2017. február 26., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A régi-új "Nokia 3310"

  Imádom, hogy hónapokig azzal volt tele a net, hogy a régi készülék reboot-ja lesz, hűde izgi, erre kiadtak egy olyan telefont, ami sem árazásban, sem tudásban, sem funkcionalitásban nem mutat semmi újat a piacon lévő budget telefonokhoz képest. Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis mire számított a közönség, de ez leginkább a Microsoft (illetve HMD Global) sara, hogy a régi készülék nevével próbálták felcsigázni a vásárlókat.

  BTW, maga a cucc borzasztóan néz ki, még eldobós telefonnak se..

  Jhonny06 41 perce 5

 • Soha többé Aliexpress

  Rossz a termék, Aliexpress: Az eladó kéri, hogy csináljak YT videót. Csinálok. Nem jó neki, csinálok egy másikat. Közben kifutok lassan a dispute time-ból (nyilván ez a célja), kb. 1-2 órával a dispute time lejárta előtt nyitok egyet, természetesen arra sem reagál. Várhatok az ügyfélszolgálatra, hogy közbeavatkozzon, de ezt csak 1 hét után teszik meg, ha nem válaszol addig az eladó. Aztán remélheted, hogy akik felülvizsgálják az esetet, nem teljesen értelmi fogyatékosok, mert általában ez a tapasztalat. Aztán persze küldheted vissza a rossz terméket SAJÁT PÉNZEN, ami majdnem a termék árával egyenlő, hogy megkapd a refund-ot. Természetesen még neked kell magyarázkodnod, meg tracking-et írni. Aztán 2 hónap múlva ott vagy, hogy se a megrendelt termék nincs nálad, plusz még el is buktál néhány ezer forintot.

  Az ügyfélszolgálat abszolút leszarja, hogy mit csinálnak az eladók, az ég világon semmi következménye nincs annak, ha valaki nem válaszol és jogos a reklamációd. Annyit tudnak tenni, hogy küldenek nekik egy "figyelmeztető" e-mailt, amire nyilván szintén nem fognak válaszolni, mert: lásd fentebb: nincs következménye semminek ezen az oldalon.

  Rossz a termék, eBay: Ha az eladó nem válaszol, írok az eBay-nek és 1 óra múlva a számlámon van a pénz. De általában válaszolnak, mert itt legalább még ér valamit a pontozás. Nem kell visszaküldeni, meg semmi.

  Jhonny06 3 hete 127

 • BKK bérlet átírás

  Van valakinek személyes tapasztalata a bérlet ig. számának átírásával? Kering egy ilyen legenda, hogy BKK irodákban valami minimális díj ellenében megcsinálják, de hivatalos infó nincs róla, még egy gyakori kérdések válasz sem!! Urban legend lenne?

  Jhonny06 4 hete 17

 • trump

  [link]

  Az egyetlen szó, ami eszembe jut, az a szürreális. Egyszerűen még most sem tudom felfogni, hogy tényleg egy ilyen ember lesz az Egyesült Államok elnöke. Még gondolkodtam azon, hogy nem saját maga kezeli a Twitter fiókját, bár ilyeneket a saját nevében írni is durva.

  Jhonny06 1 hónapja 1

 • Go big or go home

  Mi Max in da house

  Jhonny06 5 hónapja 12

 • Milyen elektromos borotvát?

  Most jött el az a pillanat, amikor meguntam az ócska Braun elektromos borotvámat, hagyományos módon pedig utálok borotválkozni, így született meg a döntés, hogy be kéne ruházni egy komolyabb modellre. A tágabb családban van két Philips is, amik anno a termékskála csúcsát karcolták és brutális darabok, szóval a márka eldöntött dolog és körkéses verzió. Nyilván 80-100k körüli összeget nem szánnék rá, inkább 30k körül nézelődök. Semmi extra funkció nem kell, viszont amit tud, azt tökéletesen tudja. Száraz borotválkozás úgy, hogy utána meg se érezzem, hogy bármit csináltam, esetleg ha lehet állítani, hogy egy nagyon kis szőrzetet meghagyjon (jobban is áll és kevésbé irritálja a bőrt), azért hálás lennék.

  Használ valaki ebben az árkategóriában Philips-et? Tehát az S5000-es széria közepe/alja. Esetleg belefér az S7000 alja, ha tényleg minőséget kapok a pénzemért és legalább 4-5 évig jól teszi a dolgát. Köszi!

  Jhonny06 6 hónapja 29

 • Negatív jövőkép

  Ez a poszt most jött szembe FB-on, jót mosolyogtam rajta. Sajnos nem ismerősöm a srác, így nem tudtam kommentelni valami frappánsat a frusztráltsága kapcsán. Mindenesetre grat az ilyeneknek. Neki nem jött be, másnak se legyen jó. :)

  Jhonny06 8 hónapja 14

 • Idős bácsi és a cukrászdája

  Még véletlenül sem akarok rosszindulatú lenni, de még ebben a rövid videóban is tisztán látszik, hogy a cukrászda "konyha" része kvázi úgy néz ki, mint egy műhely, a tisztasági előírásoknak a legcsekélyebb mértékben sem felel meg. De azért felhördül az egész Facebook, hogy bezáratták. Amikor meg mutatják a híradóban, hogy valamelyik étteremben a húst a földön tárolják, kb. darabokja kapja az internet az éttermet egy percen belül. Nálam ez a cukrászda ugyanaz a kategória, csak ugye van mögötte egy szomorú sztori. Kettős mérce rulez.

  [link]

  Jhonny06 9 hónapja 276

 • A buszsáv amúgy minek van?

  Tegnap azon gondolkoztam, miközben ültem a dugóban (ami amúgy a BMW Budapest Motors-tól az Árpád hídi felhajtóig tartott), hogy sok helyen baromira nincs végiggondolva, hogy az adott szakaszon vajon van-e olyan buszforgalom, hogy indokolt legyen a buszsáv felfestése. Gondolom sokaknak ismerős az előbb említett szakasz, ahol tegnap is azért alakult ki egy baromi nagy torlódás, mert a felhajtó egyik sávját ügyesen felfestették buszsávnak, pedig az Árpád-híd irányába menő buszforgalom egyáltalán nem jelentős. Mindenki elmegy a felhajtó végéig, majd ott próbál besorolni. Simán lehetne 2 sáv és a busz (ami amúgy is gyök 2-vel megy) mehetne szépen az autók között. Vannak olyak helyek, pl. a körúton, ahol nyilván indokolt egy ilyen sáv, de nem itt.

  A másik szép példa a Batthyány tér irányából a Clark Ádám tér felé menő Fő utca, amit most alakítottak át 1 sávosra (+ bringás sáv), itt is rendszeresen állt a sor a buszsáv miatt, egyszerűen nem indokolta a járatok sűrűsége a dolgot. Egyébként szabályosan közlekedem, de az utóbbi időben abszolút figyelmen kívül hagyom a buszsáv felfestését, főleg olyan helyeken, ahol a végén aztán nem kell pofátlanul besorolni. Ott állnak full kihasználatlanul ezek a sávok, a másikban pedig torlódnak és rohadnak az emberek.

  Folytatás...

  Jhonny06 10 hónapja 95

 • Far Cry Primal - bejön!

  Szerintem nem én voltam az egyetlen, aki szkeptikus volt az új megjelenéssel kapcsolatban. Főleg a 4. rész után, ami kvázi annyiból állt, hogy a FC 3-ra ráhúztak egy új theme-et. Emiatt (is) voltak aggályok, hogy akkor most ez egy FC 3/4 lesz a kőkorszakban?

  Félelemmel ugyan, de látatlanba megvettem a Collector's Edition-t (ez az első gyűjtői változat, amit valaha vásároltam) és alig sikerült felállni 2 óra után, annyira megfog a hangulata. A képi világ, a hangok, éjszaka brutális, amikor hirtelen rádtámad 2-3 farkas (persze ezek az előző részekben is voltak, de itt ezerszer jobban átjön). Meg amikor az elején kellett a barlangban mászkálni, beszarás tényleg, abszolút hiánypótló játék.

  Jhonny06 11 hónapja 3

 • Raspberry Pi Zero helyett ezt

  [link]

  Persze a support nagy kérdés, de ennyiért nem nagyon lehet megbánni szvsz. Én anno erre is befizettem, de nyár közepére tudják teljesíteni a megrendelést, a Pi Zero meg nem lesz mostanában raktáron, szóval marad ez.

  Jhonny06 1 éve 8

 • A szegények warezolnak

  [link]

  "Azt akartuk, hogy azok is lássák ezeket a filmeket, akik nem elég gazdagok, hogy eljussanak moziba"

  A "30mbit-es netre telik, de egy 1k-s mozijegyre nem" című történet.

  Jhonny06 1 éve 122

 • CV2 kód lekaparása a bankkártyáról

  Lehet bármi hátrányom abból, hogy lekaparom a bankkártya hátuljáról a CV2 kódot? Elég sok helyen olvastam ezt a megoldást, mint minimális plusz védelem. Így legalább nem lehet azonnal neten vásárolni vele. A kártya alapvetően a bank tulajdona és bár mindent online intézek, nem hiányzik, hogy emiatt újat csináltassanak, ha személyes ügyintézésnél mégis észreveszik.

  Amúgy apró gondolat ezzel kapcsolatban: csak én tartom röhejesnek, hogy a kártyán levő adatokat beírva simán lehet online vásárolni bármilyen azonosítás nélkül? Ezen kifejezetten meglepődtem anno, amikor először vásároltam kártyával. De nem csak én vagyok így ezzel, más ismerősöm is kérdezte, hogy "ez most tényleg ennyi?". Oké, alapvetően nem szabadna idegen kezekbe kerülnie, meg ha a lakáskulcsodat elhagyod, akkor onnantól a házadat is kirabolhatják (riasztó hiányában), de akkor is. Szvsz minimum kéne valami kód ehhez, mint személyes vásárlásnál vagy pénzfelvételnél a PIN kód.

  Jhonny06 1 éve 29

 • Facebook és az angol

  Mindig mosolygok, amikor valakinek köze nincs az angolhoz, de próbálja eröltetni, mert az manapság menő. Mostanában azt vettem észre, hogy a profilunkat is fel tudjuk dobni vele, ha olyan munkánk van, ami magyarul szarul hangzik. Néhány példa, amit mostanában láttam: postás? Nem hangzik túl jól.. *ötletel* post delivery! Raktáros? Ciki.. *ötletel* warehouse worker!

  Jhonny06 1 éve 10

 • "Feltámadt a magyar foci"

  Utolsóként, nyögvenyelősen, 2 potyagóllal megverünk egy olyan csapatot, amit egyébként már 3 évtizede nem sikerült (azaz statisztikailag szerencse volt) és ezzel éppen, hogy nem esünk ki = feltámadt a magyar foci :F Ok..

  Jhonny06 1 éve 65

 • Ezt vajon mennyi idő volt megírni?

  Ezek állatok.. :DDD Ilyen jól fizetnek Új Péterék?

  Jhonny06 1 éve 3

 • Kindle reklámmentesítés

  Sokan kérdezik a topicban, így gondoltam összedobok egy gyors segédletet.

  1. Amazon.com-on belépsz, majd a felső vízszintes menüben, a jobb oldalon a "Your account" opcióra klikkelsz:

  2. Behoz egy csomó opciót, nekünk a jobb oldali függőleges menüből a "Kindle Help Home" lehetőség kell:

  3. A bal oldali függőleges menüsor alján van egy szürke "Contact Us" gomb, erre klikk:

  4. Először kiválasztjuk az eszközt, majd a bejövő menüsorból a "Kindle E-reader"-t, utána a "Something else" lehetőséget, majd a szabadszöveges mezőbe beírjuk angolul, hogy mit is szeretnénk, pl. jó sablonszöveg: "Removing advertisements from my Kindle device". Végül a "Chat" gombra kattintunk:

  Folytatás...

  Jhonny06 1 éve 10

 • BMW i3 tesztvezetés

  Bejelentkezel ezen az oldalon, tele vannak időpontokkal (a Szentendrei úton legalábbis). Nincs semmi bullshit, hogy komoly vásárló vagy-e, bárki kipróbálhatja. Kb. 30-45 percet lehet vezetni.

  Ma délelőtt voltam és elég odabaszós. Bármelyik komolyabb autót otthagyja a lámpától kigyorsítva, konkrétan beleragadsz a székbe, de igazából olyan a jellege, hogy nem is igazán akarsz száguldozni. Ettől függetlenül jó érzés, hogy van benne erő, ha kell. Fékezni szinte egyáltalán nem kell, fél óra alatt meg lehet szokni, hogy mikor kell levenni a lábad a gázról és egyszerűen megállsz.

  A csomagtartó ugyan kicsi, de belül órási terek vannak, 4 ember legalább olyan kényelmesen elfér, mint egy hatalmas kombiban. A design csillagos ötös, ezekkel a kék elemekkel nagyon durva összhatást értek el, kívül-belül űrtechnológia, megnézik az emberek elég rendesen.

  A magamfajta számítógépbuzik is megkapják a nekik járót, egy hatalmas kijelzőn gyakorlatilag minden beállítást elérünk a legapróbb és leglényegtelenebb opciókig. Az alapok természetesen fizikai gombok formájában is jelen vannak, ha esetleg valaki nem szeret szórakozni.

  Hirtelen ennyi, még túl friss az élmény, majd updatelem a posztot, ha úgy érzem. Inkább tessék kipróbálni!

  Folytatás...

  Jhonny06 1 éve 13

 • Életképtelen bringások #sokadik

  Már párszor kifejtettem, hogy a bringások egy baromi nagy része teljesen figyelmen kívül hagyja a szabályokat és néhány év vezetés után azért ki szokott alakulni egy "leszarom" érzés, amikor már nem tágul a pupillád egy-egy szabálytalanság láttán, de amit nap mint nap látok az utakon, azt tényleg nehéz szó nélkül hagyni. Ugye jó idő is van, meg sokat is vezetek napi szinten, így nyilván rengeteg bringást látok az utakon és már tényleg tapasztalat mondatja velem, hogy mintha nem létezne rajtuk kívül semmi/senki. Az apró bakikra nem ugrok, én se vagyok szent, de _BAZMEG_, amikor csúcsidőben behajt a full forgalmú kereszteződésbe a Szentendrein pirosnál, akkor azért felkapja az ember a fejét, bármilyen hidegvérű is. És ezt nem egyszer láttam, hanem konkrétan hetente sokszor.

  Azért valljuk be, mindenki szokott a megengedettnél kicsit gyorsabban hajtani autóval meg ilyesmi, de a piroson még a legállatabb száguldozók se mennek át, ott azért már van egy félelemérzet az emberben és meghúzza azt a bizonyos vonalat.

  Néha azért megszólítom az ilyeneket melléjük érve, hogy ez mi volt. Valamelyik nem válaszol, valamelyik "elférsz, nem?" (nem ez volt a probléma, de mindegy..) kérdéssel próbálja visszaverni a támadást, stb.

  Folytatás...

  Jhonny06 1 éve 86

 • Filmnapló

  Érdemes kipróbálni a Letterboxd szolgáltatását, amiben kvázi naplózhatod és értékelheted a megnézett filmeket, akár timeline-szerűen is, ha napra pontosan logolod, hogy melyik nap melyiket nézted meg. A megnézendő filmeket is tudod gyűjteni, amit gyönyörűen, borító alapján listáz ki. Tulajdonképpen hasonló az IMDb-hez, csak sokkal királyabb és az adatbázisa is eléggé kiterjedt. Ez utóbbira már csak akkor megyek fel, ha egy film leírását akarom megnézni (ebben azért még jobb), de minden másra ott a Letterboxd. Március közepe óta logolom a megnézett filmeket és baromi jó néha visszanézni (mint egy naplót), hiszen amúgy elfelejtené az ember. Itt megtaláltok.

  Jhonny06 1 éve 8

 • Postal 2 Paradise Lost

  Végre megjelent, csak 2k, tessék megvenni. Nagyon jó lett, simán megvan a régi Postal 2 élmény, abszolút nem rontották el. A sztori miatt a környezet eléggé lehalt sajnos, de hát ez van. :)

  Jhonny06 1 éve 8

 • Durván felment a Milka ára :(

  Most voltam a Tescoban, 319.- ft. Szolgálati közleményt hallottak.

  Jhonny06 1 éve 33

 • Új gépsárkány

  Jhonny06 1 éve 7

 • Megint az oroszok

  Kivételesen nem baleset, hanem egy remek kezdeményezés "Stop a Douchebag" néven. A lényege, hogy megakadályozzák a járdán lazán közlekedő autósokat. A "Lion Versus" mozgalom (szintén ezen a csatornán vannak a videók) pedig a közhelyen való dohányzást próbálja visszaszorítani. Verekedések mindkettőben vannak természetesen, meg durvább dolgok is (terhes nő lazán szívja a cigit). Összesen 26 rész kb., eltart egy darabig megnézni őket, de megéri.

  Kis ízelítő:

  Jhonny06 2 éve 31

 • Informatikai problémák megoldása

  Rájöttem, hogy mennyire utálok különböző számítógépes problémákat megoldani. Ez tőlem meglepő, hiszen programozni szeretek, ami kvázi egyenlő azzal, hogy megoldást találsz egy problémára. Viszont minden, ami nem fejlesztés, az számomra maga a pokol. Pl. tegnap próbáltam beüzemelni egy Plex szervert, mondanom se kell, hogy hány órát tosztam el vele és még most se működik.. :DDD Gondolom ismerős a dolog mindenkinek, hogy egy egész nap rámegy valami totál faszságra, aztán vagy jó, vagy nem. És ez még akkor is frusztráló, amikor sok ideje van az embernek (nincs), de amikor egy szűkös hétköznapból veszít az ember órákat, amikor alapból sincs sok a napból és még egy csomó mindent el kéne intézni, na az az igazán jó (nem) érzés.

  Miért nem tud valami szimplán out of the box működni?

  Jhonny06 2 éve 6

 • Csonti Car - a legjobb ár!!!

  Tökéletesen felépített marketing gépezet, vagy mégsem? Van ugye ez a Facebook oldaluk 250 000 követővel, ahova "vicces" képeket raknak ki általában. Rámész a 'rendes' honlapjukra és egy totál igénytelen valami jön szembe (oké, a fejléc nem vészes), ráadásul nagyon gyér választék fogadja a nézelődőt, többnyire lepusztult autókkal, amiken láthatóan nem tudnak továbbadni (régóta ugyanazok).

  Na most felmerül a kérdés, hogy vennél itt autót? Szerintem ez a nagy Facebook-os marketingelés pont az ellenkező hatást éri el, azaz ha valaki megemlíti ma nekem, hogy Csonti Car, akkor nem a szakértelem jut eszembe, ahová szívesen mennék, hanem "ja igen, az a Facebook oldal, amire idióta képeket posztolnak egy cég nevén". A helyzet az, hogy az állandó baromkodás egy idő után inkább komolytalanná tesz és kevésbé humorossá.

  Jhonny06 2 éve 17

 • iPhone 6 Plus 1 nap után

  Legutóbbi smartphone-om egy iPhone 3G volt, azóta nem igazán éreztem szükségét a dolognak, meg drágának is tartottam. A zenehallgatást és egyéb multimédiás tevékenységet egy iPod Touch 5G-n végeztem, előző hétvégén azonban hirtelen ötlettől vezérelve ("egyszer élünk!" kijelentéssel) megrendeltem egy 64GB-os Space Gray modellt. Kicsit örülök, hogy nincs 32GB-os verzió (a Touch 5G ilyen volt), így rá voltam kényszerítve a dupla kapacitásra, ami nagy szabadságot ad. A 32GB már kellemes, de a zenéim és ideiglenesen néhány film rámásolása után már necces még mondjuk hosszabb videókat is felvenni vele (nem titkolt célom a vételár egy részét visszahozni azzal, hogy timelapse videókat készítek). A 16GB pedig manapság egyenesen használhatatlan véleményem szerint.

  Szóval ezt letudtuk, a rendelés nem ment túl simán (egyrészt hiánycikk ez a modell, másrészt csak központi raktárból szállítják + karácsonyi őrület, stb.), de ma végre átvettem a készüléket. Hozzátenném, hogy soha nem fogtam a kezemben még 6 Plus-t, tehát teljesen vakon rendeltem meg; kicsit makacs módon direkt akkor se néztem rá, amikor pár perccel a vásárlás előtt beugrottam az iStyle-ba venni hozzá egy bőrtokot, így teljes meglepetés volt a kibontás.

  Folytatás...

  Jhonny06 2 éve 26

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.