Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabi atya
csendes újonc
válasz hermanyi #52804 üzenetére
A 25 kg-os zsákra akkor elég jó ár még a mostani "erős" forint mellett is.
Mondanám, hogy megbuggyantom a kocsit, de van még kb 15 kg a garázsban (vegyesen classic-kal).
Meg egyébként sem szeretnék "barátokat" szerezni.Hermanyi: köszi, akkor marad a 2mm.
Köszönöm a korábbi MAP ACS klipszes orsó tippet is! Vaternak végül ilyet vettem és tökéletesen működik. Kézben tartva, kipróbálva egyértelmű a működése, nagyon ügyes megoldás.Élménybeszámoló:
Hétfőn és szerdán voltam dobni, bár nem élő vízen, hanem kocka tavon, de a szokásosnak mondható halmennyiséget sikerült fogni. Viszont ami érdekes volt, hogy pontyot csak és kizárólag a partszéli nádasok tövéből sikerült fogni (különösebb etetés nélkül, kvázi kereső pecával), míg a tó közepi klipszelt helyről csak fehér hal jött. Sőt a nap folyamán onnan is eltűntek a keszegek, hiába az aroma, a panírozás, a fele method kaja- fele aqua. Wafterset és popupot is többet próbáltam, 1 szem csonti is került a tüskére a wafters alá de csak mérsékelt sikert hozott.
Mit rontottam el, mit kellett volna másként csinálni? -
hermanyi
addikt
-
galervin93
őstag
válasz Gabi atya #52805 üzenetére
Víz köze és/vagy part széli sekélyes. De amúgy ez sem szentírás, minap zsebkendőnyi bámyatavon sorra húzták a halakat 10 méteres mélységből, rakóval part mellett meg nem ment.
Én holnap megnézem megint a Dunát, a kaját próbálom sötétre színezni, bár az agyagot utána rostálom rá, szóval lövésem sincs, milyen lesz a végeredmény, jelenleg a kaja simán vizezve és színezve sötét szürke (másfél kiló Jankovich sajtos, egy kiló Walter keszeg, erre jön majd két kiló agyag). Meg van még vagy 7 deci csontim a fagyóban, horogra meg vettem pinkit is, ki tudja mennyire óvatosak a halak.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
busman
veterán
[link] Ehhez mit szóltok? Használ valaki hasonlót?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #52807 üzenetére
Ha márnázni akarsz sajtot vigyél . nekünk tegnap csontira szenvedős volt ,de ismerősömék sajttal kiszedtek 30x darabot . próbálták csontival is és nekik se akarta megenni
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
jjohn
aktív tag
Én pár napja járok ki úgymond folyamatosan a nagy Dunára és most Tímár River Plusz Big Cheese piros etetőt használok.Tele van angol morzsával, darabos kukoricával és sajt aroma meg némi foghagymát éreztem benne és még más....
Ugye az angol morzsa fogóssága nem vitatott, úgymint az áztatott kenyéré mindegyik hal kedvence.Fogósságát bizonyítja, hogy már fentem írtam mit fogtam és a napokban még jött kilós paduc, kilós jász stb, 60 70 dkg alatt nem is jöttek. Ugyan nem egy kosárnyi, de hal nélkül nem mentem haza és ez kb 3-4 órás horgászat alatt értem.
Lassabban bont, mint a sárga tesója. Amiben sokkal több a kukorica szemcsésebb gyorsabban bont, nyári pecához jobb lehet.A feketét nem találtam megfelelőnek se most se tavasszal. Ellenben az élő anyag hozzátétele nagyban javít a fogósságon ez nem vitatott. Bárhova mész folyó, tó az élőanyag sokat lendít a fogósságon.
Ez a tapasztalatom és saját véleményem. -
joe979
aktív tag
A sárga vagy piros messze sokkal hatékonyabb , de inkább bőven a sárga .... ( a feketéhez képest )
Mi egy időben a 3 kilós alap Timár kajákat " felturbóztuk " bodorkás etetővel . Régvolt, nem emlékszem pontosan melyikkel , de szerintem az " extra " család volt amit használtunk hozzá és nagyon jól működött.. Igaz akkor pickerrel zúztuk és öblöztünk . Élő anyaghoz túl smucigok voltunkSzissz
-
hermanyi
addikt
válasz joe979 #52813 üzenetére
Nagy Dunán én a timár mix folyóvízi sajtos pirosat használom . 1 zacskó kaja (3 kiló ) 1 flakon Maros mix sajtos folyékony aroma . 6 kiló parádi sötétbarna agyag . fél liter csonti .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
galervin93
őstag
válasz hermanyi #52809 üzenetére
Ma már te vagy a harmadik (három különböző "forrásból"), aki ajänlja a sajtot, valami van a levegőben. (Eddig is volt nálam, legutóbbi pecán mondjuk csak csipegetésig jutottam vele, de holnap sem hagyom itthon.)
jjohn
Bekevertem a kaját, majd odakint adok még hozzá csontit, van még vagy 30 deka búzám, kicsit kevesebb csemegém, meg nagy sárga angolmorzsám, ezeket tervezem beletenni. Az eddigiekkel ellentétben most csak egy bottal akarom nyomni, bár a szinte "nyeletősre" állított fékkel múltkor már nem volt halvesztésem, pedig voltak "kétbotos" akcióim. Kötöttem pár előkét, a simák mellett csontigyűrűset, csalitüskéset, meg olyan "angolosat", amikor a horog alá csak egy pici végfül kerül (monofil), erre lehet mindent fűzni, kukoricát, sajtot, akár pelletet is...[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
horcsog
tag
Márna imádja a kenderes kaját. Pl főzöl kendermagot nem öntöd ki a főzővizet hanem felforralod és kukoricadarát adagolva hozza jó kukoricamálét csinálsz. Kenderaroma ezzel kipipálva. Olyan legyen ami koppan az alján, nem az oldódós fajtát . Hozzákevered a főtt kendert. Ez a kosárba. Csalinak konzervkukorica nem rossz csali, giliszta inkább harmat ha márna. Trágyagiliszta is jó persze márnára harmat jobb vsz. Nagyon szuper csali az iszapgiliszta ( ilyenkor már nem csipkedi annyira mint nyáron minden hal) , pióca ! imádja a márna, és lótetű ! (ponty is odavan érte, csak minden szétcsipkedi mire odaférne hozzá) Sajtfélék is jók de az élő csali veri vsz. Csonti is jó persze de minden apró hal megy rá. Pinki dettó. Gilisztacsokrot előbb észrevesz mint egy pinkicsokrot. Persze akkor nagyobb horog is kell , kevesebb keszegfélét fogsz.
Egyébként a kenderes kajáért a paduc is megőrül. Ha paducos márnás pályán vagy.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Fogalmam sincs mennyi az átlag, csak úgy hasra ütöttem. Nekem 20 kiló kaja ha nagyon belehúzok egy Dunai úszózásba 1 erősebb horgászatnál el tudnám használni. Igaz annak komoly része föld. Állóvízen is idén azért pontyoztam is többet mint szoktam. De 20 kiló lehet április végéig nem tartott ki állóvízen se . Matchezés , spiccezés azért 2-3 kiló kaják könnyen bementek. Persze nem ebből akarom az átlagot számolni .
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz galervin93 #52815 üzenetére
Ja és nadály márnára. Azt még előbb észreveszi mint a gilisztát. Csak nem igazán feederes csali. Harcsázás közben mikor belecsapja a spiccet a vízbe itt a jó harcsa és puff egy márna. Ilyenkor annyira azért nem ugrándozunk örömünkben. 40-es zsinórral fenekezve 1/0-2/0-3/0-ás pontyozó horgokkal 1 szál nadállyal azt észreveszi a vízben mozog rendesen. Jó te most feederezel oda azért nadállyal nem biztos kellene kicsit furcsán nézne ki rajta, + rángatná a spiccet a csali önmagában is. Na már megint sok a hozzászólásom lepihenek.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz BlackmMmDog #52821 üzenetére
Ha békéshalazni megyek általában szoktam vinni tartalékkaját azon felül amit bekeverek. Pár kilót attól függ milyen horgászat kukoricacsíra pelletet , vagy pisztrángpelletet vagy szemest , vagy sima kukoricadarát, vagy keverve valamivel. Ha olyan a kapás vagy bármi. Kukoricacsíra pelletet simán vízzel kemény gombócba össze lehet gyúrni. PIsztrángpelletről nem is szólva. Sima kukoricadarát ha nincs mivel összeragasztani vakondtúrásból föld bele aromát . 3 kiló kajával úgy önmagában lehet el se indulok horgászni. Lehet megtámadnak a halak és kell ráetetni. Vödörben elfér autó is elbírja. Jártam már úgy a sneciző kajához kellett nyúlni nem készültem és már csak az volt etetőanyag. Vagy már nem győztem hozzáadni a földet annyira fogytán volt a kaja. A végén már csak föld volt szinte. Inkább viszek tartalékot.
...
Olvastam most itt Ausztriában vásárlás van egy Nordfishing77 nevű osztrák bolt , elég jó . Néhányszor vettem már ott fele áron horgászfelszerelést magyar árakhoz képest. Rendelni is lehet kiszállítanak Mo-ra. Most az euró árfolyam nem kedvez ennek. Vagy Lagerhaus haltápokat lehet venni 20-50-60 euró között elég jó kajákat zsákban. Halnevelő tápokat. Csak láttam erről beszéltek azért írom.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz BlackmMmDog #52821 üzenetére
nordfishing77-ről , nem a reklám helye, ott vett daiwám spicce letört, harcsázó. Hű mondom ezt megszívtam amíg Ausztriában kicseréltetem. Annyi volt a csere kértek egy fényképet a törött botról. Elküldtem, oké küldjük az újat. Bemondásra és egy fényképre postázták az új spiccet ingyen szállítással Ausztriából. Akkor nagyobb összegű rendelésnél ajándékba küldtek egy olyan unicat "zsákot" amibe széket , sátrat akármit lehet rakni vízálló nagy "zsák" "bedchairsaver" vagy mi a búbánat a neve. Átléptem egy bizonyos rendelési összeget egy ilyen ajándék hozzá. Köszi , ez már kereskedői mentalitás így lehet a vevőt megfogni. Volna mit tanulni tőlük ilyen téren . Na de most tényleg pihi mert megint dumálok, dumálok.
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Nektek mi a bevált recept méretesebb pontyokra ebben az időszakban? Ősz és október vége van, de az időjárás szerint mégsem.
Múlt hétvégén két keveréket alkalmaztam, az egyik (édes) jobbára keszegeket hozott, a másikkal (csípős) még kapást sem sikerült elérni. (Maconka)
1. édes keverék: brauni-pisty-vörös gyümölcs etető és ananászos csali
2. csípős keverék: chilis-tintahal keverék és chilis-tintahal gumi kukorica csaliMethod kosárba szeretném tömni..
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Zoli bácsi
őstag
válasz horcsog #52816 üzenetére
Sok-sok olyan pecást ismerek, aki gyakorlatilag nem költ sem csalira, sem etetőanyagra. Saját maga főzi a szemes etetőanyagot, erjeszt, ízesít.
Sógornőm férje nagy Rábai pecás, szinte csak oda jár, az életben nem láttam nála etetőanyagot. Saját maga által öntött ólom, csali is saját szedés (Giliszta). Mégis fog halat, többet mint én, aki hajigálom a tömött etetőkosarat, szórom a kaját...Ja, és nem spórolás, ezt szokta meg, évtizedek óta Osztrákba-Németbe dolgozik. -
horcsog
tag
válasz A_ScHuLcZ #52825 üzenetére
5 alkalommal voltam pontyozni este fél 6 -9-ig kb az utóbbi időben. 2 pontyot fogtam 3,5 és 6 kg. Kosárba pisztráng nevelőtáp minden plusz adalék vagy aroma nélkül . Csali nyáron csőről morzsolt apró szemű főtt kukorica üvegbe elrakva . 3 db a horgon a keszeg ne tudja olyan könnyen lekopasztani a horgot. Keszegek piszkálgatták de levenni nem nagyon tudták max 1 -1 szemet. A pontykapások kemények voltak nem szöszmötölős .
-
horcsog
tag
válasz Zoli bácsi #52827 üzenetére
Dunán is sokan csinálják ezt. Etetőanyag alatt én nem csak darafélékre gondoltam hanem mindent amit beszórsz főtt mag , erjesztett , pellet vagy bármi amit a hal megeszik .
Giliszta univerzális csali folyóvízen gébtől -harcsáig. Még sneci is jöhet ha nagyon erőltetjük. Van egy srác szoktam látni sokszor úsztatni , a kajája szemes búza de diszperzites vödör a mértékegység. Azzal megszórja a pályát aztán úsztat rajta. Fog is mindenféle halat.[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz Interceptor #52824 üzenetére
64-65 körül faroktőtől...
nem hordok magammal centit...
Azért rakom szinte mindig a bot mellé, mert azt lecentiztem, és a bot végétől az orsó elejéig 40centi (Csuka/Balin/Süllő bár utóbbinál változó hogy 30 vagy 40) mérethatár.
Ráadásul 90%-ban vissza is engedem a halakat, de jól esik tudni, nagyjából mégis mekkora az akkora, amiket fogok...
Szóval most sem a halat mértem meg, hanem a botot, miután haza értem -
gban
Közösségépítő
válasz Interceptor #52831 üzenetére
Én idén nem fogtam egyet sem, se pergetve, se kishalra
Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
válasz Interceptor #52833 üzenetére
Nálunk a Fűzvölgyin csak.
Tele van vele de igen nehéz megfogni őket.
Na jó fogtam azért párat, 8 és 18 centi között, csontira, csalihal helyettPostázást nem vállalok.
-
galervin93
őstag
No hát a tegnapi dunai pecát nem teszem ki az ablakba. Két helyet próbáltam, egy kapásig jutottam, egy másfeles márna jött ki, semmi egyéb. Mások sem fogtak túl sokat. Nem is bántott volna a dolog, mert jól éreztem magam, de egy srác, aki kiült a lépcső alatti kőszórásra és onnan rakózott, na ő vagy 20-at tuti kiszedett. Persze az a hely amúgy is talán a pálya legjobbja, de azért durván alázott minket. Hát evvan, van még mit tanulni.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #52835 üzenetére
Melyik volt az a 2 hely ?
Igen az a koszórás
durván jó ,igaz mindig ülnek rajta a 7 7 napján .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
galervin93
őstag
válasz hermanyi #52836 üzenetére
Kémény alatt 5 méterrel, de túl sekélynek találtam a vizet, meg be is szakadtam 1 kosárral meg vagy 4 előkével, gében kívül nem volt semmi. Aztán lementem a lépcsőhöz, kicsit felette álltam meg, ott kicsit mélyebbnek tűnt, de inkább a víz sebessége kisebb, fent a 120-as kosár is döcögött, lejjebb a 100-as is egész jól megállt, meg szép forgók, burványok vannak, jó kis pálya.
Jövőhéten lehet egy ragasztott csontis pecára kinézek a pálya alsó felére, meglátjuk mennyire árad majd, szerda-csütörtök a terv.
A hal ott volt a pályán, ugrott is, volt is aki fogott, szóval valamit én nem csináltam jól.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Interceptor
addikt
Újpesti Öböl is tele van balinnal, van mikor ott sem lehet fogni mindegy mit csinálsz. Idén augusztustól sokat voltam a Kopaszi gáton munka után ilyen este fél 6 és 8 közötti időszakban, minden alkalommal fogtam legalább egy balint a szeptemberi lehűlés kezdetéig. Kezdetben este 7-ig volt jó esély rá(alkonyat ott sosem működött), aztán ahogy haladtak előre a hetek egyre korábban ért véget a kapási periódus, sietnem kellett, hogy még kiérjek rá . Szóval Nagy Dunán könnyebb megfogni, meg nagyobb halak is jönnek arányaiban, viszont ha az öbölben is megy, akkor ott többet lehet fogni. Öbölben előfordult, hogy egymás után lehetett kiszedni őket, de kb 3-4 ilyen alkalmat sikerült elcsípnem, mert inkább hétvégente volt időm oda kimenni. A vízterhelés hétvégén igen nagy az öbölben, főleg a délutáni időszakban mikor ebéd után leszállingóznak a partra az emberek. ilyenkor sokkal rosszabb az esély, sőt alig van. Ha már látom, hogy adott részen legalább 2 horgász van keresek más helyet, ha meg időközben körém telepednek(ülő/pergető horgász, bárki) akkor is ezt teszem. Szerintem pergetésnél fontos, hogy egyedül legyél maximum a haveroddal és minél kevesebb dumálással. "Állóvízi" pergetésnél szerintem fontos az is, hogy a parttól minél távolabb próbáld megfogni a balint(mindenfele úszkálnak), mert partközelben szerintem érzékelnek, valamiért nagyon ritkán van ott kapás. A Nagy Duna pont a fordítottja mivel a kishalakat kinyomja a víz a szélre ott van az összes balin és kevésbé is érzékelnek. Összességében milyen gyakorisággal dobáltál?
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #52837 üzenetére
Mekkora előkét használtál ? hossz
Legalább 1 méter kell de az sem gáz ha többAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
galervin93
őstag
válasz hermanyi #52841 üzenetére
70 és 90 centisek vannak kötve, mindig előbbivel kezdek, de tegnap az utóbbival jött a márna. Akkor lehet hogy nem volt véletlen, és lehetett volna még hosszabbat adni nekik? Ez eszembe sem jutott odakint, elégnek gondoltam a max. 90-eset, azt hittem az az egy márna csak véletlen volt, de lehet akkor itt lesz a kutya elásva...? Pöcögtetésem, belehúzásom volt több is (nem géb), lehet ezek piszkálások voltak, csak a rövid előke miatt nem lett kapás? Basszus... Így utólag még logikusnak is tűnik a kép.
[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
Tegnap a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban horgásztam. A kosárba SW Panetttone black ment, csali FM Wafters BCN volt.Halak most nem voltak aktívak (másoknál sem) ,5 db ponttyal (1,6-2,1 kg)zártam.
Fórum pecát szervezzük ide
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #52842 üzenetére
RSD-n használok 60cm es előkét feedernél . Pedig az a nagy ághoz képest tó . Rakon is minimum 30cm van a Nagy Dunán de ugye azzal úsztatok és így viszonylag természetes a csali mozgása .
-
galervin93
őstag
válasz hermanyi #52844 üzenetére
50-70 a sztenderd bármiféle klasszik feederen nekem, a Dunára kötöttem a 90-eseket, de akkor ezek szerint át kell értékelnem ezt a dolgot. Hát na, jó tudni ezt is. Köszi a tippet, jövőhéten kipróbálom!
-
horcsog
tag
Balinozás ha semmit se eszik meg de ott rabol. Vékony zsinór, pici pontyozó horog küsz a hátában tűzve A küsz súlyával vékony zsinórral be tudod dobni akár 10-15 méterre is laza pöccintéssel. A víz tetején fog veretni a küsz elég nagy területet beúszik, felkapókar nyitva. Hamar megtalálja a balin és sokszor látod körbeússza odanyúl mellé próbaképpen mi ez a furcsaság. Egyszer csak lekapja. Még így is sok a rontott kapás mert megfogja csak annyira óvatos nem kapja be. Van olyan elrohan vele 50 métert csak pörög le a zsinór , visszaváltod bevágsz semmi és ha rajta marad a csali látod , hogy csak fogta a horog nem volt a szájában. Rafinált egy jószág. Pörgős peca balinos pályán. El lehet vele szórakozni.
[ Szerkesztve ]
-
jansky1
senior tag
válasz BlackmMmDog #52843 üzenetére
Melyik részen voltál? Híd után megint?
Fórumpecára nem merült fel, nem lehet beállni autóval.
Pedig rakósra is nagyon király a pálya. -
hermanyi
addikt
Kicsit rendbe raktam a cuccokat ,mert némelyik már majdnem sírt
-
hermanyi
addikt
meg kellene szeretnem a halpucolást ,vagy legalábbis elviselnem és akkor nem lenne annyira veszteséges . Az az 5 max 10 kiló hal amit egy évben elviszek szerintem nem sok .
Amúgy a görgőn a bal szélen az egyetlen durvább pálca és a MAP rakó . A többi az emberek 80 % a szerint használhatatlan sz@r
De szerintem nekem nincs is sok cuccom . Ahhoz képest ,hogy 20 on éve horgászom . Ezen kívül még van egy UL pergető felszerelés ami nincs a képen .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MeanWell tápegység, MEANWELL HLG-40H-12A - Meanwell IP65 porvédett LED tápegység
- AC túlfeszültségvédő, túlfeszültség levezetők, AC túlfesz FC30C
- AC túlfeszültségvédő, túlfeszültség levezetők, AC túlfesz B+C/2-275
- Jura impressa E 55 minden napi használatból
- Eladó 4 darab radiátor 70x90 + 100x14 + 70x28 + 70x56 egyben 10000 vagy darabonként összesen 12000
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest