Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Jhonny06
üzenetére
Persze, ilyenkor már rögtön cégvezető alkalmazottakról van szó, meg olyan seinorokról, akik elviszik a hátukon a céget. Igen, létezik ilyen alkalmazott is. Csakhogy nem ők szoktak irígykedve panaszkodi azért, hogy a vállalkozók miért nem fizetnek mindenből ugyanannyi adót, mint amit tőlük vonnak le a minimálbérükből.
De alapfelállásban arról van szó valójában, hogy néhányan, akik valamilyen okból nem képesek jobb fizetést kialkudni maguknak szimplán irígykednek a vállalkozókra, s örülnének, ha elvennék a jobb feltételeket kialkudni tudóktól a pénzt. Ahogy a magasabb fizetésű alkalmazottakra is különadókat követelenek, mert úgysem kell nekik a plusz pénz, helyette az államnak kéne azt elvennie tőlük és neki adnia
Mindig csak addig tart a nagy osztogatás, amíg más pénzéről van szól 
A semmi különbség persze néhány apróságban merül ki, például, hogy a magát annyira felelősnek gondoló alkalmazott valójában csak egy erősen korlátos összegig felelős, csak sokszor még a saját munkaviszukat sem tudják, hogy mit jelent. Ezzel szemben például egy alvállalkozó a szerződés erejéig felel, egyéni vállalkozóként a teljes vagyonával akár.
Természetesen a vállalkozók sem hasraütésne csinálnak bármit, hanem megvan a feladatkör, amivel megbízzák őket. Igen, az alkalmazottnak is van munkaköri leírása. Valahogy mégsem a lótifuti munkákra vannak contractorok, talán mert az önállóság és felelősségvállalás nem a kiskeresetű betanított munkások jellemzője. A contraktorok ráadásul jellemzőbben projektekre vannak felvéve, míg az alkalmazott kisebb kockázaton, biztosabb jövedelemmel élhet. Ha valakinek alkalmazottként folyton rezeg a léc és szabályalanul kezelik a munkaviszonyát, nincs létbiztonsága, akkor meg gondolkodjon el a váltáson, de sírni könnyebb, mint kockáztatni.
(#13899) j0k3r!
ja, hát ha abból indulunk ki, hogy mindenütt csalnak, csak pont mindig kihagynak belőle, hát akkor lehet panaszkodni mindig mindenkire és másokra mutogatni.Egyébként az a legjobb eset katásként, ha van egy-két stabil megrendelő folyamatos munkával. Ami mellett pedig ott van a többi kisebb-nagyobb projekt, amelyekre az előbin kívül eső időben lehet dolgozni, számlázni. Persze irigykedni lehet, de jól megy nekik, de mondjuk lehet amellett, amit látsz, még napi 4-6 órát dolgozik máson is. Van amelyik ismerősöm már saját kft-t alapított a katás élete után, s ~5 alkalmazottja van, hogy már azok dolgozzanak és hozzák a pénzt, ne csak ő. Igaz, ő nem a ph-n osztja az észt, mint én, hanem helyette dolgozik/dolgozott, hogy elérje ezt, akár napi 16 órákat is.
-
j0k3r!
őstag
válasz
azbest
üzenetére
Én akikkel 4 éve együtt dolgozok KATA-sok: ugyanazon a projecten vagyunk, ugyanúgy heti 40 órában, ugyanazokon a céges gépeken dolgozunk, ugyanúgy jönnek céges rendezvényekre/csapatépítőkre, ugyanúgy mennek konferenciákra. Ha valakit ki kell rúgni, vagy éppen előléptetni, akkor az mindegy, hogy KATAs-e, vagy sem. A cég minden papírt elintéz nekik, szóval havi 5 perc munkájuk van evvel a résszel.
Amikor régebben beszéltem velük, akkor csak a fizetett szabadságot (ugyanúgy 20+ napra elmennek éves szinten szabadságra, mert még így is bőven megéri anyagilag) és a nyugdíjat (erre is van alternatíva) tudták felhozni negatívumként, szó sem esett kockázatról és befektetésről, amiket te írsz.
Biztosan van KATA-s, akikre igaz, amit írsz, de IT-ban én eddig inkább csak bújtatott foglalkoztatottat láttam, akikre nem használnám a vállalkozó szót még véletlenül sem.
-
attiati
veterán
Dede.
Htomi összekeverte a fogalmakat. Nem a belépő van 180 misinél.
G7.hu-n születtek erre sokkal jobb számítások, ahol levették a felső 10%ból a leginkább torzító felső 1%ot.Valahol az általad is írt szinten van a belépő.
Egy kétdiplomás, kétgyerekes 40 körüli bp-i (házas)pár a felső 10%ba tartozik.
És a belépő nagy részét az ingatlannal teljesítik is (és nem a rendelkezésre álló pénzzel), ami ugyanúgy csak egy lakás, hiába ér többet.
Persze abban segít, hogy ne szakadjon le a felső 10%ból és tartsa a nyugat eu-hoz mért vagyonkülönbséget.De jólétet nem okoz az ilyenfajta felső 10%ba tartozás.
-
válasz
azbest
üzenetére
"Lényegében a katás öngondoskodásra van utalva, míg az alkalmazott elvárja, hogy utasítsák, ne legyen felelőssége, csak kapja pontosan a fizetését."
?? Ha teszem azt konktraktorként vagy fejlesztő, attól még ugyanúgy egy csapat tagja vagy. Ugyanúgy megmondák, hogy mit csinálj, stb. Lényegében semmi különbség nincs az alkalmazotti státuszhoz képest.
-
lajafix
addikt
válasz
H A M M E R
üzenetére
Ha tényleg 10-20% többért vállalod be amit leirsz akkor az lúzerség. Persze nem vagy lúzer, de itt nem is az a téma, hanem az hogy egy bejelentett minbér és is kb annyit adózik, mint egy kihajtott katás.
-
azbest
félisten
A vállalkozó vs alkalmazott témánál szerintem gyenge érv az, hogy az arányosan egyenlő tehervállalás jegyében a vállalkozó ugyanolyan rész adót fizessen, mint az alkalmazott után szednek szuperbruttóból.
Szóval csináljunk a vállalkozóból alkalmazottat, de közben az összes kockázat, befektetés is őt terhelje. Ne feledjünk, hogy alkalmazottaknak is egy vállalkozás vállalja a kockázatot, fizeti ki a munkához kapcsolódó költségeket (felszerelés, iroda, berendezés, adminisztálás...). A NAV a bevétel 60%-ával számol jövedelemként a katásoknál.
Lényegében a katás öngondoskodásra van utalva, míg az alkalmazott elvárja, hogy utasítsák, ne legyen felelőssége, csak kapja pontosan a fizetését. Persze jól illik az itthoni gondolkodásmódba, hogy az öngondoskodás helyett az állam ossza el a javakat -> általában azok közt népszerű, akik valamilyen okból keveset keresnek / nem dolgoznak, nincs valódi felelősségük. Reneszánszát éli a kommunista ideológia, amiről már többször láttuk, hogy milyen jól működik. A vicces, hogy általában azok köpködik a leghagosabban a kommunista országokat is, akik pont azt az ideológiát követelik - persze közben nem is fogják ezt fel.
Ha már valakire mindenképp mutogatni kell, akkor azokra lehetne, akik a kata ellenére mégis feketén dolgoznak, számla nélkül, bejelentés nélkül.

Egyébként a németeknél is van hasonló. Ott úgy látom 60 ezer euro profitig vagy 600 ezer euro forgalomig van könnyített megoldás [link]. S az ottaniak közül többen azt mondták, nem is akarnának alkalmazottak lenni, márcsak azért sem mert vállalkozóként választhatnak az állami és magán egészségbiztosítás közt is. És a magán az olcsóbban gyors szerintük.
-
válasz
j0k3r!
üzenetére
Pont ezt akartam írni. A 900 nettós KATA-s és a 6-700 nettós nem KATA-s lényegében pontosan ugyanazokat a dolgokat fogja megvenni (ahogy írták korábban, egy idő után már nem költesz, hanem félreteszel). Ugyan lassabban gyűlik össze ugyanarra a lakásra, de a végén ugyanannyit költ. A különbség az, hogy a nem KATA-s fizetéséből még kurva sokat le is vonnak, míg a KATA-s lényegében semmivel nem járul hozzá.
-
j0k3r!
őstag
válasz
H A M M E R
üzenetére
"Viszont a megtakarításomból veszek egy lakást (amiért illetéket fizetek), majd kiadom, és a bevételből adót fizetek, és sorolhatnám" - ez jól hangzik, de a nem KATAs is ugyanúgy fizet a lakás kiadás után, csak neki több év kell, hogy idáig eljusson, szóval evvel nem mondtál semmit (ez igaz más megtakarítási formára is)
"Ezért cserébe kiszámíthatatlan hogy meddig van szerződésem, kiszámíthatatlan, hogy hogyan lesznek szabadnapjaim, kiszámíthatatlan hogy mikor kapom meg a pénzem. Nem panaszkodom, mert én ezt vállaltam." - az a baj, hogy nálunk én ebből a vállalásból semmit sem látok, mivel már ki lett építve a rendszer az elmúlt évek alatt. amit látok, hogy a mellettem ülő embernek ugyanazért a munkáért havi 200-250 ezerrel több marad a zsebében havonta.
"Közben meg az a valóság 10-20 % -kal keresek többet mint egy munkavállaló" - én netes kalkulátorokkal inkább 30-40%-os különbséget láttam br. 950 ezres fizetésve nézve. (de lehet nem megbízhatóak a KATA-s kalkulátorok, mert ugye vannak változó, egyéni költségek (pl.: könyvelő) amikkel ez valószínűleg nem számol)
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Én 300 EUR (100 E Ft és afeletti) + ÁFA napidíjakat (amit a dolgozó kap) csak ott láttam, ahol nem full time, hanem pl heti 3 napra kötnek le, vagy sok utazgatás van külföldre, de azt ide én nem számolom, mert az egy más kategória ( azt inkább ahhoz illik hasonlítani , hogy mennyit keresne valaki kint külföldön). Illetve láttam én is egyszer kétszer olyat (de ez nem általános), hogy valaki giga nagy napidíjjal szerződött, de arra mindenki azt mondta hogy vagy azért mert régi ismerősök vagy azért mert visszaboritékol vagy mindkettő.
Régeben az üvegzseb törvénynek köszönhetően fent voltak a neten a közbeszerzések eredményei (amikről mindenki azt mondta hogy túlárazott). Én ott is 100-150 ezres napidíjakat láttam. Viszont ezt a nem a dolgozó, hanem pl a T kapta (aki ha jól tudom nem szerződik közvetlenül egy fős céggel), tehát abból a dolgozó lényegesen kevesebbet kapott mire végigment a láncolaton a pénz...
Szóval jó cégnél vagy, ha keresnek embert, szólj
-
válasz
H A M M E R
üzenetére
innen indulnak közvetlenül a fejlesztőknek kifizetett nettó napidíjak, amennyiben egy-egy projektre leszerződött kontraktorokról beszélnünk
-
H A M M E R
csendes tag
Ha azt látod hogy a több adóbefizetésért cserébe nem kapsz többet, akkor nincs motiváció arra hogy több adót fizess. Aki ennek ellenére motivációt érez a több adófizetésre az megteheti. Adományozhat az államnak. Ez egy nagyszerű dolog. Tisztellek is érte. Viszont ha valaki ezen lovagol, hogy ő a szent mert több adót fizet és aki nem így teszi, az ciki, hát az szerintem szánalmas.
Régebben jártam templomba. Két fajta adományozó volt, az egyik aki bemondatta Istentisztelet elején hogy ő X millió Ft ot adományozott a gyülekezetnek (ami szerintem gáz, mivel ez egy reklám fogás, önreklám, nem a nagylelkűségről szól), a másik típus, aki anonim maradt és csak annyit mondott a lelkész hogy egy adományozónak köszönhetően fel tudják újítani a templomot, stb.. Na ez szerintem a jó cselekedet.
Kicsit más példa de hasonló aktualitás: nemrég láttam a TV ben valamelyik hírműsorban, hogy valamelyik politikus óvodában vagy iskolában osztogatott valamit (talán almát). Egyesek szemében ez egy jó cselekedet, viszont mások szemében ez egy gusztusalan kampány/reklám fogás kihasználva a kisgyerekeket. -
H A M M E R
csendes tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Írtad a 300 EUR fejlesztői napidíjat. Ez Magyarország, nettó vagy ÁFÁ-val együtt? 300 EUR amit a fővállalkozó kap vagy amennyit az ember, aki dolgozik?
Én azt látom, hogy közvetlenül nem tudok pályázni egy nagy projektre (mert vagy úgy írják ki a tendereket hogy legyen X milliárd árbevétele a cégednek, amit csak a nagy cégek tudnak megpályázni, vagy úgy hogy legyen a cégedbe egy ember X év Y tapasztalattal, Z ember akármilyen vizsgákkal, stb, ami megint csak max 3 cégre illik rá...). Minimum egy fővállalkozó van, aki 100-200 ezer + ÁFA napidíjért ad el (attól függően, hogy hány hónapos a projekt , stb) viszont én ennek jó esetben a felét kapom meg, de ha van még egy-két cég a láncolatban köztem és a megbízó között akkor annyit sem.. -
válasz
H A M M E R
üzenetére
Mi a szaron érdemes akkor vitázni, mint azon, amit az ember hisz? Az időjáráson?
Ha mindenki ugyanannyi adót fizetne, az kb. ekvivalens azzal, hogy ne legyen állami újraelosztás, egyáltalán. Lehet ebben hinni, persze, csak ciki

-
-
válasz
htomi85
üzenetére
Nem az van, hogy a felső decilis vagyonának átlaga 180 millió? Az nagyon más, mint azt mondani, hogy 1 millió ember van ilyen szinten.
A felső decilis mediánja 80 millió, a 9. decilisé 36 millió. Tehát saccolva a felső 10%-ba 55 milliós családi vagyonnal be lehet kerülni. Ja, és ugye ez háztartás, nem egyén. 55 milla négy emberre például Budapesten nem egy óriási dolog.
-
H A M M E R
csendes tag
Arra hogy "ennek könyvtár méretű irodalma van", csak annyit mondanék hogy sok olyan dolog van aminek nagy irodalma van pl kommunizmus , ettől függetlenül nem biztos hogy az jó dolog és azt kell követni.. Van aki ebben hisz van aki abban, szerintem nem érdemes ezen vitázni

-
H A M M E R
csendes tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Igen, abban igazat adok , hogy aki többet keres többet takarít meg. Viszont a megtakarításomból veszek egy lakást (amiért illetéket fizetek), majd kiadom, és a bevételből adót fizetek, és sorolhatnám. Ezt akartam mondani, hogy az sarkított hogy a KATA-s 50.000 Ft adót fizet, mert ez nem igaz. Persze ha a személyi jövedelemadót nézzük csak, akkor persze más az állás, viszont ez egy tipikus megtévesztő kommunikáció.
Sok hasonló emberrel találkozom (multiknál dolgozom külsősként), akik irigykedve néznek rám és hasonló megjegyzéseik vannak, hogy biztos adócsaló vagyok, stb.. Te írtad hogy 700 ezer ft -tal kevesebb adót fizetek a közösbe és valószínű ennyivel többet keresek. Közben meg az a valóság 10-20 % -kal keresek többet mint egy munkavállaló (legalábbis ha igaz amit itt írtak, hogy 1.200.000 bruttó alatt nem vesznek fel senior IT-s kollégát.) a 700 ezer nagy részét a fővállalkozó teszi zsebre. Ezért cserébe kiszámíthatatlan hogy meddig van szerződésem, kiszámíthatatlan, hogy hogyan lesznek szabadnapjaim, kiszámíthatatlan hogy mikor kapom meg a pénzem. Nem panaszkodom, mert én ezt vállaltam. Viszont azok akik sírnak, hogy én adócsaló vagyok (ami nem igaz), meg irigykednek hogy sok százezerrel többet keresek, ami megint nem igaz, azt mondom, hogy csinálják utánam, ha szerintük ez így annyira könnyű pénzkereset.
Amúgy meg írtátok, hogy többet adtok a közösbe. Honnan tudod hogy én nem szoktam adományozni iskolának, egyháznak szegényeknek akárkinek? Szoktam, csak nem a focipálya építésbe adományozok így, hanem abba, amit én fontosnak látok.. -
htomi85
tag
Próbáld meg más nézőpontból mérlegelni.
Alapvetően kétfajta ember létezik: aki képes munkahelyeket teremteni, meg aki nem.
Most abban a politikai gazdasági rendben élünk, hogy mindenkinek legyen munkája.
Korábban az volt, hogy 8-10 százalékos munkanélküliség és a jóléti rendszer megoldja.
Hogy melyik a jobb, azon most nem akarok vitázni.
Ahhoz hogy legyen elég munkahely iszonyatos pénzt kell a vállalkozóknak adni.
Miért? Láttad az mnb vagyonfelmérést? Az első decilisbe ma kb nettó 180 milla lehet a belépő. És ez 1 millió ember. Te bemennél kedden melózni, ha 200 milliód lenne? -
djgeg
őstag
válasz
VirsLee
üzenetére
Ne azokra legyél "dühös" akik (teljesen legálisan megjegyzem) kihasználják a lehetőségeket, hanem arra a kormányra(okra) aki ebbe az irányba terelte az egészet. Magas fogyasztói és átlag embereket érintő és kicsi céges adóterhek. Nem kell megválasztani ilyen kormányt... problem solved. (Csak Magyarországon az idióta társadalmat kicsit se ez érdekli...)
"Gazdaság fellendítése" címszóval a cégeknek és a vállalkozóknak kedvezünk... persze arról már nem beszélünk, hogy ez az egész a igazából a saját malmuk nem az országé.
Sőt ha körbenézel, hogy mennyire jön be pl most Amerikában ez az egész csökkentsük az adót a cégek számára, akkor ott is látszik, hogy nem jön be. -
válasz
htomi85
üzenetére
Erre próbáltam rávilágítani, hogy ez a mai mentalitás, hogy az a balek, aki nem csinálja... Ez szerintem szomorú. Megnézheted azt az országot, ahol a 400 éves török uralom miatt, több száz éves hagyománya van az adóelkerülésnek. Már nincs ott a török, de a görögöknek nem jött meg a kedve az adófizetéshez. Többször összeomlott már, gyakorlatilag "gépek tartják életben" az országot. De ez már tényleg nagyon offtopic, csak jobb tudni, hogy ez a dolog hova is vezethet.
-
htomi85
tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Figyi, ezzel itt mindenki tisztában van.
Ha az államnak kéne az adó, hidd el megvannak az eszközei hogy elvegye.*
De kurvára nem kell neki, mert a külföldi befektető odaadja neki 0%-on a kötvényaukción. Akkor minek vegzálja azt a kevés megmaradt dolgozót???
Sok egyéb ok mellett ezért is van ez a lehetőség. Hülye aki nem él vele. Olyan ez mint a vissza nem térítendő eus pénz vagy a száguldó lakásárak meg a tőzsde. Tudjuk hogy nem lesz örökké, de aki nem él vele az balfék.
Aki lusta az így járt.
* a másik nagy előnye a mai környezetnek a fehéredés. Így amikor majd el kell venni, jobban látszik honnan lehet. -
válasz
htomi85
üzenetére
Úgy látszik többszöri olvasásra sem értetted meg. Az aránytalanság zavar. Az, hogy egy minimálbéres csóró melós többet dob be a közösbe, mint egy KATA-s, aki 945e forintot vesz ki havonta. Én teljesen elfogadhatónak tartom a mostani bérterheket. Lehet ennek az az oka, hogy dolgoztam már 15 évvel ezelőtt is, amikor sokkal magasabb volt, mint most. A hozzád hasonló gondolkodású emberek akkoriban TAO-s KFT-t toltak, minimálbéres bejelentéssel és vásárolták a költségszámlákat. Most intézményesítve van a dolog... Ausztriában egy 5000€ bruttóra bejelentett dolgozó ~2100€-t dob a közösbe (ez csak a munkavállalói teher), 40%, itthon ez 33.5%... KATA-s bújtatott foglalkoztatottként 1m bevételnél ~5.5%.
-
-
válasz
H A M M E R
üzenetére
Ne viccelj már, ennek könyvtár méretű irodalma van. Egyébként például a szegény gyerekeknek is jár iskola, meg orvosi ellátás, gondolom az is gáz.
Értelmiségiként ezt leírni?
-
válasz
H A M M E R
üzenetére
Nagyon jó demagóg szöveged van. Senki nem akarja, hogy több hozzájárulsért ne járjon több szolgáltatás. Mi is ezt szeretnénk. Csak a dolog úgy néz ki, hogy ha KATA-s bújtatott foglalkoztatottként megkeresel 945e nettó, akkor 55e forintot fizetsz be a közösbe. Ha ezt munkavállalóként teszed, akkor havi 739e forintot fizetsz be a közösbe. Segítek. Több, mint 13x terhelés. Nem szeretnénk, ha a KATA-s vállalkozók többet fizetnének be, mint mi. Csak annyit, hogy ne játékpénzt tegyenek a közösbe, mint most... Nagy kérés? Előre leszögezem, hogy tudom, hogy törvényes, de kib@szottul nem arányos, etikus a társadalom többi résztvevőjével szemben.
A másik részéről ne is beszéljünk. Hogy aki többet költ, az több áfát fizet. Persze. Hisz megspórolt havi 700e befizetést a másikhoz képest... Naná, hogy abból többet költ. Amúgy ha kicsit olvasgatsz közgáz témában rájössz, hogy ez nem igaz. Az ember egy szint fölött nem költ többet, hanem megtakarít...
-
válasz
kexksz
üzenetére
sajnos nem tudok válaszolni érdemben a kérdésedre, mert mi ( EU közepes méretű multi), belsőst csak főállásban bejelentve foglalkoztatunk - de 1.2mFt bruttó alatt senior fejlesztőt nem vettünk fel az elmúlt két évben
Hammer: számlásan 300EUR és felette vannak a fejlesztői napidíjak ahol mi mozgunk, de azok a 3-6 hónapos projectek
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Én azt látom, hogy régebben 70-80 K + ÁFÁs napidíjat lehetett kérni, viszont akik nem tudtak költségelni vagy nem akartak okosan könyvelgetni, azok abból sem kaptak meg nettó 1 milliónál többet. És mióta van KATA, sokan elvállalják a melót 50 K + ÁFA napidíjért, hiszen abbólmegvan 900-940 ezer tisztán minden susmus nélkül, nem kell a könyvelővel , meg a számlák adminisztrációjával napokat tölteni.. Persze van mindenre példa. Viszont a megbízó szempontjából meg azt látom, hogy ez lenyomta a piaci árat, próbál mindenki olyan embert találni aki 50 K ért dolgozik vagy kevesebbért..
-
kexksz
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Ugyan a cegnek nem tobb koltseg a br 1m alkalmazott helyett 1m-et beszamlazo ember, valahogy en megis azt lattam eddig, hogy ezt csak arra hajlandoak hasznalni cegek, hogy az alkalmazotti ber nettoja kore probaljak kiszamlazni, vagy egyaltalan nem alkalmaznak igy senkit. Ez ennyire altalanos lenne, hogy kapsz egy X-es ajanlatot es megmondod, hogy maradjon az X, de ne alkalmazottkent, hanem alvallakozokent? Mert ha nem, a netto milla koruli fizetes azert nem annyira trivialis.
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
Resike
üzenetére
Én meg az ellenkezőjét gondolom
Nem értek egyet azzal, hogy aki többet keres az többet adózzon, ugyanis a több adóért cserébe nem kapok több/ jobb szolgáltatást. Ugyanúgy kell órákat sorban állni a korházban egy apró vizsgálatért. stb.. Ha viszont magán rendelésre megyek, stb,akkor meg semmit nem kapok az adómért cserébe. Az a baj, hogy aki többet keres az így úgy több adót/ járulékot fizet az államnak. Többet költök, az államnak több ÁFA bevétele lesz, stb... Erősebb autót veszek, az állam több teljesítmény adót kap tőlem, viszont ugyanazt a kátyús utat kell használnom, mint annak aki lényegesen kevesebb teljesítmény adót fizet az autójára. Szóval hogy is van ez? Tudom ennek már nem sok köze van a topikhoz..
Valamelyik hozzászólásban írtátok, hogy a minimálbéres több járulékot fizet mint a KATA-s vállalkozó. Ez egyrészt azért nem igaz, mert a KATA nagyobb jövedelmű vállalkozó többet költ és így vagy úgy többet fizet járulékokon keresztül az államnak, másrészt ezért cserébe kevesebbet kap, pl a nyugdíja kevesebb lesz mint egy minimálbéresnek.. -
Resike
tag
válasz
lajafix
üzenetére
Én úgy gondolom hogy egy bejelentett munkavállalónál ezeknek mind reálisaknak kell hogy legyenek. Sőt hogyha az itteni IT-s vonalat nézzük akkor a havi cafeteria, éves prémium/bónusz/13. havi, cégautó/laptop, magán nyugdíjpénztár hozzájárulás, áron aluli céges részvény és egyéb juttatások sem olyan ritkák.
-
Resike
tag
-
lajafix
addikt
válasz
Vision
üzenetére
Nos ott a logikai bukfenc, hogy a kolléga épp a katás(született evás) és egyéb céges jövedelem adókikerülési módokat bírálja, hogy részben alkalmazotti munkaviszony eltitkolása, azokra nem válasz a bejelentett alkalmazotti adóék világszintje, se a maximális áfa kulcs...
-
válasz
VirsLee
üzenetére
Ausztriában sokkal jobb az egészségügy. Sokkal magasabbak az adók és a járulékok, mint Magyarországon.
Azt ugye tudod, hogy ez tényszerűen nem igaz? Magyarország európai összehasonlításban is éllovas az adóék tekintetében, minimális eltérés van a listavezetőkhöz képest: [link] Az ÁFA mértékében pedig másodikak vagyunk a világon. Szóval WUT?
-
Resike
tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Én arcoskodok egy ilyen monológ után? Speciel bementem a könyvelőmhöz ezt ajánlotta elsőre, nem tudom mit kell többet belelátni ebbe, főleg úgy hogy még csak folyamatban sincs a dolog. Te milyen adózási formában vagy akkor? Szüleim ugyanúgy főállású vállalkozók mint te, én meg az távmunkás külföldi jövedelmemet adózom le itt Magyarországon de én vagyok a rossz fiú.
-
válasz
Resike
üzenetére
Tavalyi évben a jövedelmem után 7.8m forint adó és járulékok ment az állam felé. Az arcoskodás és az adóelkerülés ideologizálása helyett elég lesz egy szimpla köszönöm, hogy vannak még olyan emberek, mint én vagy Madwe, akik megdolgoznak azért, hogy a szüleidnek vagy nagyszüleidnek ki tudják utalni a nyugdíjat, hogy a gyerekednek legyen iskola és, hogy Tapsinak legyen mentő, ami el tudja vinni a kórházba. Gondolj bele, ha 2 KATA-s aki hasonlóan jól keres, úgy gondolná, hogy inkább szolidáris marad a társadalommal, amiben él, akkor kijönne belőle egy orvos éves fizetése. De amíg sok olyan ember van, aki úgy gondolkozik, mint Te vagy Tapsi vagy Orbán vagy Gyurcsány, hogy a közösbe nem éri meg betenni, addig a helyzet csak romlani fog... Ausztriában sokkal jobb az egészségügy. Sokkal magasabbak az adók és a járulékok, mint Magyarországon. Nem csak magánszemélyeknek, ha em cégeknek is. Valamit valamiért. BKV-t is a bliccelők szidják leghangosabban...
-
Resike
tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Nem igazán értem hogy miért nevezed bújtatott foglalkoztatásnak ha mindenben megfelelsz a katás követelményeknek. Szerintem igen nagy különbség van abban hogy a katás jövedelmedet akarod más formában (is) leadózni vagy fordítva. A céges laptopot 3 év után leselejtezheted, szerinted melyik lesz a reálisabb hogy a tulaj beledobja a kukába vagy hogy hazaviszi saját használatra? Amúgy törvényileg is pontosan úgy van meghatározva hogy ésszerű lehetőségek mellett úgy cseréled az eszközeidet ahogy te jónak látod.
-
A befozetett adóból dobja össze a társadalom az ország működésének (és lehúzásénak) összegét, nem az egxéb extrákért fizeti az ember, az csak kényelmi szolgáltatás mellé.
Ezt az adóra (SZJA) még akár rá is lehetne fogni (bár úgy is marhaság), de az igazán nagy tételt a járulékok jelentik. Márpedig azért definíció szerint bizonyos szolgáltatások JÁRNAK. Csak amit kapsz, az minősíthetetlen. Arról nem beszélve, hogy máshol ekkora adóék mellé sokkal magasabb színvonalat kapsz. Akkor most hogy is van ez?
És akkor innen még tovább mehetnénk az adóelmélet mélyébe, ugyanis az egész rendszer azért alakult ki, az állam azért vonja el a jövedelmed felét, mert azért cserébe szolgáltatásokat garantál. Ez USA-ban ugye alacsonyabb, Európában magasabb szintű. A gond ott van, hogy nálunk az elvonás európai, a szolgáltatás meg amerikai. Vagy még az sem.
-
-
Madwe
nagyúr
válasz
Vision
üzenetére
A befozetett adóból dobja össze a társadalom az ország működésének (és lehúzásénak) összegét, nem az egxéb extrákért fizeti az ember, az csak kényelmi szolgáltatás mellé.
miért nehéz belátni h % rendszerek esetén egy fix adó torzítja az egészet, igazságtalan, amikor valaki br.1.000.000ból 25ezret fizet be havonta a közösbe, míg más br 100.000ből pedig 35ezret... nem gondolod? Vagy nem értem miért morálisan indololt az adóelkerülés... mindenki més fizesse be de nekem nem kell, meg aki velem hasonlóan ügyeskedik?
én nem azért nem megyek katába, mert mindenképp igényt tartok a munkanélküli segélyre, vagy h több legyen a nem létező nyugdíjam, hanem azért, mert nem tartom normális dolognak az ügyeskedést, amikor bőven keresek annyit így is, hogy tosztességesen megéljek. De tudom az átlag mentalitás szerint én vagyok a hülye
szerintme a kata jó és kell is, rengeteg esetben indokolt. A fix része nem tetszik, a bújtatott vállalkozókat meg lenézem. Akkor is, ha így vagy úgy de belemagyarázza h miért felel meg melyik kritériumnak. De lényegében a törvény a szar, ez kétségtelen. -
válasz
VirsLee
üzenetére
Ugyanígy vélekedtem, mint te. Egészen addig, amíg el nem vesztettem a munkahelyemet egyik pillanatról a másikra. Tudod mennyi munkanélküli segélyt kaptam az államtól? 70 ezer forintot, 3 hónapig. Utána meg mehetsz isten hírével, annyit se mondanak, hogy fapapucs. Miután évekik sokszázezer adót és járulékot fizettem havonta. Tavaly balesetem volt, megműtöttek többször is. Az egészségügy állapotát szerintem nem kell túlragozni, hányadék. Ha gyerekem lesz, magánóvodába és iskolába fog járni, mert az állami színvonala nagyjából Kambodzsáéval vetekszik. PISA felmérés instant utolsó hely garantált.
Akkor most komolyan, milyen alapon moralizálunk az adóelkerülésről?
-
válasz
Resike
üzenetére
Szerintem pont rávilágítottál arra, ami annyira rossz irányba viszi az egész gondolkodást. A laptop nem a Tiéd, a laptop a kft tulajdonában van. Önálló jogi személyiséggel rendelkező cég. Laptop tulajdonosa a kft, a kft tulajdonosa Te vagy, de ez nem azt jelenti, hogy a laptop a Te tulajdonod. Én nagyon támogatnám a KATA, ha azt tényleg vállalkozók használnák és nem bújtatott foglalkoztatottak. Valamint nagyon-nagyon fontos szempont, hogy bevétel arányos legyen. EVA sem volt ennyire torz.
-
válasz
H A M M E R
üzenetére
A másik ami nem tiszta, hogy nekem a könyvelő azt mondta hogy ő úgy tudja, hogy lehet EV-m és KFT-m...
Erre írtam végig, hogy felesleges. Ha átléped a KATA határát, akkor egy bizonyos szint fölött egyszerűen adózási módot váltasz (KIVA), és készen vagy. Kalkulátorok vannak erre a neten, én is linkeltem.
A költségeléssel kapcsolatban én hallottam olyat aki az egész lakás felújítást/ berendezéseket is elköltségelte , még a franciaágyat is úgy hogy annyit írtak a számlára hogy bútor, stb..
Egy esetleges NAV revízió esetén ebbe könnyen bele lehet bukni. Persze kicsi az esélye, de akkor is kockázat. Ha mondjuk a lakhelyedre van bejelentve a céged, az a neccesebb szitu.
-
Stanlee
őstag
válasz
bigmacking
üzenetére
Tavaly voltam a GE jenbachi gyaraban, ott a szakkozepes diakok mar kuka programozast tanultak. Nem azt mondom, hogy nem kell hozza tudas, de azert nem is millios brutto fizetes jar erte itthon - szerintem.
-
Resike
tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Szerintem szó sincs erről, csupán legálisan akarják leadózni a teljesítményüket de nem 40%-os adó mellett.
De az hogy most katás kézzel nem nyúlhatsz hozzá egy KFT-s laptophoz vagy fordítva az meg szerintem nonszensz, főleg úgy hogy mindkettő a tiéd. Ami inkább tilos az az hogy az egyik cégedből kiszámlázol a másik cégednek. -
válasz
bigmacking
üzenetére
Hát egy programban összekattintod a másik programot. Kell hozzá szoftverfejlesztői vonal, próbálták csináltatni velem. Szerintem semmi extra.
Voltam ma GE-nél, egész kellemes az irodájuk!
-
válasz
H A M M E R
üzenetére
A könyvelőd nem hülye, csak a kezdő fillérb@szók gondolják úgy, hogy normális dolog egyik cégben kiszámlázni egy munkát, a másik cégben pedig elszámolni a költségeit. Ha szerencséd van nem buksz le.
-
bigmacking
újonc
Sziasztok!
RPA, azaz Robotic Process Automation fejlesztői fizetésekről van információtok?
Nagyon új vonal és egyre több ilyen munkát látok. Viszont erről csak külföldi fizetés sávokat találok. Új lévén ilyen data science-hez hasonló nagy összegek lehetnek vajon?
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
Vision
üzenetére
Engem is érdekel/ érint a téma, úgyhogy várom a fejleményeket
Viszont ha jól láttam, úgy indult az egész téma, hogy évi 12 millió + ÁFA bevétel felett már nem éri meg az EV KATA önmagában, de aztán később a számítás már havi 1.500.000 Ft (+ÁFA) bevétellel szerepelt ami már évi 18 M. Szóval az sarkítás hogy 12 M felett már ajánlott másik cég.
A másik ami nem tiszta, hogy nekem a könyvelő azt mondta hogy ő úgy tudja, hogy lehet EV-m és KFT-m, de azt nem lehet hogy ugyanazt a tevékenységet végzem mindkettőben és mindig onnan adok számlát ami adóügyileg jobb. Ti erről mit tudtok? Mert ha ez igaz, akkor bukott ügy az egész, persze tudom hogy van ezer ilyen kiskapu, amit mindenki tud, hogy kamu, de jelenleg a hivatal nem akad fenn rajta.
A költségeléssel kapcsolatban én hallottam olyat aki az egész lakás felújítást/ berendezéseket is elköltségelte , még a franciaágyat is úgy hogy annyit írtak a számlára hogy bútor, stb.. -
Resike
tag
Mindenesetre köszönöm a kamu jövedelembevallós e-maileket, ha valaki tényleg ennyire kíváncsi hogy mennyit keresek az keressen meg személyesen.
-
-
-
-
Resike
tag
Hogyha már eleve OTP-s számlád van szerintem nem éri meg kiutalgatni máshova. Hogyha OTP-s tartós befektetési számlára veszel állampapírt akkor az kamatadó mentes, ha kivárod a teljes időtartamot.
Én speciel ezt ajánlanám:
https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/2022K_PMAP_Nyilvanos.pdfDe júniusban fognak kijönni ennek az állampapírnak új konstrukciói is, lehetségesen magasabb kamatokkal.
Még amiért megéri várni júniusig:
https://www.portfolio.hu/befektetes/allampapir/eltorlik-az-allampapirok-kamatadojat-sulyos-tizezreket-nyerhetunk.317309.html -
Kobe
veterán
válasz
Jhonny06
üzenetére
Figy, en sem szamoltam ki forintra pontosan, de a kollegina mar akkor a tomegkozlekedeses koltsegek felen tul volt, amikor amugy a kotelezo koltsegek felet kihagyta.... Innen nem kell asztrofizika diploma hogy be tudja hatarolni az ember, minimum pariban vannak / lesznek a ktgek... Tudod, 'csak annak a statisztikanak hiszek amit en magam hamisitottam'

Nyilvan ha csak a 4-5K villanydijat hasonlitgatom a 18K berletekkel, ugy egyszeru a matek... -
-
-
-
vnorbi
aktív tag
OTP-t amúgy pont tudom, negyedévente minimum 760 forint, de ha elektronikus kivonatot kérsz, akkor 565. Ha 1,38 millió forinttól több pénzed van benn, akkor meg az állomány 0,22%-a, ami éves díj, de negyedéves bontásban vonják le (TBSZ számlán akciós jelleggel néhány éve ennek a díjnak a felét kérik, a minimum díj az egyezik, de 2,76 millió fölött kezdenek számolni 0,11%-ot). 100 ezer eurónyi összeg fölött bármilyen számlán 0,11% a díj (azt mondjuk nem értem, hogy miért euróban kellett ezt meghatározni).
Hosszútávú megtakarításra valóban drága. Bekerülési árfolyamok tekintetében egyezik a kincstárral, de eladáskor egyes típusokra az OTP jelenleg jobb árfolyamot ad, mint a kincstár (persze ez bármikor változhat, és csak akkor van jelentősége, ha valaki nem várná ki a futamidő végét). Előny még, ha ez valakinek fontos, hogy a bankban minden munkanapon délután 5-ig lehet megbízást adni, a kincstárban meg 4-ig, a hét utolsó munkanapján pedig csak 2-ig.
-
axioma
veterán
Ha allampapirt vennel, NE az otp-t kerdezd. A 1818-on el tudnak inditani. MAK-ban ingyenes a szamlavezetes, nincs kulon dij a vasarlasra (be van epitve az arfolyamba, de az otp-nel azt kapnad plusz az o dijukat), ingyenes netbank, ingyenes kiutalas sajat szamlara, kpfelvet 3 ezrelek max. 6e-ert, vasarolni nem csak beutalt penzzel lehet hanem kartyaval is.
-
axioma
veterán
válasz
VirsLee
üzenetére
Lakashitelem van, nem megtakaritasom
En inkabb hasznalom vagy targyba fektetem a penzt.
Amugy nem mondtam hogy durvan olcsobb, csak hogy konkretan olcsobb. Es most ti azon rugoztok, hogy ezert nem volt erdemes autot venni, mikor az alapfelallas az volt, hogy volt autom, csak benzines. Alternativak: full tomegkozi, benzin + tomegkozi, benzin + parkolasi dij, zold rendszamos arambol. A bejarasra. De masodik kocsi mindenkepp lenne, szoval ezert mar eleve torz az egesz. Amikor kijott, hogy nekem kevesebb, akkor jott hogy ja de hat szar szamokkal szamoltam. Most mondjam azt hogy en meg 3M felett adnam el a kocsit, meg nyertem is rajta hogy nalam volt? Nem lehet ezt szerintem altalanosan megmondani. Az viszont szerintem barmilyen csures-csavaras mellett latszik, hogy ha ki is tudjatok hozni kb. egyenlore vagy picit dragabbra, az tuti nem igaz hogy a tomegkozi ara toredeke az e-autoval bejarasnak, netto anyagilag nezve. -
-
Állampapírokra számít fel a bank kezelési költséget?
-
válasz
Resike
üzenetére
Linkeltem egy kalkulátort, azzal kijön a matek. Felesleges terheket veszel magadra, egyeztess a könyvelőddel, egy EV+KiVA kombóval jössz ki a legjobban. Ki van ez már találva.
ÖNYP téma: egyetértek a kollégával. Csak akkor éri meg, ha az állami adójóváírást igénybe tudod rá venni, KATA-sként semmi értelme oda tolni a pénzt
-
válasz
axioma
üzenetére
Akkor valamit vagy rossz helyen néztél, vagy magát a kötvények működését nem érted. Még vársz 1-2 hónapot és 5 éves kötvénnyel már elérhető lesz átlagos 4,95%-os ÉVES hozam. Ha vannak megtakarításaid akkor javaslom, hogy tájékozódj, mert lehet, hogy sok pénzt buksz éppen azon, hogy valahol 1%-os hozammal parkoltatod. A végén még anyagi hasznod is lehet abból, hogy az autós bejárást durván olcsóbbnak nevezted a tömegközlekedésnél

-
azbest
félisten
válasz
axioma
üzenetére
dehogy összesen. Évente. Annyi trükk van, hogy infláció + 1.7%, így jön ki most a 4.5%. Szóval ha jövőre más infláció lesz, akkor a kamat is úgy változik. Állampapír.hu [link]
A 0%-okat szerintem a már forgalomba került értékpapír piacon láttad. Jegyezni névértéken lehet, ha már benne van a kamatperiódusban, akkor az eltelt napokra eső kamatot is ki kell fizetni (hiszen annyival kevesebb napi kamat jár érte)
-
axioma
veterán
válasz
VirsLee
üzenetére
Basszus, megneztem, mert iszonyu gyanus volt a jelenleg is 0% atlagos hozamu allampapir-aukciok mellett... szoval javaslom, hogy most fejezzuk be a matekozast... 4.5% de osszesen, nem evenkent, 5 evre! Tehat nagyon is nagylelku voltam a 1.5% netto kamattal meg ennek fenyeben is.
-
Madwe
nagyúr
válasz
VirsLee
üzenetére
Erre szokták mondani, h de legslább fehéríti a gazdaságot, mert sokan akik feketén dolgoztak legalább adóznak. Ami tök oké.
ahogy az is, h egy vállalkozó valóban több kockázatot vállal, mint egx alkalmazott.
nade a bujtatott alkalmazottak meg... szerintem több ilyet generált, mint feketét fehérített.
Meg azért elég érdekes valóban fairnek nevezni azt, amikor egy teszem azt filmiparban dolgozó kb fizikai munkát végző ember aki amugy havi 1milliót keres, kevesebbet ad bele a közösbe mint egy minimálbér közelében tengődő tanár, orvos...
egyébként nincs nekem sok bajom a katával, csak valüban elég torz egy egyébként százalékos rendszerben egy olyan megoldás, ami bevételfüggetlen fix adót takar... -
Engem csak a mérhetetlen aránytalanságok zavarnak a rendszerben. Pl. nem tartom fair-nek, hogy sok bújtatott foglalkoztatott a fent számolgatott példákat is figyelembe véve, havi 55e forinttal járulnak hozzá a társadalomhoz, aminél egy minimálbéres is 26e forinttal többet betol a közösbe. Valamilyen oknál fogva ez a kormányunk a KATA-val adott a sz@rnak egy pofont. Soha nem tudták még magukat jobban kihúzni emberek a társadalombiztosításból, mint manapság. Ez azért valahol egy nagyon szomorú dolog.

-
Madwe
nagyúr
válasz
VirsLee
üzenetére
Igen, az 5 és 10 évre emlékeztem, 10 és 20 év befizetéstől. Nem én hoztam fel az önkéntes nyugdíjpénztárt, én bármi egyéb megtakaritást mondtam mintsem h a nyugdíjalapot növelje az ember, ha visszaolvasol
de a nyugdíjalap emelésénél még mindigg jobb az önkéntes, mert azt legalább elötte is kiveheted mégha kell is rá szja meg eho mert idő elött akarod... ettől függetlenül ha nem cafetteriaban tolja bele az ember a pénzt mert oda tudja (bár már jobban adóztatva) akkor szerintem is millió meg egy jobb megpldást tud erre találni az ember 
-
válasz
axioma
üzenetére
4.5% bruttó, nyártól nettó államkincstári számlán. PMÁK, likvid, folyamatos árjegyzéssel.
Az autód alternatív költsége, a kockázatmentesen elérhető hozam, itt érdemes a 4.5%-kal számolni.
Amortizációt pedig úgy lenne érdemes számolni, hogy megbecsülöd a várható hasznos élettartamát, az élettartam végén várható értékét, érdemes diszkontálni a várható inflációval, hogy a pénz jelenértékét kapd meg és leosztod az élettartamra. Valami ilyesmire gondoltam, de sajnos se neked, se úgy általában az embereknek nincs elég tapasztalata még az elektromos autókkal, hogy jól lehessen élettartamot becsülni
Annyira új még ez a terület, hogy se az élettartamot, se a várható szervizköltségeket nem tudod becsülni, hisz kevés még a tapasztalat az autókkal. Plusz ahogy olvastam kevesebb, mint egy éve használod. -
@Resike
Rosszul számoltad ki a bérterheket, ez igaz.
Ezen felül
- rosszul számoltad ki az iparűzési adó alapját
- rosszul számoltad ki az osztalék után fizetendő terheket
- rosszul adtad meg a régi EHO mértékétAz összeg 232e helyett 155e, ha jól számolsz és levonsz 25e forintot könyvelőre és 1e forintot bankszámlára. Így már csak 1255e áll szemben az 1245e-rel. Szóval havi plusz 10e forintért szerintem nem éri meg 3 millát betolni egy kft alapításra.
@djgeg
Egy minimálbér után 81750 forint megy az állam felé, a többi a nettó. Ezt kéretik figyelembe venni. Tapsinak igaza volt, autót venni cégre pedig Magyarországon viszonylag macerás, és ha fehéren akarod intézni, akkor sok macera és plusz adóteher. Az elektronikai kütyüket pedig nem említeném meg, mint extra nagy hasznot, mert nem az, hogy minden hónapban nem vesz ilyesmit az ember, de általában inkább évekig használ egy-egy elektronikai eszközt. Nekem is van vállalkozásom, de amikor az már meg van 10 éve az embernek, akkor ez viszonylag kicsi hasznot jelent. Legalábbis én nem veszek évente új cuccokat azért, hogy el tudjam számolni költségként
Persze jó a tudat, hogy akár az ÁFÁ-val is játszhatok, akár egy kicsit az adón is spórolhatok, de ennek az évek múlásával a gyakorlati haszna csökken.@Resike újra
Az, hogy a könyvelő leírható költségként, az csak annyit jelent, hogy ez is egy KÖLTSÉG. Amit biztosan ki tudunk jelenteni erről, hogy csökkenti a cég eredményét, tehát a kivehető osztalékot is. A kft tőkéjét abba fekteted, amibe akarod, de cégek részére nem minden állampapír elérhető, erről jobb tájékozódnod. Főleg nem azok a lakossági papírok, amik szép hozamokat fizetnek manapság.
@Madwe
Olyan van, hogy önkéntes nyugdíjpénztár. Biztosan sok dologra jó, de a saját pénzedből nyugdíjra takarékoskodni nem. 10 év után lesz a hozam adómentesen felvehető. A befizetett tőkédnek ellenben 20 évet kell a számlán lennie, hogy adómentesen fel tudd venni. Tehát, amit idén befizetsz, azt majd 2040-ben, amit jövőre azt 2041-ben láthatod viszont adómentesen. Csak akkor érdemes vele foglalkozni, ha a munkaadó támogatja. Semmilyen más esetben nem érdemes, nagyon kötött, nagyon magasag a költségek, ha emelik a nyugdíj korhatárt, akkor ehhez is nehezebben fogsz hozzáférni. -
válasz
Resike
üzenetére
Pesten elhiszem hogy drága az ügyvédi munkadíj, vidéken kb egy üveg bor.
Ez gyakorlati tapasztalat? Mert én most vettem ingatlan vidéken, és egy fillérrel sem volt olcsóbb az ügyvéd, mint a fővárosban.
Akkor sorold azokat a vállalkozási formákat, amivel jobban kijössz.
Például egy Bt-vel KIVA adózással. Erről beszéltem, hogy a vállalati forma indifferens. EV-ként még egyszerűbb KIVA adózással, akkor még könyvelő sem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hardcore café
- Xbox tulajok OFF topicja
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- FELÚJÍTOTT Refubished Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 5 16/512 FHD
- 2x32gb szerver ram bontatlanok .
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mindig csak addig tart a nagy osztogatás, amíg más pénzéről van szól 

Nálunk is van magánnyugdíjpénztár mint juttatás, de szerintem ez egy nagyon szar vicc, sose fogom látni azt a pénzt. Röhej, komolyan...