Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Sci
őstag
Na eddig lehet, hogy fals elvárásokat támaszottam a GC vízterítéssel kapcsolatban.
Nekem ez a felsőszűrő volt, mint "ipari": [link] És ez az "igazi ipari"? [link]Illetve akkor múltkor kitárgyaltuk, hogy a Danettis 6 lyukú réz felsőszűrő tartó az nem ajánlott a 6 lyukú nikkelezett réz helyett, de mi a helyzet a 4 lyukú Expolygonos rézzel?
Érkezőben a gyári felsőszűrő is, szóval azzal is ki tudom majd próbálni.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Crondore
tag
Brassilia/Rossi rr55 od c/c őrlővel van valakinek tapasztalata, véleménye?
-
SoundON
tag
válasz Peti...(16v) #103285 üzenetére
Lassan 1 éve Bestprotectezek otthon és nagyon szeretem arra amire használom, azaz csak presszóra. Szerintem arra tökéletes!!! Filterre viszont nagyon nem jó és sima csapvíznek is ihatatlan szerintem.
A Bestmax Premium viszont mindháromra 90%os, tehát akinek nem csak presszóra kell annak szerintem ez a jobb. Konkrétan a csapból jön a DMes 20/40 dizájner víz amivel pancsoltam régen, ráadásul inni is lehet.Ahogy írtam csak tesztelésre vettem tehát ezért adom el. Én CSAK presszóra maradok Bestprotectes.
A szupermenő persze a 2in1csappal egy ilyen egy olyan lenne
[ Szerkesztve ]
-
72lakiluk
tag
válasz iatti #103282 üzenetére
Először én is úgy gondoltam, hogy a 60-asra megyek rá, de aztán maradtam a 47-esnél. Múlt héten vettem 25 db-ot. Két negyedkilóshoz elég. PY Guatemalát 19.5g-ból főzöm, simán belemegy. Eredetileg a sötétebb klasszikot nem akartam fagyasztani, de aztán mégis inkább kiporcióztam azt is. Pár napja bontottam Mocambo Supremát, amit bő 17g-ból főzök, az is belefér
-
RetepNyaraB
veterán
-
WarLock07222
tag
válasz RetepNyaraB #103281 üzenetére
Nekem Simplicity van, szóval nem biztos, hogy 1:1-ben hasonlíthatóak az értékek, de mondjuk espresson 2.7-3.1 között járok (17-19g), addig egy 15-16 grammos filterhez mondjuk 4.5-4.8 között mozog a beállítás.
-
iatti
aktív tag
válasz WarLock07222 #103279 üzenetére
köszi,ezt az oldalt már megtaláltam keresővel,de itt nincs 60ml. a 18g körüli adagoknak meg ahogy visszaolvastam,pici a 47ml-s.
-
RetepNyaraB
veterán
Némileg láma kérdés és bocs, csak azért ide, mert több a tapasztalat, mint az amatőr csopiban:
sose filtereztem, most megjött a Switch. Namost Phoenixen presszóhoz képest mondjuk egy egész plusz kör durva irányba az már jó őrlemény kezdetnek? Vagy mennyi az annyi?
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
djboris
csendes tag
válasz Krajcsi #103277 üzenetére
Maga a vízkészítés nem nagy macera. Beöntöd, bekapcsolod, vársz.
Inkább idô lehet kellemetlen, amíg elkészül a víz, az eltart egy darabig.
A macera inkább a vízkôtelenítés alkalmanként. Mert vízkô az bizony keletkezik benne rendesen. De ennyi túlélhetô számomra, hogy van mindig elérhetô desztvíz. A kávés fogyasztásom az irodában és otthon is bôven fedezi. -
iatti
aktív tag
mostanában valaki írt címet mézesüvegre,de nem találom. tudtok segíteni? vagy esetleg veszprém-fehérvár-környe-tata útvonalon bolt cím lenne? három év után azt hiszem ráállok én is.
-
Krajcsi
csendes tag
válasz soldier2 #103269 üzenetére
Alapvetően tisztában vagyok én is ezekkel, amiket írtál, ezért is írtam, hogy végereményben az íz dönt.
Jelenleg éves szinten 20 karton Norda fogy el, az 120 db műanyagpalack.Desztillált vizet házi desztillálóval csinálnám, ami "csak" áram fogyasztás. Viszont sok-sok macera, ezért jött számításba a BWT bestprotect patron, na meg az itteni ízre vonatkozó ajánlások miatt.
Illetve hajt a kiváncsiság is, mivel idáig csak Norda vízzel ittam a kávét.
Igazság szerint em tudom, hogy mi lenne a jó döntés, de a lényeg, hogy legyen finom a kávé
-
soldier2
őstag
válasz Krajcsi #103267 üzenetére
Szép elmélet a Műanyagmentesség, de azért ha végiggondolod itt sem mind arany ami fénylig. Nem mértem grammra de egy bwt szűrő súlya többszöröse az 5l-es pet palack súlyának, amit ráadásul újra is lehet hasznosítani (ennek jó része a gyanta persze, de az sem a természetből ugrik bele). A desztilláló energiafogyasztása meg szintén nem elhanyagolható (már ha a DM-es desztvizet is nem ugyanúgy gyártják, a RO ilyen szempontból tisztább). Ha csak kávéra kell akkor azt hiszem nincs értelme palackos desztvízről váltani, ha viszont másra üs szeretnéd használni (bármilyen okból) akkor nyilván előz a bwt (vagy bármilyen vízszűrő rendszer.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Krajcsi
csendes tag
Ez a bajom nekem is, hogy szeretnék Nordától megválni a műanyag mentesség + kíváncsiság miatt, de nem tudom, hogy milyen irányba induljak el.
Bestprotectben az egyszerűsége a vonzó, illetve az itteni pozitív vélemények.
A desztillált vizet pedig házilag oldanám meg, de akkor hetente kell desztillálni, valamint kevergetni. Viszont így nincs műanyag és lehet kísérletezgetni is.Ezért reménykedem abban, hogy akik ismerik a bestprotectet és a kutyulást is, tudnak segíteni az íz kérdésben. Végső soron az döntene nálam.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz SteelCowboy #103263 üzenetére
*Barista Hustle-t akartam írni.
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
Wolfy999
tag
válasz Krajcsi #103255 üzenetére
En egyelore elvagyok nordaval, ugyhogy mindenfele gyakorlati tapasztalat nelkuli filozofalas, de azt gyanitom, hogy sajat magad altal desztvizbol kevert vizet nem tudja lenyomni a BWT izben. Barmilyen patron kimenete fugg a bemenettol, illetve attol, hogy epp mennyit allt benne a viz vagy mennyire van a patron elhasznalodva. Tehat a patron kimenete nem tud 100%-osan konzisztens lenni. Valoszinuleg a halandok szamara tokeletes eredmenyt tudnak ezek a patronok, de ha megtalalod a tokeletes receptet, akkor a keveressel azt tudod tartani. Ettol fuggetlenul en pl inkabb azt nezem, hogy az eleg jo megoldasok kozul mi az ami az eletembe legjobban beleillesztheto. Amig 5 percre laktam a bor es viztol es meg nem zartak be nekem ez a norda volt. Most viszont vacilalok a bwt patron es a kotyvasztas kozott en is.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz Krajcsi #103255 üzenetére
Olyan vizet nem fogsz találni, ami mindkét hardverből a maxot hozza ki. Szerintem presszóra valamelyik patron (egyéni ízlés kérdése is, meg gondolom azé is, hogy kinek milyen a hálózati víz, amit átküld rajta), filterre viszont elnézve a fórumot, a legtöbben keverik.
Én eddig presszóra csak a home-barista recepteket próbálgattam, de hamarosan egy Bestprotect lesz a befutó, mert az egyszerűsége és a hulladékmentessége számomra vonzó, másrészt annyian dicsérték itt a fórumon, hogy "ennyi ember nem tévedhet" alapon megpróbálom. Remélem, én is kiérzem majd az ízbeli változást.We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
Gosti
csendes tag
válasz McNamara #103256 üzenetére
Jónéhány őrlőhöz volt már szerencsém (Mignonhoz is), és az értelmezhető méretű/árú egyedek közül - eddig - a BB005 a favorit nálam. Viszonylag nagy átmérőjű (48mm), kúpos őrlőmű + szelíd (900/min) fordulatszám, fokozatmentes őrleményfinomság-állítás (sajnos, gyári skálázás nincs, de megoldható a tuning), jó őrleményminőség. Kb. 5 éve használom, eddig nem tudta senki kitúrni a helyéről. Talán egy NZ...?
yeahhh
-
Krajcsi
csendes tag
Sziasztok!
Ha kizárólag ízre fókuszálunk, akkor xy recept szerint bekevert desztillált víz, bestprotect vagy bestmax premium patron a legtutibb?
Flair classic es Hario switch a felhasználással.
Köszi előre a válaszokat
-
MODERÁTOR
válasz Kulbi #103250 üzenetére
Igen arultam egy ideig. Alapvetoen nem lenne egy rossz gep, de a gozkar sztem csapnivalo. Vizteritesen is lehetne javitani. A hostabilitasa viszont tenyleg jo, a hangja is rendben van, amugy mindent konnyu allitani rajta.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Kulbi
aktív tag
Te árultad a Steel Uno Pid-et? Mi volt vele a tapasztalat? Hőmérséklet?
Nekem volt egy Ascaso Steel Uno pid nélkül. Vannak megoldások benne amik nagyon tetszettek: jól néz ki, víztartály, kis energia felhasználás, gyors. Az újabbakban már sok mindent javítottak pl. külön pohármelegítés, fények...
Valahogy nekem nem volt az igazi, nagyon zavart, hogy brutál hangos (az újak már lehet nem?), addig nem is tudtam milyen rossz amíg meg nem lett a Marax. Arra gyanakodtam, hogy a hőmérséklet nem jó. De most ugye a pides elméletileg szuper ezen a téren. Ja és sokkal jobb mint a Mara ezen a téren.[ Szerkesztve ]
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
Kulbi
aktív tag
Az Ascaso Steel Duo Pid elég jól szerepelt:
[link]
Amit kiemelnek az a hőmérséklet stabilitás, kávéfőzés közben és 5 egymást követő kávékészítés során is. Sok nagy e61-es HX-es gépet is megszégyenít<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
Warloo93
tag
Esetleg ez ? Egy szlovák fórumozó szerint jól működik az auto stoppere is. [link]
[ Szerkesztve ]
-
bluesfan
tag
válasz Peti...(16v) #103242 üzenetére
Én itt vettem, bár akkor még olcsóbb volt. De legalább a szállítás ingyenes.
[ Szerkesztve ]
-
Peti...(16v)
tag
Ezzel az a baj, hogy presszózáshoz nagyon nagy, a legtöbb csepptálcáról a fele lelóg, és így alátámasztás hiányában pontatlan.
Én is keresem a megfelelőt, egy olyan kellene, ami méretre akkora mint az sz.zs által linket második (ilyet használok évek óta, tök jó), viszont legyen benne stopper. Eddig csak ilyen nagy batárokat találtam, vagy ha kisebb, arra meg csak egy csésze fér.
Az eddigi egyetlen befutó a Brewista, de az meg elég drága (30+) és nem is nagyon találok itthon, de még az Eu-ban sem... Valakinek tipp esetleg? -
Ármester
Üdv!
Eureka Mignon Specialitá végén található 15, 16, 17 típusjelzés csak méretbeli különbséget jelöl?
-
TOZ
addikt
HUF 3,527.01 22% Off | 3kg/0.1g 5kg/0.1g Drip Coffee Scale With Timer Portable Electronic Digital Kitchen Scale High Precision LCD Electronic Scales
https://a.aliexpress.com/_mqEgZCH
Celnak megfelel... -
bbuffy
senior tag
válasz kfjoco #103235 üzenetére
Ha nem fontos a top kategória, és nem akarsz filterezni rajta, akkor a pár ezer ft os kis ékszermérlegek is kiszolgáknak. Kicsit feljebb aliról Timemore már elég jó. Vagy vannak noname mérlegek is 20 dollár körûl. Eu s raktarral hamar itt vannak.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
kfjoco
csendes tag
Üdv.Tudnátok ajánlani megbízható mérleget esetleg van valakinek eladó?
-
SoundON
tag
Ár alatt eladnám most pénteken bontott BWT Bestmax Premium V patronomat, amit csak kíváncsiságból vettem.
Akit érdekel privát keressen. -
senior tag
válasz mjxb90 #103227 üzenetére
Minimum a duplájára fel fog még menni a licit A tapasztalatom alapján, pláne hogy vasárnap este jár le, olyankor sokan nézik és akkor még rájön a 27 % áfa + a szállítás ami még 12 000 Ft. Jah és még a szállításra is rájön az áfa…
Azzal a Babyvel csak annyi a baj, hogy ez már a műanyag OPVs verzió, ezenkívül vannak benne olyan gumicsövek amik előbb utóbb meg szokták adni magukat. Babyből jobb a régebbi.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mjxb90
csendes újonc
nos, a Faema-t már nem is látom, viszont ez még aktív: [link]
vélemények esetleg? -
mjxb90
csendes újonc
-
stereofan
tag
válasz mjxb90 #103225 üzenetére
igen, javasolt típus!
réz fejbojler, jó minőségű belső, tuningolható is.
a másik fórumon keress rá, elég jól be van mutatva a gép.
ha szemre bejön ez a forma akkor érdemes megnézni,
szép állapotúnak tűnik.
a darálót nem ismerem, de az valamilyen kisebb síktárcsás gép.lehet ehhez mások jobban hozzá tudnanak szólni,
szerintem sokaknak volt már ilyen tuningolt gépe itt.[ Szerkesztve ]
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
Nutra
tag
válasz JackFeryll #103219 üzenetére
Nem pörkölő ugyan, de az egyik kedvenc boltom megfelel az 1. pontnak (amiknél nem írja, abból nem is nézem).
-
brumi1024
veterán
CM-ből, Roastopustól, PY-tól mindig frisseket kaptam.
-
RetepNyaraB
veterán
Gyakorlatilag minden kispörkölő friss árut ad (Mordornál (AVX) ez nem feltétlenül teljesen igaz, néha 2-3 hónapos a pöri, többnyire akciósan; de ő is kifejezetten jelzi, ha új a cucc). Pl. Pallyotz kb. neked pörköl rendeléskor. Konkrétan persze nem tudok okosságot mondani
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Szabász
csendes tag
Ha már kávékalmár, a Brasil Panorama Farm 10pontos!!!
-
JackFeryll
őstag
válasz RetepNyaraB #103216 üzenetére
Ajánlanátok olyan pörkölőket ahol lehet tudni internetes rendelésnél hogy 1.mikori pörkölést rendelsz, 2.mikor lesz a következő pörkölés ? Kávékalmárnál ez teljesen tiszta. Jobb esetben kávézóban vásárlásnál is rajta van a csomagoláson.
[ Szerkesztve ]
-
WarLock07222
tag
válasz RetepNyaraB #103216 üzenetére
Én szoktam. Bár nem rendelni, hanem helyben vásárolni, mert pár utcányira van csak. A szokásosnál talán kicsit világosabbra húzzák a kávéikat, bár én alapvetően világos pörkölés párti vagyok, szóval ez leginkább az örömömre vált.
Egyébként nagyon konzisztensek abban, amit és ahogyan csinálják. Még nem csalódtam egyik vásárral sem tőlük. Filterben is finomak a pörköléseik, illetve espressoban is hozzák, amit hozni kell. Szerintem az áraik is jók (nem csak a kávéban, hanem eszközökben is).
-
RetepNyaraB
veterán
Téeszből
aki szokott pörköltöt rendelni, van véleménye és meg is osztja?"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bbuffy
senior tag
Urak!
Dobtam fel par kávés cuccot, hátha vkit erdekel ezekből vmi.
[link]...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
stereofan
tag
rézbojleres faema family szett a jófogáson 38eFt-ért
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
senior tag
válasz mézespálinka #103209 üzenetére
nem a kazánt szoktam befogni, hanem a gőzcsapot, úgy, hogy rátekerek a menetre egy hollandert, hogy ne serüljön.
-
senior tag
válasz mézespálinka #103206 üzenetére
Csak a 2 imbusz fogja , viszont össze tud gyógyulni nagyon. Lehet hogy le kell venned a kazánt is, aztán a satu lesz a te barátod...
-
Dare2Live
félisten
Kézi örlőt keresnék kotyogó (brikka) és esetleg presszohoz 30Kig. Javasolnátok párat? THX
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
GC gőzcsapját hogyan kell szakszerűen leszedni? 2 torx rögzíti a kazánhoz, az oké viszont mást nem látok. Ellenben nem igazán akar lejönni. A robbantott ábra alapján sincs más. Viszont ennél erősebben nem merem feszegetni. Van valami trükk? -
Tomi_Sci
őstag
válasz stereofan #103201 üzenetére
Gyári felsőszűrőt is rendelek, mert az enyém elég kopott volt, ezért egyszer sem használtam. A négyes nikkelezetten az iparival (hát még az IMS-sel) nem értem el olyan szép vízterítéseket, mint itt sokszor láttam a többiektől.
Köszi a a kávé ajánlást
#103202 Ketchup2020: Akkor én csak a pozítvan nyilatkozó kommenteket találtam meg, de ha rögtön ketten javasoljátok, hogy maradjak a réginél, akkor az lesz Kávékat szintén köszi!Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
soldier2
őstag
válasz WarLock07222 #103200 üzenetére
Hétvégénként kávézva
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Ketchup2020
lelkes újonc
válasz Tomi_Sci #103199 üzenetére
Szia, szép napot. Én kb egy éve járok hozzájuk (közel lakok hozzá). Általába a columbiait és az el salvadort szoktam venni. Nekem bevált. És tényleg mindíg friss pörkölések.
A gaggia felsőszűrőtartóból a gyári alut tartják a legjobbnak (kúpos furatok) és a felsőszűrőből is a gyárit tartják a legjobbnak. Itt a fórumon volt már szó róla többször is (keress rá régebben volt) . A hatlukú állítólag nagyon kráteresíti a pogácsát. Volt aki egész speckó kétrészes tartót készítetett magának rézböl. Annyira nem volt elégedett a hatlukú rézzel.[ Szerkesztve ]
-
stereofan
tag
válasz Tomi_Sci #103199 üzenetére
bean on tt 8020 amit ajánlanék,
korábban kóstoltam onnan,
semmi különleges extra, de jó minőségű és friss volt.gyári felsőszűrőt is dícsérik az ipari mellett.
a négyest hagyd fent inkább,a
a felsőszűrő rögzítőcsavarral lehet egy kicsit "finomhangolni".minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Házimozi belépő szinten
- Filmgyűjtés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Vicces képek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.