Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15551) albiosz válasza dave118 (#15550) üzenetére


albiosz
őstag

Szia!

Sokat nézegettük Gödöt anno, de az Oázis hamar kizárt lokáció lett, nem a vezeték miatt. Egyszer ha van időd, ugorj el, nézz körül! Egymás hegyén-hátán minden, szűk utcák. A Samsung gyár sincs túl messze, az pedig eléggé aggasztó a gödiek körében manapság. Gödön belül az elhelyezkedés sem annyira nyerő, 2 autó ajánlott. Szerintem nem véletlen, hogy alacsonyabb áron adják ott az ingatlanokat.

(#15552) dave118 válasza albiosz (#15551) üzenetére


dave118
senior tag

Tegnap voltam arrafelé, egyáltalán nem szűkös, legalábbis az a rész ahol én néztem lakást. A Samsung tényleg közel van, bár ez nem tudom mennyire számít negatívumnak. A tömegközlekedés jó, van busz ami elvisz mindenfelé (ovik, bölcsik, állomás) és az M2 is közel. Az ár nem mondható nagyon alacsonynak, inkább átlagos.

[ Szerkesztve ]

... Ami ami, az az.

(#15553) albiosz válasza dave118 (#15552) üzenetére


albiosz
őstag

Ha neked tetszik, akkor persze, érdemes utánanézni mélyebben. FB Gödiek nevű csoportjában biztosan kapsz még hasznos infokat.

(#15554) dave118 válasza albiosz (#15553) üzenetére


dave118
senior tag

Közben találtam egy nem túl biztató 2018-as index cikket amiben zaj- és porterhelés, valamint elektrolit tároló szerepel :D Na ... hol az a FB csoport. :)

... Ami ami, az az.

(#15555) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok! Ha megveszem édesanyám lakását, de továbbra is ő fog ott lakni, akkor be kell jelenteni bárhol, pl közművek vagy egyéb? Továbbra is ugyanúgy ő fizeti a csekkeket, stb. Ez szabálytalan, vagy mi történhet, ha nem jelentjük be?

(#15556) hurenzon válasza Mauzes (#15555) üzenetére


hurenzon
senior tag

Szia !
Nem kell jelenteni . Minden maradhat a régiben .

(#15557) axioma válasza Mauzes (#15555) üzenetére


axioma
Topikgazda

Egyre kerdezz ra: vizmu. Nalunk halaleset utan nem voltak hajlandoak atirni csak a lev.cimet [ill. abban a nevet, cim ua], mondvan kotelezo szolgaltatas, csak a tulajjal szerzodnek, hagyateki utan menjunk vissza. Bo fel ev mulva lett, igaz azota se tudom a hazastars atiratta-e kulon. De ok szivozhatnak ezek szerint, van valami alapjuk ra. [Erdekes, aramnal nem volt ilyesmi.]
Ha van helyi ingatlanado az viszont rad szall, de foldhiv nyilvantartas alapjan te is kapod nevre-cimre, es novekedhet h a tulaj nem lakik bent, attol fugg milyen kreten kitetelek vannak kedvezmenyre-mentessegre.

[ Szerkesztve ]

(#15558) Mauzes válasza axioma (#15557) üzenetére


Mauzes
őstag

De itt most hogy jön képbe a hagyatéki eljárás? Ha én már megvásároltam az ingatlant, akkor az elvileg nem lesz része a hagyatéknak, nem?

MÁS: a múltkor volt itt egy beszélgetés az ingatlan.com azon eljárása kapcsán, hogy piaci ár alatti hirdetést nem enged kirakni. Itt lett valami konklúziója ennek, tehát hogy van-e bármi akadálya annak, hogy vevő és eladó akármilyen árban megállapodjon? Ez adóhivatal szempontjából az illeték miatt érdekes, de ott a vételártól függetlenül is megállapíthatnak más illetéket, szóval azt sem befolyásolja. Ez most szintén az édesanyámtól vásárolt ingatlan kapcsán érdekes, mert ott piaci ár alatti összegben állapodnánk meg, viszont itt egyébként sem lenne illeték, tehát nem károsítjuk az államot. Én meg 5 éven belül úgy sem adnám el (szja szempont).

(#15559) Mercutio_ válasza Mauzes (#15558) üzenetére


Mercutio_
félisten

Pl. ha egyszer eladnád a lakást, de nem a te neveden van a közmű és emiatt nem tudják az új tulajra átírni. Ez, ha jó a szerződés akár kötbért is jelenthet.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#15560) vg válasza Mauzes (#15558) üzenetére


vg
addikt

Maximum édesanyád kap fedezetelvonás miatt egy kis vizsgálatot és persze te is. Épp ésszel belegondolva egy oka lehet amikor így trükköznek az emberek, az pedig az, hogy nehogy elvigye a behajtó az ingatlant. Szerintem gondold át.

(#15561) AxBattler válasza Mauzes (#15558) üzenetére


AxBattler
félisten

... itt egyébként sem lenne illeték, tehát nem károsítjuk az államot. Én meg 5 éven belül úgy sem adnám el (szja szempont).
És ha mégis eladnád 5 éven belül az ingatlant, az államnak annál jobb lesz SZJA szempontjából (Neked meg rosszabb), minél olcsóbban veszed Édesanyádtól az ingatlant.
;)

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#15562) Mercutio_ válasza Mauzes (#15558) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem egyszerűbb ajándékozási szerződést írni? (és esetleg ugyanez a vételárral visszafelé, ha kell a papírozás a pénz forrásáról édesanyádnak?)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#15563) DamianB


DamianB
őstag

Nem gondoltam volna hogy az ügyvédeken ennyi múlik. Beruházó ragaszkodik a saját ügyvédhez az ügyvédem ragaszkodik hogy ő írja meg az előszerződést mert mint mondta a lízing cég úgyis a saját ügyvédjét fogja alkalmazni . Nem sokára egyeztetni fog a két ügyvéd kíváncsi vagyok mire jutnak.

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#15564) axioma válasza Mauzes (#15558) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ja csak azert irtam mert az is egy tulajdonosvaltas ahol kijott a szerzodo szemelye = tulajdonos "felteteluk".

(#15565) Mauzes válasza vg (#15560) üzenetére


Mauzes
őstag

Ez nem jutott eszembe, de miért jutna eszébe a hatóságnak? Mármint feltételezem nem fog felmerülni, mivel nincs semmilyen tartozása édesanyámnak, nem áll perben és az ingatlan sem fedezet semmilyen tekintetben.

Mercutio_: ez az ajándékozás tényleg lehet még alternatíva, de azt ugye kétszer kellene megtenni két szerződéssel (ingatlan és cash), és az ingatlan bejegyzéshez úgy is kell ügyvéd/közjegyző, szóval akkor az adásvétel talán mégis csak egyszerűbb? Sőt, itt mérlegelendő, hogy ha mégis el kellene adnom 5 éven belül, akkor melyikkel hogy jövök ki. Ajándékozás esetén mindenképp van szja, még akkor is, ha az ajándékozási szerződésben feltüntetett ár alatt tudom később eladni. Persze a két eset közötti különbség attól is függ, hogy kb. hány % lenne a vételár adásvétel esetén a piaci árhoz képest.

(#15566) axioma válasza Mauzes (#15565) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mar miert lenne ajandekozasnal szja? Ott is van adoalap es 0% ha kozeli rokonok kozott.
Es a penz meg ha kozvetlen hozzatartozok kozott de _szamlan_ kozlekedik, akkor max. beleirod hogy ajandek, ugyanugy mindenmentes (bevallas-mentes is).

Amugy miert is lenne a visszterhes atruhazas ingyenes? Szerintem ott nincs mentesseg, szoval az ajandek fele kell elmenni.

(#15567) Mauzes válasza axioma (#15566) üzenetére


Mauzes
őstag

Akkor van szja, ha az ajándékba kapott ingatlant eladom, akármennyiért (akár kevesebbért, mint amit most ér). Az illeték alap az eladási ár 25%-a. És elvileg ugyanúgy csökken évente, mint adásvétel utáni eladásnál. Én így olvastam.

A visszterhes átruházás egyenesági hozzátartozók között illetékmentes, csak ilyen szempontból "ingyenes".

Tehát az én megértésem, édesanyám ingatlanja esetén:
- illeték se ajándékozásnál, se adásvételnél nem lenne
- újraeladás esetén pedig szja lenne, A) adásvétel esetén az eladási ár és a vételi ár különbségének 15%-a (tehát csak akkor, ha van nyereség), és B) ajándékozásnál az eladási ár 25%-ának 15%-a (minden esetben).

(#15568) Sztenly válasza Mauzes (#15567) üzenetére


Sztenly
tag

Nem vagyok teljesen uptodate. Miért ne lenne illeték adásvételnél?

(#15569) Mauzes válasza Sztenly (#15568) üzenetére


Mauzes
őstag

NAV: Mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól az egyenes ági rokonok (ideértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) közötti vagyonátruházás esetén az egyenes ági rokon (ideértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) vagyonszerzése

(#15570) sgx válasza axioma (#15545) üzenetére


sgx
tag

Már szerződve vagyok 2 éve, a hitelt így vagy úgy - a jelenlegi kilátásokat figyelembe véve - 5 év múlva végtörlesztjük.
Egy nagyobb előtörlesztés 1,5 éven belül fog megtörténni, a kérdés az, hogy milyen esetben kell kevesebbet visszafizetni összesen.
Akkor ha az előtörlesztésnél futamidő csökkentést vagy akkor ha törlesztőrészlet csökkentést kérek?
Van ennek kiszámítási módja vagy képlete?
Már volt LTP-kből előtörlesztés ilyen is és olyan is, tehát mindkettőt meg lehet játszani a banknál ( CIB ). Más kérdés, hogy mi mindkétszer futamidő csökkentést kértünk, de az egyiket benézte az ügyintéző és nem lehetett utána ezen módosítani.

(#15571) axioma válasza sgx (#15570) üzenetére


axioma
Topikgazda

"a kérdés az, hogy milyen esetben kell kevesebbet visszafizetni összesen."
Bocs, innentol en baromira nem vagyok kompetens, nemletezo szamokkal mint matematikus nem foglalkozom. De hat talaltal mar itt megfelelo embert aki ezt az iranyt vallja, majd o kiszamolja neked ha akarja, ha lehet maganban csinaljatok mert csak megzavarja a tobbi olvasot.

(#15572) axioma válasza Mauzes (#15567) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ezek szerint nem vagyok kepben, kerdezz meg egy ingatlanjogaszt, itt nem remlik hogy barki ilyet allitott volna magarol, szoval lehet inkabb jogi topikot kene nezni.
En se tudtam hogy mar a vasarlas is illetekmentes tud lenni, es az SZJA meg ha igy van annyira logikatlan, hogy nem ertem. (A szerzesi ar velelmezese 75% az ingosagok eladasanal megvan (ezt alkalmazzak pl. hasznalt gyerekruhat teszel fel vaterara esetben...), de ez ingatlan, lesz illetekrol level csak abban a %-os resz 0 Ft, nem latom a logikajat hogy miert ne raknak bele a velelmezett erteket, akkor meg az a szerzesi. De hat a jog utjai kifurkeszhetetlenek...)

(#15573) Mauzes válasza axioma (#15572) üzenetére


Mauzes
őstag

Most nem teljesen értem, hogy melyik része nem tiszta, de az illetékmentes vásárlásról szóló mondatot a NAV oldaláról másoltam (és ez tuti működik, évekkel ezelőtt is vettem már szüleimtől egy másik ingatlant), míg az ajándékba kapott ignatlan eladása kapcsán innen vettem az infót.

(#15574) axioma válasza Mauzes (#15573) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat, ezek alapjan viszont ha nem lesz illetekfizetes, akkor vasarlasnal se lesz mit levonni... gondolom a vasarlasi illetektol mentesseg valami ujabb dolog mint amit az ajandekozasi cikk feltetelez - bar ott is van par felteteles mod, ovatosan fogalmazott.
Amugy a jogalkotokat nem ertem, azert lehetne ellentmondas-mentes rendszert letrehozni de nem is latszik a torekves ra. Ha egyszer van illetekeljaras (mert az van, csak 0-t allapitanak meg), vajh miert nem lehet becsulni es eladaskor abbol szamolni az alapot. Ingosagnal megertem, bar az is inkabb a kereskedelemre vonatkozna (arressel eladas), ha megvan a rugdalozorol a blokk amit hasznaltan elad az anyuka, akkor negativ, nem adozik...

[ Szerkesztve ]

(#15575) updog


updog
senior tag

Van valakinek tapasztalata LTP részleges felhasználással? Totál kivagyok már az OTP LTP-s ügyosztályától, ahány ügyintézőn mentem keresztül, mindenki mást mondott.

Legutóbbi infóm az, hogy az állami támogatásnak akkora törtrészét kell visszafizetni ha nem költöm el / igazolom / a teljes összeget, mint az elköltött és a teljes összeg aránya.

De erre azt mondja az OTP hogy a MÁK-kal kell egyeztetni, a MÁK honlapján csak azt írja hogy az LTP-vel kell a (teljes) állami támogatásról lemondani (ha egyáltalán nem lakáscélra használom az összeget). Telefonos elérhetőségnek meg a Kormányhivatal van megadva, természetesen reggeltől foglalt (egyszer személyesen azt mondták hogy sok szerencsét ehhez a számhoz, mert talán ketten vannak arra a vonalra és a fél országot ők veszik fel) és 12.00-ig vannak csak (és holnap meg nem lesz).

Szóval annyi a szituáció hogy covid és egyéb okok miatt leállt a számlagyűjtésünk, és nem is akarunk nagyon már mást csinálni, amit akartunk az kész / megvettük (kitolták októberig a határidőt, de minek verjük el a pénzt, csak mert "el kell költeni"), kb. az összeg fele elment, én már szívesen visszafizetek bármit bárkinek, ha végre megmondanák hova és hogyan... aztán letudnám a fenébe. De még ezt se lehet :o

Vagy legegyszerűbb ha kivárom a határidőt, akkor beadom ami megvan, és majd intézik ők onnantól a részleges visszafizetést? Csak nem szeretek hónapokig húzni ilyen dolgokat.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#15576) axioma válasza updog (#15575) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat az ASZF meg a torveny pontjait kell nekik mutogatni. A lenyeg, hogy ha a teljes felvett osszegnek 60%-at (azert nem fele hogy latszodjon melyikbol szamolok) elkoltotted, akkor a 40%-ra eso (abban talalhato) alltamot kell visszafizetni, ami durvan azon osszeg 23%-a (mert a 30% alltam ekkora resze a 130% megkapott penznek). Vagyis ebben az esetben a teljes osszegnek lenne 9.2%-a.

A nemhivatalos meg az, es gyanitom ezt akarhatjak elerni nalad, hogy valami 10-20e-ert kimegy egy ertekbecslo, es megallapitja, hogy a felujitas osszessegeben megfelel a teljes felvett osszeg elkoltesenek. Teljesen torvenyellenes, de az OTP alkalmazza... ha tenyleg csak szamla nincs mindenrol de belekerult annyi penz, talan ez a legegyszerubb.

A visszafizetendot ugy remlik az otp ltp kell utalja a MAK-nak, tehat o kell beszedje toled. Hogy milyen szamlaszamra az passz. En egyszeruen leirnam nekik es bekuldenem levelben (nem feltetlen kell hogy ugyintezo nezegesse mert me'g belekot hogy nem lehet), hogy az eddigi szamlak az osszes amit be tudsz mutatni, tudomasod van a jogtalanul igenybe vett alltam visszautalasi kotelezettsegrol, mondjak meg hozza a szamlaszamot.

[ Szerkesztve ]

(#15577) updog válasza axioma (#15576) üzenetére


updog
senior tag

"En egyszeruen leirnam nekik es bekuldenem levelben..."

Ezzel az az egy bajom van, hogy korábban is adtunk már be nekik írásbeli kérvényt (mielőtt még kihirdették hogy októberig meghosszabbodik az igazolás határideje), hogy szeretnénk a 120 napot kitolni. Mai napig nem jött erre egy betű válasz sem.... OK, persze, a célt "elértük" mert kitolták a határidőket... de azért na, ügyfélkapcsolat vagy valami?

De nyilván ha nyoma van akkor részemről igazolva van, úgyhogy megpróbálom ezt (is). :R

Amúgy a Korm.hiv. lakástámogatási osztályt sikerült telefonon elérni, de azt mondták nem tudnak nyilatkozni :DDD Nade ha írok nekik, akkor megkapja aki ért hozzá, és majd ad erről hivatalos álláspontot... jó ez :D

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#15578) axioma válasza updog (#15577) üzenetére


axioma
Topikgazda

Sztem ha 15 napon belul nem valaszolnak az 5e kotber :) Elmu keres nelkul kuldte mashol kerni kell.
Amugy en fundanal voltam nagyon regen rovid idore uzletkoto, otp ltp belso mukodeset passzolom.

(#15579) sgx válasza axioma (#15571) üzenetére


sgx
tag

Okés, átfogalmazom a kérdést és számokat is írok.
Hitel felvételének időpontja: 2018.02 hónap
Hitel: 18M
Futamidő: 15év
Havi törlesztő: ~125e
Hitel előtörlesztésének várható időpontja: 2021.06 hónap
Hitel előtörlesztőjének várható értéke: 8M
Hitel végtörlesztésének várható időpontja: 2025 évben
Ismerve a jelenértékesítést - és azzal számolva is -, 2021 júniusában a futamidő csökkentését kérnéd vagy a havi törlesztő csökkenését kérnéd abban az esetben, ha havonta 250e-300e között tudsz a hitel törlesztésére fordítani ( törlesztőrészlet + megtakarítás )?
Nyílván a cél az, hogy anyagilag jobban járjál a hitel kifizetése után.
Köszönöm.

(#15580) axioma válasza sgx (#15579) üzenetére


axioma
Topikgazda

Elotorlesztesre milyen dij vonatkozik a hiteled eseteben?
Kell-e szerzodesmodositasi + kozjegyzoi dijat fizetni, vagy az elotorlesztesnel azonos eljarassal lehet roviditest vagy torl.csokkentest kerni?
Feltetelezve hogy az elso kerdesre valami alacsony (lehetoelg osszegfgtl) a valasz, a masodikra meg igen, macerasabb, en hagynam az olcsobb modot, es felevente betorlesztenek.

(#15581) Mercutio_ válasza updog (#15577) üzenetére


Mercutio_
félisten

Esetleg szerezz számlát a hiányzó összegről :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#15582) axioma válasza Mercutio_ (#15581) üzenetére


axioma
Topikgazda

:( mar az is hibas amit az otp csinal de azt ok reklamozzak.

(#15583) Kobe


Kobe
veterán

Ajanlottak itt sokan a specifikus facebook csoportokban, marketplacen valo nezelodest.
Ezen felbuzdulva beleptem a 2 legnagyobb pesti ingatlan csoportba

Haaaat....nem tudom, kiknek jott be de en peklapattal tudnek vegigmenni a primitiv tagokon (mondjuk ez a facebook 98%ra unblock igaz....)
Tularazott szarok, airbnb-tol befoscsibol tularazva szabadulni akarok tomege + szokasos pofatlan karvaly ingatlanosok akiket odaevett a fene

Ingatlan pont com kb kilove, ugyanazokat hozza fel kb 1 eve, ingatlanbazaron nem igazan van valasztek, facebooktol a joisten mentsen meg, jofogason meg sz i gatlanos hirdetesek vannak kb 20 olcsobban (elado megkeruli az ingatlanost)

Holerdemes nezelodni meg?

(#15584) kexksz válasza Kobe (#15583) üzenetére


kexksz
addikt

Szerintem miutan eladokent is ezek a feluletek allnak rendelkezesere az embereknek sajnos sanszos, hogy ahol nezelodsz, ott egyszeruen ennyi elado ingatlan van, amit mar lattal.

(#15585) AxBattler válasza Kobe (#15583) üzenetére


AxBattler
félisten

Ingatlantájoló, Otthontérkép... :F

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#15586) Kobe válasza kexksz (#15584) üzenetére


Kobe
veterán

Mondjuk ha ez igy ebben a formaban igaz akkor kivancsi leszek az arak alakulasara, mert az altalam keresett kategoriaban kb 1 eve full ugyanazokat a hirdeteseket latom, korona ide korona oda.... Nem mennek, nem porognek
Legtobbje meg ugy sem megy el hogy ingatlanost kihagyvan 3-4M el olcsobban hirdetik....

[ Szerkesztve ]

(#15587) Brave_86 válasza Kobe (#15586) üzenetére


Brave_86
aktív tag

Én is közel 1 éve nézelődök ( Pest külső agglomeráció, északi részen) és amit pl tavaly 75M -ért személyesen is megnéztünk, azt 1 hete ismét hirdetik 99M-ért. :F
Nekünk nem jött be már akkor, és a képek is kb 4-5 évvel korábbi állapotokat mutattak. Azóta eltelt majdnem 1 év és még az ára is emelkedett nem is kis mértékben.
Nem egy ilyennel találkozok.

(#15588) hurenzon válasza Brave_86 (#15587) üzenetére


hurenzon
senior tag

Pont ilyenbe ütköztem bele Én is .
2017ben néztem ki egy hazát a Csepel szigeten , 80 millió forintért , csak , akkor még vártunk vele . 2018-ban már 100, 2019-Ben pedig már 120 millió volt .
Tettem egy 80 milliós ajánlatot 2019-ben , de nem fogadták el . Most a férj halála miatt olyan állapotba került a hölgy , hogy nem tud ezzel foglalkozni , pedig az ingatlanos szerint most elfogadná a 80 milliót .
Erre az üzletre várok már 3 éve .

(#15589) Mauzes válasza hurenzon (#15588) üzenetére


Mauzes
őstag

De ezek az eladók, akiket írtok, szerintem nagyon komolytalanok. 1 éve nem megy el az ingatlan, ezért emelnek az áron? Továbbra sem megy el, emeljünk még? WTF?

Vagy pedig nagyon sokan ilyenek, és ezért hiába várja mindenki az árcsökkenést (évek óta).

(#15590) Kobe válasza Mauzes (#15589) üzenetére


Kobe
veterán

Nagyon sok ilyen van, illetve a tobbseg sztem mar ilyen.
Amiket en nezegetek, az kb ertekben 32M nel "tetozik", 27-32 ig vannak arazva, varjak a palimadarat de igazabol 28M ert is odaadna, vagy a legtobb az ingatlanost megkerulve 28-29ert is hirdeti o maga is.
Akkor miert var palimadarat 32ert?

Aztan amikor mondod neki h OK, az alku / iranyar akkor a 3-4 hirdetesbol a legalacsonyabb osszegrol indul, vagja a besertodott fejet hogy te nem eppen a 32M es palimadar vagy....

Legtobb a csaladdal csaladi hazba szeretne valtani es azt hiszi az a csere ami 1-2 eve osszejott (40nmes panel araban aggloban kap komplett uj hazat rafizetes nelkul) az meg ma is mukodik

(#15591) noiq_nolife


noiq_nolife
csendes tag

Szerintetek lakásvásárlás során mi a helyes stratégia, ha az embernek összejön mondjuk egy kisebb lakásnyi tőkéje? Tudom, hogy ez egyedi csak véleményekre vagyok kíváncsi pro/kontra.

Amíg nincs szükség bérelni/társbérelni, megtakarítást forgatni.(kiarazodhatunk)
Lepukkantat venni felújítani? (horror költségek és meglepetések, stressz, idő)
Megvenni kpra ami viszonylag jó és kitelik (esetleg később kicsi lehet, változik a preferencia, munkahely).
Hitelt felvenni egy nagyobb/idealisabbra? Az üres szobát kiadni hogy fedezzen a hitelből?

(#15592) Mercutio_ válasza Kobe (#15583) üzenetére


Mercutio_
félisten

Kinézett lakópark/környék :U csoportjába belépni?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#15593) Hallosz válasza noiq_nolife (#15591) üzenetére


Hallosz
senior tag

Ha valóban kíváncsi vagy, írnál egy privátot?

Mert lakni, muszáj.

(#15594) Kobe válasza Mercutio_ (#15592) üzenetére


Kobe
veterán

hát, facebook nevű moslékosvödröt ha lehet kerülöm tűzzel vassal inkább.... ;]
nekem így jópár év után "visszatérve rá" bőven elég sokk volt a másik 2 csoport is.....jeez

(#15595) Hallosz válasza kexksz (#15584) üzenetére


Hallosz
senior tag

10/10 :K

Mert lakni, muszáj.

(#15596) Hallosz válasza Mauzes (#15555) üzenetére


Hallosz
senior tag

A számlafizető, és az ingatlan Tulajdonosa, nem feltétlenül azonos, de ha kézben akarod tartani a folyamatokat, akkor praktikus, ha neveden van. De valóban nem kötelező.

Mert lakni, muszáj.

(#15597) AxBattler válasza noiq_nolife (#15591) üzenetére


AxBattler
félisten

Szerintem mindig az élethelyzetnek megfelelő lakást kell venni:
- ha nincs gyerek / család, akkor tökéletes egy galériás garzon;
- ha csak átmenetileg vennéd 2-3 évre, akkor felesleges top felújítottat venni;
- ha kiadásra veszed, egyetem mellé, akkor sok félszoba ajánlott;
- stb., nem rakétatudomány.

És persze a fentieken is el lehet vitatkozni, deeee... szóval minden Tőled függ, de hitelhez 33-50% önerőt mindenképpen összegyűjtenék.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#15598) Csabroncka válasza AxBattler (#15597) üzenetére


Csabroncka
addikt

+1

"in medias res"

(#15599) sakal83 válasza noiq_nolife (#15591) üzenetére


sakal83
addikt

Én arra szavazok amelyik 10-15 evig megfelel. Jobb beragadni egy Mercedesbe mint egy clioba:) es minel ujabb annal jobb. Es maradjon 2 ev tartalek.

[ Szerkesztve ]

(#15600) AxBattler válasza sakal83 (#15599) üzenetére


AxBattler
félisten

Ha lazán fussa' a törlesztőre, akkor oké, de emiatt nyögni a nagyobb törlesztőt, feleslegesen szorongani... :N

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.