Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22246) King Unique válasza Orionk (#22245) üzenetére


King Unique
titán

Ha gond nélkül lefutott a részletes önteszt és nem írt ki semmilyen hibát közben és a végén, akkor az úgy oké, az alapján nincsen gond.

Az MBR és a GPT ez esetben a partíciós sémára vonatkozik, ami szerint inicializálod, illetve particionálod a lemezt. Az MBR 2 TB adattár lemezeknél, valamint pl. Windows operációs rendszerek, illetve rendszermeghajtók esetében legacy BIOS (CSM) telepítésnél használatos. Míg a GPT elsősorban > 2 TB lemezeknél, valamint UEFI-s telepítésnél. De használható GPT partíciós séma akár 2 TB-nál kisebb tárolókapacitású fizikai meghajtóknál is, illetve vannak bizonyos előnyei. Valamint arról pont nemrég volt szó, hogy USB-n 4Kn szektormérettel 2 TB felett akár MBR is használható.

"Hogyan lehet egyáltalán ezt alakítani?"

Hát mondjuk úgy, hogy pl. Windows esetében az MBR / GPT inicializálásnál eleve azt választod, amelyiket használni akarod. Utólag átkonvertálni általában csak destruktív módon (adatvesztéssel) lehet, max. külső programok képesek rá adatvesztés nélkül (bővebben). A partíciós séma lecsekkolása pedig megoldható a Windows beépített eszközeivel is, nem kell ahhoz külső program.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.