Hi​rdeté​s​

2017. december 15., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Majdnem gázolás + jó fékek

  Jhonny06 1 hónapja 18

 • #MeToo

  Néhány nappal ezelőtt kezdetét vette egy mozgalom, melyben a #metoo hashtag-et használva jelezheti az illető, ha szexuális bántalmazás érte. Eddig mintegy 12 millió nő használta világszerte, amely világosan jelzi a probléma súlyosságát. Fontos megjegyezni, hogy ide soroljuk az úgynevezett "catcalling"-ot is, ami a bántalmazott felé való fütyörészést, beszólogatást jelent.

  Pont azért, mert annyira ártalmatlannak tűnik, a lányok többsége egyszer biztos átéli ezt és egyben ezért is az egyik leggyakoribb formája a szexuális zaklatásnak. A hétvégét Párizsban töltöttem és kicsit megpihentem a Louvre-hoz közeli parkban. Közel hozzám 2 francia férfi ült, akik kb. az összes előttük elmenő nőnek beszóltak, fütyültek utánuk, stb. Néhány perc után meguntam és úgy leteremtettem őket, ahogy csak tőlem telt. Pedig te csak "flörtöltél" meg "csajoztál", igaz?

  Folytatás...

  Jhonny06 1 hónapja 103

 • Mekes lettem.. :(

  Egyelőre csak egy MBP 13 (2017) személyében, főleg Xcode-ra és rohangálós gépnek, aztán majd meglátjuk. Mellé marad a ProBook, mint main PC.

  Jhonny06 3 hónapja 83

 • Romboló ütközött tankerhajóval

  [link]

  Ráadásul nem először. Most őszintén, egy milliárd dollárban mérhető rombolónál ez hogy lehetséges egyáltalán, amikor olyan műszerek vannak benne, hogy azt is látják, hogy 200 km-ről egy tonhal elkezd közeledni? Oké, hogy user error, de milyen mértékű?

  Jhonny06 3 hónapja 21

 • Ezért kell angolul tanulni

  Jhonny06 5 hónapja 160

 • Balaton körbetekerés help!

  Sziasztok!

  Július elejére-közepére tervezünk egy Balaton körbetekerést, kb. 8 - 10 emberrel. A társaság vegyes összetétele miatt úgy döntöttünk, hogy 3 napot szánunk rá (szerintem 2 alatt is kényelmesen teljesíthető, de tényleg nem a rohanás a cél).

  Mivel szállást nem szeretnénk foglalni, így a tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy a sátrazást hogyan lehet megoldani? Kell ehhez engedély, vagy bárhol a susnyásba felhúzhatjuk? A másik fontos kérdés a tisztálkodás. Vannak public zuhanyzó elhelyezve, vagy ehhez venni kell strand belépőt?

  Hogy érdemes ezt csinálni?

  Bármilyen tanácsért hálás lennék, a magam részéről egyszer tekertem körbe a Balatont tavaly, azt is két nap alatt és adott volt a szállás, szóval nincs sok tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Köszi! :R

  Jhonny06 5 hónapja 12

 • Andorra - Magyarország 1 - 0

  [link]

  Imádom, hogy a Portugál 3 - 3nál lépni se lehetett az emberektől a körúton, most meg a biztonságiaknak kellett visszafogni a nagy magyar szurkolókat, mert szét akarták verni a válogatott tagjait. Ezek nevezik magukat szurkolóknak? :U

  Jhonny06 6 hónapja 69

 • This country is going to hell

  Komment nélkül: [link]

  Jhonny06 6 hónapja 97

 • Újabb bringás gázolás

  Ez mondjuk vitatható eset, mivel kétkerekű járművel tanácsos ilyen esetben lehúzódni, hogy ne üssenek el, ugyanakkor az autós "nyugodtan" mondhatja, hogy le akart kanyarodni a bringás.

  Jhonny06 6 hónapja 134

 • Tales of IT

  Több résznél is fulladtam a röhögéstől. Lazán veri az összes bash.hu-s vagy bármilyen egyéb sztorit.

  part1

  part2

  Jhonny06 6 hónapja 6

 • Január 8. - never forget

  Jhonny06 7 hónapja 6

 • Lion (2016)

  Saroo Brierley: I'm sorry you couldn't have your own kids.

  Sue Brierley: What are you saying?

  Saroo Brierley: We... we... weren't blank pages, were we? Like your own would have been. You weren't just adopting us but our past as well. I feel like we're killing you.

  Sue Brierley: I could have had kids.

  Saroo Brierley: What?

  Sue Brierley: We chose not to have kids. We wanted the two of you. That's what we wanted. We wanted the two of you in our lives.That's what we chose.

  [pause]

  Sue Brierley: That's one of the reasons I fell in love with your dad.

  [pause]

  Sue Brierley: Because we both felt as if... the world has enough people in it. Have a child, couldn't guarantee it will make anything better. But to take a child that's suffering like you boys were. Give you a chance in the world. That's something.

  Jhonny06 7 hónapja

 • Kávé megvonás - a kezdetek

  Kísérletezni támadt kedvem és mivel mostanság belefutottam pár személyes bejegyzésbe, amiben az alany leállt a kávézással, majd elég pozitív dolgokat tapasztalt, gondoltam miért ne.

  Rólam annyit kell tudni, hogy körülbelül 17-18 éves korom óta kávézom (azelőtt utáltam és el se tudtam képzelni, hogy valaha is kávézzak, de valószínűleg ezzel mindenki így van, haha), jelenleg 26 vagyok. Egyébként a szüleim se vetik meg a kávét, bár mostanában már kevésbé élnek vele. A napi bevitel általában úgy néz ki, hogy 3 kisebb adagot iszom, amikor bent vagyok az irodában (hétköznapokon, of course). Ez közepes erősségű, pörkölt kávé. Ebéd után a harmadik a legtöbbször már kifejezetten nem esik jól, de a megszokás függőség miatt azért is szoktam tolni egyet. Hétvégén jófajta kotyogóssal főzök, vagy sokszor Nescafe 3in1 (ezt kávénak nem nevezném, de jó kortyolni). Ilyenkor általában napi 1-2 csészényit iszom csak. Nem számoltam ki és nem tudom, hogy ez összességében milyen mennyiségnek számít, de nem is ez a lényeg. Az immunitás nálam már rég kialakult, semmi hatása nincs a kávénak a fáradtságra/álmosságra, lazán el tudok aludni egy erős kávé után is. Ha nem iszom kávét 1 napig, akkor rendesen ráállnak a gondolataim a cuccra, bár még sose próbáltam huzamosabb ideig, hogy ezután mi jön. :D Álmatlanság nem jellemző (sőt), viszont fáradékonyság, lehangoltság, minimális depresszív gondolatok, social anxiety igen.

  Folytatás...

  Jhonny06 8 hónapja 61

 • Ezért ne tekerj át a zebrán

  Azért a nő reakcióideje se gyenge.. mondjuk szerintem már a kanyarodáskor látnia kellett volna, hogy jönnek jobbról (az autós és a bringás is elég lassan jött).

  Jhonny06 8 hónapja 255

 • 10 éve a PH!-n

  Köszönöm a családomnak, barátaimnak, szponzoroknak

  3 napja volt, elfelejtettem írni

  Jhonny06 8 hónapja 35

 • .. amikor céges ajándékot kapsz

  1 óra múlva:

  Jhonny06 9 hónapja 22

 • Agyament parkolási rendszer Bécsben

  És én még azt hittem, hogy Szentendrén van barátságtalan rendszer, mindaddig, amíg nem kaptam egy mikuláscsomagot este 9-kor (!) Bécsben, ráadásul egy olyan zónában, ami nem is kifejezetten mondható belvárosnak, bár közel van hozzá, ez tény. Amúgy hivatalosan este 10-ig (!!) kell parkolási díjat fizetni. Erre amúgy (a lehúzáson kívül) mi szükség van, mondjuk este 8 után?

  Jhonny06 9 hónapja 10

 • A régi-új "Nokia 3310"

  Imádom, hogy hónapokig azzal volt tele a net, hogy a régi készülék reboot-ja lesz, hűde izgi, erre kiadtak egy olyan telefont, ami sem árazásban, sem tudásban, sem funkcionalitásban nem mutat semmi újat a piacon lévő budget telefonokhoz képest. Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis mire számított a közönség, de ez leginkább a Microsoft (illetve HMD Global) sara, hogy a régi készülék nevével próbálták felcsigázni a vásárlókat.

  BTW, maga a cucc borzasztóan néz ki, még eldobós telefonnak se..

  Jhonny06 9 hónapja 30

 • Soha többé Aliexpress

  Rossz a termék, Aliexpress: Az eladó kéri, hogy csináljak YT videót. Csinálok. Nem jó neki, csinálok egy másikat. Közben kifutok lassan a dispute time-ból (nyilván ez a célja), kb. 1-2 órával a dispute time lejárta előtt nyitok egyet, természetesen arra sem reagál. Várhatok az ügyfélszolgálatra, hogy közbeavatkozzon, de ezt csak 1 hét után teszik meg, ha nem válaszol addig az eladó. Aztán remélheted, hogy akik felülvizsgálják az esetet, nem teljesen értelmi fogyatékosok, mert általában ez a tapasztalat. Aztán persze küldheted vissza a rossz terméket SAJÁT PÉNZEN, ami majdnem a termék árával egyenlő, hogy megkapd a refund-ot. Természetesen még neked kell magyarázkodnod, meg tracking-et írni. Aztán 2 hónap múlva ott vagy, hogy se a megrendelt termék nincs nálad, plusz még el is buktál néhány ezer forintot.

  Az ügyfélszolgálat abszolút leszarja, hogy mit csinálnak az eladók, az ég világon semmi következménye nincs annak, ha valaki nem válaszol és jogos a reklamációd. Annyit tudnak tenni, hogy küldenek nekik egy "figyelmeztető" e-mailt, amire nyilván szintén nem fognak válaszolni, mert: lásd fentebb: nincs következménye semminek ezen az oldalon.

  Rossz a termék, eBay: Ha az eladó nem válaszol, írok az eBay-nek és 1 óra múlva a számlámon van a pénz. De általában válaszolnak, mert itt legalább még ér valamit a pontozás. Nem kell visszaküldeni, meg semmi.

  Jhonny06 10 hónapja 127

 • BKK bérlet átírás

  Van valakinek személyes tapasztalata a bérlet ig. számának átírásával? Kering egy ilyen legenda, hogy BKK irodákban valami minimális díj ellenében megcsinálják, de hivatalos infó nincs róla, még egy gyakori kérdések válasz sem!! Urban legend lenne?

  Jhonny06 10 hónapja 17

 • trump

  [link]

  Az egyetlen szó, ami eszembe jut, az a szürreális. Egyszerűen még most sem tudom felfogni, hogy tényleg egy ilyen ember lesz az Egyesült Államok elnöke. Még gondolkodtam azon, hogy nem saját maga kezeli a Twitter fiókját, bár ilyeneket a saját nevében írni is durva.

  Jhonny06 11 hónapja 1

 • Go big or go home

  Mi Max in da house

  Jhonny06 1 éve 12

 • Milyen elektromos borotvát?

  Most jött el az a pillanat, amikor meguntam az ócska Braun elektromos borotvámat, hagyományos módon pedig utálok borotválkozni, így született meg a döntés, hogy be kéne ruházni egy komolyabb modellre. A tágabb családban van két Philips is, amik anno a termékskála csúcsát karcolták és brutális darabok, szóval a márka eldöntött dolog és körkéses verzió. Nyilván 80-100k körüli összeget nem szánnék rá, inkább 30k körül nézelődök. Semmi extra funkció nem kell, viszont amit tud, azt tökéletesen tudja. Száraz borotválkozás úgy, hogy utána meg se érezzem, hogy bármit csináltam, esetleg ha lehet állítani, hogy egy nagyon kis szőrzetet meghagyjon (jobban is áll és kevésbé irritálja a bőrt), azért hálás lennék.

  Használ valaki ebben az árkategóriában Philips-et? Tehát az S5000-es széria közepe/alja. Esetleg belefér az S7000 alja, ha tényleg minőséget kapok a pénzemért és legalább 4-5 évig jól teszi a dolgát. Köszi!

  Jhonny06 1 éve 29

 • Negatív jövőkép

  Ez a poszt most jött szembe FB-on, jót mosolyogtam rajta. Sajnos nem ismerősöm a srác, így nem tudtam kommentelni valami frappánsat a frusztráltsága kapcsán. Mindenesetre grat az ilyeneknek. Neki nem jött be, másnak se legyen jó. :)

  Jhonny06 1 éve 14

 • Idős bácsi és a cukrászdája

  Még véletlenül sem akarok rosszindulatú lenni, de még ebben a rövid videóban is tisztán látszik, hogy a cukrászda "konyha" része kvázi úgy néz ki, mint egy műhely, a tisztasági előírásoknak a legcsekélyebb mértékben sem felel meg. De azért felhördül az egész Facebook, hogy bezáratták. Amikor meg mutatják a híradóban, hogy valamelyik étteremben a húst a földön tárolják, kb. darabokja kapja az internet az éttermet egy percen belül. Nálam ez a cukrászda ugyanaz a kategória, csak ugye van mögötte egy szomorú sztori. Kettős mérce rulez.

  [link]

  Jhonny06 1 éve 276

Hird​eté​s

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.