2017. április 24., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Lion (2016)

  Saroo Brierley: I'm sorry you couldn't have your own kids.

  Sue Brierley: What are you saying?

  Saroo Brierley: We... we... weren't blank pages, were we? Like your own would have been. You weren't just adopting us but our past as well. I feel like we're killing you.

  Sue Brierley: I could have had kids.

  Saroo Brierley: What?

  Sue Brierley: We chose not to have kids. We wanted the two of you. That's what we wanted. We wanted the two of you in our lives.That's what we chose.

  [pause]

  Sue Brierley: That's one of the reasons I fell in love with your dad.

  [pause]

  Sue Brierley: Because we both felt as if... the world has enough people in it. Have a child, couldn't guarantee it will make anything better. But to take a child that's suffering like you boys were. Give you a chance in the world. That's something.

  Jhonny06 1 napja

 • Kávé megvonás - a kezdetek

  Kísérletezni támadt kedvem és mivel mostanság belefutottam pár személyes bejegyzésbe, amiben az alany leállt a kávézással, majd elég pozitív dolgokat tapasztalt, gondoltam miért ne.

  Rólam annyit kell tudni, hogy körülbelül 17-18 éves korom óta kávézom (azelőtt utáltam és el se tudtam képzelni, hogy valaha is kávézzak, de valószínűleg ezzel mindenki így van, haha), jelenleg 26 vagyok. Egyébként a szüleim se vetik meg a kávét, bár mostanában már kevésbé élnek vele. A napi bevitel általában úgy néz ki, hogy 3 kisebb adagot iszom, amikor bent vagyok az irodában (hétköznapokon, of course). Ez közepes erősségű, pörkölt kávé. Ebéd után a harmadik a legtöbbször már kifejezetten nem esik jól, de a megszokás függőség miatt azért is szoktam tolni egyet. Hétvégén jófajta kotyogóssal főzök, vagy sokszor Nescafe 3in1 (ezt kávénak nem nevezném, de jó kortyolni). Ilyenkor általában napi 1-2 csészényit iszom csak. Nem számoltam ki és nem tudom, hogy ez összességében milyen mennyiségnek számít, de nem is ez a lényeg. Az immunitás nálam már rég kialakult, semmi hatása nincs a kávénak a fáradtságra/álmosságra, lazán el tudok aludni egy erős kávé után is. Ha nem iszom kávét 1 napig, akkor rendesen ráállnak a gondolataim a cuccra, bár még sose próbáltam huzamosabb ideig, hogy ezután mi jön. :D Álmatlanság nem jellemző (sőt), viszont fáradékonyság, lehangoltság, minimális depresszív gondolatok, social anxiety igen.

  Folytatás...

  Jhonny06 5 napja 58

 • Ezért ne tekerj át a zebrán

  Azért a nő reakcióideje se gyenge.. mondjuk szerintem már a kanyarodáskor látnia kellett volna, hogy jönnek jobbról (az autós és a bringás is elég lassan jött).

  Jhonny06 1 hete 255

 • 10 éve a PH!-n

  Köszönöm a családomnak, barátaimnak, szponzoroknak

  3 napja volt, elfelejtettem írni

  Jhonny06 4 hete 35

 • .. amikor céges ajándékot kapsz

  1 óra múlva:

  Jhonny06 1 hónapja 22

 • Agyament parkolási rendszer Bécsben

  És én még azt hittem, hogy Szentendrén van barátságtalan rendszer, mindaddig, amíg nem kaptam egy mikuláscsomagot este 9-kor (!) Bécsben, ráadásul egy olyan zónában, ami nem is kifejezetten mondható belvárosnak, bár közel van hozzá, ez tény. Amúgy hivatalosan este 10-ig (!!) kell parkolási díjat fizetni. Erre amúgy (a lehúzáson kívül) mi szükség van, mondjuk este 8 után?

  Jhonny06 1 hónapja 10

 • A régi-új "Nokia 3310"

  Imádom, hogy hónapokig azzal volt tele a net, hogy a régi készülék reboot-ja lesz, hűde izgi, erre kiadtak egy olyan telefont, ami sem árazásban, sem tudásban, sem funkcionalitásban nem mutat semmi újat a piacon lévő budget telefonokhoz képest. Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis mire számított a közönség, de ez leginkább a Microsoft (illetve HMD Global) sara, hogy a régi készülék nevével próbálták felcsigázni a vásárlókat.

  BTW, maga a cucc borzasztóan néz ki, még eldobós telefonnak se..

  Jhonny06 1 hónapja 30

 • Soha többé Aliexpress

  Rossz a termék, Aliexpress: Az eladó kéri, hogy csináljak YT videót. Csinálok. Nem jó neki, csinálok egy másikat. Közben kifutok lassan a dispute time-ból (nyilván ez a célja), kb. 1-2 órával a dispute time lejárta előtt nyitok egyet, természetesen arra sem reagál. Várhatok az ügyfélszolgálatra, hogy közbeavatkozzon, de ezt csak 1 hét után teszik meg, ha nem válaszol addig az eladó. Aztán remélheted, hogy akik felülvizsgálják az esetet, nem teljesen értelmi fogyatékosok, mert általában ez a tapasztalat. Aztán persze küldheted vissza a rossz terméket SAJÁT PÉNZEN, ami majdnem a termék árával egyenlő, hogy megkapd a refund-ot. Természetesen még neked kell magyarázkodnod, meg tracking-et írni. Aztán 2 hónap múlva ott vagy, hogy se a megrendelt termék nincs nálad, plusz még el is buktál néhány ezer forintot.

  Az ügyfélszolgálat abszolút leszarja, hogy mit csinálnak az eladók, az ég világon semmi következménye nincs annak, ha valaki nem válaszol és jogos a reklamációd. Annyit tudnak tenni, hogy küldenek nekik egy "figyelmeztető" e-mailt, amire nyilván szintén nem fognak válaszolni, mert: lásd fentebb: nincs következménye semminek ezen az oldalon.

  Rossz a termék, eBay: Ha az eladó nem válaszol, írok az eBay-nek és 1 óra múlva a számlámon van a pénz. De általában válaszolnak, mert itt legalább még ér valamit a pontozás. Nem kell visszaküldeni, meg semmi.

  Jhonny06 2 hónapja 127

 • BKK bérlet átírás

  Van valakinek személyes tapasztalata a bérlet ig. számának átírásával? Kering egy ilyen legenda, hogy BKK irodákban valami minimális díj ellenében megcsinálják, de hivatalos infó nincs róla, még egy gyakori kérdések válasz sem!! Urban legend lenne?

  Jhonny06 2 hónapja 17

 • trump

  [link]

  Az egyetlen szó, ami eszembe jut, az a szürreális. Egyszerűen még most sem tudom felfogni, hogy tényleg egy ilyen ember lesz az Egyesült Államok elnöke. Még gondolkodtam azon, hogy nem saját maga kezeli a Twitter fiókját, bár ilyeneket a saját nevében írni is durva.

  Jhonny06 3 hónapja 1

 • Go big or go home

  Mi Max in da house

  Jhonny06 7 hónapja 12

 • Milyen elektromos borotvát?

  Most jött el az a pillanat, amikor meguntam az ócska Braun elektromos borotvámat, hagyományos módon pedig utálok borotválkozni, így született meg a döntés, hogy be kéne ruházni egy komolyabb modellre. A tágabb családban van két Philips is, amik anno a termékskála csúcsát karcolták és brutális darabok, szóval a márka eldöntött dolog és körkéses verzió. Nyilván 80-100k körüli összeget nem szánnék rá, inkább 30k körül nézelődök. Semmi extra funkció nem kell, viszont amit tud, azt tökéletesen tudja. Száraz borotválkozás úgy, hogy utána meg se érezzem, hogy bármit csináltam, esetleg ha lehet állítani, hogy egy nagyon kis szőrzetet meghagyjon (jobban is áll és kevésbé irritálja a bőrt), azért hálás lennék.

  Használ valaki ebben az árkategóriában Philips-et? Tehát az S5000-es széria közepe/alja. Esetleg belefér az S7000 alja, ha tényleg minőséget kapok a pénzemért és legalább 4-5 évig jól teszi a dolgát. Köszi!

  Jhonny06 8 hónapja 29

 • Negatív jövőkép

  Ez a poszt most jött szembe FB-on, jót mosolyogtam rajta. Sajnos nem ismerősöm a srác, így nem tudtam kommentelni valami frappánsat a frusztráltsága kapcsán. Mindenesetre grat az ilyeneknek. Neki nem jött be, másnak se legyen jó. :)

  Jhonny06 10 hónapja 14

 • Idős bácsi és a cukrászdája

  Még véletlenül sem akarok rosszindulatú lenni, de még ebben a rövid videóban is tisztán látszik, hogy a cukrászda "konyha" része kvázi úgy néz ki, mint egy műhely, a tisztasági előírásoknak a legcsekélyebb mértékben sem felel meg. De azért felhördül az egész Facebook, hogy bezáratták. Amikor meg mutatják a híradóban, hogy valamelyik étteremben a húst a földön tárolják, kb. darabokja kapja az internet az éttermet egy percen belül. Nálam ez a cukrászda ugyanaz a kategória, csak ugye van mögötte egy szomorú sztori. Kettős mérce rulez.

  [link]

  Jhonny06 11 hónapja 276

 • A buszsáv amúgy minek van?

  Tegnap azon gondolkoztam, miközben ültem a dugóban (ami amúgy a BMW Budapest Motors-tól az Árpád hídi felhajtóig tartott), hogy sok helyen baromira nincs végiggondolva, hogy az adott szakaszon vajon van-e olyan buszforgalom, hogy indokolt legyen a buszsáv felfestése. Gondolom sokaknak ismerős az előbb említett szakasz, ahol tegnap is azért alakult ki egy baromi nagy torlódás, mert a felhajtó egyik sávját ügyesen felfestették buszsávnak, pedig az Árpád-híd irányába menő buszforgalom egyáltalán nem jelentős. Mindenki elmegy a felhajtó végéig, majd ott próbál besorolni. Simán lehetne 2 sáv és a busz (ami amúgy is gyök 2-vel megy) mehetne szépen az autók között. Vannak olyak helyek, pl. a körúton, ahol nyilván indokolt egy ilyen sáv, de nem itt.

  A másik szép példa a Batthyány tér irányából a Clark Ádám tér felé menő Fő utca, amit most alakítottak át 1 sávosra (+ bringás sáv), itt is rendszeresen állt a sor a buszsáv miatt, egyszerűen nem indokolta a járatok sűrűsége a dolgot. Egyébként szabályosan közlekedem, de az utóbbi időben abszolút figyelmen kívül hagyom a buszsáv felfestését, főleg olyan helyeken, ahol a végén aztán nem kell pofátlanul besorolni. Ott állnak full kihasználatlanul ezek a sávok, a másikban pedig torlódnak és rohadnak az emberek.

  Folytatás...

  Jhonny06 1 éve 95

 • Far Cry Primal - bejön!

  Szerintem nem én voltam az egyetlen, aki szkeptikus volt az új megjelenéssel kapcsolatban. Főleg a 4. rész után, ami kvázi annyiból állt, hogy a FC 3-ra ráhúztak egy új theme-et. Emiatt (is) voltak aggályok, hogy akkor most ez egy FC 3/4 lesz a kőkorszakban?

  Félelemmel ugyan, de látatlanba megvettem a Collector's Edition-t (ez az első gyűjtői változat, amit valaha vásároltam) és alig sikerült felállni 2 óra után, annyira megfog a hangulata. A képi világ, a hangok, éjszaka brutális, amikor hirtelen rádtámad 2-3 farkas (persze ezek az előző részekben is voltak, de itt ezerszer jobban átjön). Meg amikor az elején kellett a barlangban mászkálni, beszarás tényleg, abszolút hiánypótló játék.

  Jhonny06 1 éve 3

 • Raspberry Pi Zero helyett ezt

  [link]

  Persze a support nagy kérdés, de ennyiért nem nagyon lehet megbánni szvsz. Én anno erre is befizettem, de nyár közepére tudják teljesíteni a megrendelést, a Pi Zero meg nem lesz mostanában raktáron, szóval marad ez.

  Jhonny06 1 éve 8

 • A szegények warezolnak

  [link]

  "Azt akartuk, hogy azok is lássák ezeket a filmeket, akik nem elég gazdagok, hogy eljussanak moziba"

  A "30mbit-es netre telik, de egy 1k-s mozijegyre nem" című történet.

  Jhonny06 1 éve 122

 • CV2 kód lekaparása a bankkártyáról

  Lehet bármi hátrányom abból, hogy lekaparom a bankkártya hátuljáról a CV2 kódot? Elég sok helyen olvastam ezt a megoldást, mint minimális plusz védelem. Így legalább nem lehet azonnal neten vásárolni vele. A kártya alapvetően a bank tulajdona és bár mindent online intézek, nem hiányzik, hogy emiatt újat csináltassanak, ha személyes ügyintézésnél mégis észreveszik.

  Amúgy apró gondolat ezzel kapcsolatban: csak én tartom röhejesnek, hogy a kártyán levő adatokat beírva simán lehet online vásárolni bármilyen azonosítás nélkül? Ezen kifejezetten meglepődtem anno, amikor először vásároltam kártyával. De nem csak én vagyok így ezzel, más ismerősöm is kérdezte, hogy "ez most tényleg ennyi?". Oké, alapvetően nem szabadna idegen kezekbe kerülnie, meg ha a lakáskulcsodat elhagyod, akkor onnantól a házadat is kirabolhatják (riasztó hiányában), de akkor is. Szvsz minimum kéne valami kód ehhez, mint személyes vásárlásnál vagy pénzfelvételnél a PIN kód.

  Jhonny06 1 éve 29

 • Facebook és az angol

  Mindig mosolygok, amikor valakinek köze nincs az angolhoz, de próbálja eröltetni, mert az manapság menő. Mostanában azt vettem észre, hogy a profilunkat is fel tudjuk dobni vele, ha olyan munkánk van, ami magyarul szarul hangzik. Néhány példa, amit mostanában láttam: postás? Nem hangzik túl jól.. *ötletel* post delivery! Raktáros? Ciki.. *ötletel* warehouse worker!

  Jhonny06 1 éve 10

 • "Feltámadt a magyar foci"

  Utolsóként, nyögvenyelősen, 2 potyagóllal megverünk egy olyan csapatot, amit egyébként már 3 évtizede nem sikerült (azaz statisztikailag szerencse volt) és ezzel éppen, hogy nem esünk ki = feltámadt a magyar foci :F Ok..

  Jhonny06 1 éve 65

 • Ezt vajon mennyi idő volt megírni?

  Ezek állatok.. :DDD Ilyen jól fizetnek Új Péterék?

  Jhonny06 1 éve 3

 • Kindle reklámmentesítés

  Sokan kérdezik a topicban, így gondoltam összedobok egy gyors segédletet.

  1. Amazon.com-on belépsz, majd a felső vízszintes menüben, a jobb oldalon a "Your account" opcióra klikkelsz:

  2. Behoz egy csomó opciót, nekünk a jobb oldali függőleges menüből a "Kindle Help Home" lehetőség kell:

  3. A bal oldali függőleges menüsor alján van egy szürke "Contact Us" gomb, erre klikk:

  4. Először kiválasztjuk az eszközt, majd a bejövő menüsorból a "Kindle E-reader"-t, utána a "Something else" lehetőséget, majd a szabadszöveges mezőbe beírjuk angolul, hogy mit is szeretnénk, pl. jó sablonszöveg: "Removing advertisements from my Kindle device". Végül a "Chat" gombra kattintunk:

  Folytatás...

  Jhonny06 1 éve 13

 • BMW i3 tesztvezetés

  Bejelentkezel ezen az oldalon, tele vannak időpontokkal (a Szentendrei úton legalábbis). Nincs semmi bullshit, hogy komoly vásárló vagy-e, bárki kipróbálhatja. Kb. 30-45 percet lehet vezetni.

  Ma délelőtt voltam és elég odabaszós. Bármelyik komolyabb autót otthagyja a lámpától kigyorsítva, konkrétan beleragadsz a székbe, de igazából olyan a jellege, hogy nem is igazán akarsz száguldozni. Ettől függetlenül jó érzés, hogy van benne erő, ha kell. Fékezni szinte egyáltalán nem kell, fél óra alatt meg lehet szokni, hogy mikor kell levenni a lábad a gázról és egyszerűen megállsz.

  A csomagtartó ugyan kicsi, de belül órási terek vannak, 4 ember legalább olyan kényelmesen elfér, mint egy hatalmas kombiban. A design csillagos ötös, ezekkel a kék elemekkel nagyon durva összhatást értek el, kívül-belül űrtechnológia, megnézik az emberek elég rendesen.

  A magamfajta számítógépbuzik is megkapják a nekik járót, egy hatalmas kijelzőn gyakorlatilag minden beállítást elérünk a legapróbb és leglényegtelenebb opciókig. Az alapok természetesen fizikai gombok formájában is jelen vannak, ha esetleg valaki nem szeret szórakozni.

  Hirtelen ennyi, még túl friss az élmény, majd updatelem a posztot, ha úgy érzem. Inkább tessék kipróbálni!

  Folytatás...

  Jhonny06 1 éve 13

 • Életképtelen bringások #sokadik

  Már párszor kifejtettem, hogy a bringások egy baromi nagy része teljesen figyelmen kívül hagyja a szabályokat és néhány év vezetés után azért ki szokott alakulni egy "leszarom" érzés, amikor már nem tágul a pupillád egy-egy szabálytalanság láttán, de amit nap mint nap látok az utakon, azt tényleg nehéz szó nélkül hagyni. Ugye jó idő is van, meg sokat is vezetek napi szinten, így nyilván rengeteg bringást látok az utakon és már tényleg tapasztalat mondatja velem, hogy mintha nem létezne rajtuk kívül semmi/senki. Az apró bakikra nem ugrok, én se vagyok szent, de _BAZMEG_, amikor csúcsidőben behajt a full forgalmú kereszteződésbe a Szentendrein pirosnál, akkor azért felkapja az ember a fejét, bármilyen hidegvérű is. És ezt nem egyszer láttam, hanem konkrétan hetente sokszor.

  Azért valljuk be, mindenki szokott a megengedettnél kicsit gyorsabban hajtani autóval meg ilyesmi, de a piroson még a legállatabb száguldozók se mennek át, ott azért már van egy félelemérzet az emberben és meghúzza azt a bizonyos vonalat.

  Néha azért megszólítom az ilyeneket melléjük érve, hogy ez mi volt. Valamelyik nem válaszol, valamelyik "elférsz, nem?" (nem ez volt a probléma, de mindegy..) kérdéssel próbálja visszaverni a támadást, stb.

  Folytatás...

  Jhonny06 1 éve 86

 • Filmnapló

  Érdemes kipróbálni a Letterboxd szolgáltatását, amiben kvázi naplózhatod és értékelheted a megnézett filmeket, akár timeline-szerűen is, ha napra pontosan logolod, hogy melyik nap melyiket nézted meg. A megnézendő filmeket is tudod gyűjteni, amit gyönyörűen, borító alapján listáz ki. Tulajdonképpen hasonló az IMDb-hez, csak sokkal királyabb és az adatbázisa is eléggé kiterjedt. Ez utóbbira már csak akkor megyek fel, ha egy film leírását akarom megnézni (ebben azért még jobb), de minden másra ott a Letterboxd. Március közepe óta logolom a megnézett filmeket és baromi jó néha visszanézni (mint egy naplót), hiszen amúgy elfelejtené az ember. Itt megtaláltok.

  Jhonny06 1 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.