Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PetiCalvus
üzenetére
Használtan láttam F64 evot 165-ért is, az elég jó vétel. Vagy egy Fio F4 kicsivel olcsóbban ill Mazzereket kell figyelni.
-
PetiCalvus
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezek őrlő cserét. Most egy AVX CG1 van GC mellett.
Abban kérném a segítségeteket, hogy mire érdemes cserélni?
- Nem tudom mennyire számít, de inkább sötétebb pörkölésű kávékat iszunk, mint a nagyon világosakat. Nem sokat, átlag napi két duplát (napi 2x19.5g).
- 100-150 között gondolkodom (persze ha van olcsóbb, ami nagyon megéri az sem gond)
- Nem baj, ha nem óriási és nem nagyon hangos, de nem ezek a fő szempontok...
- Nem feltétlenül újat szeretnék, de ha használt, akkor csakis olyan jöhet szóba, mely szükség esetén alkalmas a felújításra. Ár/érték arány miatt még talán inkább a használt felé hajlanék. Hosszabb távra tervezek vele, nem szeretném cserélni jóideig.
- Esetleg van bizonyos márka, amit érdemes választani, vagy elkerülni? Illetve azon belül milyen típust érdemes választani, mert pl. Eurekán belül is van pár féle és gondolom nem véletlenül kerül 2x anniyba az egyik, mint a másik...
Ha önállóan kellene választanom, akkor talán Eureka, La San Marco félékben gondokoznék (persze a kérdésem nem csak ezekre vonatkozik).Előre is köszönöm!
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Végre sikerült beszereznem egy gaggia evo-t. Kezdésnek kézi örlőre gondoltam, egy hario mini mill-re. Jó választás? Jelenleg a gourmetkava.cz-nél találtam. Rendelt már innen vki? Megbízható bolt? A válaszokat előre is köszi!
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Ha rendelsz Behmort és megérkezik, az első dolgod az legyen, hogy lecseréled a csatlakozó dugót egy 3500w-ra méretezett verzióra, persze a vezetékvégeket meg kell cinezni. Én először UK/Eu átalakítóval kezdtem, az első próbánál megolvadt és leállt a cucc. A dob megállt, a forró babok majdnem lángra kaptak, veszett nagy füst volt.
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Gyorsak voltak. 22-én adták fel, 23-án kézben volt.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Akik pár hete írták, hogy várják a behmor-t, szeretnék érdeklődni, hogy megérkezett-e?
Illetve, hogy volt e valmai probléma az uk rendelésekkel?
Pizza: Veszprémben tudok tippet lisztre (1kg: Caputo kék, Barilla, Molino). Nagy kiszerelésben van caputo és egy másik fajta a metroban, viszont az 25kg. Illetve Stagioni "sör"élesztőre is.
-
sz.zs.
őstag
Mivel úgy látom lenne igény, csináltam egy hardcore pizza topikot!

[link] -
bl4ze
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ok, akkor nem csak nálam van ilyen sok tört, sérült szem benne. Maga a kávé rendben van, jaja

-
soldier2
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Nem. Csak a csili Vili kijelző a különbség, és a könnyebb (és megbízhatatlanabb) állítási lehetőség.
-
válasz
Gravity1234
üzenetére
max 40e használtan
-
Gravity1234
tag
BUEK
Catler CG 8010 vs Lelit Fred?
Catler mit tud es mennyit erhet hasznaltan?
Koszi -
esztek ti mást is pizzán kívül?
-
bl4ze
veterán
BUÉK mindenkinek !
Ma bontottam egy Barbera Mago-t, elég rég nem járt már nálam
Meglepett, hogy ilyen sok a törött, sérült szem benne....
Tudom, hogy többen is szoktátok ezt inni innen : jellemző erre a sok törött, apró, sérült
szem vagy épp egy ilyet fogtam ki belőle? (250 grammos) -
kozsy18
tag
Az elmúlt évben felvetett pizzasütési szoksásokra refrektálva:
Mennyire szép is ez, hogy kiderül a fél tagságról, amúgy gyúrjuk otthon a pizzatésztát tisztességgel; a végén kiadna egy új HárdkórPizza topikot

Xabi78
Barilla tipo "0" és 5Stagioni tipo "00" nálam eddig kiválóan szerepelt. Soron következik a Caputo "00"-ás csodája. Élesztővel dolgozom, mert bár a kovászos ízre messze a legjobb volt eddig, sütésnél nem hozta a kívánt szerkezetet. Import liofilizált pizzaélesztőt olaszboltban szerzem (sajnos a Doktorötker száraz, valamint itthoni friss nálam nem működött jól).Sütés:
Légkeverésesben ami a csövön kifér (kb 260°C), felső polcon egy pizzakő, amire a termék kerül, alatta egy tepsi, hogy a sütő térfogatát "csökkentse". Tésztát nyújtás és szósz után (friss, semmi koncentrátum, vagy passata, így nagyobb a nedvességtartalma és a vékony tészta a hosszabb sütésidő során nem szárad ki) elősütöm 2-3 percig, ezt követően feltét (mozzarella nélkül), majd vissza sütőbe és a grillcekászt rákapcsolom 1 percig. Mozzarella tálalás előtt csipkelődik rá.[link, hogy az elnyújtott posztot követően ne legyen még egyszer annyi kép
] krumpli -
haten
tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én idén még sehol sem tudtam inni egy jó kávét.

-
paljoc
tag
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
frozy
üzenetére
Ha még aktuális, én nem javaslom, hogy kitisztítsd a menetet. Mikor elhoztam egy kávézóból a saját gépemet és kicseréltem a késeket, kitisztítottam a menetet, mert 2000 óta ezzel nem sokat bíbelődtek és teljesen belecementálódott az őrlemény. Bárcsak ne tettem volna... Utána lett a késtartónak egy jól érezhető kotyogása, amit végül, nagy nehezen, menettömítő szalaggal sikerült megszüntetni.
-
adp
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Pizzavasat próbáltad? Szerintem nagyon jókat lehet vele sütni, és sokkal olcsóbb megoldás mint ezek a "grillek" Ami télen elég off. Egyébként ez a hőfok dolog így nem igaz, amit írsz, hogy "belépő" rohadtul nem mindegy hogyan és hol adja le bármi legyen az
-
SoundON
tag
Daneeka Papacoffee
Köszi a válaszokat!
Nem lettem meggyőzve a fémfilteres AEROPRESSozásról... -
MPowerPH
félisten
Ha mar pizza, pont pizzasutot keresek... Tudtok ajanlani?!
Sutoben sutest meguntam, grillem is csak 300 fokot tud. Es elvileg a belepo itt 400... -
bbuffy
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Nem hirdeti, mikor van hoz. Sztem hirdetés nelkül el szokta adni.
-
bbuffy
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
Arrébb lesz, pár évig még nem költözünk. Sajnos teljesen bolond vagyok ilyen téren, azért tetszik. De vannak olcsóbb és jó kamadók. Szmókert nem akarok, annyit nem bbq zok, meg nem is füstölök. Főleg hogy épp húscsökkentésben vagyok, a hét felében száműzöm.
Amugy meg ha kell, kintről haverom hordja be a használt tojásokat, nagyon jó áron. -
adp
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
Nem is tudtam, hogy ennyi pizza mester van itt

Hogy teszed fentre? Ez miért jó? a tészta alja így jól átsül?
Nekem sima gáz sütöm van, de ha a legaljára teszem a pizzavasat és arra közvetlen rá a pizzát max fokozaton az alja megég de a teteje még nem pirul le. Lehet így kene próbálkozni? Miben sütöd? -
soldier2
őstag
válasz
bbuffy
üzenetére
Sokáig célkeresztben volt nálam is, aztán ismerőstől elhoztam egy szekrény smokert (.http://ironblock.hu/index.php/13-smoker/86-cube-pro-smoker#cbpf=.Szekr%C3%A9ny-Smoker) Ha sokan vagyunk jól jön az extra rács, cserében pizzát nehezebbben sütök benne (bár elvileg kenyeret lehet, még nem próbáltam). Az biztos, hogy kávékészítésre, pörkölésre alkalmatlan
-
mgy
senior tag
Az év utolsó napjáig kellett várnom a legnagyobb kávés hullámvasútra, de megérte...
Nem tudom, kóstoltátok-e filterben a CM-es Frinsát, elég mókás kávé! Direkt nem olvasom el az ízjegyeket előre, hagyom magam meglepni. Azt láttam, hogy anaerob, meg natural, ez nekem nagyon kedvenc vonal, tegnap megcsináltam az elsőt, belekortyoltam, és majd kiesett a szemem, EZ MI?
Nagyon másra számítottam, így nem is igazán örültem annak, amivel találkoztam, a pohár végére lett picit kellemesebb. Ma reggel nyitottan - vagy inkább felkészülve az új élményre - ültem le vele, és míg ittam, végig fülig ért a szám (nem, nem csak addig). Most olvasom a weboldalon, mit írnak róla: "meghökkentő ízei semmi eddigi kávéélményünkhöz nem foghatóak". Ez 10000%-ig igaz. Nagyon rendben van, nagyon örülök neki, h ez jött az előfizuban!
---
Ma megkaptam a 19 grammos csomagjaim is, kíváncsiságból bontottam a gésát, hát, legalább elmondhatom, volt már ilyen is. Nem tom, lehet az elkészítéssel, vagy velem van a hiba, de nem tűnt túl sokrétűnek, kicsit még próbálkozok, hátha okosodok valamit. -
sz.zs.
őstag
válasz
bbuffy
üzenetére
Szerintem nem éri meg a 3x-os árat a kinai Auplex, stb. klónókkal szemben. Nekem is utóbbi volt, teljesen tökéletes. Igaz most váltottam Broil King KEG-re, de csak a könnyebb hordozhatóság miatt. 130 kg vs. 50 kg...
bl4ze: Hawaii pizzára muszáj tenni, ha úgy kéri a vendég
-
bbuffy
senior tag
válasz
verti1
üzenetére
Jó lehet. volt a felügyeletem alatt komplett pékség, kitanultam ott én is mindent kb. voltak külföldi vendégek is, nagyon sok okosat mutattak.
Persze csak 00 liszt, nem fontos mindig hogy lassú legyen, az olaszok sem három napoznak sokszor. ez már csak plusz. Gianni is max egy napot mondott nekem anno. Legfontosabb, a liszt és a jó sütő/sütés.
Na befejeztem. Amugy itt is ezer igazság, kenyérbe bele se menjünk.
-
verti1
tag
Xabi78, bbuffy:
Pizzat csak 00-ból. Ez nagyi titka volt, de akarok keresni valami itthoni forrást friss 00-ás lisztre. A lassú kelesztés a titok. Vaslap, maxon a sütő 1 órát és utána mehet a sütés, de így is kevés a hő. Akarok venni egy gázos Ooni pizza sütőt.
-
sz.zs.
őstag
Gigamegaoff
Gyertek a Pizza Zóna Fb csoportba! -
Warloo93
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Na kész a szalámi shot.
17g nicaragua rio coco medium light (sca-68). 1hónapos pörkölés, 2 napja nyitottam a zacsit.
4x10g részre osztottam, az első csepptől számiítva 30 másodperc alatt jött le.
1. Brutál erős citromlé
2. Első pillanatban finom édeskés kávé, citrom utóízzel
3-4 nagyon hasonló talán ilyen amerikano feeling kesernyés tucatkávés utóízzel.
Nem lettem okosabb sajnos, de megpróbáltam
[link]
-
ribarszki
őstag
válasz
Xabi78
üzenetére
+1 a pizzavasra! Igaz én vágattam egy helyi fémmel foglalkozó cégnél 1cm vastag acéllemezt, de zseniális. Kenyeret és pizzát is csak azon sütünk. Kovászos pizza, 72 órát pihen a hűtőben, majd 3 percet sül a vaslapon, 260fokon és olyan leopárdmintás lesz az alja, mint a kemencében sültnek. (Előtte 40percig melegítem a vaslapot 260fokon)
Lisztben ez félbarna, [szápári] liszt, kovásszal.

-
frozy
csendes tag
Otthoni pörkölők! Zöld kávét kitől vesztek? Szegedet találtam eddig, de jó lenne más forrást is kipróbálni. Köszi!
-
verti1
tag
CB:
Ez olyan mint a kávé, tiszavirág életű. 10 perc után már nem az igazi, helyben kell enni.
bbuffy:
1gramm élesztő van 800 gramm lisztben, 2 nap a hűtőben. Hasonló nagyon a kovászhoz.
-
válasz
üzenetére
gyerekek, tegnap finoman szóltam, ma akkor picit erélyesebben: ez a teljesen fölösleges, buta téma egészen addig lesz életben, amíg életben tartjátok. tegye már meg mindenki, hogy elengedi.
mellesleg a vadakról én írtam. ez valami burkolt cseszegetésem? csak kérdezem, teljesen békésen, egy bazinagy fityegő banhammerrel az oldalamon.
-
Toobee
veterán
Közben néztem egy Fellow Ode videót, abban mondta az ürge, hogy akinek van ilyen darálója, önköltségi áron vehet majd hozzá új kést, ezzel akarják orvosolni a túl durva őrleményt. Nekem ezzel mondjuk nincs bajom, de tuti beszerzem hozzá, kíváncsiságból. Pici, 10g-os dolgokat nem csinálok, akkor lehet jelentkezne nálam is a gond, az viszont igaz, hogy a legfinomabb állás közelében vagyok. Illetve az őrleménytartó teteje is más lesz, ezt is lehet majd venni. Elvileg a feltöltődés miatt, de két csepp víz és ezzel sincs gond. Kíváncsi leszek, hogy mennyire önköltségi az az ár.
-
Warloo93
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Na ezt holnap meg is próbálom.
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
"Ami a szemnek néha nem tetszik, az attól a nyelvnek még lehet kedves." mintha egy topless bár reklámját olvasnám
-
sz.zs.
őstag
válasz
frozy
üzenetére
Mi amikor ketten kávézunk, akkor a 21 g-os vst-be megy 22-24 g közepes pörkölésű olaszosabb blend, ebből lesz kb. 60 g ital, ezt osztom ketté, mert a zasszony nem issza a világos pörit. Ha egyedül kávézom akkor a 18-as vst-be megy 19-21 g világos pöri , ebből lesz 36-38 g ital.
-
-
Szabász
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A mostani rendeléssel én is így jártam! Úgyhogy saját blend-et kevertem
. Az olajos sötétet, közepessel keverem 30/60g arányban (90g kerül a babtartályba)
. Így meglepően jó eredményt kaptam, eltűnt az égett keserű íz. -
frozy
csendes tag
Ti amikor ketten kávéztok, akkor csészénként 18-20g-ot engedtek, vagy inkább 2 dupla készül 36-40g itallal/csésze? Olyan kevésnek tűnik még az a 20g is...
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Persze csak vicceltem
magamon amugy eszrevettem ezt, az elso kavegepem megvetele elott azt gondoltam en mar mindent is tudok. -
válasz
Toobee
üzenetére
Nemnem, ilyen basic user error nincs

Kínomban már mézesüvegben megy fagyóba nulladik percben szétporciózva. Asszony csak kinevet gúnyosan és mondja, hogy ő elmegy szoptatni, altatni és hajat mosni, másfél óra múlva kérne egy kis kv-t.
Általánosan vagy kevés a krém, vagy gyorsan folyik át, vagy mindkettő, vagy ha tökjól néz ki és le is folyt 25-35s alatt, akkor meg savanyú/keserű. De amúgy is persze
Bármilyen ízhiba előállítását elérhető áron vállalom!
Mielőtt a többi hibámra térnénk: bohóckodom a 100forintossal, tűvel oszlatás (bár nem rögös), disztribuzi, tamper, papír a szűrőre, fejöblítés, apámf@asza viharlámpával.Koxx
I beg your pardon..?
jaa látom már. Nem hinném, én előszeretettel ostorozom magam akkor is, ha értek valamihez. A kv készítéshez egész biztosan nem értek különösen, de azért ez otthoni szinten nem igényel barista vb tudást alapból, azt gondolom. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem lehet, hogy van egy kis Dunning–Kruger effektus?
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hozzám jöhetsz bármikor, ha gondolod ( már amikor itthon vagyok
), bár innen messze van a Pest is
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
GC rézbojleres, omron pid, 90 fokon a beállítás, de van 2 fok offsetem, tehát, 92 fok pid alap beállításokkal. 2 napja még 92 fokon volt a pidem, de így határozottan jobb lett. Néha a túl magas hőmérséklet okozza a hibát ezeknél a gyümis kávéknál. Azt gondolnád, hogy savanyú, ezért feljebb veszed a hőmérsékletet, ott meg keserű. Igazából meg lejjebb kéne venni. Így jártam már többször.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ha addig vársz,tényleg kapszula lesz a vége
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem dögleszted le őket a szekrényben? Én fogyasztok mindent, de nem szedem szét a csomagot. Fagyosan mérek, azt darálom. Nekem bevált, bár biztos van hájendebb' verzió.
-
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
veszprém
nálam nincs para,jöhetsz ha akarsz
-
válasz
iatti
üzenetére
Mijaza Vp?
Előző kör sötét oldal volt, illetve blendek. Vágytam újra a fénybe, de én a sötétekkel is tudok szívni simán. Bennem biztosan van hiba bőven, csak nagyon zavar, hogy már viszonylag kiműveltnek beképzelem magam és unom a banántot.
Nembaj, nem offolom szarrá a topikot tovább. Majd ha elmúlik a pestis, megkörnyékezem valamelyik pesti tudort, hogy főzzön nekem egy hasonló riggel és guvvadt szemekkel figyelek. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ezt a világos pöri próbálkozást tényleg akarod,vagy próbálod követni a nagyokat?
nálam még a sötét pörinél is időnként érzek kifogásolni valót
persze ahogy bejáródik az nz, egyre jobb. most hogy olvastam py sárgabarackját meg eperjét,még a végén rápróbálok. eddig csak a csokó madnesz,locavore,hello szicíliát próbáltam. valakinél meg kellene esetleg lesni a készítést. hátha nálad van a hiba,nem a gépben
ha jársz Vp-ben esetleg nyomunk egy sötét pörit
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
Állásajánlatok