Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GeeForGolf

tag

válasz CyberPunk666 #21450 üzenetére

Az vág bele a bootcampbe, aki amúgy 800 bruttót keres? Vagy mi lenne az alternatíva, amihez képest karcsú? Aki elvesztette a munkáját annak karcsú?

mondjuk egy aldi pénztáros fizetéséhez képest (bolti eladó kezdő bér 322.800 ft, most néztem meg. igen, nyilván más skálán emelkedik egy programozó meg egy pénztáros bére, de nyilván más mennyiségű időt és energiát is kell belerakniuk a munkájukba).

Hol van az alternatíva, amivel már 1 év után lehet pénzt keresni, és van benne perspektíva.
    1 évig nincs fizetés? Egyetemen meddig nincs?

én az 5. félévben kezdtem el dolgozni, nyilván gyakornokként (fizetett). szóval a suli első 2 évében nem volt fizetés. tegyük hozzá, h az én életpályám nem átlagos, 30 pluszosan ültem be a suliba, h megtanuljam a szakmát, és addigra már volt annyi tartalékom, h ne legyen probléma, ha 2 évig csak a tanulásra fókuszálok. de h a kérdésre is válaszoljak, most pl hirtelen a légi irányítók jutottak eszembe (tekintsünk el a jelenlegi helyzettől, általánosságban beszélek), ők már 5 évvel ezelőtt is millió fölött vittek haza, talán nem 1 év után, de relatíve gyorsan. és nem kell hozzá 3-5 év egyetemen tölteni :) nyilván a felelősség is más persze. de biztos van még példa.

Új hozzászólás Aktív témák