Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: RCS
- Yutani: 20 év a Prohardveren
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t-bali3
senior tag
válasz
norkov84
üzenetére
A kávé nagyon guszta

A csésze viszont elég vékonykának tűnik. Kicsit szúrja a szemem.Múlt héten rendeltem egy Loveramics espresso csészét és azt kell mondjam elsőre nagyon meglepett a vastagsága és a súlya, de azóta csak abból iszom kávét. Pedig van itthon sokféle (d'Ancap , ipa, stb...)
-
törölt tag
-
törölt tag
-
X_C
tag
Rézkazános Saeco aroma/vie venezia kartömítést merre keressek?
-
kurtuzov
senior tag
-
n.gab
aktív tag
válasz
Silent77
üzenetére
Köszi!
Inkább most Magyarországon is kaphatóba gondolkodtam.
Szállítással együtt majdnem annyi mint a Tchibo-s.
Illetve kell még hozzá egy kis french press is tejnek.
A literessel nem annyira jó kis mennyiséget csinálni.#93964 sapizee
Köszi a segítséget!
Tchibo lesz szerintem.#93967 adriankoooo
Pár hete nézegetem már. -
törölt tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Az E-Digi sem különb. Nekem egy Sony Z1 telefonom volt tőlük, ami kilencszer járt ugyan azzal a hibával a szervizükbe és nem cserélték ki. Mindig azzal az üzenettel jött vissza, hogy a jelzett hibát a készülék teszt üzemmódban nem produkálta. Addig húzták az időt amíg letelt a meghosszabbított garancia is.
-
-
törölt tag
A Barista Pro is 200e megint 🙉
-
törölt tag
Azt hiszem a hónap elején keresett valamelyik fórumtárs nívósabb filteres gépet. A Sage lett neki ajánlva. Na most kell szaladni a gépért akit érdekel. mert 40 ezerrel olcsóbb a SAGE SDC400BSS [link]
-
-
törölt tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Ez kb. Graef cm80, nem rossz.
-
petfoto
tag
Sziasztok!
Eladó egy fekete SAGE BCG820BKS őrlő.
Ismertető itt..
Vadi új (0, azaz nulla kávészemes), ki sem volt bontva, csak megnéztem, hogy a dobozban benne van-e.
Még 23 hónap garis, Mall.hu ról vettem, egy Sage BES920hoz adták tartozékként.
Az ára 65.000 Ft
Érdeklődés PÜ-ben. -
t-bali3
senior tag
Ha egy kávédarálónak elkezdenek összeérni a kései, akkor minden esetben ad valamilyen megszokottól eltérő hangot, ugye?
Átállíttottam a 800as Graef örlőm mert már zavart a beosztása. Sokat finomítottam rajta és most tesztelgetem.
A jelenlegi beállitásnál, ha nagyon finomra tekerem kicsit más hangon zúg. -
gyuri860213
tag
válasz
üzenetére
Rendben. Tény hogy a Sage tetszetősebb, a Graef-ot ismerem munkahelyről, én a tetején lévő fedelet szoktam fel-le nyomkodni hogy a légnyomás kilökje a kávét, de inkább a konzisztens őrleményt nézem mint kinézetet.
Újabb kérdés. Graef CM 702 vagy Catler CG8011? A Catler 10k val drágább.
Vagy találtam 28 ért egy 6 éves Imat Lux-ot, ha késcserés azt nem tudom mennyi, plusz ott a rizikó hogy a motor megdöglik idővel.
Azt látom hogy kb egy átcimkézett Graef-ról van szó, de ezen kívül másban különbözik? A Catler-nél ha jól látom nem alátéttel lehet szabályozni a kést hanem egy műanyag perselyt kell állítani amibe a gyűrűs rész fekszik. -
sapizee
csendes tag
Nekem ilyen kiöntőm van, főleg V60-hoz, alkalomadtán aeropresshez használom.
V60-nál szoktam beletenni a kifolyóhoz egy aeropress filtert, így még jobban lehet kontrollálni az öntést.
Szerintem teljesen megéri az árát, hasonló tudású, "márkásabb" készülékekhez képest kifejezetten baráti az árazása. -
törölt tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
A Graefnél van két kis fül ami a helyén tartja az őrlőbetétet, a Sage-nél egy horony van ami masszívabb. Nagyobb állítási lehetőséget ad a Sage, filterre is jó. Más a hangjuk, a Sage visítósabb, éneklősebb, de a Graefnél legalább hallható ha kezdenek összeérni a kések...
Nem ér kétszer annyit a Sage ha csak presszóra kell. Ha már van rá lehetőség én egy 1z presso jx pro-t vennék vagy kettőt felesben valakivel, úgy csak 50. -
válasz
gyuri860213
üzenetére
Kb. ugyanaz a hardver, a Sage esetében némi plusz parasztvakítással. Vedd a Graef-et, azon jól lehet levezetni a frusztrációt, miközben ütöd, hogy kiköpje a kv-t
-
válasz
gyuri860213
üzenetére
Szvsz nem ér 56k-t a sage.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
megleptek egy Brikkával a héten, a használathoz szeretnék tanácsot kérni. már bejárattam, nagyon kellemes kis kávéfőző (bár az évek alatt ezen is spórolnak, ez látszik, összehasonlítva néhány éves verziókkal).
egyéb mokka potokkal ellentétben hideg vízzel töltöm fel, ügyelek az előírt mennyiségre, a szelep is rendben van. a tölcsért színig mérem PY kávéval, utána darálom. azonos kávét használva, mint a presszó gépben, annál kicsit kevésvé finomra, de még bőven presszó finomságúra. nem tömörítem. közepesen, kicsit afölött főzöm le, pár perc kell neki így. (elektromos főzőlap van sajnos).
a végeredmény ízre meglepően jó, de crema-t nem tudok rá varázsolni. ahogy nézem, azért ez annyira nem egyszerű.
valakinek valami tuti tippje akad?

-
n.gab
aktív tag
Van ajánlott elektromos hattyúnyakú kiöntő french press és aeropress-hez 20ezer körül?
Tchibo oldalán találtam, ezzel van valakinek tapasztalata? -
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Eladó pörkölője van-e valakinek? (otthoni felhasználásra, nem 5kg-os
)
Köszi -
bbuffy
senior tag
Van Silvia a jofogin ha vki keresne epp.
-
-
bbuffy
senior tag
válasz
vicces1
üzenetére
...hanem a nacionalista nézeteket.
Én szerencsés helyzetben vagyok mivel kék külön pult van az L alak két végén, igy hely van. de nekem is kijár kicsit a Rúd, hogy egyszerre komplett gépparkot cserêlek.
júliusban lesz elado silvia v4 és egy tölcséressé alakitott ipari Eureka mdmca ha vki ilyeneket keresne

-
vicces1
aktív tag
Ha túl nagy a konyhai fasizmus, nem az őrlőt kell lecserélni...
-
-
válasz
Rush77
üzenetére
"Én a majort úgy adagoltam be, hogy van egy jó ajánlat egy jó darálóra. Igaz picit nagyobb mint a gastroback (sage)
de jobb is. Amikor meglátta élőben majdnem a küszöbön kellett aludnom de tudja, hogy ez a hobbim." nálam pontosan ugyanígy volt, szerda óta radarszint alatt repülök
-
Rush77
aktív tag
válasz
kzoltann
üzenetére
Én a majort úgy adagoltam be, hogy van egy jó ajánlat egy jó darálóra. Igaz picit nagyobb mint a gastroback (sage)
de jobb is. Amikor meglátta élőben majdnem a küszöbön kellett aludnom de tudja, hogy ez a hobbim.
Újra fényezés óta még tetszik is neki. De azért használni nem nagyon használja. -
kzoltann
aktív tag
Dehogy kell, en most kezdtem el lassan adagolni, hogy kellene egy 23-25kilos feher zorgo toronyhaz a pultra a kavefozo melle ami daralt kavet kop ki. Nem olyan eros a support.
Ti ezt hogy magyarazzatok be otthon, hogy a kinu nem eleg es egy monstrum erkezese indokolt?
(mondjuk jol alkud azt mondta ha kap kitchenaid robotmixert johet) -
Peti...(16v)
tag
Valaki keresett múltkor jobb minőségű french presst. Most ismét van a Tchibónál Bodum 3300 forintért, ami szerintem elég jó ajánlat: [link]
-
mufi
senior tag
Sziasztok, köszi a válszokat, nem nekem kell, hanem egy koleganőnek. Nekem dualboileres gépem van meg egy remélhetőleg idén lecserélendő mignon őrlő
Kolléganő szereti a kávét, de pénzt már nem adna a gépért...van ez így, tudom
Szóval lehet egy 300-400 eurót még adna is érte, max rábeszélem, hogy annyi a minimum és akkor egy ideig meglesz vele... -
-
-
ha jól értem, nem csak úgy adsz pénzt, hanem darálóra, és ha összejön a megcélzott összeg, akkor meg is születnek a darálók és kapsz belőle. ha nem jön össze, visszautalják a pénzt (vagy a maradékát? bár talán csak akkor indul az egész projekt, ha összejön a teljes összeg, addig nem költ belőle, ergo vissza tudja adni).
-
-
mufi
senior tag
A holtak nyugalmával és reményével teszem fel a kérdést, bár tudom ez nem az automata topic. 200-300 eur környékén új gépet, ami kávé ízű folyadékot tud kiadni magából (szemes kávébol) létezik?
-
-
-
-
looser
addikt
Helló!
Baby, REX C100 piddel, az Out led lassan villog rajta (lehet, edig is volt, csak egy ideje nem kapcsoltam be) és picit túlfűt (88fok->91, 92fokra). Mi lehet az oka?
Üdv

-
válasz
üzenetére
10es fokozaton mar hallani a kesek surlodasat (belso gyuru 6os allasban) ahogy csokken a szemcsemeret a rogosodes ugy lett egyre nagyobb. Nem artott neki egy kis fogpiszkas kavargatas. Szerintem sokat kibirhat a kes ha nem napi fel kilo kv megy at rajta. Nalam cca 20kg ment at, de valamennyire latszodott a kesen a hasznalat.
Az, hogy lehet-e szerezni uj kest az jo kerdes, forgalmazo tud erre valaszolni. -
törölt tag
Sage őrlőkkel van valakinek jó tapasztalata? Mennyire lehet állítani veszélyek nélkül a belső durva fokozatokon? Ha összeérnek a kések és megkopnak akkor kuka, vagy lehet új késeket vadászni, vagy használható továbbra is, csak esztétikailag ronda hogy a kés felülete nem érintetlen egy körívben?
Graeffel nem volt ilyen gondom, sokkal szorosabbra lehetett állítani mint ezt, önmegsemmisítés veszélye nélkül. -
gyuri860213
tag
Expolygontol, 38as "kommersz" . Ha nagyobbat szeretnek nem ferne el a daralo "hazban" plusz ujra kelleme esztergalmi a kozepso reszt ahol rogzitve van a gyurus resz.
38-as kesbol van minosegibb?
Bar szerintem amig a gyuru es a kupos resz a nullpontnal tokeletesen illeszkedik es nincs csorba, hezag stb akkor az ott kihullo orlemeny is konzisztens lesz ha a tengely nem kotyos es kozpontositva van.Az irodai Graef daralot elhozom es kiprobalom a GC vel. Odabent egy saeco pumpas gep van amibol a nyomasfokozot kivettem, azzal ihatot produkal. Ha nem lesz nagy kulonbseg itthon a Graef vs. Kezi daralo kozott akkor lehet nem erdemes beruhazni egyikre sem.
Mas kerdes: 2014 es Imat Lux mennyit erhet? Elvileg hibaja nincs. A kes allapotarol nem lehet tudni semmit.
-
hogyaza
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
"az őrlemény minőségében előrelépés lehet-e ha lecserélem a fenti 4 gép valamelyikére!?"
Mivel maszek gyártmányú az őrlőd,és azt sem tudja senki rajtad kívül hogy milyen kés és milyen minőségű munkával készült,így a jóég sem tudja hogy előre lépés lenne-e.Én személy szerint nagyon bírom ha valaki magának mókol dolgokat.
Bízzunk benne hogy megfelelő minőségben készült,akkor kb ugyanaz lenne.Miért nem csináltad már akkor valami betyárosabb késsel?
Fotót dobhatnál... -
gyuri860213
tag
home made
biztos vagyok benne hogy a Pharos mögött komolyabb mérnöki munka áll, pl a fokozatok állítása, vagy a "kések". ez rozsdamentes anyagból, persely +2 csapágy, és egy 16fokozatban állítható kerékből áll. 0.5 mm a menetemelkedés, azt osztja 16 részre, így állítható a kúpos rész tengelyhossza. -
mgy
senior tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
"orpan espresso Pharos klón"
Ez milyen féle állat vajon?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Házimozi belépő szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Horgász topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- szinteÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 1TB Alcantara 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE RTX 5080 AERO OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- AKCIÓ!! 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515-55 FHD notebook - i7 10750H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
. Bár 1-2 napig így is ferde szemmel nézett rám utána