Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ronin s8

    senior tag

    válasz ronin s8 #27857 üzenetére

    Utána, hazajőve a 20 km-nyire lévő vidéki főhadiszállásunkra, gyorsan megmártózva a kerti medencében, immáron lehiggadva, egy ristretto kíséretében, elbeszélgettem a nem kifejezetten bombázó, de nagyon kedves tulajdonosnővel a kávéról. ;)
    Szóval ők a ristretto-t másfél (!) adag őrleményből csinálják, a tamperral épphogy elsimítva (ez egyébként a jellemző olasz szokás) a kávét. Elmondta, hogy van, aki egy "erős" espresso-t készít ristretto gyanánt (ez a finomabbra őrlést jelenti). És olyanok is vannak, akik egy "rövid" espresso-nak készítik. De a ristretto "olvéz sztronger den eszpresszó!" :K

    A késő estig bekapcsolt Faema géppel Corsini-t húznak, a hihetetlenül jó automatával Pellini-t. Szinte megállapíthatatlan a különbség! :Y A tudat, hogy kézzel csinálnak nekem egy kávét, az teszi gondolatban jobbá a Corsini-t. :DD

    [ Szerkesztve ]

    "Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés