Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
Elég sokat gondolkodtam Zegnél jobb/nagyobb megyeszékhely vonalon, hogy nem jó helyen ház vagy jó helyen lakás vonalon. Végül győzött a lakás. Sétával két barber van három percen belűl, kettő ovoda+iskola van 5percen belűl, interspar, könyvtár 3perc, sportolási lehetőségek 5perc, korház 7perc.
Jégpályához már kocsiba kell ülni úgy 4-5perc.
Amikor szidják az anyukák/apukák edzésen felváltva a közlekedést, hogy napi 60-180perceket autóban ülnek és várnak gyerekre mert nincs értelme hazamenni úgy érzem jó döntés volt.
De ez nem spórolja meg a kocsit az kell. Csak töredékét ülöm benne, költöm üzemanyagra..."vehettek balatoni nyaralót is"
Nem balatoni nyaraló hanem "balatonparti" nyaraló. Olyan árak vannak mint Buda elit/drágább részein.Heti szinten látok egy családot itteni mérce szerint meglepően kevés pénzből, panelben élve az átlag 99%hoz képest szuper boldogan élni. Igazi példakép.
-
eladocuccaim
tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Havi 1m megtakaritasbol nem lesz (józanul) 140 millas nyaralo. Foleg hogy is rengeteg hitelük van. Meg mondjuk amugy is minek, ki akar 140 millaert a balatonon rohadni allandoan.
-
válasz
DanielLong
üzenetére
Ugyanez hoszivattyuval 48.000Ft volt most novemberben nekem.
-
tototos
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
Úgy mondjuk tényleg sok hogy 1 utcát kell mennie. Bp környékére 35 körül jöttek ki nyáron éves ellenörzésre.
A fodrász tud jól keresni, bejáratott vevői körrel. Férfi fodrászok nálunk 3 -4 ezer körül vágnak géppel, az max 15 perc.
-
Reggie0
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
Az durva. Nalunk egy plombalt almero csere 41-be fajt. Csak az volt 6ezer felar, hogy dupla tomiteses volt a hollander(azaz ket extra gumigyuru csere+zsirozas), es meg 5ezer volt a kiszallasi dij, mert a budapest vege tabla 150 meterre van

Kertem ajanlatot gazkazan cserere, jellemzo munkadij 1 napra netto 350 korul volt, egy adott netto 200-ra ajanlatot. Es ez csak a gaz+hidraulika+falra felfuras.
-
azbest
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
Kiegészítésnek, hogy átalányadónál nagyon nem mindegy, hogy főállású vagy mellékállású. Főállásúnál legalább minimálbérnyit kell havonta adózni és szochót, tb-t fizetni , ha van bevétel, ha nincs, max a szüneteltetéssel lehet játszani.
Mellékállásúnál csak a tényleges bevétel után kell, ha egy hónapban nincs bevétel, akkor 0ás bevallás. Ha 40% költséghányados, akkor most 2.9M-ig adó és járulékmentes lenne, de főállásúnál amit írtam akkor is fizetendő.Az iparűzési adónál pedig bejött átalányadónál is az, ami katánál volt opció, adott összeghatárig fix 50 ezer éves iparűzési adó is lehet, de többnél van magasabb sáv is. [link]
És persze gondolom alanyi adómentes (aam), nem áfás vállalkozás, már ha alatta van annak a határának. Úgy nem kell vállalkozói bankszáma sem, ha felette, akkor céges banszámla kell. Kamarai hozzájárulás 5 ezer kell még.Bár ha neki tényleg éves 30 millió lesz, akkor már nem biztos, hogy az átalányadó a legjobb oda, mert túllép kedvezményes határokon.
-
Qtya123
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Ez amúgy sajnos az idő múlásával egyáltalán nem csökkent Magyarországon. Adott iparágban szemmel láthatóan más a fizetés, ha azt mondjuk egy Pécsen letelepedett multinál végzed, vagy egy budapestinél.
De még állami szférán belül is van különbség. Feleségem abban dolgozik, nem teljesen fix bértábla van, hanem tól-ig van meghatározva a pénz 1-1 fokozatban.
Ugyanazért a munkáért amit ő Budapesten végez a tól-ig tetején (és a többi kollégája is), déli nagyobb városban a tól-ig sáv aljára beállítva végzik az emberek. És serős az eltérés, 6 számjegyű összeg a bruttóban.De még egy mezei targoncásnál is az van, hogy a főváros közeli ipari parkokban 500 nettó körül sok helyen megkapnak, vidéken meg éjszakázva, sokat melózva nettó 350-es bérek esnek le nem egy helyen.
-
dnelb
veterán
válasz
DanielLong
üzenetére
Castrolt mondjuk soha nem tennék az autómba, annyi hamisítvány van belőle, még rendes boltoknál is.. Nálam motul olaj van, mann szurokkel. Magamnak cserélem 6ezrenként. VW-ben lenne vagy 120k az olajcsere, ez tény, de lecserélni bárki letudja magának szereldmagadba fél óra alatt, és spórolt máris 80k-t legalább..
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Ezeket a szamokat amugy azert nem tudom kb ertelmezni mett en egy evben majd’ elmegyek 20e km-t, igy kozel felevente kell olajat es szuroket cserelnem, ami onmagaban 60eft/alkalom.
Ja, egy 17 eves japorol beszelunk. -
dellfanboy
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
en most vagyok kb. hasonlo szituban svajci hays-el egy izgi 18honapos contractorkodasra.
az 1ev nekem is benne volt a feltetelekben de en mondtam, hogy no-go ( plusz a cegnek is tetszhettem, mondtak, hogy ok nyitottak 1ev utan ujratargyalni mert van mas skill-em is ami kellhett nekik
).
kiszedtek .
a ceg is tetszik a feladat is jobb mint a mostani meg a foni is.engem sokkal jobban zavar, hogy a kialkudott mindket fel altal(en, valamint a vegso ugyfel) elfogadot oraber utan kozolte a hays, hogy igen de ok 8%-t az oraberbol megtartanak es csak a contract vegen fizetik ki. mertha lebetegednek vagy vmi... hat mondom anyatok. szoval olyan erdekes a szitu, hogy tetszene a feladat,ceg, es a fizu, erre jon ez a csodas harmadik fel, baszki es lehet miattuk bukom a melot... es ez azert borzaszto, mert a hays elvileg tobb mint1eve nem talalt embert erre a pozira.(bar mondjuk a vegso ugyfel is elmehet a pcsaba, mert az elmult idoszakban eleg suron csekkoltam a karrier oldalukot, de meg csak ehhez hasonlo melot se talaltam. ott is lehetnek gondok a HR-allaspromoval,kivalasztassal...
-
válasz
DanielLong
üzenetére
De miért lenne osztrák állandód, milyen előnye van? Kb. csak a parkolás jut az eszembe, ha úgy van, mint Pesten.
-
nyunyu
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
Hivatalosan külföldi rendszámú autód nem lehetne magyar állandóval, szóval ha itthon netán megállítana a rendőr, akkor jobb elkerülni, hogy magyar lakcím kártyát mutogass.
Ez még létező szabály?
Apámnak volt huszonéve egy USÁból hazaköltözött amerikai üzlettársa, aki 98-ban hozott magának kintről egy zsírúj, amerikai rendszámú Cadillac Seville SLSt.
Vígan furikázott vele kb. fél évig, amikor egy bécsi üzleti útról hazafele jövet elkövette azt a hibát, hogy Hegyeshalomnál az amerikai helyett a magyar útlevelét adta oda a határőrnek, aztán annak meg feltűnt, hogy nem lett magyar vám+áfa+illeték fizetve az autóra, így jól elkobozta.
Utána másfél évig állt a kocsi egy vámraktárban, mire sikerült elintéznie, hogy visszakapja.Ja, végül nem kellett semmit fizetnie, mivel kettős állampolgárként meg volt a joga hozzá, hogy a másik állampolgárságának megfelelő rendszámú autót saját célra behozzon az országba, csak azt be kellett volna jelentenie előre az APEHnál...
Pluszban hivatalos iratot csak állandóra küldenek ki tudtommal, ezért mondjuk egy jogsi megújítás komplikáltabb lehet.
Az nem úgy működik az EUn belül, hogy besétálsz az aktuális lakóhelyed szerinti polgárjenő amtba, leadod a lejárófélben lévő magyar jogsidat, és kapsz helyette egy új osztrákot/németet/franciát?
Azt már a kinti hivatal fogja a magyarral lelevelezni, hogy adhat-e új okmányt. -
válasz
DanielLong
üzenetére
Mindenki a maga szintjén nyomorog.

-
Tankblock
aktív tag
válasz
DanielLong
üzenetére
2+ év tapasztalat Medior pozíció, első kézből mondom, hogy az általad említett bérsáv nem az a Veszprémi telephelyen. Így az információ helytelen. 5++ akartál írni az más tészta. A többi része igaz, havi 6 nap bennt lét szükséges. Cafetéria jó.
-
kkjoz
újonc
válasz
DanielLong
üzenetére
Régi kollégáim dolgoztak / interjúztak veszprémi Continál; állítólag nagyon rossz hely, monoton feladatok, inkompetens vezetés. Részletesebben nem emlékszem, de nézz utána rendesen mielőtt megléped.
-
Xero
nagyúr
válasz
DanielLong
üzenetére
Fenyes kijelzo mondjuk jogos, cserebe olyan fenyereje van, hogy felesleges fel fole tekerni es a kontraszt is baratibb. Az USB-A-t viszont nem tudom hova tenni, bar igaz, hogy az elmult 5 evbol melos gepen 4.5 evet nem volt csak USB-C, szoval leszoktam rola, plusz legtobb helyen ugyis elbol le van tiltva minden ami nem eger/bill. Ha pedig ekezni kell, akkor a regebbi butterfly switches gepek, foleg az elso eresztes volt tragya. Azon gepelni mintha kinoztak volna.
Viszont ez is pont ramutat a dilemmamra. Marhara sok embernek olyan dolgok a priok munkagepnel, amire en pl mar nem is gondolok. Igy aztan csudijo toolingot tervezni.
-
válasz
DanielLong
üzenetére
Ahogy nézem, a Librinél 34 órára álltak át. A 4x10 órának szerintem sincs értelme. Talán akkor lehet jó, ha valakinek nincs HO-ja és baromi sokat kell utaznia és akkor van egy teljes pihenőnap. De akkor meg az van, amit írtál is, hogy a hétfőtől csütörtökig kb. a munkán kívül semmit nem tudsz csinálni. Én jelenleg nem érzem szükségét, család mellett majd talán jól jöhet.
-
adalbert1
veterán
válasz
DanielLong
üzenetére
Szerintem akinek van legalább heti 2-3 nap HO-ja, az ha más nem az utazás helyett tudja pörgetni a házimunkát.
Nyilván akinek jelenléti munkavégzése van, az erre nem képes, annak lehet, hogy jó lenne az 5*6,5 óra.
Személy szerint én egy teljes szabadnapot sokkal többre értékelnék, a 4 munkanap 3 pihenőnap jobban tetszene, mint egy 5*6,5 óra. A 4*10-et biztos nem vállalnám be (dolgoztam régen 12 órás munkarendben, azóta nem szeretnék a közelében sem).n00n: ez jól hangzik.

-
n00n
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Na várj, nekem akik ismerőseim 4 napos hetet nyomnak, ott kb 4x6,5-et nyomnak

Annyi, hogy vagy bevállalják a kevesebb pénzt a szabadidőért vagy jó alku pozícióban voltak a bértárgyaláson.
-
n00n
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Én ezt évekig nyomtam egy másik melóhelyemen. Heti 8-16 órában el tudtam végezni azt ami oda elég volt, még így is felfelé lógtam ki, szóval a többiek valószínűleg még ennyit se csináltak
Közben meg maszekoltam máshova
-
válasz
DanielLong
üzenetére
az én értelmezésemben ez még csak nem is azt jelenti, hogy a tőled elvárható igényességgel és maximalizmussal elvégzed amit kapsz, plusz ami a job descriptionödben van (ugye ezt nem mindig teszik az orrod alá explicit), hanem azt, hogy pont annyit csinálsz, hogy még ne rúgjanak ki

-
válasz
DanielLong
üzenetére
Amiket itt leírtál az nem adóoptimalizálás, hanem kisstílű, pitiáner adócsalás. Nyilván a “tanácsadó” semmilyen jogi felelősséget nem vállal ezekért a remek “tanácsokért”.
Azt külön megnézném, ahogy nagyapád besétál a nav-hoz ellenőrzésre, ahol elmagyarázhatja, hogy ugyan miből van bevétele a cégnek és abból miért kell nyaralót bérelni. Biztos kellene legalább 5 perc egy revizornak, hogy felmérje a szitut
Keress egy rendes könyvelőt, olyat aki miatt nem fogják lesittelni a nagyapád. -
válasz
DanielLong
üzenetére
A nyugdíjas nagyapa tökéletesen működik (sokan csinálják, valid kiskapu). Ez eddig a legjobb ötlet btw. Ha te csinálnád az ügyvezetést, akkor a minimálbér után mindenképp meg kell fizetni a közterheket, a 2-órás sztori nem működik. A bérlés is oké, sokan csináljuk, itt is figyelni kell 1-2 dologra (ha gondolod majd kifejtem), de az összegnek reálisnak kell lennie, különben a NAV utólag kiveti az adóhiányt + büntit.
-
válasz
DanielLong
üzenetére
Uhh, ezek nagyon meredek dolgok. A 2-órás bejelentés nyilván nem működik, ez a 600-ezres sztori is instan alert. Szerintem válts könyvelőt, mert csúnya bukó lesz ebből.

Amúgy ha csajod rokonaitól bérled a nyaralót, akkor nekik ez után SZJA-t minimum fizetniük kell. Ez biztos jó ötlet?
-
JoinR
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
A 2 órás bejelentés a járulékminimummal csak akkor működik, ha van mellette teljes állásod.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Barmely esetben ha a piaci artol jelentosen eltero ugyletben veszel reszt, akkor az kockazatot hordot magaban. Nem tudom megmondani milyen mertekben se van benne kockazat.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
DanielLong
üzenetére
Egyszerubb magyarazat lehet, hogy naluk van az uj munkaja.
-
válasz
DanielLong
üzenetére
Vegul dobott
-
válasz
DanielLong
üzenetére
Én ismerek egy csomó nőt aki óránként keres 20-30 ezret.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Az elmúlt 12 év világgazdasági teljesítménye még a pandémia és a háború ellenére is elképesztő és soha nem látott mértékű. Ez nyilván lecsapodik valamennyire mindenhol.
Az eloszlása pedig nagyon egyenlőtlen.
Ezért egyesek nagyon sok pénzt kerestek rajta, mások pedig ugyanott tartanak, mint korábban. -
Revolit
senior tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Ezért kell munka mellett elindítani egy vállalkozást.
-
JoinR
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Ötlet az nálam is van bőven, de nem egyszemélyesek, és sajnos az én ismerősi körömben sincsenek ilyen szellemiségű emberek. Netes fórumból ezt elkezdeni meg azért nagyon meredek (bár nem hallatlan, lásd Bumble Bizz), azért a bizalmi problémák/kérdések miatt ez egy elég nehéz terep.
-
válasz
DanielLong
üzenetére
Egyszer egy balatonfelvideki terepfutason az erdobol futas kozben diktaltam terminal parancsokat egy kolleganak.
-
válasz
DanielLong
üzenetére
elokerestem azert emvy ultimate linkelt cikket a temaban, kertem meg 5%-kot a packagere, meglatjuk, hogy mit mondanak

-
maate_toth
csendes tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Mivel nem vagyok könyvelő vagy adótanácsadó, azért írom inkább, hogy szerintem az alanyi adómentes keret és a KATA keret két külön dolog, és külön is van kezelve (nekem a számlázó program és a könyvelő program is külön mutatja).
Limit valóban nincs, a KATA keret túlléphető. (Az AAM is túlléphető, de utána áfakörös leszel, meg vállalati számla)Ebben az esetben a teljes bevétel ÁFA tv. hatályán kívüli, ezért az AAM keretbe véleményem szerint nem számít bele, viszont a fent említett módon a főszabály szerinti KATA keretedet csökkenti. (A második része biztos a NAV állásfoglalása, a Tv. és a NAV info füzete alapján)
"Az adó alapjának meghatározása során nem kell számításba venni azt a bevételt, amely után a kisadózó vállalkozás a (6b) bekezdés alapján 40 százalékos mértékű adót köteles fizetni."Tényleg ultra off, sorry mindenkitől, én a teljes bevételből vonom ki a befizetett adó alapját, de fordítva számolva így néz ki:
34.5M bevétel
3M fölötti rész adójának számítása: 31.5M --> Az adó alapja (71.42%) = 22.497.300 --> Befizetendő adó (40%) = 8.998.320A KATA kereted: 3M + a 31.5M fennmaradó része, amire nem fizettél adót (28.58%) = 9.002.700 --> 12.002.700, ezzel átléped összesen 2700 Ft-tal a főszabály szerinti 12M KATA kereted, és pluszban 1080 Ft-ot be kell fizetni.
-
Froclee
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Igen, bár az osztalékot rosszul számoltam, ahogy JoinR is mondta.
Minimálbér esetén SZOCHO: (200k * 24) - (12 * 260k) = 1.68millió. 1.68millió * 13% = 218 000Ft. A könyvelőm levezette egy excel táblában 27 millió forintra és 27,16% (kft) vs 27.82% (kata) jött ki (ő még 15% adóval számolt tavaly). Ez úgy, hogy KATA-ban még van HIPA+iparkamara, Kft-ben pedig egy csomó más (tb, szja, szocho, szakho, tao).Szóval jah, marginális a különbség ~25-29 millió forint éves jövedelem körül és sok az adminisztráció, de ha tudja az ember növelni a fizetését megérheti.
-
HoTDoG
tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Ezen felül 1 millió Ft felett (időarányosan), vagyis évi 12 millió Ft felett pluszban a 40%.
-
Ursache
senior tag
válasz
DanielLong
üzenetére
E.V.-ként gondoltad? 12 millió alatt mit akarsz elköltségelni? AAM-ként ilyenre nincs lehetőséged, de lehet sima E.V.-ként sincs.
Ha átléped a 12M-et, akkor vállalkozói folyószámla kell, áfa körbe belépsz, amiből 2 évig nincs visszaút, de ezekből minden szépen tételesen le van írva N+1 helyen.
Plusz beszélj egy könyvelővel!
-
törölt tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Köszi, csak testben és lélekben vagyok 40+.
Távmunka egyre inkább terjed és gyorsítja a bérkonvergenciát.
-
DopeBob
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
Én 200-nak néztem
-
válasz
DanielLong
üzenetére
Akkor kéne a laptophoz még valami plusz adapter vagy valami, mert csak egy HDMI van rajta.
-
válasz
DanielLong
üzenetére
2M bruttó az bőven szép, nem értem az iróniát.
Másik: én olyat még nem láttam, hogy a magas fizetés lett volna szívás. Pont az ellenkezője: magas fizetéssel tudatalatt jobban tisztelnek.
Írtam egy sztorit régebben, amikor egy budapesti multihoz egy barátomat egy fura ok miatt 2.5M bruttó körül vették fel egy junior/medior pozícióra, a hasonló munkakörben dolgozó kollégák 600k körül kerestek. Annyi lett a következménye, h kb alig kellett dolgozni egy idő után, és minden külföldi fejes őt gondolta a legseniorabb embernek.
(Az volt a sztori, hogy a belső policy szerint a felvételkor ráajánlhatnak az előző fizura, ő meg külföldről jött haza, és eleve kicsit többet mondott... a HR meg végül a nyugati fizura rádobott 30%-ot..)
-
golfvariant
aktív tag
válasz
DanielLong
üzenetére
10 éve ennyit kerestem pályakezdőként, IT support munkakörben
-
djgeg
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Én innen néztem anno [link] freelancer-re
32% + 25%: above 675,700 kronor (SEK)
Ha jól értettem 32% az 675,700 összeg alattira és az a felettire 32%+25% +29% a social.
Amúgy egy kalkulátorba bedobva 42% (össz) jött ki ami így is sok.
Viszont kicsit más mint itthon mert, lehet költségelni meg csökkenteni az adóalapot. Kint inkább mellékesben érheti meg egyéni vállalkozni.Így is úgy is a Svéd adózás nagyon arra megy, hogy a felső plafont eléred már KFT jelelgűt alapíts, de pl Magyarhoz képest az is szarabb adózás szempontból.
(Mondjuk nem nehéz idehaza nagyon jó EU viszonylatban ha nem a legalacsonyabb).
Szumma szummárum ilyen 500 EUR / napért nem érdemes kimenni.
Engem az a kontat egy másik Francia lokációjúval is betalált, de adózás szempontból az se sokkal jobb. -
Gabró
tag
válasz
DanielLong
üzenetére
.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
DanielLong
üzenetére
elég szomorú. de tényleg tisztelet a kivételnek. nem akarok általánosítani, biztos vannak teljesen normális figurák is, csak sajnos nem hozott még velük össze a sors, leszámítva a már említett egy embert.
-
426os
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
+1, szintén német multi, BP. Eddig is volt hivatalosan átlag heti egy nap HO (nem hivatalosan meg elég rugalmas volt a dolog). Két kattintás a rendszerben, puszta formaiságból, pont mint szabikérelemnél. Manager meg kérdés nélkül engedélyezte mindig. Most az elmúlt 2 hónap tapasztalata alapján a jövőben ez még rugalmasabban lesz kezelve. Egy cég alapján leírni egy egész országot szerintem nem célravezető

Jó, mondjuk a németek kényelmes munkatempójáról én is tudnék mesélni, ez létezik, aláírom. -
vzozo
senior tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Akörül, de nem szívesen írok pontos összeget. Mondjuk vállaltam néhány (3-4) vasárnapi műszakot is tavaly (sima 8 óra, semmi extra), az mondjuk valami fura számítási mód miatt eléggé megérte, de azért éves szummában csak kerekítési hiba volt.
-
vzozo
senior tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Nem a lakbért embör, hanem a províziót.
Jah, oké, működhet. Mondjuk én relocation budgetet kaptam, gyakorlatilag cash a kézbe, arra költve, amire akartam. Anélkül szvsz senki se vágjon se bele, hacsak nem menekülnie kell Magyaro-ról, és minden mindegy.
Mert ez tényleg ablakon kidobott pénz, akkor már legalább fizesse más. -
válasz
DanielLong
üzenetére
Bárhogy is számoljuk, egy adott bruttóból többet vonnak le mint UKban, és Bécs semmivel sem olcsóbb mint UK.
De persze, lehet, hogy a cég kifizeti a províziót, sőt vannak provisionfrei ügynökök is. De ehhez valami spécit kell virítanod a cégnek.
Ez igaz, hogy a 13-14-dik havin kisebb az adóteher, ezt írtamnis, hogy több mint dupla havi pénz.
De nekem ne ossza be senki a pénzemet. Adják amikor jár, egy naptári év 12 hónap, és amig az éves bruttót osztják 14 felé, és nem bónusz az a plusz 2 hónap, addig köszönöm, legyen inkább több a havim és 12 részletben kérem. -
myckey
veterán
válasz
DanielLong
üzenetére
Köszi köszi, Neked is !
Igen, odaát már említették az Állampapíros lehetőséget.
Nekem csak azt mondták ( nem is ismerem személyesen az Urat), hogy a hivatalos fizetését, kint kiveszi Euroba-kp-ban.
Azt idehaza akarja átváltani KP-ra.
De ha adok nekik tippet, tőletek... Lehet változik a véleményük.
-
válasz
DanielLong
üzenetére
Néztem Grazot is, valóban élhetőbbnek tűnt mint Bécs viszont ott alig akadt angolul beszélő munka amiből válogatni lehetett.
És nem takarítói pozícióról beszélünk, hanem szoftverfejlesztésről.
Egyetértek az angliából költöző kollégáddal, az angolok valóban inkompetensek rengeteg területen.
Ezért élnek meg olyan jól a kelet-európai felújító cégek, és ezért vesznek fel sok kelet-európait szoftverfejlesztőnek mert angol nincs vagy nem elég jó. -
válasz
DanielLong
üzenetére
Grazot ne hasonlítsuk a fővárosokhoz! Az egy falu Bécshez, vagy Budapesthez képest, így nyilván olcsóbb. Ezt a studiot Bécsben 2x-3x ennyiért tudnád bérelni.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
DanielLong
üzenetére
En csak egy napot voltam Grazban, de az alapjan ugy gondolom nincs az a penz amiert odakoltoznek. Persze egy nap alatt biztos felre lehet ismerni, de nekem olyan erzesem volt, mintha Magyarorszag fejletlenebb nagyvarosainak valamelyikeben lennek. Szoval egy Becs, vagy Budapest szamomra nem egy kategoria vele. (ok, nyilvan Budapestnek is van sok rettenet resze, de legalabb van emelle szep is. Grazban ilyennel nem talalkoztam. De tenyleg lehet csak az egy nap miatt. Igy elnek a potencialis tevedes jogaval. Exbaratnom lakott ott huzamosabb ideig es hasonloan nem talalta egy felemelo helynek. )
-
FLx
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
Becs es Graz eg es fold egyebkent.
Graz szerintem is egy eleg jo kompromisszum, sok ismeros jar ki akar napi szinten is itthonrol. -
DanielLong
senior tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Hopp a link kimaradt, oszt' még én szidok mást
-
válasz
DanielLong
üzenetére
SVN 2019-ben?
-
válasz
DanielLong
üzenetére
Szerintem te kevered a valódi senior tanácsadót a kényszercontractorral. Utóbbit egy külsős cég adja kölcsön kvázi-munkavállalónak adózási/egyéb okokból.
-
Froclee
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
De reg lattam leirva az SVN-t
Hala istennek. -
Mercutio_
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
Nálunk - bár más jellegű szakember igénybevétel történik - benne van a szerződésben, hogy harmadik probléma dokumentált jelzése után leveszik az illetőt a projektről és ha 2-nél több embert kell cserélni kötbérezünk.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
DanielLong
üzenetére
Van még ilyen meló? Én vállalom szívesen, ennél azért jobb vagyok
Milyen területről van szó egyébként? -
BeZol
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Egyetem mellett (ahol nem tanítottak iOS-t) csinált pár appot (így utólag nevetségesen gagyik teli buggal és társai persze), felvették gyakornoknak majd fix állásra, ahol lenyomott 2-2,5 évet talán, majd egy külföldi start-up-hoz került mint egyedüli programozó (ő viszi az egészet a kezdetek óta a 0-ról), ahol kb. évi 200-300ezer Ft-tal ugrott mindig a fizuja, de ehhez sikerek is kellettek persze (bejött a dolog és ha a fizuját nem 4szerezi meg a kezdetek óta, akkor már saját bevételből megélne az app úgy, hogy emellett közben lett +1 androidos programozó ahol csak másolja át az iOS-re már elkészült dolgokat, és van másik 4-5 emberke talán, aki a többi egyéb dolgot viszi).
Nekem is ez a célom, nagyban nyomom a programozós leckéket
Ahhoz, hogy napi 4 órából meglegyél, előtte kb. 4 évig azért napi 8+ órát nyomni kell, utána már lehet lazítani, főleg ha one-man-army vagy
Pont legutóbb beszéltük, hogy amivel anno 2 hétig szívott, az most max 4 óra neki
-
FLx
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
Nem kell ehhez kulfoldi ugyfel se, KATA-val a netto 1 milla nem nagy ugy.
-
Revolit
senior tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Nyeh. En is megorultem, mikor meglattam, mar fel akartam kicsit turbozni a python tudasom.
- De szerintem a PyCharm PE semmit nem er, CE boven eleg, foleg ha valaki kezdo.
- Konyv egy IDE-hez? Ehh... Meg meg par "generic" konyv...
- Feladatok penzert? Tele van a net ingyen feladatokkal, HackerrRank kaliber, van kifejezetten python-hoz.
- Videokbol programozast tanulni... ha valakinek bejon, van jo ingyenes kurzus edX-en es Coursera-n is.Nem nyugozott le, de ha valaki akar egy kattintassal egy, vegul is egesz ertekelheto csomagot, hajra

-
Goose-T
veterán
válasz
DanielLong
üzenetére
A fejlett országok (USA, Németország, Japán, Dél-Korea, UK stb.) középosztályára szoktak ilyenkor gondolni. Magyarország fejlődő ország, ezért más az eloszlás.
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
DanielLong
üzenetére
"ha az ország 90%-a még nem középosztály, akkor a maradék 10%-on osztozik a közép és a felső?"
Az én értelmezésemben (is) a középosztály a vagyoni helyzetre vonatkozik, nem a lakosság medián életszínvonalára. Röviden: középosztály az, aki még nem gazdag (saját definícióban: tőkejövedelemből is megél az általa megkívánt színvonalon), de többé-kevésbé független és nem kerül kiszolgáltatott helyzetbe könnyen (akár 1-2 évig elvan bevétel nélkül), ugyanakkor az életszínvonalának fenntartása folyamatos jövedelmet igényel.
Bővebben itt.
A mondandód többi részével egyetértek.
-
kexksz
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
"Nem kötekedés, de ha az ország 90%-a még nem középosztály, akkor a maradék 10%-on osztozik a közép és a felső?"
Igen. Ez attol fugg, hogyan ertelmezzuk a kozeposztaly fogalmat, de a kozeposztaly nem az atlag/median keresokbol all, s egyre csokken. Szerintem mondjuk egy kozeposztalybeli csaladnak legyen egy kerteshaza, 2 uj autoja, maganegeszsegugye, penze evi 1-2 het nyaralasra, megtakaritasa arra, hogy a gyerekei a legjobb oktatast kaphassak, stb. Ez Magyarorszagon szerintem nagysagrendileg nem tobb az emberek 10%-anal. Es ezek nem fenyuzo, irrealis dolgok, szo sincs sportkocsikrol vagy tengerparti villakrol.
Amit a masodik bekezdesben irtal abban teljesen igazad van, mindenki a sajat szintjen nyomorog, mert csak azt latja, hogy mivel lehetne jobb.
-
DopeBob
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
Ez csak azon múlik, hogy definiálod a középosztályt. Nem hiszem, hogy létezik rá pontos definíció. Ha csak simán % alapján valahova besorolod, azért az minden lesz csak jó nem.
Ha végiggondolod, hogy Te mit tekintesz középosztálynak, és ahhoz milyen jövedelem kell, akkor simán valahol a felső 90%-ban van.
-
szabop27
tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Stuttgart környékén kezdtem (nagy műszaki szolgáltató kb. 200 fős kirendeltsége), a második hely Liechtensteinben volt (hatalmas multi kb. 2500 fős székhelye) és a jelenlegi helyem is itt van (15 fős startup).
-
Hannibhál
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Az én mostani fizum majd kereken duplájabruttóba a kezdőmnek(450 vs 230) nettóba kerek duplája(153 vs 307) s ez nem is nemetbe volt vagy IT-ba, hanem gépészmérnökként, 2év alatt megyeszékhelyen.
Tényleg okosan kell váltani, illetve ha az első helyről nem rúgnak ki akk valszeg még mindik ott rohadnék, így meg szakmailag fejlődtem s megtanultam azt is h mikor KELL elmenni egy cégtől(2. helyet én hagytam ott 7 hónap után) s most vegre azt csinálom amit egyetemen is szerettem s még meg is fizetnek s a társaság is normális
de ehhez váltani kellett -
Lien
aktív tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Igen. Kevesebbet adtak amikor kijöttem 4 hónapja. A BSc-t 2 éve, az MSc-t most szereztem 3 hónapja, németül nem tudok, annyit említettek, hogy a következő fizetésemelés az a német nyelvtudásomtól függ majd(szerintem még az A1-t is nehezen súrolom...). Itt kint a mérnököt 90%-ban rajzolónak tekintik, mintha technikusi lennél, a cég is csak ilyen melókat vállal be a kevesebb felelősség miatt vagy felmérés amihez megint nem kell sok felelősség.
-
válasz
DanielLong
üzenetére
+1
En is voltam interjun par éve gyakornoki/junior szoftverfejlesztő pozira és a bér nem igazán volt versenyképes.
-
törölt tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Ha ingatlanok értéke négyszeres, akkor ez megmagyarázza különbség nagyját. És még belefér másfélszeres hatékonyságkülönbség.
-
törölt tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Ez rendben van, de ha azt nezzuk, hogyha 1 adott brigad felhuz 1-1 ugyanolyan epuletet Budapesten es Munchenben is, akkor a muncheni epulet otszoroset siman eri a budapestinek, ezaltal otszorosen fog megjelenni a GDP-ben is. En elhiszem, hogy a nyugati munkakultura es epitesi technologiak vannak annyival fejlettebbek, hogyha 1-1 hazai es kinti brigadot vetunk ossze, akkor a kinti hamarabb vegez es jobb minosegben. En arrol beszelek, hogyha mindenben megegyeznek, a kinti akkor is nagyobb erteket teremt az elhelyezkedes miatt.
-
azbest
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
Részben tényleg nincs ember, mert minmálbérért ki a fene állna tűző napon, nem biztosítótt munkavédelmi megoldások mellett ott. Már tényleg hajléktalan és rokkantnyugdíjas, kisnyugdíjas kinézetű embereket látni útépítésen. Lapátot támasztani a németeknél is lehet - láttam eleget az iroda ablakából

Másrészt kitalálja a valamelyik államosított közműszolgáltató, hogy ha már fel van szerve az aszfalt, akkor ő is infrastriktúrát fektet. Aztán egész nyáron lóf@szt sem tesz, de nem lehet visszatemetni. Mert nincs anyag, mert közbe-szerzés, mert vakáción van a főnök.
Vagy mert meleg van, vagy mert esik az eső, vagy mert hideg van... azért nem megy az útépítés. Mondanám, hogy talán elavult a technológiájuk... de kikérik maguknak, ők modernek. Mondjuk lehet hivatalosan olyan anyag kerül be, csak a valóság lehet torzít.
Hatákonyságuk kapcsán: németeknél az egész városban építkeztek. Minden sarkon toronydaru. Nincs fejvesztett kapkodás, de valahol akad mindig munka, kényelmes tempóban. Ha meg valamit tényleg csinálnak, akkor nem tökölnek hetekig kocka kő felszedegetéssel sem. Tolólapossal felszedik homokostól és rakják a nagy dömperre. Hogy utána töltésnek meg vagy leszitálják gépesítve nem tudom. Nálunk hetekig szedegetik egyenként.
Szóval az építőipar tényleg nem dicső pontja a magyar virtusnak. Azzal is kombinálva, hogy sokszor csalások, lopások és ki nem fizetett feketemunkások, alvállalkozások melegágya itt. Aztán nem csoda, ha összedől.
-
azbest
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
Meg van mégegy árnyoldala a polóta karriernek. Ha másik társasághoz kerül, újra alacsonyabb rangról kell kezdenie, mert a kapitányság társasághoz kötött, nem viheti át magával. Az meg gondolom fizetésben is jócskán meglátszik. [Captain Joe]. És sokszor kisgépeken töltenek éveket, hogy meglegyen a kellő számú repült órájuk, amivel a társaságok/szállítmányozók felveszik őket.
-
Mercutio_
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
És több sztyuvit kapsz meg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fapadosoknál korábban lehetett szerződni úgy, hogy ők fizetik a képzést aztán részletekben vonják a béredből + aláírsz X évet.
Mivel pilóta hiány van gondolom most is van hasonló. -
_adaml21_
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Nincs kedved valamikor írni egy rövid összefoglalót, hogy hogyan ment az álláskeresésed Ausztriában? Milyen platformot használtál, milyen tapasztalatokkal és nyelvtudásokkal rendelkeztél, hány helyről, és milyen ajánlatokat kaptál, stb.

Sokaknak hasznos lehetne
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Ezen a 20 eurós kondibérleten azért néztem
BP en is van 5000 Ft os terem, de oda "olyan" emberek járnak. Egy igényesebb terembe havi 20 ezert körül van a bérlet. Ezért is fölösleges itt árakat írni, mert mindenkinek másra van igénye.
Én is dolgoztam Ausztriában (Linz), és a cégnél a fejlesztők rendes étterembe jártak ebédelni ahol ital, kv val 20-25 euró volt csak az ebéd, ilyen környezetbe lehet otthonról vinni a kaját , csak úgy néznek rád, mintha csöves lennél... Szóval lehet a magyar elérhető szinthez képest jól lehet élni, de az ottani informatikusokhoz képest szegényesen. BP en is ha egy senior fejlesztő megkeres nettó 700 ezret és beválallja hogy nem bérel a belvárosban új építésű lakást, hanem külvárosban kibérel egy szobát, bringával jár, főz, nincs gyereke stb itt is félre tud rakni 500 ezret havonta, csak hát ehhez nagy önmegtartóztatás kell.. -
válasz
DanielLong
üzenetére
"Mérnök vonalon meg muszáj valamilyen manager irányba orientálódni, hogy tudj előrébb jutni."
Egyáltalán nem. Egy jó senior/architect bőven keres annyit, mint egy manager. Főleg, hogy az utóbbi pozícióban rengeteg kutyaütő van.
-
Kobe
veterán
válasz
DanielLong
üzenetére
Az a jo, hogy errol nem engem kell kerdezz
eleg ha megnezed a numbeo.com ot ahol tobbezren felvittek az eletviteluk szerinti adatokat, annak mar inkabb lehet hinni
Perpillanat az atlag pesten 163e Ft per fo per ho, lakhatasi koltsegek nelkul. Vagyis 320 ket embernek (minusz valamennyi szinergia az egyuttelesbol fakadoan) plusz kb 150K alberlet, vagyis ket fore 400-450 nem elrugaszkodott, alberlettol fuggoenEgy fore vetitve, alberlettrl mar joval szarabb a merleg, 250-300koze saccolnam. Nyilvan meg lehetne oldani olcsobban, kerdes, akarja e az ember (szerintem az mar nem egy tul jo eletszinvonal, de ez szubjektiv)
Mercutio: a vacsorat pl tipikusan ezzel szamoltam, hoferben megveszed a pekarut, vajat szalamit zoldseget, ket napra, akkor az ennyi (bar kicsit egysiku)
-
EQMontoya
veterán
válasz
DanielLong
üzenetére
Ez egyebkent kezdokent tok jo, igen, itthon tenyleg a netto 300 a realis hasonlo albiarak mellett.
Emlitetted, hogy sweet-spot BP IT teren, azert nem feltetlenul, a kezdo fizuk IT-ben sem magasabbak igazabol sokkal (esetleg 350 netto).
A kulonbseg talan abban lehet, hogy egy senior IT-s fizu siman lehet netto 700, esetedben viszont nem gondolom, hogy a fizud a mostani ketszerese lesz mondjuk 5-8 ev tapasztalattal. No offense, nem miattad, egyszeruen nincs ilyen karrierut. Aztan javits ki, ha tevedek.

FLx, DanielLong: kaja sokat dragult BP-n is az elmult 5 evben. Mikor dolgozni kezdtem, siman meg tudtam ebedelni 1500 alatt, ma mar 1500-ert is maximum akkor tudok, ha streetfoodot eszem a normalisabb fajtabol (burrito pl.), egy leves+masodik nem nagyon all meg 2k alatt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
Kérdés, hogy mennyi és mennyire piacképes tudáshoz jut a mostani helyén.
-
bbsofficial
aktív tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Köszönöm, én is ilyesmit hallottam. A nagy-nagy főnök mondta, hogy szeretnének megtartani, viszont a fizetések nem túl jók a többiek elmondása szerint. De legalább van egy irányvonalam.
-
426os
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
+1
-
Mercutio_
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
Ismerős 2 évente kint van, 3-400-ból, 1,5 volt a gyerek amikor vitték (igaz jól bírja a repülést, előtte már EU-n belül tesztelték többször)
-
válasz
DanielLong
üzenetére
egyetértek. így 30 évesen a mostani éves packagem 12-13M körül van, amit inkább gondolok átlagosnak, mint jónak, de nem látom, hogy ebből lakást tudnék venni anélkül, hogy lemondjak az élményeimről. idén eljutottam végre egy szuper kaliforniai körútra (~1M), volt 1-2 rövidebb utam, túrám, és ezekről akkor sem mondok le, ha tudom, hogy emiatt 1-2 évvel később veszek csak lakást. ezzel szemben van olyan jóbarátom, akit egy hosszú hétvégi útra nem tudok elcsábítani, ahova 15k a repülőjegy, mert tolja bele a lakásba a pénzét. nem vagyunk egyformák, én majd akkor veszek, ha ezt különösebb lemondás/életszínvonal csökkentés mellett meg tudom tenni.
-
Ironizer
tag
válasz
DanielLong
üzenetére
"a minden szakma annyit ér, amennyi idő alatt meg lehet tanulni elv alapján"
Nincs ilyen elv. Minden szakma annyit ér, amennyit fizetnek érte.
-
azbest
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
"Viszont csak a tanulást figyelembe véve szerintem a programozók is keményen túl vannak fizetve egy orvoshoz, gyógyszerészhez vagy építőmérnökhöz képest."
Ez rossz hozzáállás. Nem az informatikusok vannak túlfizetve, hanem az orvosok alul. Merthogy nem mindegy, hogy kevesebbet adnál az informatikusoknak vagy többet péládul az orvosoknak. Biztos nem tudatosan fogalmaztad így, de ez például remek tünete társadalmunknak.
Másrészt az informatikusnál eléggé keményen az határozza meg a fizetését, hogy a munkája után a főnöke, megbízója mennyi pénzt tud kérni érte. Ez gyakran elő is kerül a topicban, mert informatikusok fizetése közt is nagyon nagy különbség van aszerint, hogy kinek dolgoznak.
Az állami orvoslásban például ez szinte egyáltalán nincs jelen. Sokszor elavult eszközökkel, elavult módszerekkel dolgoznak, a különböző területek specialistái egyáltalán nem dolgoznak össze, hanem mindegyik csak a maga területét veszi figyelembe, amikor kezeléseket vagy gyógyszereket írnak fel. Aztán, ha valakinek komplexebb baja van, akkor 10 féle gyógyszer felír 5 féle orvos úgy, hogy fogaluk sincs már róla, miért hullik a haja, miért betegszik a mája a páciensnek. Azt mondják, hogy próbálgassa, vajon melyik gyógyszertől lehet. Mindeközben minden második orvos életviteli és táplálkozási tanácsokat akar adni a páciensnek, amely sokszor minden tudományos alapot nélkülöz, ő is csak hallotta valahol, nem is szakterülete. A kezelések választásánál sem a hatékonyság a döntő, hanem a finanszírozási rendszer szerinti optimum. Inkább 10x elküldenek értelmetlen vizsgálatra, mithogy egyszer egy olyanra, ami vlóban választ adhat, de drágább. Vagy épp a készülékek kihasználtsága... olyan finanszírozási renszer van, ahol 90%-ban üresen áll a gép, pedig az üzemeltetés alapköltsége fix, azon felül egy-egy vizsgálat már csak filléres tétel (a különböző képalkotási eljárások például). De a finanszírozási rendszer nem költség alapú, hanem egy horribilis, fiktív érték van rendelve a vizsgálatok darabszámához.
Szóval egy szemétdomb és cirkusz az egész, ami a pácinessel és az orvosokkal szemben is rossz hatákonyságú. Na ezért sem kap egy orvos rendes fizetést itthon.
-
Kobe
veterán
válasz
DanielLong
üzenetére
Pont emiatt nem csinalom
ilyen szabaduszokent tuti nem, max valami tobbemberes sajatceges vallalkozokent tudnam elkepzelni... Bar anno megvolt a vena bennem hozza, maradtam irodista 
-
Kobe
veterán
válasz
DanielLong
üzenetére
Dogoljek meg de en sajnalom ra. Amikor felujitottam, akkor pl nekem nem volt budos fa ablakkeretet felujitani pacolni meg diszboritast megcsinalni hozza + glettelest, szigetelest, utana meg a festest
Szerintem ez inkabb lustasag kerdese, tovabb tartott ugyan, de minosegben ugyanott lettem a vegere.... -
válasz
DanielLong
üzenetére
Szerintem senki sem sajnálná, ha nem az lenne, hogy egy hónap múlva tud jönni, meg hogy csak kóklereket találsz.
-
chabeee
aktív tag
válasz
DanielLong
üzenetére
#11300 DanielLong: Pannon Egyetem, Veszprém. Szerintem nagyon sok mulik a csapaton akikkel nap mint nap egyutt dolgozunk. Volt egy-ket nagyon penge munkatarsam, akikkel kolcsonosen huztuk egymast, de szerintem nem ennek koszonhetem a jo alapot, inkabb az autodidaktata felfogasnak.
#11297 tboy93: Gyerek tervben van, addig lesz ez a nagy tempo, utana mar offolnom kell, kulonben megskalpolnak. (bar rohadtul szeretem, neha mar lelkiismeretfurdalasom van ha nem csinalok valamit "ertelmeset"
) -
layerke
aktív tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Szegeden kezdenék programozásba, igen jól gondolod, hogy itt nyitott az epam egy nagy irodaházat kb 300 munkahellyel, de én nem hallottam túl jókat erről a cégről. Ahova mennék, az egy német tulajdonú vállalkozás, szerintem jó lenne kezdésnek.
(#9970) Mercutio_
Nem szeretném megkerülni a főnökömet és sajnos más pozíció nem lehetséges itt Szegeden, a jelenlegi a legmagasabb, ami itt elérhető úgy, hogy ne kerüljön szóba Budapest, csak évi néhány megbeszélés idejére (amik megjegyzem teljesen feleslegesek és megoldható lenne valamilyen online módon is). Ha már menni kellene Budapestre (ami mint írtam, tervben van 2-3 év múlva), akkor nem szeretnék a jelenlegi munkáltatómnál maradni, ezért vagy valamilyen mérnöki vonalat tudok elképzelni, vagy a programozást, amire most van lehetőség.(#9971) FLx
Hosszú távú terveim vannak, menyasszonnyal és egy másfél éves kislánnyal az oldalamon csakis hosszú távban gondolkozok. Ezért is lenne célszerű a Java, mert itt Szegeden ha meg tudom vetni benne a lábam, 2-3 év múlva Budapestre költözéskor már komolyabb munkahelyet tudnék fogni. Jól gondolom ezt? -
válasz
DanielLong
üzenetére
EPAM nyitott most Szegeden irodát, de ha jól tudom más cégek is vannak ott, szerintem bőven el lehet helyezkedni.
-
426os
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Egyik hölgy kollégám rollerezett, neki a "Decathlon-ban kapható legdrágább verzió" bevált. Pontos típust nem tudok, de aránylag masszívnak nézett ki, egy megnézést megérhet.
-
DopeBob
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
En vettem, de nem jo. Nagyon becsapos az aruhazi proba a tukorsima padloval... pedig en nagyobb kerekut vettem, de nem tul jo menni vele. Talan amiben mar rugo is van, azok jobbak.
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA VI
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Motoros topic
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- SSD kibeszélő
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyaralás topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- További aktív témák...
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).
)