- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem a 35k km-es nagyátlagom 13,2 liter, de nyilván bármennyit meg tud enni.
Amikor augusztusban a Transzalpinát meglátogattuk, ott szűk 600 km-en, 4 tankolásra ezek jöttek ki:
-
Laraxior
titán
Pár hete hazaugrottam az Insigniával, Frankfurt - Szombathely - Frankfurt. 4.85l-re jött ki a fogyasztás
Tegnap tankoltam a Challengerbe. 44 litert. 320kmről nulláztam a számlálót. 13.75l*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Az 530D-m (E60) 150-nél forog 2000-et..(hatos automata) Német pályával együtt, ahol 150-170-el tudok menni, az 1500 km-en 6-6.2-es átlagom van. Mondjuk nem nehéz, mert 2000-es fordulaton már max nyomaték megvan, szal nem nagyon kottyan meg neki. Igazából onnan kezdene el menni. Néha meglövöm neki, ahol lehet is menni, a forgalom sem nagy, de szinte alig van ilyen. Ha van is, elég hamar vissza kell venned a forgalom miatt pl. A legtöbb helyen örülök, ha tudok menni 130-140-el..
-
idegen lény
őstag
Annak nagyon megy most az üzlet, főleg, mióta összeálltak a Kiával. A legnagyobb eladásszámú autómárka. Csak úgy ontják a kocsikat a világ legnagyobb robotizált autógyárában, Koreában.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
negro
őstag
90/100-as (e autos) tempoban minden auto eco. M52B28. Ilyenkor elvagyok 6,5-7 literrrel is persze de mikor megyek igy? Palyan haladni szeretne az ember ergo tempomat es ora szerinti 140. Ez nalam gps 137kmh. Itt mar 9 Liter. A vicc, hogy 2. auton (jo ideje mar) pont a mostani ua. arak miatt gondolkodtam el es a varosi fogyasztas miatt.
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
-
idegen lény
őstag
Hyundai?
#53Geller72
"ilyen szar időben"? Talán sosem volt még ilyen enyhe telünk. Ez nem is tél. Még a legyek sem pusztultak el, sajnos. Derült az ég, hétágra süt a Nap, szárazak az utak.[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
negro
őstag
Ertem mirol irsz. Igaz en BMW vonalon mozogtam mindig. 16. eve tartok fent egy E39 M sport manual 28i -t. ~200 lo "csak" (mihez kepest ugye) viszont mivel csak 1450 kilo es a futomu az mai sztenderd szerint is borzasztoan jo ezert mind mai napig elmeny beleulni es vezetni.
@#9Hadeska22 Na igen. Nekem atlag 9 liter, de CSAK a varos az 12-13L. Azert ilyenkor nem oszinte mar a mosolyom. Lassan ott tartunk(tartok) hogy 100km varos 10 ezer forintomba kerul... azert na. Meg szerencse, hogy sor6 benzin
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
fogselyem
senior tag
Ebből láttam dec. 24.-én egy kéket, mi ebben a zöldben a was ist das?
Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
Laraxior
titán
Elsődleges autónak nekem sem volt opció egyszer sem a V8.
Havi minimum 1200km-t megyek csak munkába Nem akarom a fizetésem felét csak bejárásra költeni, de van mellette egy dízel Insignia, kevesebb, mint feleannyit fogyaszt. (Még a 600as motorom is többet iszik )*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Az a röhely, hogy a 645Ci "öreguras" stílusban nálam megáll átlag 8-9 literrel. Persze, ilyen elég ritkán van. . Meg ugye nem is nagyon érdekel, mert nem ezzel járok melózni. Én már elraktam, ilyen szar időben én elő sem veszem, téli gumi sem kell, mert egyáltalán nem használom télen. Vannak másik autóink, amiket nap használatban tartunk. Nekem is van Swiftem és nagyon szeretem is. . De azé a vényóc az vényóc. .
-
válasz Donki Hóte #49 üzenetére
De, az Alfa teljesen olasz. A Junior az első modell, ami a márka 114 éves fennállása alatt nem Olaszországban készül (hanem Tichy-ben, a lengyeleknél, ahol anno a Polski-Fiat is). Emiatt az olasz politika beleszállt az Alfába, bár inkább elsősorban a Stellantis-ba, Tavares-be, hogy nem adhatják neki a Milano nevet. Az egyre gyengébben muzsikáló olasz autóipar és a Stellantis-ban a franciák növekvő befolyása miatt kellett egy kis politikai melldöngetés. Ennyi. De attól méh a Juniort is olasznak tartom. Olasz tervezés, olasz hagyományok.
De az, hogy az Alfa úgy en bloc ne lenne olasz, nettó baromság
adamssss
Hajrá! Kerüljön címlapra 😉[ Szerkesztve ]
-
Csodás gép! Azét vigyázz vele. Az az 500 LE nem viccel.
Én hamarosan az i20N-emről írok majd egyet már a nagyja meg is van a cikknek.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
veterán
-
válasz Donki Hóte #42 üzenetére
Télen azért érdemes télit használni (vagy minimum 4évszakost). Még ha szárazon, nem olyan hidegben jobb is valamivel a nyári, de hideg nedves, nyálkás, latyakos körülmények között sokkal rosszabb. És ugye ha több napos útra indulsz, semmi nem garantálja, hogy nem üt be a sz@r...
De télen úgysem hozom ki több napra max egy 20-30 km-es karikára, hogy megforduljon benne az olaj meg a hűtővíz.
Mr. Y
Sztem értjük. Hidegen hagynak az olasz vasak. Megértem, bennem sem mozdul meg semmi egy bármilyen JDM láttán. De ha írsz róluk, nem fogok odakommentelgetni, hogy ez engem mennyire nem indít be. Tégy te is így -
ncc1701
veterán
Megvan a játszós autó jelentése? Szimplán nem hozza ki a kocsit szar időben, jár másikkal. Ergo felesleges a téli. Insigniámra én sem mindig rakom fel a téli kerekeket, mert van olyan év, októberben leteszem, és áprilisban veszem elő a garázsból.
Most speciel rajta van, de október vége óta nem mentem vele. Ott a szaladgálós swift erre a célra, azt nem sajnálom. -
veterán
-
Na, az ilyen "szakértőt" kellene úgy kivágni, mint azt a bizonyos macskát...
https://www.coreinfinity.tech
-
morcosharcos
őstag
Teljesen elmebetegség is lenne amúgy egy ilyen ítélet, totál életszerűtlen, hogy januárban, vizes úton (gondolom latyak) hamarabb meg bírj állni nyárigumival, mint télivel, tehát ha a hátsón még ráadásul téligumi volt, és így is sikerült belemenni a szarabb gumis elöl haladóba, akkor a felelősség természetesen a hátsót terheli ugyanúgy.
Ellenkező előjellel létezhet amúgy bírósági döntés, olyat már én is láttam, hogy a nyárigumis hátulról érkezőt hozták ki a balesetben hibásnak, pedig az elöl haladó totál indokolatlanul satuzott a közlekedésrendészet baleseti rekonstrukciója szerint (tehát a gumis kavarás nélkül kivételesen az elöl haladó lett volna valszeg a vétkes fél).Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
veterán
Téli gumira azért nem költök,
Nekem van téligumim külön felnin, de már ötödik éve nem rakom fel.
Külföldre, sielni nem megyek, az esetek 99,9%-ában csak városban és főutakon járok, arrafelé az utakon hó nincs, vizes úton pedig a nyárigumi tapadása jobb, mint a téligumié *. Már várom, hogy elkopjon a nyárigumim, utána egy vivaldit (négy évszakost ) veszek.
Mondjuk az én autóm csak 150 lóerős és elsőkerék hajtású, ha egy erősebb hátsókerekes autóm lenne, akkor valószínűleg preferálnám a téligumit
* Megtörtént eset, közeli ismerősöm januárban vizes úton nyárigumival közlekedett, hirtelen fékezni kellett, ő megállt, a mögötte jövő autó belecsattant. Igazságügyi "szakértő" kihozta, hogy az ismerős a hibás, mert ő nyárigumival közlekedett, a másik autónak pedig téligumija volt. Biztosító így nem akart fizetni, ezért ismerősöm bíróságra ment. Bíró 10 perc alatt megértette a szituációt (nem a hátul menőn volt nyárigumi, hanem azon az autón, amelyik elöl ment és rövidebb úton megállt), megkérdezte a "szakértőt", hogy akkor ezt így most hogy, szakértő kicst hebegett-habogott, aztán jelezte, hogy új szakvéleményt készít. Bíró ezt nem tartotta fontosnak, az ítélet alapján a biztosító az ismerősöm minden követelését kifizette
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Ha valaki megteheti, hogy akár 2-3 autót is fenntartson akkor persze, ez is egy járható út. Én az enyémet mindenhova használom (pont most raktam rá téligumit) és élvezem még a városi cruise-t is. (Még gyerekülést is raktunk bele! ) Lehet nem a legjobb módszer a megőrzésre / bekefetésre de ez volt az álomautóm és szeretném kihasználni minden percét
Majd esetleg privátban küldhetsz pár fotót az említett darab/okról ha nem bánod
Azt aláírom, hogy nekem személy szerint van preferenciám V8 és V8 között, de azért annyira nem rosszak azok a német kocsik . Szvsz nagyon kevés ember van még autószeretők közt aki ténylegesen úgy elemzi, hogy az "egyik egy műalkotás a másik meg konzervdoboz". Megtudom számolni két ujjamon, hogy az ismerősi és családi környezetben hány embert hoz lázba ha meglátják /meghallják az autóm .B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)
-
idegen lény
őstag
válasz Klaus Duran #38 üzenetére
Köszi. Nálam ilyen nincs és nem is volt soha. De pont ide illett volna ez a szösszenet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz idegen lény #37 üzenetére
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM https://www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys
-
idegen lény
őstag
válasz Klaus Duran #36 üzenetére
Tessék?
-
válasz idegen lény #35 üzenetére
Blog?
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM https://www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys
-
idegen lény
őstag
válasz Viktor0610 #21 üzenetére
Mi az a "kósza gondolat"?
-
válasz Krugszvele #12 üzenetére
"Nem értek egyet, egy BMW-ben vagy Audiban, nem lehet ezt érezni. Az Alfának van hangja. A bmw meg "zúg" mikor gyorsítasz. Egy lélektelen gép."
.
-
Ilyen kocsit általában nem azért vesz vki, hogy eljusson A-ból B-be. Gondolom, neki is van másik, hétköznapi használatra "tartott" autója, ahogyan a legtöbbünknek is, akik az mellé vesznek egy "játszós" kocsit..már aki megteheti. Ha így van, akkor az amolyan casual kocsi... Nekem is van.. Külföldön dolgozom, ha hazajövök másfél-két havonta, és az alatt az egy hét alatt, amíg itthon vagyok, megtankolom, egy-két tank benyát kitolok vele és elrakom. Télen én sem használom, szeptember végén, október elején fél évre kivonatom a forgalomból is ideiglenesen, aztán március végén, április elején visszahelyezik. Még csak téli gumim sincs, ki sem állok vele, ha szar idő van. Relatíve "olcsón" hozzá lehet jutni elég erős kocsihoz, nekem kicsivel 3 milla alatt sikerült egy patika 645Ci-t megkaparintani. Ez nem csak hobbi, valamilyen szinten befektetés is lett belőle, mert eladni nem akarom, a hatos széria meg mindig is egy kicsit kuriózum volt, főleg ekkora motorral..már most nem lefele, hanem felfele megy az ára.. ~10 év és kb. az lesz ezzel is, mint anno a 850-el..1-2 milláért hozzád vágták, most meg 10 milla alatt alig találsz..És azért a 645-ben az a V8 az igen szépen szól.. .
-
Akármikor vehetsz, ha csak ez a gond..csupán 34 milla kell hozzá..És bármilyet, gyakorlatilag. Porche, Lambo, Ferrari, Maserati..etc..
Nagyon szép kocsi és azzzal a motorral tényleg egy állatot kapsz.
-
félisten
HussarF nem először ír a gépéről, ez csak egy frissítés, több fotóval.
És aki fotógalériákat tölt föl célzottan, az bujdosson el?
Egyébként szívesen olvasnék Tőled sok fotós, címlapos írást Acura LRX-ről, valami dulvább Accordról, Civicről, stb.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ: Galaxy A40, ZOTAC 4060 Solo, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX+Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05+GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
MODERÁTOR
Pár hozzászólást töröltem.
NE folytassátok!Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
-
Ez lehet az akkor. Régen nem lehetett "véletlenül" címlapra kerülni, sőt, kimondottan nehéz volt. Egy írásom volt anno a címlapon, fél évet pihentették, mire kikerült...
-
fogselyem
senior tag
Még bepipálhatja úgy, hogy törli az egészet.
Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
MODERÁTOR
-
-
Mr. Y
őstag
Szeretném kihangsúlyozni, ez a komment csak azért született, mert ez egy címlapos írás!
Szóval. Nem rosszak az Alfák. Egyáltalán nem. Felhasználói szemmel.
Autószervizesként megint másként látja az ember, kb a szembogár megegyezik Dagobert bácsiéval, ha egy ilyen józság téved a telepre.Voltak eddig is és van most is belpiacos járművem. Tisztában vagyok azzal, tapasztaltam, hogy még belső körökben mozogva is igencsak nehézkes az alkatrészek beszerzése, és nem azért, mert drága, hanem mert sok idő, míg megjön. Különleges gépek ezek, amelyek megérdemlik a rászánt időt.
Na a tiéd pont nem ez a kategória (alkatrészellátottság tekintetében). De nem is különleges annyira, hogy már többedjére jöjjön velem szemben ezen a fórumon az elmúlt években. Még csak annyira sem, hogy a nyálamat csorgassam (amit gondolom azért tesznek páran).Az elmúlt évtizedek tapasztalata alapján én magam részéről maradok a Japán gépeknél, főként a Hondánál (autó és motor egyaránt).
Ha fontos a komfort, a családbarát kialakítás, az elegáns megjelenés és a kellő teljesítmény, ezen gép áráért komolyabbat is lehet találni az említett régióból. Hiába voltak ilyen gépek (és van is) a kezem alatt, címlapos írást még az Acura LRX-ről sem csináltam, pedig mindenben megeszi ezt az Alfát.
Egyszerűen csak nem értem, mi létjogosultsága volt ennek az írásnak nem nevezhető képgalériának. Holnap írjak én is egy címlapos cikket arról, hogy tegnap szép idő volt és kivittem egy körre a mocit?!But who is watching the guardians?
-
Krugszvele
senior tag
Nem értek egyet, egy BMW-ben vagy Audiban, nem lehet ezt érezni. Az Alfának van hangja. A bmw meg "zúg" mikor gyorsítasz. Egy lélektelen gép.
És ez összefügg azzal, hogy miért veszíti el a jelentőségét a fiatalabbak között? Mert minden csapból az folyik, hogy a "német prémium" a jó autó, a többi szar. És mikor hallja a hangját, mikor látja, hogy az egyik egy műalkotás, a másik egy konzervdoboz, akkor disszonancia alakul ki benne. És ezt úgy oldja fel, hogy nem érdekli, bezárja az ajtót.4. pontod, hogy "invesztálnak" autóba. Az autó csak akkor befektetés, ha megveszed, hogy drágábban eladd. Az összes többi kiadás, költés. Nem befektetés. Nagy ereje van a szavaknak és jókora önbecsapásba merül az, aki például azt mondja, hogy befektettem egy autóba, hogy bejárjak dolgozni!
Akinek van 10+ millió forintja autóra, annak (normális esetben) van még mellette másik legalább 40-60 millió forintja, tehát nem fogja érdekeli a fogyasztás. Ha viszont egy kicsit is érdekli, akkor túl drága autót vett, de ezzel nem szeret szembenézni.
Most látom, hogy a gyenge verziója is 21 millió... Akkor méginkább.
[ Szerkesztve ]
-
Dehogynem, az öndindítót villany tekeri
#5 AuraSync
Téli gumira azért nem költök, mert szar időben, sós-latyakos viszonyok között úgy sem veszem elő. Arra ott a másik autó.De száraz körülmények között sem tudja azt a tapadást a télivel, mint melegben a hozzá tervezett homológ P Zero Corsa abroncsokkal. És frusztráló úgy közlekedni vele, hogy tudod, hogy nem hozhatod ki belőle, amit tud. Kaparja a koponyád belülről.
Ezért inkább télen pihentetem és ha napsütéses, száraz idő van, akkor 2-3 hetente gurulok vele kicsit, hogy ne álljon olyan sokat.
-
ncc1701
veterán
Gyönyörű gép, sajna ma már nem gyártanak ilyet.
-
Hogy mondod el annak, akinek az autó csak egy helyváltoztatási eszköz, hogy mi az Alfa Romeo
Nem kell ehhez Alfa Romeo, elég akármilyen kicsit erősebb kocsi (jobb fajta V6 de inkább V8). Amúgy egyetértek, de azt is érdemes látni, hogy manapság (legfőképp ezek) a járművek
1. kezdik elveszíteni jelentősségüket (fiatalabb korosztállyal beszéltem + oktató ismerősömmel)
2. a nagy többségnek tényleg azt a célt szolgálja, hogy eljusson A-ból B-be.
3. Manapság sokan car-sharing szolgáltatásokat használnak (mert sokszor olcsóbb)
4. Nagyon sokan EV-re vagy hibrid SUV-be invesztálnak
Az meg ugye a másik része a történetnek, hogy ezek a gépek általában rengeteget esznek. Az enyém is habár autópályán 11.5-t / 100km, városban minimális dugóban képes 16+/ 100km-t hozni. Azért a benzin ahhoz képest sokba kerül, hogy lényegében iddle módban kiizzadja magából azt (Az más kérdés, hogy akár még 30-40-nel való araszolgatás is élvezetes)
Mindenesetre jövőre mindenképpen folytasd a szériátB.C Rich...Jackson...Ibanez(?)
-
félisten
Durva egy műszer, és nagyon megérte az a zöld fényezés!
#5 AuraSync
Karácsony előtt kellett még egy igazi kretén ASync komment. Köszike.
Bezzeg a Te bejegyzéseid alatt le vannak tiltva a kommentek... vajon miért?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ: Galaxy A40, ZOTAC 4060 Solo, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX+Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05+GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
DS39
nagyúr
Gyönyörű verda.
Meggy piros színnel lehetne ezt fokozni. -
Ha csak nem nyerek a lottón sosem lesz ilyen verdám de ördögien jól néz ki. Biztos kihozná belőlem az állatot.......
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
yanna
addikt
Szép, szép, de hát nem villany...
-
Freiherr
őstag
" Átszellemülök, mikor benne ülök. Már nem az számít hova megyek, csak hogy menjek. Hogy bele tudjak lépni a gázba. Hogy lendülettel tudjak venni egy kanyart. "
Sokkal gyengébb autóm van, de így érzem én is, a cél az út maga.
Írhatnál majd egy összefoglalót a tapasztalatokról.Back to the future
Új hozzászólás Aktív témák
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Politika
- LED világítás a lakásban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Robogó, kismotor
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10