- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
Új hozzászólás Aktív témák
-
hellomi
tag
válasz
Dare2Live #40628 üzenetére
Emellett egy magyar kis vállalkozásnál jött egy saleses pozi, gyenge alapbérrel, plusz jutalékkal, de elég komoly terméknek a kizárolagos forgalmazói(35k euró a legolcsóbb termék, 100k+ a legdrágább...), ipari cégek, nagyvállalatok a célcsoport, eközött a kettő között örlődök... Teljesen más egy giga multi, meg egy 6 fős kis magyar cég, más lehetőségek, más iparág, más pozi, emiatt elég nehéz a döntés.
-
Dare2Live
félisten
válasz
hellomi #40626 üzenetére
-Kezdő buyer pozi = nagy fizura ne számíts.
-Szerintem 100* inkább USA multi mint pl keleti japán/koreai/kínai... vagy magyar kkv...
Összességében kellemesebb légkör, támogató környezet, rengeteg pozi, lehet tanulni és mozogni....
Kezdésnek mindenképp jó szerintem próbáld meg. -
hellomi
tag
válasz
VágniValó #40617 üzenetére
Közöm nem volt soha ilyen jellegű pozihoz, saleses voltam, illetve backoffice admint csináltam, illetve nagyon sokáig saját vállalkozásom volt.
Nemrég költöztem haza BP-re, feltettem Linkedinre hogy #opentowork, aztán IBM betalált, mivel angol/román folyékony nyelvtudásom van, ők meg ilyen nyelvtudással keresnek embert erre a pozira, rámírtak.
Amiket itt olvasok, nem túl pozitív infók azért... Abban bíztam, hogy mégiscsak komoly multi, normális légkör van náluk, meg lehet viszonylag könnyen mozogni cégen belül is, jobbra-balra meg inkább felfele a ranglétrán, mivel vállalkozás után, új élet újra pesten, valahol el kéne indulni egy jó irányba karrier szempontból. -
MrSealRD
veterán
Én ilyet még soha sehol nem tapasztaltam, hogy a hűtőből ellopják az ételem...
-
kovsol
titán
válasz
Fecogame #40616 üzenetére
Mondjuk ott olyan volt anno 15 éve még, hogy vittem banánt, és mire ebédkor ki akartam venni megették. Meg túró rudimat is megették stb
Volt aki lopta a WC-papír gurigákat, és vitte haza. Nem biztos, hogy a céggel volt ott a fő gond.
Az ITSH-nál is olyanok voltak, hogy a paradicsomos gombócot vitt valaki, és kiették neki a gombócokat az éthordóból. Nekem is loptak el kajámat a hűtőből. -
Revolit
senior tag
válasz
hellomi #40615 üzenetére
Friss infóm nincs, 2018 környékéről van első kézből információm, hát, IBM plusz indiai főnök, ez két red flag nálam, DE! ha nincs veszteni valód, fogadd el, aztán keresgélsz max tovább, addig is van meló. Aztán lehet ez a csapat a kivétel, amit állandóan emlegetnek ilyen helyeken, hogy léteznek
-
hellomi
tag
Megkerestek az IBM-től egy Operations Buyer pozira pesten.
Volt egy első körös interjú egy szlovákiai HR-essel(itthon nincs elég hr?), majd most pár napja felhívtak pestről, hogy akkor egy személyes interjú a leendő manageremmel(aki egyébként a mailből kiderült, hogy indiai lenne...) 18.-án.
Az volna a kérdésem, van-e valakinek tapasztalata a céggel itthon, illetve mire lehet számítani tőlük?
Ez a pozi mit takarhat? Nyílván kaptam leírást róla, de láttam már csuda érdekes dolgokat, leírás és valóság közötti hatalmas eltéréssel.
Köszi előre is a helpet! -
nyunyu
félisten
-
rxmiss
tag
válasz
Reggie0 #40608 üzenetére
illetve az is a baj fancy kod eseten h ha sokan nyulkalnak egy teruletet es/vagy elmesz a cegtol, akkor azert tobb a gond vele. talan, ha szuperul van kommentezve, akkor elfogadhato...
manapsag mar nem divat belekukkantani a disassembly-be, pedig neha tud segiteni, illetve tanulsagos is. -
Reggie0
félisten
válasz
tototos #40607 üzenetére
Nem szamit, az a kerdes lenyege, hogy ismered-e a fordito mukodeset.
Amugy nyilvan nem szabad ilyet irni. De ez csak a jeghegy csucsa. Legtobb fejleszto azt nem erti, hogy legyen beszedes a valtozo es a valtozok szamaval nem kell sporolni, nem kell kilometer logikai kifejezest irni, mert a fordito ugyis optimalizal. A kodot sokkal tobbet olvassak, mint forditjak, vagy irjak, ezert az erthetoseg sokkal fontosabb szempont es sokkal tobb penzt sporol, minthogy milyen menoen egy sorba tomoritettek. Ugyanigy a fuggvenyekkel sem kell sporolni, foleg ha van namespace.
-
buherton
őstag
válasz
tototos #40604 üzenetére
Ha esetleg megkérdeznek valami elborult kódolós kérdéssel, akkor érdemes megkérdezni, hogy C esetén, mennyi lesz az i értéke és miért?
int i = 0;
i += i++;
Szerintem C++-ban ugyanaz a válasz.Mentőövnek be lehet dobni, hogy a C/C++ hogyan is ad össze két char típusú változót? Apropó a char signed vagy unsigned? De szerintem ez már könnyű kérdés.
-
buherton
őstag
válasz
Alexios #40598 üzenetére
Egy ideig csináltattam én is ilyen kódos dolgot az interjún aztán rájöttem, hogy máshogy és egyszerűbben is fel lehet mérni ezt a tudását, hogy ha találkozik valamivel akkor képes-e megugorni. Eddig mindenki bevált akire igent mondtam. Persze jó lenne tudni hogy mi lett volna azokkal, akikre nemet mondtam.
-
tototos
addikt
válasz
buherton #40603 üzenetére
Jajj a kensington. Volt olyan vezető aki este begyűjtötte a laptopokat aztán írt egy levelet hogy ha el tudod olvasni ezt akkor nálad nincs gond. Ha reggel valaki keresi a laptopot hívja ezt a számot
Hátsó kapun kellett járni a régi épületekből ott nem volt jelzőrendszer. -
buherton
őstag
válasz
tototos #40590 üzenetére
Jaj, a német főnök, amikor 5 perc ebédszünetes késésért melléd áll, hogy hol voltál?!
De hogy legyen egy jó sztori is. Az egyik helyen mindent windows sharen tároltak és elég magas szinten nézegettem a mappákat. Egyszer véletlenül áthúztam az egyiket a másikba. Teljesen lefagytam, hogy WTF? Arra jutottam, hogy ha ezt magam akarom fixálni, abból csak nagyobb baj lesz. Elmentem a helyi IT-re, ahol nem igazán értették, hogy miről beszélek, de eljött a jóember. Az első kérdése az volt igazából magához, hogy ehhez hogy lehetett jogom?! főleg, mert külsős voltam és még tetves internet hozzáférést sem akart adni a menedzsment. A jóember megköszönte és mondta, hogy néhány perc múlva visszaállítja backupból.
& 426os:
Két teljesen különböző csapatban voltam és két különböző épületben. Azért kifelé menetben a táskaellenőrzés az egységes mindenhol. Egyik héten minden áldott nap jelzett az a s..r. Ez eléggé megalázó dolog egy mérnököket foglalkoztató cégnél. A Kensington zárazással is ki lehetett kergetni a világból. Egyszer WC gurigával nyitottuk ki. -
Alexios
veterán
válasz
tototos #40601 üzenetére
Az hogy munkában milyen AI-t vagy AI eszközt használhat is simán cégenként változó, nálunk pl. van egy gyengébb vs code plugin(még agent módja sincs) és ennyi, máshol meg cursorba vagy claude codeba bedobja a promptot és legenerál mindent(vagy legalábbis megpróbál). Most akkor melyik legyen interjún? De amúgy nem az a teszt nálunk hogy fejből tudja a dokumentációt, lehet kérdezni, google-t használni api hívásra, de csak tudjon már valamit magától megoldani.
Én saját tapasztalat alapján nem látom azon fejlesztők tömegét akik AI nélkül nem tudnak egyszerűbb kódolási feladatot maguktól megoldani, de AI-al meg hirtelen senior fejlesztők lesznek. A saját tapasztalataim szerint akiknek nem megy maguktól ott jön képbe hogy majd az AI leváltja őket, mert ott azért elkezd felmerülni tényleg a kérdés hogy miért van akkor egyáltalán szükség rá.
Ráadásul nem mindenhol zöldmezős fejlesztés folyik amúgy sem, nem mindenhol értelmezhető hogy majd összedobja az AI a skeletont, meglévő nagyobb kódbázisoknál egyáltalán nem teljesítenek ám olyan jól, hiába jósolta Dario Amodei 3 hónapja hogy 3-6 hónapon belül a kódok 90%-át AI fogja írni, nem véletlen nem tartunk itt.
A napokban posztolt erről Orosz Gergely is, érdemes a posztját elolvasni: [link] -
tototos
addikt
Hát nem tudom te mikor jártál oda de nekem 2007ben a mit ír ki rémlik C vizsgán 3*al meg ha lemaradt a pontos vessző akkor úgy tudom levonás volt legalább ha nem bukta.
@Alexios: de erre még ott a chatgpt és társai hogy összerakjon egy skeletont aztán majd finomhangolja a dev
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged