Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21826) King Unique válasza medvezsolt (#21825) üzenetére


King Unique
titán

Nyilván a dokkolónál is van firmware, egy belső vezérlőszoftver, ami többek között a SATA-USB átalakítás megfelelő működéséért felel. Ahogyan a routernél is van, illetve ott arra gondoltam, hogy a gyári van-e még rajta, vagy esetleg OpenWrt, Tomato stb.

"Olyan tippem van, hogy a router azért nem kezeli a dokkolót mert az csak közvetetten egy USB eszköz."

Ennyi erővel az USB-s dokkoló + HDD és a pendrive is egy USB-tárolóeszköz. Ha a hálózati elérés megfelelően történik és a pendrive-val simán működik, ellenben a dokkolóval nem, akkor ennek inkább az lehet oka, ami az előbbi válaszban volt linkelve. Vagyis lehet pl. a dokkolót nem kezeli rendesen a router, illetve a rajta lévő firmware. Ha pl. PC-s környezetben megfelelőn működik, akkor pedig nyilván nem a dokkoló hibás. A gyártó weboldala alapján ASM1153 chip van benne, ami mondhatni elterjedt. Viszont az ilyen router, tévé, médialejátszó stb. készülékeknél pont az a lényeg, hogy nem feltétlen támogatnak és kezelnek minden chipet, pláne USB 3.X alapon. Holott normál esetben nyilván kellene, mivel az egyes USB-szabványok is eleve visszafelé kompatibilisek. Nálad, ha a noname pendrive egy USB 2.0-s típus, akkor annál nem meglepő, ha inkább kezeli rendesen a router. Aztán a merevlemeznél érdemes lecsekkolni az MBR / GPT partíciós sémát is, mivel ezek a router, tévé és társai készülékek általánosan inkább az MBR-t szokták támogatni, ellenben a GPT-t már nem mindegyik.

Amúgy meg továbbra is azt tudnám mondani, amit az előző válaszban. Vagyis, hogy inkább a hálózat, szolgáltatók téma megfelelő topikjában lenne érdemesebb érdeklődni ez ügyben, pláne ha router specifikus a probléma.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.