- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
-
kmisi99
addikt
t500 nál mennyibe lehet egy új fedlap? Az enyém iszonyat le van lakva és rossz ránézni ha be van csukva tiszta karc meg folt.
-
Francia91
veterán
-
joe357
tag
Helló
Tegnap vettem boltból egy használt x61-et, ami teljesen szűz. Kapott win7-et, de drivereket honnan lehet leszedni? Lenovo oldaláról leszedtem amit találtam, de jó lenne egy pakk mint az alaplapokhoz adott cd. köszi
-
kraftxld
félisten
Van 250db X1 Carbon, hogyan érdemes rajtuk központilag biost meg egyéb firmware-t frissíteni? A drivereket meg ilyesmit azt megtudom csinálni.
-
Mr.ReD
csendes tag
Szerintetek Win 8.1 alatt lehet sms fogadni és írni 3G modemmel? win7 alatt ment az biztos...
-
laszak
tag
X230-hoz keresek (használt) dokkolót.
Van esetleg eladó valakinek? (aprón nincs már sajnos).
Illetve, EBAY-ben megbízható eladót tud ajánlani valaki? -
-
Tubi2
senior tag
válasz
azbest #65361 üzenetére
Nem okoz kárt attól hogy rádug egy kábelt a SATA csatira a gépben, ráadásul egy szabvány kábellel.
Nekem kábelem sem volt, egy halott vinyó apa csatiját fűrészeltem le és forrasztottam egy sata kábel végére. Gyönyörűen tudtam vele használni a 3,5"-os vinyómat, a gépen meg nem látsz meg semmi sérülést, mert mitől látnál? Ügyesen kell bedugni.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #65374 üzenetére
A logikáról annyit, nemrég egy srác egy rakat alkatrészt akart venni. Nem értettem mért jó neki, mert komplett gépnél amit vinni akart drágább lett volna
Nem értettem mért nem jó az, ha leszámolom a neki fölösleges hdd-t, és az 5100 wlan helyett majd vennie kell 5300-ast. 2x1GB ddr ugye gombokat ér, azt nyilván nem tudom leszámolni. De megvan a f@sza LG kijelző amit akart, a patika állapotú belső és fedlap, nem ez nem jó. Vége az lett, megbontottam neki egy komplett gépet, vigye az alaplapot és akkor pakolja össze magának ahogy gondolja. Két hét múlva keres, nagy a baj, nem jó helyen van az audio csati az alaplapon...hívjam a szervizt. Mondtam ha akarnak valamit hívjanak, én mért hívogassak inkompetens emberkéket? Már akkor tudtam valami nagy disznóság lesz itt
Persze kiderült T61 alsóházba akarták berakni a T500 lapot...Tipikus hol a logika, hogy bonyolítsuk meg az életünket sztori.
-
válasz
FoxiestFox #65374 üzenetére
Szóval az úgy volt, hogy fáj. Ma már egy csomó mondatból kihagytam szavakat, visszafekszem aludni
-
-
zebede
őstag
válasz
FoxiestFox #65370 üzenetére
OK! Meg lesz véve
-
-
-
zebede
őstag
Sziasztok!
Gyereknek vennék (nem túl hosszas kérdezgetés-rábeszélés után) T500-at.
Asztali gép helyett, mert ő már nagy csávó és nem játszik, netre filmre meg jobb lenne neki notebook...De én csak ismerem és tudom hogy később csak jó lenne kis játék is, ezért érdekelne hogy pl. a League of Legends játék (láttam hogy ezt szokta nyomni) eldöcög e a HD3650m VGA-n, vagy esélytelen?
-
törölt tag
Ki mondta hogy szét akarom gányolni ezt a szerencsétlent? Most adtam ki érte egy valag pénzt.
Ha nem tudom bedugni a sata kábelt mert túl keskeny a nyílás, akkor leveszem a műanyag burkolatot hátul és úgy dugom be, majd vissza a hátlap. Az megint más, hogy ahogy látom a fél gépet szét kell szedni a szaros hátlap levételéhez. De ahogy elnézem 99% hogy el fog férni szóval nem kell szétszedni hozzá. -
GBotond
tag
'stét
x200s-hez melyik lenne ajánlott Linux-disztribúció, ha eladáshoz szeretném egy szűz telepítéssel bemutatni a gépet? Helyreállító partíció nélkül kaptam annak idején, így a gyári rendszer visszaállítása nem játszik, különben is dán honosítású volt... -
azbest
félisten
válasz
#90933760 #65357 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb egy olcsó ultrabay winyó keretet venni és abba tenni a winyót lengőkábel helyett?
Szerk: bár igaz, abba desktop winyót nem tudsz dugni, de még mindig jobb a fiókot szétgányolni mint a gépet. Én már kinőttem az ilyen gányolásból, mert ha minimális öszegért van jó megoldás is, akkor nem érdemes kárt okozni.
-
-
Poo
senior tag
Sziasztok
A t400 alaplap beletehető a t500 helyére vagy teljesen más az egész? -
Chaser
legenda
válasz
zsizsef #65349 üzenetére
Még a 4 se probléma...ha nem zavar
Volt most nálam egy T61, annak laza 4-5cm zsanér holtjátéka van. Bayről 2k körül lehet bele venni. Attól függően mennyit nyitod-csukod azért bírhatja 1 évig. Csaj elég rendesen gyűri ilyen szempontból, és abban a gyári van, de még mindig olyan fél cm-cm körüli holtjátéka van a zsanérnak fél év után, kb úgyis jött hozzánk.
-
zsizsef
senior tag
A T500-nál a képernyő kb 1 cm-es holtjátéka mennyire probléma?
-
Tikakukac
titán
Napi x200 hirdetésből:
160GB satan hdd
Ördögi a cucc, az biztos. Átvétel a Purgatórium utca 16. alatt.
-
törölt tag
És mi a különbség a sata adatkábel részén? Mert kihúztam a DVD meghajtót és a normális sata kábelt simán beledugtam. Innentől kezdve a normális sata apa kábel is be fog menni a notiba. A másik vég meg a vinyóba ugyan úgy. Tápot meg kap egy régi FSPről, vettem molex to sata tápkábelt is.
Én inkább attól tartok, hogy a sata dugó túl kövér lesz és nem fér majd be a dvd nyílásán. Bár elvileg be kell férjen. Remélem nem pipa alakút küldenek, direkt egyeneset kértem.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #65341 üzenetére
Most gyorsan kellett olcsó megoldás mert kellenek cuccok a vinyóról. Aztán utána akarok multibayt bele 2.5-ös vinyóval. És akkor fog kelleni az usb-s cucc hogy átmásoljam a dolgokat az asztali vinyóról a multibaybe lévő vinyóra, de ez még később lesz.
Rendszernek meg SSD, mert ez a vinyó ami benne van 20ms meg 15 MB/s amit olvas a 4KB-os fájlokkal ez fantasztikus, új szintre emeli a tetű lassúság fogalmát. Pláne amennyit lapozózik a kevés ram miatt, az is kell majd. -
-
törölt tag
Kikaptam a DVD meghajtót, már látom mi a helyzet. Találtam is Delock sata kábelt ami hosszabbító kábel lényegében, de egyik vége apa az a lényeg. Csak van két szélső védőfüle de ha azok le vannak törve belefér a notiba és majd kilóg, arra ráköthetek vinyót igaz? Csak tápot kell neki biztosítanom.
Mert nekem így is jó ideiglenesen és nagyságrendekkel olcsóbb 400Ft-ért ez a kábel, mint 6k-ért a tápos usb izé. Ja és ez legalább teljes sebességű így. -
Thoty
senior tag
válasz
FoxiestFox #65329 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek!
Igazából minél hosszabb ideig van sleepben, annál lassabban indul el utána. Ma a bejelentkezés "csak" 3-4 perc volt, tegnap szinte alig tudtam kivárni, 4 nap sleep állapot után több mint 10 percig tartott mire bejelentkezett...
Lenovo fórumon találtam, hogy deep sleep-be kerül a CPU és onnan lassan jön vissza, ezt a PowerManagerben ki lehet kapcsolni. Ez jelenleg nincs bekapcsolva, de amikor be volt, akkor is ugyanez volt a jelenség. -
törölt tag
Kapcsolom be a gépet, akku csumára lemerülve. Aztán post képen kérdezi a Win hogy normál indítás vagy hibakeresés vagy csökkentett mód. Na akkor már sejtettem, hogy beakadt leállításnál a Win. El szokott tartani pár percig a foslassú vinyó miatt és most nem vártam meg otthagytam. Ezek szerint valóban beakadt kikapcsolásnál ilyenkor hibernálni se tud, szerencsétlen akku meg addig merült míg hanyatt nem dobta magát a túl kis fesztől a gép.....
-
válasz
Chaser #65333 üzenetére
Egyik ismerősömnek volt régen. Beleraktuk majd kattant a cucc. Alig tudtuk leműteni a gépről a dokkolót, valami nem volt jó a zárjával.
Köszi, akkor megnézem megveszem. Úgy gondolom - de javítsatok ki ha nem - a dokkoló egy jó dolog!
Szerk.: Nem félek, de nem kell senkinek egy gép javítás most!
-
btudos
nagyúr
Én alfától vettem ilyet a T430-hoz 12 k-ért, olcsóbban nem találtam. Nincs semmi baja, tökéletesen teszi a dolgát.
Mindenképp próbáld bele, nézd meg a zárat, meg esetleg ha van lehetőség, a portokat is kipróbálhatod, de elég ritka az elromlott dokkoló, én nem aggódnék emiatt.
-
Dokkolót akarok vásárolni itt HA-n a 430-hoz. Mire érdemes odafigyelni? (Elméletileg alig használt, de félek, hogy beleragad a gép stb.)
-
-
Thoty
senior tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Van egy T500-am, ami (Win 7) sleep módból iszonyat lassan képes feléledni. Ma pl. majdnem 10 percig tartott, mire be tudtam jelentkezni a gépbe, beírtam a jelszavam, és kb. 30 másodpercenként jelent meg egy betű... Miután sikeres a login, már megfelelő sebességgel működik a gép.
Bejelentkezés közben nem tűnik leterheltnek a benne lévő SSD, legalábbis a led alapján nem "teker ezerrel"
Tapasztaltatok már ilyet, ha igen, van rá valami megoldás? -
-
törölt tag
Ez a zár amúgy mennyire erős? Mert első ránézésre nem tűnik valami izmosnak, vagy ha elkezdem rángatni akkor is benne marad?
És post képernyőnél jelszókérést be lehet valahol állítani? És ha elfelejtem hogyan lehet kitörölni? Régi asztali gépemnél cmos clear kitörölte a jelszót is.
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Ha legyalultam egy lenovo masina gyári partocióit és ugye nem ragasztunk már matricát mert minek akkor hogy tudom elővarázsolni a hozzá kapott licens kulcsot?
Előre is köszönöm a helpet. -
Barcsik
aktív tag
válasz
soldi3r #65319 üzenetére
soldi3r Hobbi szinten, alkalmanként hajtom csak ki a gépből a maximumot és a keretem max 50k. Szemezgetek T500-assal is, ami az eddigiek közül valóban jó lenne a keretemig. Dell, stb-t nem nézegettem még. Csak el kell döntenem, hogy mekkora méretű gép lesz jó, mert néha azért hordozva is lenne.
Tikakukac Folyékony nitrogént az AW-nek!
-
Tikakukac
titán
válasz
Barcsik #65318 üzenetére
Akkor 2 gép kell. Kicsi kasztniba nagy erő nem fér el. Szép az 1 millás 18"-os AW is, elviekben néha karcolászná az asztalimat, az más kérdés, hogy amit az a gép művel terhelés alatt az nem embernek való.
Na ilyen a subnoti nagy proci is. x220-ban első dolgom lesz levagdalni az órajeleket.
-
Tikakukac
titán
válasz
Barcsik #65316 üzenetére
1. Nem fogad semmit. Integrált proci van minden lapon. P8800 a teteje, láttam 1 gépet és 1 lapot életemben úgy élőben. P8700-ből 1-et. P8600 már van. Utolsó dolog ami eszembe jutna az x200-al az mondjuk pont az amiket felsoroltál, de te tudod.
2. Elég gáz az a farmville, anno 40 tabbal sikerült kiütnöm a 8510W-n a 4GB-ot.Ha nagyon kraft kell akkor i7-es x201, de az lefőzi a házat.
-
Barcsik
aktív tag
válasz
Tikakukac #65315 üzenetére
CPU: Pl. amit még elfogad az x200 és a hűtése is bírja. Konvertálás, HD filmek, Videovágás
RAM: Online játékok: Farmville. A mostani 4 GB-nak bőven megeszi a 90%-át. Grafikázásnál is jól jön, persze a kettő nem egyszerre fut.+ nyitva 15 böngésző fül (2 böngésző), levelező,stb.
Csodát nem kérek.
A lényeg, hogy mit lehetne bele tenni és mennyiért. -
Barcsik
aktív tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt vagyok. Google és fórumban való kereséssel sem találtam érdemben választ kérdésemre, hogy milyen CPU-kat lehet tenni egy Lenovo ThinkPad X61S-be. Találtam egyet, ami megtetszett:
Lenovo ThinkPad X61S + Dokkolóval + Gyári Vadonat ÚJ Akkumulátorral Gyönyörű állapotban Magyar billentyűzettel
-12.1" LCD
-Core 2 Duo L7500
-2GB RAM
-160GB HDD
-VADONAT ÚJ Gyári AKKU!!!
-Magyar billentyűzet
-WIFI
-Bill.megvilágítás
-Dokkolóval Benne DVD-Író!
39.900-at kérnek érte. -
rsanyi18
tag
Tudom hogy nem nagy pénz, de nem akarok költeni rá. Igazából csak azért foglalkoztam vele, mert unatkoztam, és gondoltam nem àrt ha van egy +noti a hàzban netezésre.
Majd ha lesz alkalmam kipróbàlni valakinem a töltôjével a notit, hogy müködik-e, lehet befektetek rá, de addig hagyom "pihenni".
Amúgy akkor az akksit fel se tudnám vele tölteni? -
rsanyi18
tag
Sziasztok. Nem tudom hogy jó helyen teszem-e fel a kérdésemet, ha nem akkor elnézést!
Szóval van egy régi Ibm Thinkpad t22-esem. Pár napja vettem elô telepítettem rà op.-t, mûködött is de akku nélkül hasznàltam ideáig. Aztàn ma egyszer mikor bekapcsolnàm egy hibaüzenet fogadott: 190: Critical Low-Battery Error
Nem tudom miért írja ki hogy lemerült az akksi mikor nincs is benne
Kérdésem: Mi lehet a probléma, és hogy tudom megcsinálni?
Az akksija megvan valahol, elvileg müködik is, csak ha nem szükséges nem bányásznám elô mert tényleg nem nagyon tudom hogy holvan. -
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #65287 üzenetére
Borzasztóan puffadtam.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #65301 üzenetére
Közvetlen az eladót érdemes keresni alin mondjuk, de ott tényleg sok a barom. Nagyon jó árban van minden, de tényleg vérével kell leírtani, hogy baccki az FRU stimmeljen, az a rev legyen és az a kód amit én akarok, nem replace nem foltos és nem pixelhibás. Mert a kijelzőket emiatt szokták olcsón adni.
Majd kiderül, elviekben ma megjön az x220 ismiékhez aztán már csak pár ezer km és meg is kapom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- HúHa HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 16/512 Iris Xe FHD+
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest