogy az illeték meghatározása érdekében helyszíni szemlét tartanak.

Az adásvételiben szerepelt az illeték megállapításáról szóló rész (feleségemnek illetékmentes - eladta a lakását tavaly szeptemberben, nekem meg a tulajdonrész értéke alapján kértük az illeték megállapítását).

Egyrészt vajon miért nem fogadták el az ügyvéd által beküldött adásvételi szerződést (nem ár alatt vettük az ingatlant, persze nyilván szerintünk jó vétel volt)? Másrészt mire készüljünk?

Jelenleg belső átalakítás és korszerűsítés zajlik, építési terület az egész ház. (Viszont nem tudok számlát mutatni az eddig elvégzett munkákról.)

[ Szerkesztve ]

(#15605) OPiiPO válasza KilgoreTrout (#15604) üzenetére


OPiiPO
addikt

Teljesen rendben van hogy helyszíni szemlét tartanak, ezt nem is kötelesek indokolni. Általában nem szívóznak ha nem kötekedik a tulaj ( akik nálunk voltak nagyon kulturáltak voltak ), de képben vannak, láttak már pár dolgot. Nem kell parázni, ha az átlagos szórásból nem estek ki akkor nincs probléma. Hozzánk ugyanilyen szituban jöttek ki, nem ár alatt vettük de jócskán alkudtunk a felújítási költségekre hivatkozva, mindent meg is mutattunk a NAV embereknek akik jóvá is hagyták az árat.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#15606) Hallosz válasza Qtya123 (#15602) üzenetére


Hallosz
senior tag

Tapasztalataim szerint, a vakhitű magánhirdető a legrosszabb, "meraszomszédban..."
Ezek, valójában nem is akarják eladni.

Mert lakni, muszáj.

(#15607) -juc- válasza KilgoreTrout (#15604) üzenetére


-juc-
aktív tag

Nekem anno azt tanácsolták, hogy ilyen esetben segít, ha van kép a vételi állapotról. Ha nincs saját képed, kérd el a hirdetés képeit. Vagy legalább fotózz körbe, mielőtt elkészül felújítás. Nyilván nem életszerű, hogy nem nyúlhatsz a lakáshoz, amíg le nem zárul a NAV illetékmegállapítási ügye.

Amúgy nálam azért jöttek ki, mert balfék volt az ügyvéd, és beleírt pár maradó ingóságot, amivel a NAV nem bírt mit kezdeni a vételár szempontjából (szerintem neki tudnia kellett volna, hogy ez gond lesz :U ). Másrészt hiába voltam 35 alatti és 15 M alatti a lakás, és hiába kértem, nem úgy nyújtotta be a papírokat, hogy 2% illetéket kelljen fizetnem. Ilyen szempontból szerencsém volt, hogy jöttek, mert ezt a szemlén tudtam kérvényezni.

(#15608) Qtya123 válasza Hallosz (#15606) üzenetére


Qtya123
őstag

Mondjuk a reális piaci árra a saját jutalékukért 1-1.5 milliót rátevő ingatlanosok is megérnek egy misét. A némber meg csodálkozik, hogy a túlárazott hirdetésre egy érdeklődő sem jön, hiába igért bármit az ingatlanos.

(#15609) sakal83 válasza KilgoreTrout (#15604) üzenetére


sakal83
addikt

Mert alacsony volt az ara a kornyekhez kepest. Ne aggodj. Ha van fenykep az eredeti allapotarol mutasd be es indokold hogy felujitando volt. Celszeru ezt az adasvetelbe is berogziteni es elonytelen fotokat is kesziteni. Ha nincs akkor szoban mond el jegyzokonyvbe foglalva es a felujitas maga a bizonyitek hogy romhalmaz volt. Nekem volt ÚJ ingatlanom ami egy evet csuszott es felulvizsgalatot kaptam hogy miert ilyen olcso... elmondtam kerek perec hogy ennyi volt en nem tehetek rola hogy qva draga lett es sirtam egy kicsit es elfogadtak. De alazatos legyel es tetesd a naivat:) es legy kedves:) normalisak ha vki nem paraszt veluk.

[ Szerkesztve ]

(#15610) DamianB válasza sakal83 (#15609) üzenetére


DamianB
őstag

Egy év csúszás nem gyenge én is kalkuláltam csúszással de bízok benne hogy nem ennyi lesz. Bár akkor addig még többet tudok félre rakni :DDD

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#15611) sakal83 válasza DamianB (#15610) üzenetére


sakal83
addikt

Ja. Durva volt. A beruhazo nem birta az arrobbanast. En fejeztem be plusz 6mert a beruhazot meg kifizettem szerzodes szerint. Meg mindig varnek szerintem. De van ismerosom akinek a tarsashaza 1.5 evnel jar:)

[ Szerkesztve ]

(#15612) Gergello válasza KilgoreTrout (#15604) üzenetére


Gergello
addikt

Ha nem vagy sáros, nem kell tartani a szemlétől.
Nálunk is voltak, lefényképezték a helyiségeket.
Ki kellett tölteni egy adatlapot, ahol a legnehezebb rész az volt, hogy állapítsam meg, hogy a házzal egybeépített, a ház elválaszthatatlan részét képző garázs külön mennyit ér, mi az értéke. Beírtam rá 500.000 Ft-ot. Minden rendben volt, nem kerestek azóta.

[ Szerkesztve ]

(#15613) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok, korábban volt róla szó, hogy a Facebook-os ingatlan hirdetés is elég hatékony tud lenni, sőt akár jobb mint ingatlan.com FB-n 4-5 olyan ingatlanos csoportnak vagyor már tagja, ahol releváns a pesti lakásom meghirdetése. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy FB-n úgy érdemes hirdetni, hogy felteszed Marketplace-re és ennek a linkjét postolod ki az ingatlanos csoportokba, vagy pedig minden ingatlanos csoportba kipostolod a teljes hirdetést?

Technikailag egyrészt az a különbség, hogy ha esetleg fizetni akarsz a hirdetésért, akkor azt csak a Marketplace-en tudod, a csoportok postjait nem tudod "boostolni", másészt pedig ha a Marketplace-es linkedet tolod mindehová, akkor egyetlen linked lesz, míg ha a csoportokba postolod, akkor minden post-nak lesz egy külön linkje (és csoport beállítástól függően nem is biztos, hogy lehet share-elni).

(#15614) flegga92 válasza Mauzes (#15613) üzenetére


flegga92
senior tag

Ha marketplacere töltöd fel, onnan direktben tovább tudod osztani a csoportokban, nem kell linkelni, úgy néz ki mintha direktbe posztoltad volna a csoportba. Szerintem boostoláskor a csoport tagjainak nagyobb valószínűséggel fog megjelenni.
Ha a megosztást elmulasztottad feladáskor, utólag is meg tudod csinálni. Marketplace/Eladás/termék mellett hírdetés további helyeken, érteemszerűen kipipálod a csoportokat és már bent is van.
Én marketplaceről így egyszer osztottam meg, majd hetente újra tettem minden csoportba. Viszont ilyenkor már nem engedi marketplace rakni, mert dupla hírdetés lenne.

(#15615) Qtya123


Qtya123
őstag

Sziasztok!

Múltkor kaptam itt nagyon hasznos infót a József Attila lakótelepről.

A 18. kerületi Lakatos lakótelepről érdemes valamit tudni? Vannak esetleg gázos részei, vagy bármi zajos/veszélyes/szennyezett/esővízzel elöntött része, amire oda kell figyelni? Olvastam több helyen erről a lakótelepről, de csak jókat írtak róla.
Többször meg is néztük, nem tűnt fel semmi. Pontosabban de, mégpedig az, hogy rengeteg garázs van, ami nagy előny nekem.

(#15616) Gombinyó


Gombinyó
őstag

Lakáskassza kérdés: júli 1-től lehet gyűjteni a számlákat. A kivitelező előre kiállította a számlát már júni 29én, kiállítás dátuma júni 29, de teljesítés és kifizetés dátuma július 2 lesz és az is van feltűntetve a számlán. Ezt el fogják így fogadni? Kiállítás, teljesítés vagy kifizetés dátuma számít?

(#15617) Csabroncka válasza Gombinyó (#15616) üzenetére


Csabroncka
addikt

Én úgy tudom, hogy a kiállítás dátuma!0

"in medias res"

(#15618) Drizzt


Drizzt
nagyúr

[link] A kommenteket erdemes elolvasni a mindenfele Facebookos megjeleneseben. Mindig addig szeretik es hirdetik az embereke a piac iratlan szabalyait, amig a sajat erdekekuket szolgalja. Szerontem amugy menni fognak lefele az arak. Egesz egyszeruen nem lesz vasarloero. Aki meg tenyleg el akarja adni, annak muszaj lesz csokkenteni, lassan hirdetesi arban is. Mondom ezt annak ellenere, hogy mi is arulunk eppen egy lakast. Szerintem lassan engedhetunk az arabol jobban, mert a kozeljovoben ugyis csak rosszabb lesz a helyzet. A tavaly ev vegi masik lakaseladas viszont nagyon jol lett idozitve, bar nyilvan mak is kellett hozza. Lassan meg eljon a vasarlas ideje.

I am having fun staying poor.

(#15619) flegga92 válasza Drizzt (#15618) üzenetére


flegga92
senior tag

"A vásárlási szándék látványos erősödése ellenére, azonban nem születik több adásvétel, mert az eladók nem alkalmazkodtak a piaci trendhez, azaz a vásárlóerőhöz képest sok a túlárazott lakás. "
Kicsit vicces, hogy ezt nyilatkozta az ingatlan.com mikor ők nem engedik piaci ár alatt hirdetni a lakásokat...
Keresések száma is simán azért nőtt meg, mert az összes eladó nézi mások árait. Én is ezt tettem. Minden egyes nap rákerestem az enyémhez hasonló lakásokra.
Egyébként teljesen jó a meglátásod. Én pont a vírus előtt kezdtem hirdetni, igaz nem a fővárosban, hanem Békéscsabán, itt azért még érzékenyebb a piac. 14,5M volt az irányár ez egy picivel az átlag alatt volt, 13M-ért szerettem volna eladni. Rögtön megjelentek a kp-s vevők akik 12M körül adtak volna érte, persze nem adtam. Telt az idő, a ház árak nem változtak, hanem inkább feljebb mentek, nagyon megnőtt a kereslet rá. Találtunk egy tökéletes házat, a sok romhalamaz között. Lépni kellett, eladtuk 11M-ért. Itt is elég túlárazottak voltak a lakások, ahhoz képest, hogy 6 éve mennyiért mentek. Simán tudtál venni egy jó állapotút esetleg felújított 2 szobás lakást 4,5-6M között.

[ Szerkesztve ]

(#15620) Qtya123 válasza Drizzt (#15618) üzenetére


Qtya123
őstag

Az a baj, hogy nemcsak az eladói oldal van tévhitben, hanem a vásárlói is.
Sok eladó még ott tart, hogy hirdetem 29milláért a 10 emeletesben a felújítandó panelt, mert a szomszéd 1 éve ennyiért adta el.

A vevő oldal meg sok esetben a másik véglet. Olvas a csökkenésről a neten és nagy mellénnyel teszi az olyan ajánlatokat amely árak 2015-2016-ban voltak.
Pécs mecsekoldali mediterrán típusú pár éves lakásokat akarnak venni garázzsal 17 millióért...

Pont tegnap sírta tele egy csaj az egyik ingatlanos Facebook csoportot, hogy hahó eladók mi itt vagyunk és fizetünk, de ti hülyék vagytok mert drágán adjátok. Fel volt háborodva, hogy MAXIMUM 23 millióért miért nem kap Érden felújított nagy négyzetméteres sokszobás társasházat....

Amikor meg írták neki, hogy ember, 8 éve volt annyi az elképzelésed felújítandóban, akkor jött azzal, hogy az eladóknak is kompromisszumot kell kötni és nem csak a vevőknek. Mondom a te vevői oldaladról hol van a kompromisszum? A max 23 az? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#15621) goccer válasza Qtya123 (#15615) üzenetére


goccer
aktív tag

Én ugyan nem messze lakom, de első/másodkézből nincs konkrét tapasztalatom. Ugyanakkor rejtett bajokról nem tudok, alapvetően nincs rossz híre. Közlekedés is egész jó, 18.ker mércével persze :)

(#15622) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok, az mitől függ, hogy az árminimum mutatja-e a képeket az ingatlan.com-os hirdetésből vagy nem? Az én hirdetésemre ezt írja ki: [kép] . Nekek kell valamit állítanom, hogy működjön?

(#15623) Nerd válasza Qtya123 (#15620) üzenetére


Nerd
aktív tag

+1

Egyik oldal sem erti meg hogy eddig a szart is aranyaron adtak es vettek, most meg a szart nem lehet aranyaron adni. De a jo lakasok ara nem fog, vagy nem annyit fog csokkenni. Ha valakinek nem annyira jo a lakasa (szar fekves, szar hely, regen ujitotta fel) engedni kell belole jelentosen, de aki meg fasza lakast akar venni, az ne varjon szerintem meg 2 evvel ezelotti (2018) arat se...

[ Szerkesztve ]

(#15624) Orlin


Orlin
addikt

Sziasztok!

Árverezés alatti ingatlan belülről miért nem tekinthető meg?Ha nem tudja a vevő belülről milyen állapotban van eléggé zsákbamacska.
Köszi.

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#15625) Nerd válasza Orlin (#15624) üzenetére


Nerd
aktív tag

Csak tipp, de szerintem mert meg nem tortent meg a kilakoltatas? Es aki bebukta annyira nem partner abban hogy elveszik az otthonat...

En nem lattam olyan arverezett hirdetest ahol lett volna kep belulrol, bar hirdeteseken nezesen en tovabb sosem jutottam, mert nem ugy kerestem ingatlant, hogy evekig szenvedek az elozo tulaj kipaterolasaval, es utana ha o nem, akkor nekem kell vakolatig lebonatani es ujracsinalni a kecot....

(#15626) Orlin válasza Nerd (#15625) üzenetére


Orlin
addikt

Értem.
Ismerős keres házat aztán vele beszélgettük és nekem sem volt tiszta miért van így.
Persze mondjuk igaz hogy nem szívesen eresztik egy légtérbe a leendő és az új tulajt.
Kényelmetlen helyzetek ezek.
Köszi. :R

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#15627) flegga92 válasza Orlin (#15624) üzenetére


flegga92
senior tag

Óvatosan az ilyenekkel. Egyik barátom vett így anno egy lakást, konkrétan mindent kibeleztek. Villany, víz vezeték ajtókat elvitték, ablakokat kitörték. Sanszos, hogy a közüzemi számlákat sem fizetik, ha a gáz óra le van kapva elég drága mulatság.

(#15628) Drizzt válasza Nerd (#15625) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Nekem az alatunk lako lakasa vagy 5 evig ures volt miutan meghalt. Vegul elarvereztek(ugy tudom nem kellett az orokosoknek a hitellel, inkabb atengedtek a banknak). Senkit nem engedtek be megnezni, s kepek sem voltak fenn belulrol. En tuti nem vennek latatlanban lakas, de ugy tudom hivatalosan sose engednek be senkit.

I am having fun staying poor.

(#15629) axioma válasza Drizzt (#15628) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nem is az a kerdes, hanem miert nincs belso kep az elado ceg altal keszitve se. Valoszinuleg azert hogy ne lehessen a belso allapotot szamon kerni...
Az mondjuk necces, hogy mely infrastrukturalis elemeket/szolgaltatasokat szuntetik meg, mert a "lakas" fogalmanak vannak minimumjai, anelkul jogilag nem adhatna el lakaskent (a bank meg nem adhat ra hitelt).
Nekem is van ismerosom aki igy vett lakast, szerencsere eleve befektetesi cellal nem lakasra ezert is mert belevagni, masfel evig nem jutott hozza a jogi huzavona meg a kilakoltatasi moratorium miatt, igy mar csak nem lett veszteseges de annyira nyereseges se az ugylet [igaz, egy nagyobb reszet a penznek addig ki se kellett fizetnie.]

(#15630) Stanlee válasza Orlin (#15624) üzenetére


Stanlee
őstag

Az arverezesert felelos ugyved egyszerre nagyobb portfoliot kezel, esetek tobbsegeben kivulrol par kepet keszit. Bemenni azert nem tudsz, mert meg bent laknak, vagy ha nem lakik benne senki, bizonyos esetekben a tulajdonjog meg a tulajdonose, az ugyved meg nem ingatlanos, hogy mutogassa.

En neztem ingatlanossal arverezos ingatlant, eleg xar allapotban volt, latatlanban nem mertem volna megvenni, nagyjabol csak azt nem szedtek ki belole, ami nem volt mozdithato :D

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#15631) axioma válasza Nerd (#15623) üzenetére


axioma
Topikgazda

Szerintem viszonylagos: a "jo" lakas fogalma szubjektiv, foleg most valtozik egy nagyot foleg az ertekallosaganak megitelese (rovid tavu kiadas megszuntetesi kiserlet, plusz tomegkozlekedesi aggalyok). Itt volt alant a pelda, amikor el kell adni idore, az bizony most eros aresest jelent. A jelen bizonytalan helyzetben a benne lakott ingatlanbol nem sokan szeretnenek mozdulni, a befektetok meg jelenleg nem hajlandoak me'g benyelni veszteseget, remenykednek egy gyors kiigazitasban, meg hogy nem szivjak meg a moratorium utan. Meglatjuk, kinek lesz igaza.
En legszivesebben epitkeznek ujra, ha megfelelo korulmenyek es lehetoseg adodna.

(#15632) DamianB


DamianB
őstag

Érdekes amit írtok ahol én veszem a lakást ott az enyémhez hasonló kis lakások már elmentek hetek alatt már csak felső emeleti legdrágábbak vannak . Ahogy egyszer írták itt rólam nem értek a piachoz de én azt látom hogy ezekben a hónapokban kivárnak a vevők is és az eladók is hogy mi lesz kb egy év múlva ha vissza nézzük a trendet akkor láthatjuk hogy merre indult is el .

A nőnek a ki írása meg agyrém ilyen stílusban nem lehet szerintem se alkudozni se üzletet kötni ha nem adják olcsóbban akkor nem adják. Nem lehet követelni.

[ Szerkesztve ]

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#15633) A Zéé válasza DamianB (#15632) üzenetére


A Zéé
addikt

nálunk pont hogy nem kivárás van. Bár mi pont most érünk a végéhez az építkezésnek, és ez lehet, hogy pozitívan hat a vásárlási szándékra, de az utóbbi 3 hétben 4 lakás ment el.

Just a simple Lineman...

(#15634) DamianB válasza A Zéé (#15633) üzenetére


DamianB
őstag

Hogy bírtátok tartani az ütemtervet ? Csúsztattok ? Én az általános köz hangulatra gondoltam kivárás alatt.

Ellenpéldaként pedig saját magamat hoztam fel hogy én is pont most veszek lakást és ahol veszem a lakást be indult az értékesítés. Egyre több lefoglalt lakás és eladott lakás van .

Bár még mondom őszintén nem tudok zöld ágra vergődni mi lesz mert az emelkedés és a csökkenésre is vannak esélyek.

Én pedig változó hitelt szeretnék felvenni ahogy meséltem.

[ Szerkesztve ]

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#15635) A Zéé válasza DamianB (#15634) üzenetére


A Zéé
addikt

Sehogy :)
Amikor nekikezdtünk 2019 év vége volt a cél. Amikor elkezdődött az értékesítés, akkor 2020 április. Most úgy néz ki júli 13-án írja alá a műszaki ellenőr a 100%-ot. Nem is a melósokkal volt a baj, az alapanyag ellátással. Betonvas-tégla-beton trióért jóformán verekedni kellett, most meg a korona miatt kb. mindenre várni kell. De olyanokra is, mint a sima egyszerű fehér 90-es beltéri ajtó. Hörmann kapura pl. március végén azt mondták, hogy 6-8 hónap!, amit szerződésbe le mernek írni, mert nem tudják biztosan mikor indul újra a gyártás teljes kapacitáson.

Just a simple Lineman...

(#15636) DamianB válasza A Zéé (#15635) üzenetére


DamianB
őstag

Nem semmi köszi a hasznos infót . :R
Nekem még Fundamentaból is jön cash és nagyon megszívhatom ha sokat késik a projekt . Év végére van írva a készenlét. De ha 3-4 hónap a csúszás az meg belefér de fél évnél már bajban vagyok mert papíroznom kell majd vissza felé.

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#15637) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata abban, hogy osztatlan közös tulajdonban lévő ikerház esetén, ami a tulajdoni lap szerint egy házszám, van-e lehetőség valamilyen módon a külön házszámok "bejegyzésére" (pl. 1/A és 1/B)? Mármint anélkül, hogy a földhivatalnál kellene kezdeményezni a telekmegosztást. A kormányablak szerint a lakcímek kiosztása önkormányzati hatáskor, és eltérő is lehet, mint a földhivatali adatok.

Tehát csak arra lenne szükségem, hogy az ikerház felek az önkormányzatnál külön címen szerepeljenek, főként a tartózkodási cím bejelentése és a különféle közmű szerződések miatt.

(#15638) Fandango válasza Mauzes (#15637) üzenetére


Fandango
veterán

Szerintem lehet.
Nálunk is hasonló helyzet volt, egy telken van 4db 4 lakásos társasház, és az Önkormányzat csinálta meg az új címkiosztást, mert változtattak az utca számozáson. Így minden ház kapott egy saját betű azonosítót, és azon belül egy lakás számot. Persze előzőleg is így volt csak a házszám változott, de az elv azonos azzal amit te kérdezel szerintem.

(#15639) A Zéé válasza DamianB (#15636) üzenetére


A Zéé
addikt

Csúszás szinte tuti, hogy lesz. :B
Kérdés, hogy milyen stádiumban van most, és mekkora a projekt? Ha már kész a szerkezet, és megkezdődtek a szakipari munkák, akkor lehet, hogy nem lesz sok, viszont ha még a szerkezet sincs kész, akkor bármi lehet.

Just a simple Lineman...

(#15640) DamianB válasza A Zéé (#15639) üzenetére


DamianB
őstag

Szerkezet kész tető fent alul a szigetelést kezdték már el . Lakások is készen vannak de van még meló.

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#15641) Veron


Veron
őstag

inkább ingatlaneladás, mint vásárlás: melyik ingatlanirodát érdemes megbízni eladással? eddig az OC és az OTP IP volt szimpatikus, leginkább a sikerességi rátájuk érdekel.

valamint az új ingatlanunk vásárlásánál az adásvételiben vállaltam, hogy egy éven belül eladom a régit, így csak az árkülönbözetre kell illetéket fizetni. a COVID járvány miatt a kutya nem akart lakást venni tavasszal, a vis maior helyzetre tekintettel kitolódhat a vállalt eladási időszak?

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#15642) Gombinyó válasza Csabroncka (#15617) üzenetére


Gombinyó
őstag

Igen, jól tudtad, köszi. Közben sikerült egyeztetni a bankkal is. :K

(#15643) axioma válasza Veron (#15641) üzenetére


axioma
Topikgazda

Szerintem az iroda "sikeressege" akkor magas, ha az eladot raveszi, hogy nyomja lentebb az arat... kizarolagost senkivel se kotnek, de arra kulon figyelj, hogy ha hoznak valakit akkor me'g ne jarjon a jutalek csak ha mar vagy nalad maradt a foglalo vagy megvan a teljes vetelar.
Amugy ha nem akarsz kulcsot adni neki akkor arat csokkenteni te is tudsz... ez lesz az even beluli eladas kulcsa. Ha valamikor nagyon ev elejen jar le, akkor max. szeptemberig varj, utana kezdj erosebben csokkenteni, mert a tel amugy is szar, es most me'g egy csomo moratoriumos is lehet hogy belerondit a kepbe jovo ev elejetol.
Szigoruan szvsz!

(#15644) Brave_86


Brave_86
aktív tag

Mi is hirdetünk egy lakást (reális áron, legalább 1 éve már tanulmányozva a piaci árakat), első körben FB csoportokban tettünk, onnan már volt pár érdeklődő és 3-4 megtekintés személyesen is és 2 ajánlatot már kaptunk is. (az egyik közel 15%-os alkuval a másik 7%, Holnap is jön egy, ő már írásban előre látatlanba (képek alapján) tett egy ajánlatot 5%-os alkuval, megtekintés után 2-3 órával)
Párom feltette ingatlan.com-ra is tegnap. Mondtam neki, hogy a negatív tapasztalatok alapján felesleges pénzkidobás, de már szerintem megbánta, annyi ingatlanos hívogatta. Tegnap kb 5 ma eddig 6, plusz írásban is "zaklatják". Hiába van beleírva, hogy Ingatlanosok ne keressenek, de erre már immunis a szemük ezek szerint. :((( (az egyiket becsatolom ide is, milyen "meggyőző" dumát nyomatnak) Rendes érdeklődő onnan még nem volt, a hiénákon kívül.

(#15645) KilgoreTrout válasza Brave_86 (#15644) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Ez legalább tud helyesen írni, ingatlanosok között ez is ritka.

Amúgy az ingyenes alaprajzot is megszüntette az ingatlan.com? Mi tavaly úgy adtunk el, hogy csináltam egy korrektül kinéző alaprajzot a floorplanner-rel, az volt az egyetlen kép. Már egy normális alaprajzzal is simán kitűnsz az átlag ingatlanosok paint-ben készült remekei közül. Aztán e-mailben meg lehet küldeni a képeket az érdeklődőknek. 0 forintos kiadással.

[ Szerkesztve ]

(#15646) concret_hp válasza Brave_86 (#15644) üzenetére


concret_hp
addikt

milyen erdekes, hogy a hivatalos verzio az az, hogy max stagnalnak az arak, nincs itt semmi latnivalo ;] persze attol fugg, hogy a vevo vagy az elado kerdezi :C

vagy fullba vagy sehogy :D

(#15647) Veron válasza Brave_86 (#15644) üzenetére


Veron
őstag

én is feltettem ingatlan.com-ra ingatlanosok ne keressenek szöveggel, azóta kb. 10-zel beszéltem. kettőnek beadtam a derekam, beengedtem egy OC-s meg egy OTP IP-s embert. valamelyikkel szeretnék szerződést kötni, de nem tudom melyik céggel lenne érdemes, ezért kérdeztem.
hol éri meg hirdetni még a lakást, FB-n milyen csoportban?
5-7% alkuba még bele is mennék egyébként.

[ Szerkesztve ]

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#15648) hurenzon válasza Veron (#15647) üzenetére


hurenzon
senior tag

Otp felejtő , egyik legrosszabb .

(#15649) Veron válasza hurenzon (#15648) üzenetére


Veron
őstag

miért, mi a tapasztalat?

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#15650) sakal83 válasza Brave_86 (#15644) üzenetére


sakal83
addikt

Nem belevau a dolgodba. De ha van egy - 5 es egy 7%os alkus ajanlatod akkor miert nincs meg adasveteli? Esetleg +%ot szeretnel az aradra?

Bocsass meg de - es tenyleg ne vegyed kotekedesnek- ugy tunik te nem akarod eladni :N sokat voltam a masik oldalon es borzalmas volt megelni hogy a teli aron is gondolkodasi idot kert az elado. Egy ido utan mar en a helyszinen mondtam 1 lerc utan hogy mar ne is gondolkozzon mert nem viszem el...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.