- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
skoos #118196 üzenetére
"mikor lefogyott az előző kiveszek kg 250gr-t ... Kb 1hetet hagyom állni"
Két probléma van ezzel:
1. Ha fagyasztóból vesz elő az ember, akkor vagy rögtön fel kell használni mindent amit elővett, vagy légmentesen záródó zacskóval együtt kell elővenni és nem kibontani amíg fel nem melegszik szobahőmérsékletűre (~24 óra ha biztosra akar menni az ember). Ha fagyasztóból előveszed a babokat és azok levegővel érintkeznek, akkor rögtön lecsapódik rajta a pára és nagyon hamar hazavágja őket ahogy melegszenek fel. Szóval az a megoldás, hogy a kilós kávét ne bontatlanul tedd a fagyasztóba hanem ~250g-os adagokba porciózva (vagy akár kisebbekbe, ami 3-4 nap alatt elfogy).
2. Tapasztalatom szerint a fagyasztóból (helyesen) felengedett kávébab hamarabb ledöglik. Szóval az az 1 hét pihentetés elég is arra, hogy ledögöljön a kávé mire elkezdenéd inni. Ha pihentetni akarod, akkor azelőtt tedd, mielőtt lefagyasztanád, fagyasztóból elővéve pedig minél hamarabb használd fel.Amúgy mennyi idő alatt fogy el az 1 kiló? Mert ha kevesebb, mint egy hónap, akkor nem is biztos, hogy van értelme fagyasztani, lehet elég szétszedni 4-5 részre (hogy mindig csak egy kis része legyen nyitogatva). Főleg ha tudod szobahőmérsékletnél hidegebb helyen tárolni az épp nem használt adagokat (kamra, pince, stb.)
-
roBEEsz
csendes tag
válasz
skoos #118110 üzenetére
Alapvetően a pihentetési idő függ a pörkölés idejétől.. pl. Kávékalmár konkrétan 1 napos pörkölést ad.. annak azért célszerű lenne 2 hetet hagyni, de én 1 hét után is szoktam fogyasztani
Láttam több helyet, ahol már ezt a két hetet megvárják és utána kapod meg, ergo egyből fogyasztható.
Tárolással kapcsolatban elég sok hasznos infót találsz itt.. Én alapvetően mindenképp hagynám a gyári zacsijában (ez a közeg lesz neki a legmegfelelőbb, hogy minél frissebb tudjon maradni).. + beszoktam rakni egy simítózárasba is a biztonság kedvéért.. Nem árt, ha nem öntöd a kávészemeket, hanem az aktuális adagot kanállal szeded ki (a zacskó aljában helyezkedik el a szén-dioxid, ami pedig a frissességért felel.)
Ezen kívül persze csomó más módszer is létezik, érdemes szemezgetni, hogy neked melyik a legtesthezállóbb..
-
icm
tag
válasz
skoos #118110 üzenetére
Van olyan hely ahol pörkölést követő másodperceken belül már nyomatják is...
Egyébként célszerű pihentetni. Én ~2 hetet szoktam várni.
Olvass vissza kb 1-2 oldalt a tárolásra, épp ezek a kérdések merültek akkor is fel. Nem baj ha kérdezel max megkapod, hogy olvass vissza -
sz.zs.
senior tag
válasz
skoos #104256 üzenetére
VII. ker. Rejtő Jenő utca, Kávégép klinika. Ők a Graef márkaszervíz, szokott nekik lenni alátét is. Lett szétszedve? Ha igen, nem lehet, hogy rosszul lett összerakva, visszarakva az állítógyűrű?
stereofan: én az 50/50-esből rendeltem kóstolót, az frissebb volt, viszont még nem kóstoltam.
-
gippazoid
senior tag
válasz
skoos #104256 üzenetére
Nekem CM900 van, az nem alátétes kalibrálású de mégis volt olyan hogy ugyan az a kávé nem fulladt be a legfinomabb beállításra kalibrálva és a gyűrűt 0-ra tekerve sem!
Most meg befullad, 5-re kellett visszavennem.
Korábban meg kalibrálás nélkül, gyári állapotában, csak a gyűrűt 4 körülre állítva is befulladt.
Persze ez kávé függő is - gondolom.
-
skoos
őstag
Azért ezt nem teljesen értem (most leszek bannolva a fórumról
)
Vakszűrnél kb evidens, hogy 58mm-es kell. Pontosabban ez volt a Gaggia és a Ranci esetében is.
A szűrőknél a keresztmetszet viszont kb sosincs írva. A gramm és a csésze van csak megadva a legtöbb esetben.
Tamperből meg határ a csillagos ég, kb minden század mm-hez van külön tamper.
Felsőszűrőből se látok annyi méretet...
Miért van így? -
törölt tag
Sajnos csak fokozni tudom a zűrzavart, nálam jól bevált a Brita kancsó a hidrogéncserés lágy tescos betéttel. Ízre legalábbis ezzel a legjobb az eredmény. Oscar mellett levízkövesedik a gép két hónap alatt és nem túl jó a kávé belőle, olyan mint csapvízzel. Itt nagyon magas az ásványianyag tartalma a víznek.
Az RO-vízszűrő kb. 47e, de hely kell neki, a desztvíz 24e lenne egy évre (60*5l DM-es víz), a gyári betét a gépbe évente 30e forint lenne. -
Nutra
tag
Szerintem nem az a kérdés, hogy mit mutat az abszolút skálán, hanem, hogy be tudd lőni a neked megfelelő finomságot a gépedhez és a használt kávékhoz. Nekem pl. 1 plusz alátét után 7-10 között változó, hogy presszónál hol van a (nekem) jó lefolyási idő és íz. Én úgy látom, hogy csak a kávék miatt nem túl nagy tartományon belül mozog az optimum. Nagy tapasztalatom nincs - pár hete van meg, első gépi darálóként. Rutinosabbak majd megmondják, ha tévedek.
Hamarosan megpróbálom, hogy a skála másik vége jó lesz-e Hario filterhez (remélem, igen) vagy arra marad a kézi tekerés. Alátéteket biztosan nem fogok ki-be pakolni másfajta főzéshez. -
skoos
őstag
Kis lépések. Ma eljutottam a Graefhez és beújítottam 2 alátétet, így már meglett a 0 pont is (összesen 4db alátét kellett hozzá, de akkor már nem tudtam 5 alá tekerni. És 4 alátétnél még 15ös állásnál is befullad a csapolás. Ki is vettem 1 alátétet, most jönnek a próbák.
Már eddig is feltűnt, mintha a rancilio portafiltere nagyobb lenne a gaggiáénál. A pogácsa kiütésekor az IMS12/18 kosár is kiütődik.
Illetve csak erőteljes berakással tudom betenni a kart bajonettbe. A naked ehhez képest olajozottan besiklik. Nakedet most hanyagolom, mert rengeteg a pulttörlés utána. -
vicces1
aktív tag
De! Le kell menni odáig, hogy befullad, vagy rohadtul nehezen enged át a pogi. Pl. fél percig csak alig pár csepp. Lényeg, hogy nagyon nehezen enged át. A naked kar jól megmutatja.
Aztán onnan felfelé 1katt.
Akkora szórás azért nincsen a fajták közt, presszónál a Graef - al. Max. 2 kattintás.
Legyen az világos etióp, vagy sötét klasszik.
Meg az előkészítés, őrlemény mennyiség a kosárhoz megfelelő, a tamperelés nem olyan lényegi, bár az elég szar, ha másfél mm-el kisebb. Tehát használj 58,5 körülit. -
vicces1
aktív tag
Kell lenni alátétnek a dobozban, egy pici műanyagzacskóba van becsomózva, de csavarboltban vehetsz hasonlót. cirka 4 ft, annyit is ér, a gyári is, mert ez egy semmi cucc.
A Graef hivatalos üzletébe bemennék és két marékkal behajítanék az ajtón, hogy szedjék össze és küldjék el annak aki kér. (Bohócok)Ha nem jön össze egy borítékba elküldök postán.
Mikor befullad majd onnan menj felfelé, jó lesz az!
Szűrőmagasító nem árt a töltéshez, a másik meg hogy vizezd a babokat mert rohadtul sztatikus a graef őrlés közben, de pici vizet spriccelsz rá abszolút megszűnik.
De próbál meg pohárba őrölni és néha hátbaverni az őrlőt! akkor kiad néha többet is mint amit beletöltesz.
-
RetepNyaraB
veterán
Tegyél be egy alátétet a Graefbe (a gyárit). Akkor mindjárt be tudod fullasztani 4-6-os táján - bár ez kávéfüggő is... Ha 18g lejön 10 sec alatt, az szimplán nem elég finom őrlemény.
Más:
GC-t érdemes vízkőtleníteni akkor is, ha DM kotyvasztott vízzel használom? Ha igen, a vacak alu kazánja miatt valami spéci szer kell, hogy ne marja meg; vagy az első tabletta, ami szembe jön a polcon jó lesz? -
skoos
őstag
Még messze a vége ennek a kalandos útnak. Még nem is látom a Silvia előnyeit a butított Gaggiához képest. A temp surfing nem tűnik egyelőre nehéz folyamatnak. Felfűt, kis vízet kieresztek, újrafűt és utàna jöhet a kávé.
Azonban csodát mondanak a naked filterről, de ezt még nem érzem. Fröcsköl mindenhova, felemelem a poharat egész a szürőig, de 5msp alatt leszakad egy dupla is, bármilyen tamperelés és finomra darálás mellett. Ugyanazt az IMS duplaszűrőt használom mint az exGaggiában.Az AP papír azonban tetszik, sokkal tiszább érzés
-
iatti
aktív tag
-
mgy
senior tag
Bármilyen szűrőt, bármilyen gépen használok, mindig rakok a pogi tetejére papírt, ha felér a pogi a felsőszűrőig, ha nem.
Alig kell így a felsőszűrőt takarítani, nekem megéri így. Tudom, azt is tartják, használ a vízterítésnek, de tök őszintén, nálam az, hogy segít rendet tartani, többet ér. -
-
sz.zs.
senior tag
Hozzám egyszer hozott az egyik ismerősöm egy ilyen Classicot, hogy nézzem meg mi a baja... sírva könyörögtem, hogy többet ne tegye
A minap linkeltem ide egy videót, hogy hogyan, miként lehet kinyerni a darálóból amit beletöltünk. Egy biztos, úgy nem, hogy a karba őrölsz. Az a fehéres szemcse is a kávéhoz tartozik -
petfoto
tag
Kb 20 hozzászólással a kérdésed előtt többen is tárgyalják.
Röviden :nem szükséges, de jót tesz a felsőszűrőnek, nem koszolódik a pogácsától, azaz ritkábban kell tisztítani. Egyesek szerint a vízterítés is egyenletesebb lehet tőle.
Egyébként aeropress szűrőpapír, semmi különös. Sokáig én sem használtam, azóta gyorsabban megy a reggeli rutin, kevesebb a takarítás....
Majd kitapasztalod, mint ahogy itt mindenki. És kérdezz, van itt sok hozzáértő kofista. Ha ketten ugyanazt írják, akkor azt már érdemes kipróbálni -
sz.zs.
senior tag
Annyiszor , de annyiszor ki lett már itt tárgyalva a víz téma.... Norda, Nestlè Vera, vagy keversz magadnak deszt. vízből a szintén itt sokszor leírt recept szerint. Vagy van még az Oscar vízlágyító párna, de azt nagyon odafigyelve kell használni, mert ha már csökken a hatékonysága, több kárt csinál mint hasznot.
-
vicces1
aktív tag
Ezt végigolvasni is megrázó volt.
(Szegény Gaggia.)
Ha tényleg normálisan akarod használni akkor időt kell rá szánni,és tanulni.
1. Elolvasod az összefoglalót, megszívleled
2. Friss pörkölésből kávét szerzel be. (ezt dobd ki) PallYotz, Kapucziner, Pacificaffe pl.
Mindegyiknek van ilyen olcsóbb blendjük és jók, (nem tök virág, de milka csokis, kakaós, stb.)
3. Tisztán tartod a géped. vakszűrőzés.
4. 18gr-os kosárba nem 16gr-ot teszel.
5. 16gr-ból,de legyen 18gr 40gr körül csapolsz max. 45gr,ha még nem jön a tré keserű íz, illetve nem szőkül.
6. Nem tudom mi az a kávéhab, de nem is szeretném.
Viszont ha szisztematikusan rányitod a hideg vizet a forró fejre azt előbb utóbb megunja és megrepedhet, tehát a gőzcsappal légteleníts, de elég ha hidegindításnál átfolyatod a fejét.
7. Használj duplakifolyót, ha ketten isztok egy duplát, bár cappuccinot nem szimplából kell.Mindezt remélve, hogy nem 2015-2018 közti lebutított Gaggia.
Ja igen, annál a S. B. víznél még a csapvízzel használat is jobb, nem beszélve az áráról.
Most látom, kár volt időt pazarolnom rá.....
-
sz.zs.
senior tag
Hát az a helyzet, hogy ez a 2015 utáni( nem ajánlott ) lebutított Gaggia Classic. Ebben nincs sem háromjáratú, sem normális opv, a vízetrítése csapnivaló és még sorolhatnám... szóval ebben ne keresd azt kis lefújócsövcskét.
Tegnap ezt írtad:
”Igen, köszi, pont ezt próbáltam. Így is jutottam el a Gaggia Classicoz és a Graef 702ig”
Szóval az oké, hogy elolvastad az összefoglalóban, vagy valahol, hogy a Gaggia Classic ajánlott, de azt már nem, hogy csak a 2015 előtti, ill. a 2018 utáni verzió... -
soldier2
őstag
A műanyag izéke szerepe, hogy az 1 szem lyukon 10+ bar-al spriccelő kávét lelassítsa. Mivel normál szűrőnél a kilépő oldalon a nyomás lényegesen alacsonyabb (hogy mennyivel abba nem mennék bele, eléggé parttalan vita folyt róla az Index Kávéológián), már nem spriccel, így az izékére semmi szükség. Kávékat ajánlottam, esetleg Pallyotz Locavore még de az túl van csöppet a célzott áron.
Bár a kávé folyadék, a jelentős térfogatú és eléggé változó mennyiségű crema (hab) miatt a térfogatmérés nem ad stabil eredményt. Ha van konyhamérleg, célozd meg a betöltött kávé mennyiségének dupláját, 2,5x-ét. -
soldier2
őstag
Azért a sögéteb pörkölésű kávékból nem megy 20g egy normál dupla szűrőbe, inkább 17g az, így viszont 5000 Ft/kg-os kávéval 100Ft/dupla alatt vagy, ha nem is sokkal. Napi 2-3-4 kávéval sem "elitista dolog ez, ha az lenne csak az oligarhák cigiznének
Kávéválasztás: az az elv, hogy szarból csak szarvárat lehet építeni itt is érvényesül. Épp az 5-8000ft/kg-os kávék képezik azt a középkategóriát ami megéri. A drága (12000Ft/kg+) területszelektált világos pörkölésű kávéból sokkal hamarabb lesz mosogatólé, de egy jó alapkávé egy idő után akár szimplával is értékelhető lesz (az előkészítésre a szimplaígy is érzékenyebb, ezért az első pár kg esetében javasoljuk a duplázást) - világos pörkölésű kávéból szimplával a (jó) kávézók sem próbálkoznak. -
nemethsza
tag
Ahogy nézed.
1részt lehet szimplát is készíteni, de azt egyszerűbb akkor, amikor már "benne van a kezedben" a folyamat + jó, ha van hozzá "speciális" szimpla szűrő.
Másrészt - a te számaiddal és 6000ft/kg árral számolva - 120ft egy dupla. Illetve egy jó dupla.
Ha a kolléga által által megadott másik számot (a 18g-ot) nézed (mellesleg nálam van olyan kv, amiből 17g egy dupla), akkor csak 108ft. A dupla. Ami - ne kövezzetek meg, pls- 50-80ml.
Hogy ez sok-e érte? Az saját döntés....
-
grizlisandor
veterán
Azért ajánlott a dupla szűrő, mivel azzal könnyebb számolni a mennyiségeket.
Meg:
Igyál duplát, nem vagy Te félember!(katt)Kell egy ilyenszűrő(katt) meg egy 58,5mm tamper. Szűrőbe kávétól függően belefér 16-20g őrlemény, és 30 másodperc alatt az őrlemény dupla mennyiségű kávét kell kapnod, amit az őrlő darálási finomságával tudsz hangolni. Mostanában a Riói Varázs blend-ből főztem, 20g kell a portafilterbe(szűrő), és 30 másodperc alatt kapok 40g italt.
-
soldier2
őstag
Első körben próbáld átrágni magad az összefoglalón, a felmerülő kérdésekben meg természetesen segítünk. A lényeg, hogy ezzel a szűrővel (kosárral) nem fogsz tudni igazán jó eredményt elérni. Kell egy daráló (Graef 702 minimum), egy tömörítő (tamper) egy olyan 2 személyes szűrő ami nem nyomásfokozós és akkor már csak a 3000 Ft/kg szab határt a végeredménynek :), amit felemelnék kezdetben is 5000/kg-ig minimum (AVX Gold/Silver, vagy ajánl valaki Pacific, Kapucziner kávékat ebben az ársávban).
-
-
Szabász
csendes tag
Szia!
A családban használnak ilyen gépet, nem csinál rossz kávét kicsit játszani kell a beállítással. A Philipsnél a tejtartó rész már sokkal egyszerűben tisztán tartható, ez a saeco picobaristonál elég macerás. A két gép ugyan az csak a saeco-nál több az állítási lehetőség.
A kávék közül a robusta tartalmúak váltak be, eleve javasolták, hogy a darálóba véletlenül se öntsünk aromával ízesített kávét pl Free .
Ezek közül érdemes válogatni:
[link]Egyik kedvenc, én itthonra is szoktam venni .
[link] -
Szabász
csendes tag
Szia!
A vízlágyító egy új háznál már alapfelszereltség szerintem, ha jól olvasom a tiéd egy készülőben lévő ház!
Ha a vízrendszer még kiépítés alatt van érdemes egy elkerülő ágat vinni a konyhába főzésre, ivásra nem a legjobb a lágyított víz a magas Na ion tartalma miatt! A lágyító feladata a vízben lévő Ca, Mg ionokat Na-ra cserélni! Az Nátrium só egy puha ruhával letörölhető a felületekről. A vízkő nem tapad meg a mosógép belsejében, zuhany kabinon, csaptelepeken, fűtésrendszerben stb! Minden háztartási berendezés újszerű marad növelve az élettartamát! Ha a külön ág nem megoldható, érdemes a mosogató alá beszerelni egy Ro rendszert ívásra, főzésre, kávéra, teára stb!
A lágyító sóhasználata havonta kb: 500-1000Ft/hó!
A lágyító kb 150-250eFt !
RO rendszer egy jobb: kb 100eFt
RO éves karbantartás kb 10FtÜdv: Szabász
-
jana86
csendes tag
Nálam az van több, mint tíz éve. A gépeknek, csaptelepeknek tényleg jó. A konyhai hidegvizes csap lágyítatlan a főzésre gondolva, és erre volt kötbve a RO víztisztító is eredetileg. Átkötöttem a lágyítottra, mert 2-3 hónap altt eldugult a méregdrága ozmózis membrán, így meg két évente kell cserélni. Elvileg, mivel a membrán szinte mindent kiszed a vízből, nem baj, hogy lágyított az ivó/főzővíz.
Kávégépbe is ezt használom. A gépnek jót tesz, de kivonatolás szempontjából tudom, távol áll az ideálistól. Még nem szántam rá magam, hogy keverjek saját vizet..... -
Gravity1234
tag
Csak mert epp tegnap irtam le masnak priviben:
remelem segit!1) bekapcsolod a gepet a Lelit eseteben en 15-20 percet mondanek ra hogy jo uzemi homersekletre keruljon es atforrosodjon a fej, es kb hostabil legyen.
2) kimered a kaved, megorlod, belerakod a karba, egyengetsz, tomoritesz, legyen 2 perc.
3) csapolsz, 25 - 35 masodperc. Van egy duplad, vagy ket sizmplad.
4) Takaritasz, kiontod a zaccot, kimosod a szurot, atengedsz rajta pici vizet hogy kimossa a felso szurot. raksz egy vakszurot a karba visszacsatolod nyomast adsz ra hogy visszamossa a haromjaratu szelepnel is a benne maradt kave maradekot. kitorlod, kioblited, es visszacsatolod a kart. Legyen mondjuk 2 perc.Ha tejes ital., pl Flat white:
5) Itt most vagy varod azt a kb 4-5 percet mire megint hostabil lesz a gep a kave fozes + pancsolas, oblites utan, vagy ha nem kell tobb kavet foznod akkor most kezded el felmelegiteni gozoleshez.
6) Kb 1 perc alatt eleri a kivant homersekletet, kiengeded belole a kondenz vizet es gozolsz. 1 duplahoz, 1 flat whitehoz kb megvagyok 30-40 masodperc alatt a gozolessel, nagyon keves tej kell hozza.
7) Itt is takaritasz picit, letorlod a tejet a csorol, kifujod a bent maradt tejmaradekot a gozcsobol, eltorlod, 30 masodperc.
8) Elkeszited a tejes italod. -
Rush77
aktív tag
Ez szigorúan az én véleményem de gondolom meg ersősítenek benne a többiek.
Mennyi egy kávékészítés teljes macerája?
- beszerzek pár napos pörkölt jó kávét (Az a lényeg, hogy relatív friss legyen mondjuk 2 hét - 1 hónap között)
- felöntöm a gépet vízzel (mindig legyen víz a tartályban)
- bekapcsolom (gondolom 5 perc és üzemmeleg) -> Inkább 15-30 perc, hogy hőstabil legyen (addig teszel veszel otthon)
- darálok megfelelőre (gondolom 2-5 perc párhuzamosan) -> fél perc
- leöblítem a darálót (1 perc) -> az elektromos darálót nem öblíteném le
- lehúzom a kávét
- mi a géptisztítás módja? Csak egy dózis üres vizet lehúzok és kész is? -> egy pár mp üres csapolás és utána egy vakszűrőzés (kb 2 perc max az egész) -
beleriand72
tag
Vizszűrővel, hőfokkal, egyengetéssel, méregetéssel(gramm, másodperc) minimum foglalkozni kell, különben nem iszol azzal sem tuti kávét. Néhány kiegészítőre, eszközre be kell még ruháznod.
(nyilván minőségileg nem összehasonlítható, de nekünk megmaradt vésztartalékba az incanto, amivel azért iható kvt lehet készíteni, ha jó az alapanyag: P&Y, Bean on, Carraro) -
sz.zs.
senior tag
Az a baj, hogy egy Gaggia Baby, Classic, vagy bármilyen karos gép akkor ad “jó kávét”, ha legalább egy pid benne van... anélkül vagy hűtőcsapolsz, vagy szétégeted a kávét. Viszont ha nem akarod magad ennyire beleásni, fogalmam sincs mi lenne a jó megoldás számodra.
Az a Gaggia Classic kissé túl van árazva, hiába felújított!avirid: dobj egy linket, úgy egyszerűbb lesz!
-
sz.zs.
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- Adobe Photoshop
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Építő/felújító topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest