Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
inferno88
üzenetére
Egy ismerős dolgozik ott. A vasútpálya részen osztályvezető, máshova szerintem nem vennék fel ilyen grade-ben. Relatív jól keres, talán a bejárással sincs gondja. Most született a második gyereke, maga a munkahely szerintem egy nyugdíjas állás lehet, kollégák is jók. Nem mindenki válogathat úgy, mint mondjuk egy senior fejlesztő.
-
Egon
nagyúr
válasz
inferno88
üzenetére
Ötféle ember, mint a seregben:
1. Aki ugródeszkaként (pl. pályakezdő, tapasztalatot gyűjteni) használja őket (ide értve a MÁV ösztöndíjasokat is - aztán van aki ottragad, és átsorolódik egy másik kategóriába).
2. Akinek megéri: pl. fejlesztő, a főnökei beérik azzal, ha heti 1-2 napot dolgozik nekik, a maradék időben fusizik, akár feketén is (így bátrabban be bír vállalni pl. határidős projekteket, mert 2 projekt között mindig van egy bejelentett állása).
3. Aki amúgy értelmes, de már túl régóta dolgozik ott, hozzászokott a langyos vízhez, és/vagy a kora miatt sem tudna váltani.
4. Aki olyan hülye, hogy máshova nem vennék fel...
+1: Aki elhivatottságból csinálja (nyilván egyre kevesebben vannak ilyenek). -
Dare2Live
félisten
-
válasz
inferno88
üzenetére
"de ez a januártól br. 1.1 millió(nettó 700 körül) + céges autó nagyon gyér lesz"
Ez nem opció. Ebben az esetben munkahelyet váltok.
"Évekre szóló szerződést pl. semmiképpen sem írnék alá egy ilyen munkahelyre"
Ez sem opció. Szóbeli megállapodás egy dolog, nem írok alá semmit.
-
válasz
inferno88
üzenetére
Egy szóval se említette, hogy kényelmes, azt írta, hogy az az, ami már alkalmas családalapításra.
#22246 Kobe: látom emelted a tétet 30nm-re. Ezt ilyenkor komolyan is gondolod, hogy ha 4 fős családot szeretnél, akkor rögtön kell venned egy 120nm-es lakást/házat? Mert ugye arról írt valaki, hogy mi alkalmas már családalapításra. Lehet, hogy most meg foglak lepni, de az ország 80-90%-a "börtönben vegetál" a Te meglátásod szerint. Lehet, hogy több is...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
inferno88
üzenetére
Bravo, jol megmondtad! Van viszont egy rossz hirem. A mozgas csokkenti az ulomunka kockazatait, de messze nem nullazza le. Figyelhetsz te barmennyire az egeszsegedre, attol meg garancia nincsen ra, hogy az ellensulyozni fogja az ulomunka altal okozott kart. Ez nyilvan nem azt jelenti, hogy nem kellene edzeni, eppen ellenkezoleg. Viszont ha ezzel azt gondolod, hogy biztositottad, hogy ne lehessen semmi bajod, akkor tevedsz.
[link]
"Exercise doesn’t completely eliminate your risk
While regular exercise is always recommended, it doesn’t completely offset all the health risks of sitting too much.One study measured metabolic markers in 18 people following different exercise protocols. One hour of intense exercise did not make up for the negative effects of inactivity when other hours were spent sitting (11Trusted Source).
Additionally, a review of 47 studies found that prolonged sitting was strongly linked to negative health outcomes, regardless of exercise levels (6).
As expected, the negative effects were even greater for people who rarely exercised."
-
Orionk
senior tag
válasz
inferno88
üzenetére
Szia,
Megyeszékhelyről, Szegedről van szó.
Forgalom szempontjából talán a legforgalmasabb gyógyszertárak egyike lehet Szegeden, mert össze van kötve a helyi SZTK rendelőintézettel és nagyon sokan oda vannak irányítva. Sőt vannak olyan krémek, gyógyszerek, amit csak ott tudnak kikeverni és kevés másik gyógyszertárban.
A hétvégét nem tudom, hogy mennyi van. -
FLx
addikt
válasz
inferno88
üzenetére
Kerni barmikor lehet, kapni ritkabban. Nemzetkozi multi kornyezetben ilyen merteku beremeles szinte kizart csak ugy bemondasra. Magyar boritekos kkv sufni cegben barmi lehet. De ennyi infobol eleg eselytelen barmit mondani, a senior fejleszto az sok dolgot takarhat. Ha a piacon ennyit er a tudasod, akkor nem fognak emelni, ha mashol mar kaptal sokkal tobbre ajanlatot, akkor meg nem kerdes.
Es mivel sokszor volt mar hasonlo kerdes itt a topikban, egy jo tanacs. Ne tessek mar odamenni a fonokhoz, hogy csokolom kerek emelest, mer nekem az jar, tegnap ezt almondtam, szerintem szarul keresek stb., mert ez senkit nem erdekel. Tessek osszeszedni erveket, hogy te miert erdemelsz tobbet, mit tettel a cegert, miert er tobbet a tudasod, a munkad. illetve elso korben a piacon mindenki merje fel az erteket, jarjon rendszeresen interjukra. Sokkal konnyebben es eredmenyesebben lehet targyalni. De fenyegetozesbe sose csapjon azert at, hogy most akkor en elmegyek, mert az se erdekel senkit altalaban.
-
törölt tag
-
mandleee
tag
válasz
inferno88
üzenetére
A cikkből:
"Tapasztalataik szerint az általuk elhelyezett hallgatóknak átlagosan másfél hónapig tart az elhelyezkedés, „de nagy a szórás: volt olyan junior programozó, aki gyakorlatilag a képzést követő héten ajánlatot kapott, és olyan is, aki úgy döntött, hogy néhány hónapot pihen, mielőtt munkába állna." -
Kukipapa_rr
tag
válasz
inferno88
üzenetére
A cikk szerintem kicsit negatívabb hangvételű, mint amit a tények alátámasztanak.
Abban igazuk van, hogy nem hozzák az ígért számokat, de az, hogy 0 tapasztalattal is 50-60%-nak találnak munkát, az szerintem nem kis teljesítmény, és nem a szélhámosság-kategória.
A hozzáállással is úgy tűnik, akad olyan probléma, amit FLx kolléga kifogásol:
Azt mondták, 400-450 bruttó a reális, a nettó 300-330 ezres elvárás pedig lement 260 ezerre. (...) "A cégeket nem érdekli a múltad, hogy van-e valamilyen munkatapasztalatod, csak azt látják, hogy 0 kilométeres vagy, és biorobotot keresnek. Abból pedig évekig nem tudsz kikecmeregni."
Ja, így nem nehéz lenyomni a százalékokat. Az láthatóan fel sem merül, hogy utána meglesz az elvárt tapasztalat, ami a komolyabb pozíciókhoz kell.
-
Ursache
senior tag
-
FLx
addikt
válasz
inferno88
üzenetére
Ket tanacsom van, ha meg nem dolgoztal maganban. Ha nem is lesz folyamatosan konyvelod, az indulasnal mindenkeppen konzultalj vele! Szerzodest ne irj ala ugy, hogy nem latta ugyved! A legjobb, ha olyan embert keresi aki jartas a vallalati jogban. Ezzel sok problemat elozol meg, mert amig minden flottul megy, senkit nem erdekel a szerzodes, de ha gond lesz, elo fogjak kapni es ervenyesiteni fognak minden betut.
-
Goose-T
veterán
válasz
inferno88
üzenetére
Alapul a szuperbruttóját vedd, ami 907500 Ft havonta, ehhez hozzáadhatod még azokat a munkáltatói juttatásokat, amiktől vállalkozóként elesnél. Nevezzük ezt hiperbruttónak Ezt számítsd át napidíjba úgy, hogy veszed az éves munkanapok számát (~250), levonsz belőle annyit, amennyi szabadnapot szeretnél egy évben (kalkulálj bele betegségre is pár napot). A kapott napok számával oszd el a hiperbruttó 12-szeresét, így meglesz a napidíjad. Azért napidíjat mondok, mert azzal a legegyszerűbb vállalkozóként számolni. Azt, hogy megéri-e, neked kell eldönteni a kapott összeg alapján, a lényeg az, hogy így fogsz nagyjából ugyanannyiba kerülni a munkáltatódnak, mint sima alkalmazottként, általában ez a legmagasabb összeg, amibe bele szoktak menni egy ilyen váltásnál.
-
htomi85
tag
válasz
inferno88
üzenetére
Nem elég pontos a kérdés. Kaptál is rá 3 érdekes választ.
Ha bújtatottról van szó:
750 bruttó az kb 900-ba van a cégnek (plusz bérszámfejtő és egyéb lényegtelen sallang)
A nettód 500 kb de ehhez hozzá kell tenni a katát, 50k.
Tehát 550-900 rangeben lesz az alkutér, ezen belül alkuerő függvénye. -
FLx
addikt
válasz
inferno88
üzenetére
Attol fugg mennyire biztosak a megrendeleseid, mennyi ugyfeled lesz, milyen szerzodeseket kotsz. Ugye a 750 bruttot most 11 honap munkaert kapod, mert majd egy honap fizetett szabid van. Aztan a felmondasi ido miatt egy honapig vagy tovabb, kvazi ingyen keresgelhetsz melot, mert fizut meg kapsz, de mar minek. Aztan jonnek az extra koltsegek, kell-e venned munkaeszkozoket, normalis szek, monitor, irodat kiaalakitani magadnak otthon. Lesznek-e extra utazasi koltsegek, ha ugyfelhez kell menned, milyen egyeb koltsegeket fizet most a ceged amit elveszitesz. Azt is erdemes atgondolni, miert akarsz KATA-t, mennyit er meg neked, hogy nem kell bejarnod valahova, nem lesz hulye fonokod. Megeri-e ezek miatt az elonyok miatt engedni a profitbol. En legalabb 800-at mondanek neked, amit ki kell szamlaznod, hogy kicsit is erdemes legyen gondolkodni rajta. De az is inkabb olyan, hogy ugyanott vagy ahol voltal. A fo kerdes, anyagilag akarod, hogy megerje, vagy egyeb szempontbol?
-
Kobe
veterán
válasz
inferno88
üzenetére
Amerikai multiknal, kontrolling - szamvitel teruleten teljesen bevett gyakorlat. Es hat a legtobb SSC idehaza szamvitel + IT reszleget uzemeltet.
Ezeknek a cegeknek a havi, negyedeves, eves szamviteli zarasra fix munkanapok allnak rendelkezesre (pl sima havi zarast minden honapban az elso 5 munkanap alatt el kell vegezni, eveset az elso 10 munkanap alatt, stb), hogy megadott idoben kimehessen a reszvenyeseknek a riport (+negyedevente ugye kotelezo tozsdei es eredmenybeszamolot publikalniuk)Ebbol kifolyolag, ha van magyar unnep, ami az elso munkanapok egyikere esik, akkor az IJB, gyere dolgozni (de legalabb kifizetik). Tioikusan november 1, husvet vagy punkpsd valamelyik napja lehet ilyen a mozgo unnepeknel.
Januar 1 nem, mert az kulfoldon is munkaszuneti napMegoldani vagy tuloraval, vagy mozgo pihenonapokkal lehet - kulfoldon pl nem divat ez a "szombaton ledolgozzuk" tema igy tobbnyire a jobb fej cegek ha szombaton magyar torveny szerint lenne munkanap, azt nem varja el
(mert hst Jhonny amcsiban, akivel Jolanka levelezne, nincs az irodaban, gyak 0 haszna lenne ott ulnie a magyar felnek is)vzozo: az SSC k kb egyik alapfeltetele hogy szakszervezet nincs, kollektiv szerzodes sem kotelezo, es munkaszerzodesben nyilatkozol az atlagostol eltero munkarend elfogadasarol
Ha nem tetszik, lehet menni masik ceghez dolgozni
-
426os
őstag
válasz
inferno88
üzenetére
+1.
Tizenpár éves koromban én is nyomtam ezt. Adtam fel hirdetést a helyi (közepes méretű falu) újságban és hívtak egész sűrűn. Voltak visszatérő kuncsaftjaim is. Sokszor pár perces melókkal kerestem 2-3 ezer Ft-ot (nem volt arcom többet kérni, pedig nagyon olcsón dolgoztam). Jó buli volt. -
Thrux
csendes tag
válasz
inferno88
üzenetére
Milyen szakmában dolgozol és melyik országban?
Mo., IT multi, elég speciális terület, itthon kb nincs is másik cég ahol ezzel tudnék foglalkozni, szóval valszeg területváltással járna egy ilyen szünet ami nyilván jóval kevesebb fizetéssel járna. Hacsak nem a mostani helyemre mennék vissza, de nem tudom akarnék-e egyáltalán.Mekkora a leterheltséged?
Nem is a munka nagysága a megterhelő, hanem inkább mentálisan, mármint vannak sűrű napok, meg vannak láblógatós napok, de a lényeg inkább az, hogy én vagyok az egyetlen "senior" a csapatban, az én vállamon nyugszik kb minden, és ez elég szar érzés. Meg lehet van benne burnout is, már idegesítenek az idióta process-ek, az inkompetens kollégák, meg kb minden.Milyen gyakran mész szabadságra/utazni?
Amilyen gyakran a szabadnapokból lehet... Lófaszra sem elég, tekintve, hogy két hetet legalább ki kell venni egyben az évben egyszer, hogy úgy érezzem, hogy akkor most pihenek, de igazából még az se elég. De az se jó, ha évi egyszer megyek csak szabadságra, szóval jutnia kell máskorra is.Család van?
Nincs.Hány éves vagy?
35-40 között.(#12450) Stanlee: "Kb. a masodik honap vegetol alig birtam magammal mit kezdeni. Szenne untam magam, minden bajom volt."
Én úgy érzem, hogy legalább 3 hónap kéne csak ahhoz, hogy decompress-álni tudjak, utána jönne az, hogy akkor élvezni a szabadidőt, csinálni hobbikat, fejleszteni magam. Ha nagyon unnám magam, vállalnék apróbb önkéntes melókat.
Most decemberben pont úgy jött ki egy betegség, meg a szabadságok/ünnepek, hogy alig pár napot dolgoztam a hónapban, kvázi 1 hónapos "szabadságon" voltam, de egyáltalán nem éreztem úgy, hogy na én most kipihentem magam. Folyamatosan a melóról álmodtam, persze nem jó álmokat. -
válasz
inferno88
üzenetére
Milyen iratok szükségesek?
Kitöltött lakcímbejelentő lap, melyet a szállásadónak és a bejelentésre kötelezettnek saját kezűleg alá kell írnia (nincs szükség a szállásadó általi hozzájárulásra, ha a bejelentkező olyan érvényes teljes bizonyító erejű magánokirattal, vagy közokirattal rendelkezik, amely a lakás használatára feljogosítja, vagy ha a szállásadó a lakcímbejelentéshez az elektronikus azonosítást követően elektronikus kapcsolattartás útján előzetesen hozzájárult)
Azért kellett kitölteni a papírt, mert köztetek nem jött létre bérleti jogviszony.
-
426os
őstag
válasz
inferno88
üzenetére
Sokan nem tudnak mit kezdeni a bruttó fogalmával, nem tudják belőle kiszámolni, hogy abból mennyit kapnak, így ezen közönséget megcélzó munkáknál szerintem lehet bejelentett a bér attól függetlenül, hogy a nettót írják ki (saccolnak egy átlag emberre). Szomorú, de ez van.
-
Thrux
csendes tag
válasz
inferno88
üzenetére
Itt most csak a fizuemelés tényét akartam megosztani vkivel, de ám legyen. Mondjuk ahogy többször is felmerült már, a nettóban való megadásnak nem sok értelme van.
Nem: Férfi
Kor: 36
Munkakör: Sysadmin
Végzettség: Középiskola
Nyelvtudás: Angol
Nettó fizetés: 500-700k készenléttől és túlórától függően
Hely: megyeszékhely -
simauser
tag
válasz
inferno88
üzenetére
A komoly melókhoz hozzászólni se tudok (fogok), de supportra br 350-550 . . . ez nem erős egy kicsit? Pesten biztosan így van, de vidéken a 350 nettója (230) bruttóban, és akkor az illető köszönhet egyet Fortunának. Erre a feladatra tudomásom / azok alapján, amiket láttam / sokszor diákokat vesznek fel, meg kezdőket, jó esetben szakmai minimálbéren, rossz esetben még egy fokkal lentebb.
-
userxy
őstag
-
kexksz
addikt
válasz
inferno88
üzenetére
2-esre reflektalva: Ingazos timeblockban lehet olvasni/audiokonyvet hallgatni, en mindig azt csinalom, igy semmi veszteseg nincs, es meg konnyebb is raszannom magam, mert kb. semmi mast nem tudok csinalni, nincs ami elvonja a figyelmemet. Ehhez persze kell a nyugodt, kulturalt korulmeny, egy heringparty 4-6-on kevesbe kellemes a kivitelezese.
-
-
azbest
félisten
válasz
inferno88
üzenetére
múltkor, ismerős cégnél mikor elküldtek pár embert, akkor meglepődtem rajta, hogy a két hónapos felmondási idő másoldik hónapjában már nem kellett dolgozniuk... hogy milyen jó fejek. Aztán kiderült, hogy ez a szabály, hogy a felmondási idő második felében már nem dolgoztathatják (felmentési idő). Szóval szimplán csak betartották a szabályokat. Ilyet még nem láttam. Persze lehet azért sem, mert sok helyen határozott idős, hosszabbítgatós megoldást csinálnak, hogy a munkavállaló viselje a cég kockázatát, amikor semmi sem jár, simán csak nem hosszabbítanak.
-
-
axioma
veterán
válasz
inferno88
üzenetére
Hat ez egy nagyon barom iras. Nem is ertem, hogy egy olyan fiatal par, aki nem tamaszkodhat a csaladra, vagyis velhetoen nem kergettek az asztal korul gyerekkoraban hogy egye meg a kaviart, vajon hogy tekinti minimumnak egy 40M-s sajat tulajdonu hazat ahhoz, hogy gyereket merjen vallalni. Valahol elgurulhatott a gyogyszer mikozben rajuk szakadt a felmillios felrerakas per honap... ilyen igenyekkel ez velhetoen az ossz netto jovedelemnek max. fele/ketharmada.
Megjegyzem, ha mar jovedelem topik, hogy bizony latok en is sok fiatalnal nagyobb igenyeket, mint ami realis. Neha olyan jovedelmi helyzetben sir egy mernok (programozo, mind1) par, hogy nem mer hitelt felvenni, amirol mi nem anno, de most is csak almodhatnank, 2 kamasszal sulyosbitott csaladban.
A cikkben is ez az 500e szabad penzbol 150e max torlesztore erthetetlen. Vagy tobb lepesben kene tervezni (elsore szerenyebb igenyekkel), vagy a rugalmassagra epiteni (ha valami miatt megvaltozik a jovedelem, akkor merni tovabblepni egy olcsobba). -
syl5
őstag
válasz
inferno88
üzenetére
Alul vagy fizetve bruttó 1 millát is megérsz.
Szándékosan írtam bruttót.
Nem kell feltétlenül multihoz menni, de becsuljenek meg azzal hogy tisztességesen ki vagy fizetve és nem trükközve. Lehet mondani interjún bátran. Bruttó, teljes összegre bejelentve, bankszámlára. -
Jhonny06
veterán
válasz
inferno88
üzenetére
Mivel 1 pozitív dolog sincs a hsz-edben, ez nem tűnik túl bonyolult döntésnek: lépj le (multihoz). Több fizetés + juttatások, normálisan be leszel jelentve, jobb projektek, 99%, hogy kevesebbet kell utaznod, jobban fogod érezni magad. Nincs min agyalni.
Amúgy nem rossz a fizud, de 4 év tapasztalattal eléggé esélyes, hogy kérhetsz többet máshol.
-
-v-
addikt
válasz
inferno88
üzenetére
Innen biztos lépnék .. multihoz, de ez csak az én véleményem, én az összes kis céggel csak szoptam, ilyen kis gagyika kkv-khoz meg startupokhoz nem mennék többet, de ebben nem lehet tanácsot adni, mindenkinek más jön be.
Szeretnék sokat tanulni, új technokkal foglalkozni. Az lófütty, hogy én otthon és utazás közben képzem magam, mert az az igazi, ha a szerzett tudást használhatom a mindennapokban.
Hát én ezt nem mondanám.. azt biztos, hogy ha akarsz hosszútávon folyamatosan fejlődni (ami kb. alap ebben a szakmában), az ilyen szégyenprojekteket el kell kerülni ... húzz egy minimumot, technológiában, architectúrában, minőségben stb. az alá valóban nem szabad menni, mert annyi időd úgysem lesz soha, hogy valami legacy szarlapátolós fos mellett te még a legújabb cuccokban folyton otthon legyén. De a másik véglet se működik, sose fogsz tudni olyan projektre menni, amit nem unsz meg, vagy mindig a legjobb meg legtökéletesebb minden, mert akkor meg folyton váltogathatsz, szóval mellette az, hogy otthon PoC-olgatsz, meg saját projektjeid vannak, vagy fusiban tolsz néha valami melót, olvasgatsz, courserázol mittudomén, az nem megúszható.
-
Atos23
senior tag
válasz
inferno88
üzenetére
Asszem, én néha még kicsit gonosz is szoktam velük lenni.

Egy időben minden levelükbe beleírták, hogy KIEMELKEDŐ lehetőséget biztosítanak.
Válaszoltam nekik, hogy ismertessék pontokba szedve, hogy számomra milyen szempontok alapján gondolták kiemelkedőnek az adott lehetőséget, így ez alapján meg tudom fontolni a jelentkezést.
Azóta nem teszik bele a spamjeikbe
-
Dr. Akula
félisten
válasz
inferno88
üzenetére
"Ha a 6 év fősuli alatt gyakorlatot is szereztél, akkor miért kéne magyarázkodni?"
Pl. hogy miért nem végezted el normál idő alatt, és a másik 3 évben diákmunka helyett rendeset is csinálhattál volna. Meg a "dolgozni akartam" úgyis olyan izzadtságszagú magyarázkodásnak tűnik arra az esetre hogy nem voltál képes időben elvégezni.Több ismerősöm a diploma hiánya miatt keres nálam kevesebbet, pedig több a gyakorlatuk.
"Az ismeretségi körömben azok, akik dolgoztak suli mellett(beleértve magam is), nem a "nolife geekek"-ek körébe tartoznak, ez butaság."
És mikor dolgoznak, tanulás vagy alvás helyett? Nálunk minden (hétköz)nap tele volt órákkal, ami után tanulni is kellett, nem volt idő sztahanovistáskodni. Rendszerint az dolgozott, aki félévet ismételt, és volt egy szabad féléve. -
törölt tag
válasz
inferno88
üzenetére
A feladata az, hogy "megtanítson tanulni", adjon egy megfelelő mérnöki szemléletet és alapozást, amire te majd szépen építkezhetsz az évek során.
Semmi köze nincsen a ZH-ra, vizsgára készülésnek ahhoz a fajta tanuláshoz, amire egy informatikusnak a gyakorlatban szüksége van. Inkább árt, mint használ, ha valakit az egyetem tanít meg tanulni.
Attól nem kell parázni, hogy nem vesznek majd fel, ha elvégzed a BSc-t, pár nap/1-2 hét alatt mindenkit felszipkáznak, aki nem a fikájával kidobósozik.
Mondjuk ma már ez sem igaz, mivel a cégek 99%-a kész szakembereket keres, aki egyetem mellett nem ment el jó helyre gyakornoknak, annak azért annyira nem egyszerű. Azokról nem is beszélve, akik csak elvégezték a képzést, de hobbi szinten nem foglalkoztak informatikával, mert nekik 0 az esélyük.
Új hozzászólás Aktív témák
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Ez szép kapufa.

Hűha! Szerintem a 47 ezer az véletlen egybeesés. És mi a hivatalos kommunikáció?