- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cech19960320
tag
válasz
jogaman #24083 üzenetére
Mostmár keverjük a dolgokat... eddig az autóflottás céges üzemanyagkártyákról volt szó. Itt igenis jóval kisebb az arány aki trükközik, mivel jóval kisebb a megfogható összeg is...
A kamionosokat ne keverjük ide, az valóban más tészta, ha viszont ide keverjük, akkor itt is áll a dolog, hogy ugyanolyan szar az arány a BP/környéki kamionos cégeknél, mint a vidékieknél. -
Diocles
aktív tag
válasz
jogaman #21408 üzenetére
Ha jól értem, szeretnél nulláról elkezdeni egy programozói karriert, és elindulni a junior szoftverfejlesztő irányba. Először is, sok sikert! Ha ez egy olyan dolog, amit nem utálsz, akkor most elég szerencsések a piaci körülmények. Láttam már olyan embert is, aki izomból belevágott, pedig gyűlölte az egészet, aztán egy év után otthagyta.
Megnéztem neked a Hays guide-ot, a te választott nyelved a .NET developer kategóriába tesz, amivel Budapesten bruttó 450 - 650 e forintra számíthatsz.
A junior szinthez nem kell szerintem semmi Github, vagy saját projekt, hanem alapvetően csak át kell menned az ilyen céges intelligencia, programozói tudás meg egyéb beszélgetős interjús körökön.
Szóval arra kell rákészülnöd, hogy ezeken átmenj. Attól függően, hogy mikor programoztál utoljára, én a helyedben először végigvennék valami Coursera vagy ilyesmi programozói tanfolyamot, ezek szabadidőben 1-2 hónap alatt teljesíthetőek. Vagy megcélozhatod az ilyen CodeCool meg hasonló magyar programozói sulikat, ahol szintén néhány hónap alatt végigveszitek az alapokat. Azt gondolom, hogy egy junior pozícióhoz, ezek elegendőek lehetnek.
De ha szabadidődben eddig is programozgattál, akkor lehet, hogy elég csak bepróbálkozni.
Bele kell vágni a jelentkezésekbe, interjúzgatásba, aztán előbb-utóbb csak összejön.
Egy észrevétel még: ez is egy munka, ennek sem minden része öröm és szórakozás, és ha backend vonalon fejlődni akarsz, az adatbázisokat nem fogod tudni megúszni. Ahhoz, hogy feljebb juss, azokat is, és még sok olyan dolgot, amire most nem is gondolnál, meg kell majd tanulni.
Eszembe jutott még egy dolog. Az ilyen általános programozói tudás teszteken általában választhatsz egy neked tetsző nyelvet. Itt is használhatod még a C#-ot, de én személy szerint ajánlom a Python-t, mert tömör és nagyon könnyű benne kifejezni a legtöbb feladat megoldását. A cégeknél is sokan ismerik, és ott is használják automatizáláshoz, meg szkripteléshez, ahol valami más (pl. C#) a fő nyelv. Szóval ha valamit, a Python-t még érdemes megtanulni, és az ilyen logikai, programozói teszteket abban is lehet csinálni. De ha nagyon otthonos vagy C#-ban, persze abban is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro