Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
-
silmatauki
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
"Véletlenül nem töltés közben jelentkezik ez a hiba? Utángyártott töltőknél jellemző ez, más esetről még nem hallottam."
Megerősítem. Tipikus utángyártott-óccótöltő-probléma – nekem is sok ilyen bajom volt velük (már amíg – a rossz tapasztalatok miatt - ki nem kukáztam őket), szinte minden iPad modellel.
-
silmatauki
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
"Picsafüst volt ez a release... Én meg már az OSX es ipad pro val álmodtam
"Ilyen sajna nem lesz a köv. 2-3-4 évben. A MacOS egyszerűen nem touch optimalizált – ahhoz egy TELJES logika-újraírás kéne (lásd a Win 7 → 8 váltást). Persze nekem az is jó lenne, ha sima MacOS futna, amit pl. Apple Pencillel (a tradicionális egér stb. mellett) lehetne vezérelni (pontosan), de tuti, hogy ilyet nem hoz ki az Apple.
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ennyi pénzért elvárható lenne a munkaképesség – végül is, legalábbis a Book-ot, munkagépként is reklámozzák. Én szívesen kiegyeznék egy vastagabb / nehezebb, ámde négymagos-i7-es, az rMBP 15”-tel összemérhető teljesítményű (és a terhelést throttling nélkül bíró) Book-kal. A jelenlegivel nem, mert, bár csábít a toll és a munkaidőn kívüli tabletkénti használat, egyszerűen túl lassú lenne (dokkolt) munkára a két mag.
-
silmatauki
őstag
válasz
r3dsnake
üzenetére
"Ki az aki vágyna aktív hűtésre egy tabletnél? Ilyen szempontot még sosem olvastam.
"Például én. Eddig azért nem vettem Surface Pro-t / Book-ot, mert csak duplamagos CPU-ja van, azaz bizonyos munkákban kb. feleolyan gyors lenne, mint a jelenlegi négymagos MBP-m. Hatalmas visszalépés lenne, ha munkára akarnám használni.
-
silmatauki
őstag
válasz
access_denied
üzenetére
Ez egy régi cikk. Az AppleTV cert-es bűvészkedésre csak később jött rá a jónép. Én minden gépemen használom, JB’lt és nem JB’lt – tökéletes.
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Jaja, nemhivatalos, és viszonylag új (1 éves). (Amúgy kösz a creditset
) -
silmatauki
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Egyettértek - ha nagy az árdifi. Márpedig az Air2-t soxor megkapni nagyon durva árengedménnyel: én a 2. sajátomat (igaz, “csak” 16GB-s modell, de sima fejlesztői / tesztergépnek az tökéletes) tavaly júniusban(!) 329 eur-ért vettem újonnan, hivatalosan.
Plusz gondolat: ha a Pencil miatt venné a Pro-t, akkor a Pro 9,7” helyett inkább a 12,9”-et érdemes meggondolni. A 12.9”-cel élmény a tollhasználat; sok Windowsos tollos gépnél jobb pl. PDF-annotálásra (amire főleg én használom).
-
silmatauki
őstag
válasz
joey04
üzenetére
"Egy elismert és igazolt szakmai oldal hozza le, hogy olyan kódot találtak a rendszerben, aminek az a feladata, hogy lassabban fusson a rendszer régi eszközökön. Minden más csak duma."
1, Na és ha nem tudják debugolni a firmware-t? Lehet, hogy sokkal nehezebb, mint – mondjuk – a Windows kódjának nyomonkövetése.
2, Akár akarattal lassítja az Apple az utsó főverziókat, akár nem (szóval csak nemtörődömségből / hanyagságból / belesz@rásból lesz használhatatlanul lassú miatta a gép), a végeredmény a lényeg: a lassúság.És még egyszer megkérek mindenkit, aki itt olyannyira védelmezi az Apple-t: mondjátok már el nekem, hogy például az iOS9 új feature-jei közül (számos volt, szemben mondjuk a 9→10 váltással!) hány érhető el / használható a 4s-en? Gyakorlatilag semmi. Akkor miért lassult le mégis a teló uszkve a felére? Ki tudja ezt nekem megmagyarázni?
-
silmatauki
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
“Nem vonom kétségbe az igazad, csak az okát nem értem, h miért kell ennyit rugózni ezen és mit érsz el vele, ha itt vered a tamtamot. Mi a célod?”
Erről is írok. Ahogy sok másról is – például nagyon sok szakmai kérdésre válaszolok itt a topicban. Vagy éppenséggel szuperhosszú tutorialokat postolok – mint a minap a yalu102-es jailbreakről (6325 karakter). Tehát igazán nem vagyok azzal vádolható, hogy topicbeli ténykedésem kimerül az Apple elleni “uszításban”...
“Igen, van h elavul a gyári rádió és muszáj cserélni.”
Bocs, de azért lényeges különbség van aközött, hogy egy rádió feature-jei, hangminősége stb. gyengébbé kezdenek válni a kiadása utáni 5. év környékén az akkori rádiókhoz képest (de a rádió működőképes marad!), és aközött, hogy az autó gyártója úgy dönt, hogy márpedig mostantól kezdve a gyári rádió nem működhet egyetlen, a gyártó által gyártott autóban, és ezt csak úgy orvosolhatja a tulaj, hogy szervizbe viszi az autót, ahol akár tetszik annak, akár nem,
- teljesen kicserélik az autó kinézetét, ami sokaknak nem tetszhet (bár ez teljesen szubjektív, nekem semmi bajom az iOS7 kinézetével; sok embernek volt) és, ami fontosabb,
- bizonyos modelleket (itt konkrétan az iPhone 4-re gondolok, mint hasonlat) olyan szinten lebutítanak, hogy például a kormányozhatósága vagy a maximális sebessége jelentősen leromlik.“A gyári navigációs szoftverekről kb. meg ne is beszéljük, mert újonnan is mind szar, használhatatlan.”
írhattam volna mondjuk légkondit vagy ablaktörlőt is. Hasonlat volt.
“IT, kereskedelem területen dolgozom nagyon régóta (nem, nem Apple területen és nem is vagyok elvakult fan), de ahol lehet, mi is megfogunk minden FT-ot és figyeljük a kiskapukat.”
A költségoptimalizálás, automatizálás stb. nem egyenlő egy olyan feature elvételétől, ami sok esetben az autó megvételéhez vezetett. Ahogy alább is utaltam rá, az Apple agyba-főbe nyomatta a Facetime-reklámokat az iOS6-os időkben. Valszeg sokak csak ezért (ennek hatására) ruháztak be a rendszerbe.
“Továbbra is arra hívnám fel a figyelmedet, h ez egy teljesen általános trend évek óta, csak neked most sikerült elkapnod egy foszlányt és lassan troll módba átkúszva próbálod megváltatni a világot.”
Mondd csak, melyik másik prominens gyártó csinált hasonlót? Pár példát ha említenél...
-
silmatauki
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
"Minden gyártónál felfedezhető ez a jelenség, ki így, ki úgy oldja meg. Kereskedésből, eladásokból él minden ilyen cég, nem gyárthat 10-15 évre csúcshardvert..."
Már linkeltem egy erre frappáns választ adó (angol) hasonlatot, de most lefordítom magyarra a lényeget: a gondolatmeneted alapján az is teljesen rendjén lenne, hogy az ember autójában egyszercsak véglegesen leáll a gyári rádió és navigációs rendszer, mert a gyártónak érdeke, hogy új kocsit vegyenek a népek.
És ezzel sok elvakult fan-jük képes egyetérteni, merthát “valamiből meg kell élnie a gyárnak”...
-
silmatauki
őstag
válasz
csabiks
üzenetére
"es ezzel most kit akarsz es mirol meggyozni? vegyunk samsung tabot mert az sosem fog frissulni? vagy mi a celod ezekkel a hozzaszolasokkal? unalmas es nem ide valo, massz at mashova."
Na megint megszólalt egy fanboy. Bár ne tette volna (ismered a mondást a csöndben maradásról és okosnak tűnésről?). Ui. pont 3,5 órával ezelőtt én voltam az, aki egy az egyben leírtam, hogy az iPad-ek (az Apple undorító és sok esetben bizony kriminális üzlet- és felhasználópolitikája ellenére) jobbak, mint a droidos táblák. Ezen hozzászólásom felett elegánsan “átsiklottál”.
Ahogy természetesen a posztjaim lényegéhez sem szóltál hozzá. Érvelés a részedről? Ugyanmár...
-
silmatauki
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
"Emellett egy 7 (hét!) éves iPhone-ról írsz.. mit várunk el tőle, de komolyan? Ott már örülni kell annak is, h egyáltalán még működik, lehet vele telefonálni és fotózni. Pont. Akinek ennyi idős készüléke van, ne akarja okostelefonként használni már."
Látom, arra se vetted a fáradságot, hogy klikkelj az eredeti linkre, és egyáltalán elolvasd miről is van szó. De attól még úgy érzed, most jól megaszontad nekem, a nagy “Apple-gyűlölőnek”.
Ember, az iOS6 Facetime-tanusítványát nem most, hanem 2014. ápr. 16-án járatta le az Apple. Onnantól vágták el teljesen a Facetime-ot az iOS6-on. Ha már mondandódat kizárólag az iPhone4-re szűkítetted le: hány éves is volt akkor az a teló? Még csak négy se.
Mondd, fogtál a kezedbe iOS6-on, ill. iOS7-en futó iPhone4-eket? Ez utóbbiak használhatatlanul lassúak. Nem véletlen, hogy rengeteg iPhone4 user nem akart megválni az iOS6-tól.
Arról is elegánsan “megfeledkeztél”, hogy a userek nem kis része a Facetime-támogatás miatt is ruházott be a rendszerbe. Az Apple csőből nyomatta a Facetime-reklámokat a TV-ben is. Itt is van egy ilyen (2012 végéről, azaz az iOS6 korszakából): https://www.youtube.com/watch?v=hLDFula1vH0
Emiatt azt állítani, hogy “ugyan már, a facetime csak egy sokadlagos feature, mit számít az, hogy az Apple letiltja az egyik iOS főverzióban”, finoman szólva, erős Apple-fanboyizmusra (a cég kritikátlan imádatára) utal.
Amúgy itt is van még két olyan, témabeli hozzászólás (a már linkelt három mellett), amelyet angolul tudóknak mindenképp érdemes elolvasniuk:
Várom a többi Apple fanboy hasonlóan “érvekkel” megtűzött hozzászólását...
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Pontosan. Barmennyire is visszataszito az Apple uzletpolitikaja, meg mindig jobbak az iPad-ek, mint a droidos deszkak.
-
silmatauki
őstag
Egy finom kis csemege azoknak, akik szentül meg vannak győződve arról, hogy imádott Apple-jük soha, de tényleg soha nem tenne semmi olyat, ami
- anyagilag nagyon jó nekik, miközben
- a usereiket szívatja, szoftver- és ennek következtében (a lassulás miatt) sokszor hardverupgrade-re kényszerítve őket.Most a legújabb botrányról itt olvashattok: https://www.macrumors.com/2017/02/02/lawsuit-apple-broke-facetime-money-ios7/
A lényeg: az iOS6-ban az Apple még egy külső szervert használt FaceTime-hívásokra, aminek a használatáért fizetett, arányosan annak terheltségével. Az iOS7-ben már saját szerverük volt, amiért – természetesen – már nem használat-arányosan fizettek.
Mit csináltak az Apple-nél? Akarattal érvénytelenítették az iOS6-ban a Facetime tanusítványt pár hónappal az iOS7 piacra dobása után, hogy megszabaduljanak a Facetime-szerver-fizetéstől (még egyszer: iOS6-os gépek után fizetett az Apple, iOS7-osokért nem).
Ekkor az iOS6 alatt teljesen megszűnt a Facetime-támogatás, és az első kamerával rendelkező gépeket (iPad 2+, iPhone 4+) muszáj volt iOS7-re frissíteni, ha továbbra is Facetime-ozni akartak a gazdái. Hogy az iOS7 miatt az iPhone 4 használhatatlanra lassult? Nosza, vegyél új iPhone-t!
És ne gyertek azzal, hogy “de biztos technikai oka volt az elévültetésnek”! Nem volt az:
- az iOS6-ból még több verziót is kihoztak az eset után, azaz messze nem volt még kukázott rendszer. Ahogy fent is írtam, alig az iOS7 első verziójának piacra dobása után volt az elévültetés.
- az iOS4-ben, ill. iOS5-ben NEM évültették el a tanusítványokat ilyen szupergyorsan. Azok még egy évvel az iOS6 piacra dobása utáni is működtek. Vajon miért pont csak az iOS6-ban kellett elévültetni?Itt van egypár komment, amit érdemes elolvasni. Ez elmagyarázza, hogy amit az Apple csinált, közönséges bűncselekmény:
Ez például vázolja a fent már említett iOS4/5 vs. 6-esetet:
Ez sem rossz:
-
silmatauki
őstag
válasz
silmatauki
üzenetére
Ha meg a badge-ektől is meg akarsz szabadulni és JB'elt a géped, simán iFile-val megnyitod (Property list-ként) a /var/mobile/Library/Preferences/com.apple.Preferences.plist fájlt és kikapcsolod a kBadgedForSoftwareUpdateKey és kBadgedForSoftwareUpdateJumpOnceKey kapcsolókat. Ezután rebootolsz. (Kipróbáltam saját gépen.)
Nem kell egyáltalán vacakolni a backup/restore-ral, az csak nem-JB'lt gépeken kell.
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Kipróbáltam az Apple TV profiljának a telepítését: http://www.idownloadblog.com/2016/08/18/how-to-stop-iphone-asking-to-install-ios-updates/
Teljesen jól műxik. Igazából az elegendő, hogy klikkelsz erre a linkre az iEszközödön:
https://hikay.github.io/app/NOOTA.mobileconfig
majd elfogadod a profile-t és, ahogy kéri, restartolsz.
A tutorialt csak akkor kell teljesen végigcsinálni, ha a badge-ektől is meg akarsz szabadulni.
-
silmatauki
őstag
válasz
joey04
üzenetére
"nem mondom, hogy foggal-körömmel küzd az Apple, hogy a régebbi vasakon gyorsítsanak a rendszeren ha nem úgy szalad mint újabbakon, de ez a direkt, szándékos lassítás nevetséges."
Azért az a tény, hogy a 4S kb. minden köznapi funkciójában (hívásindítás stb.) kb. a felére lassult iOS9 alatt, elég égő az Apple számára. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a 4S szinte semmi újat sem kapott az iOS9-ben – csak és kizárólag az újabb modellek profitáltak az iOS9-ből. Mégis, szinte használhatatlanul lassú lett a teló. Tök mindegy, hogy akarattal lassítja-e az Apple (én erre tippelnék, ismerve azt, hogy mi történt pl. a 3G-vel, a 4-gyel stb.) vagy csak magasról sz@rtak az optimalizációra (pedig ha valakinek, hát nekik lenne pénzük megfizetni a mérnökórákat, hogy optimalizáljanak mindenre), ez biza ciki a cégnek...
-
silmatauki
őstag
"A Microsoftnak a Win10 esetében nagyon is érdeke volt, hogy végre egy olyan rendszert rakjon össze, ami gyors, mert ő szoftvert árul, a célja, hogy azt vegyék meg."
Ez a lényeg. Ha van akarat, van normális szoftveroptimalizáció is régi hardverre. És, még egyszer, az iOS9 + iPhone4S esetében igazán nem lehet azt állítani, hogy a tengernyi új iOS9 feature lassította volna le a telót a felére iOS9 alatt… azok a feature-ek ui. egyszerűen nem érhetők el a 4S-en.
-
silmatauki
őstag
válasz
blakey
üzenetére
"Azt nem értem, hogy egy 4-5 éves készüléken miért várjátok el, hogy jó legyen a legújabb rendszer?"
1, ott a MS példája: ha van akarat, van normális szoftveroptimalizáció is régi hardverre.
2, továbbra sem értem, mi indokolja többek között a 4S “mágikus” (fél sebességre) lelassulását iOS9 alatt. Az új iOS9 feature-ek? Az nem lehet, ui. azok közül szinte semmit sem kapott meg a 4S. Akkor meg mi? Bármi is (1, akarattal lelassították VAGY csak 2, b@sztak az egészre és nem foglalkoztak az optimalizálással), az iOS9-re upgradelő end userek szívnak. -
silmatauki
őstag
válasz
joey04
üzenetére
1, 2004-ben? Akkor még nem is volt iOS…
2, ennyi volt a “válasz”? Miért nem indoklod meg az iPhone 4S sebességének megfeleződését iOS9 alatt? Mi lehetett az oka?(#15466) zolikaDB "Anno 3GS se kapott pl Sirit.”
Jaja, pont erre céloztam, amikor azt kérdeztem, hogy mi indokolja az iPhone4S iOS9 alatti “rejtélyes” belassulását. Mert hogy az új iOS9 feature-ek nem, az tuti – azok szinte gyak. egyáltalán nem érhetőek el a 4S-en.
"Nincs ennek értelme, úgy is lesz, akinek iOS15-el is villám lesz az Ipad Mini, meg olyan is, akinek 9.3-al csiga a Pro. MINDEGY."
Viszont a sebesség objektíven is mérhető. A Net tele van benchmark tesztekkel (pl. hívásindítás, kontaktlista megjelenítése stb.), amik pl. a 4S iOS9 alatti teljesítményét hasonlítják össze az iOS8-aséval s í.t.
-
silmatauki
őstag
válasz
joey04
üzenetére
Legalább próbálnál meg válaszolni erre a pofonegyszerű kérdésre: “Nehogy már azt mondd, hogy az iOS9 annyival többet tud az iPhone 4S-en, mint az iOS8, ami “indokolná” a kb. megfeleződött sebességet!”
és nehogy azzal gyere, hogy az iOS9 tele van új feature-rel, azért lett szükségszerűen feleolyan gyors, mint az iOS8. Azon új feature-ek jó része ui. elérhetetlen a 4S-en (ahogy a többi, “régi” gépen is, pl. az iPad2-n.)
-
silmatauki
őstag
válasz
joey04
üzenetére
Tényleg megkérdezném tőled is: ha például a Microsoftnak sikerült olyan Win8.1/ 10-et írnia, amely a régi hardvereken gyorsabban fut, mint a Windows XP, hát még a Windows 7 és a Vista, akkor az Apple-nek miért nem? Miért van az, hogy pl. az iPhone 4 és 4S pont azokon az iOS főverziókon (iOS7 és 9) lassult be egyenesen kétszer(!), amelyekről aztán nem volt kiút semerre, se fel, se le? Nehogy már azt mondd, hogy az iOS9 annyival többet tud az iPhone 4S-en, mint az iOS8, ami “indokolná” a kb. megfeleződött sebességet!
A MS példája bizonyítja, hogy ahol van akarat, ott van gyors új oprendszer régi gépekre is. Kár, hogy az Appleből pont ez hiányzik. És ez még a jobb eset – ha valóban nem akarattal lassítják a “kifutó” gépeiket.
-
silmatauki
őstag
válasz
r3dsnake
üzenetére
"Az iOS 9 hozott olyan újdonságokat az iPad-nek, amiket kár lenne kihagyni. Viszont az iOS10 semmit."
Nohát… pedig az Apple azt mondja, hogy az iOS10-ben van eddig a legtöbb újítás.
És igazuk is van, hiszen tele van egy csomó új emojival a rendszer! Ez aztán a fejlődés!

-
silmatauki
őstag
válasz
galaxys80
üzenetére
"Persze. Hiszen a Microsoft-nak nem a profit áll mindenekfelett.
Na ne vicceljünk már."Lehet, nem jött át a mondandóm: az Apple megteheti jelenleg, hogy így kényszerítse a vásárlóit az újabb modellek megvásárlására. A MS nem, ahogy pl. a Samu sem. Ezért is figyel oda arra a MS, hogy ne lassuljon be az új OS verziók alatt a régi HW, szemben az akarattal lassító Apple-lel.
"Mellesleg nálam a Mini2 sokkal jobb ios 10-el, mint 9-el.
Szóval meg is dőlt az elméleted."1. Bátor dolog volt felrakni arra a 10-est. Én a 8-on maradtam a mini2-mön.
2. kérdez csak meg az iPhone 3G, 4, 4S, iPad 1, 2, 3 stb. tulajoktól, hogy az utsó (levakarhatatlan) OS főverzió mennyire lassította be a gépüket... -
silmatauki
őstag
válasz
access_denied
üzenetére
"Amúgy ez a tendencia a nem csak alma szinten van meg, az alkalmazások , forráskódok optimalizálása alacsony prioritással bír a fejlesztéseknél. Vegyél 8 magos CPU-t egy tetriszhez, mert nagyon sok műveletről van szó."
Nem garantáltan. A Win8.1 / 10 pl. sokak szerint sokkal gyorsabb régi hardveren, mint a Win7 (a Vistáról nem is beszélve.) Szal ha van akarat / jószándék, akkor a régi HW sem feltétlenül lassul be új oprendszereken.
Csakhát, ugye, az Apple-nak mindennél fontosabb a profit, és így simán szivatják a vásárlóikat. Rájöttek, hogy (sarkítva) az átlagvásárlóik gyak. még a gőzőlgő sz@rt is megveszik, ha Apple logó van rajta. A Microsoft nincs ebben a helyzetben.
-
silmatauki
őstag
iPad Pro (mind 12.9, mind 9.7) felhasználók, fontos: postáztam egy teljes 10.2 jailbreak tutorialt ide: https://itcafe.hu/tema/re_apple_iphone_6s_plus_extra_felszereltseg/hsz_1714-1714.html . Cselekedjetek gyorsan, ha kell a JB - az Apple nemsokára lezárja a 10.2-es aláírását!
-
silmatauki
őstag
válasz
Auratech
üzenetére
“Az Apple tv megoldások jobbak, a laggot és a stabilitást kivéve..”
Soxor nem jobbak. Képernyőtükrözés esetén 30fps-et tudnak csak, és nem 60-at, szemben a Lightning átalakítóval.
“A mai erőforrások lehetővé tennék (szoftveresen) a natív fHD megjelenítést, de tojnak rá..”
Biztos? USB2 sebességről és melegedés, ár stb. Által behatárolt SoC-okról beszélünk.
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nincsenek utángyártott VGA/HDMI-átalakítók. (és ha lennének, akkor is azt mondanám, hogy max. jailbreakelt gépen működnek / fognak működni vmilyen jövőbeli FW-frissítés után, ahogy a régi utángyártott pl. composite TV-kábelek is csak JB-vel működtek.
-
silmatauki
őstag
válasz
r3dsnake
üzenetére
"Ezekben egy komplett áramkör van, ami a lightningból kijövő jelet konvertálja, valamint nem is megy ki a kimeneten a FullHD felbontás. "
Kivéve, ha natív hardvertámogatású videót (pl. mp4) játszol le. Akkor ui. a konverter saját video dekódere dekódolja a videót, azaz nincs felbontásveszteség. Sajna szoftveres mkv-kre stb. ez nem vonatkozik, csak az mp4 / m4v / mov-okra.
A lényeg: ha nagy TV-n akarsz játszani, akkor az Apple TV nem jó megoldás, ui. lényegesen magasabb a lag-e (min. 110 ms), mint a Lightning átalakítóé (kb. 30-40 ms). De a legjobb a régi konverter, annak se felbontásvesztesége, se lag-e. Kár, hogy az iPad 3 stb. lassúcska. Azaz a legjobb, ha az iOS TV-s játékot emiatt is(!) elfelejted, és veszel inkább egy normális konzolt.
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Jaja, asszem igen.
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
http://forums.macrumors.com/threads/finally-downgrading-becomes-possible-but-only-for-certain-a5-devices.1893920/
en is downgradeltem az iPad2-met, rendesen minden ment.
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
ahogy az iPad2 / iPhone 4s-t. (ugyanaz a CPU.)
-
silmatauki
őstag
dhr eredetileg a mini1 (nem a mini2!) sanyarú sorsáról írt: “Másik oldalról pedig tartok attól, hogy mivel 2015-ös modell a mini 4, gyorsan le fog "amortizálódni" szoftveresen, legalábbis az fog megismétlődni ami az ipad mini 1-el, amit 2013-ban szereztem be, és 2015 végére már használhatatlan lett kb a webböngészés rajta, folyamatosan kilépett, lefagyott a böngésző”
A mini2-nek ehhez nincs sok köze, az még iOS10-en is elfogadatóan műxik – sokkal-sokkal jobban, mint a mini1 iOS9-en.
De visszatérve a témára: a mini2 még ma, iOS 10.2-vel, elfogadható, persze csak olcsón. A lényeg: semmiféle jövőbeli update-t nem szabad engedélyezni addig, amíg ki nem derül, az (akarattal) “megöli-e” a gépet, ahogy pl. az iOS9 tette az iPhone 4s-szel / iPad 2-vel / mini1-gyel vagy az iOS7 az iPhone 4-gyel.
-
silmatauki
őstag
válasz
asuskiddd
üzenetére
Nekem kettő van: Ezt ajánlom, már egy éve használom, teljesen jó: https://www.amazon.com/gp/product/B017LU81C0/ref=oh_aui_detailpage_o04_s00?ie=UTF8&psc=1
Ettől viszont tartózkodj: http://www.ebay.com/itm/Schutzhulle-Schwarz-Tasche-fur-Apple-iPad-Pro-12-9-Zoll-Hulle-Case-Cover-Etui-/171989644871?hash=item280b61b647 – túl nagyok oldalt a keretei.
-
silmatauki
őstag
-
silmatauki
őstag
Fontos, hogy ha akartok JB'lni, akkor most még downgrade-elhettek 10.1.1-re (siessetek, bármikor bezárhatja az Apple az aláírási ablakot!!). Több mint valószínű, hogy erre a verzióra (ahogy minden más 10.0.x-esre is, meg a 10.1.0-ra) lesz JB a közeljövőben.
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
"Ipad2-t downgradelte már valaki 9.3.5-ről 6-ra ?"
4.3.3-ra csináltam, mert arra (is) volt régi JB miatti aláírásom (csak olyanra lehet). Gond nélkül ment a downgrade.
-
silmatauki
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
"Szerintem mindenképp jobb vétel az Air 2, mint a Mini 4, mivel hardveresen ugyanazt tudják és a nagyobb kijelző sokkal jobb használati élményt biztosít, tehát hacsak nem hordoznád magaddal nap mint nap és nem olyan táskát hordasz, amibe csak a Mini fér bele, jobb választás az Air 2."
Sajna a Mini4 a CPU core-ok számában elmarad az Air 2-től, ezért bizonyos esetekben ez utóbbi lényegesen gyorsabb lehet:
"The iPad Mini 4 features upgraded hardware closer in specs to the iPad Air 2. However, the Mini 4 sports a dual-core A8 processor in place of the tri-core A8X. "
-
silmatauki
őstag
"A Pdf EXpert (Readdle) alkalmazással szoktam PDF-be jegyzetelni, aláhúzni, kitölteni. Van amikor akciós, de szerintem 10 dollárt is simán megér."
Plusz szavazat mellette. Ha beszereztek Apple Pencilt, akkor a GoodReader-nél egyértelműen jobbnak találod majd a PDF Expertet.
-
silmatauki
őstag
Jó hírek: Tévedtem a múltkor: a 12.9”-es iPad Apple Pencil-ével a világon semmi gond nincs.
Teljesen újrahúztam (10.2b1 restore és mindent kézzel újratelepítettem/beállítottam) a gépet. Ahogy szoktam, engedélyeztem a Zoomot, ami nagyon hasznos feature olyan weboldalakon / nézeteken, amit nem lehet zoomolni pincheléssel – ilyenek pl. a YouTube app kommentszekciója. Ilyenkor csak duplán triplánklikkelek az adott szekción, és azt kinagyítja a rendszer.
Kiderült, ez a mindig-engedélyezett zoom okozta a múltkor vázolt problémákat (szövegek eltűnése, ill. nem-regisztrálása). Ha a zoom funkciót csak akkor engedélyezitek, amikor tényleg szükség van rá (pl. gyors egymásutáni Home-nyomással), és akkor letiltjátok, amikor írtok (ilyenkor egyáltalán nem látszik az onscreen ikon), semmi gond nem lesz. Bárcsak előbb jöttem volna erre rá…
Kipróbáltam a PDF Expert 5 Pencil supportját is. Lényegesen jobb, mint a GoodReader-é: nincs téves tenyérérzékelés. (A default, kikapcsolt tenyérérzékelés mellett.) Azaz Pencil-esek használják ezt az appot annotálásra.
-
silmatauki
őstag
"Az íráskép is más lehet, én pl. úgy írok, hogy nem írom végig a szavakat, felemelem hosszú magánhangzók esetében, ezért rövidebbeket írok."
én is
"Most kipróbáltam 20-30 mp-es szövegeket írtam, hogy nem emeltem fel, de maradt minden. Sőt, egyszer sem tudtam előhozni, hogy eltűnjön

Nyilván nem vitatkozni szeretnék. Nekem 9,7-es, elképzelhető, hogy nem ugyanaz a kettő, ebben már javíthatták."Valóban, lehet, hogy ez 12.9”-only probléma. Ez viszont azt is jelentheti, hogy a köv. 12.9”-esben már nem lesz ez gond. Ez feltétlen jó hír, mert qrvára tud idegesíteni ez a bug.
-
silmatauki
őstag
válasz
Vangelis
üzenetére
"Ez teljesen gyári... ujonnan vette a nagyi...."
iPad-del ilyen tapasztalatom még nem volt, iPhone-nal viszont annál inkább. Két olyan (fejlesztői) 3GS-em is volt, aminek rettenetesen felpuffadt az akkuja (gyári töltővel volt csak töltve). A két cuccot egy lépésben vette a cég, és a szeriálszámuk nagyon hasonló volt, azaz az adott batch összes akkujáról feltételezhető, hogy szintúgy hibásak voltak. Előbb vettem (rögtön a bejelentéskor – még sorban is álltam érte hajnalban!) egy saját 32GB-os 3GS-t, teljesen más batch-ből; annak az akkujánk később se lett semmi puffadása.
-
silmatauki
őstag
"Notability, PDF Expert, OneNote és MS Word esetében nekem még egyszer sem fordult elő az említett esemény, bár igaz, hogy én még csak két hónapja használom a Pencilt és jegyzetelésre használom, rajzolni csak ábrákat szoktam."
Volt egy unalmas órám (repülés), így egy csomó írástesztet végeztem most a Notability-vel (Pro 12.9, legutolsó iOS10.1b, hivatalos, legújabb Notability, Apple Pencil), a Handwriting > Palm detection ki- és bekapcsolt állapota mellett. A tesztek során a tenyerem mindig a képernyőn volt.
Az eredmények: függetlenül a kapcsoló állapotától, ugyanolyan százalékban történt meg a következő két eset vmelyike:
- amikor elkezdesz írni, a program nem érzékeli azt, hogy írsz, azaz nem történik semmi (nem hagy nyomot a toll). Fel kell emelni a tollat ahhoz, és újrakezdeni az írást, hogy immár legyen nyoma.
- írsz, írsz, és amikor felemeled a tollat, minden, az előző tollfelemeléstől (+ leengedéstől) addig írt eltűnik. Ez nagyon-nagyon zavaró akkor, ha sokat írtál tollfelemelés nélkül.Ilyenek folyamatos, gyors írásnál kb. percenként (gyak. fullscreen landscape-sorokban számítva 2-3 soronként) egyszer történnek.
Ugyanekkora a problémaarány az Apple saját Notes rajzolójával. (Ott persze pluszban nincs tenyérérzékelés, azaz a tenyér simán ugyanúgy “nyomot hagy”, mint a toll.)
-
silmatauki
őstag
“A Notabilityben én is rátenyerelek, de ha nálam van a toll, a kezemmel, ujjammal akármit csinálok nem tudok írni, radírozni, kivágni, semmit, csak lapozni.”
Igen, ebből a szempontból jobb a Notability, mint pl. a GoodReader. Ez utóbbi soxor érzi az egy ujjas elmozdulást rajzolásnak (szerencsére a kétujjas scrollozást / pinchelést nem).
-
silmatauki
őstag
én egyiket sem próbáltam – addig Wacom tábla PC-vel dolgoztam (annotáltam PDF-eket stb.), amíg nem jelent meg az iPad Pro (fene se fog eleve rossz technikával vacakolni, ha ott a kéznél a Wacom).
Szerintem ha komolyan (napi több órát) akarsz jegyzetelni, akkor vegyél egy 12.9”-es Pro-t. Vagy egy tábla PC-t – egy régebbi Surface Prót olcsóért megkapsz, és annak sokkal-sokkal jobb tolla van, mint bármilyen nem Apple Pencil-alapú megoldás.
-
silmatauki
őstag
"4, Apple Pencil Ipad Pro készülékhez: ez messze a legjobb megoldás, véleményem szerint jobb, pontosabb, mint a Samsung Note eszközei."
Azért az Apple Pencil egy komoly hátrányáról ne feledkezzünk meg: nem tökéletes a tenyérészlelés. Emiatt soxor van az, hogy a legutóbbi toll-képernyőérintés után rajzoltakat azonnal törlik a programok, amikor felemeled a tollat a képernyőről. Ilyenkor írhatod újra az egészet.
Emiatt azt csinálom, hogy ha mindenképp leengedem a tenyerem a képernyőre (mert így a kényelmes), minél többször felemelem a tollat a képernyőről (pl. kétbetűnként), hogy minél kevesebbet kelljen újraírni.
Sajna mindez abból adódik, hogy az iPad Pro-ban nincs igazi Wacom/nTrig-féle digitalizáló – az Apple Pencil gyakorlatilag ujj-szimulátorként viselkedik (de legalább nagyon pontos). Emiatt sincs amúgy pl. kurzor hovering.
Ebben a tekintetben lényegesen jobb mind a Wacom, mind az nTrig.
(Mindezt nagyon sok iPad Pro 12.9-es Notability-s jegyzetelés és GoodReader-es PDF-kommentelés, valamint sok Wacom-os munka tapasztalatával írom.)
-
silmatauki
őstag
Ha van külső számítógéped, akkor:
- ha van HDMI rekorder-dobozod: ez a legjobb, nincs dropped frame etc
- ha nincs: akkor több app is van, ami AirPlay kliensként tud viselkedni és rögzíteni is a cuccokat. Persze ez nem olyan jó minőségű (tömörítési hibák), ill. jó fps-ű (max. 30 – szemben a HDMI max. 60 fps-ével, és sok dropped frame is lesz)Amúgy régebben volt egy (hang nélküli), JB nélkül is működő felvevő az AppStore-ban is, de “természetesen” az Apple pár órán belül kinyírta. (Szerencsére még le tudtam csapni rá.)
Plusz, régebben volt egy szabadon kompilálható recorder is, ami szintén nem igényelt JB-t, de ez gyengébb volt (nemcsak a hanghiány miatt), mint a JB's Screen Recorder. Most nincs időm megkeresni a cuccot.
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
De ha letoltodik, utana eleg csak 1* kitorolni, es utana nem lesz nyaggatas - amig a kobetkezo iOS verzio meg nem jelenik.
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
"Ha jól emlékszem abban még felugró ablak sincs ami figyelmezet."
A zavaró felugró ablakismétlődés simán lelőhető a Storage-beli update-törléssel (a köv. update megérkezéséig).
-
silmatauki
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
"A Cydiás SwipeSelection nem ezt hivatott érdemben leváltani?"
Sajna nem – az csak és kizárólag az input textmezőkben való, keyboard feletti gyorspozícionálást tudja. Nem input típusú widgeteknél (pl. Weboldal) nem használható. Ebben tök ugyanaz, mint az Apple saját iPad-es kétujjas gyorskurzor-pozícionálása.
A következőt ajánlom, ha a dinamikus script-támogatás (pl. FB) hiánya nem akkora probléma: kukázz minden böngészőt, ami a szabvány kijelölést használja, és használd az Opera Mini-t. Abban custom kijelölő van, és fényévekkel jobban használható, mint az Apple stock kijelölője. Persze ez csak weboldalakra lesz jó.
-
silmatauki
őstag
válasz
saphancs
üzenetére
Az iPad2 simán downgradelhető olyan iOS verzióra, amin anno JB'ltél, a CPU-ja miatt. Az ugyanazon CPU-t használó mini1 is talán downgradelhető (nem tom, én “csak” az iPad2-t downgradeltem S.K., a mini1-et nem próbáltam). De csak akkor, ha anno JB'ltél a cél-iOS-verzión.
-
-
silmatauki
őstag
figyelem: kijött a 64 bites jailbreak, a jelenlegi 9.3.3-at is támogatja.
-
silmatauki
őstag
válasz
silmatauki
üzenetére
"(Fizikalilag a [UIApplication sharedApplication].idleTimerDisabled = NO; / [UIApplication sharedApplication].idleTimerDisabled = YES; párosról van szó. Ez utóbbiból a másodikat kell pause esetén használni, startnál / resume-nél meg az elsőt.)"
Bocs, lejárt a szerk idő, így külön hsz kell: pont fordítva.
A lényeg: a program nem engedélyezte újra az idle timer-t (azaz a idleTimerDisabled-t nem állította vissza YES-ről NO-ra), ez okozza a bajt.
-
silmatauki
őstag
"Akkor vagy nincs beállítva hogy mikor legyen autómatikus lezárás, vagy kamu amit írsz. Lejárt, vagy megállitott videónál, a beállított időpontban LEKAPCSOL A KIJELZŐ."
Programfüggő. Lehet, hogy olyan (ebben a tekintetben bugos) appot használt, ami pause-nél nem engedélyezte újra az oprendszer-szintű automata képernyőkikapcsolást. Ilyenkor tényleg nem kapcsol le a screen.
(Fizikalilag a [UIApplication sharedApplication].idleTimerDisabled = NO; / [UIApplication sharedApplication].idleTimerDisabled = YES; párosról van szó. Ez utóbbiból a másodikat kell pause esetén használni, startnál / resume-nél meg az elsőt.)
-
silmatauki
őstag
Ha vki Finnországban van / lesz: iPad Air 2 16 GB WiFi holnap 333 euró lesz a Gigantti-ban.
-
silmatauki
őstag
Szerencsére az iPad2 gond nélkül downgradelhető, akkor és csak akkor ha anno az SHSH-t elmentetted: lásd http://forums.macrumors.com/threads/finally-downgrading-becomes-possible-but-only-for-certain-a5-devices.1893920/
én is próbáltam a downgrade-t (nem csak a thread-ben említett 6.1.3-ra), simán ment. Sőt, még 4.3-ra is downgradeltem (asszem iOS8-ról).
-
silmatauki
őstag
-
silmatauki
őstag
válasz
Oldman2
üzenetére
Pedig logikus: ha van Wi-Fi-d, akkor (ha a Wi-Fi-t már használta vki GPS-es cuccal, azaz a Wi-Fi access point helyzetéről van infója az Applenek) kb. pontos a helymeghatározás. Persze ez vad eredményekhez is vezethet, pl. ha vonatos / buszos Wi-Fi-t használsz, ami lehet, hogy az ország másik végébe (ahol szintén megfordult az adott jármű) rak.
Kint, ahol nincs Wi-Fi, az Apple semmit sem tud használni a helyzeted meghatározására, hisz GPS hardver sincs.
-
silmatauki
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
semmi esély.
-
silmatauki
őstag
válasz
LordAxwell
üzenetére
minden ipad fuggetlen, szemben az iphoneokkal
-
silmatauki
őstag
válasz
pana0017
üzenetére
Szabványosokat nem, spéciket (pl. a Dual Electronics XGPS150A) igen. Ez utóbbiakat nem használtam még, így csak feltételesen merem őket ajánlani. Ellenben a Btstack GPS-t agyba-főbe használom JB'lt iDevice-okon, és imádom, mert teljesen szabvány GPS jellel hajtják meg a gépet, a legolcsóbb kínai szirszar GPS-szel is működnek és minden iOS-es appal kopatibilisek. (Na ezért IS érdemes JB'lni, főleg WiFi-only iPad-eket
) -
silmatauki
őstag
válasz
kkdesign
üzenetére
Beépített progokkal (Videos / Music ) biztos nem fox. Viszont pl. a SanDisk iXpand Flash Drive-jéhez adnak videolejátszó appot, ami közvetlen eléri a videókat a bedugott dongle-on, és lejátssza őket, anélkül, hogy azokat be kéne olvasni a memóriába VAGY külső akkutáplálású Wi-Fi hálózatot kelljen csinálni (Wi-Fi hotspot alapú megoldások).
-
silmatauki
őstag
válasz
danilla
üzenetére
Én ezt vettem az Air 1-re: http://www.ebay.de/itm/181716764380
Eddig semmi gond nincs vele; a nyitómágnesek jók.
-
silmatauki
őstag
1. Továbbteszteltem. Bocs, tévedtem kicsit: a GoodReader palm rejection-je érezhetően jobb, mint a PDF Expert-é, illetve a Document 5-é. (Ez utóbbi detektálta a PDF Expert jelenlétét, és emiatt unlockolta a feature-jeit.) Ez utóbbiban soxor rajzolt ott is fals pontot, ahova leraktam a csuklómat. A GoodReader ilyenkor max. tévesen zoomolt egyet. Tehát érdemesebb a GoodReader-t használni, mint a másik kettőt.
Mindhárom appban lehet scrollozni két (nem egy – az a rajzolás) ujjal, és zoomolni.
2. a Samu Note-ban szabvány Wacom toll van, annak minden előnyével együtt: hovering, tökéletes(!!!!) palm rejection, gomb, elem/akku hiánya, kompatibilitás szinte minden másik Wacom tollal (pl. a 2014-es Note4-em Wacom tolla kompatibilis a 2003-as HP TC1100-asoméval!) stb. Persze van hátránya is, pl. a dőlésszöget nem látja, de ez írásnál (nem-rajzolásnál) úgyis teljesen mindegy. Bárki Apple-fan bármit is mondjon, a Wacom lényegesen jobb, mint az Apple Pencil.
-
silmatauki
őstag
Csak a 12.9-es Pro-ról tudok nyilatkozni, mert azom van, nem 9.7-esem. + persze Pencil, ez utóbbi január közepe óta.
Régebben (9.2 + a 9.3 béták alatt is) az akkori PDF readerekkel nagyon nehéz volt dolgozni – az ember ha letette a tenyerét, akkor vagy oda “rajzolt”, vagy a cerkával leírt egybefüggő szakaszok a toll felemelése után eltűntek. Ez most a 9.3.1-ben (vagy final 9.3-ban? Nemtom, abban nem teszteltem) varázsütésre mexűntek. Most nagyszerűen használható a toll. Sajna így is az egyujjas scrollozási stb. mellényúlásokat írásnak veszi, azaz nem lehet egyszerűen scrollozni írási módban – ez az egyetlen gond vele.
A Notability lényegesen jobb, ui. az ténylegesen csak a pencil inputját fogadja el, egyetlen egyujjas rajzolási kísérletem sem sikerült. Ez feltétlen jó pont.
Szal összességében kellemesen csalódtam a régebbi nem éppen tökéletes tapasztalataim fényében.
Mindez a nagy Pro modellre vonatkozik; nem tudom, a kisebbik hogy viselkedik majd. Remélhetőleg nem rosszabbul.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
"
"

)