- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warloo93
tag
Sziasztok. Fluid o tech OPV-t nem tudom 12bar alá vinni. Talállkozott már valaki ilyen problémával? [link]
-
Deadzone41
őstag
Sziasztok!
Megválnék két éves Red Speed bevonatú SSP késemtől, Kizárólag otthoni körülmények közt volt használva, napi 1-2 kávéra. 58.000-re gondoltam, privátban kereshet, akit érdekel. -
most ittam egy acacia hills presszót (filter pöri, 14 napos). hű!
-
vicces1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #93589 üzenetére
Rábeszéltem Őket.
Na ez nem egy háklis cucc, még jót is tesz neki egy kis szellőzés.
Elkészítettem, most megyek edzésre, jár a lábam is!
VST-15gr/38 és még messze nem szőkült.
Nem csesztem el, de lehet vele játszani.
Első korty után 2 gól hátrányba kerültem a gyári szetthez képest, de ahogy hűlt kihoztam döntetlenre. -
vicces1
aktív tag
Megnézzük mit, hozok ki itthon ebből a finomságból.
Rendesek voltak, bontottak egy kilósat és kimértek 250gr-ot.Kizárólag a Giamaica Caffè - Guatemala single origin-t adják. Erre van beállítva az egész szett. Atom stabilan.
Én még ilyen tarka barka pörkölést nem láttam, és hogy ez mennyire így jó ízben, azt meg kell kóstolni!
Ma lemérgezem magam, mert ott már lenyomtam egy duplát.
Most rápróbálok a Mazzer-Gaggiaval, nem tudom hol leszek egy 72-es Faemához képest. -
bbuffy
senior tag
Jobb mint a tuning jolly kés? Szom tudja milyen névre hallgat, vmi bronz színű. Ezt nem kell szabályoztatni mint az EK43 at?
Tényleg csak magamat bizonygatom, hogy vmi teliberakott atom SJ legyen e karira vagy NZ😂
Most biztos nem, mert épp vmi irracionalis gepet rendeltem magamnak.konzumpro: kell szóval skip akkor.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Sic.Transit #93566 üzenetére
Nekem is ilyen van, én is Jollynak hívom, pedig ott a hátán, hogy Mestre
Ebbe újként tettem bele az evo késeket, 7,4-nél ér össze a kés és 8,5 körül van a joker presszó -
törölt tag
válasz
Peti...(16v) #93581 üzenetére
Én se újakat kérdeztem.
-
Bazsee71
őstag
A Bazáron egy Red Speed késes F64 EVO-val nyomtuk, teljesen meg voltam vele elégedve. Szegeden a Kék Elefántban is F64 EVO őrlők vannak, mindig brutál jó a presszó. Szóval egy EVO kés mellett szerintem meg lehet állapodni, töredéke árban egy K30 késnek.
A filter már más tészta, azzal nem próbáltuk a gépet. A K30 volt sokáig a cupping őrlő, otthoni felhasználásra szerintem annál sem kell több. Ha most otthonra kellene filter eszközparkot összerakni, akkor őrlőnek vagy Comandante lenne, vagy engednék a kíváncsiságnak és egy Wilfa Uniform. -
Toobee
veterán
válasz
Peti...(16v) #93578 üzenetére
Ez szinte mindennel így van.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Sic.Transit #93570 üzenetére
Probáltad más késsel is pl evo? Csak h ahhoz képest milyen ez.
-
meander
tag
KV víz esetében még a Vízboltnál vagyok leragadva, azt viszont időnként elfelejtem megrendelni és elfogy. A "DM-es" víz esetében ti ezt használjátok, ebből főztök? [link]
-
Sic.Transit
csendes tag
Parci: Ezen most kb. 6-8 a két extrém véglet közötti rücnitáv.
Bbuffy: Hát ja, csak a késpár 110 EUR, plusz teljesen felújított, csapágy, elektronika, festés, párhuzamosítás, és már laminált skálázás is van rajta. -
törölt tag
Amúgy hol lehet Jollyt kapni mostanság és mennyiért?
-
bbuffy
senior tag
válasz
Amugy a kések miatt ennyi az ára?
-
válasz
hány ricnit használsz a presszó beállításokhoz? emlékeim szerint a mazzeren kb. 4 ricnin belül mozogtam, bármilyen presszóról is volt szó.
-
Sic.Transit
csendes tag
Ez olyan régi Jolly, hogy még Mestre.
Annyi a különbség talán a Jolly-hoz képest (legalábbis ami nekem volt), hogy a Jolly-nál a presszó tartomány után kb. még 2 "számnyi" rész volt a kések összeéréséig, itt pedig közvetlenül a kések összeérése előtt van a presszó szakasz, de sosem volt még kevés.
-
válasz
Sic.Transit #93564 üzenetére
na, ez akkor mit jelent? hogy nincs semmi trükk, ez a régi jolly is ugyanolyan az állítótárcsáját tekintve, mint az új, és egyszerűen te megtanultál vele élni?
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz
Bazsee71 #93557 üzenetére
Simán. Illetve hogy műszakilag mennyire volt küzdős, azt Fragola tudja.
Picit én is tartottam tőle, hogy bizonytalan lesz a presszó tartomány, de eddig mindent sikerült beállítani. A normál Mazzer-nál megszokott, "pár rücnin belül van az élet" alkalmas kb. ide is, picit szélesebb talán.
-
törölt tag
-
weinmaker
őstag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Sic.Transit #93552 üzenetére
"filterre is szintlépés kb. az EK43-mon kívül mindenhez képest"
ha te mondod... -
Csabszin
csendes tag
Hát most már nem is tudom, hogy állok a fragolától vett SJ-val...
A hozzászólásokból az jön le, hogy presszóra és filterre is vannak gyengéi a Mazzereknek, csak kapkodom a fejem..
-
Bazsee71
őstag
válasz
Ez egy régebb SJ? Hogy sikerült presszóra alkalmassá tenni? Így megvan a szent grál.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
Ezek szerint jól működik Mazzerben is. Kösz Sic!
-
Bazsee71
őstag
Ismerősnél eladóvá vált egy 0 km-es fehér Fiorenzato F64 EVO Red Speed késekkel, 500 g-os babtartállyal, 240e forintot szeretne érte. Ha valakit érdekel, írjon nekem privátban.
-
Peti...(16v)
tag
Az a baj, hogy ez már így is rohadt drága, és még kell bele egy drága késpár, meg az átalakítást is ki kell fizetni.
Ennél kevesebbért van szép állapotú K30 itthon.Mi is volt, amiért a Heycaféban működik a dolog, a Mazzerben nem? Más a kestartó menetemelkedése? Biztos hogy nem megy el egy kis kompromisszummal egy Super Jollyban vagy egy Mini E-ben?
-
válasz
Peti...(16v) #93545 üzenetére
-
Peti...(16v)
tag
válasz
Bazsee71 #93544 üzenetére
Ok, kösz, csak abban reménykedem, hogy hátha jár erre valaki, aki megosztja a tapasztalatát. Annyiszor dicsérted már a K30 kést, hogy nagyon kipróbálnám, de ehhez vagy kellene venni egyet, vagy valamibe beleapplikálni a késeit. Előbbi ronda, nagy és sok a pangó, utóbbi meg nem működött a Mazzerben. Heycafét meg honnan akasszon le az ember?
-
Bazsee71
őstag
válasz
Peti...(16v) #93540 üzenetére
Nem tudom sajnos, mert nem volt még K30-am.
-
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok,
Fiorenzato F4E beállító tárcsa kérdésben tudna valaki segíteni...?
-
iatti
aktív tag
járt valaki mostanában a bor és víz kft-nél nordáért? holnap arra van dolgom,lehet beugranék.
-
norkov84
tag
válasz
sz.zs. #93524 üzenetére
Ehh, akkor valóban azt tudjuk mondani, hogy nem tudjuk
Azért baromi kíváncsi lennék rá. Az biztos hogy frekiváltót (plusz bumszli a pulton, ráadásul nagyon sokért) nem szeretnék hozzá, akkor már inkább kb. ugyanannyi plusz pénzért* egy NZ.
*bár jó kérdés, mennyit érhet egy kb. 30kg-t darált gyári késes, szép festésű, plusz elektronikás (kijelző, programozható 1-2 csészés időzítővel), szabályozott, de cukrásztölcséres darab. -
norkov84
tag
válasz
Bazsee71 #93522 üzenetére
Köszi az infót. A Major neked volt végül szabályozva, akkor is maradt ez a citrusos probléma a világos pörikkel?
Arra emlékszem, hogy a ZM késsel küzdöttél vele, és úgy rémlik mondtad, hogy lehet a szabályozás hiánya miatt volt ennyire szűk és nehezen kezelhető a presszó tartomány, csak ezért kérdem.
Érdekes, mert egyébként előfordul, hogy citrusos, de pl a Sirenetek baromi jó volt vele 1-2 hete... -
72lakiluk
tag
Most látom, hogy PY kínálatába bekerült egy Nicaragua meg M Malabar. Most van raktáron kávém bőven, de néhány hét múlva ránézek. Ha valaki kóstolja, ossza meg a tapasztalatot. Kösz.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
norkov84 #93521 üzenetére
Háát, ez így tényleg nehéz... a Mini E ízben szerintem kicsi visszalépés volt világos pörköléseknél a Major után, de a Miniben akkor új kések voltak, a Major-ben pedig bejáratott. Aztán jött a bejáratott Mini mellé
a Niche új késekkel, amit akkor szintén visszalépésként éltem meg... most meg jött a bejáratott Niche mellé egy új késekkel bíró Mini. Szóval érted?! -
Bazsee71
őstag
válasz
norkov84 #93521 üzenetére
Ugyan nem felém irányult a kérdés, de emlékszem a tapasztalataimra, mikor a Majort váltotta a K30. Majorral nem igazán tudtam a világos pörkölésekből kihozni a kívánt ízeket, többnyire a citrusosság dominált. A K30 ugyanazon körülmények között egyből megzabolázta a kávékat.
Ebből ugyan nem derül ki, hogy a NZ mennyire világos-párti, de a Major szerintem nem az. Nagy baj nem lehet a NZ-val, Daráló podcastben volt említve párszor, hogy ugyan nem csúcs, de filterre is vállalható. -
norkov84
tag
válasz
sz.zs. #93446 üzenetére
Tudom, hogy már rég volt a Major-öd, de szerinted az a tuning minihez képest hogy viszonyult? De leginkább: milyen lehet a NZ egy Major-höz képest? Nyilván emlékekből nehéz összehasonlítani, de azért kíváncsi lennék a véleményedre.
Annyian dicséritek a NZ-t, szegény Major meg valahogy nem nagyon kap pozitív véleményt itt a fórumon sem, hogy csak foglalkoztat a dolog, jelentene-e előrelépést egy esetleges váltás a kényelmen (és több hely a konyhapulton) túl. Legtöbbször közepese és világos pörkölést fogyasztok, ha ez számít.
köszi -
Toobee
veterán
Még néhány év után is meg tud lepni, hogy mekkora különbség van roto és rezgő között. Sajnos nem ugyanaz a gép kétféle pumpával, biztosan más paraméter is változik, de érdekes. Jó lenne az Eroica mellé tenni egy Butterfly-t, hogy korrekt legyen az összehasonlítás.
-
freaghill
őstag
Nekem van ismerősöm 3D nyomtatásra, kész fileból is és tervezve is.
-
72lakiluk
tag
-
bl4ze
veterán
Urak, Mazzer Jolly / Mini őrlőkre van bevált beszerzési hely mini babtartályra, vagy van valami praktikus (nem ronda) megoldás a garat eltakarására? (fedél)
(akár 3D nyomtatással) [link]Ki, mit használ Mini / Jolly őrlőn akinek nincsen fent babtartály? (tampert betéve?
)
-
verti1
tag
válasz
fragola.6035 #93501 üzenetére
Megnéztem megint a JH videót és cotagg fórumtárs videóit is. Csavar és kés nélkül nincs benne az a borzalmas ütés amit csavarral lehet látni a videókon. Szerintem a JH videóban az a pár szem bab a ludas az extra ütésért amit látunk. Egyszerűen “beremeg” a tengely és felerősíti az egyébként is látható kóválygást. Elfúrva nincsen azért az látszik amikor csavar és kés nélkül forog. Egész biztos, hogy egy fogásból csinálják a megmunkálását a tengely annak a végének. Központ, külső átmérő, belső furat, menet. A Mazzer egy öntvény házba van építve, köszönő viszonyban sincsen ennek a szilárdságával. Nem látom pontosan a Niche-nek az őrlemény kamráját, de nekem innen műanyagnak tűnik az alsó záró lap amihez csavarokkal a bolygómű van rögzítve.
-
maross
nagyúr
válasz
adriankoooo #93494 üzenetére
Nekem tetszik, bár gyanítom az ára nem fog, de megkérdezném, hogy merre lehet ilyet venni
.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali fotós kérdések órája
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kés topik
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest