Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balus
tag
Ha nem lesz másik megoldás, akkor meg tudom oldani egy ismerőssel.
Van még egy távtartó a gomb alatt, amit kivéve lejjebb megy a gomb és már nem forog el. Így ideiglenesen használható. Bár a tartó megvezeti ill. a végén a fém rúgó nem engedi, hogy túlhúzzák, ezért szeretnék egy másikat.
Az azért vicces, hogy az olaszok gyártanak valamit és csak USA-ból lehet hozzá később alkatrészt venni.
-
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #24560 üzenetére
a lido3 nem a lido2 utódja, hanem mellé jön, utazós darálónak. én tutira a 2-t venném.
-
bl4ze
veterán
Ne FedEx-szel kérd, ennyi az egész - az horror drága és nem egy 16 dolláros termékre van kitalálva.
Itt a titok nyitja :
"International Orders via USPS:
Special requested orders to be shipped using the United States Postal Service must be requested via email to info@espressoparts.com. Send your requested items with quantities, physical address and phone number so we may create an estimate and calculate your total.
First Class Package International: First-Class Package International Service is our most affordable international service for small packages. Send anything up to 4 lbs (cannot exceed $400 in value) to more than 180 countries. Delivery time varies by destination. Not a guaranteed service. Tracking: Yes, live tracking at www.usps.com.
Priority Mail International: Priority Mail International service is a reliable and affordable way to send mail and packages up to 70 lbs to over 180 countries. Delivery is typically within 6-10 business days. Not a guaranteed service. Tracking: Yes, live tracking at www.usps.com.
- See more at: https://www.espressoparts.com/shippingreceiving#sthash.4OsGEfop.dpuf"Kérd meg Őket emailben info@espressoparts.com, hogy mivel egy 16 dolláros alkatrész neked tökéletesen megfelelne ez :
First Class Package International: First-Class Package International Service is our most affordable international service for small packages. -
Balus
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy Lali.hu által tavaly felújított PID-es Rancilio Nancy hozzám került másodkézből. A gépet nagy megelégettséggel használom.
Az egyetlen gondom, hogy a gőzgomb vége ki van kopva, így az néha elforog, ami elég bosszantó.
Ez az alkatrészt a gyártó nem gyártja és semmilyen általam ismert kereskedő (Danetti, expolygon, GEV Kft) sem tudja beszerezni.
Egyedül egy amerikai oldalon találtam, ahonnan csak a szállítás ~80 USD...
Van esetleg valakinek egy elfekvő donorgépe? Vagy valami ötlet?
Töltök fel hamarosan képet.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
megérkezett a Lido2!
elképesztően minőségi a cucc, profi kialakítás, mondjuk rohadt nagy, és nehéz... (psze cs viszonyítás kérdése, mert ugye a Zassenhaus Quito-hoz, és a kis Hariokhoz hasonlítgatok...)
ma du aeropress...(még mindig kinn, így nincs még mindig lehetőségem tisztességes espressora...
)
btw: épp most jött ki a Lido3, de engem nem győzött meg, bár kétségtelen előnye, h nem 1,6, hanem 1kg!
-
bl4ze
veterán
Elég éles váltás:
Molinari decaf PID 80-81 FOK
Don Cortez decaf PID 95-96 FOK -
And06
aktív tag
először tanulj meg 0,1%os hibaaránnyal duplát késziteni, aztán jöhet a szimpla. a dupla jóval elnézőbb hibák terén, igy célszerü azon begyakarolni az alapokat, kiismerni az őrlőt, a gépet, stb.
amúgy az LM szimpla az etalon szimpla kosár. (hogy VST, vagy LM, vagy utángyártott, az kb mind1, a forma a lényeg)
-
mozza
csendes tag
Szevasztok. Silviához kapott, gyári szűrőkosarakról kérdezném, hogy szimpla espresso készítéséhez milyen szűrő az ideális választás? Az egyszemélyes, a belső perem miatti nem megfelelő tömöríthetőség miatt nekem túl gyors lefolyást eredményez. A kétszemélyes szűrőkosárnál pedig 8g alatti őrleménynél mintha felakana a tamper a kosár oldalfalához. A bottomless 16g őrleménynél szép lefolyást eredményez. Egy szóval, hogy oldjam meg a szimpla kivitelezését?
-
RBJ
addikt
androidos kávéfőző nesze.
-
itaprak
csendes tag
Végre sikerült tovább haladnom a Gaggia tuningommal ([link]). Az elmúlt hetekben elkészült a REX-C100-at kiváltó fűtés irányítás Raspberry PI-al.
Nem volt egy egy fáklyás menet. Először MAX chipekkel próbálkoztam, a már beszerelt K-típusú hőszondát megtartva, de kiderült, hogy ezek nem működnek, ha a mért test - jelenleg a bojler - földelve van.
Ezért második körben az itt megírt TSIC306 digitális hőszondát választottam. De ezt bele is kellett valahogy applikálnom a bojler M6-os menetébe. Jó ötletnek tűnt a régi szondának a fejét kiszedni és abba begyömöszölni:
Finoman próbáltam betekerni, mert emlékszem amikor Paljoc mondta a telefonban még ősszel, hogy megpróbált egy ilyen darabot megmunkálni, de egy pillanat alatt szétforgácsolódott. Hiába voltam óvatos, ez az anyag tényleg valami hihetetlen sz*r, az út 3/4-énél beletört a bojlerbe.
Mivel az út nagyját megtette és a menetbe tettem bőven hővezető pasztát, gondoltam megnézem hogy működik-e. Működött is egészen 3 napig
. Ez alatt megírtam hozzá a hőszabályzó algoritmust és pár kiegészítő kódot. A harmadik nap viszont a szondára küldött 3 volt - gondolom a törésnél - a bojlerbe szivárgott ami miatt lett egy csúnya leállása a PI-nek. Fájlrendszer sérülés, és elvesztek az elmúlt napokban írt kódjaim...
Másnap este kb. 2 óra szenvedéssel, de sikerült kitekernem a betört fejet ráadásul úgy, hogy a hőszonda is épségben kijött és a bojler is érintetlen maradt:
A szekrényben volt egy másik M6-os hőszondám, aminek kicsit jobb minőségűnek tűnt a feje. Azzal újra összeraktam. Ezt már simán betekertem, a kódokat is újraírtam és gondoskodtam az állandó backup-jukról
. Idáig remekül működik, a gép oldalára ragasztott REX C100-tól pedig végleg megvált a Gaggia.
Szóval jelenleg így áll a Gaggia tuning listám:
1.: a REX C100 kiváltása a Raspberry-vel, a hőmérséklet állítása és nyomon követése a telefonról2.: Főkapcsoló ki/be kapcsolása telefonról, szervo motorral, az eredeti gombok és azok funkcióinak a meghagyásával.3.: A csaplás kezdetekor automatikusan induljon el egy stopper a mobilalkalmazásban, a leállításkor pedig magától álljon meg.5.: A csapolás maximális időtartamát be lehessen állítani a telefonon keresztül, amit ha elér akkor automatikusan kapcsoljon le a pumpa.4.: Nyomásprofilozás
6.: Rancilio silvia gőzkar7.: Ipari vízteritő és felsőszűrő, 7 grammos VST szűrő8.: Aktív pohárfűtés -
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz
ronin s8 #24538 üzenetére
OPV még nincs belőve (a réz OPV még a fiókban pihen), 20 s után már vizesedik ha fejre állok is
de ahogy írtad egy dupla espressonyi adaghoz pont megfelelő méretű a csésze, és annyi kávé már nem is hűl annyira gyorsan, én meg elszürcsölgetem pikk pakk
Szűrőre tapadó kávé: a Gaggia simpla szűrővel nekem is gyakran csinálta, de az VST szimplával nincs ilyen gond, a 20g-os mezei szűrővel amit a duplához használok sosem volt ilyen gond. Szerintem a Gaggia simpla szűrő kialakítása miatt fordul elő néha.
-
landi
csendes tag
Jártatok már úgy, hogy a lefőzött kv pogácsa odaragadt a felsőszűrőhöz? Mostanában ezt csinálja… és nem bírok rájönni, hogy mitől… Nem töltöm túl a szűrőt, van elég helye duzzadni az őrleménynek.
-
soldier2
őstag
válasz
lagoon79 #24522 üzenetére
Persze. Nem belepofázni akartam, csak az Imat/Nemox Lux esetében olyan szerencsétlenül oldották meg a kések rögzítését, hogy ha járó motorral próbálod állítani, akkor a motor teljes nyomatékával összezárja a késpárt. Kb fél órás szenvedés volt mire segítséggel sikerült szétcsavarni. Minden más estben úgy van ahogy írtad, és ezért nem figyeltem eléggé én sem az Imat állításakor. Azóta felkerült rá az Iberital fokozatmentes állító csigája, így nincs ilyen gond, de nekem majdnem sikerült tönkrevágni a késpárt még azelőtt, hogy összekávéztam volna a darálót.
mozza: szép szett, és van ott egy naked kar is
crema kicsit világosnak tünik, de lehet csak a fényképezőgép fehéregyensúlya a hibás.
-
-
mozza
csendes tag
Sziasztok!
Megvan életem első őrlője, de a kérdésem, hogy az őrlésfinomság beállítását járó vagy álló motornál kell végezni?
-
adriankoooo
senior tag
Sziasztok,
valakinek nincs itt esetleg Baby Twin, aminek a csepptálcájának van gumitömítése?
-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035 #24512 üzenetére
Miért nem rézből csinálod...? (Csak érdekel...)
-
lagoon79
tag
válasz
fragola.6035 #24512 üzenetére
kíváncsi leszek, az komoly méret. nálam a fejfűtés 175 watt, ezért kell a 3 kilós fejhez kb. 13-15 perc, viszont onnantól kezdve pillanatok alatt korrigál.
hunspikey: köszi és gratula az új darálóhoz. várom az infókat. érdekes lehet majd a bent maradó őrlemény kérdése is.
-
fragola.6035
aktív tag
-
lagoon79
tag
válasz
fragola.6035 #24505 üzenetére
köszönöm!
volt több roto pumpás gépem és bizony előáztatás lehetősége nélkül többet tuti nem használnék olyat. megmondom őszintén, h ebben a vastömegben, korrekten felfogatva bizony teljesen elveszik a rezgő kerregése és számomra (lehet hogy már) kicsit sem zavaró. plusz így megkapom az előáztatást is egyben
-
lagoon79
tag
válasz
soldier2 #24502 üzenetére
koszi. ez egy nagyon nehez kerdes, mivel szemelyes tapasztalat nincs, igy csak olvasas alapjan lehet valasztani. pl az idei vilagbajnoksag elso olroje nem lenne rossz valsztas
anfim super caimano. vagy esetleg ceado. compak f8-ban is gondolkodtam, de azota vannak olyan infok, h erosen rogosit (ennek meg utana jarok). robur...de ez mar megint nem az 500-as kategoria. termeszetesen csak kaebaorlos, ezert is fontos, h ne rogositsen.
koszi Parci! sok segitseget kaptam, Hifis Gabor es Durko Norbi nelkul nem sikerult volna!!!!
-
lagoon79
tag
hozza ugyanazt a szintet mint az r-58 csak szazszor egyszerubb reprodukalni ugyanazt az eredmenyt. kindemelett 12 perc alatt uzemkesz (es valoban az) ahonnan csapolasok utan 1 perc utan ujra tized fokra ott van mint elotte.
alapvetoen sok ev tavlatabol azt mondom, h e-61 vagy mas tipusu fej tokmindegy, ha jo a vizterites, megfelelo
a vizhozam, stabil a homerseklet es korrekt az elokeszites akkor egy vak lo is megcsinalja mindegyikkel a tutit.
a szuromeret, tipus szamithat, pl. melyseg szempontjabol is.plusz ahogy irtam is, kinottem a mazzert, viszont a kovetkezo lepcso 500 korul kezdodik, ami egyelore nem
vallalhato.....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Cyberpunk 2077
- Xbox Series X|S
- Debian GNU/Linux
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest