Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23079) King Unique válasza nrd (#23078) üzenetére


King Unique
titán

Ilyenkor első körben nem árt ellenőrizni, hogy USB-n a fizikai csatlakozás, valamint 2,5"-os külső HDD használatánál a tápellátás rendben van-e. Azaz az előbbinél az USB-kábel, USB-port, valamint a kábel csatlakozója és a port aljzata közötti csatlakozás ellenőrzése, szükség esetén kipróbálás másik kábellel, másik portban (asztali PC-n a hátlapon lévő). Az utóbbinál pedig lehetőleg USB 3.X porthoz legyen csatlakoztatva a 2,5"-os külső merevlemez a stabil tápellátás biztosításához. Na meg nyilván azt, hogy felpörög-e rendesen a benne lévő merevlemez, a külső házon az állapotjelző LED világít-e jelezve a működést, stb.

Ha az előbbiek rendben vannak, utána jöhet a szoftveres rész az OS-en belül. Azaz Windows esetében kipróbálni az eszközkezelőben a 43-as hibakódnál a leírásban lévő megoldási javaslatot. Illetve egy általános megoldás az eszközkezelőben / gépházban eltávolítani az ismeretlen eszközt, majd a Windows újraindítása után újracsatlakoztatni. Továbbá ha az eszköz több gépen ki volt próbálva Windowson, ellenben mégsem működik rendesen, akkor másik típusú operációs rendszerrel is célszerű kipróbálni. Ahol az utóbbi lehet pl. egy pendrive-ról bootolt Live Linux is, amit még csak telepíteni sem kell.

"de most SOS szükségem lenne a szolgálataira"

Mármint magára a külső merevlemezre, vagy inkább a rajta lévő adatokra? :F

Az előbbinél ha nem sikerül működésre bírni a külső HDD-t úgy, hogy a fentebb említett dolgok rendben vannak és ki lettek próbálva, akkor utolsó otthoni lehetőségként ki lehetne venni a HDD-t a külső házból és pl. PC-be téve, SATA-n csatlakoztatva kipróbálni. Feltéve persze, hogy nem integrált USB-s kivitelű a benne lévő HDD és már nincsen garancia a külső merevlemezre, mivel a házilagos megbontás és szétszerelés garanciavesztéssel járhat. Ellenkező esetben viszont adja magát a garanciális csere, meg ha nem cél az adatmentés.

Az utóbbinál, vagyis ha az adatokhoz való hozzáférés a cél, akkor szintén meg lehetne próbálni a belső HDD kiszerelését a külső házból és PC-be, vagy másik USB-s külső házba téve kipróbálni. Ha nem működik, nem lehet hozzáférni így sem az adatokhoz, akkor utolsó lehetőségként marad az adatmentéses cég, adatmentő szakember. Viszont az már egy másik, az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik témája, az ügyben értelemszerűen ott kellene érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.