Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icm
tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Software szar. Biztos nem angolul írták...
Egyébként óriási potenciál lenne benne ha a hibákat kijavítják / kijavítanák.
Ha a gép kezelő paneljéről is lehetne egyszerű beállításokon túl egy komolyabb profilt állítani az egy jó dolog lenne mert nem feltétlen laptoppal a hónom alatt akarok kávét főzni. Ugye Lance papa a végén már nem próbált ki semmi izgalmas profilt, azt jó lett volna látni, hogy tudja-e egyeltalán követni. A beállított profilt szépen végrehajtotta, még több kávét is adott a végén kárpótlásul... A kezelő felületről nem indult el a főzés, elsőre rossz pozícióban volt a dugattyú, oké sima hóbort. Kicsit Ő is kapkodott, elfogadom. Utána simán nem működött... majd a megfelelő IT megoldással áramtalanította és onnantól már laptopról "főzött". Mondjuk ha újra behozta volna a konyhába lehet az is némileg gyógyította volna a gépet.
Reménykedem, hogy a negatív szelek ellenére siker lesz belőle. -
rastacsz
tag
Azt tegyük hozzá, hogy abból a projektből kiszállt és a társtulajdonosnak adta el a részét, a tervezett szállítás (2021 dec) meg nem kezdése után egy évvel, ami meg az új projektbe tuti belecsúszott.
Ami nyugtalanító, hogy a phantom projektes társa, az Carlos testvére
Ez így eléggé rizikós nekem.
A másik, hogy az 1500 usd, amit még Brian Quan videójában beharangoztak eléggé alacsony volt ahhoz képest, amit tud(na) a gép. Lance élő videójából kiderült, hogy a szoftver eléggé bugos. Persze, azt lehet javítani, de csinált közben három "kávét", amiből kettő besült, az utolsó egy flat 8bar lett. Ez egy 50g-os limited kávé esetén eléggé para... -
vendingo
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezt szeretem a 9B-be kézivel. Nem kell melegíteni, és halk. Hajnalba kelek, ilyenkor nem lenne kedvem várni a felfűtésre, és mást se szívesen keltenék daráló és ulka/roto berregéssel. Mosogatás nélkül pár perc egy príma kávé. Az elmosással várok, mert nincs kedvem vízzel hűteni a szerkezetet. ~20-30 perc mire szétszedhető hőmérsékletű lesz. Csap alatt 1 perc.
-
válasz
hoffman_
üzenetére
Persze, világos, hogy egy bemelegedett motoros cuccal teljesen más időparaméterek vannak. Csak számomra is meglepő volt, hogy amúgy a rengeteg basszal pepecselés sem
vesz el annyi időt, mint eleinte tűnt. De nem hajnal kompatibilis, azt aláírom. Napközben egy motorossal pedig három opció van
-vagy bekapcsolva tartod és pörgeti az órát,
-okoskonnektorral használod és előre kell gondolkodni ügyesen,
-vagy vársz fél órát.
+1 Vagy valami hőpatronos izéd van, amit nem ismerek.
Az, hogy a kis dugattyúsak rém jó minőséget hoznak a pohárkába, már csak a tejkrém. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Holnap automatával ugyanezt megcsinálom.
-
TDX
tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Én is backeltem, bár valószínű nagyon hogy ki fogok szállni. Lance first looks videójában nem volt túl sikeres, de a szoftveren lehet bőven fejleszteni később is. Ami inkább zavar hogy úgy tűnik hogy nem ez az első kickstartere a Meticulous kitalálójának.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
jó, hát minden relatív, nyilván ezt azért csinálom, mert szeretek vele szeánszot tartani.
reggel félálomban belököm a GC-t, mire kiérek a konyhába már üzemmeleg. onanntól meg kb 2-3p alatt megvan az első kávém, az pont harmada időben. ez persze nem hiszem, hogy zavar, mivel nem a reggeli kávézáshoz vettem : ) -
válasz
hoffman_
üzenetére
Engem addig gúnyolt a asszony a robottal, hogy beindítottam a stoppert.
1 fő: 7'29" ekkor már minden elmosva, visszarakva a szekrénybe, épp szurcsolom a cuccot (dugattyú melegítés nincs, sztem felesleges. Kar+kosár az meleg).2 fő 12'2x" két flatwhite készítve nanofoamerrel, elmosogatás nélkül.
Ennyit a pepecselésről

-
hoffman_
nagyúr
köszönöm a marketplace tippeket, közben összeértek a szálak a fórumtárssal. nagyon köszönöm az üzletet, a makulátlan, kibővített Kalmár-féle teljes csomagot és a mai találkát ezúton is

vagány egy gép ez a Flair, tetszik. valószínűleg nem este kellett volna nekiállnom fáradtan, kés-bejáratós random koffival próbálgatni, mert hát háromból három nem jött össze, de az biztos, hogy remek lesz vele játszani. a workflow egyértelműen pepecs. a GC-SJ kombó köröket ver rá (előmelegítés után persze), de a manuális nyomásfelépítés az továbbra is sokat ad hozzá nekem. hétvégén majd fagyós Casmoval és 1Zpresso-val is nekiesek nyugiban.
ui.: az mondjuk egyre biztosabb, hogy a Robotot is ki fogom próbálni...

-
Papacoffee
csendes tag
Eladó lesz a 12 részes, kétszer használ Kruve Sifterem. Hová lehet szerintetek belőni az árat?
-
weinmaker
őstag
Valakinek nincs a közelemben egy eredeti la marzocco egycsészés szűrője próbára?
-
TDX
tag
Ha már csavar a téma: valaki tudja hogy milyen csavarral lehet a portafiler tartót a Mazzer Mestre elejére rögzíteni?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
korábbi kommentek alapján, ha jól emlékszem zolnagy es sz.zs. is szombaton lesz kint, én is azt a napot terveztem.
-
Mi a helyzet a kv bazárral hétvégén?
Szombat délután esetleg topik tömegek?
Nincs rá kimondott külön thread. -
kmarci25
veterán
válasz
Ludovicus
üzenetére
Igen, olvastam erről a C3 esetében is. Még nem próbáltam, meg igazság szerint presszóra ven itthon egy Varia kézim, amin egy teljes kör 24 klikk, azzal már jól tudom szabályozni. A C3-at jelenleg filterre használom, de nem bánnám, ha presszóképes is lenne.
Ha írnak egyáltalán, akkor megosztom, persze.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Kérlek, oszd majd meg a választ.
Nem tudom a C3 hogyan néz ki belülről, de - ahogy írtam is korábban - C2-n a klikkek közé is állítható a tárcsa, mivel olyan erős belül a feszítő rugó, nagyon ritkán mozdul el a tárcsa őrlés közben. Szükségmegoldásként te is kipróbálhatod.
-
kmarci25
veterán
Csak érdekességképpen: a Timemore megcsinálta a C3 kéziőrlő továbbfejlesztett változatát, a C3esp-t. (Elég borsos az ára, Alin most 100 dollár alatt megvehető.) Ha jól láttam, annyi a különbség az eddigi C3-hoz képest, hogy az állítótárcsán sűrűbben vannak a "klikkek". Van itthon egy C3 őrlőm, ami valóban eszpresszóhoz nem alkalmas (nincs elég állítási lehetőség), írtam nekik egy emailt, hogy lehet-e csak állítólapot venni. Kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán válaszra méltatnak-e.

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
inf3rno
üzenetére
Ha van valami sifter-szerűséged, akkor valószínűleg közel 0-ra lehet redukálni fémszűrővel is a végső fine mennyiséget. Illetve meg lehet próbálkozni a hoffmann-féle papírtörlős verzióval is
"mindegy milyen kávé, mert mindegyiknek cold brew íze van"
Nagyjából nekem is ez a tapasztalatom. Világos pörkölésű kávét teljesen felesleges cold brew-nak főzni, semmi se fog érződni belőle. Jó esetben csak a világos pörkölés ízvilága nem jön át, rosszabb esetben fura ízű víz lesz a végeredmény
Nyaranta szoktam csinálni cold brew-t, mert finom és kellemesen hűsít, de el vannak rakva rá fagyasztóba azok a kísérletezésnek vásárolt kávék amik túl sötétnek bizonyultak 
-
inf3rno
nagyúr
válasz
hyperspace
üzenetére
Ja ezt mondta kávéházas ismerősöm is, hogy mindegy milyen kávé, mert mindegyiknek cold brew íze van, de attól még jó, csak nem éri meg drága kávéval szerinte.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Jó ötlet. Akkor durvább őrlemény, esetleg átrostálva, hogy a finom szemcsék kihulljanak, ha akad benne, aztán mehet egy nagyobb lyukú fém szűrőn is. Köszi, megpróbálom így. Az áztatási idő nem akkora baj, ha 48 óra. Ahogy 30 fok lesz nekiállok, aztán meglátjuk mi sül ki belőle, akarom mondani fagy.

-
-
brumi1024
veterán
Meticulous kickstarter elindult, lett meglepetes tejhabosito is. Kivancsi leszek a Nanofoamer Pro mellett mit tud.
-
aradebil2
senior tag
válasz
helltp
üzenetére
Mérd ki hogy nagyjából mennyi kávé fér a kosárba ha tele töltöd, ha fix mennyiségeket szeretnél használni,minden pörihez más tömeg értelem szerint. A kifolyó mennyiséget szabályozd úgy, hogy nagyjából jegyezd meg meddig kell érnie a kávénak (Venusznal ez szívás a kialakítás miatt, Móka Express/Brika könnyebb). Pl. Ha 50g kávét akarsz nézd meg meddig ér 50g víz a főzőben, stb... Érdemes megnézni The Wired Gourmet videóit a témában, JH is onnan vett át sok mindent.
-
MPowerPH
félisten
Megjott a kes a daralohoz. Igy mar utolag lehet megbantam, hogy rendeltem, nem tudom a mostani kes mennyire kopot, de kotve hiszem, hogy nagyon oda lenne. A daralo maga egyebkent egy Hausbrandt Super Jolly.
A kerdesem az, honnan tudom, hogy be kell e szabalyoznom a keseket? Hogy teszteljem? Soha az eletemben nem csinaltam meg hasonlot. -
Ludovicus
aktív tag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
inf3rno
üzenetére
Öblítsd át a papírszűrőt forró vízzel előtte, utána nem lesz semmi íze.
Én legalábbis mindig azt csinálom: "cold brew gyártó" egy sima széles szájú üveg (tiszta, szagmentes befőttes üveg is tökéletes a célra), abban áll 24 órát majd utána átszűrőm v60-on (2 ezer Ft újonnan)."Talán itt is nyomást kéne alkalmazni és valami finomabb acél szűrőt."
Minél nagyobb nyomást alkalmazol, annál több fine fog átmenni a szűrőn. Elvben a finomabb szűrő segít, gyakorlatban az szemcsék nem gömb alakúak, így a nagyobb nyomás segít "beforgatni" a szemcséket úgy, hogy átférjenek a szűrőlyukon, szóval összeségében sokkal kevesebb szemcsét fog megszűrni a szűrő, mint a méretcsökkenéstől várnád.
Én akkor már inkább darálnék durvábbra és áztatnám tovább (48h vagy akár több). -
hoffman_
nagyúr
válasz
verti1
üzenetére
igen, köszi, közben összeraktam, hogy mik a különbségek, de nem látam sem nála, sem a naked oldalán. vadászni nem akarok. rákérdezek majd, ha nincs, csak a manométer, akkor meglátom mi lesz. vagy hagyom a nyomásmérőt a fenébe vagy lehet, hogy Robot lesz a vége, csak azt sokkal macerássab lenne elpakolni utazásnál...
-
verti1
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
A gyári óra gagyi, a dugattyú túl alacsony és fémből van. Elvonja a hőt ha nem melegíted és megbillen a húzásnál. Össze karcolja a henger falát. Gáboré POM-ból van, magas és minőségi óra van rajta. Szerintem nincs már neki belőle új. Pár darabból áll az egész masina. Nagy baja nem lehet használtan. Eltörni lehet, de aki órával használta azt nem hiszem, hogy érte nagyobb stressz.
-
hoffman_
nagyúr
-
verti1
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Neo, Classic, Signature egyforma méretű. A Signature modellnek nem festett hanem rezezett a tartója és kapsz hozzá egy bóvli nyomásmérőt egy fém dugattyúval ami arra jó, hogy tönkretedd vele a henger falát. Aprót kell figyelni, gyakran van Classic modell kalmár féle dugattyú/óra párossal. Azt venném a helyedben.
-
vicces1
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Hello srácok, ha esetleg beugrik valakinek a közelmúltból, használt pod-os gépet keresek!
Aprón itt most nem találtam.
Nem kell csilivili."Tölteléket" ezt érdemes ugye? (4-5hónapos csomagolás gondolom még vállalható)
Most hétvégén egy rendezvényen ittam konkrét ezt a Mokaflor-t, és azt kell mondjam sose igyak rosszabb klasszik olasz robis blendet. Teljesen fasza presszo volt. Reggelenként lehet leváltanám a Brikkát ezzel.
Kösz,
-
helltp
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Köszi a tippet, hallottam én is hogy nincs 2 egyforma graef
, sebaj próbálgatom. Kávémennyiség terén nem tudom mekkora változásokat lehet hozni, de nekem úgy tűnik hogy ha túl sokat teszek bele akkor jelentősen rosszabb eredményt kapok. Holnap tesztelgetek még ugyanolyan darálóbeállítás mellett 15g vs 18-20g-ot. -
hoffman_
nagyúr
addig vártam a Flair Signature-rel, míg elfogyott... múlt héten még volt, most akartam rányomni és nincs, ahogy nézem máshol se nagyon, gyártónál is out-of-stock. remélem mire visszajön +30 ezer lesz
-
-
Safi1988
csendes tag
Sziasztok!
Filterezéshez keresek szettet. Elsősorban a fenntarthatóság jegyében használtat, ha nincs itt senkinek, akkor pedig ajánlásokat várok, hogy honnan érdemes vásárolni.
Nem bánom, ha teljes szettet tudtok ajánlani: filter papír, dripper esetleg hattyúnyakú kiöntő.
Mérlegem van, de az csak sajnos 500 grammig mér, így akár az is érdekelhet!
Nem Lunar és hasonló kategóriában gondolkodom. (még...)

-
inf3rno
nagyúr
Nyárra esetleg tudtok cold brew terén valami olcsó megoldást? Mindig ki akartam próbálni, de sajnáltam költeni rá, hátha nem jön be. Leginkább a szűrővel vagyok bajban, mert a papírszűrőknek van egy mellékízük, az acélon meg átmegy valamennyi szemcse. Talán itt is nyomást kéne alkalmazni és valami finomabb acél szűrőt.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
helltp
üzenetére
A Graef-nál minden készülék más, azért nem lehet számot mondani. Nálam pl. 7-es, amit még pont lefőz a karos gép, aztán a legfinomabbra szoktam hagyni mindig, mert ez ízlett a legjobban. Szerintem próbálgasd. Nekem Brikkám van tartaléknak, ha valami történne a karos géppel vagy esetleg kempingezéshez. Viszonylag ihatót főz, de össze sem hasonlítható a karos géppel. Mondjuk én nem mérem, hanem csak megtöltöm nagyjából fullra a kávét és a vizet is, aztán mehet. Engem is érdekel, hogy méricskéléssel lehet e valamit kihozni a kotyogósból, mert pl. egy apró mérleget még el tudok vinni magammal bárhova. Van másik kotyogós is, úgyhogy a Brikkát össze tudtam hasonlítani vele, az is egy minőségi ugrás, úgyhogy ha kotyogós irányba mész, akkor jó választás volt a Bialetti.
-
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
helltp
aktív tag
Sziasztok,
Évek óta terveztem változtatni a kávéfőzési szokásaimon és ma beneveztem egy Graef cm702-es daráló, Bialetti Venus (4) kotyogós kombinációra. A végcél majd egy karos presszógép lenne, de egyenlőre nincs helyem még a darálónak se, nem hogy egy presszógépnek..
Esetleg van valakinek tapasztalata ilyen kotyogóssal? Igazából arányok érdekelnének, ki hány gramm kávéhoz mennyi vizet használ, és mennyi kész kávé jön le.
A darálási finomság is érdekelne, de úgy érzem azt interneten átadni nem igazán lehet. A graef alátéjeihez egyenlőre még nem nyúltam, 10-esen kezdtem az túlságosan finomra darálta, nem bírt vele a venus, onnan mentem 20-ra, még az is rettenetesen keserű volt és elég kevés kávé jött le (150g-ból 75g lett kb).
A mai nap vége az lett hogy 23-on próbáltam utoljára, ott 15g kávéval és 140g vízzel, ebből egész értelmes 100g kávé lett, még mindig nem az igazi, lehet le kell vegyek egy alátétet.
James Hoffman módszerét próbáltam követni a papír filter nélkül mert olyanom nincs.
-
Nutra
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
... vagy 58mm-es szűrőpapír aliról. Nekem van annyira tartós, mint az aeropress (mindkettőt simán egy hétig használom és inkább azért dobom ki, mert telítődik), puck screen alá tökéletes, semmi illesztgetés, csak rádobom a tamperelt kávé tetejére. Nagyságrenddel kevesebb dzsuvát mosok ki a puck screenbál, amióta topikjavallat szerint így használom.
-
-
asus1
aktív tag
Milyen papírt vagy screent ajánlotok egyébként? És mi a célja? Alulra, felülre?
-
MPowerPH
félisten
válasz
rastacsz
üzenetére
Javaslatra ezt rendeltem meg, ez az F64 EVO. A gyari kes passz, a tulaj nem tudta megmondani, mennyi ment at rajta, en meg ha mar vettem egy daralot, akkor nem fogom hasznalt, lehet, hogy mar szenne kopott kessel hasznalni.
Remelem most ezzel revbe erek vegre a daralok teren. Akkor a Timemore marad itthon kezinek, es a Comandante is repul, mert nem akarok ilyen draga holmit a fiokban tartani. -
rastacsz
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
A gyári mazzer már annyi? Vagy ez a fio f64evo kés?
Amúgy a gyári mazzer kb 4-500 kg-ot bír, a specko k kezdetűek azért többet.A df64 "dlc"-jét próbálta valaki? (igazából italmill kés, és a profil pár vélemény szerint nagyon hasonlít a 64-es ssp espressohoz)
Az is best buy lehet. Mint a fellow ode v2 kése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- sziku69: Szólánc.
- World of Warships
- Horgász topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- Eladó egy Gaggia Brera automata kávégép, pár apró hibával
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- iPhone 11 64GB 100% (3hónap Garancia)- AKCIÓ
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)