Hirdetés
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
Szerintem senkinek nem kell szabadkozni amiatt hogy most olcsóbb kãvét vesz. Az sokkal megbecsülendőbb hogy ilyenkor is hódoltok a hobbinak amennyire lehet.
-
adp
őstag
Elég ambivalens, hogy én írok erről, aki az összefoglalóba írta az "Ugye tudod, hogy csak frissen pörkölt kávéval érsz el jó eredményt c rész. (amit amúgy lassan ki lehetne egészíteni
)... Na szóval tovább tesztelem az aldis kávé felhozatalt, igazából agyaltam, hogy veszek most valami extrábbat, de nemsokára jönnek jónak igérkező korzós teszt kávék, na meg a low budget program továbbra is fennáll a korona miatt meg rátaláltam erre a sárga csomagolású aldis kávéra, ami 1 hónapos, 1200 volt asszem.
Aki szereti a sötétebb vonalat és a robusztát az bátran próbálkozhat, 1 hónapos! pörkölést fogtam ki, krema bomba, picit keserű. Tök nem értem, hogy ha az aldi megoldja, hogy 1 hónapon belül az üzletekbe legyen a kávé, normálisan lezárva, más nagyobb brand miért nem? Ráadásul az ára is baromi jó. Nem csípem a robusztát, meg elég sok a koffein benne, de iható, kis cukorral még ízlett is. Fagyasztóba meg elfér, mindig van valami klasszik, ha vendég jönne. -
Bazsee71
őstag
-
válasz
bbuffy
üzenetére
üresen és a hűtést nem használom (illetve azt is üresen, hogy a gép hűtse le magát)
ja, még egy trükk: akárhogy melegíted elő, a második adaggal mindig sokkal könnyebben eléri a beállított max. hőfokot. ha többet pörkölsz egyszerre, érdemes előrevenni azt, ami amúgy is könnyebben elkezdi az első reccset.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
én inkább a zöldet tenném egy zacsiban 100 fokos vízbe egy picit (tipp by datee), hogy teljesen homogénen onnan induljak. a gene sajnos nem süt elég egyenletesen, ha előmelegíted, ha nem.
a 11 perc tudorok szerint jó, ha nagyon nyomom, méginkább megnő a különbség a babok között.
(roppant finom kávékat lehet vele csinálni ezzel együtt, igazán világosat nem túl jól. de mondjuk a grandi arabicánál én csak világosabbakat húzok, hogy legyen egy összehasonlítási alap)
-
Toobee
veterán
válasz
kzoltann
üzenetére
Utálom, ha beleszárad a víz, eltörölni meg nem szeretem minden alkalommal. Előre is szoktam húzni picit, hogy az ürítés közvetlen a gyűjtőbe menjen. Az Eroica alapvetően kisüzemi használatra született, ezért picike a csepptálca, nem is üríthető, mert lyukas az alja, onnan megy egyből a szennyvízbe. Nálam nincs hálózatra követve, 2 db 1 literes üveggel oldom meg. Egy kicsit kocka vagyok, na
-
bbuffy
senior tag
Na beüzemeltem a masinát. Kicseréltem a hőelemet, kis takaritàs, és szaggat is.
nagyon más lett a végeredmény mint a serpenyőben.
kaptam hozzá bő egy kiló babot, azzal megy a kisérletezgetés most.
persze figyelni kell, mert mint kiderült, hőelem csere után okosan kell a hőfokkal mert jobban tolja. Vissza is kellett vennem.
a bab szebb élőben. Sztem sátorban fotozom vagy papiron mert igy borzalom a fénymérés.
-
Toobee
veterán
-
-
gboszi
senior tag
Van egy 58mm Tadamm talpam. Sajna nekem kicsi, de a boltban ahol vettem csak ez volt. Ha valaki ilyet keres (vagy 58,5 cserélne) írjon, megegyezünk. De azért futok egy kört Ádámnál, hátha becseréli. Természetesen semmi használati nyom nincs rajta.
-
Nem olcsó cserébe...
James Hoffman teszt -
iatti
aktív tag
uraim! van infó egy jól árasított s.jollyról valakinél? késcserét meg a tölcsér ráfaragását megoldanám. első körben ez volna a projekt.
-
-
gboszi
senior tag
Sziasztok, mondjatok nekem kávéforrást ahol személyesen tudok holnap Pesten napközben venni. Malabar meg PY ChocoMadnes vonalon vagyok érdekelt. Tehát ilyen gyümis világos nem

ötlet? -
Csápájev
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi. Ez a mosószóda nem is tűnik rossz ötletnek.
vicces1 mikori pörkölés? -
eddhunter
tag
Sziasztok, kis tanácsért jöttem. Kb 3 éve használok egy 91-es Gaggia Babyt, CM702-sel. Napi 2 dupla espresso az átlagos adag, ebből 1, vagy 2 cappuccino, ez kb 1Kg kávé/ hó. Többnyire sikerül számomra elfogadható minőséget előállítani, csak hát nagy az ingadozás...
Kb fél évente eszembe jut a feljebb lépés, aztán mindig elhesegetem, mondván, hogy jó ez is, meg ár/érték arányban nekem nem biztos, hogy megéri, mert igazából nem törekszem a tized grammra, vagy ml pontos csapolást elérni, csak egy jó hagyományos espresso a cél, lehetőleg konstansan. Na most épp a féléves periódus van és találtam [ezt] Láttam, hogy a variorol megoszlanak a vélemények, de ez elég jó árnak tűnik (ennél többet nem áldoznék rá.) Jól sejtem, hogy ehhez az igényhez inkább az örlőt kellene fejleszteni? Ez megérné? Esetleg egy PID jöhetne még szóba a Babyre.
Amúgy ebben a Graef-ben kell késeket cserélni ennyi után? -
vicces1
aktív tag
Gianni Frasi kávé Fehérváron a "Már vártalak"-ban !

-
Narakh
senior tag
Sziasztok!
Leendő első presszógép (GC) mellé keresek valami szép használt őrlőt. Alap Graeftól sem riadok vissza, de ha valakinél kallódik jelentősen jobb dolog 60 ezer pengőig bezárólag, ne tartsa magában.
-
Rush77
aktív tag
Köszi.
-
Csápájev
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A nespressot te hogy tisztítod?
Elsősorban a kapszula elejét kiszúró rész aggaszt, van erre valami bevált módszered? -
törölt tag
Ha szereted az iparművészeti remekeket, van Braun KF-47 ami nem full automata de bevált.
-
Te szerintem filterkávéról beszélsz. Ahhoz nem igazán van autómata fözö. Külön kell venned egy örlöt és egy "készüléket". Ha csak felfedezni szeretnéd a "területet" akkor azt javasolnäm vegyél egy Hario kézi örlöt egy V60 készletet. és egy vizforraló, kiöntö kancsót. Kancsóból lehet kapni eletromos höfokszabályzósat is. Keress rá a fórumba.
Ez kb a minimum.
Nagyobb ugrás ha veszel egy jó kézi örlöt: Commandante, Kinu, 1ZPresso
Készítése elég egyszerü, de nem árt pontosnak lenni.Ha mindenképpen gépet akarsz akkor "talán" a Sage Precision Brewer ajänlható.
-
Csabszin
csendes tag
Én meg lassan az SJ-vel csak úgy el vagyok.
Amikor vettem, bejött az Iberital után az egyenletességben, ízben a javulás, de érzem, hogy még hagy kívánnivalót... -
Rush77
aktív tag
GC-hez most mia tuti vízteritő témában?
Nikkelezett réz 6 furatos?
SIma réz 4 furat?Vagy van más esetleg?
Köszi.
-
-
-
Hi all.
szeretnek venni valami komolyabb kavefozot , ami finom es egyben szurt kavet keszit. Tudna valaki ajanlani mit erdemes nezni? Koszi
-
adp
őstag
válasz
kisati748
üzenetére
Sajnos, ez elmúlt néhány hónapban nem igazán követtem a kávés fórumokat, pedig erre tuti lecsaptam volna. Kíváncsi vagyok mennyivel tud többet mint az én SM97-em a ZM késsel... Igazából mióta megvan nem éreztem késztetést, hogy lecseréljem, ami azért zavar, hogy 1-1 fokozat hiányzik az sm97-ből, de ilyenkor teszek a szűrőbe + 1 g-ot. Nagyon aprót/púdert nem tudok vele őrölni, mert nem bírja, egyszerűen nem kapja be, de mivel nem török kávézok így, ez nem zavar. Filterbe viszont egy álom.
-
sndrngy
csendes tag
válasz
hogyaza
üzenetére
Köszi az infót, erről nem tudtam sajnos. Nincs benne semmilyen rugó. Használtan került hozzám kb. fél éve, eszembe se jutott, hogy erre ránézzek/keressem.
Erről a 10-es számú darabról van szó?
Hogy működik ez? Utólag még beletudom applikálni a "szétforgácsolódott" gomb belsejébe vagy már esélytelen?
Szerk.: sz.zs. teljesen elforog, a D profilnak már nyoma se látszik. Na jó, akkor rászánom azt a pár ezret az új gombra, aztán legalább megtanultam ezt is. Köszi neked is!
-
sz.zs.
őstag
válasz
sndrngy
üzenetére
Ha nincs teljesen elnyalva ( bár ha elforog akkor már sztem teljesen el van) akkor +1 lapkarugó betétele még szokott segíteni. Ha ráragasztod, akkor nagyot fogsz sz...i ha esetleg le kell venni valamiért.
Megelőzésképp javasolt nyitás-zárás során kicsit befelé is nyomni a gőzgombot.hogyaza:
-
sndrngy
csendes tag
Találkozott már más is olyannal, hogy Gaggia Classicon a gőzgomb belső D alakú műanyag profilja, ami rácsúszik a gőzcsapra, egyszerűen elnyalt/elkopott? Most egyszerűen elforog a gomb a csapon, így nem tudom nyitni. Majd 4 ezer forint egy új gomb, kicsit sokallom elsőre. Valami vállalható sufni megoldás tudtok erre? Arra gondoltam, hogy esetleg FBS hőállló ragasztóval ráragasztom. Ez működhet szerintetek, vagy felejtsem el és nyeljem le az új gomb árát?
-
hogyaza
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Így már érthető...mennyivel kényelmesebb levenni és tartani a fedelet a garatseprés idejére,ki-be kapcsolgatni közben, mint darálás után kikapcs,kiseper,ráindít,igazít.Közben bal kézzel elcsettingetem a tyúpejtyúpendárézsalanasszakúmmendárét.
Ha már le kell venni a fedelet,akkor szerintem el is veszítette az előnyét.Meg is nyugodtam hogy nem kell vágynom az E-re,semmivel sem adna többet.
-
Peti...(16v)
tag
Az SSP vajon nem csinál Forte profillal kést valamelyik Mazzerbe?
-
kisati748
csendes tag
Én árultam, kettő darab volt belőle, jó áron jutottam hozzájuk. Szeretek a daralókkal bütykölni, minimális haszon volt rajtuk. Otthonra nagyon nagyok voltak. Egy pörkölős srác vette meg mind a kettőt, üzletbe rakják, aki őrölt kávét akar hazavinni. Szerintem oda tökéletes. Elég masszív darabok voltak.
-
Toobee
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
Én simán a szűrőbe mérem ki a kávét, azzal se megy mellé, ha meg az aljába (ami szűkül), akkor még könnyebb dolgom van. Igaz, nekem a Classic van.
-
válasz
adriankoooo
üzenetére
simán a tenyeremből töltöm, óvatosan, és nyilván sarkítottam picit, de azért tény, hogy még tölcsérebbre kell formálni a kezem, mert hajlamos mellémenni pár szem.
de én a gyerekek által széthagyott legóra is ötször rálépek tíz percen belül

-
válasz
verti1
üzenetére
na, már gépről (telóról rühellek gépelni)
szeretem a kinut és szerintem teljesen félreérted. én sosenem első számú őrlőnek vettem, hanem:
- jó utazóőrlő
- jó kúpos őrlő, ha bármiért a síktárcsással nem muzsikálna jól egy kávénincs a kinuval semmi bajom, pont olyan, mint amire számítottam, azaz jó. kb. örökre vettem. és tudom, hogy kopnia kell még.
.
az is nagyon egyénfüggő, hogy ki mit kedvel, visel el a nagy hc kávézásban. engem egy ideje például idegesít a sok apró bizbasz, ami a pulton van. zavarja az aspergeres szépérzékemet
, kis kanál, kis nyél, kis habverő, szűrők, vakszűrő, kutyafüle. ezzel együtt élek, de nem szeretem.a fortéba nem ugrottam volna bele, ha datee nem esküszik meg az életére, hogy filterben megkülönböztethetetlen volt az ek43-tól. bazsee is nagyon dicsérte. így győzött a kíváncsiság és beleugrottam, mondván, hogy egyszer az életben nézzünk meg egy nem ipari, hanem kényelmesre hangolt home cuccot (ugyanezért szeretik sokan használni a nichét is, gondolom).
és meggyőzött, szeretem az előnyei miatt, eltűnt egy csomó apró bizbasz, közben próbálok nem gondolni a hátrányaira

.
ami sosem fogok megszeretni, az a caravel. szegény nem tehet róla, szuper cucc
, de engem egyszerűen zavart az egész. de ebből is látszik, hogy ez mennyire szubjektív dolog. meg én már szigorú is vagyok, nem kell, hogy mindennek örüljek.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen routert?
- Projektor topic
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Hyundai, Kia topik
- Beperelte a Motorola a fél közösségi médiát
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Krups EA 877d10 Intuition Experience+ automata kávéfőző
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Jura E6 Piano Black automata kávéfőző eladó
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- iKing.hu Apple iPhone 12 mini 64GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
- Ulefone RugKing Pad Pro strapatablet
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)... Na szóval tovább tesztelem az aldis kávé felhozatalt, igazából agyaltam, hogy veszek most valami extrábbat, de nemsokára jönnek jónak igérkező korzós teszt kávék, na meg a low budget program továbbra is fennáll a korona miatt meg rátaláltam
Genenél nem nagyon van tömeg, ezzel valószínűleg sokkal többet érnél el, mint a magasabb hőfokkal.

Szóval PY-t ismerem, szeretem, de MÁST szeretnék kipróbálni. Van most olyan bolt, vagy inkább egyéni pörkölő akihez tudok menni holnap?

locavore,hello sicilia,meg van valami új is.

főleg mert az első mondatod 2. felét nem értem.