Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JózsefK
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
köszönöm, jó ötlet -
válasz
adriankoooo
üzenetére
fogalmazzunk úgy - nagyon diplomatikusan -, hogy merész
-
bl4ze
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
Egészségedre.
Én ebből nem szívesen innék kávét de ízlések ugyebár.....

-
-
dbius
veterán
válasz
Grande Ale
üzenetére
Valami gond biztosan lesz azzal a központi egységgel, de majd a szerviz megoldja. Egyébként érdemes lenne rákérdezned ebben a topikban.
-
-
-
-
dbius
veterán
válasz
Grande Ale
üzenetére
Ha rendesen a helyén lenne a központi egység, akkor nem csinálná ezt.
Valami gond van ott, főként, hogy még az ajtó is kinyílik magától gombnyomás után és mutatja is a piktogramm, hogy igazítsd meg a központi egységet.
Nézd meg, hogy a központi egység megfelelő állásban van-e. Szerk: link
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez így van. Márciusban akartam venni valami spécibb tejkiöntőt, mondom megnézem a baristaswagot 100usd egy kiba. ott kiöntő
Anno amikor bejöttek ezek a disztribútorok az OCD már akkor elkérte érte a 200 dollárt. -
Azok is nevetségesen drágák. Az egész kávékiszolgáló biznisz röhejes árképzésű, de ez már így alakult és nem is flémelnék róla, csak belátható.
Reális ár az az aliexpress, pár euróért, nagy tételben gyártva, nem laza 40 euró. Tadamm kézi gyártását elfogadom, mert kifizeti a fémesztergályost is, kisipar, kis tétel, személyes törődés, ingyen posta. Fragola iparművészeti gyönyörűség tuningja ugyanez. Az elit gyártók viszont bekaphatják, az összes marketingjükkel együtt, indokolhatatlan, mint minden luxuscikk. -
vicces1
aktív tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Nekem van egy fragola féle, megvettem, de sose szimplázok.
5ezerért oda adom.(ez ugyan nem torr-pullman-tadamm, csak ugyanúgy rozsdamentes acél és fa nyél)
-kivéve, hogy nincs benne gravírozás duplaárért
-
kzoltann
aktív tag
Plusz 1 a tadamm, de amugy most csinalt betolto tolcser plusz 42es tamper kombot. Az nagyon megkönnyiti a szimpla készitest

-
-
bbuffy
senior tag
Tadamm +1
sztem nem drága amugy.
-
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Ha Tadamm-tól veszed, szólj, van kuponom. 10%
Ez érvényes mindenkinek.
Lehet van is neki most 1db, hívd fel esetleg. -
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Tadamm. Lesz ára rendesen, de igényes kézimunka is, amit Kínából nem kapsz (mint ahogy 41-es tampert sem).
-
Sic.Transit
csendes tag
Keresek 41-es tampert, lehetőség szerint fa nyéllel.
-
JózsefK
csendes tag
Én a gyári tartályt használom, de mindig csak annyira töltöm fel, hogy kicsivel a csepegtető tálca vonala fölé érjen a víz.
Jó ötlet, h vegyszer nélkül is vakszűrőzzem gyakrabban, köszönöm!Vicces1:
Lisztfelhőben azért nincs, és amikor ilyen konyhai ténykedés van, le is takarjuk.
A felhasználói hiba Így sem kizárt, de legjobb tudásom szerint tisztán tartom, hetente legalább egyszer de általában kétszer takarítom tartályt, csepegtető tálcát, és a lefúvócsövet átmosom. Hetente tersoclean-nel vakszűrőzök. Sosem öntök bele sok vizet, és mostanában csak Nordát használok.
Mint írtam hetente legalább egyszer kitakarítom a tartályt is, és minden héten a takarításnál járatom üresen, hogy a tágulási is kiürüljön.
Minden egyes kávé főzése után (ha többet főzök akkor is mindegyik után) fejöblítés, kefe, fejöblítés a folyamat. (remélem egyre gondolunk)Amit mindenképp megfogadok az a napi vakszűrőzés, és a szűrő papíros megoldásnak is utánna olvasok.
Nagyon köszönöm észrevételeidet, ami még kimaradt megfogadom!
Ha jól gondolom a napi utolsó kávé után simán zsíroldó nélkül megy a vakszűrő. -
phranxinatra
aktív tag
Nálam is kóvályog a Niche, gondolom az összes ilyen.
-
SoundON
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Mondom én fogy fura cucc ez
Nem tudom mitől van. Majd megmondod Te ha rámérsz. Kíváncsi leszek. Elsőre én is beszartam. Az biztos hogy nem túl bizalomgerjesztő és a szakmunkásoknak is ülj le 1es de a presszókávé az finom.cotagg videóin sokkal több látszik, én nem mertem még szétszedni
-
Grande Ale
őstag
Szerintetek miért csinálja ezt? Ki van a központi egység tisztítva, normálisan a helyén. Néha egy kávét lefőz, de most már egyet sem.
-
bluesfan
tag
Hozzáértő szaki segítségét szeretném kérni.
A Victoria kazánja tetején szivárog a víz a fűtőszál mellett, valószínűleg behalt a tömítés. Mielőtt szétszedem, szeretnék új tömítést beszerezni. Nem tudja valaki véletlenül, milyen méretű hőálló, vagy teflon tömítést és hol keressek hozzá? A robbantott ábrán csak cikkszámot látok, méretre semmi infót. Jó eséllyel Faema Family, vagy Brasilia Lady kazánja ugyan ilyen, tehát ami azokhoz jó, erre is megfelelő lenne.
Köszi a segítséget előre is. -
verti1
tag
Az addig rendben van, hogy készítünk egy központos furatot. A gond ott kezdődik amikor menetet fúrsz. Egy M6-os menetnél kb 0.2mm tűrés az anya és a csavar között a szabvány szerint. Egy normál lapos alátétnél 0.6 mm minimum. Tehát a 6-os csavarhoz ami nem 6-os, mert gyengébb kapsz egy 6.6-os alátétet. Az alátét úgy áll jelen esetben azon a tengelyen ahogy akar. A csavar pedig arra húzódik el amerre szeretne amikor meghúzod. Finom menettel lehet pontosabban illeszteni, de központos az se lesz soha. Csapos csavarral lehet a legpontosabban kivitelezni, de ebben az esetben semmi értelme. A tengelyt és a kést kell megfelelően illeszteni, teljesen mindegy milyen táncot jár rajta a csavar vagy az anya.
-
cotagg
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Talán ezeken a vidókon több látszik:
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
SoundON
üzenetére
Ok, én értem, elhiszem, hogy a kés nem üt.
De ha egy darab acélt befogok egy esztergába, esztergálok egy tengelyt, majd fúrok rá egy központos furatot, akkor ott tuti, hogy 2 századnál nagyobb eltérés nem lesz. Azt pedig levideózva szemmel nem lehet látni. Persze ez csak egy 40 éves kézi esztergára vonatkozik. CNC sorozatgyártásnál még nagyobb a pontosság.
A csavarban nem lehet ekkora ütés, lehetetlen.
Lehet, hogy a tengelyben félre van fúrva a furat, ami azért elég súlyos, ilyen hibáért már a 60-as években sem adták oda a szakmunkásbizonyítványt. -
SoundON
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Na örülök hogy nem csak én látom így, bár tény hogy nehéz elvonatkoztatni az alátéttől, nagyon elviszi a szemet. És tegyük hozzá hogy mindez még csak a "szemre úgy tűnik" műszer
Tényleg kíváncsi lennék már végre hogy Fragola mit mérne rajta, meg mit mondana a kvalitire. Majd legközelebb a kezébe nyomom! 
-
vicces1
aktív tag
válasz
JózsefK
üzenetére
Lisztfelhőben azért nem feltétlenül tartanám a konyhapulton, de egyiket sem.
Az a user hibája, ha dzsuvásodik, meg eldugul.
-Tisztán kell tartani
-fél liter víznél egyszerre nem kell több
-heti egyszer kivenni a tartályt és alaposan elmosni
-amúgy is jó, pár hetente kijáratni a vizet a rendszerből, nem telik fel a tágulási.
- vagy Norda, vagy csinált víz
- csapolás után fej öblítés, nap végén vakszűrő, de ez nem feltétlenül, ha aeropress papírt haszálnál.Ez így soknak hangzik, valójában percek.
Őszintén mondom talán ha fél évente szedem le a felső szűrőt, vízterítőt beáztatni egy kis zsíroldóba, de szinte semmi nincsen rajta.
-
iatti
aktív tag
válasz
JózsefK
üzenetére
itt sokan használunk befőttes üveget.ebben jobban cserélődik a víz,a sűrűbb töltögetés miatt.azért kéthetente ezt is illik elöblögetni.a heti vakszűrőzést meg keveslem. én 4-5-6 dupla,ami kb 2 nap szoktam.vegyszer nélkül csinálom 3-szor egymás után.fél éve vettem le a vízterítőt,nem sok felrakódás volt rajta.nekem ez az első gépem,de ahogy követem a dolgokat,mélyen zsebbe kell nyúlni ha feljebb akarsz lépni
-
CB
senior tag
válasz
SoundON
üzenetére
A kávé íze a legfontosabb!
Na meg nincs pangó, és még a konyha is szebb tőle. Ezt mindet teljesíti. Akkor nincs gond.
Nekem Graef 702 van, szerencsére ott nem látom a tartálytól a csavart, meg a késeket.
A kávé viszont fincsi.freaghill: Én már beszéltem fragolával a rézbojlerről. Igaz, nem konkrét ajánlattal a cserére. Akkor nem akart rábeszélni a cserére, sőt! Az utóbbi időben viszont nekem is elindult a bogár, hogy kicsit fejleszteni kellene. Viszont a GC nagyon tetszik nekem. Nem akarom lecserélni. Lehet, hogy én is benevezek egy "űrgaggiára".
-
JózsefK
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nem, sajnos nem vízkő volt. Nem darabos vagy nagy dolgok “esnek” bele, de takarításkor mindig tapasztalom, h kicsit nyálkás a szívócső.
Korábban tapasztalatlanságom folytán szűrt vizet és Oscar párnát használtam, aztán dugulás után simán Oscar párnát, de mindkettőnél előjött a trutyis kazán és 3 járatú szindróma. A legutóbbi szerviz óta Norda vizet használok kizárólag. Azóta nincs baj de a felsőszűrő tartó leszedésekor és a szívócső tapintásakor ugyanúgy látom ennek jeleit, ezért jobb ötlet híján gondoltam, h a heti 1-2 pékárú készítés alatt szállhat bele pl. a liszt, hiába takarjuk le addig. Ha van ötletetek mitől lehet meg ez a jelenség szívesen meghallgatom.
A rézbojleren gondolkodtam, de annak az ára nem kevés, és nem tudom mennyire lenne kifizetődő azt erre a gépre költeni.
A gépcsere ötlete ezért merült fel, nem akarok mindenáron váltani, ezért kértem ki a véleményeteket.
Ha jelenleg ez a legjobb megoldás akkor megtanul az ember együtt élni az általam kevésbé szeretett részével is a dolognak. Akkor továbbra is megelégedéssel isszuk a polipos és PY kávékat
-
nyisziati
veterán
válasz
SoundON
üzenetére
A kés szerintem se mászkál, hajszálpontosnak tűnik. De a csavarfej mozgásával sincs baj, ahogy látom. Ha függetleníted a szemed az alátéttől, a csavarfej mozgása központos marad.
Egyedül az alátét kóvályog, de ennyi bárhol, bármilyen eszköznél előfordul. Amikor meghúzod a csavart, szemre nem biztos, hogy egy-két tizedmillimétert észreveszel. Mert ez nincs több.
-
SoundON
tag
Én továbbra is így látom, de lehet rosszul
[link] -
SoundON
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Én hiszek neked!
De én akkor is azt láttam hogy a csavarfej nagyon jön megy a kés sziluettje meg nem, vagy legalább is én nem láttam. Kéz a kézben biztosan nem dülöngélnek... De éppen itt az ideje (szerintem sokak örömére )hogy egy ilyet is átnézz!!! 
Majd egyeztessünk. -
SoundON
tag
Ja persze , nincs harag. Miért is lenne. Az önérzet léc nálam sokkal feljebb van
A linkelt videóban tényleg csúnyán kóvályog a csavar meg a kés is. Én csak azt mondtam, hogy az enyémnél rögtön feltűnt ez amikor megvettem, be is paráztam, de felvettem videóra 250frame/sec-el és lelassítva azt láttam hogy a kés szemre nem mászkál de a csavar feje meg az alátét igen. Ez volt amint megvettem kb 1,5éve. Én csak ennyit láttam és írtam. Amúgy keveset nézegetem mostanság, lehet már nálam is szédeleg. Szóval minden IS igaz lehet 
-
JózsefK
csendes tag
Igazából tökéletesen meg vagyok elégedve a Gaggia működésével és a kinézetével is, csak azért mert más gép talán jobban néz ki, nem adnék ki ekkora különbözetet, és ez amúgy sem motivál.
Fragola nagyon jól összerakta a gépet, de sajnos már volt nála tisztításon, karbantartáson dugulás miatt. Hetente vakszűrőzöm, takarítom, odafigyelek rá de a tartályban állandóan van valami trutyi ami az egyéb konyhai ténykedés, vagy a kávéőrlés miatt száll bele, ezért egy zárt tartályos gépen gondolkodtam. Egy kicsit zavar az alubojler “kényessége” is, ezért gondolkodtam váltáson, annak tudatában, hogy a kávé minőségében nem feltétlen előrelépés.
Ha van másik olyan gép, amin érdemes elgondolkodni, szívesen meghallgatom a javaslatod. Vagy ami ez után van az egy teljesen más dimenzió? -
-
sz.zs.
őstag
válasz
vicces1
üzenetére

Sokmindent kóstoltam és sokmindent mérlegeltem az elmúlt 2-3 hétben. A Mazzerrel SZERINTEM a sötétebb pörkölések a jobbak, a Niche-sel a világosabbak. A Niche-sel a világos viszont sokkal jobb, mint amennyivel a Mazzerrel a “klasszik”. Mostanság ugyan kevesebb világos pörkölést fogyasztok, de ki tudja mit hoz a jövő?!
A Mazzer mellett szól az örökkévalóság, a Niche mellett a kényelem. (De hát Parci is beáldozta a nagyvasat egy műanyaghalomért
) A Niche-ből az árfolyam miatt most ki tudnék szállni icipicivel többért, mint amennyibe nekem van, a Mazzerben viszont jóval kevesebb pénzem állna. Jah
Én most a Niche mellett döntöttem.
Jah és a Mazzernél ecsetszőröket kell halásznom az őrleményből
-
cotagg
tag
Csináltam pár videót a Nice tengely forgásáról, csavarral anélkül stb. Szívesen megosztom privátban, illetve ha valakinek van kedve fel is töltheti nyilvános helyre.
-
válasz
JózsefK
üzenetére
lehet, hogy fölösleges kör, de a betűk még elférnek a szerveren: mi motivál a cserében pontosan? azért kérdezem csak, mert végeredmény szempontjából nem fogsz tudni előrelépni szerintem. ettől még lehet benne ráció, akár annyi is, hogy "szebb" és kész
, de ha már feldobtad, gondold ezt végig és írd meg légyszi. 
-
JózsefK
csendes tag
Sziasztok!
Státuszomat tekintve a "nagyon csendes újonc" illene rám leginkább, mivel már aránylag régóta vagyok itt veletek a fórumon, csak észrevétlenül, csendben, sok-sok mindent tanulva tőletek, melyért kizárólag hálás lehetek és ezúton is köszönöm a lehetőséget.

Nem azért vagyok csendben, mert nem szeretnék veletek semmit megosztani, csupán szegényes tapasztalataim miatt inkább nem szólok hozzá.
Sajnos előfordul, hogy nem minden tökéletesen egyértelmű számomra amiről írtok, és bár némi gyakorlati érzékkel rendelkezem, a fémek és a gépek működésének megértése tekintetében bőven van még mit tanulnom.Jelenleg egy, Fragola mester keze munkáját dícsérő, általatok "űr" Gaggianak nevezett gépet nyúzok, mely tökéletesen funkcionál és amelyben a rézbojleren kívül minden benne van. Szeretem, tetszik, de mostanában elkezdtem gondolkodni egy másik gép vásárlásán.
Igazából úgy tudom, (tőletek
hogy a kiszemelt gépek alapvetően nem sokban különböznek a GC-től, de egy kis minőségi változást szeretnék. A lényeg, hogy a víztartály legyen "zárt", a nyomást lehessen 9 bar-ra állítani (esetleg "szűkítőzni"), illetve legyen PID-elhető, vagy valamilyen módon legyen a "vízhő" állítható.Jelöltjeim egy Ranchilio Silvia v5 illetve a Magister es30. Ha jól tudom mindkettő rézbojlerrel rendelkezik, a Silvia PID-elhető, a magister vízhőmérséklete alapból állítható valamilyen módon, bár azt még nem sikerült tökéletesen megértenem.
Ha jól tudom többen használjátok a gépeket, ezért aki ilyet használ, vagy van tapasztalata ilyen géppel (szerelés, próba) kérem írja le, illetve nagyon szívesen fogadok bármilyen, akár műszaki, technikai észrevételt, mely a mindennapi használtra, a heti karbantartásra, a gépek gyakorlati működésére, esetleg "szervizigényességére" vonatkozik.Kérdésem lenne még, hogy az eddig GC-hez vásárolt nyitott és sima szűrőtartó kart és IMS szűrőket tudom-e majd ezekkel használni, vagy sem.
Szóval, a hosszas bevezetőt követően szeretném a segítségeteket és tanácsotokat kérni, illetve ha valaki ilyen gép eladásán gondolkodik, lehet, hogy érdekel.

Segítségeteket és türelmeteket tisztelettel köszönöm!
-
verti1
tag
A kést a tengelyhez kell illeszteni. Elforgás ellen retesszel, csappal vagy kúpos kötéssel biztosítják leggyakrabban. A csavar csak arra szolgál, hogy ne essen le a kés és ne verje ki magát a rögzítés. Egy csavarral nem lehet központozni, nem alkalmas ilyen pontos illesztésre, tizedek vannak benne, ha meghúzod elmászik. Az alátétben pedig még több van. Ha rendesen van megcsinálva akkor is könnyen lehet, hogy a csavar ütését látjuk ezen a videón. Engem még mindig a Hosszútávú nyúzás érdekel a Niche-vel kapcsolatban. A műanyagba oltott csapágyak pontossága és tartóssága nekem azért még kérdéses.
-
-
-
SoundON
tag
A Niche Zero nálam kb ugyan ez. Én azt néztem hogy nálam nem a teljes tengely kóvályog, csak az alátét meg a csavar van elcsúszva a középpontból és csak optikailag ennyire rémisztő
De minden lehet, műszerrel még nem találkozott!
Viszont én továbbra is nagyon szeretem! Presszóra nekem nagyon jó és tényleg 0 a pangó! -
CB
senior tag
A Niche Zero-nak tényleg így kóvályog a tengelye őrlés közben, vagy ez csak optikai csalódás (07:44-nél)?
-
petfoto
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ment PÜ.
-
Bazsee71
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem feltétlen, ilyen volt a K30 késes SJ is, túl szűk tartományban mozgott a presszó, nem nagyon lehetett jól belőni.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
Pandras61
üzenetére
Érdekes, Dewla (Daráló Podcast) is nyúzza egy ideje, de állítólag presszóra nagyon nem az igazi.
-
hkarcsii
csendes tag
Sziasztok!
Gaggia New Babym betegeskedik
Gyakorlatilag alig jön át rajta víz a felsőszűrőn keresztül. (A gőzcsapon tolja rendesen) Felsőszűrőt levettem, eltakarítottam, vízkőmentesítettem citromsavval (Parci javaslata szerint csak átengedtem rajta, nem hagytam állni). Egyéb ötlet, hogy mi a baj/mit lehet tenni?
Köszi szépen! -
petfoto
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nagyon köszönöm
Ennyi, holnap satu, kifolyó van, úgyhogy nekiállok.
De miért is kell ez a saját szabvány...vagy ha mégis, akkor lehetne normális. -
Peti...(16v)
tag
válasz
petfoto
üzenetére
Más a menet a gyári karon (rohadnának meg ezért is
) de rá lehet erőltetni a 3/8”-os szabvány kifolyókat. Én expolygonos dupla és szimpla kifolyóval használom. Mivel a gyári kar rozsdamentes acél, a kifolyó pedig réz, ezért utóbbi menete “alkalmazkodik”. Satuba kell fogni, és mintha menetet vágnál, egy tekerés előre, majd fél vissza és ezután már kézzel is rá fog menni. Barbár megoldás, de a gyári dupla kifolyó formáját én nem szerettem, így nem volt más megoldás
-
nagim
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Peti...(16v), petfoto:
Köszönöm az infókat! Akkor úgy tűnik, hogy mégis csak a gyáriból kellene beszerezni. -
-
-
Pandras61
csendes tag
https://www.youtube.com/watch?v=5PdyCdO7-kY&feature=push-sd&attr_tag=2iNHDj1Wm8wvgbtq%3A6
Egy érdekes video, akit érdekel.
-
petfoto
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Köszi az infót
.
De vajon a dupla kifolyó cserélhető a gyári karon? -
vikla007
aktív tag
Sziasztok,
Ezt kostoltátok:
Pacificaffe - Rwanda Gitega Hills?
Gyümölcsös kávékat szeretem, ezt érdemes? -
maross
nagyúr
Eladó apósék hibás(odó) saeco via veneto de luxe gépe. Saccra 10 éves, félúton volt szervízben, de már nem emlékszem miért. A napokban elkezdett szökni a gőz bal oldalon a gomb körül/alatt, a kávé egyre lassabban folyt, további vizsgálat nélkül selejtezésre került. 5000 pénz, akit érdekel, dobjon egy privátot, köszi. ui: van tejhabosítója is, talán kétszer ha használták az életben, sok-sok éve, elvileg működik. Bp 18 ker.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm!
petfoto, nagim: nem, mert a 9010/bes920 karja 58-as szűrőt fogad, míg a 8013-as 53-as vagy 54-es.
Sajnos a 9010-hez is csak a gyári kar jó. Próbáltam a GC kart, de alig lehet felhúzni rá, sztem nem jó. Szűrőből jó hozzá szinte bármi, én VST-vel és Renekával is használom, de a gyári szűrő is megszólalásig azonos kialakítású a VST-vel, nem lennék meglepve, ha ő lenne a beszállító. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
DB ugyanaz, mint a SB.
-
petfoto
tag
Ránézésre ez a kar azonos a Bes920 (catler 9010) karjával. A 920ba belemegy a GC karja, csak csálén áll, mert máshol van az illesztő /rögzítő kialakítása. De csapolni lehet vele
Már néztem én is több helyen , hamarosan elballagok pár boltba összenézni tolómérővel, hogy hogy is van ez. Elvileg a Marzocco hasonló kialakítású, mint a Sage gyári. Sőt, valahol olvastam, hogy a Marzocco szűrő is működik vele.
1es kifolyót szeretnék rá, de ez a gyári nagyon össze van dolgozva.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- DJI Neo 2 Digital Transceiver/ Új, Garanciás Eladó
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- DJI Air 3 RCN3 drón szett - telefonos távirányítóval
- Fedezd fel az EcoTextil-Méteráru kínálatát
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
nincs is marok.
köszönöm, jó ötlet
De én is azt mondom, hogy egészségére !
Anno amikor bejöttek ezek a disztribútorok az OCD már akkor elkérte érte a 200 dollárt.

hogy a kiszemelt gépek alapvetően nem sokban különböznek a GC-től, de egy kis minőségi változást szeretnék. A lényeg, hogy a víztartály legyen "zárt", a nyomást lehessen 9 bar-ra állítani (esetleg "szűkítőzni"), illetve legyen PID-elhető, vagy valamilyen módon legyen a "vízhő" állítható.
Gyakorlatilag alig jön át rajta víz a felsőszűrőn keresztül. (A gőzcsapon tolja rendesen) Felsőszűrőt levettem, eltakarítottam, vízkőmentesítettem citromsavval (Parci javaslata szerint csak átengedtem rajta, nem hagytam állni). Egyéb ötlet, hogy mi a baj/mit lehet tenni?