- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Retro mobilokat gyűjtöttem, nyomógombosokat.
Sok olyat, ami megvolt anno, meg olyat, amire vágytam, de nem lehetett (az ára miatt).
Két módszer volt:
- gyári új állapotút vettem, mindenféle csatornán kutatva (marketplace bugyrai - Marikanéni kiárulta a gyerök vackait, ebay kleinanzeigen, vagy csak egy hirdetett vacak fotójának sarkában egy részletből kikövetkeztettem, hogy kincsre bukkantam jófogáson)
- tűrhető állapotú + fenti módszerrel elő-hátlap-keret, és indul az építkezésAztán mostanra:
- irreálisan felment az áruk
- el is fogyogattak, tehát drága is, meg ami van még drágább
- az akksi mindben kuka (oké, lehet cellázni, de én ezzel nem foglalkozok, nem akarok semmit felgyújtani) + igazából ezekkel telefonálni no way (új SIM-et kinyírja a fesz, 3G nincs, nincs volte+wifi hívás )A folyamat baromi nehéz volt, olyan ritkaságok, olyan állapotban, hogy besírtam, amikor kézbe vettem.
Aztán elengedtem.
Elengedni megtanulni volt a nehéz, de nagyon.
Nem is az a lényeg, hogy mennyi jött be belőle, hanem talán, hogy tanultam valamit meg az, hogy elmondhatom: nem tud egy tucat tárgy magához kötni... -
-
Nekem anyám megoldotta az ilyen problémámat.
Több évfolyamnyi 576KByte, C64, magnóval, floppyval, eredeti kazikkal ment a lecsóba.
Illetve Hobbi elektronika, rádiótechnika, CoV... folyóirat is eltűnt.
Jó sokáig nem tűnt fel, mert időközben már elköltöztem otthonról. De a mai napig fáj a szívem ha eszembe jut.[ Szerkesztve ]
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
válasz mefistofeles #48 üzenetére
Én a Half Life és Postal 2-vel vagyok így. Postal 2 magyar szinkron még mindig odabasz.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
-
akaido
addikt
A Quake1-et és Q2-t minden évben legalább egyszer végigjátszom. Utóbbinál nagyon örültem a Q2 Enhanced felújított verziónak, az új pályáknak, küldetéseknek.
Ezen kívül az Ignition kisautós versennyel játszom hosszú évek óta (63 leszek májusban).Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
-
Freiherr
őstag
Már most se nagyon játszik ezekkel normális ember, nemhogy 10 év múlva de ez nem is erről szól. Milyen jó érzés kézbe venni a fizikai dolgokat 10- 20 év múlva a nosztalgiafaktor miatt, ahogy írtam volt.
Pl. a Vita- mat soha nem adnám el , se a régi CD- ket.Back to the future
-
-
senior tag
Elsőre azért nehezen untam meg, pörgött rajta nem egy két nagyobb játék, főleg a MW2 (2022) meg az NFS Unbound. Második vételnél PSP / PS2 emulátorozás volt rajta, hamar meg is untam.
#41 perge666: Még valamikor múlt hónapban én is elővarázsoltam a miénket, nem megfelelő tárolás miatt kicsit viseltes lett, nem kicsit kellett kitakarítani. Ez is működőképesen lett elrakva, de aztán nem lett jó. Pár mp után folyamatosan kidobta a kazettát, meg magától állandóan visszatekerte. Úgy voltam vele hogy nekem ez nem ér ennyit és hagytam a fenébe.
-
Most a régi videómagnómmal jártam úgy hogy tökéletesen működött amikor utóljára használtam szüleimnél vagy 10 éve,ma elhoztam bekötöttem de se kép se hang.
A játszós szobámba van kint egy régi képcsöves Sony TV,annak az AV3 csatlakozójába dugtam be,a videót lehet tekerni,lejátszani,kazettát is szépen kiadja de se kép se hang nincs sajnos.Ha megnyomom a menü gombot az OSD menü se jön be a TV-n.
Próbáltam az AV2 csatlakozóba is másik AV kábellal is de semmi életjel,pedig elég sok eredeti kazettám van meg van sok tv-ből felvett is,kicsit nosztalgiáznék de nem jön össze. -
Handheld gépekkel ugyanígy vagyok hogy hamar megunom és eladom őket.
Pont Steam Deckel voltam úgy nemrég hogy lett volna egy nagyon jó áron,olvasgattam róla,néztem videókat és végül elengedtem. / főleg az akkuja miatt /
Ez is csak kipróbálva lett volna,aztán hetek múltán ment volna eladásra........Gábor90! : Pont így voltam vele énis,de már nincs mit tenni.
Csak ami most megvan és működik az nem biztos hogy 5-10 év múltán is fog,hiába jó állapotba lett eltéve. / írtam is példát fentebb 1-2 dologra ezzel kapcsolatban /Ha nosztalgiázhatnékom támad,van több kiskapu is hogy a régi kedvenceimmel játszak................
-
Gábor90!
csendes tag
Én nem tudom, hogy valaha képes/hajlandó lennék-e erre. Általában hullámokban tör rám a nosztalgia néhány éves ciklusokban. Eladni kidobni valamit, ami most nem fáj, de 5 vagy 10 év múlva hiányozni fog és addigra szinte elérhetetlen... ha el is jutnék oda, az igazi ritkaságokat biztos megtartanám.
-
senior tag
Handheld-es dolgot megjártam én is, kétszer is egy Steam Deck-kel. Egyszer egy teljes PC-t váltottam ki vele (asztali módban is játszottam vele, csak aztán úgy kevésnek bizonyult), de aztán eladásra került. Másodszorra már úgy vettem hogy volt mellette rendes PC, javarészt csak emulátoroztam rajta de aztán ráuntam és ugyan úgy eladtam. PS2-es játékokkal jelenleg nem is játszok, ha játszanék is akkor vagy PS3-mon vagy pedig gépen emulátorozva.
-
-
Ha neked ez okoz örömet akkor csináld,tudom mit érzel.
Én amikor elkezdtem kiárulni a dolgaimat akkor vettem egy Anbernic RG556 retro kézikonzolt hogy majd azon játszok a kedvencekkel.Ez is maximum 3 hétig tartott és eladtam,de legalább nem kácsingózok utána.
PC-n még mindig tudok játszani bármilyen régi kedvencemmel,meg újabb címekkel is...... -
senior tag
Játékaim több mint a háromnegyedével én sem játszok, csak dísznek vannak (ami nem igaz, mert jelenleg nincs polcom ahova ki tudnám rakni őket ). Valamit csak azért vettem meg mert olcsó volt vagy pedig az az egy darab volt belőle hirdetve (illetve a ritkább darabokra instant ugrottam). Nyilván ezek között rengeteg olyan van amikkel anno gyerekkoromban játszottam, de van olyan amiről soha nem is hallottam. Elég hamar összejött ez a gyűjtemény és eddig nem érzem úgy hogy megbántam volna. Nekem jelenleg ez okoz örömet, az hogy meg a jövő mit hoz majd kiderül. Mondjuk azt belátom hogy kicsit vissza kell vennem, mert ha így haladok akkor ennek nem lesz jó vége.
-
-
akaido
addikt
-
GreatL
őstag
Én is leegyszerűsítettem már a dolgaim... könyvek e-book olvasón, egy darab pc meg egy rakat emulátor, kedvenc filmjeim 2 HDD-n és nagyjából befejeztem. Az egész befér egy hátizsákba ha menni kell. Sok sikert a jövőre nézve!
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
ilyenkor sokan megpróbálják kidobni az addigi életüket és elkezdeni egy újat.
Nehezen fog változni bármi.
Az újban is ugyan azok a hibás reakciók és folyamatok fognak működni, mint az előzőben.
Ezek felismerése nélkül nincs korrekciós lehetőség. Minden ugyan olyan marad. Legfeljebb a bélyeg gyűjtés helyett, a söralátétek gyűjtése lesz favorizálva.
Ide illik pengwin nekem írt kommentje.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Hintalow
senior tag
Nekem is megvan még egy 80-100 játéknyi gyűjtemény a régi kedvenceimből a polcon, most gondolkoztam rajta, hogy lehet lassan ki kéne söpörni, mert nincs itthon már vagy 10 éve lemezolvasóval ellátott gép. Játszani meg steam-en szoktam.
A filmgyűjtemény ami volt, már jópár éve szanálva lett ugyanezen okok miatt.
Fentebb írták, a szerepjátékot, na az nekem még megvan, nyomjuk rendszeresen, de ott is kevéssé bővül már a fizikai része.
persze van ami megvan még mint gyűjtési szenvedély :
De ezek legalább díszítésnek is elmennek, a minik meg már szerencsére nagyon gazdaságosak, mert én nyomtatom és festem őket, szóval ott anyagár van
Aztán majd egyszer ezeket is felszámolom talán.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
akaido
addikt
Fülén vagy hasonló kiállításon jó helye lenne egy hardver gyűjteménynek.
Retro gépépítők, géprajongók- itt a prohardveren is vannak, voltak és lesznek is.A külföldön élő fiam azt mondta, hogy eladhatom akár az összes PC játékot amik maradtak, de a Guild Wars játékokat ne. Neki mennyire fontos élményeket adhatott az a játék, ami engem meg nem érdekelt, pedig láttam, hogy nagyon látványos volt a játékmenet, a világ amiket bejárt azzal a játékkal. Most meg már 35 évsen absz nem játszik vele.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Cassi
őstag
Időnként szükség van egy resetre, nincs azzal semmi baj. De azt nem szabad hagyni, hogy a munkahelyi problémáknak bármilyen befolyásuk legyen az olyan privát szférára, mint a játszás. Súlyos sérelmeket tud okozni egy szar munkahelyi élmény, például egy kirúgás, ilyenkor sokan megpróbálják kidobni az addigi életüket és elkezdeni egy újat. De amennyire lehet, a trutymót kívül kell tartani, elválasztva a belső szférától.
-
akaido
addikt
Ehhez így kellene hozzáállni, és nem lebecsülni, ócsárolni más hobbiját, időtöltését, szórakozását, csapatát, kocsiját, de ezen "az én kertem zöldebb" nézeten szerintem sokáig nem fog túllépni az emberiség zöme.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Kit érdekel ha valami "ciki"?
Ha élvezed és nem ártasz vele senkinek akkor csináld.Szánalmas amikor felnőtt emberek mások fölött úgy itélkeznek, hogy egyébként semmi közük hozzá - ráadásul ezek az emberek tipikusan azok, akik a passzív fogyasztáson és munkán kívül kb. semmire sem képesek.
#18 Hieronymus
Akinek nincs ilyen krónikus problémában szenvedő ember a közelében az többnyire nem érti meg, mennyire komplex lelki sérülések vannak az ilyen viselkedészavarok mögött. Többnyire maguk a gyűjtögetők sem ismerik fel, mennyire a "dolgok rabjai"... amivel nincs is baj, ha nem árasztja el őket a szemét.#22 akaido
Teljesen érthető szerintem. Nagyon kevés olyan tárgy van, ami tényleg "örök érték", akár csak szentimentális értelemben. Változunk, változik az is, mit mennyire tartunk fontosnak.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
himpike
aktív tag
Változik az ember gondolkodása. Régebben sokat szerepjátékoztam, AD&D, Palladium, Cyberpunk stb.. a végén már annyira nem ragaszkodtam már semmihez hogy elajándékoztam őket. A fantasy-t már szó szerint cikinek tartom, korábban öltem volna egy Baldur's Gate-ért de a hármat már ki sem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Hieronymus #18 üzenetére
Ez neked alapszabály. Magyarázd meg ezt egy gyűjtögetőnek......
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
válasz mefistofeles #15 üzenetére
Van egy alapszabály. Az emlékek kivételével. Ami 7 éven keresztül nem került használatba, arra nincs szükség.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz mefistofeles #15 üzenetére
A jegyzeteket még meg is értem - sok munka van benne és még emlékek is társulnak hozzá. De a legtöbb ember csak valami "fogyasztói szemetet" gyűjt.
Üdv, pengwin
-
A "gyűjtögető" egy típus és nagyon sok van belőle.
Ott van pl. a nejem. Mindent elrak én meg a falnak megyek.... ha mindent kidobnánk amire 100%, hogy sosem lesz szükségünk akkor konténert kéne rendelnem a cuccnak.
A tinikori szatyorgyüjteményétől az egyetemi jegyzeteiig (már vagy 25 éve volt és kurva sok mappa) semmitől nem hajlandó megválni.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Szüleim megrögzött gyüjtögetők, és csupa "szeméttel" van teli a házuk. Lemezgyüjtemény, DVD és CD gyűjtemény, VHS-ek, ruhák, táskák, régi elektronika. Semmi sincs használva, minden csak a port gyűjti és a helyet foglalja.
Annyira rám ilyesztettek ezzel a kényszeres halmozással, hogy én meg mindenemtől megszabadulok, amire nincs szükségem. Mobilok, hardver, elektronika megy itt az apróra, kinőtt vagy kihízott ruhák adománynak. Csak olyan dolgokat tartok meg, amik tényleg használatban vannak, vagy a két kezem munkája van bennük (pl. modellek, minifigurák, egyedi ajándéktárgyak).
Én nem látom az értéket abban, hogy valamit csak azért megvegyek, mert "gyűjtöm". Amit nem használunk vagy nem kell a saját kreativitásomat vagy kézügyességemet belerakni, az csak teher számomra. Mondhatni megérkeztem a ló túloldalára.
Üdv, pengwin
-
totron
addikt
válasz Hieronymus #11 üzenetére
eBay-en sem?
-
Az ember megörökölt kényszere lehet a gyűjtögetés.
A szüleim, inkább a nagyszüleim porcelán dísztárgyakat gyűjtöttek.
Én örültem, hogy el tudtam adni ezeket. Gyűjtők még akadtak.Egy napon rám szakadt a felismerés. Gyűjtögettem zenéket , filmeket.
A filmek döntő többségét soha sem néztem meg többször. Volt amelyiket egyszer sem. Csak kiírtam lemezre, hogy bármikor megnézhessem. Ment a kukába a teljes gyűjtemény.
A vásárolt lemezek maradtak. Az utolsó 10 évben összesen egy zenecédét vásároltam. Ajándéknak szántam.A készletem szaporodott ettől függetlenül. A szomszédok is szabadulnak a régi lomoktól. Ha zene vagy film kerül ki átnézem a "szemetet" Utoljára speciális kiadású DVD lemezeket mentettem
meg. Egy időre.Két dolgot érdemes átgondolni.
1. Attól, hogy valami régi, még nem biztos, hogy értékes.
2. Ha valamit el akarsz adni, addig tedd meg amíg van rá kereslet.
Gyorsan válik értéktelenné.Örököltem sellak lemezeket. Féltve őrzött gyűjtemény volt. Ma már senkit sem érdekel.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
PTM
aktív tag
Pár éve én is kiárultam egyben, olcsón a film-, zene- és játékgyűjteményt. Túl sok helyet foglalt és hozzájuk se nyúltam. Néhány ritka ill. díszdobozos példány maradt, az elég nekem. De csak a polcnak, mert amúgy nem lemezezek. Azóta se bántam meg, sőt.
Fizikai geek dolgokból vettem inkább pár akciófigurát, vagy From játékokhoz a Future Press könyveket épp most decemberben. Na, azok tényleg jól néznek ki és szívesen nézegetem-lapozgatom majd őket.
[ Szerkesztve ]
-
Ahogy öregszünk,úgy változunk.
Minden korosztály más,unokaöcsémék a focikártyákat gyűjtik meg a Prime-os dobozokat,lányomnak meg van vagy 100 babája meg csomó plüsse.
Ezek a konzoljátékok meg olyanok hogy a fizikai létforma pár éven belül megszűnik létezni.
Az én játékaimmal tele van a HDD,a gyerkőc meg csak Robloxozik,az lefed több ezer játékot.
Én egy időbe megrögzötten gyűjtöttem az olyan kismotorokat/robogókat ami még nem volt,4-5 db volt egyszerre és azokat adtam,vettet,cseréltem. Ma 2db kismotorom van meg egy quad,és ezt is soknak érzem már. ( megváltozik a gondolkodásunk ) -
akaido
addikt
Megváltozhat az ember viselkedése, véleménye, felfogása erről is. Most 62 évesen látva, hogy a gyerekeimnek is más a felfogása, az unokák túl kicsik még, így az a nézet nyert nálam, hogy kinek is tarttgassam.
-
Meg tudlak érteni.
Nálam is volt 1-2 érdekes cím amit nagyon jó áron adtam el,de a többség sajnos nem ilyen.
Itt is van olyan " Lehetőség " hogy beszerzem digitális formában ingyen......Freiherr : Nekem is van egy olyan gyanúm,de ez már a múlt,vissza nem tudom csinálni.
akaido : Nekem van jópár ismerősöm aki erre azt mondta hogy megrögzött gyűjtögető vagyok,ennek nincs semmi értelme,pedig mindenkinek van valami fura szokása.
fogselyem : Ez az én esetemben nem igaz,csak a hangulat hevében döntöttem úgy eladom a gyűjteményem,így hasznosabbnak érezve magam!Mire ráébredtem hogy butaságot csináltam már úgy éreztem hogy nincs visszaút,az a sok játék meg gép számomra úgy egybe volt egy teljes egész.
Hálistennek nincs hitelem,tartozásom senki felé,nem is fizetésről-fizetésre élek,a kiárult összeg azóta is a számlán pihen ami szerintem nem olyan kevés.mefistofeles : DVD filmekből nekem is van ithon legalább 60-70db,köztük pár díszdobozos kiadás is.Néhány éve meghirdettem,de 3-4 gyűjtőin kívül kb.semmit nem tudtam eladni,azok viszont nagyon jó áron mentek el.
Meg nézegettem hogy a sima DVD filmeket 300-400ft-ért árulgatják használtan,sőt még annyiért sem veszik meg mert letöltik ingyen.Van régebbről nagyon sok eredeti VHS-em is,ez jó hogy eszembe jutott mert előszedem a videót és néhány filmet megnézek. ( természetesen még régi TV-n )
Írod hogy sok minden a kukában landolt.Na PS2 gépnél sajnos most úgy jártam hogy amit meghagytam tartaléknak az ajtaja nem nyílik ki akármit csinálok vele pedig úgy raktam el hogy jó volt.
Volt egy másik gépem ami meg csak úgy nem olvasta be a lemezeket.Na jó ezt szétszedtem,megtakarítottam a fejet és jó lett.De sajnos felütötte a fejét a " lemezrodhadás is,hálistennek csak 2 játéknál,de elég bosszantó hogy nem tudhatom mikor megy tönkre a drága lemez............
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Irigyellek. Ennél fényévekkel ragaszkodóbb típus vagyok. Lehet tudni, hogy hány CD-ről volt szó és hogy mi volt az új projekt? Már csak a motiváció mértéke, milyensége miatt is.
Anyagi és térbeli korlátokat mindig találni, de az élet bebizonyította, hogy igenis van helye a megtartásnak, de ahogy az elengedésnek is komoly szerepe van. Talán egyfajta középútként a meghagyok pár darabot mementónak jelenthet megoldást, de nehéz belőni a teljes bizonyosságot. Nehezíti a helyzetet, ha kuriózumokra bukik az ember, nem olyan könnyű visszacsinálni később. Olyanoktól is hallani megbánást, akik nem kifejezetten impulzus-emberek.
#3akaido, kapcsolat, ....igaz!
#5mefistofeles
az abszolút szentimentalizmus mellett a fizikai megfoghatóság/borító és a minőség jó szempontok, bár ebben az irányban is viszonylag kevesen fixáltak.
#4fogselyem, idétlen élethelyzet, amit ráadásként nem is reklámozhatsz, mert hirtelen megvastagodik minden érdeklődőben a hiéna jellem, vagyis add már oda lehetőleg ingyen amiért amúgy is erősen vérzik a szíved. Mintegy utolsó, elérhető legkeserűbb szájízzel pontot tetetve a korszak végére - csodálatos az ember. Jobb eset, ha jó helyre, jó kezekbe tud kerülni a kényszerből tovaadott pakk.
#2Freiherr, +1 -
Voltam én is így, a CD, VHS kazetta és DVD gyüjteményemmel.
Semmin nem tudtam már lejátszani őket (a gépemben kb. 10 éve nincs DVD játszó) a helyet viszont baromira foglalták és a por is igen szerette őket. Legtöbbje a kukában landolt. Néhány unikum cucc még megvan (pl. Párizsban vett dupla Metallica koncert DVD)de magam sem tudom miért. Nagyon sok emlék és érzelem fűz hozzájuk de csak porfogók......Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
akaido
addikt
Hason_ló ódon "hasaltam el" a magnó kazetta, CD, DVD, PC játékok gyűjteményemmel. Mivel kidobni nem szeretném az egyetemes kultúra -ha csak apró szeletével megnyilvánuló- eme részleteit, így majd várok. Nyáron talán kicsit piacozok velük, hátha érdekes kapcsolatokat sikerül kialakítani, ez is egy szempont.
-
Freiherr
őstag
Szerintem rosszul döntöttél .
Én a múltkor találtam egy szatyornyi dobozos lemezt 20 éves gémek. Jó érzés átnézni, a 20 évvel ezelőtti énemmel a kapcsolat a lényeg ez esetben.Back to the future
-
M0ng00se
őstag
nekem is volt nemrég hasonló élmény, csak nekem zenei CD-kel. kiárultam mindet, van amit brutál drágán vittek el a ritkasága miatt. fájt értük a szívem, de egyrészt már nem is hallgattam őket korong formában, de digitálisan sem, a pénz meg egy másik projektbe ment, amit mai napig nem bántam meg.
V6
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Mobil flották
- PlayStation 1 / 2
- E-roller topik
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10