Hirdetés
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- janacsi: Kasztrendszer?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
itaprak
csendes tag
Végre sikerült tovább haladnom a Gaggia tuningommal ([link]). Az elmúlt hetekben elkészült a REX-C100-at kiváltó fűtés irányítás Raspberry PI-al.
Nem volt egy egy fáklyás menet. Először MAX chipekkel próbálkoztam, a már beszerelt K-típusú hőszondát megtartva, de kiderült, hogy ezek nem működnek, ha a mért test - jelenleg a bojler - földelve van.
Ezért második körben az itt megírt TSIC306 digitális hőszondát választottam. De ezt bele is kellett valahogy applikálnom a bojler M6-os menetébe. Jó ötletnek tűnt a régi szondának a fejét kiszedni és abba begyömöszölni:
Finoman próbáltam betekerni, mert emlékszem amikor Paljoc mondta a telefonban még ősszel, hogy megpróbált egy ilyen darabot megmunkálni, de egy pillanat alatt szétforgácsolódott. Hiába voltam óvatos, ez az anyag tényleg valami hihetetlen sz*r, az út 3/4-énél beletört a bojlerbe.
Mivel az út nagyját megtette és a menetbe tettem bőven hővezető pasztát, gondoltam megnézem hogy működik-e. Működött is egészen 3 napig
. Ez alatt megírtam hozzá a hőszabályzó algoritmust és pár kiegészítő kódot. A harmadik nap viszont a szondára küldött 3 volt - gondolom a törésnél - a bojlerbe szivárgott ami miatt lett egy csúnya leállása a PI-nek. Fájlrendszer sérülés, és elvesztek az elmúlt napokban írt kódjaim...
Másnap este kb. 2 óra szenvedéssel, de sikerült kitekernem a betört fejet ráadásul úgy, hogy a hőszonda is épségben kijött és a bojler is érintetlen maradt:
A szekrényben volt egy másik M6-os hőszondám, aminek kicsit jobb minőségűnek tűnt a feje. Azzal újra összeraktam. Ezt már simán betekertem, a kódokat is újraírtam és gondoskodtam az állandó backup-jukról
. Idáig remekül működik, a gép oldalára ragasztott REX C100-tól pedig végleg megvált a Gaggia.
Szóval jelenleg így áll a Gaggia tuning listám:
1.: a REX C100 kiváltása a Raspberry-vel, a hőmérséklet állítása és nyomon követése a telefonról2.: Főkapcsoló ki/be kapcsolása telefonról, szervo motorral, az eredeti gombok és azok funkcióinak a meghagyásával.3.: A csaplás kezdetekor automatikusan induljon el egy stopper a mobilalkalmazásban, a leállításkor pedig magától álljon meg.5.: A csapolás maximális időtartamát be lehessen állítani a telefonon keresztül, amit ha elér akkor automatikusan kapcsoljon le a pumpa.4.: Nyomásprofilozás
6.: Rancilio silvia gőzkar7.: Ipari vízteritő és felsőszűrő, 7 grammos VST szűrő8.: Aktív pohárfűtés
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest