Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#4851) corevalue válasza Because (#4849) üzenetére


corevalue
csendes tag

Mint ahogy többen leírták már, attól hogy nem jársz a legnehezebb, legszopatósabb suliba az nem biztos hogy akkora hátrány. Én sem Pestre jártam, hanem egy vidéki fősulira, hogy őszinte legyek nincs túlzottan jó híre.
A felvételi pontszámok alapján felvettek volna a BME-re is, de egyrészt messze volt, untam már a tanulást, mert nem voltam túlságosan szorgalmas így a könnyebb utat választottam :)

Mi lett az eredménye? Az első 2 félévben kb 40 kreditet szereztem a 60 helyett, de fentebb kapcsoltam egy-két fokozattal és már egy félévben szereztem ennyit (5,5 körüli kreditindexel, ami havi 70 fölötti ösztöndíjat jelentett). Elvégeztem a sulit 3,5 év alatt, találtam munkát, kb egy év után már csoportvezető lettem.
Időközben új állást kerestem 6 céghez adtam be a jelentkezésem ebből 3 helyre felvettek, az egyik helyre pedig el se mentem interjúra :)

Nem mindig az iskola teszi az embert és a tudást, de persze nem árt ha jó helyen szerzed a diplomát :) Ha jól olvastam dolgozol és mellette szeretnél tanulni...
Lehetséges hogy felvennének a Corvinusra és egyből miniszteri tanácsosként tudnál kezdeni, de mérlegelni kell azt is, ha bent kell maradni túlórázni akkor miként fogod megoldani a sulit...
Én a helyedben a közelben néznék egy fősulit/egyetemet és ott próbálkoznék és ugye ott még a tandíj is kevesebb ha költségesre mennél :)

szerk:
#4850: suli és meló mellett lesz időd még gyakornokoskodni is? :D

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.