Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Sziasztok!
Tabletet szeretnek venni otthoni hasznalatra.
Elso korben valami Androidos tabletet akartam, mert a fontosabb altalam hasznalt progik foleg Google-tol szarmaznak. Viszont azon az oldalon nem raknak eros hardvert a tabletekbe, csak a telefonokba.
Ezert elgondolkodtam egy iPad-en (9.7" 2018 Wifi).Sosem volt meg iOS eszkozom, ezert lenne par kerdesem:
- Youtube video ugyanugy kirakhato TV-re?
- Google alkalmazasok minosege milyen iOs-en? Photos, drive, sheets, keep, maps, street view, stb.
- neha szoktam jatszani foleg logikai, vagy ugyessegi (ingyenes) jatekokkal; iOS-re hogy allnak az ingyenes jatekok az Androidhoz kepest?
- Igaz az a regi info, hogy iOS-en csak webkites bongeszo lehet? En Operat hasznalok androidon, es a vpn szolgaltatasa nekem eleg hasznos. Mit kell tudnom e teren?
- Bluetooth audio teruleten szokott gond lenni iOS-sel? Sok eszkozon hallgatok zenet jelenleg Androidos tabletrol, es meg a legocskabb kinai BT eszkozokkel is siman megy. Ez elvarhato Apple termekektol is?
- Chromecast mennyire realis igeny?Illetve barmilyen info jol jonne, ami androidrol jovok szamara fontos. Elsosorban limitaciokra vagyok kivancsi, amiket merlegelnem kell a dontesem elott.
Kossz elore is a valaszokat!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Noxy
veterán
A felsoroltak közül semmivel nincs gond.
Egyedül a Chromecast helyett kellene egy Apple TV.
Nézzél körül a böngészővel az AppStore-ban.
Vagy felrakod a Pc-re az iTunes-t. Ezzel is tudsz olyan app-t keresni amire szükséged van.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
félisten
Koszi mindenkinek a valaszokat!
-
nbukta77
addikt
Sziasztok. Egy jo pdf kezelot keresnek. Amivel lehet pdf- et forgatni. Elore is koszi
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
Süvi
őstag
-
sebgutkopf
őstag
Azért azzal legyél tisztában, hogy ipad-ek között csak a pro verziók kapják a csúcs hardvert, a sima ipad-ek a több évvel öregebb iphone-ok prociját kapják az akkor aktuális ram mennyiséggel. A sima 2018-as ipad tehát egy 2016-os iphone 7 speckóinak felel meg. Otthoni tartalomfogyasztásra persze ez is elégséges és nem lesz vele gond, de azért jobb a tisztán látás.
Annyit még szintén tudni kell, hogy az egyéb böngészők azért nem pont azonosak az androides verzióikkal, itt az apple komoly megkötéseket tesz így a akár a chrome akár opera némileg szűkebb funkcionalitással bír mint az androidos vagy pc-s megfelelőik. Ettől még működnek.
A többi a korábban leírtak szerint működik (kivéve chromecast).
Otthoni tartalomfogyasztásra egyébként kimondottan jó eszközök az ipad-ek.
-
Cuccok
tag
válasz sebgutkopf #23111 üzenetére
"A többi a korábban leírtak szerint működik (kivéve chromecast)."
A chromecast a megfelelő programokkal pontosan ugyanúgy működik mint androidon, vagy bármi mással.
-
félisten
válasz sebgutkopf #23111 üzenetére
Koszi az infokat, tudom, hogy az A10 messze van az A12X-tol, de amennyibe faj az utobbi, annyit nem tudok tabletre kiadni jelenleg.
Ha lenne a PRO-bol csak-wifis verzio keves hattertarral ertekelhetoen olcsobban, akkor raszannam magam.Eredetileg laptop-ot akartam, de a 12-13" koruli laposok dragak, es vastagok (pl. thinkpad), ami otthonra nem kenyelmes. Innen jott az Android tablet, de a legerosebb tab a Galaxy Tab S4 SD835-tel messze nem annyival gyorsabb az A10-nel, mint amennyivel dragabb.
Alatt csak a Galaxy Tab S3 van SD820-szal, ami kb. hasonlo aron jatekokban gyorsabb, de masban lassabb az A10-nel - tudtommal. Szoval ez sem eppen logikus dontes.
Esetleg a kinai tabok lehetnek meg jobb ar/ertek aranyuak; pl. fele aron csak kicsit lassabb, de itt meg a szoftveres resz kerdeses.Szoval eddig itt tartok. Ami a folyamatos kerdes a tabletekkel kapcsolatban, hogy sok weboldalnak szuksege van az eger hover funkciojara. Ezzel sokat szivok Androidos tableten.
Meg valami: Haptic feedback van valamelyik iPad-en? Errol eddig nem talaltam infot.
[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
nincs most jobb ár/érték tablet a tavalyi ipadenél. nekem is az van, minden fluid és gyors. rajzolok is rajta, teljesen rendben van.
vettünk korábban valami asus tabletet, 100-80k körül, és a telefonáláskor visszahallottuk magunkat bármit csináltunk meg nem is volt olyan folyamatos, mint egy ipad. csak azért mondom, hogy nem érdemes benchmarkokat nézni, hogy most melyik eszköz szerett itt-ott több pontot... összetettebb ennél a dolog.nincs hover, max. talán Citrixben
-
félisten
Koszi a valaszokat!
A tavaszt siman meg tudom varni, addig meg birja a mostani tabletem.
-
B.Ricsike
őstag
Nah, kaptam kölcsön egy zsír új iPad Pro 10.5-öt egy hétre.
Most töltöm, illetve frissítettem a legújabb iOS-re. Holnaptól tesztelgetem, ízlelgetem, próbálgatom. Kíváncsi leszek, pár nap után, mennyire fogom hasznosnak vagy haszontalannak találni. Szerves észe tud-e lenni a mindennapoknak, mint mondjuk egy laptop vagy egy telefon, illetve, kíváncsi vagyok, hogy mennyire boldogul a napi rutinfeladatokkal. Meg persze a Jumo Desktop sem maradhat ki a dologból.
Pár jó tanáccsal elláthattok közben! Milyen alkalmazásokkal lehet feldobni/megkönnyíteni az életet.
Majd jelentkezem.
-
addikt
válasz B.Ricsike #23119 üzenetére
Jajj ezt ne.. minden új ipad user ezzel kezdi, milyen alkalmazásokat ajánlanak.. tessék utána járni, senki nem tudja mi kell neked (tekintsünk el attól, hogy tudjuk, de azt neked kell kipróbálni)
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
B.Ricsike
őstag
Inkább olyanokra gondolok, amik miatt az iPad egy iPad, nem pedig egy iPhone!
Tudom mikre van szükségem, vagyis, amik az iPhone-omon vannak, azok települnek is egyből, inkább azt szerettem volna csak, hogy van-e valami, ami a napi használatot, vagy megszokást megkönnyíti tableten.
De csak ajánlás szinten kértem, megvannak a bevált telefonos appjaim, csak gondolom, ha már iPad, akkor talán többet is tud, azt meg alkalmazásokkal lehet belőle kihozni.[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz B.Ricsike #23121 üzenetére
Ami a többi apple eszközhöz kényelmes kapcsolódást biztosít eleve rajta van, az alapvető alkalmazasok (böngésző, e-mail kliens, címtar, galéria, stb.) is készen várják a friss tulajt, minden mást a hasznalati szokások szerint a felhasználónak kell összeválogatnia.
Mindenkinek mást jelent a "kényelmes használat", hiszen nem egyformák az igények.
Fordítsuk meg a kérdésedet: TE mire szeretnéd használni a vadiúj tabletedet? Ha ezt tudod, már lehet alkamazásokat ajánlani amiből kivalaszthatod a neked megfelelőket.
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
-
Süvi
őstag
válasz B.Ricsike #23125 üzenetére
Csak a szokásosokat javaslom:
Notability
Readdle összes appja
Imovieés érdemes megnézni LumaFusion
-
Madwe
nagyúr
válasz B.Ricsike #23121 üzenetére
Csak ismételni tudom magam Shelfes app must have neked, ha tényleg laptop replacementként akarod nézni!
Piptube - youtube videók nézése pip módban - kicsit macera, de még mindig jobb sztem ide áttenni youtuberól, mint bőöngészőből nézni (böngészőben még nemt alált rá módot a google h blokkolja a pipet )
De minden más már annyira egyedi - pl todolistre todoist stb stb... azt az egyén tudja mi kell neki
[ Szerkesztve ]
-
Nelorfin
csendes tag
Szia mindenkinek.
Érdeklődnek, hogy létezik e olyan progi amivel amikor pl. Az iPad-ről streamelek lehet zenét is berakni? Értsd twitch-en beszélgetős stream megy és én szeretnék zenét is berakni alá.
Puskás Öcsi 1927-2006
-
B.Ricsike
őstag
Köszönöm a segítséget mindenkitől!
Ami kérdésem lenne: alkalmazásokat törölni hogy tudok?
Illetve, olyan app van, amivel konkrétan pdf-et lehet szerkeszteni? szöveget stb stb
Valamint, windows-hoz szokva, ha letöltök egy fájlt ami emailen küldenek, akkor azt egy bizonyos általam kiválasztott mappába teszem, és bármikor bármilyen programmal meg tudom nyitni.
Itt hogy működik, mert hiába mentek le pdf-rt vagy bármit, nem tudom megkeresni, csak azzal a programmal, amit megjelöltem a letöltéskor.u.i.: A Jump Desktop még így, egér nélkül is jól működik, szóval öröm és bódottá.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Skacok!
Gen 1 es 12.9 es ipad pro mennyire jó deal? Azt tudom hogy 2. gen az igazi, de nem csinálnék vele semmit csak tartalmat fogyasztanék. (amire az iOS való ) Viszont tetszik a 12.9 es mert lehet vele verekedni. na jó nem, néztem a 10.5 ösön a side by side annyira nem fun a pici display miatt.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
-
Alibaba5
tag
Második iPad pro 10.5 tabletemen jelenik meg a home gomtól kb. 4 centire egy fényesebb folt, leginkább fehér háttérnél látszik. Elsőt cserélték, ez már nem garanciás. Rákerestem a neten, többeknek van ilyen gondjuk, vannak fent képek, pont mint nálam ugyanaz a probléma. Találkozott már valaki ezzel köztetek?
-
atus72
őstag
sziasztok,
Visszakerült hozzám a sokéve kölcsönadott iPad 3-m. Lefrissítettem amit 9.3.5-re.
Sajnos ahogy látom a legtöbb alkalmazás amit használni szeretnék az iOS10-t kér.
- photos
- chrome
Olvasgattam sokat a témában, de nem igazán találtam működő megoldást arra hogy régebbi verziót
hogyan lehetne telepíteni (ezek az appok nem voltak installálva még, szóval ilyen purchase historys megoldások nem működnek)
Van erre valami megoldás?[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
válasz vadászcsiga #23142 üzenetére
Próbálom értelmezni amit mondtál. Tegnap még feltettem (windows) a 10.7es iTunes-t, ebben ahogy
olvastam már nincs AppStore, ezután felraktam a 10.4-est, ebben visszajött az App Store lehetőség,
de nagyon furán működik mert tudok böngészni az appok közt de például a fent leírtakat nem találom meg!
Amik feljönnek alkalmazások azoknál meg nincs get/download lehetőség, eleve a kereső mintha nem is keresne az app-ok között csak a music/podcastokban, szóval totál fura az egész, meg nekem is az iOS lelkivilága
Megköszönném ha kicsit részletesebben leírnád hogy mit kellene tennem hogy iOS 9.3.5-ön (iPad 3)
tudjak régi alkalmazásokat telepíteni.
A.[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz atus72 #23144 üzenetére
mert tudok böngészni az appok közt de például a fent leírtakat nem találom meg!
Pedig ott van, és működök is. [kép] [kép]
Az AppStoreba bejelentkeztél előtte?
B terv: Kérj meg valakit, akinek ezek fent vannak valamilyen iOS eszkozon.
Jelentkezzen be az iPad-n az iTunes és Appstoreba.
Letölti az alkalmazások régebbi verzióját. Ha kész kijelentkezik, te meg be.
Innen megy tovább minden. Max a frissítéskor kérné újra a pasw-t de erre nem fog már sor kerülni.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
vadászcsiga
félisten
válasz atus72 #23144 üzenetére
Nincs AppStore a a legújabb iTunes-ban? Mi folyik itt Gyöngyösön?
Évek óta nem nyitottam meg asztali gépen de ahogy a kolléga írja, jelentkezz be az Apple id-el és töltsd le a kívánt appot. Aztán kis idő múlva nyisd meg ipaden az AppStore-t, jobb felső sarokban fiokod, ott meg a megvásárolt elemek. Elvileg fel kell ajánlania egy korábbi verziót, hacsak nem mókolt valamit az Apple közben.
-
Noxy
veterán
válasz vadászcsiga #23147 üzenetére
de ahogy a kolléga írja, jelentkezz be az Apple id-el és töltsd le a kívánt appot
Azt elfejtettem írni, hogy ez egy ezeréves iTunes, amit csak a 8.3 JB IPad miatt tartok egy Win7-s gépen.
Akad még a családban JB-t 8.3 iPhone is.
Ha jól tudom lassan 2 éve nincs az iTunesban AppStore.[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz atus72 #23149 üzenetére
Nem tudom mi van nálad, de én Win7--> iTunes 12.0.1.26 használok, és a képek szerint megy.
B terv? Nincs semmi buktatója. Én jó pár UK-s iPhonera raktam fel az Apple ID-mel Horizon Go-t, mert az UK-s Appstore-ban nincs Horizon Go.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Videó stream letöltése
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest