Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
GRoby csak Bp. -n szallit ki? Neztem a Nordat, de minden egyes shop csak Bp.-n belul terit.
-
sz.zs.
őstag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Van valami 57 körüli tamperem, de nem tudom a pontos méretét, este megmérem.
-
WarLock07222
tag
Halihó!
Valakinek esetleg Budapesten van 57.4mm-es tampere, amit próba-fittelhetnék a Robot kosarába? Az biztos, hogy az 57.35-ös kiválóan illeszkedik, de jó lenne egy minimálisan nagyobbat is bepróbálni. Nagy segítség lenne számomra

-
válasz
phranxinatra
üzenetére
igen
-
válasz
phranxinatra
üzenetére
lenyomod a kart (összenyomod a rugót), aztán elengeded és a rugó dolgozik. ha akarod, közben kézzel is húzhatod felfelé, rásegítve a rugónak. szoktam is csinálni.
-
soldier2
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Melyik Olypiára gondolsz? A Robot és a Cremina full manuális gépek, ott a kávépogácsára érkező víz nyomását a karod biztosítja. Az említett gépeken ezt egy rugó adja, neked a rugót kell felhúzni (ezért viselkedik fordítva a kar). Hasonlóan működő rugós karos gépe van az Olympiának is (most épp Cremina SL néven ha jól tudom).
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Én már azt sem értem, hogy ezen miért nem úgy működik a kar, mint mondjuk a Roboton vagy az Olympián.

-
MPowerPH
félisten
válasz
M_Atts.caffe
üzenetére
En most a bottomless portafilter -t hasznalom, 18-18,3g kaveval. Ez ugye a legnagyobb, 19g -ig hasznalhato.
Nem kirohogni, jelenleg egy Comandante C40 MK3 -asom van.
De tervben az elektromos. -
M_Atts.caffe
lelkes újonc
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én még mindig 1 adagos szűrővel csinálom, így nem mérvadó.
Előáztatás nélkül 33-34 mp, 1:2,5 arány. Kb ezt célzom be és ennyi is lesz.
Ezen kívül a nyomással szoktam játszani és a hőmérséklettel.
A darálással biztosan tudod csökkenteni az időt. Milyen darálód van? Fokozatmentes? -
MPowerPH
félisten
válasz
M_Atts.caffe
üzenetére
Mennyi ido nalad 1 shot? Akarhogy, nekem nagyon elnyulik itt, a standard 25-30s az felejtos, foleg, ha en is a linkelt profil alapjan csinalom.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
norkov84
üzenetére
Csak úgy bekapcsolva 45-60 perec legalább. Még soha vagy k rég nem mértem asszem. Gyorsítható 25-30 percre, ha vakszűrővel ráengedem a bojler vízét a fejre és benttartom addig, míg át nem adja a hőt. Akkor elereszt és új "hőcserélés". Ha sietős, akkor így. De akkor ott kell lenni mellette, max pirítós kenegetés és szalámiszeletelés fér be a menetek közé. Nem vállalhatatlan procedúra, de napirenden nem csinálnám. De annyira élvezetes a gép, hogy az üzemben ez dolgozik a legtöbbet. Haknikon is szenzációsan teljesít.
-
MPowerPH
félisten
válasz
M_Atts.caffe
üzenetére
En pont ehhez hasonlo profillal kiserletezem. De a daralo allitasa miatt kezdem ujra. A 25s az meddo, preinfusion -al(5+10s) egyutt 50s korul van egy shot, de meg ezt is keveslem. S1 -el 45s korul talaltam el a nekem megfelelo izvilagot. Itt van a plusz, hogy bele tudok nyulni a flow -ba.
En is dark roast -al dolgozok. -
M_Atts.caffe
lelkes újonc
válasz
MPowerPH
üzenetére
Eleinte nekem is furcsa volt, hogy sokkal finomabb darálás kellett (ulka pumpás gép után) és jobban büntet minden kis hibát. Gőzcső végére 2 db idomot adtak. Próbáld ki mindkettőt!
Előáztatáskor teljesen fel kell engedni a kart, a beállított idők után indul a "normál" csapolás. Nálam 5+5 s van beállítva, így könnyebb a végén a teljes időt kiszámolni/átlátni.
Ami még furcsa volt, hogy előáztatás végére elég változatosan áll be a nyomás. Azonos kávénál biztosan a tampereléstől függ...
Esetleg itt érdemes profilokat nézni, a különbség, hogy nálunk a 2x360 fok helyett összesen kb 200 fok van. -
MPowerPH
félisten
válasz
M_Atts.caffe
üzenetére
Ma mar sokat szoszoltem vele. Most meg a profilozast tanulom, az meg nagyon uj. Na meg ugy nez ki, hogy az a daralasi fokozat, ami az S1 -hez jo volt, ide mar tul durva.
Eddig pozitiv, bar a gozoles az nagyon hangos. Az alap 2 lyukas veg pedig gyenge, azt mindenkeppen lecserelem. Filozok meg tuning szuron, nem tudom ehhez mibol lehet valogatni.
Eloaztatasnal teljesen fel kell engedni a kart? 5s -et lottem be, 10s varakozasi idovel. Csak mert aztataskor elcsoppen.
-
norkov84
tag
Kalmár decaf tapasztalataim:
Sokat küzdöttem, hogy a szokásos előáztatós - rugós karos profilt célozzam meg a lefolyással. Ez végül nem nagyon jön össze, de úgy érzem kezdem kiismerni így a második zacskó végére

Nálam az előző recept, ami bejött: 2.4.0 Kinu állás, azaz a többi Kalmár kávéhoz képest nálam kb. 2.5 számnyit finomabb (azaz 2.6.5 helyett). IMS 12/18 szűrőbe 17.5g, 92fok fejhő és 10s előáztatás 1-1.5baron, majd nyomás lassan fel 7-7.5-ig. Innen viszonylag hamar le 6barra, és ott kitartva szinte a csapolás végéig, 1:2 arányú italt megcélozva, kb. 40s alatt a nyomásfelépülés után. Eredmény: nagyon brutál konyakmeggy íz.
Ezzel szemben ma kíváncsiságból 2.5.8 Kinu állás, szűrő, kávémennyiség, hőfok változatlan, viszont lassú nyomás-felépülés 7-7.5-ig (kb. 10s az óra megmozdulásától kezdve, azaz kar indítás után kb. 15s-ig), és így hagytam nyitva a szelepet a teljes csapolás alatt, ugyanúgy 1:2 arányú italra, hasonló idővel. És a lényeg, így is nagyon finom konyakmeggy ízt hozott, talán egy kis marcipán/mandula beütéssel. Szóval elég tág határok között hozza amit kell

Bátran tudom ajánlani, ha valaki friss és jó decafot keres, de a lefolyáson ne nagyon rugózzatok, ill. crema sem lesz sok, vagy tigriscsíkok, cserébe szerintem finom.

Rendeltem is gyorsan újabb adagot
-
M_Atts.caffe
lelkes újonc
-
norkov84
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Komoly egy dög ez a Pro800. Mennyi idő alatt melegszik be ez a fej egyébként?
Az E61 nálam érzésre úgy 30 perc után már totál jónak tűnik, de lehet elég lenne neki 20 perc is, nem szoktam ezen "versenyezni", a 30p nekem belefér. -
norkov84
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Nem is szeretnék
Így a flow controllal úgyis "le tudom szimulálni" nagyjából a rugós karos profilt, és elég kényelmes használni.BTW:
Az utóbbi hetekben letekertem amúgy az OPV-t 7.5-8 barra, kíváncsiságképp. Nem érzem azt az azonnal arcomba robbanó gyümölcsösséget, amit a Wizard által linkelt egyik oldalon írtak (6bar mellett), de tény, hogy kevésbé "karcos" a kávé, mindenképp más kicsit.
Próbáltam 6-6.5 baron is, az az én ízlésemnek már kicsit messzebb volt a "megszokott" eszpresszó vonaltól, így vissza emeltem 7.5-8-ra.
Fenti beállítással úgyis max 7-ig engedem előáztatás után, innen megyek le kb. 3-4-ig a csapolás során, nagyjából lineárisan. SEP és Acia nélkül csak hasra, de a 100e-s mérleg már az én gyomromat is megfekszi, és még ehhez jönne a SEP. Így marad az "érzésre"
-
Crondore
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
minden relatív, nyilván egy 500 km-t futott bentayga zseni vétel 40m ft-ért, kihagyhatatlan. mégis kihagyjuk páran.

a makulátlan la peppinát átveszem viszont, egy igazi fórumos barát mindig ott segít, ahol tud!!
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
az csak ürügy volt
, 1500 eurót én nem adok gépért. tényleg még mindig kifejezetten zamatos, remek kávékat kapok faterom 40e ft-os qm 0650-jéből. -
Kávé Kálmán
tag
válasz
Parci
üzenetére
A Pro800-ban a roto kábé arra lenne jó, hogy tutti meghúzd Magad, ha meg akarnád emelni. Emlékeim szerint 2-3 húzásonként tölt utána a bojlernek. Kb 5-10mp-es közjáték. Azaz semmidesemmi köze a kávékészítéshez. Az üzemben is hálózatra van kötve. Zajmentes működés. Eszelősen jó fej, de kell neki idő, hogy bemelegedjen. Mára már jobban ismerjük mint a gyártó (https://www.rubinetterie-condor.it/) vagy a kávégépgyártók, akik a gépükre rakják :-). Kis kiontott belsőség érdeklődőknek (ez már az általunk moddolt fej):

A releváns ponton (dugattyú alján) történő hőmérés szintén pipa.

Otthon a méretei miatt nem ezt használnám, de imádom ezt a fejet/gépet.
-
reset
senior tag
válasz
OImi.
üzenetére
Nekem volt/van mindkettőhöz szerencsém. A tapasztalataim alapján az ES30-at ajánlanám. (Év elején még egy huszassal olcsóbb volt...) Komolyabb gép. A PID hiányát nem nagyon fogod észrevenni, mert fokonként állítható, belső szenzoros; és gyorsan reagál a hőfok-ingadozásokra. A félautomata üzemmódot meg kell szokni, de ha nem bejövős, át lehet könnyen mókolni manuálisra. Ajánlom döntés előtti elolvasásra [link] A cím ne zavarjon meg; valójában ES30-asról van szó...
-
fragola.6035
aktív tag
-
válasz
SteelCowboy
üzenetére
úgy már jobban hangzik.

-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
2017-ben pacuha69 írt itt a fórumon a QuickMill Veloce tapasztalatairól, nagyon jó írás, én sem tudnám jobban leírni, tehát utólagos engedelmével idézem tőle azt a részt, amiben a Pro 800 és a QM megegyezik:
"Ez a gép annyiban tér el az átlag gépekétől (DB, HX, vagy csak a szimpla bojleres gépek), hogy itt egy bojler látja el a gőzölést és a kávéfőzést is egyszerre. De amíg egy normál szimpla bojleres gépnél a kávéfőzéshez szükséges hőmérsékletre van alapból belőve a vízhőfok, és a gőzöléshez kell felemelni a hőfokot, addig itt az alap hőfok jó a gőzöléshez, de ez a kiinduló pontja a kávé készítésének is. Így azt gondolnánk, hogy ezzel csak rommá égett kávékat készíthetünk, de nem. A gép fő ékessége, a tekintélyes súlyú (emlékeim szerint 7 kilós) Bosco fej, ami a jelen esetben rajta lévő hőmérő csík szerint üzemi hőmérsékleten (PID: 118) nagyságrendileg 80-85 fok körül van. Ezen a fejen gyakorlatilag kávékészítés közben végbe megy egy hő kiegyenlítődés, vagy ha úgy tetszik, egy hőmérséklet profilon történik a készítés. Ebből adódóan ezen a gépen túl nagy hőmérséklet változtatásra nincs szükség. Ennek és a rugós karos működésből adódó nyomásprofilnak köszönhetően egy igen egyedi íz összhatás alakul ki a végére."
Egyelőre csak messziről ugatom a témát, a külföldi releváns fórumok és videók elmélyült böngészéséből táplálkozik a jelenlegi tudásom a gépről. Ha valami nagyon specifikus kérdésetek van, Gábor (Kávékalmár) tud segíteni. Néhány éve használ egy ilyen masinát a pörkölőben és amit ki lehet mérni rajta, azt ő már kimérte.
@Parci: tudom, neked az Ulka olyan, mint Superman-nek a kryptonit.
Ha összejön a bolt, tervezem hálózatra kötni, mondjuk egy Bestprotectet tennék elé. Ebben az esetben a pumpa sosem kapcsol be, a hálózati nyomás tölti a bojlert, néma csendben zajlik minden
-
Crondore
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
1/8"B-1/8"B, vagy 1/8"BB közcsavar, vagy karmantyú beszerzési lehetőség az expolygon-on kívül van-e máshol? Náluk most hiánycikk, ahogy az OPV is 4-5 hetet mondtak előrelátható beszerzési időnek.
Köszi.
-
MPowerPH
félisten
Aki Biancat hasznal, attol kerdeznem. Milyen alap homersekletekkel induljak a steam es a brew boilernel?

Most uzemelem be, barmi tanacsot elfogadok.
-
tudja valaki, hogy a bwt mennyi magnéziumot ad a vízhez (bestmax qrvaanyja szűrővel)? itt böngészem fél órája a site-jukat, és szó szerint nulla valódi infó van, csak minden "more info" link után még több ömlengés, hogy mennyire jó és finom

azért is kérdezem, mert most látom, hogy a grohénak is van magnéziumos szűrője, ott írják, hogy 15 nk víz mellett kb. +35 mg/l. viszont a grohe szettek jóval olcsóbbak (a grohe, aminél kevés drágább van, érted...
).meg mi is volt az inkompatibilitási trükk a grohe és a bwt rendszere között? más a patron/fej kialakítása, nem lehet egyiket a másikra csavarni?
(szeretnék egy végleges megoldást a kérdésre, de kiver a víz ettől a cégtől, ez már tényleg ilyen mlm-szintű lehúzás, minden porcikáján látszik. hívjam fel a local bwt rámsózó-usert, aki majd kijön és jól eladja nekem)
-
válasz
phranxinatra
üzenetére
itt vót hirdetve a topikban, korrekt áron (a maga műfajában). én is gyorsan utánanéztem, aztán, amikor megláttam az ulkát (és visszaszálltam a földre, ami az anyagiakat illeti), már engedtem is elfele
(hiába nem kerreg csapolás alatt, akkor is ott van
) -
phranxinatra
aktív tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Nézem ezt a Profitecet, ha jól értem, egybojleres gép, de akkor hogy lehet vele egyszerre csapolni és gőzölni? Egyébként honnan rendeled?
-
-
sz.zs.
őstag
Megválnék 30 db 47 ml-es mézesüvegtől féláron. [link]
-
vicces1
aktív tag
válasz
Zen42
üzenetére
-persze, itt ezen már túl vannak sokan 1évtizede. A cenzúrázott nihil meg ott van a bégetőknek, de itt erre ennyi elég is.
#103745 otamas Ne viccelj! ez tök normál, kicsit megvizezed, ráteszed a pogira és felteszed a kart, ott minden a helyére kerül. Hideg vízzel elöblíted 3-4-5x is újra használhatod.
A kapu-s tök jó minőség.#103746 RetepNyaraB - Nyitott kar az első amit meg kell venni, utána jön csak a gép, őrlő, kávé

-
-
otamas
csendes tag
Ingyen odaadok 99db Kapuczinerből vásárolt aeropress papír mikrofiltert - annak aki át tudja venni Újpesten az Árpád üzletház közelében. Nem megy bele a 18-as perem nélküli VST kosárba és sajnálnám kidobni...
-
kurtuzov
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na ez már újítás! Nyitott szűrő - mások meg itt nyervognak egy kis repedés miatt
-
Nemtommivan, de kezdünk össezhaverkodni a GC-vel (laza egy év szopás után nem is értem az egészet). Még mindig ugyanúgy csinálom szerintem, de most már a második zacskó iható zsinórban és ez nem volt jellemző eddig. Kapucinus Gayo Lintong illetve Miyanmar Catimor (utóbbival fog debütálni filteres képességfám. Első képességpontomat osztom ki, perkek később).
Valamint a nyitott szűrő életem legjobb döntése volt eddig kv fronton
-
norkov84
tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Kíváncsi leszek a Pro800 tapasztalataidra
Bár én nem tervezek váltani a rakétáról
-
Red Bull fan
aktív tag
E61 fejhez tudtok esetleg emberi áron fejhőmérőt?
A coffe35-nél kérdeztem ,nincs 2-3 hét... -
Zen42
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Értem, bocs akkor rosszul emlékeztem. A repedt fóliára emlékeztem régebbről, valamiért az ugrott be, hogy az is IMS volt.
Egyébként ha már érintettem a témát, egy ismerősöm kipróbálta és ha hőt kap a kosár (IMS Superfine), kisimul a fólia. Azaz a hőtágulási különbségek okozzák a púposodást. -
Zen42
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Már hogy érted, hogy nekiesni? Képtelenség olyan erővel tamperolni, hogy az kárt tudjon okozni. A kosárra nehezedő 9 Bar nyomásnak a töredékével tudsz csak tömöríteni.
Ha elrepedt a fólia és azt nem valami mechanikus sérülés előzte meg, akkor a kosár alja nem elég vastag ahhoz, hogy megtartsa a fóliát csapolás közben, ezért a fólia megnyúlik. És/vagy a kosár anyaga különbözik a fóliáétól és amikor ezek hőt kapnak, a kosár jobban tágul és azért nyúlik meg a fólia. Amelyik bírja az csak kipúposodik, amelyik nem, az meg elreped. Azt, hogy ez nem normális dolog az mutatja, hogy - legalábbis amennyire tudom - kizárólag az újabb keletű 18/20-as Superfine-okkal jelentkezett a probléma.
Az pedig, hogy még mindig nem derült ki a hiba pontos oka, elárulja hogy nem küldték az IMS-nek az elrepedt kosaradat, a nyúlás miatt pedig aki reklamált, el lett hajtva.
-
-
netlepi3
csendes tag
-
pbalint
csendes tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Csak nem a Profitec Pro 800 váltja?
-
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Nagyon komoly cucc, inkább modern művészeti alkotás mintsem kv gép

-
SteelCowboy
csendes tag
Közhírré tétetik!
A Strietman CT1-gyel elválnak útjaink továbblépés miatt (szándékosan nem feljebblépést írtam, ámbár...
).
(Hamarosan felteszem szabályosan is, képekkel. Csak elöljáróban, hátha valakit érdekel.)
A gép tökéletes állapotú, néhány mikrokarcon és kis patinán kívül. 2016 áprilisi, a harmadik tulajdonosa vagyok. Sorozatszáma 0018. A gyári tartozékokon felül a csomag része:
- "belógatós" PID (az előző gazdája készítette, itt van a fórumon ő is)
- Kalmár-féle módosított dugattyú+nyomásmérő óra
- 49,5mm-es Motta disztribútor
- zacckiütő
- Kalmár-féle piros színűre eloxált betöltő tölcsér
- rengeteg tömítés (az előző gazdája gyártatta)
- Hollandiából beszerzett polírozó folyadék és savmentes zsír a külső ápoláshoz (Wouter is ezeket ajánlja, lásd a weboldalán, a Care& Maintenance menüpontban)
- egy kis tégely Molykote 111 élelmiszeripari szilikonzsír a tömítések kenéséhez
- ráadásként adom hozzá az egyelőre még meg nem érkezett Nanofoameremet bontatlanul a tejes italokat (is) kedvelőknek.Az egész szett ára 750.000 Ft.
Az értéke miatt nem szívesen utaztatnám, a személyes átvételt preferálom (Magyaralmáson, Székesfehérvártól ~10 km-re Győr irányában), de ha nagyon muszáj, akár küldöm is (a vevő felelősségére). Nem zsákbamacska, el lehet jönni, meg lehet nézni, simogatni, beszélgetünk, kávézunk, örülünk.
Érdeklődni itt a fórumon privátban vagy a (30) 581 45 hatvan telefonszámon. Igyekszem mindenre a legjobb tudásom szerint válaszolni.
-
mjxb90
csendes tag
Sziasztok!
Gaggia Baby-hez mi az a legnagyobb szűrő kosár amit elbír a szűrőtartó?
Jelenleg 14 grammon kísérletezek, viszont két adagos főzésnél is szeretném tartani a fejenkénti ~ 30 ml-s adagot, gondolom ehhez célszerű lenne nagyobb kosarat találnom, ha van erre a célra megfelelő. -
Sic.Transit
csendes tag
Skacok, van valakinek felesleges, eladó zacckiütője? Ilyesmi, mint amit Sz. Zs. is árult. Köszi!
-
OImi.
csendes tag
Sziasztok!
Milyen gépet ajánlanátok 250-300 körül?
Lecserélem a Classicot és még nincs konkrét típus helyette. -
sz.zs.
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Egyszerűen számomra jobb vele a kávé. Selymesebb, teltebb. Ennyi.... Gondolom a max. ~ 4 bar nyomásnak , esetleg még a “pumpanélküliségnek” is köszönhetően. Jah és én is szeretem a “macerát” vele

Nem mellesleg egy pid box-szal megtámogatva - köszönhetően a nyitott bojlernek - iszonyú hőstabil, akárhány shoton keresztül. -
-
netlepi3
csendes tag
IMS superfine
-
jugeen
addikt
Pullman kosárral van valakinek tapasztalata?
-
bbuffy
senior tag
Urak, 20 as a VST m, ami eladó, bocs.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kuponkunyeráló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De tervben az elektromos.

).