Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
válasz
SolymossyBal
üzenetére
Petiphone
-
SolymossyBal
tag
Sziasztok,
törött iPad Pro 12,9 (2017) képernyő javítást itthon milyen áron vállalnak? És hol? Ugyan az interwebz sokmindent feldob, de hátha van tapasztalatotok megbízható szervízről.
Köszi előre is!
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! iPad air-hez tudnátok ajánlani egy lightning usb adaptert, hogy a pendriveomat tudjam használni vele? Vagy nekem egy lightning usb hub is jó lenne. Köszi
-
-
Timbersaw
újonc
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nagyon jó látni nappal is,nincs vele baj, csak közvetlen nap ne süssön rá,azt ma a prom se bírta .
-
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
1GB RAM van a gépben és egy relative memóriaigényes progit akarsz futtatni amit a mostani körülményekhez optimalizáltak, amikben van 2 de inkább 3-4 GB RAM. Az 1GB RAM-nak elviszi a rendszer a jó részét, marad párszáz.. 2GB RAMból már 1GB plusz a párszáz a használható memória.. Gondolom a következtetést Te is le tudod vonni.
-
Timbersaw
újonc
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mi a kérdés ?
-
Van itt valaki aki már rendelkezik 10,2 (Gen7) iPadel?

-
birorichard
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"Flash-eles" kimerul abban, hogy vagy a tablet-bol vagy itunes-bol inditva gyari beallitasok visszaallitasaval tudod nullara legyalulni, es akar uj ipad-kent nullarol bealltani, visszarakosgatni az alkalmazasokat, stb. itunes-bol van lehetoseg ipsw file-bol is visszaallitani, de csak abbol, amit az apple engedelyez (ez kb mindig a legutolso verzio, a frissitesekkor szokott lenni nehany hetes atmeneti idoszak, amig ketto is).
ezekkel azert csak ovatosan, mert nyilvanvalo, hogy adatvesztessel jar (az ios meg is kerdezi parszor, h biztosan akarod-e), szoval elotte lokal, icloud backup. -
Chosen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Fontos különbség, mert az Air 1 sokkal gyengébb hardverrel rendelkezik, ott könnyebben előjönnek memória problémák. Mindent más appot be kell zárni a futtatásához valószínűleg.
Így van. Ha törlöd, akkor vissza tudod majd tenni, de a Store-on belül a korábbi vásárlások közül kell megkeresned, akkor fogja felajánlani a régebbi verziót: [link]
(App Store -> Profil ikon jobb felül -> Purchased menü) -
yimm
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy 2013-ban megjelent tablettről beszélünk, nem is értem mit vártál.....
-
-
Chosen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha 12.4.2 van rajta, akkor az egy Air 1 lesz. Air 2-re még mindig van támogatás, ki sem jött rá 12.4.2, egyből a 13-at kapta meg: [link]
Ettől függetlenül a Garagebandből az utolsó kompatibilis verziónak kellene letöltődnie App Store-ból magától, ami fut a korábbi rendszeren, szóval nem tudom mi lehet ott.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na kotortam (nem értek az apple-hez
)
és látom, hogy a GarageBand jelenleg ios13-at követel. Eddig futott a tetű szépen. Az air2 viszont nem kínál fel frissítést; akkor erre már nincs 13-as rendszer és feldughatom az eddig működő alkalmazást? -
Sziasztok!
Nejem Air2-je nincs már napi használatban, de időnként kellene a garageband alkalmazás miatt a munkájához. Frissült az átkozott rendszer 12.4.2-re és azóta a fent említett alkalmazás meg sem nyílik, csak tölt órákig, aztán röviden kiírja, hogy memóriagondok miatt nem nyitható meg (nem láttam, csak ezt mondja a lány).
A store-ban én már nem találom ezt a progit többé, hogy esetleg újratelepíthetném.Sok kérdésem lenne, de csak ketttő:
Lehet-e apple-t újraflashelni, mint egy droidot (tehát nem factory reset, hanem komplett újrahúzni)? Ha igen, melyik az utolsó ajánlható rendszer rá? Ha nem, milyen reset módok vannak és vissza lehet-e menni korábbi szoftra, ha az a megoldás?
Van-e használható alternatíva több sávos, szerkeszthető felvételre a garagebandhoz képest? -
zaskar
senior tag
Ennyire még nem mentem bele, viszont annyit még kipróbáltam, hogy az iPhone 7-nél is ugyanúgy mennek ezek a funkciók iOS13-al, plusz egér és billentyűzet is.
Nekem már korábban is volt egy gyári SD kártyaolvasóm az iPadhez, mivel én is sokat fényképezek, persze annak a használata csak a Fotókba történő feltöltésre volt korlátozva. Ha annak a sebességét tudná, azzal teljes mértékben elégedett lennék. A fotóim elég nagy méretűek (10-16 Mb / kép), de ennek ellenére mindig gyors volt az áttöltés.
Közben az iPhone-al kipróbáltam, az volt kéznél, meg egy microSD pár 6 megás fotóval. Szerintem ránézésre ugyanolyan gyors, mint a gyári SD olvasó. Pedig 4 egység csatlakozott egymáshoz
A külső HDD-t még majd kipróbálom, bár annak szinte biztos, hogy kell külön tápfeszültség is.
-
zaskar
senior tag
válasz
Timbersaw
üzenetére
Én szeptember 25.-én rendeltem és október 10.-én jött meg. Ez Kínából viszonylag jó időnek számít, nem ritka mostanában az 1 hónap, sőt az ettől hosszabb idő sem. Viszont arra figyelni kell, hogy az eladó, akit linkeltem, kétféle kábelt árul. A drágábbat kell kiválasztani, mert - állítása szerint - az működik az újabb iOS verziókkal.
-
zaskar
senior tag
Korábban volt róla szó, hogy milyen OTG kábelek működnek iPad-el. Pár hete rendeltem egy ilyet [link] , 3000 Ft körül volt, ma érkezett meg. Több pendrive-al próbáltam, SD kártya olvasóval is, mindegyiknek a tartalmát hibátlanul megjelenítette a Fájlokban. Egy vezetékes billentyűzetet is rádugtam, az is működött vele gond nélkül (iPadOS 13.1.2, iPad Pro 10.5). A fotók, doksik, MP4 formátumú videók közvetlenül megjeleníthetők, ill. lejátszhatók az adathordozóról a Fájlokban, az MKV-kat viszont be kell másolni egy megfelelő lejátszóprogramba.
-
Timbersaw
újonc
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
VLC vel szoktak sokan tükrözni ,próbáld ki te is
-
Timbersaw
újonc
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Ez VLC alapú ?
-
thewom75
tag
Hello, a rendszerem iPad 2018 iPadOS 13.2vel. Windows laptoprol osztok meg fotókat (raw) samba sharinggel iPaden való szerkesztés céljából. Az iPad a fotókat gyönyörűen fogadja, gyönyörűen szerkeszthetoek. Szerkesztést követően vissza szeretném másolni a képfileokat a SMBn levő merevlemezre az Ipadrol,ezt azonban sajnos nem hagyja. SMB írás olvasás engedélyezve van. Mi lehet a gond?
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
koma106
üzenetére
Pontosan ki akarja uj ipadkent beallitani? A windows az eletben nem fogja letorolni az ipad tartalmat, az ipad mit ir? feloldod, vagyis megjelolod a pc-t mint biztonsagos amikor bedugod? ezt a kis felugro ablakban tudod megtenni. utana ker egy passkodot az ipad es windowson ha van itunes meg is kell jelennie es elersz mindent
-
general
addikt
válasz
birorichard
üzenetére
VLC-t sosem szerettem, Win alatt sem.
De megnézem, ha csak az tud segíteni, az lesz. Köszi! -
koma106
senior tag
Sziasztok! Céges Windows 10 gépre rádugtam az iPad-em. Új iPad-ként ismeri csak fel (beállítás új iPadként vagy biztonsági mentés visszaállítása). Mit lehet tenni ilyenkor (nem szeretném törölni az iPad tartalmát)?
-
sid87
senior tag
Sziasztok!
Egy egyszerű de számomra egyelőre megoldhatatlan kérdésem lenne felétek:hogy lehet hozzáadni új szót a szótár hoz? Egyszerűen nem jövök rá, hogy tudok vele új szavakat megtanítani.
Köszönöm!
-
cAby
tag
iPad Pro 2017 esetében találkozott már valaki olyannal, hogy a képernyő egyik oldalán (ahol van a home gomb is) ritkán egy vékony világos csík felvillan?
Elég idegesítő.
Még garanciás. Ezt tudják úgy javítani, hogy a saját készüléket kapjam vissza, vagy itt is esetleg refurbished készüléket kapnék helyette (azt annyira nem szeretném
) ? -
poero
aktív tag
Bocsánat a hülye kérdésért, de ipad-en van gyárilag időjárás app mint az iphone-on? Én nem találom. Vagy melyik a gyári az appstore-ban?
-
Alex91
félisten
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Nalam is, valamit elvsesztek. Olvasoi nezet, vagy van, hogy ablak bezarasa, es ujra beirva jo lesz...
-
Hol lehet kikapcsolni hogy az ipad ne jelezzen ha hivasom van?
-
Serpiko
addikt
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Nálam minden rendben nem tapasztalok hibát.
-
mr.tamasbiro
őstag
Nálam szarozik csak a Safari? Bejön egy oldal és akad,újra tölt,szétesik az oldal. Tegnap semmi nem volt vele.
Minden más jó. -
general
addikt
Értettem az előbb is, láttam már ezt az üzenetet, de nekem valamiért nem írja ki ezt, akkor sem ha az iphone-t csatlakoztatom a macbookhoz. Ez azért elég érdekes. Gyakorlatilag kábellel nem tudom csatlakoztatni egyik eszközt sem a laptophoz. Miért vajon? Töltés van, egyéb kapcsolat nincs.
Ettől függetlenül eléggé kiakaszt az iTunes. Elég fos. Létezik olyan zenelejátszó iPadre, amivel csak lejátszok egy mappából zenéket, amit bemasolok, feltöltött az iPadre? Macen a Voxot használom, de az még nincs iPadre.
Az eredeti fájlneveket szeretném látni a lejátszóban is, legalább a könyvtár struktrúrában. BPM alapján vannak elnevezve tudniillik, így keresek. Tanításhoz kell. -
Noxy
veterán
-
general
addikt
Kábellel csatlakoztattam az iPadet a macbookhoz, de a macbookon az itunes azt írja ki, hogy az iPaden engedélyeznem kell, hogy hozzáférjen. ezt hol kell iPaden?
-
zaskar
senior tag
válasz
norbi2010
üzenetére
Köszi, ez jó ötlet, a kijelző valóban az egyik különlegessége a Pro-nak. Az iStyle-nál tényleg jó áron van.
Válasz a többieknek:
Átlagos használaton nem a háttértár méretére céloztam, hanem arra, hogy nem feltétlen veszem igénybe a Pro hardveres képességeit. Viszont sokat fotózok, szinte a digitális technika megjelenése óta, és elég sok képet halmoztam fel, amelyek nem ritkán nagyobb méretűek, akár 10-15 Mb-osak, én pedig szeretem teljes méretben elrakni a képeimet, nem lebutított formában. Az iPad gyönyörű kijelzőjén nézegetni ezeket szinte jobban szeretem, mint monitoron. A felhő alapú tárhelyekkel az a bajom, hogy ezek a nagyobb méretű képek - a net sebességétől függően - lassabban töltődnek be, viszont a háttértáron tároltakat azonnal elérem, várakozás nélkül. Így az összes fotómat, a kezdetektől fogva az iPad-en is tárolhatnám, és bármikor azonnal hozzáférhetőek lennének (több mint 100 gigányi fotóm van).
Hogy miért cserélem 2 évente a készülékeimet? Egyszerűen nem szeretem, ha nálam "öregednek" meg. A 93%-os akku ugyan papíron még jól hangzik és messze van attól, hogy cserére szoruljon (az iPhone-om akkuja is éppen ilyen állapotú), de én, aki újkorától használom ezeket, már észreveszem, hogy azért jóval kevesebb a készenléti idő, mint az elején. -
general
addikt
Helló!
Eddig sosem használtam az iTunes-t, de most úgy alakult, hogy az lenne a legegyszeűbb. Az asztalin behúztam pár zenéz, azokat egy lejátszási listába tettem. Meg lehet jeleníteni az ipAden is ezt a lejtászási listát valahogyan? Mit kell hozzá tenni? Totál kezdő vagyok iTunes téren...
Tudtok esetleg ebben segíteni? A zenéket látom iPaden is, de ömlesztve. -
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Köszi a válaszokat. En is az uj air es a regi pro kozott agyalok. A pro motion nem erdekel, viszont az air memoriaban gyengebb, de prociba erosebb meg jatekokban hosszutavon, nem? Koszi
-
norbi2010
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Két lehetőséget adott meg, Air vagy Pro, az Air szerintem visszalépés lenne a 10.5-es Pro-tól.
-
-
norbi2010
őstag
válasz
zaskar
üzenetére
Én a Pro-t venném újból nagyobb tárhellyel. 120Hz-et semmiért nem engedném el. Pont 200-ért van 256-os Pro pl. az iStyle-nál.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Van egy 2 éves, 10.5-es, 64 gigás iPad Pro-m, amit teljes megelégedéssel használok. Hozzáteszem, átlagos dolgokra használom, anno csak azért ezt vettem, mert valamivel ár alatt tudtam hozzájutni. Általában 2 évente lecserélem az eszközeimet, így ez ennél is felmerült. A következő készüléket szeretném nagyobb tárhellyel venni, de maradnék a 10.5-es méretnél, és 200-nál többet nem nagyon akarok rákölteni. Ebből gondolom kiderült, hogy nem feltétlenül hivatalos helyen venném, hanem megbízható hardveraprós eladóktól. Ebben az árban két lehetőséget láttam, új vagy refurb kivitelben:
iPad Air 10.5 256 Gb
Ugyanaz, mint ami most van, csak nagyobb tárhellyel, 256 v. 512 GbSzerintetek melyiket érdemesebb venni, ill. mennyit lehet reálisan elkérni az én 2 éves készülékemért (3uTools szerint 93%-os akku, megkímélt állapot, doboz, angol töltő adapterrel)?
Köszönöm előre is!
-
*Mukeey*
addikt
válasz
alexhorvath
üzenetére
Mindenképp érdemes laminált kijelzőst választani, sokkal jobb főleg jegyzetelésnél. Olyan, mintha tényleg egy lapra írnál.
Kár a mostani 12.9es áráért, eszméletlen készülék😲 -
Ringman
félisten
válasz
alexhorvath
üzenetére
próbáld ki hogy melyik milyen.
vsz 10.5-re nem lesz érdemes váltanod, az új 12.9-es ára sajnos horror. -
-
Ringman
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
nem tudom, nem használtam 9.7-es ipadet jegyzeteléshez, csak pár vonalat húztam a 2018-ason.
a pronak/air3-nak laminált kijelzője van + előbbi gyorsabb is, szerintem ez a tipikusan ki kell próbálni eset, el kell menni és mindkettőn írni egy oldalt a boltban.A5-ösön is jól lehet jegyzetelni, ha nem kell hosszú képleteket írni, amihez kell az a4 szélessége.
-
-
Ringman
félisten
válasz
alexhorvath
üzenetére
szerintem a jegyzeteléshez elég a 10.5" is (kijelző kb A5-ös méret, kicsit nagyobb nála), a 12.9-es az csak kicsit kisebb, mint az A4-es lapméret.
a 9.7-es ipad az kicsit kisebb az A5-nél.+ pl onenote-ot használva bele is tudsz nagyítani a jegyzetbe, ha valami rajzot/ábrát jobban ki kell dolgozni.
-
válasz
alexhorvath
üzenetére
" Szerintem" felesleges, semmit sem nyernél vele igazából, na meg lassan 5 éves technikáról beszélünk.

-
alexhorvath
csendes tag
Hello.
Az lenne a kérdésem van most egy Ipad 2018-om pencillel együtt, és tudásilag mit gondoltok a 2015 Ipad pro 12.9 vagy a 2018 ipad a jobb? Igazából rájöttem, hogy a 12.9 be jobb lenne jegyzetelni az egyetemen. Volt nekem egy 2017 ipad pro 12.9 de eladtam tavaly.. Ha csak jegyzeteléshez használnám, akkor érdemes lenne 2015 ipad pro 12.9 vásárolni?
-
válasz
MrPurple15
üzenetére
Pro esetében
Pozitívum:120Hz kijelző, négy hangszóró, plusz 1 GB memória, Jobb hátlapi kamera,
Negatívuma: két évvel idősebb, kisebb teljesítmény. csak 4.2-es bluetooth,Én úgy gondolom hogy az általad leírt tartalom fogyasztásra sokkal jobb lenne a Pro ,főleg gyors mozgásos megjelenítések esetében. És mivel nem a játék a fő cél, az A10 is mai napig bőven erős és még a későbbiekben is el fog boldogulni bármilyen játékkal a legtöbb esetben . Támogatással sem lesz probléma,még kapni fogja még jó ideig és streaming esetében nem baj ha ott van az a plusz 1 GB memória is.
-
MrPurple15
csendes tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Úgy gondolod jobb vétel lenne? Az Airt nemrég láttam élőben, nagyon tetszett...bár őszintén a 17-es prot még nem próbáltam ki sehol sem
-
válasz
MrPurple15
üzenetére
Vagy akkor már 179-ért 10,5 Pro ?
-
MrPurple15
csendes tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
köszi a válaszokat!
Viszont most újra gondolkodóba estem, az ipad air 161 ezer, lehet mégis megérné azt a 21 ezer felárat
-
Timbersaw
újonc
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
App ami nem tudott települni
-
válasz
MrPurple15
üzenetére
Egyetértek Mukeey fórum társsal , bár a GsmArena oldalán lévő hozzászólás szekcióban is könyörögve kérik a szerkesztőséget hogy javítsák ki a táblázatot a memória nagysága véget, de igazából hivatalosan semmilyen megerősítést még nem látta magam sem.
Ettől függetlenül mondom azt hogy ezért az összegért hivatalos helyen csak a sima harminckettő gigabájtost tudnád csak meg kaparintani, így egyértelműen jó ajánlat.
Bőven elegendő lesz hosszabb távon amire szeretnéd használni. -
*Mukeey*
addikt
válasz
MrPurple15
üzenetére
Az nem rossz ár érte sztem! De azt tudnod kell, h régebbi soc van benne, lehetnek kb 2 év múlva frissítési problémák már.
Én azt mondom, hogy 2gb ram van benne. De hallani 3ròl is. -
MrPurple15
csendes tag
Sziasztok!
Ipad vásárlás előtt állok, főleg multimédia fogyasztásra, internet, youtube, streaming szolgáltatók (Netflix, HBO GO) és tanulásra használnám, alkalmanként egy kis játék.
Az új Ipad 10,2 128gb-ot meg tudnám vásárolni 139 ezer forintért, a kérdésem az lenne, hogy 2, vagy 3gb rammal szerelt, vagy mindkét változatban elérhető? Mert a viszonteladók oldalain mindenhol 2gb-ot írnak, viszont itt és pár másik fórumon olvastam, hogy 3gb...
További kérdésem pedig az lenne, hogy megérné ennyi pénzért a 128-as változat? 32-es nem játszik offline tartalmak miatt, szemezgettem az Air-rel is, de azt már túl drágának érzem.
Köszi előre is
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
De megnézem, ha csak az tud segíteni, az lesz. Köszi!