Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15351) BigBlackDog válasza BigBlackDog (#15295) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Törölhető...

[ Szerkesztve ]

(#15352) Babetta-X


Babetta-X
senior tag

Sziasztok! A világvégén tervezek 1m körül venni egy kis házikót. Az eladó ragaszkodik hozzá, hogy közjegyzővel történjen az adásvétel, mert ő az ügyvédekben nem bízik. Én fordítva vagyok ezzel, de ez most más kérdés. Milyen költségekre lehet nagyjából számítani illetve milyen veszélye van ha közjegyző csinálja az adásvételt és nem ügyvéd? Válaszotokat előre is köszönöm! :R

(#15353) hurenzon válasza Babetta-X (#15352) üzenetére


hurenzon
senior tag

Szia !
Egy hátránya van , mégpedig , hogy jóval drágább . Viszont precízebb és szabály követőbb egy közjegyző .
Nyugodtan menjetek oda .

(#15354) Vezu


Vezu
csendes tag

Valakinek van tapasztalata a közelmúltban a Raiffeisen esetében pozitív hiterlbírálat után, (ott vezetjük a számláinkat is), mennyi időbe telik a hitel összeg folyósítása lakáshitel és babaváró esetében?

(#15355) Kobe


Kobe
veterán

Talaltam egy olyan pecot, ami az altalam elfogadott parameterekkel rendelkezik meret, elhelyezkedes, elvart belso allapot szempontjabol.
Allapotahoz kepest relative 10% aron alul, a kornyekhez kepest.
Bp XX. ker, kb 420K nm aron.

Nem tartanam most a legjobb pillanatnak beugrani az ingatlanba, egyreszt nem szivesen raknam minden likvid tokem most kecoba illetve ki tudja merre mennek az arak.... Viszont nem befektetes lenne hanem lakhatasi cel.

Ki mire szamit kb 1 eves idotavon? 5ovabb nem halogatnam a vetelt, kinottuk a jelenlegit eleg rendesen, viszont a tetot se vennem meg ha nem muszaj...
BP 20.ker 400K koruli nm ar mennyire mozoghat vajon lefele a kozeljovoben? Mondjuk 10+ %ot?

[ Szerkesztve ]

(#15356) mokus1 válasza Kobe (#15355) üzenetére


mokus1
addikt

Nyilván függ, hogy melyik részén mert ott is vannak jobb és rosszabb részek. Az sem mindegy miből van.
Ha ez egy 50nm-es panel ( kb 21M) és elfogadható állapotban van akkor egyenesen jó vétel. A jobbak ahogy néztem nem olyan rég 27-30 millió körül mozognak. ( én kisebb társasházakat néztem)
Nem tartom valószínűnek, hogy ennyit menjen lefele az ár, de semmi sem kizárt. Ezt lehetlen megjósolni.

(#15357) Ezekiell válasza Vezu (#15354) üzenetére


Ezekiell
veterán

Nekem a lakashitel 2 hét volt, a babavaro 4 nap.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#15358) Fandango válasza Kobe (#15355) üzenetére


Fandango
veterán

"Talaltam egy olyan pecot, ami az altalam elfogadott parameterekkel rendelkezik meret, elhelyezkedes, elvart belso allapot szempontjabol.
Allapotahoz kepest relative 10% aron alul, a kornyekhez kepest."

"Tovabb nem halogatnam a vetelt, kinottuk a jelenlegit eleg rendesen"

Ezek után miért is van még kérdés? :F

(#15359) S.J.


S.J.
tag

sziasztok!:)

egy 10m Ft erteku, kicsit lepukkant, nyaron 3-4 hetig hasznalt nyaraloba erdemes lakasbiztositast kotni szerintetek? kb. 30e lenne per ev, es ez megketszerezne az eddigi rezsikoltseget. mi a felelos, jo dontes? :R
koszonom elore is az eszreveteleket

(#15360) Kobe válasza Fandango (#15358) üzenetére


Kobe
veterán

Azert van kerdes, mert amikor kuszaszem is honapok ota azt nyilatkozza, h Budapest durvan tularazott, es epp egy lejton megindult valsag elejen van az orszag, akkor nem mindagy hogy szamarat vesz versenylo araban az ember, vagy forditva..... Foleg ha az arkulonbozeten felul meg a banknak is csenget min. 10 evig kamatot ra.

Olyan kecot amiben lakni lehet, barmikor lehet talalni, venni, berelni, max ki kell pofozni kicsit. De ha most a csucson megveszem 10-15-20%al dragabban akkor milliokban merve durvan megszoptam.
(akarmilyen eros igeny a lakhatas, attol meg ablakon kidobott felesleges milliokat nem er egy tranzakcio)

[ Szerkesztve ]

(#15361) Fandango válasza Kobe (#15360) üzenetére


Fandango
veterán

Mivel senki nem jós, ezért a kutya meg nem mondja, hogy merre fognak az árak mozogni.
Tehát ha feltételeidnek megfelelő lakást találsz, és még azt is áron alul ahogy írod, akkor ezen nem kell gondolkozni. Felesleges időzíteni a piacot, mert úgyse fogod eltalálni, mikor lenne jó venni. Meg ha már tényleg venni akarsz, lehet, hogy nem fogsz olyat találni ami megfelel. Szóval kár ezen rugózni, ha lakhatás a cél és nem befektetési.
Ezt a témát sokan túlgondolják, és várják a pillanatot és valahogy sose akar eljönni. Utána meg jön a panaszkodás, hogy kiárazott a piac, és most mi lesz így vele?

[ Szerkesztve ]

(#15362) Stanlee válasza Kobe (#15360) üzenetére


Stanlee
őstag

Mar maskor is kerdezted, en akkor is azt mondtam, hogy ha lakhatasra veszed, akkor ne azt nezd, hogy mehet lentebb az ara, hanem azt, hogy tied a lakas, amiben laksz. Szoval en megvennem, ha tetszik.

De mivel time the market beallitottsagu vagy, es ha alternativakent ugyanazt a lakast vagy azzal egyenertekut egy esetleges kesobbi ingatlanpiaci arcsokkenes alaklmaval kevesebbert is meg tudnal venni, es a kulonbozetet vesztesegkent konyveled el magadnak (ami szerintem nem helyes ha sajat lakhatasra veszel ingatlant), igy csak annyit tudok mondani, hogy en mar 18-ban is vartam a korrekciot az ingatlanpiacon.Ez meg erezhetoen nem jott meg most se, igy valamikor a kovetkezo 5 evben bizonyara lesz valami korrekcio, de olyan merteku arfelezes nem lesz, mint 2008-12 kozott volt. Igy en megvennem a lakast most.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#15363) Qtya123 válasza Stanlee (#15362) üzenetére


Qtya123
őstag

Ha meg valamikor esetleg felpattanna a gazdaság és mégsem lesz második hullám, akkor még a csökkenés sem biztos. Lehet stagnál, vagy nagyon kis mértékben emelkedik.

Ha az emberek fogyasztásán múlik a felpattanás, akkor erre is esély van. Én azt veszem észre, hogy jött az enyhítés és özönlenek a napokban fogyasztani. Még az is a nyaralást szervezi aki munkanélküli lett és van még némi pénze, gyorsan elveri. Ha ezt az optimizmust felveszi a piac, akkor szerintem alig vagy egyáltalán nem lesz csökkenés még egy darabig.

Ha a turisták is újra jöhetnek akkor meg megint mindenki befektetési lakást akar a belvárosban.

(#15364) Mercutio_ válasza Qtya123 (#15363) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az, hogy van keret még utoljára egyet nyaralni,/bulikázni Ibizan nem ugyanaz a színt mint egy lakás ára :N

A belvárosi airbnb tulajok nagyrésze nem adta/-ja el a lakást hanem kiadja hosszú távra, ott max a bérleti díjak további meredek csökkenése indukálhat komolyabb eladási szándékot, vagy törvényi változások.

Kobe: 10%-kal ár alatt + megmarad az eddigi bérleti díj. Számold ki mekkora esés milyen időtávon hozza ezt be és saccolj hozzá valószínűségét;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#15365) Qtya123 válasza Mercutio_ (#15364) üzenetére


Qtya123
őstag

Világos, de ez a hurráoptimizmus összességébe hathat a piacra, mások (akiknek van pénze) lehet, hogy úgy értékeli a helyzetet, hogy nem vár ki sokáig, mert körülnéz és minden fogyasztás szárnyal, így inkább belevág, mert fél a további emelkedéstől.

Igazából bármi lehet, amit a járvány mellett művel például a tőzsde én már semmin nem lepődnék meg.

(#15366) Ursache válasza Qtya123 (#15365) üzenetére


Ursache
senior tag

de egy idő után el kell már fogynia a kamupénznek. igazából individuális szinten ki fog az fogyni, hál' istennek, csak sok az indivídum, és mindig vannak újabbak. rohadt élet!

ha11er-ben 2 éves szerződésem van 20%-kal, és hát, izzadok :D jó lenne 2021-ben 2018-as áron vásárolni, de ez pasztmek, soha nem fog felépülni. vagy kiszállok, és kiegészítem, erősen... vagy várok és albérlet addig. szóval én is csak reménykedni tudok, hogy minden lefele megy...

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#15367) Mercutio_ válasza Qtya123 (#15365) üzenetére


Mercutio_
félisten

Akinek van pénze, ha esze is van tudja, hogy most az elmúlt 2,5 hónap visszafogott fogyasztása miatt összejött plusz pénzt égetik, de az nem tart sokáig. Ha lesz ősszel második hullám és ugyanolyan intézkedésekkel kezelik jönnek a kényszer-/fizetés nélküli szabik és leépítések, ugranak az év végi bónuszok és nem lesz karácsonyi habzsi-dőzsi, megint bezuhan a fogyasztás.

A tőzsde = amcsi tőzsde?
Ott főleg a helikopterpénz pörgeti a dolgokat + választási év van, tuti Trumpi is a gázra tapos ha nem jönnek a számok;] aztán, hogy W vagy U/L jön ki tudja :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#15369) Nerd


Nerd
aktív tag

(#15370) Stanlee válasza Nerd (#15369) üzenetére


Stanlee
őstag

A lehetoseg megvan arra, hogy ne zaklassanak az ingatlanosok, csak mas modszerrel kell, hogy dolgozzon a hirdetooldal. Akkor nem azert fizetsz hirdetokent, hogy 25 kepet feltolthess, hanem azert, hogy az ingatlanosok ne zaklassanak. Manapsag nem selling point, hogy sok kepet feltolthetsz. Lehet, hogy 20 eve az volt. En se valtoztatnek az uzelti modszeren az ingatlan.com helyeben, mert ha mukodik, akkor minek. Az araik amugy rablas szintjen vannak.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#15371) denko válasza Nerd (#15369) üzenetére


denko
senior tag

Egyetértek, viszont váljon tesz-e valaki valamit ez ellen, mert addig csináljak amíg nem jön a bűnti gondolom..

(#15372) Mauzes válasza Stanlee (#15370) üzenetére


Mauzes
őstag

De akkor mi ez a lehetőség most? Hogy nem hirdetsz náluk?

(#15373) axioma válasza Mauzes (#15372) üzenetére


axioma
Topikgazda

Peldaul. Ma mar a hirdetesi oldalak egyre kevesbe vannak kozeppontban, a legtobben az ismerosi korben (face, levlista, forumalairas) terjesztik, es a sajat weboldal meg nem egy nagy lehetetlenseg ahova felrakod, annyi infoval amennyivel akarod. Jo, biztos hogy amig kozpontinak tunik az ingatlan.com erdemes oda is feltenni, de azt ma mar siman megcsinalod hogy az ingatlanosok szamat mar a teloval elutasittatod...

(#15374) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Két kérdés merült ma fel bennem. Az első inkább topiktéma; ha az ingatlan eladója ügyvédként tevékenykedik, akkor van valami akadálya (pl. elfogultság), hogy legyen az adásvételnél is az ügyvéd? Értelemszerűen saját ügyvéddel is konzultálnék.

A másik inkább építőiparhoz kapcsolódik, de hátha van valakinek tapasztalata. Nagyjából költségek terén mekkora többlettel kell számolni egy téglaépítésű háznál egy acélvázas, könnyűszerkezetes ház esetén (sík telek, egyszintes kialakítás, 100-150 m2 közötti alapterület, téglalap formájú alaprajz, nyeregetető)?

(#15375) hurenzon válasza BigBlackDog (#15374) üzenetére


hurenzon
senior tag

Szerintem jogi akadálya is van , nemcsak etikai .
Közjegyző se csinálhatja magának a dolgokat .

Másodikra nagyon sok mindentől függ , nem lehet ezt így megmondani . Ez olyan mint ,ha egy Suzukit és egy BMW-t szeretnél összehasonlítani . Mindkettőben óriási eltérés van .

(#15376) mokus1 válasza BigBlackDog (#15374) üzenetére


mokus1
addikt

Ha 100-120nm-nél a könnyűszerkezetes árelőnye kb 5m forint. Ezt csak hozzávetőlegesen írom, ahogy hurenzon is írja, nem lehet így megmondani.

(#15377) flegga92 válasza axioma (#15373) üzenetére


flegga92
senior tag

Teljesen így van! 10-ből 1 érdeklődő hívott az ingatlan.com-ról, a többi mind Facebook-ról. Jófogásról 1 megkeresés sem volt.
Az ingatlan.com-os 5000 Ft-os hirdetés arra volt jó, hogy az ingatlanosok hívogassanak, közben be volt jelölve a most megszüntetett funkció. És némelyik annyira sunyi volt, hogy telefonban el sem mondta, hanem eljött, majd itt közölte, közben én eljöttem melóból stb...
FB ezzel szemben jobb volt, mert ki lehetett szűrni ki az ingatlanos és már messengeren elutasítani.
Később beadtam a derekam nekik, megvolt a kiszemelt ház, engem senki nem hívott, jött a pánik, hogy elviszik előlünk az egyetlen tetsző házat.
A legtöbb elkérte tőlem a képeket, mert milyen jól sikerültek, 0 leírással, hibásan, hiányosan kitöltve adták fel a hirdetést. 2 embert hozott összesen az 5 ingatlanos.
Nem tudom mire húzzák be azt az 4-5%-ot semmi hozzáadott értéket nem adtak. Egyedül akkor bíznám legközelebb rájuk, ha egy üres lakásom van én pedig messze lakok.

(#15378) Mauzes válasza flegga92 (#15377) üzenetére


Mauzes
őstag

FB-n a marketplace vagy ilyen ingatlanos csoportok működtek jól? És végül hogy tudtad eladni?

Ez a téma nekem most tök aktuális, 1 héten belül akarok meghirdetni egy lakást. Alapból az nálam tök természetes volt, hogy az ingatlan.com-ra felteszem, hiszen messze ez az ország leglátogatottabb portálja. Azért az szerintem nem igaz, amit axioma írt, hogy a legtöbben csak ismerősi körben terjesztve adnak el ingatlant.

[ Szerkesztve ]

(#15379) Gombinyó válasza flegga92 (#15377) üzenetére


Gombinyó
őstag

Mi is facebook csoportban találtuk a lakást tavaly, ráadásul piaci ár alatt. Ingatlan.com-on fent se volt (talán szerencsére).

(#15380) Ursache


Ursache
senior tag

En amiota meghallottam, hogy ingatlan.com-on mestersegesen generaljak az arakat, bezartam az osszes ingatlan.com-os linket, fel is szabadult 1GB memoria (chrome:D).

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#15381) Nerd válasza Mauzes (#15378) üzenetére


Nerd
aktív tag

Ha van kiszemelt lakopark azoknak pl. van csoportja, altalaban zart, de siman be lehet kerulni mindbe. Ahol en lakok, ott ha valaki tularazott lakast/alberletet rak fel azonnal betamadjak :DEnnek ellenere ingatlan.com-os linkeket is raknak fel... Elado vagy kiado beallot pl csak a facebook csoportban latok.

Marketplace nekem nem tetszett amikor lakast kerestem, nem tudtam rajta jol keresni.

(#15382) Vezu válasza Mauzes (#15378) üzenetére


Vezu
csendes tag

Megosztom a tapasztalatainkat, mert mi is 2 hete adtuk el a panel lakásunkat Zuglóban cirka 1 hónap hirdetés után. Előtte, januártól márciusig egy nagy ingatlaniroda hirdette a lakást és 3 hónap alatt 0 vevőt hoztak, majd a virnyák helyzet miatt levettük a hirdetést. Emiatt döntöttünk úgy, hogy magunk fogjuk eladni a lakást, egyébként olyan magas százalékot kérnek az ingatlanosok, hogy én emiatt sem javaslom a velük történő együttműködést.

Saját magad is eltudod majd adni a lakást, mi egy hónap alatt ~39000 forintot költöttünk hirdetésre, ami a következő tételekből épült fel:
1.) ~13000 forint fényképes hirdetés 1 hónapra + ingyen jár mellé egy nagyobb méretű hirdető tábla -> ingatlan.com
2.) Hetente előre sorolás hétfő, kedd, szerda és csütörtökre / 1000 forint naponta / hét x 4 -> ingatlan.com (péntek, szombat, vasárnapra fölösleges befizetni az előre sorolást mert statisztika alapján minimális érdeklődés és megtekintés volt)
3.) 10000 forintot költöttünk 1 hónapra a hirdetés terjesztéséért/ előre sorolásért a facebookon (messze a facebook hozta a legnagyobb elérést és a legtöbb megtekintést statisztika alapján)
4.) jofogás.hu ingyenes, de innen nekünk nem jött releváns érdeklődő, megtekintések száma is csekély volt, így ide nem fizettünk pluszba semmit.

Saját tapasztalatok és megkeresések alapján a facebookról jött a legtöbb érdeklődő és megtekintő, szerintem olyan 4:1 arányban a FB javára az ingatlan.comal szemben, de a lakás mégis az ingatlan.comos hirdetésünk alapján kelt el. A mostani tapasztalatok alapján, szerintem több pénzt költenénk a FB hirdetésre és kevesebbet az ingatlan.comra, szerintem szemtelenül sokat kérnek a szolgáltatásukért...

UI: a hirdetésünk szövegébe 3-szor emeltem ki nagybetűvel (egyszer az elején, kétszer a végén), hogy ingatlanos ne keressen, mert magunk szeretnénk eladni a lakásunkat. Ennek ellenére naponta 4-5 hívásom volt tőlük. Eszement, amit műveltek. :W

(#15383) Mauzes válasza Nerd (#15381) üzenetére


Mauzes
őstag

Az én lakásomnak nincs ilyen csoportja, ez egy angyalföldi panel. Na mindegy, első körben akkor 2 hétig megpróbálok egyéb fórumokat, aztán ingatlan.com csak utána.

Vezu: facebook-on hogyan működik a hirdetés magánszemélyként? Mit hirdetsz, postot nyilvánosan megosztva?

[ Szerkesztve ]

(#15384) Vezu válasza Mauzes (#15383) üzenetére


Vezu
csendes tag

Nagyjából igen, ha jól emlékszem a postot hirdeted, továbbá azt is beállíthatod, hogy milyen ide kapcsolódó ingatlanos csoportokban szeretnéd megosztani azt. Ez a része ingyenes, a fizetős része dinamikusan működik, minél több pénzt fizetsz be, annál több embert ér el. Itt meglehet határozni bizonyos időszakra mekkora keretet kívánsz elkölteni. Továbbá meghatározhatod milyen környéken jelenjen meg a hirdetés, korcsoportot beállíthatsz stb.. elég jól személyreszabható.

(#15385) Oppenheimer válasza Vezu (#15382) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Remelem leorditottad az ingatlanos hienak fejet mikor ennek ellenere hivtak.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#15386) Vezu válasza Oppenheimer (#15385) üzenetére


Vezu
csendes tag

Az első két hétben igen, de utána hidd el belefáradtam. Az utolsó két hétben szimplán kinyomtam a telefont, miután kiderült. Persze a legtöbbjük nem ingatlanosként mutatkozik be, hanem időpontot kér, hogy mikor tekintheti meg a lakást, mint potenciális érdeklődő?!
Mindenféle keresztkérdést kellett feltennem mire kinyögték... undorító egy szakma, remélem éhen halnak.
Egyébként házvásárlás során is voltak potenciális házak, amelyek csak ingatlanoson keresztül voltak megtekinthetőek, itt is csak negatív tapasztalatunk volt. Tudnék mesélni milyen műszaki tudás mellett mutagatták az új építésű házakat... sajnálom azokat, akik bedőltek nekik.

(#15387) Lortech válasza Vezu (#15386) üzenetére


Lortech
addikt

Engem is hívogattak annak ellenére, hogy beleírtam (és bepipáltam), ne keressenek. De egy kivételével mindegyikük az első fél percben bevallotta, hogy ingatlanos, egyetlen egy volt, aki nagyon messziről indított, és nagy utat jártunk be, mire kibökte, hogy igazából mit szeretne és lehetetlen volt félbeszakítani, na őt kikérdeztem és felmondattam vele az összes "terméküket" és azoknak minden részletet egy fél órában.
Nagyon szeretett beszélni, hagytam hát kibontakozni, aztán megköszöntem a tájékoztatást és elköszöntem. ;]
Az összes többi egyébként normálisan, illedelmesen kommunikált, megköszöntem az érdeklődésüket, és normális hangnemben elbúcsúztunk fél perc után, majd egytől-egyig letiltottam a számukat. Nekem ugyanannyi időbe tellett, mintha elküldtem volna az anyjába.

[ Szerkesztve ]

Thank you to god for making me an atheist

(#15388) Vezu válasza Lortech (#15387) üzenetére


Vezu
csendes tag

Nekem nem volt türelmem hozzájuk.. azért is főleg, mert bedőltünk az egyiknek, mikor elsőnek kezdtük el hirdetni a lakást januárban, ahogy írtam korábban, még csak látogatót sem hozott, ez komoly tüskét hagyott bennem. Rutintalanok voltunk. :))

(#15389) Szevam válasza Vezu (#15388) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Kedvencem, amikor az egyiknek a telefonszáma ott van a hirdetés alatt, majd az első 2 komolyabb kérdés után kiderül, hogy ő nem kompetens és adja a kollégája telefonszámát. A másik elmond fűt-fát az ingatlanról pl tégla építésű. Megtekintéskor a tulaj mutatja lepukkadt házát, (kivéve azt a részt, amit a fényképeken látható, mert ott most laknak mások is) majd kiderül, hogy fele tégla, felel kőfalazat. Kérdezem az ingatlanost, hogy mi volt ez, nem erről volt szó? ... Az eszem megáll :D

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#15390) Vezu válasza Szevam (#15389) üzenetére


Vezu
csendes tag

Néztünk múlt héten egy új építésű házat Érden, "madárcsicsergős" utcában. Megtekintés előtt pár órával kaptuk meg a címet, a hirdetésben egy régebben eladott ház adatai szerepeltek referenciaként, szép környéken. A madárcsicsergős azt jelentette, hogy 150 méterre van az M7, a kertben folyamatos volt a zúgás, morajlás, a 42 milliós háznak az utcájában nincs bekötve a gáz és a csatorna. Ellenben hamar kijön a szippantós, mondta az ingatlanos hölgy. :D
Az egyik benti támfal pedig szemel láthatóan homorú volt, ha ráraktam volt egy vízmértéket, szerintem a széle és közepe között lett volna 1 - 1,5 cm különbség. Kérdeztem, hogy ez miért ilyen? Azt a választ kaptam rá, hogy csak alapozó festék van fent, majd a színre festés elviszi a különbséget és kiegyenlíti... mondom aha. A kondenzációs gázkazánról annyit mondott, hogy itt van és tök jó új, paratmétereket nem ismerte. A fürdőszobában a fuga hiányos volt, összevissza volt kinyomva, néhány helyen bevolt repedve stb.. A következő háznál, amit mutatott megvolt rogyva az áthidaló, töröttek voltak a téglák azon a részen, látszott, hogy valami komoly gond lehet ott, pedig nem vagyok építész. Az félkész állapotban volt, így is látszódott milyen csapnivaló munka volt az is.

(#15391) Szevam válasza Vezu (#15390) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Az szép...

az utcájában nincs bekötve a gáz és a csatorna.
Van egy listám, amit végig kérdezek és ha valami miatt nem felel meg, akkor le is teszem a telefont. Csak az időt és a pénzt viszik. Már annyival beszéltem, hogy ha megszólal hallom hogy inkopetens-e vagy hazudik.
Mentségükre szolgáljon, hogy volt 1-2 aki normális, de ők vidékiek (zala -veszprém megye)
Érdet, mint települést kiejtettük :(. Drága és egyre zsúfoltabb.

A nagy kérdésem. Miért van az, hogy az ingatlanos csak aznap küldi el a címet? Hát majdnem megőrültem, mert nem tudtam tervezni rendesen másnapra. Volt olyan hogy megadta az utca nevét és más házszámot adott. Mivel első alkalom volt, ezért úgy tettem mintha elhinném, hogy nem jól emlékezett. De legközelebb abba házba csengetek be ahova mondta, hogy menjek, a többit majd ő intézi... ;]
Találkoztam olyannal, hogy elindultam otthonról (kb 100 km-re volt az ingatlan, időpont és település megbeszélve), és reggel kideríti nekem, hogy jajj azt eladták, ezért nem küldött előző nap címet... Elmennek a francba.

Másik kérdésem: Előzetes tájékoztatás nélkül miért kérik el a személyigazolvány számomat és anyám nevét? A vesém nem kéne esetleg a semmiért amit kapok érte? Nyilván élből visszautasítom vagy nem létező címet adok meg, és kénytelenek elfogadni.

Új szabály, ha nincs pontos cím, akkor nincs megtekintés. Ha ad címet, de nem jó helyre akkor oda csöngetek be :D.

[ Szerkesztve ]

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#15392) flegga92 válasza Mauzes (#15378) üzenetére


flegga92
senior tag

Marketplace és az ingatlanos csoportok is jól mentek kb fele-fele arányban. Érdemes belépkedni a csoportokba. Marketplacen ha feladsz egy hirdetést a végén ki tudod választani melyik csoportokba tegye bele. Marketplacen kétszer vettem 5$-os kiemelést (kb 3-4 napig elég 5$), az jól működött, aktiválás után pár órával 3-4 érdeklődő mindig volt. Az a baromi nagy előnye, hogy az emberek nagy többsége egész nap úgyis a FB-ot pörgetni és akaratlanul is tolja a pofádba. Mikor házakat kerestünk az jött szembe, mikor a lakások árát csekkoltam azokat adta be. Most 1-2 használt bútort nézünk/árulunk azóta azok jönnek mindig szembe. Szóval jó közönséget céloz meg.

Egyébként végül a mi általunk kinézett ház tulaja ajánlotta egy kollégájának/haverjának a lakásom és az vette meg, pont lakást keresett. De volt még 2 vevő tartalékban, május utolsó hetében nagyon beindult.

Sajnálom, hogy az ingatlan.com elment ilyen irányban, jól lehet rajta keresni, rávette az embereket, hogy minden adatot töltsenek ki. Olyan házakat néztünk meg a marketplace-ről amit egy normálisan kitöltött adatlapnál már elbukott volna, el sem mentünk volna megnézni.

(#15379) Gombinyó
Mi is ott találtuk, nem is hirdette máshol. Érdekes, hogy december óta nem kelt el, jó árban volt, szép is igényesen minden felújítva 4 évvel ezelőtt saját maguknak. Nagyon logikusan átgondolva minden, előrelátóak voltak pl: csak padlófűtés van, de minden helyiség bevitték a radiátor csöveit, ott a felállás eldugva, csak fel kell pattintani a radiátort. Ugyan így a meleg víz, kombi kazánról megy, de ha bojlert akarsz, akkor veszel egyet, ott vannak a csapok, áram, plug&play. Kár, hogy az UTP-re nem gondoltak az majd rám vár még, de a koax mellett nem lesz nehéz behúzni. Nem akartak költözni, de becsúszott még egy gyerek és kicsi lett. Voltunk eladásra felújított házakban is... na hát az a minőség ami ott volt... ami látszott csilli villi, de mindenből a legolcsóbb. Kivitelezés is gondolom milyen lehet.

[ Szerkesztve ]

(#15393) Mercutio_ válasza Szevam (#15391) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az a lista érdekelne:R

Azért nem ad meg előbb címet, nehogy kimenj és lezsírozd nélküle a tulajjal a dolgokat.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#15394) flegga92 válasza Szevam (#15391) üzenetére


flegga92
senior tag

Ritka már, hogy kizárólagos megbízást kapjanak az ingatlanirodák. Ha tudod a címet elmész magad és intézed.
Mikor a lakásom vettem 2014-ben akkor inkább kizárólagos szerződéseket kötöttek, persze amit kinéztem ingatlanos volt. Elmentünk vele megnézni a lakást, tetszett, másnap visszamentem és becsöngettem, intézzük el ingatlanos nélkül, mind a ketten jobban járunk. Aztán mondta az eladó, hogy sajna mindegy, mert neki így is úgy is fizetni kell, akkor is ha nem az ingatlanos hozza a vevőt...

(#15395) Szevam válasza Mercutio_ (#15393) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Azt privátban szívesen átküldöm. Ide nem raknám be ;)

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#15396) Mercutio_ válasza Szevam (#15395) üzenetére


Mercutio_
félisten

Persze, úgy gondoltam:R

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#15397) tepenzed


tepenzed
őstag

Sziasztok!

Budapesthez közel még mindig Dunakeszi az egyetlen, ahol vizsgálgatva az ingatlan.com-ot hajlandó lennék lakni, mert meg tudom fizetni, illetve tetszik a környék a többi városhoz képest. Tény, hogy borzasztó sűrű, de azért sok fa van az utcákban.

A repülőtérhez közel Alagligetnél nézegettem már személyesen lakásokat. Onnan még viszonylag kijutni is gyors. Viszont eddig bárhol voltam, 2008 körül épült lakásokról van szó, csak kicsikartam mindenkiből, hogy mennyi gond volt már a lakással... Beázások, teljes fürdőszoba bontás..
Amit most általános problémának látok, azok az erkélyek. Egyszerűen nem tudom mit raktak rájuk, de mindenhol azt hallom, hogy eláztatják az alsó szomszédot. Kinéztem egy lakást, ami most tetszik, az egyetlen probléma, hogy az egyik szobában van egy folt, ami most is kicsit nedves (elvileg már 2 éve), a felső szomszéd erkélye miatt, idén kezdik el az adott épület erkélyeit felújítani. Így még lehet bele is megyek a vásárlásba, csak nem lesz nagyobb gond...

Viszont nem tudom mennyire jó 'befektetés'. Most van Pesten egy garzon lakásom, ami 5 év alatt árban a duplájára emelkedett és első nap vagy 10-en hívtak mikor felraktam. Ezzel szemben DUnakeszin úgy látom nem kapkodnak ezekért. Így felmerül bennem a kérdés, ha 5 évre tervezünk most nagyobbra váltani és közben gyűjteni, nem csinálok-e rossz befektetést, mert nem fogom tudni eladni vagy még több gond lesz a lakással... :(

Egy kb 30 cm átmérőjű folt van a falon, nemrég a tulaj míg nincs teljes erkély felbontás, fugázott egyet, de azóta is kicsit nedves a folt.

Nem is tudom, hogy konkrét választ várok-e erre a posztra, csak kiírtam magamból. Valaki él egyébként a környéken?

(#15398) dkaro válasza Szevam (#15395) üzenetére


dkaro
őstag

Szia!Én is szeretném elkérni :)

(#15399) Qtya123 válasza Vezu (#15382) üzenetére


Qtya123
őstag

Ilyesmi módon készítetted el a facebookon hirdetést? [link]

Mi eddig néhány csoportba tettük be, de ha ez alapján lehet hirdetést készíteni szánunk rá némi pénzt.

(#15400) A Zéé válasza tepenzed (#15397) üzenetére


A Zéé
addikt

Nem a pecásba válaszolok, inkább ide. :))
Én kevés dologra mondom azt, hogy nem, de olyan lakást semmi pénzért sem vennék, ami ázik. Akárhonnan is. Azzal csak a szívás van, kijavítani iszonyat macera, drága is, és sokszor nem is lehet rendesen megcsinálni.

Just a simple Lineman...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.