Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteelCowboy
csendes tag
Eladó tavaly decemberben Kávékalmártól vásárolt Flair Classic Plus minden gyári kiegészítőjével és bónusz szerelékekkel.
Az árban benne foglaltatik:
- Flair Classic a hordtáskájával
gyári tartozékok, úgy mint:
- fix kifolyós szűrőkosár
- "felsőszűrő"
- henger
- dugyattyú
- átlátszó szűrőmagasító
- átlátszó pohár
- fém tamperextra szerelékek:
- Kalmár-féle nyomásmérő óra
- verti1-féle kiegészítők, amik nagyban megkönnyítik a használatot
(szűrőmagasító, bele illeszkedő tamper, hengerhez műa.dugó melegítésnél felöntéshez, nyomásmérő felső hornyába illeszkedő teflongyűrű)
- naked szűrőkosár + "felsőszűrő"
- hengeren Kalmár-féle szalaghőmérő
- 1 literes Kalita hattyúnyakú vízforraló
- 2 db eszpresszó csésze + aljAz ára mindenestől 105.000 Ft.
Megtekinteni, átvenni Székesfehérváron lehet, de akár Foxpost-ra is nyitott vagyok.
Érdeklődni itt vagy a +36(30) 5814560-as számon lehet.
Tisztességes minőségű (nem kaputelefonos) képek az alábbi linken elérhetők: [link]
-
bluesfan
tag
Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy a kések közti 2 cm-es különbségnek van-e az ízben (általam)érezhető hozadéka. Persze ez hitelesen csak úgy volna csekkolható, ha a Livibe applikálhatnánk a nís Kony kését egy vakteszt erejéig.
"Egyenlő pályák, egyenlő esélyek - én kerékpárral megyek." S.Gy.
Piszkosul várom már a személyes találkozót.
szerk: közben látom gtr313 is pont ezt ecsetelte
-
gtr313
csendes tag
Nálam a Malwani 20-30 ford/perc között tekerhető a 3:1 áttétel miatt. Ugyanaz a kávé és mennyiség esetén ha hússzal vagy harminccal tekerem teljesen más lefolyást és ízprofilt kapok. 10 fordulat/percről és ugyanarról az őrlőről beszélünk
de szerintem hasonlóval már te is találkoztál. Akkor, hogy lenne már egyforma a NZ és Livi?Elkelt a tejhabosító. Köszönöm a lehetőséget.
-
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Most kiderül, h pontos-e a Nisé, mert ha igen, nem kéne, h ízben detektalhato különbség legyen..
-
-
-
törölt tag
Mordorban 5 kiló nyerskávé (Columbia Supremo) 18e, de sajnos egy sötét gyalog a sakktáblából az eladó, nem szívesen gazdagítanám a filléreimmel, tud esetleg valaki hasonló áron Columbia Supremot, vagy marad a német forrás?
-
OCD ona v3, micsoda innováció
[link] mindezt 190 dollárért. -
gtr313
csendes tag
Clatronic tejhabosító [link]
-
bluesfan
tag
Ha valakit érdekel egy alig féléves, makulátlan, fekete színű Niche Zero őrlő, számlával, dobozában, kérem, privátban jelezze. Tán 5-6 kg kávé ment át rajta, tehát szinte még bejáratós.
-
-
stereofan
tag
danettinél láttam csak hasonlót, még esetleg a saecoalkatresz.hu-n
-
-
vicces1
aktív tag
válasz
üzenetére
Ma este is játszottam a SAGE - el, egy órát.
Azért én megpróbálnám kimaxolni, ha saját lenne.
Ja, bitangul rögösít, munimum egy szűrőmagasító kellene, hogy legalább jól át lehessen keverni.
A célközönség akik használják persze 99,9%—ban pont leszarják, csak jobb legyen az eredmény mint egy automatából, azt pedig könnyen tudja egy kis odafigyeléssel. -
Warloo93
tag
Szia.
Hány fokos termosztát van benne?
Valószínűleg cserélni kellene a kis gumi gombát a felsőszűrő felett.
Nálam is csepegett(igaz más gép) 105 fokos gyári termosztáttal a fűttés ciklus végére majd 120fokos volt a bojler. Mióta pid van beépítve és 95fok fölé nem megy a hőmérséklet, csak néha néha cseppen belőlle. -
X_C
tag
Volt időm kitakarítani és összerakni a saeco rézbojleres kis gépet, amit pár hónapja szereztem be. A nyomásfokozós karja helyett kapott egy la speziale kart az egyik olaszpresszo.hu-s cikk alapján. Szereltem bele egy opv-t is, már csak a PID-et kell beépítenem és kész is lenne a projekt.
Illetve mégsem. A következő jelenséget tapasztalom:
A gépet bekapcsolom, felfűt, kigyullad a lámpa, jelezve hogy a kávé készítéséhez megfelelő hőmérsékletű a víz. Csapolok kar nélkül annyit, hogy a lehűljön a bojler, kialszik a lámpa. Ekkor újra áramot kap a fűtőszál. Ekkor elkezd forrani a víz a bojlerben és a páratéri nyomás vizet tol át a felsőszűrőn.(meg úgy hallom, hogy némi gőzt is). A jelenségről készítettem videót is.Miért forr a víz a bojlerben, ha nincs bekapcsolva a gőz termosztát? A termosztátok alá tettem hővezető pasztát becsületesen.
A kazánban a felsőszűrő felett lévő szelepet (aminek ugye meg kellene gátolnia, hogy a gőznyomás kinyomja a vizet a felsőszűrőn gőzölés közben) nem cseréltem ki, de nem tűnt úgy hogy bármi baja lenne. Lehet hogy annak a rugó+ tömítőbogyó kombinációnak a cseréje megoldaná az 'eresztést'? -
Nutra
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Én pont tegnap vettem egy mizudashi-t. A másik vonal, amit kipróbáltam (Tamp&Pull tipp) V60 hidegen (egy hangyányival finomabbra őrölt kávé a víz kb 60%-ával klasszik módon elkészítve, 40% jégre)
Elsőre Omnia Barista (vendégkávénak vette a párom...) volt az alap. Egyébként nem tennék ilyet, de majdnem iható volt mindkét verzióban. Hétvégén OneEleven-ből lesz a következő próba. (T&P-ban kaptam classic filter és jeges filter kóstolót ugyanebből - teljesen két külön ízvilág ugyanabból a kávéból és mindkettő kiváló.) -
zolnagy
őstag
Nincs itthon még jeges kávé készítéséhez eszközöm, így csak próbálok valamilyen hidegebb kávéitalt készíteni, amit holnap el tudok vinni termoszban. Szerintetek mennyire járható, ha french pressel készítek egy adagot és azt beteszem a hűtőbe?
-
Mylord3
csendes újonc
válasz
sz.zs.
üzenetére
Amúgy ezek az ős Gaggiák már direkt, célzatosan háztartási felhasználásra készültek, vagy elsősorban még mindig inkább a kisebb KV-zók számára? Mint tudjuk, az olaszok imádnak KV-zóba menni, a törzshelyükre, ha jó presszót akarnak inni, és otthon inkább a Bialetti a mindennapos.
-
vicces1
aktív tag
válasz
üzenetére
Szerintem nálunk még nem értek össze, de majd belenézek közelről.
A műanyag betétet már akkor kivágtam belőle, mikor a kezembe került a kar.
De itt hideg marad az egész fej, konkrétan a felsőszűrőhöz nyomom az ujjam és max. langyos.
Ha átengedek egy kis vizet akkor persze valamit átmelegszik, de 2perc és visszahül.
Ez valami sajátossága ennek a tehemojetnek?!
Mert az jó nagy baromság. -
törölt tag
válasz
vicces1
üzenetére
Köszi szépen a beszámolót!
Hasonlóak a tapasztalataim, annyi különbséggel, hogy ki kell kapni a karból a műanyag betétet, hogy fel tudjon melegedni a kar. Elvileg azért van benne, hogy ne kelljen melengetni a kart ahhoz, hogy még forrón follyon ki a kávé (ha már három másodperc alatt üzemkész a gép, ugyebár...)
Talán egy naked kar lenne a legjobb megoldás a problémára.Tchibo milano nálam is ilyen. De az Omniák is már-már összenyisszanó késeknél kezdenek jók lenni, de legalább jók lesznek. Főleg a Brasilia, max hőfokon, viszont a Kávékalmáros pörkölések jól jönnek 4-5 fokozattal feljebb is, legalacsonyabb hőfokon ízlenek igazán.
A kartartója klasszisokkal jobb mint a Bambinoé volt, szerintem nem lesz vele gond.
A gőz nem rossz, de jobb lenne ha egy lyukú lenne a fúvókája, azzal könnyebb a levegőt adagolni az elején, még a végén is buborékokat kell kergetnem az örvénybe hogy eltűnjenek, vagy csak rossz a technikám.
-
vicces1
aktív tag
válasz
üzenetére
2napja esténként "játszok" vele.
Az őrlő nagyjából megvan, de elég ciki, mert a mechanikai állítási lehetőséget le kellett venni a max közelire, így onnan nem lesz tovább, ha kopik a kés.
Innen tudtam normális lefolyást csinálni a PY Grandival.A haver vett egy kiló "csibómilánosztájlt"
ami 1hónapos pörkölés, de gyakorlatilag összeérő késeknél púder és átzubogott rajta!
Miért kell ilyen szemeteket árulni!?Na mindegy tehát az őrlő megvan, viszont rettenet lapos a kofi.
Először is maxra van tolva a hő, és rohadtul nem elég meleg a kifolyó víz.
Se a fej se a feltett kar nem melegszik fel! Nem kicsit nem melegszik hanem sehogy, hideg.
Így értelemszerűen szar lesz a presszó, hiába folyik már "meleg" víz.
Ezt nehezen értem, itt valami nem stimmel, ez biztos nem normális.
Az a műanyag kartartó már végképp ciki.Szóval egyenlőre 2 ilyenért nem adnám oda a fullos Gaggát.
Egyedül a gőz tetszik, azzal baromira könnyű tökéletes latte krémet gyártani.
-
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
kizárt, hogy valaki azzal szórakozni, hogy festi ezt az anyagában színezett műanyagot. gyári szín, szerintem ugyanaz a kék, mint a tegnapim
90 eurót tuti megér, szerintem olyan nagyon nem bír széthullani a váz lehet rozsdás, akkor azt csináltatni kell, sima festett vas, nem nagy kaland. ha a műanyag burkolat sérült, vagy az előlapi szálcsiszolt takarólapok, az gáz. de a képek alapján nem.
valamikor össze kell rakni mind a hármat egy fotó erejéig, mert ennyi mini gaggia szerintem országonként sincs, nem hogy topikonként!
-
Mylord3
csendes újonc
-
-
-
-
Lefty
addikt
BP-n vagy 4-5 helyet tudtok kerlek irni, ahol jo a presszo es/vagy a V60? Koszi!
-
válasz
norby_42
üzenetére
mármint, hogy gyárilag adták-e vele? a pierre cardinoshoz még nem volt, utána volt.
de nem kell a gép használatához, a logikáját sem teljesen értem, mert csak fel kéne tekerni a bimetált/termosztátot hozzá, ami viszont a burkolat alatt van.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Logitech z5500 5.1
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de szerintem hasonlóval már te is találkoztál. Akkor, hogy lenne már egyforma a NZ és Livi?
Nálam a 83-as kúpos a befutó, teljesen más, mint az összes többi. Hogy jobb vagy rosszabb, mindenki döntse el maga.