2019. január 17., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • "Négy téligumi még mindig olcsóbb, mint egy temetés"

  Dehogy olcsóbb..

  Jhonny06 1 hónapja 226

 • Első drone-os próbálkozás

  Jhonny06 10 hónapja 19

 • Valami közeleg.. :)

  Jhonny06 11 hónapja 18

 • Xiaomi Mijia Temperature Sensor hiba

  Valaki használ ilyet? Nekem sehogy sem akarja felismerni a Mi Home app MIUI 9.2.10 alatt. A szerver Mainland China-ra van állítva, az LCD kijelzős Xiaomi szenzort pl. lazán felismeri, a Yeelight app-pal pedig használom az asztali Xiaomi lámpát, a Yeelight éjjeli lámpát és a Candela-t is, csak ezzel van baj. EU-t kiválasztva pedig egyáltalán nem jön fel a listában ez az eszköz, összesen kb. 10 termék, amikor van vagy 100.

  Javítsatok ki, ha tévedek, de ennek simán mennie kéne Bluetooth-on keresztül, nem? Nem kéne hozzá semmilyen getaway vagy ilyesmi. Többször reseteltem az eszközt, de semmi.

  Jhonny06 11 hónapja 6

 • Az Amazon megnyitja a pénztár nélküli boltját

  [link]

  Imádom, hogy ezt ilyen "most advanced shopping"-nak állítják be, miközben kb. az egész rendszer egy italautomata bonyolultságával egyenlő. Eleve az mitől forradalmi, hogy valamit egy pénztáros segítsége nélkül ki tudsz fizetni? Meg miben könnyíti ez a hétköznapokat?

  Jhonny06 12 hónapja 15

 • #MeToo

  Néhány nappal ezelőtt kezdetét vette egy mozgalom, melyben a #metoo hashtag-et használva jelezheti az illető, ha szexuális bántalmazás érte. Eddig mintegy 12 millió nő használta világszerte, amely világosan jelzi a probléma súlyosságát. Fontos megjegyezni, hogy ide soroljuk az úgynevezett "catcalling"-ot is, ami a bántalmazott felé való fütyörészést, beszólogatást jelent.

  Pont azért, mert annyira ártalmatlannak tűnik, a lányok többsége egyszer biztos átéli ezt és egyben ezért is az egyik leggyakoribb formája a szexuális zaklatásnak. A hétvégét Párizsban töltöttem és kicsit megpihentem a Louvre-hoz közeli parkban. Közel hozzám 2 francia férfi ült, akik kb. az összes előttük elmenő nőnek beszóltak, fütyültek utánuk, stb. Néhány perc után meguntam és úgy leteremtettem őket, ahogy csak tőlem telt. Pedig te csak "flörtöltél" meg "csajoztál", igaz?

  Folytatás...

  Jhonny06 1 éve 104

 • Mekes lettem.. :(

  Egyelőre csak egy MBP 13 (2017) személyében, főleg Xcode-ra és rohangálós gépnek, aztán majd meglátjuk. Mellé marad a ProBook, mint main PC.

  Jhonny06 1 éve 83

 • Romboló ütközött tankerhajóval

  [link]

  Ráadásul nem először. Most őszintén, egy milliárd dollárban mérhető rombolónál ez hogy lehetséges egyáltalán, amikor olyan műszerek vannak benne, hogy azt is látják, hogy 200 km-ről egy tonhal elkezd közeledni? Oké, hogy user error, de milyen mértékű?

  Jhonny06 1 éve 21

 • Balaton körbetekerés help!

  Sziasztok!

  Július elejére-közepére tervezünk egy Balaton körbetekerést, kb. 8 - 10 emberrel. A társaság vegyes összetétele miatt úgy döntöttünk, hogy 3 napot szánunk rá (szerintem 2 alatt is kényelmesen teljesíthető, de tényleg nem a rohanás a cél).

  Mivel szállást nem szeretnénk foglalni, így a tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy a sátrazást hogyan lehet megoldani? Kell ehhez engedély, vagy bárhol a susnyásba felhúzhatjuk? A másik fontos kérdés a tisztálkodás. Vannak public zuhanyzó elhelyezve, vagy ehhez venni kell strand belépőt?

  Hogy érdemes ezt csinálni?

  Bármilyen tanácsért hálás lennék, a magam részéről egyszer tekertem körbe a Balatont tavaly, azt is két nap alatt és adott volt a szállás, szóval nincs sok tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Köszi! :R

  Jhonny06 1 éve 12

 • Andorra - Magyarország 1 - 0

  [link]

  Imádom, hogy a Portugál 3 - 3nál lépni se lehetett az emberektől a körúton, most meg a biztonságiaknak kellett visszafogni a nagy magyar szurkolókat, mert szét akarták verni a válogatott tagjait. Ezek nevezik magukat szurkolóknak? :U

  Jhonny06 1 éve 69

 • This country is going to hell

  Komment nélkül: [link]

  Jhonny06 1 éve 97

 • Újabb bringás gázolás

  Ez mondjuk vitatható eset, mivel kétkerekű járművel tanácsos ilyen esetben lehúzódni, hogy ne üssenek el, ugyanakkor az autós "nyugodtan" mondhatja, hogy le akart kanyarodni a bringás.

  Jhonny06 1 éve 134

 • Tales of IT

  Több résznél is fulladtam a röhögéstől. Lazán veri az összes bash.hu-s vagy bármilyen egyéb sztorit.

  part1

  part2

  Jhonny06 1 éve 6

 • Január 8. - never forget

  Jhonny06 1 éve 6

 • Lion (2016)

  Saroo Brierley: I'm sorry you couldn't have your own kids.

  Sue Brierley: What are you saying?

  Saroo Brierley: We... we... weren't blank pages, were we? Like your own would have been. You weren't just adopting us but our past as well. I feel like we're killing you.

  Sue Brierley: I could have had kids.

  Saroo Brierley: What?

  Sue Brierley: We chose not to have kids. We wanted the two of you. That's what we wanted. We wanted the two of you in our lives.That's what we chose.

  [pause]

  Sue Brierley: That's one of the reasons I fell in love with your dad.

  [pause]

  Sue Brierley: Because we both felt as if... the world has enough people in it. Have a child, couldn't guarantee it will make anything better. But to take a child that's suffering like you boys were. Give you a chance in the world. That's something.

  Jhonny06 1 éve

 • Kávé megvonás - a kezdetek

  Kísérletezni támadt kedvem és mivel mostanság belefutottam pár személyes bejegyzésbe, amiben az alany leállt a kávézással, majd elég pozitív dolgokat tapasztalt, gondoltam miért ne.

  Rólam annyit kell tudni, hogy körülbelül 17-18 éves korom óta kávézom (azelőtt utáltam és el se tudtam képzelni, hogy valaha is kávézzak, de valószínűleg ezzel mindenki így van, haha), jelenleg 26 vagyok. Egyébként a szüleim se vetik meg a kávét, bár mostanában már kevésbé élnek vele. A napi bevitel általában úgy néz ki, hogy 3 kisebb adagot iszom, amikor bent vagyok az irodában (hétköznapokon, of course). Ez közepes erősségű, pörkölt kávé. Ebéd után a harmadik a legtöbbször már kifejezetten nem esik jól, de a megszokás függőség miatt azért is szoktam tolni egyet. Hétvégén jófajta kotyogóssal főzök, vagy sokszor Nescafe 3in1 (ezt kávénak nem nevezném, de jó kortyolni). Ilyenkor általában napi 1-2 csészényit iszom csak. Nem számoltam ki és nem tudom, hogy ez összességében milyen mennyiségnek számít, de nem is ez a lényeg. Az immunitás nálam már rég kialakult, semmi hatása nincs a kávénak a fáradtságra/álmosságra, lazán el tudok aludni egy erős kávé után is. Ha nem iszom kávét 1 napig, akkor rendesen ráállnak a gondolataim a cuccra, bár még sose próbáltam huzamosabb ideig, hogy ezután mi jön. :D Álmatlanság nem jellemző (sőt), viszont fáradékonyság, lehangoltság, minimális depresszív gondolatok, social anxiety igen.

  Folytatás...

  Jhonny06 1 éve 61

 • Ezért ne tekerj át a zebrán

  Azért a nő reakcióideje se gyenge.. mondjuk szerintem már a kanyarodáskor látnia kellett volna, hogy jönnek jobbról (az autós és a bringás is elég lassan jött).

  Jhonny06 1 éve 255

 • 10 éve a PH!-n

  Köszönöm a családomnak, barátaimnak, szponzoroknak

  3 napja volt, elfelejtettem írni

  Jhonny06 1 éve 35

 • .. amikor céges ajándékot kapsz

  1 óra múlva:

  Jhonny06 1 éve 22

 • Agyament parkolási rendszer Bécsben

  És én még azt hittem, hogy Szentendrén van barátságtalan rendszer, mindaddig, amíg nem kaptam egy mikuláscsomagot este 9-kor (!) Bécsben, ráadásul egy olyan zónában, ami nem is kifejezetten mondható belvárosnak, bár közel van hozzá, ez tény. Amúgy hivatalosan este 10-ig (!!) kell parkolási díjat fizetni. Erre amúgy (a lehúzáson kívül) mi szükség van, mondjuk este 8 után?

  Jhonny06 1 éve 10

 • A régi-új "Nokia 3310"

  Imádom, hogy hónapokig azzal volt tele a net, hogy a régi készülék reboot-ja lesz, hűde izgi, erre kiadtak egy olyan telefont, ami sem árazásban, sem tudásban, sem funkcionalitásban nem mutat semmi újat a piacon lévő budget telefonokhoz képest. Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis mire számított a közönség, de ez leginkább a Microsoft (illetve HMD Global) sara, hogy a régi készülék nevével próbálták felcsigázni a vásárlókat.

  BTW, maga a cucc borzasztóan néz ki, még eldobós telefonnak se..

  Jhonny06 1 éve 30

 • Soha többé Aliexpress

  Rossz a termék, Aliexpress: Az eladó kéri, hogy csináljak YT videót. Csinálok. Nem jó neki, csinálok egy másikat. Közben kifutok lassan a dispute time-ból (nyilván ez a célja), kb. 1-2 órával a dispute time lejárta előtt nyitok egyet, természetesen arra sem reagál. Várhatok az ügyfélszolgálatra, hogy közbeavatkozzon, de ezt csak 1 hét után teszik meg, ha nem válaszol addig az eladó. Aztán remélheted, hogy akik felülvizsgálják az esetet, nem teljesen értelmi fogyatékosok, mert általában ez a tapasztalat. Aztán persze küldheted vissza a rossz terméket SAJÁT PÉNZEN, ami majdnem a termék árával egyenlő, hogy megkapd a refund-ot. Természetesen még neked kell magyarázkodnod, meg tracking-et írni. Aztán 2 hónap múlva ott vagy, hogy se a megrendelt termék nincs nálad, plusz még el is buktál néhány ezer forintot.

  Az ügyfélszolgálat abszolút leszarja, hogy mit csinálnak az eladók, az ég világon semmi következménye nincs annak, ha valaki nem válaszol és jogos a reklamációd. Annyit tudnak tenni, hogy küldenek nekik egy "figyelmeztető" e-mailt, amire nyilván szintén nem fognak válaszolni, mert: lásd fentebb: nincs következménye semminek ezen az oldalon.

  Rossz a termék, eBay: Ha az eladó nem válaszol, írok az eBay-nek és 1 óra múlva a számlámon van a pénz. De általában válaszolnak, mert itt legalább még ér valamit a pontozás. Nem kell visszaküldeni, meg semmi.

  Jhonny06 1 éve 129

 • BKK bérlet átírás

  Van valakinek személyes tapasztalata a bérlet ig. számának átírásával? Kering egy ilyen legenda, hogy BKK irodákban valami minimális díj ellenében megcsinálják, de hivatalos infó nincs róla, még egy gyakori kérdések válasz sem!! Urban legend lenne?

  Jhonny06 1 éve 17

 • trump

  [link]

  Az egyetlen szó, ami eszembe jut, az a szürreális. Egyszerűen még most sem tudom felfogni, hogy tényleg egy ilyen ember lesz az Egyesült Államok elnöke. Még gondolkodtam azon, hogy nem saját maga kezeli a Twitter fiókját, bár ilyeneket a saját nevében írni is durva.

  Jhonny06 2 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.