Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
első kommentben le is írja, amire gondoltam:
"It actually works better than I expected. It holds the pressure perfectly (after tuning the PID parameters) and makes it super easy to adjust pressure on the fly. Given the variability introduced by the heat held in the group, I don’t think it makes the extraction temperature any easier to control than a fixed pressure/temperature machine, but it is nice to be able to adjust the resting temp quickly. Essentially, it lets me experiment with a lower/higher boiler temperature without having to adjust the p-stat inside the machine. The La Pavoni is intrinsically difficult to control, and I don’t think there is much that can be done to improve it because of the fact that the water starts way above brew temperature and relies on the head to drop the temperature."
-
válasz
norby_42
üzenetére
nem tudom... én igazán imádom a pavonit, de az egész "külön" fejes, zárt bojleres konstrukció nem kedvez a pid-elésnek.
én a la peppinára csavarodtam rá teljesen, pazarul néz ki, nyitott bojleres, rugós, tökéletes. egy "fejhőmérő" mehet a kalapja közepébe és mindent tud.
persze sejtem, hogy mindegyik rozsdás, és hogy nem lehet majd 30 ml-nél többet kicsavarni belőle per shot

de akkor is kell!
-
-
bbuffy
senior tag
Ultimate reference mk2
kábelja nem, kávékészítés.
[link]mtgabor: normàlis.
-
hkarcsii
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Gaggia new Baby. Mennyiért tdnám ezt PIDeltetni, illetve az OPV-t cseréltetni és beállíttatni?
Pest környékén ki vállal ilyesmit?
köszi -
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok,
pár hete vettem egy használ Fiorenzato F4E Nano örlőt. Van esetleg valakinek?
Mennyire normális, hogy a "vége felé" szorul a beállító tárcsa? -
charg
tag
Sziasztok!
Hol tudok jó minőségű, vastag falú csészéket venni jó áron?
-
uffneked
aktív tag
Bezzera BZ35-ről nem találok túl sok infót.
Van valakinek vele gyakorlati tapasztalata? Elvileg nem tartályos, hanem bekötős... Ettől még lehetne használni egy külön tartállyal? -
bbuffy
senior tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Nem a legelső, de korai. Nem marad, ez a darab biztos nem. Ha megtetszik, akkor van már áldozat. Egyenlőre jópofa dolog.
-
bbuffy
senior tag
Ha vki venne, itt bőven mini-e
[link] -
zolnagy
őstag
Dede

Még a legutóbbi koffeinrandira menet (a Golf kluboson) vettem vissza attól, akinek anno eladtam. Azóta kapott 3 járatút a gyári lefuvató szelep helyett, meg most ezt a hőmérőt. OPV-t még akkor tettem bele, amikor a pumpa megadta magát anno.@Soundon, köszi neked is.
Anno sok QM járt nálam, közte fehér is.
Majdnem mindet tariattila vette meg.
Nekem a piros a kedvencem
-
tottijani
csendes tag
Nálam van két qm 0650-es , a piros eladó. 38 ezer. Bp. Indexre feltettem pár napja.
-
ha már felraktátok a retro kazettát, akkor megteszem én is a tétjeimet: egy la peppina nagyon kell!!

-
uffneked
aktív tag
Tudom, hogy nem illik így rákötni, de keresek én is akár egy QM-et, vagy alapvetően egy kezdő presszó szettet (gép+daráló) kb 80k-ig.
Ha valakinek van ilyesmi pest (körül), ne habozzon!
-
SoundON
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Tényleg szép lett! Gratula!
Ahogy Parci írta ennél "gyáribb" nem is lehetne
Sőt, nem csak hogy fekete műanyagba fekete műanyag keret, de még az kijelzett érték is megy a gép színéhez, kis jóindulattal piros.Ugyanitt fehér, csontszínű Quick Mill 0650est szép állapotban megvennék!
-
zolnagy
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Peti...(16v) + Parci,
köszi!

A thermoblokkba tettem a szenzort. A gyári termosztátot két csavar tartja. Most próbaképp kiszereltem, és csavartam az egyik menetbe egy gyári GC 107 fokosat, a másik menetbe meg ment a PT100 egy vékony réz lemezkével, hogy megszoruljon. Holnap kipróbálom kávéval, mit tud. Eddig is mértem a hőt, csak egyszerűen egy K szenzor volt kivezetve, amit egy TMC702 hőmérőre kötöttem. Most megcsináltam kompaktabbra.
A gőzölésnél segít, hogy a felfűtés előtt elindítsam, így folyamatosan fűt gőzölésnél.
A kávéfőzésnél is jól jön, hogy tudom kb honnan indítsak. -
adriankoooo
senior tag
Lassú melegítés
Ha Ön egy előre beállított hőmérsékletet választ ki vagy egyedileg állít be egy értéket, akkor a készülék a fűtő- elemek be- és kikapcsolásával lassan közelíti meg a beállított hőmérsékletet. Így nem haladja meg a beállított hőmérsékletet. Ez a be- és kikapcsolgatás kattogó hangot ad.
A fűtőelemek be- és kikapcsolásával tartja a készülék a hőmérsékletet a melegentartó funk- ciónál is.
Szerintem a Tchibo a kávézás Lidlje. Jó minőséget ad, jó áron.
-
válasz
adriankoooo
üzenetére
ez a csíbó akkor nem fűt túl, utána meg fokra pontosan tartja folyamatosan? kapható néha, reális megvenni?
-
-
Peti...(16v)
tag
válasz
billyjoe
üzenetére
Ne is mondd! Megjött tegnap, pár nappal hamarabb a vártnál, nagy örömmel csomagoltam ki, de hiányosat kaptam, nem volt a kancsónak fedele... Rohadt bosszantó tud lenni az ilyen. Megy vissza az amazonnak. Nem szavazok mégegyszer bizalmat, kipróbálom a tchibóét, remélem nem lesz csalódás.
-
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ez jó hír, lehet én is azt veszem.
-
adriankoooo
senior tag
A Tchibo kanna pár fokkal a beállított előtt visszavesz a tempóból és óvatos kapcsolgatásokkal éri el a beállított hőmérsékletet.
-
billyjoe
csendes tag
Azoktól kérdezném akik használnak Godmorn vízforralót, az normális hogy ha beállítok egy hőfokot úgy hogy beállítom a melegen tartó funkciót, túl lövi jó pár fokkal, majd engedi visszahűlni a beállított hőfok alá 1-2 fokkal, majd onnan melegít megint és lövi túl ismét? Mert ennek így túl sok értelme nincs, vagy én gondolom rosszul?
-
Krajcsi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy GC gyári karom, aminek a belső részén elkopott a króm felület és kilátszik a réz öntvény.
Az lenne a kérdésem, hogy ez befolyásol bármit is íz, vagy pl. eü. szempontból?
Érdemes emiatt a kart lecserélni egy újra?Előre is köszi a segítséget! 😁
-
Warloo93
tag
Sziasztok. Keresek eladó rex c100 pid kit-et szondával, ssr-el. Kínából nem bír már 2hónapja megjönni. Szlovákiára kellene postázni.
Köszönöm. -
evvan
vagy élvezem az egész folyamatát és akkor kávézom. vagy nem és akkor nem. néha határeset. amúgy anno datee is frankón dobta az egész presszó témát, szintén frusztrációs okokból (mindegy, hogy az otthoni la marzoccótlanság vagy más miatt van, a lényeg, hogy ha rühelli az ember, akkor minek...)
most bontok egy charlie firpót, egyetlen mozdulat és nagyon rendben van tőle az élet
-
-
válasz
kzoltann
üzenetére
hát, ha a 2/3-ad újra és újra beszerzendő, pet palackot reciklálandó norda és az 1/3-ad újra és újra beszerzendő bwt kombó az agyonegyszerűsített, akkor milyen lehet a bonyolult?

ugye én már shotonként egy kanállal pluszban szórakozni sem vagyok hajlandó

de persze értem, amit írsz, köszi a tippet!
-
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
A Fluid-o-Tech-t nem ismerem. Az Ulka az biztosan jó.
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Újra megkérdezem hátha valaki hozzáértő most olvassa. GC-be szeretném a régi Ulka pumpát lecserélni. Fluid-o-Tech vagy Ulka ex5 legyen? Létezik olyan aminek "lineáris" a nyomás felépülése és a vízszállítása? a mostani még szűkítővel is nagyon agresszív. -
general
addikt
sok szó esik a vízkeménységről, pontosabban a lágyságról, ami jó a kávéhoz, de igazából mi az az érték, ami a kávékészítéshez kellene? Ezen oldal szerint 14-21 nk között van a közepesen kemény víz. tehát ha veszek mérőt, tesztcsíkot, aztán mérek, milyen értékre törekedjek, ami a kávénak is jó és a gépnek is? Oscar párna van egyébként nálam a víztartályban (Lelit Anna). remélem értelmesen fogalmaztam, javítsatok ki, ahol nem.
-
Nálam van a gép. Most úgy lehet tekerni a gőzgombot mint az álom. Szerintem gyárilag se volt ennyire 'puha'. A gőz nagyon erős ismét, majdnem kirepült a tej a kiöntőből. Szóval hiába a varázs norda víz meg minden, napi 2 használat mellett is ezek szerint kell havi 1 citromsavas átöblítés ami szánalom kategória sztem.
-
csináltam egy filtert az el mesonból is. jobb lett, de azért erre is igaz, hogy bár teás, de inkább fekete-, mintsem gyümölcsteás. ezzel együtt jól esett, pici savak is voltak.
valószínűleg nem úszom meg hipsztervíz nélkül

-
JózsefK
csendes tag
Dozbik
Nekem a gyári kb 1-1,5 évet bírt ábrán csere után most a család nyúzza 1 éve és nincs baj vele
Nem kell túl gyakran cserélni -
JózsefK
csendes tag
Igen, az vízkőtelenít, de trutyin nem segít... ez lett volna a lényege

-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
+1
-
bbuffy
senior tag
válasz
verti1
üzenetére
Az alap kosarak kb bakfitty, ami gyárilag van. Egy IMS sokkkkal jobb. De az tény hogy meg kell fizetni. De soha nem szabad upgrade nél egyenesen arányos ár/értékre számitani.
mellesleg IMS t is savazzák bőven, erős középosztály, volt ott is minőségbeli szórás.
Ha Egy VST és királyi társai hozzák az elvártat, akkor másodlagos lesz ugyis az ár, főleg hobbista szinten. Drága, drága, de ugyis megnyomod a buy gombot egyszercsak.
-
verti1
tag
Ezzel biztos nem aratok nagy sikert megint, de szerintem annyit nem tesz hozzá egy ilyen spec. kosár a kávéhoz mint amekkora a marketing körülötte és főleg nem annyit mint amennyibe egyik másik kerül. Placebo a fele szerintem. Ebben a classic flair-ben minden szabványtól eltérő kosár van szabályos, de elég nagy furatokkal. Nem sok mindenre van hatással. Egy alap IMS is elég, a lényeg, hogy szabályos, egyforma legyen minden furat ne legyen féloldalas mint valami baltával faragott olcsó kosár, mert akkor nem lesz egyenletes a kioldódás sem.
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Mennyi időt érdemes szerintetek (leginkább Bazsee71 szerinted) a Black Pearlnek és a Seashellnek hagyni pihenni?
-
bbuffy
senior tag
Ezekkel a szűrőkkel van vkinek tapasztalata?
most látom először.
[link] -
72lakiluk
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Hajszálvékonyan bekentem az egészet :) fakezű vagyok, csoda, hogy megoldottam.
-
norkov84
tag
válasz
JózsefK
üzenetére
Én rezes géppel használtam/használom.
Akkor tisztázom: _nálam_ nem okozott problémát az elmúlt évek alapján, Bp. XIII. ker vízzel és Oscar párnával. Hogy máshol, más csapvízzel, más géppel mit okoz, arról nem tudok nyilatkozni.
Az eredeti kérdés arra irányult, aki ilyet használ, mivel vízkőtlenít. Én erre írtam le a tapasztalataimat.
Senkit nem akarok meggyőzni sem pro, sem kontra a BWT kancsóról, sem géphez, sem ivásra. Mindenki használjon olyan vizet, ami neki szimpatikus.
Érdekes egyébként ez a víz téma, mert eddig pl. a Norda és Vera is ajánlott volt, mostanában pedig valakinek ezekkel használva volt vízkő a gépében. Nekem úgy tűnik, mindenkinek megvan a maga favoritja, és azt használja elégedetten. -
törölt tag
Kalitát melyiket érdemesebb venni? Fém, üveg vagy porcelán?
Ha esetleg van valakinek elfekvő, porosodó 185-ös drippere kérem keressen. -
kurtuzov
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Köszönöm a tippet, pont az elérhetőségét akartam kérdezni.
Nekem nem ad fura hangot maxon. -
phranxinatra
aktív tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
Lehet. Én 10-et vettem belőle, mert először Fragola küldött 2-t, abból csak az egyik volt jó és azzal is csak pár hétig, utána megint nem tudtam beállítani a 9 bart. A mostanival már 3 hónapja jól működik, de csapolás közben nekem is nyüszög és sír, ha maxra van tekerve a dimmer. A szilikonzsírt én is kipróbálom, melyik részét kell megkenni?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple MacBook
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Warhammer 40.000
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo IV
- Vezetékes FÜLhallgatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- DJI Mini 5 Pro Fly More Combo + 1éves care
- Skagen 816xswxc1 Ceramics White női karóra
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(szóval a tiéd) van a vámpírok réménél?

Levél ment!