Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chereiose
addikt
válasz
Ragnar95
üzenetére
Hát a bontatlan mini 2 is necces, eddig 1-et találtam 65K-ért, (bár annak a tagnak eddig csak 1 értékelése van, igaz az pozitív), meg láttam 80K-ért, szóval elég ritka a vadi új. Istyle mondjuk egy hivatalos forrás lenne, de egy ugyanolyan hardverű mini 3-ért így is sokallom a 90 ezres árat...
-
Chereiose
addikt
Nehezen találok mini 2-őt, néztem ezt az akciót Istyle-ban a mini 3-ra, wifi+cellularos, talán nem is lenne rossz 90K-ért [link] Szerintetek megérné?
LTE-re annyira nincs szükségem, javarészt itthon használnám úgyis, máskor meg max megosztom telóról a netet, +a touch id-n kívül nem tud többet mint a mini 2, ahhoz képest 30-35 ezerrel többe kerül, mint itt amiket találtam hardverapron mini 2-ők.
Viszont ha meg azt nézem, hogy 155K az eredeti ára istyle-ban, akkor meg megérné az a mini 3...

-
zolikaDB
veterán
válasz
gzbotii
üzenetére
Haat, cirka 7500 huf elofizu, ha kihasznalod, akkor megeri. Jobb, mint ami nekem volt 5e-ert ikon200 5 eve.
Amugy ez ket evre 216e HUF... Sok penz.
Unokaocsemnek majdnem a kezdetek ota 5s van, 8 koruli iOS-el sokkal porgosebb volt, mint most 9.2-vel.
Ebben a meretben en varnek SE-re. -
gzbotii
nagyúr
Kicsit off de:
Szerintetek megéri most i5S-t venni? 25€/hó 2 év hűséggel és 120€ a készülék.
Opcióban majdnem minden korlátlan belföldre, 4GB net, 600 perc és MB roamnig -
T.ati
tag
Köszönöm a véleményeteket. Nem mondtam, de van a családban Air 2, ennek ellenére mini 4-et vettem tegnap. Azt kell mondjam, már én is bánom, hogy az Air 2 helyett anno nem ilyet vettem. Sokkal jobban kézre áll, a súlya is észrevehetően kevesebb, szóval ha hurcolja az ember, vagy kézben tartva használja, a mini a nyerő.
Nem értek a technikához, érdekes számomra a három mag vs két mag kérdése: az Apple azt írja, a két magos 1,3-szer, a négy magos 1,4-szer gyorsabb az A7-es procinál, tehát gyakorlatilag nincs különbség e két modell között. Ellenben a grafikai képességek között jelentős eltérés van, emiatt van fenntartásom az időtállósággal kapcsolatban. Később derül ki, mennyire jó hardver van benne.
Ja, az ergonómián kívül a kijelzője is jobb a kicsinek, pedig nem látok jól közelre. -
csab2
veterán
-
zolikaDB
veterán
Nem ismerem a Mini 4-et. De amikor tabletet vettem, flagship Androidok után akartam egy olyan hw-el rendelkező táblagépet venni, ami a piacon az elérhető egyik legerősebb, számomra nem kompromisszumos, és mivel volt már iOS készülékem, tudtam, ha a komoly vason ez fut, akkor nem kell aggódnom.
Eleinte kicsit kényelmetlen volt a 9.7", sőt
, de utólag (fél év) azt mondom, h nagyon megérte az Air 2.
Mini 2-t is sokan használnak, 9.3-al is rendben van, tehát ilyen irányba tekintve vagy jól optimalizált az új iOS, vagy a hw olyan, h simábban veszi az akadályokat és egy Mini 4 újabb is, gond ott sem lesz. Mert ugye egy iPad 1-2-3-ra ne tegyél friss rendszert, lehal...
Mindezek ellenére Air 2-ben komoly proci, GPU és 2GB (!!!) RAM van, az akksi pedig bitang. Jópárunknak 16-18 órákat hoz rendszeresen kijelzőidőben a készülék, de ritkán jön a 20 óra is.
Én mindenképpen ezt javaslom, a nagyon erős hw miatt.
Hol érdemes megvenni? Ha teheted, akkor APR-ben vedd. Media Markt, istyle stb.
Nagyon dzsunka, sosem hallott GSM boltokat hagyd.
PH-n van pár ember, aki szintén foglalkozik Apple cuccokkal, aprón megtalálod őket, tőlük is sokan vásárolnak, megbízhatóak abszolút. -
T.ati
tag
Sziasztok!
Feleségemnek szeretnék venni egy iPad-ot. Mini 4 és az Air 2 között vacilálok. Mennyivel gyengébb a kisebb, hétköznapi, javarészt tartalomfogyasztásnál észrevehető a különbség? Támogatottságban lesz különbség a két modell között?
Tudom, ez nem az árukereső, de melyik "hivatalos" helyről érdemes, hol a legolcsóbb?
Köszönöm segítségeteket!
-
zolikaDB
veterán
válasz
univerzita
üzenetére
Koszonom, akkor azt kiprobalom, hatha tobb sikerem lesz vele.
-
Ragnar95
félisten
válasz
zolikaDB
üzenetére
iTunes segítségével gépről szinkronizáltad az iPadre a mappát, nem? Akkor meg kéne hogy legyenek gépen is a képek még mindig.
iCloud Photo Library-vel jársz a legjobban vagy esetleg valami fájlkezelővel próbálkozhatsz gépen, pl iFunBox, de ezzel nem garantált a siker. -
Süvi
őstag
válasz
Balion
üzenetére
Igazán "normális" hely szavatosság + jótállás szempontjából csak a hivatalos viszonteladók, de ott nem ezek az árak vannak (air2 64 180 felett)
Minden más helyről vásárolt készülék esetében ugyan azok a garanciális feltételek (1 év)
Ezzel az üzlettel nekem jó a tapasztalatom. -
DigitXT
félisten
válasz
Balion
üzenetére
A 3,5GB szerintem már "extrém".
Ezt elég jól futtatja a vas (ahogy jöttek az iOS frissítések, egyre jobban
), viszont ha - mittudomén duplájára - növelnék a részletességet, akkor szinte biztos, hogy akadozna, az meg kell a fenének. Optimalizálnak ezekre a vasakra rendesen, nincs belőlük sok variáns.
Az a kérdés, hogy egyszerre hány játékkal akarsz játszani. Pl. nekem pl. fent volt egy időben a Room 1-2-3, amiből a legutolsó szintén GB körüli (az első meg max. 100-200 MB), de miután "kellőképpen" végigjátszottam őket, nyugodt szívvel letöröltem. Esetleg ha megint kedvet kapnék hozzá, mondjuk egy 1 múlva, akkor majd felrakom megint, nagy dolog. Szóval egyszerre nem játszok sok játékkal, úgy meg azért elférnek.
De nyilván jobban örülnék egy 32 GB-os modellnek, a 64-es árát meg én is sokallom. Még ha nem is ANNYIVAL drágább. Tudom, minek nekem SIM, meg GPS, mert az is kb. ugyanannyit dobott rajta: mert ilyen volt a kínálatban, s ezt fizetem ki kamatmentes részletre 2 év alatt Cafeteria keretből.
De hát nem kívánságműsor: kompromisszum kérdése.
-
Ragnar95
félisten
válasz
zolikaDB
üzenetére
Azért, mert az iTunes-szal az iPadre szinkronizált képek nem a Fotótekercsbe kerülnek és a Sajátgépben csak a Fotótekercsben lévő képeket látod.
Az iTunes-szal szinkronizált képeket iTunesban tudod törölni vagy ha abból a mappából törlöd őket, ahonnan az iTunes szinkronizálja ezen képeket. -
zolikaDB
veterán
Urak...
Van nekem egy Air 2-m.
Fotók app, amiben van:
- Filmtekercs, benne 3 kép (letöltött mind)
- Szelfik, 3db
- 100APPLE, ez úgy került ide, h leszedtem iOS frissítés előtt a képeket, van benne 59 kép, majd visszaszinkronizáltamRádugom gépre az iPad-et, le akarom szedni a képeket. Mit lát: DCIM/100APPLE, és ebben van 3db kép, ami a készüléken a Filmtekercs....
Semmi mást nem lát a PC... Miért?
iPad-en meg nem lehet egyszerre több képet Dropbox-ba feltölteni, csak egyesével... -
csab2
veterán
Ja értem. Biztonsági mentést meg tudom majd nézni.
Egyébként nem tudom miért, de az iPadem nem mutatja, hogy van rajta egy film, az iPhone meg igen. Ki érti ezt?!Na, szóval nem teljes biztonsági mentést készít, hanem vagy a kontaktokat lehet vele lementeni vcf-be, vagy a videókat és a fotókat menti le.
-
Süvi
őstag
Pl, hogy milyen gyorsan tudsz biztonsági mentést csinálni a pendrivr-ra, vagy 500 Mb-nyi fényképet, videót mennyi idő alatt tesz át rá.
KöszönömMöBalázs : Linkelsz nekünk árakat, hogy mennyiben lenne a 32 GB Air1, 16 GB Air2 és 64 GB Air2?
Nekem személy szerint a 64-es Air2 jött be eddig a legjobban. (Annyira jó, hogy azért rendeltem 128-as Prot, mert abból nincs 64-es
)Nagyon jó az Air, sokáig jó lesz, de ha újabbnál újabb játékokat szeretnél, akkor mindenképpen Air2 hosszútávon.
Air2 esetében amikor használom, azt érzem, hogy abban még van tartalék. -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Szoktam néha lőni screenshotokat (pl.) a versenyek eredményéről, hogy amikor beszélgetünk itt a fórumban róla, meglegyen mi merre hány méter volt. De azt nem gondoltam volna, hogy ennyit: január óta összejött 1000+ ilyen fotó, és mivel az iPad felbontása elég nagy... nos SOK helyet foglaltak. Kidobáltam ~1000 képet, úgysem aktuálisak már jeligére, max. az érdekesebbeket (esetleg vicceseket) hagytam meg: mindjárt lett 3GB szabad helyem.

-
DigitXT
félisten
válasz
lacy86
üzenetére
Ja, legutóbb is láttam vhol egy "jóárasított" iPhone 6S-t,magyar számlával.

A bökkenő csak az volt, hogy a számla hamis volt: így persze se gari, semmi.
Én nem biztos, hogy nyugodt szívvel ajánlanék kéz alól ilyen értékű hardvert.Szerintem MöBalázs sem véletlen írta, hogy használtat nem akar. Megértem.
ON: megnéztem, a Real Racing 3 jelenleg 3,5 GB-ot foglal. (300MB szabad.)
Nincs sok játék fent és sok zene sem, film meg aztán végképp: 16GB karcsú.
De ez van. Játékos eszköznek vettem és használom, nem zavar, hogy kevés
a hely. Ha mondjuk videót akarnék felvenni vele, akkor rögtön zavarna.
"javareszt korrekt emberek vannak fent"
Hát az arányokban nem lennék biztos. Tele van nepperrel az egész. Persze,
a korrekt embertől vett használt* cuccal semmi baj, de egy neppertől "necc".
(Igazából nem csak neked szántam, hanem a másik OFF HSZ-re céloztam.)*: azt már korábban kifejtettem, mi az aggályom a bontatlan "használttal."

-
Ragnar95
félisten
válasz
Balion
üzenetére
Ez csak és kizárólag rajtad múlik, hogy számodra elég lesz-e. Ha egyszerre csak 2-3 nagyobb játékot tárolnál rajta, mondjuk 10-20 kisebbet és 2-3 sorozatrészt/filmet, akkor simán elég lehet, de ha már 5-10 filmről és 40-50 játékról lenne szó, akkor nem biztos.
PC nélkül mondjuk nem nagyon tudod teljesértékűen kihasználni az iPadet, mivel hacsak nem iTunes Store-ból vásárolsz, hogy fogsz filmeket, zenét rárakni. -
Süvi
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Megérkezett a múlt héten az Adonit Jot Script, köszönöm, hogy javasoltad.
Elég sok tollat próbáltam (10.000 Ft-os kategóriában)már, de kijelenthetem, hogy a teszteltek közül ez a legjobb, legpontosabb.
A párom nagyon szeret vele írni, nagyon jó a fogása.
Aki eddig tollat keresett, nem kell tovább mennie.
Adonit Jot Script+Notability szinte tökéletes, szerintem ez a max, amit ki lehet hozni ebből. (Üvegfólia nélkül lehetne még jobb).Rendeltem egy 9,7 Pro-t az USA-ból. 225 volt, wifi 128 GB + pencil
csab2 : Köszönöm. Ha majd lesz időd, csinálsz egy sebességtesztet? Köszönöm
-
Ragnar95
félisten
válasz
Balion
üzenetére
16gigából általában olyan 12-13giga körül van az elérhető tárhely, tehát lehet azért arra is játékokat pakolni.
AppStore-ba belépve te is láthatod a játékok méreteit, a nagyobbak 1-2giga körül mozognak (GTA sorozat, RealRacing és a többi hasonlóan komoly grafikával rendelkező játék), de pl az arcade játékok inkább 100mega körüliek. -
Balion
senior tag
Köszönöm a válaszotokat!
Az a veszély fenyeget, hogy nemsokára még a játékok sem férnének rá? Gondolom a méretük növöget szépen. Mekkorák a legnagyobb játékok átlagban? -
Balion
senior tag
Sziasztok, borzalmas dilemmában vagyok. Nem tudom eldönteni, hogy air 32gb, vagy air 2 16gb.
Segítség
Játékra is kellene, amihez erősebb a 2, viszont alig férne rá játék és film. -
blakey
titán
Én nem tudom és nem látom akadályát, hogy helyben cseréljék, nekünk több darabot cseréltek azonnal, még csak a számát sem nézték meg, ránéztek, hogy cserés-e és ennyi volt. Nem tudom, hogy ez honnan van vagy miért csinálják egyes boltok a beküldősdit. München valóban más országban van, de ne legyetek annyira elájulva tőle, van más, egyéb bosszantó dolog. Nekem az egész csere probléma- és akadálymentes volt.
-
-
gzbotii
nagyúr
Tegnap elmentem a kolozsvári iStyleba, megkérdeztem, hogy meg aktuális-e a töltő csere akció. Igen, meg mindig fogadnak de az átfutási idő 15 nap. Ekkor megkérdeztem, hogy a tavaly augusztusban, Apple Storeban vett, számlás iPademet mivel is töltsem. Kaptam ra egy vallvonást
-
aram01
nagyúr
Köszi srácok

-
vadászcsiga
félisten
válasz
univerzita
üzenetére
Meg videót.
-
aram01
nagyúr
Sziasztok van olyan App air-re, amivel az LG okos tv-mert külső kijelző kent tudnám használni? Esetleg lehet párosítani a készüléket valahogy a tv-vél?
-
csab2
veterán
Szia!
Én az ebay-ről vettem, itt a link.
Ha most vennék, ezt venném, mert nagyon jó árban van. Igaz, ez csak USB 2.0, az enyém meg USB 3.0. -
Süvi
őstag
Szia.
Több megoldás van:
1, Photofast egyik
2, Photofast másik ilyen van és nagyon jó
3, ez privátba megy, mert nem szeretnék hírdetni
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Dehogynem
Simán megy.. 
-
csab2
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
De van. Nekem ilyen pendrive-om van (egyik végén USB, a másikon Lightning) és az alkalmazáson belül meg lehet nézni a filmeket.
-
Kisvyrag
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segitseget kernek. Van egy minim, vettem hozza egy camera connection kitet, probaltam volna a fenykepezom usb-n rakotni, de egybol kiirta h nem tamogatja ezt az eszkozt es nem is csinalt semmit... Mi lehet a gond? Koszi szepen!
-
vadászcsiga
félisten
Spotify nem jatszik le háttérben? Appból kilépve elhalkul a zene, megnyitva ujra szól. Mi van itt testvéreim?

-
Chereiose
addikt
Egy cellularos minibe belemenne szerintetek egy olyan mobilnetes sim, amit a voda ad? Külön kis wi-fi egység, ahogy néztem nagy keretben van benne a sim, de ki lehet venni belőle a nano simet. Ez így működne, ha beletenném? Gondolkodom egy LTE képes minin, ha már van így külön mobilnetem

-
Noxy
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Itt meg 80% arra használja az i kütyüket, hogy frissítés le, fel, visszaállítás, újként beállítás meg egyéb bolhapöcsén pattanás problémák orvoslása.
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- OTP Bank topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Konteó topic
- Steam topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- reMarkable 2
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, de utólag (fél év) azt mondom, h nagyon megérte az Air 2.

), viszont ha - mittudomén duplájára - növelnék a részletességet, akkor szinte biztos, hogy akadozna, az meg kell a fenének. Optimalizálnak ezekre a vasakra rendesen, nincs belőlük sok variáns.