Hirdetés
- Tökéletes töketlenség
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djapor96
senior tag
Sziasztok,
van egy Philips 5000-es kávégépünk tejtartályos (de nem latte go), innmár fél éve. Az utübbi hetekbe előfordul, hogy kávéfőzést követően a központi egységet takaró ajtó alól kevés víz szivárog.
Nem tudtam eddig meghatározni, hogy milyen esetekben.
A főző egység alatti gyűjtőtálca és a nagy csepptálca is rendszeresen ürítve van.Esetleg valakinek tapasztalat?
Qtek S100, Mio A701, HTC Kaiser, Samsung Omnia i900, Xperia X10i, Samsung S2, Huawei U8500, Samsung Note , HTC One, Samsung Ace 3, Lenovo Vibe X2, S850, Huawei P8 lite, P9 lite, Mi Mix 2, Mi9 Lite, Mi11 Lite, Samsung Galaxy Z Fold 3
-
nagim
tag
Sziasztok!
Sage/Breville Barista Express-hez (nálunk leánykori néven Catler ES 8013) tudtok javasolni szűrőtartó kart?
Előre is köszönöm!
-
Peti...(16v)
tag
válasz fragola.6035 #93396 üzenetére
Akkor tényleg rosszul tudtam/emlékeztem.
DB E61-nél ugyanez a helyzet? -
fragola.6035
aktív tag
válasz Peti...(16v) #93395 üzenetére
A single bojleresnél nem kell fejöblítéssel beállítani a fejhőt, csapoláskor megemelkedik és stabil marad. De a fejhőmérő szerintem alap bármilyen E61-nél.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Peti...(16v)
tag
válasz kzoltann #93394 üzenetére
Kösz a videót! Elég jól bemutatja a folyamatot és leesett belőle, ami eddig nem volt teljesen tiszta.
A single bojler+E61+fejhőt azért kérdeztem, mert korábban itt az volt az egyértelmű vélekedés, hogy bármilyen rendszerű is legyen a fej mögött a gép, de húzás előtt hűtőcsapolással kell beállítani a fej hőmérsékletét. Aztán lehet, hogy keverem vagy rosszul emlékszem, de pont ezért kérdezem tőled, hogy tisztázva legyen és hogy olyan valaki olyantól halljak véleményt, akinek napi tapasztalata van ezzel kapcsolatban.bajnokpityu: tudom, nem is állítottam ennek az ellenkezőjét.
-
kzoltann
aktív tag
válasz Peti...(16v) #93391 üzenetére
A gepi nyomasmero mutatja a nyomast a pumpabol. Szoval ha 8barra van belove (nalam) akkor azt mutatja ahogy felepul.
Nem kell fejhomerozes, varni kell, hogy normalisan felmelegedjen es teljesen hostabil ezt mar tobbszor is mertek.Whole latte love oldalan nezhetsz tobb videot. Az en gepem az alabbi videoban van. [link]
De van egy halom videojuk, single boiler, dual es hx gepekkel is ECM es Profitectol. -
bajnokpityu
félisten
válasz Peti...(16v) #93391 üzenetére
e61 és hőcserélő nem feltéttlen jár együtt. nem csak HXes gép lehet E61 fejjel.
-
skoos
őstag
Az lehetséges, hogy a GChez használt IMS 12/18 filter nem tökeletes a Ranciliohoz? Nekem úgy tűnik, hogy nehezen tudom betenni a gépbe a kart vele és az utóbbi 2 alkalommal (semmit nem változtattam) ki is bugyborékolt a víz a filter mellett és tönkretette a kávét.
Esetleg javasolt felsőszűrő “tuning”, vagy másik szűrő használata?
-
Peti...(16v)
tag
válasz kzoltann #93386 üzenetére
A gépben lévő eredeti nyomásmérő ilyenkor mit mutat? Nem elég az alapján tájékozódni, és akkor megmarad a hely a fejhőmérőnek?
Egyébként attól még hogy single bojleres egy gép, nincs szükség a fej belövésére csapolás előtt? Azt értem, hogy nincs fellőve a nyomás, mint egy hőcserélős gépnél és ezért nem melegszik annyira túl a fej, de az E61 elvből következően így is mindig nagy a hőkülönbség a fej és a bojlerben lévő víz hőmérséklete között, vagy nem? Nem okoskodni akarok, a tapasztalatod (és másé is) érdekel.
-
Bazsee71
őstag
válasz bajnokpityu #93388 üzenetére
A Neo-ra gondolsz?
-
bajnokpityu
félisten
Nem tudjátok, hogy a Flair esetén a nyomasfokozo szűrőt le lehet simán cserélni normalisra, és normális lesz a cucc onnantól?
-
Bazsee71
őstag
válasz Kávé Kálmán #93378 üzenetére
Már csak egy talpszélesítés, egy jól elhelyezett nyomásmérő, és jöhet! :D
-
kzoltann
aktív tag
válasz Peti...(16v) #93384 üzenetére
Nincs fejhomero, nincs ra szuksegem egy Pid single boiler gepnel.
De egy pid nelkuli hx gepnel jo kerdes. Szerintem dontened kell mi a fontosabb. En a fejhomerot tartanam meg. Ha kimered a flowt/secet bizonyos elforgatasi pontoknal lesz egy kb jo keped arrol milyen nyomas megy ra.[ Szerkesztve ]
-
hogyaza
tag
válasz fragola.6035 #93377 üzenetére
Köszi. De nem értem hogy levegösödhet be a bojler a pipacsö hiányától?És ha csak felére vágom vissza,akkor is fennállhat?
-
kzoltann
aktív tag
Nem értem miért nem valami gömb-szerű formát raktak a robot karjainak végére.
#93380: nekem is fekete profitec van az ecm gépen, nem olyan borzasztó. De az ECM setben tényleg szép fehér nyomásmérő van. Mondjuk annak a közepén ott egy szép nagy ECM felirat Feketére legalább nincs ráirva semmilyen márka. -
Kávé Kálmán
tag
válasz norkov84 #93380 üzenetére
Huhh, sorry. A Profitec az fekete. Ha jól láttam, az ECM verzióhoz fehér óra jár. Amúgy az Epolygon-nál valszeg kapsz fehér számlapos megfelelő műszert. Amit én tudnék ezügyben bűvészkedni, hogy a saját rozsdamentes cifferblatt-ra cserélem a feketét.
https://www.naked-portafilter.com/product/piston-pressure-kit-olympia-express-cremina-1967-1992/
-
norkov84
tag
Ha már a fórumosok szava: Profitec flow regulatorból nem lesz szettetek fehér számlapos órával? R58-on bénán mutatna fekete hátlappal a két nagy, gyári műszer mellett
-
HÁZIGAZDA
na, pont ebben a színben kéne amúgy is. az árán kívül ez a másik ok, ami miatt nem mentem még rá a bartenders-es gépre, nem tetszik a kórházzöld
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
zolnagy
őstag
válasz Sic.Transit #93370 üzenetére
1 perc 15 mp
-
Toobee
veterán
válasz Sic.Transit #93370 üzenetére
Sok, kb 1, 5perc lehet. Kinu sokkal gyorsabb, viszont nehezebb tekerni. Azzal 25-35 mp
-
hogyaza
tag
válasz fragola.6035 #93368 üzenetére
És a höelemet milyen mélyre lógatod így?gondolom közel a fejhez?
-
hogyaza
tag
válasz fragola.6035 #93368 üzenetére
Köszönöm,megpróbálomakkor úgy.
-
hogyaza
tag
-
vicces1
aktív tag
Engem is mindig zavart, hogy a kotyogó kosarába töltött őrlemény egy kis része áthullik eleve a tartályba, mert a kosár szűrője durva, plusz sokszor visszafolyik ami látható ha szétszedjük használat után és áll benne a dzsuva.
Szitanyomáshoz használjuk ezt a szövetet, rengeteg sűrűségű van, lehet próbálgatni 24-es - 160-asig ez azt jelöli, hogy 1 cm2-en mennyi lyuk van. A lényeg, mikor kipróbáltam, a kosár aljába téve eléggé jót tett a kávénak. Ez egy 120-as tehát nagyon sűrű szövet ami a képen van.
- Semmi visszafolyás
- Egyenletesebben jön át a víz a pogácsán
- Egyben ki esik a zacc pogi a kosárból, ahhoz képest, hogy nincs semmi tömörítés.
- Feltételezem, hogy egyenletesebben is ázik át az őrlemény, mert először az a szövet ázik át, az szétteríti a vizet és mivel nagyon sűrű a teljes felületén enged át, ahogy ellenáll az őrlemény, kicsit olyan lehet, mint egy vízterítő-felsőszűrő kombó. Persze itt is érdemes szépen egyenletesen elsimítva tölteni a kosarat.- Nem megy tönkre, simán mosható ez egy PET standard poliészter szitaszövet, szinte minden maró anyagnak, vegyszernek ellenáll, tehát nem kerül beléd méreg. Ez pont nem volt olyan szép, csak ma reggel jutott eszembe, hogy lövök egyet róla. látható hogy a kiöntés irányába kicsit szétmosta a végén, ha a teljes mennyiségű víz átfolyik a főzés közben akkor ez nincs. Maga a kávé finom lett.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
norkov84
tag
2 éve BWT kancsózunk, ivóvíz, kávé-tea, főzés szintjén. Szeretjük az ízét, szódát (klasszik szifonnal) is mindig ebből készítek.
Én nem tapasztaltam semmi negatívat a kávéfőzésnél, igaz egy Oscar párna biztos ami biztos alapon van a tartályban. Mind a Silvia, mind most az R58 tartálya végig tiszta, nem algásodik-trurymósodik. Bár az is igaz mind a kettő fénytől zárt tartályos.
A kancsó simán kint a pulton, ott sem veszek észre ilyesmit. Annyi hogy nagyon vízkövesedik a betöltőnél és kifolyónál, azokat szűrőcsere során vízkőtelenítem citromsavval vagy ecettel (utóbbinál rövid idő, bő öblítés), különben nehezen nyílnak és félremegy a víz.
Mi veszélyesen élünk, a 4 heti periódust általában 5 hétig tolom ki
Patron pl. az Euronicsból is rendelhető. -
Bazsee71
őstag
válasz Keresztapper #93359 üzenetére
Legegyszerűbbnek ott a Mizudashi is.
-
adriankoooo
senior tag
válasz Keresztapper #93359 üzenetére
Nekem Dripster 2-m van, jó cucc. Ám, ha most vennék, szerintem egy PuckPuckra neveznék be, két legyet ütve egy csapásra.
Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=m-GLhZL7ZpAVan egy egyszerű appjuk is a csepegtetés beállításához.
-
Keresztapper
senior tag
válasz bbuffy #93316 üzenetére
Használd egészséggel.
Cold drip témához, mert hogy lassan szezonja van és szerintem kurva finomakat lehet csinálni, én a mai fejemmel nem vennék fix átfolyási sebességű eszközt. Most egy Iwakim van, de nem szeretem igazán, mert az mondjuk egy dolog, hogy a külső műanyag gyűrű ismeretlen körülmények között eltört már az elsőhasználatnál, köszönhetően a rendkívüli "anyagvékonyságának", az őrleményt csak a legritkább esetben tudom úgy eltalálni, hogy a viz ne a tetején folyjon ki, vagy ne szaladjon át a pogácsán.
Szóval én szabályozhatót vennék. Az Alin vannak is ránézésre ígéretesek 12e körül, de tapasztalatom nincs velük.
http://palscoffeetech.com/
-
HÁZIGAZDA
válasz verti1 #93355 üzenetére
abszolútértékben is drága, igazi lehúzós cég azért ez. ami nem zárja ki, hogy van jó termékük, de amúgy roppant ellenszenves, manapság tipikus stratégia: nagy marketing, nagyságrendjében (!) túlárazott cuccok. és minden vizes cég így markecingelni magát, hogy "ha ásványvizet vennél, ahhoz képest". kösz. nem veszek ásványvizet, ami szintén irgalmatlanul túlárazott (ott persze az ár óriási része a csomagolás, boltba juttatás stb.).
mindegy, még kitalálom.
-
adriankoooo
senior tag
Köszi @verti és @konzumpro, akkor marad a havi csere.
-
törölt tag
válasz adriankoooo #93353 üzenetére
Még egy kéthónapos patron se bírta nálam 5 hétnél tovább. A baktériumok elszaporodása ellen kell kidobni az egészet, meg tisztítani a kancsót is, vannak ilyen hipermangán tablettás tisztítók a szódás flakonokhoz, pl. azzal érdemes kiáztatni. Lehet hogy higiénikusabb meg hosszú távon olcsóbb a pult alá rendszer, de vagy a kuka meg a zsákos krumpli van a mosogató alatt, vagy ezek a tartályok.
-
verti1
tag
Ha valami van már a pult alatt akkor úgy drága persze. Én akartam valamit a kávéhoz, de nagyon bevált a mindennapi használatra is. A Norda-ért való mászkálást meguntam és nekem jobban is ízlik a BWT-vel a kávé. Mindig volt egy keserű hólé íz lecsengése. A pult alá szerelt változat a legkényelmesebb, legkevesebb macera azzal van, de cserébe kicsit drágább is.
adriankoooo:
30 nap/120liter az élettartam. Szerintem nem, elfárad a patron az hónap alatt így is, úgy is. Nem csak a kávéhoz kell használni.
-
törölt tag
18e lenne a Laica patron egy évre, magnéziumos, de szerintem arra jó a keserűsó ha magnéziumozni akarnám, egyelőre egy jó kiinduló alap kéne.
Én a pult alá barkácsolható RO vizet preferálnám, ha lenne hely a pult alatt... Caffe35-ön 47e a kezdő szett. Van persze kis dobozos direct flow, 150e-ért, itt adtam fel és maradok a kancsónál, legolcsóbb tesco-s lágyítós patronnal. Fele annyira jövök ki mintha a kávégépbe vennék belevaló patront. Persze nem mindegy anionos vagy kationos a gyanta, de az Oscarral vízkövesedett a gép, innentől leszarom.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz verti1 #93351 üzenetére
szerintem rohadt drága, de tény, hogy mondjuk a magnéziumos ad is valamit a tipikus, olcsóbb vízszűrőkhöz képest.
azért hezitálok, mert én eleve csináltam egy kettes rendszert a konyhai hidegvízre (aktív szén + 1 mikron), aztán amellett csak olyasmire költenék, aminek tuti van értelme is.
.
öööö, ez az ár ez komoly? vagy elírták egy jó másfél nullával?
https://www.bwtviz.hu/shop/termekek/konyhapultba-epitheto-vizszurok/aqa-drink-mpc500-magnesium-mineralized-water-protect-care-csere-szuropatronaz a bajom ezzel, én innentől ez kicsit elvi téma is, hogy jópár cég nagyon kövéren megél abból, hogy átb.ssza a usert. amway is rásózza a víztisztítót a háziasszonyokra, anyós is bevásárolt belőle, el sem merte mondani, hogy mennyi volt. 40e ft egy betét bele. undorító. tessék itt egy picit körülnézni és számolgatni. és azért ivóvíznél például tökre elég az aktív szén és mechanikai szűrés.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
Folyamatosan tölteni kell és használni. Nekem BWT Penguin van. Ugyan ez a pult alatti Bestmax premium esetén kb. 25e/év ha sikerül olcsón patront szerezni, de többet kell elköltened a beépítésnél. Jobb minőségű 120 liter ásványvízzel számolva kb. 10e az egy hónapra és rengeteg szemét. 6db-os Mg+ patront veszem kb. 10e szokott lenni ami fél évre elég.
-
HÁZIGAZDA
válasz verti1 #93347 üzenetére
lehet, hogy kipróbálom. az ezüst amúgy semmit sem ér a patronban szerintem, hiszen, ha jól értem, aztán alatta áll a víz és a bacik vígan szaporodnak ugyanúgy. de, ha gyorsan átfolyik a patronon, akkor mindegy, mert akkor nem kell többet csinálni, mint ami a kávézáshoz kell.
és akkor most melyiket is köll venni...?
(aha, látom, magnéziumos csoda, havi 1700 ft a betét bele, 120 liter vízig jó. ez ám a biznisz, a pult alatti aktív szénszűrő bezzeg jó 6000 liter vízre és 900 ft...)
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
Nem, annyit kell csinálni, hogy az új patront beáztatod 5 percre, kiöntöd a vizet, összerakod majd feltöltöd a kancsót az pár perc alatt átfolyik rajta. Ezt az első töltetet ki kell önteni és utána lehet használni, gyorsan szűri a vizet. Kiszedi a klórt, de ezüst van benne. Ősszel vettem, nem tudok nyilatkozni a nyári üzemről, de nekem folyamatosan a pulton volt eddig. Soha semmi szaga vagy nyálka nem volt eddig. Nálunk nagyon szeretik a gyerekek is, mindenki ezt issza. Totál ki van használva, nem pang benne napokig a víz, de szerintem akkor sincs semmi. egyébként keskeny és nagyobb hűtőszekrény ajtajában is elfér.
-
HÁZIGAZDA
válasz vicces1 #93342 üzenetére
luxusvízzel valóban meg lehetne oldani, de nálam meg az a vörös vonal. se boltba menni nem fogok veráért, se itthon vegyészkedni, patronozni, anyámtyúkjázni. tudom, hogy "nem logikus", de ez van, nálam ez egyelőre egy olyan vonal, amit azért nem lépek át, mert érzem, hogy akkor elmegy a kedvem az egésztől.
(esetleg, talán, nagyon-nagyon talán egy ilyen kancsós izén még elgondolkodom, de azt is a hűtőben tartani fél köbméter helyigénnyel, állandóan gondolni rá előre stb.)
-
vicces1
aktív tag
Lm szűrőt átvenném!
Ok, minden csapolás után öblítek, pedig eleve aeropress papírt is használok.
Ez miatt, és a designer víz miatt viszont tényleg nem kell zsíroldóznom.
Betegesen patent a gép.De megértem, ha változtatni akarsz.
Holnap (ja az ma van már) jövök egy ötlettel kotyeszokra. - hogy legyen érdemi hozzászólásom is.
-
vicces1
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #93323 üzenetére
Megyek Szentendrére, aztán puffogtatunk egyet kettőt.
-
SoundON
tag
válasz adriankoooo #93338 üzenetére
Én csak a BWT Mg2+ próbáltam, Brita kancsóm sosem volt. Nem ismerem.
-
kisati748
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3.25 dl faema bojler a pumpából jövő hideg víz a bojler tetején jön be a pipacső tetejétől kb 2-3 cm-re, arra gondoltam, hogy a bekötő könyökbe beleforrasztok egy 6-7 cm-es rézcsövet,hogy a hideg víz ne egyből a pipacsőbe érkezzen.
Csinált már ilyet valaki?"Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
zolnagy
őstag
válasz SoundON #93291 üzenetére
Ezt nagyon jó, hogy megosztottad. A megszokott alapossággal jártad körül a témát. Én szeretek ilyen tapasztalatokat olvasni. Én a kevert víznèl járok, és egyenlőre elégedett vagyok az eredménnyel, így nem érzek késztetést, de ha egyszer majd keresem a miértet, észben tartom ezt, amit írtál.
-
millk
csendes tag
Sziasztok! Ki foglalkozik Budapesten OPV beállítással? Gyári 2012 GC-rol lenne szó.
-
Rush77
aktív tag
Nekem a Homgeek van ami kb ugyanez.
Ott ha leveszed és visszateszed akkor újra be kell kapcsolnod a melegentartást. -
jana86
csendes tag
Egy kérdés a vízforralóval kapcsolatban: beállítasz rajta egy hőfokot, amit tart. Ha felemeled a kannát az aljáról, öntesz belőle, majd visszateszed, akkor a hőmérséklet tartása gombot meg kell nyomnod ahhoz, hogy tartsa az előzőleg beállított hőmérsékletet, vagy ez megmarad, nem "felejti el"?
-
mgy
senior tag
válasz norby_42 #93324 üzenetére
De azért néha pumpálod kicsit a pavonit, nem?
Nekem volt (van) mindkettő, másért-másért lehet szeretni, de a pid miatt nehéz elengednem a pumpás gépeket. Néha előszedem valamelyik karost, aztán pár hét-hónap múlva megy vissza az aktuális Gaggia.
---
Jónak tűnik a Parci által mutatott vízforraló, szépen lehet önteni belőle, s bár sokat még nem játszottam vele, nyárra remek lesz filterezni, pontosan ennyit voltam hajlandó a történetre szánni. -
norby_42
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #93323 üzenetére
Én vagyok a kivétel, sohasem volt pumpás gépem, nem is lesz. Zerowatt -> Pavoni az evolúció
Eat pasta, run fasta
-
Kávé Kálmán
tag
válasz vicces1 #93302 üzenetére
Ha figyelmesen olvastad volna a hozzászólásaimat az eddigiekben, akkor azt is észrevetted volna, hogy nekem a Robot kedvesebb, mint a Flair, ha az ár nem téma. Sőt a Faema Baby az ár/teljesítményben ezek közt a világbajnok. Egyiket sem forgalmazom. Az, hogy olyan dolgot ekézel, amit még nem próbáltál, de legalábbis tuti nem ismersz, illetve olyan témában fogalmazol meg meglehetősen sarkos véleményt, amiről csak érintőlegesen (vásárlóként) vannak jó esetben információid (mármint, hogy a kávépörkölők a covid válság császárai), azt furának tartom. Itt azok, akik manuálnál kötöttek ki, szerintem kivétel nélkül megvolt a maguk "Gaggia" korszaka. És még szerették is a Gaggia-jukat. Én is Baby-vel kezdtem kb 10 éve, most is van egy DECENT Pro, ami ugye pumpás, a fejesztések miatt, a többi mind manuál. Azt sem állította senki, hogy ezek a manuálok mindenkinek megoldást kínálnak. Tényleg klassz lenne, ha lenne alkalmad kipróbálni egyet és úgy érdemi kritikát fogalmazhatnál meg bármelyikről. Így ez csak üres pufogtatás...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Sic.Transit #93312 üzenetére
Godmorn Coffee Kettle EUR 41,87
Homgeek 2200W Electrical Kettle EUR 48,54
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
HÁZIGAZDA
válasz Sic.Transit #93318 üzenetére
godmorn (ugyanaz) és olcsóbb. hadd ne kelljen már belépnem a netbankba és screenshotot csinálnom, hogy elhiggyétek, itt van már vagy egy hete. de nekem mindegy is.
-
HÁZIGAZDA
válasz Sic.Transit #93312 üzenetére
keress vissza, itt a topikban volt róla szó nemrég és kaptam az amazon.de-s linken
-
bbuffy
senior tag
Ha van valakinek megunt Hario Shizukuja, ne fogja vissza magát, átvenném. Köszi.
Keresztapper: Köszi a gêpet, tul néhány pörkölésen, mondhatom, igen jó kis masina
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
adampofaa
csendes tag
Sziasztok Uraim!
Megmernék rá esküdni, hogy tegnap előtt postoltam, de nem találom. A segítség kérésem témája még mindig a korábbi puffogás. Miszerint van egy 2 éves Quick Mill Alexia Evo single boiler gépem, ami a napindító felfűtéskor hangosan puffog "robbangat" majd szépen elhalkul és finoman süvítve felfűt. Volt egy full generál szervíz, fűtőszál nem volt vízköves, összeraktam és ugyanúgy puffog, de csak ha hideg állapotról fűt. Hajnali fel6-kor eléggé idegesítő, amikor indítja az időkapcsoló.
Másik témám, hogy pörkölés kapcsán (hottopom van) van-e specifikus fórum, egyéb platform eszmecserére. Találtam még régi kávékorzót, ahol még PallYotz is genézett, de az a fórum már nem aktív. Ha van olyan, aki hottopot használ és esetleg van kedve támogatni 1-2 kérdésben, akkor inkább írnék privit.
Köszi köszi!
-
mutyi
őstag
Ha már ennyire víz témánál vagyunk, akkor ki milyen hőmérsékletű gépnél engedi át a citromsavas vizet a gépen?
Mi az ideális neki és kb. hány percig érdemes állni hagyni ezt a löttyöt a kazánban? -
törölt tag
Hááát ez a hattyúnyakúból halászni a szűrőt dolog eléggé macerásnak tűnik, meg már van aki hőszigeteli, burkolja a Flairt, akkor ez a gyengéje is, meg hogy vacakolni kell vele... Mondjuk a kávézás akkor jó ha vacakolás, különben csak olyan mint az automata a folyosón. Persze ha azon is van plusz cukor meg extra tej gomb, az már tuningra ad alkalmat.
Felsőszűrőre nem megoldás a filterpapír? Vagy azon már túl vagy?
-
HÁZIGAZDA
válasz vicces1 #93292 üzenetére
azért a 93(+n) fokra beállított, 13e ft-ért a pulton lévő, hattyúnyakú kiöntő elég kényelmes, a henger benne áll és kész. ezzel a részével semmi bajom.
a kávégép puceválását is eléggé alulbecsled, a felsőszűrőt hetente illene tersonetezni, amit rühellek minden létező okból.
viszont közben eszembe jutott valami, ami miatt az egészet félretettem: nem tudnám használni a reneka és az lm15g szűrőimet
-
Bazsee71
őstag
válasz SoundON #93297 üzenetére
Ha egyszer végre megint Budapesten járok, akkor nyomhatnánk egy víz csere-berét, kíváncsi vagyok, mennyivel másabb a Bestprotect.
Kávé Kálmán: A Flair gyorsaságával amúgy nincs problémám, csak ha húzok egy presszót, akkor utána szeretem megvárni míg hűl egy kicsit a henger, úgy nem égetem meg magam még a forró zaccal sem. 2 hengerrel amúgy el tudom képzelni a folyamatos üzemet, ha valaki közben mosogat.
Azért azt ismét leszögezném, hogy szerintem fantasztikus eszköz, lassan egy év után is folyamatosan arra késztet, hogy na húzzak már még egy presszót vele. -
verti1
tag
válasz vicces1 #93302 üzenetére
Ez egy forum, mindenki olvassa amit írsz még akkor is ha megjelölsz valakit konkrét válaszra. Totál normális mederben ment a beszélgetés erre bele kellett trollkodni, mert megint Robot/Flair téma van, de a vizes témába ugyan úgy. Nem fogadsz el semmit csak azt ami neked van én csak azt ahogy te csinálod. Ha pedig túlfeszíted a dolgot akkor elintézed annyival, hogy csak vicc volt. Nem kell senkinek senkit meggyőzni arról, hogy annál nincs jobb a világon ahogy én csinálom, ez nem egy verseny. Ez kávézás annyira sokrétű dolog, hogy meg se lehet számolni a technikákat. Van aki a sárga Tchibo-t issza a szarvasiból reggel boldogan és van aki Decent-el elemzi shot-ról shot-ra a kávékat és kémcsőben keveri a vizet hozzá. Ez a szépsége az egésznek és ha valaki így szereti akkor nem rúgok rajta egyet ha nem elfogadom. Ha nem az én témám van akkor elolvasom és tovább görgetem. Ha viszont valami érdekel akkor szívesen olvasom a több oldalas leírást a vizek elemzéséről. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet vitatkozni csak nem egy szavakban, hogy én megmondtam. Nem azért írom ezt, hogy személyeskedjek vagy újabb parttalan vitát szítsak csak úgy gondolom, hogy ez egy tök jó társaság ahol a közös pont a kávé szeretete. Nem mindenki mellé társul arc is, de sokan vagyunk itt akik személyesen is ismerik egymást. Tényleg nem értem, hogy miért kell folyamatosan megosztani a társaságot.
-
vicces1
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #93298 üzenetére
Jé, pont Te nem tudtad értelmezni.
Mekkorát csalódtamParcinak válaszoltam visszaidézve amit írt, csak nem tettem idézőjelbe.
Pont ugyanannyit kell elmosni a kosarat mindegyiknél. De az se biztos, mert a presszó gépeknél gyakorlatilag elég kiütni a pogit, kefe és mehet bele az őrlemény.
Egyedül a felső szűrőt kell naponta 1x öblítsük. Ez a borzalmas hátránya van.
Persze mi itt sokan papírt teszünk a pogi és a felső szűrő közé, ezért nem kell zsíroldózni, max heti egy vakszőrőzés.
Leírni is rettenet, mennyi munka ez....Nekem ez nem megélhetési kérdés, hogy ahhoz szóljak hozzá amihez "érdek" fűz.
Ezt itt régebben már játszotta valaki Szegedről.
Na akkor most már tényleg vicces voltam kalmár.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest