- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
M5400-at inkább vennék jha.
Tim82: Gondold el ha a vevő rágná a nyakamat 1 hónapig aztán nem működne mit vágna le. 4 napja nem olvastam privátokat sem, annyira felhúzott az egyik értelmiségi nyaralás alatt, hogy majdnem kettédöngöltem a Toughbookot is.
Úgy, hogy engem is mindig a szalagkábelekkel csesztetnek, mondjuk úgy, hogy az a sztárlistás alkatrész, gyárat is építhetnél rá itthon, de EU-ban biztosan. És akkor megkérdezik miért nem akarom ezt csinálni, na, a hsz.-ed kellene nekik bekopizni, hogy íme, ezért
-
Stev
csendes tag
válasz
Tikakukac #66697 üzenetére
Köszi nektek a választ.
De még nyúzlak benneteket kicsit.
Akkor ez a kettőhöz mit szóltok, mert még ezek voltak az alternativák:
http://www.edigital.hu/Notebook/Lenovo_IdeaPad_Z50-70_59-424638_notebook_feher-p416739.html
vagy:
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/lenovo/Lenovo_Essential_M5400A_Intel_Core_i5_4200M_4GB_500GB_+_8GB_NVIDIA_Free_DOS_Ezust_LENOVO-M5400-59-409074_11442.html#pid_11514Köszi előre is a válaszokat
-
Stev
csendes tag
Sziasztok!
mostanában lenne aktuális a laptop cserém és most az edigitálnál akciós az E531-es tipus
http://www.edigital.hu/Notebook/Lenovo_Thinkpad_Edge_E531-N4IE5HV_notebook_fekete_+_Lenovo_Toploader_taska_+_Norton_Antivirus_szoftver-p416995.html
Valakinek tapasztalata?
Mennyire megbizható?
Ajánlanátok a vételt?köszönettel:
Pistabá -
-
mcroberto
tag
válasz
Zoli986 #66688 üzenetére
Ha levan/volt jelszavazva az adott HDD egy Lenovo gépben, akkor nem nagyon fog menni másik gépben. (Megfelelő Lenovoban is csak akkor ha ismered a jelszót)
Visszaolvastam hogy mi a problémád, nem teljesen jó a válaszom, de hátha valakinek/valamikor jó lesz ez az információ.
-
Zoli986
tag
olvasás teszt lement hiba nélkül. olyan 70MB/s átlaggal.
Most elinditottam egy részletes öntesztet rajta,de igazából javulni szerintme nem fog.
Egy ismerősöm mondta,hogy vannak olyan hdd-k amik egy adott géphez készültek és ezért nem látja más gép mig meg nincs piszkálva valahogy.ezen a hdd-n is rajta van,hogy lenovo és két számsor.
talán valami secure disc néven megy vagy valami ilyesmi. -
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #66685 üzenetére
Nem is azért írom, csak úgy.
Néha az egyszerűbb vonzóbb lehet.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #66683 üzenetére
A high-tech gépre is rá lehet unni.
-
-
rgeorge
addikt
válasz
Pszihonaranc #66678 üzenetére
Szerintem a led kikapcsolt állapotban csak akkor ég, ha az ujjlenyomattal való bekapcsolhatóság is engedélyezve van.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #66653 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a választ HDD ügyben!
Chaser, a Hitachi típusa érdekelne, most jó áron tudnék venni, kérdés pont ugyanolyat-e.
Ha jól látom, akkor a cash memória mérete sokat számít a sebességen. A WD Black-től kicsit húzom a szám, asztaliba vettem egyet 3.5" 1TB, de veszettül hangos, rezonál tőle az egész.
RED lenne a legjobb, csak abból nincs 500GB 2.5". Meg sajna a kisebbek, lassabbak kevesebb cash memóriát kapnak általában, de pont Hitachinál láttam 32MB-ost is. -
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Pszihonaranc #66669 üzenetére
Na... váratlan fejlemények.
Beleturkáltam a bioszba és ott a secutiry-nél és az i/o-nál is letiltottam egyaránt az ujjlenyomat-olvasót, toltam egy újraindítást, aztán megint biosz, majd engedélyeztem.
Örömmel jelentem, hogy a gép látja, ott van az eszközkezelőben, ergo működik. Viszont a LED még mindég nem világít kikapcsolt állapotban. Ebbe már nem halok bele, de nem tudjátok mi lehet az oka? (szoftveresen engedélyezve van a led világítás) -
Chaser
legenda
Nekem havonta kell, igaz hogy értelme semmi de kell. Win alatt is csinál érdekeseket, szóval nem erőltetném linuxon semmiképp
így is mehetek be ahogy lesz időm, nem engedi úgy kitölteni ahogy kellene..mondjuk még nem szóltak. Biztos várnak pár hónapot akkor jön a fél millás ajándékcsomag
szerk: soldi3r Ez komoly. Nyilván más mikor ott van nálad a teló és más mikor a csomagtérben egy bőröndben berobban. Elég csúnya dolog lehetett tavaly csájnában'. Elvileg már itthonról sem lehet kiküldeni akkut. Egyik tag mondta mikor defektes akkuval vette a gépet, de a posta nem engedte kiküldeni.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #66670 üzenetére
For the record, Abevjava-t pont lehet. Itcafé cikk.
Mondjuk még én sem próbáltam Linux alól, majd jövőre. Idén amúgy is a munkaadó csinálta az adóbevallást, jövőre meg ki tudja, hol dolgozom.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #66671 üzenetére
Mondom megnyugtatom magam...csssssssssssss
egyébként tényleg nem szórakozok vele, valami bekavar akkor szopacs. Majd talán a 22. században már nem java alapú lesz, mondjuk az engem már nem fog érinteni
-
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #66666 üzenetére
Az biztos morgósabb, toshinak is azért van hangja.
Tim82
Java meg bevallásokhoz kell, mert persze java alapú a drága
Szóval céges dolgokra linux inkább kilőve. Legalább megnyugtatom magam hogy ha akarnék se lehetne linux
soldi3r Akkus bazárhoz külön tűzálló konténer kell. Ami érthető is, nem túl szerencsés ha egy repülőn felgyullad valami...tavaly volt egy ilyen, csájnában' is akkor volt akku stop jó darabig. Lehet most UK-ban is volt egy defektes szállítás.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #66662 üzenetére
Bocs, elfelejtettem, most telepítem.Oké, elakad, a Microsoft SQL összetevő nem hajlandó települni. Kért egy újraindítást, de utána sem. Biztosan meg lehetne oldani, de így valóban, nem hajlandó Linuxon futni alapból, reszelgetni kellene.Java-ra alternatíva van.
atesss: nincs ötletem arra, hogy egy héten belül honnan tudsz szerezni jó X200 akkut. Mondjuk ha van angliai rokon, akkor eBay UK-n is érdemes nézelődni. Jó pár kínai eladónak van angliai lerakata/raktára.
-
Chaser
legenda
válasz
atesss #66663 üzenetére
BIOS-ban kb semmit nem kell állítanod, winben is meg lehet oldani. Ha nem akarsz külső sw-t akkor energiagazdálkodás cpu részleg. Tedd 95%-ra a cpu-t min és max értéknél. Turbo akkor már nem megy de max órajelen fog menni mindig. Ilyen kis cpu-nál nem is árt.
Akku ha gyorsan kell hát passz, UK sellert meg lehet próbálni, de a legtöbb kötsög...
Nyomi wlan+wwan antenna is 5-7k szokott lenni, ezeknek ilyen ára van. Be is kell spájzolnom mindenből mint T500-hoz -
Tim82
félisten
X200 szalagkábel - és jól felment ennek is az ára, majdnem 2k-val... És még mindig ez a legolcsóbb.
-
atesss
addikt
5k az elég húzós csak a kábelért ?
Utángyártott nincs ?És ha 1 héten belül kellene az akksi, akkor mit tudsz ajánlani ?
9 cellés nem kell, elegem van hogy kilóg + feleslegesen nehezít is.
Külföldi postát ha kellene megoldanám, nővéremen keresztül Londonból.
Csak ha nem postáztatnám onnan is, mire jön is haza nővérem, végképp sok idő lenne.Nem a BT kikapcsolására írtam ezt a kérdést, hanem amit Chaser írt, a proci turbó, és energiagazdálkodások kikapcsolására.
-
Tim82
félisten
válasz
atesss #66654 üzenetére
Kb. 2-3 hónapja nem működik a Thinklight. Win alatt az OSD kiírja hogy felkapcsolva, de nem történik semmi. Merrefelé lehet a gond ilyenkor leginkább ?
Ami a ThinkLight-ot illeti, a szalagkábel tört meg valahol, szériahiba, cserélni kell, eBay-en egy-két hónapja volt olyan 5k körüli áron (szállítással) eredeti, kb. két hét alatt jön meg. (Csak az idővel állok hadilábon, hogy betegyem a saját X200-amba, nálam a webkamera csatlakozó haldoklik a szalagkábelen.)
Vennék bele egy normális (elsősorban 6 cellás) akksit, mert a mostani gyári 9 cellás jó ha fél órát bír. Annó egy fél-egy éve itt azt ajánlottátok, apróról próbáljak vadászni. Olyat ami a gyári, vagy közel a gyári minőségét tudja, de kb. 15-18e körül adják az eladók (Panasonic pl.). Azóta rendszeresen 1-2 hetente be szoktam írni az apró keresőjébe hogy "X200 akksi", "X200 akkumulátor", "X200s akksi", és "X200s akkumulátor". De sajnos semmi
Most pedig már sürgős lenne. Van még valami tippetek ?6 cellás akku-témára:
- eBay -> konkrét tapasztalat (valószínűleg nem gyári, csak közel olyan minőségű, erről volt anno némi építő vita a fórumban)Persze, ha esetleg 9 cellásat akarsz, akkor van utángyártott is, amivel szintén van konkrét tapasztalata fórumtársnak.
Abba nem mennék bele, hogy melyiket érdemes stb., olvasgass, nem az én tisztem eldönteni helyetted. (Személy szerint ugyan tartok az utángyártott akkuktól, de SpeedR véleményére szoktam adni.)
Nyilván eBay-ről nem egy, hanem 2-4 hét alatt lesz itt, de HA-n szerintem nem nagyon találsz (nagy kereslet, kicsi kínálat), én fél év alatt 1-2 alkalommal láttam csak itt akkut. (Amikor meg láttam, azonnal le is adtam a drótot olyan fórumtársnak, aki éppen keresett X200-hoz való akkut.)
Szerk.: most nézem, már egyik eladó sem jelöli meg Magyarországot, mint ahova hajlandó postázni.
#66658: Viszont fejlemény: kikapcsoltam a BT-t. Most nem csinálja.
Csak azért azt időnként használnám. Pl. pont most gondoltam hogy aktívabban kéne használnom a BT-s egeremet. A BT-s füles nem gond, mert akkor úgy sem hallom
Ezeket hol kapcsoljam ki ? Biosban mit lehet ebből ?Ha szükséges, BIOS-ban az I/O Security menüpontban le tudod tiltani csak a BT-t.
-
Chaser
legenda
válasz
atesss #66658 üzenetére
Nem tudom hol nyíródik el, de valszeg nem ott, szalagkábelen van a pilács kijelzővel, kamerával együtt. De ez x200/x200s betegség ahogy láttam topikból.
Nano BT..hátha
Ment reszerk: Francia91 Most 250-es black van az x200-ban amíg nincs SSD, annyira nem is vészes hangban. A toshi hangosabb, igaz az több tányéros.
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #66650 üzenetére
Scorpio Blue van nekem a Caddy-ben, halk, es megfelelo sebessegu. Egy Scorpio Black-em is volt, na az tenyleg gyors volt noti HDD letere, viszont jobban melegedett, es halhatobb volt a motorzaja.
-
atesss
addikt
válasz
Chaser #66655 üzenetére
És merrefelé nyíródhatott el leginkább ? A kijelző és az alsó rész találkozásánál ?
Szerintem nem, ilyen erőset biztosan hallottam volna. Lehet az SSD okozta fogyasztás"csökkenés" épp így jön ki a belsőkapcsüzemű tápból ?
Viszont fejlemény: kikapcsoltam a BT-t. Most nem csinálja.
Csak azért azt időnként használnám. Pl. pont most gondoltam hogy aktívabban kéne használnom a BT-s egeremet. A BT-s füles nem gond, mert akkor úgy sem hallom
Ezeket hol kapcsoljam ki ? Biosban mit lehet ebből ?Az akku igazából max. 1 héten belül kellene. Így mit ajánlasz ?
A magyar bill érdekelhet, csak nem mindegy mennyiért. Megy privi.
-
Blue is parkoltat.
Itt szívtam vele hónapokig, mert caddy-ben használom, és játékot is futtatok róla, és képes közben megállítani a lemezt.
Persze ez lehet, hogy azért van, mert a caddyben lévő vinyókat általánosságban nem pörgeti folyamatosan a gép, ami jó dolog, a fogyasztásra és a zajra nézve, elérési időre épp nem, giga-lagokat tud okozni.
Viszont a Sentinelben a lemezfigyelésnél kikapcsolható a dolog, akkor nem állítja le.
Itt hívta fel a figyelmem erre valaki, semmi más megoldás nem vált be. -
Chaser
legenda
válasz
atesss #66654 üzenetére
Elnyíródott a pilács kábele.
Valszeg eddig is volt magasfrekvenciás hang, csak nem hallottad. Vagy az SSD váltotta ki, előfordul.
Próbálj kikapcsolni minden cpu energiagazdálkodást és turbot, hátha.
Akkut leginkább bayről, aprón mostanában kb nincs semmi. Gyári 6 cellás 7-8k, persze nem panasonic, 6-osból elvileg nincs is.
Az a matrica jónak tűnik, de passz. Ha érdekel van magyar x200 billzetemkamerám is.
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy L9400-as X200s-em van, olasz billentyűzettel, 3GB rammal, BT és WWAN adapterrel, Kamera nélkül. Kb. 1,5 éve vettem használtan innen az apróról.
Most egy frissen telepített Ubuntu 12.04.4 LTS alól írok, innen meg nem igazán tudom még részletes HW infókat hol tudok kinézni.
Szeretnék ról pár tanácsot kérni tőletek:
- Kb. 2-3 hónapja nem működik a Thinklight. Win alatt az OSD kiírja hogy felkapcsolva, de nem történik semmi. Merrefelé lehet a gond ilyenkor leginkább ?
- Most raktam bele a gyári 250-es vinyó helyett egy Samsung 840 120GB-os SSD-t. Erre ment fel egy Win7 (azon még semmi driver, program nincs fent) és az Ubuntu. Azóta a HDD hang ugye megszűnt, és a venti is nagyon halk. Megjelent viszont egy magas frekvenciás sípoló hang. Terhelés függvényében csinálja, alapvetően IDLE-ben csak, és csak ha töltőn van.
- Vennék bele egy normális (elsősorban 6 cellás) akksit, mert a mostani gyári 9 cellás jó ha fél órát bír. Annó egy fél-egy éve itt azt ajánlottátok, apróról próbáljak vadászni. Olyat ami a gyári, vagy közel a gyári minőségét tudja, de kb. 15-18e körül adják az eladók (Panasonic pl.). Azóta rendszeresen 1-2 hetente be szoktam írni az apró keresőjébe hogy "X200 akksi", "X200 akkumulátor", "X200s akksi", és "X200s akkumulátor". De sajnos semmi
Most pedig már sürgős lenne. Van még valami tippetek ?
- Láttam itt az aprón is reklámozni olyan billentyűzet matricázást, ami a sima ragasztgatósoknál sokkal tartósabb lenne. Illetve talán megoldaná a legnagyobb problémámat ezekkel: a matricák felülete fényes. Ami a Thinklight fényét nagyon szépen az arcomba tükrözi... Ilyenekről mi a véleményetek ? -
Chaser
legenda
válasz
5k4 vs 7k2 téma sztem az újaknál már nem annyira mérvadó. Van egy lassan 3 éves toshibám, 5k4 750GB, sok 7k2-est ver. Meg ahogy mondod a régi 7k2-sek viccnek is rossznak
Enyém 100MBps körül tud. Viszont nem halk.
SATA1/2/3-at minden briós kezel alapból, max a sebességet nem tudja. T61 mod tud S2 sebességet, persze 2.5" HDD azt nem éri el, S1-et is csak a legjobbak.
Van egy 500-as hitachim, nagyon halk. Ha érdekel megnézem a típust. S3 elvileg, új szériás.Tegnap mekkorát koppantam
x200-at beraktam ultraasebe, mindjárt stereoban szólt
valahol már olvastam hogy stereo hangszóró van benne, de most tudatosult is. DP-n megy neki 1920x1200 a csóri kis intellel.
-
MurdR
veterán
válasz
A greennek is lehet orvosolni a fejparkoltatását, hogy nagyobb inaktivitás után pihenjen. Rendszer alá WD Black, Red.
-
scarbantia
aktív tag
Frankenpadba(T61p) keresek egy 500GB-os HDD-t. Van olyan, amit célszerű elkerülni/kifejezetten ajánlott?
WD Greenről tudok, hogy az döglős a sok olvasófej parkoltatástól. Lehetőleg 5400-asat szeretnék, hogy halk legyen. Érezhetően lassabb, mint egy 7200-as? Idővel megy majd ultrabaybe, és SSD-n lesz a rendszer. Jelenleg egy 100GB-os gyári Hitachi van benne, 7200-as, kemény 30Mb/s körüli írás-olvasás sebességgel.Esetleg kifejezetten halk 7200 is érdekelne, ha van ilyen. SATA III-as lemezt kezel egy modbios-os T61p? (mármint működik-e vele SATA II szinten)
-
Schuby
aktív tag
válasz
Chaser #66647 üzenetére
Ebben igaza van Chaser fórumtársnak akkor mint ismeretlen eszköznek látszania kéne az eszközkezelőben. Amugy meg a javítás idejével hosszabbodik a garancia, illetve az új alkatrészre is van gar, úgyhogy legegyszerűbb tényleg visszahívni a 10/10 es szerelőt és legfeljebb leértékelni ha szar alkatrészt rakott be ellenőrzés nélkül
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #66645 üzenetére
Ha eddig pilácsolt az előző és az új nem hiába keresel drivert...
Ha nem lenne fenn drivere estközkezelőben látnád mert rosszallaná,. x200t-nél direkt nem raktam fel, látszott is. A döglött T500 FPR-esnél nem látszik semmi. Nálad meg még világítania is kellene. Telefon nekik aztán majd lesz valami. Nem tudom pontosan milyen garancia vonatkozik a cserélt alkatrészre. -
Schuby
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #66645 üzenetére
FF alatt nekem se, valamelyik kiegészítő akadályozza. chrome alatt müködik.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Schuby #66644 üzenetére
Ezen a linken annyiszor próbáltam már keresni hogy az hihetetlen... nekem nem működik ez a gané oldal.
Hiába kattintok bármire nem csinál semmit. Ha meg manuálisan próbálom kiválogatni, akkor meg az oprendszer kiválasztásánál akadok meg, és onnan nem enged tovább.
Human interface alatt sincs. -
Schuby
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #66643 üzenetére
nekem a biometrikus eszközök alatt van de ha neked nincs fent drivered akárhol is lehet. megnézném a human interfész alatt nekem pl olyanom nincs. Mondjuk nem is 420s az enyém
Drivert csak a 4 jegyü szám ismeretében tudnék írni, de te ennek ismeretében megkeresheted itt -
Schuby
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #66635 üzenetére
Jelzem az eszközkezelőben nem a biztonsági eszközök közt kell lennie az ujjlenyomat olvasónak.
A TinkVantage Fingerprint Software pedig nem a driver. Az egy progi ami az ujjlenyomatot használja jelszókezelőnek és tudtommal nem müködik minden tipusú FPR rel együtt. (Min 2 félét használtak a thinkpadokban és ha jól tévedek csak az Authen Tec-kel müködik.) -
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Pszihonaranc #66638 üzenetére
Leszedtem egy TinkVantage Fingerprint Software nevű programot, és az sem látja...
Tikakukac Értem amit írsz, csakhogy a szervizes házhoz jött, és nem műhelyben dolgozott. Éppen ezért nem kellett semmit dupla munkalapozni, és a kijelzőt is kb 40 másodpercbe tellett korrigálni. Így ezzel semmi kellemetlenséget nem okozott.
Kellemetlenséget okoz viszont a nem működő ujjlenyomat-olvasó, amiről a szerelő ugyebár nem tehet. Kibontatlan dobozokban hozta az alkatrészeket, saját kezemmel bontottam ki. -
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #66638 üzenetére
Ha egy gépet fekete képernyővel borítanék elő az igencsak ciki lenne, ezért van az átadás előtt a főpróba, amikor megnézzük megint, nem-e csesztünk el valamit, nem sok idő, de annál kellemetlenebb, mint dupla munkalapozni, mert ment a kapkodás...nem éri meg. Egy kis nem benyomott patent belefér, okés, azt össze lehet pattintani, ez megesik, főleg amióta szinte csak az tartja össze a gépeket alul-felül-oldalt és körben, egy nem működő gép nem, főleg ha hosszú ideig volt bent és tolódott az egész, mindegy ki miatt.
Ha a tesztelés meg szemre ment, akkor nekem is csak tesztelt dolgaim vannak, ránézésre minden cuccom műxik, ehhez képest bedöglött 3g modem és lap áll rendesen a placcon. Ha valami nem megy, akkor szoftver-hardver-szerelés trióban tudsz bukni. Márkaszervizben mindig van kallódós géphalmaz, nem tart sokból bedugni egy másikba vagy egy olyanba amivel kompatibilis és ha ott sem megy, akkor vagy magic szoftveres gond van vagy tényleg defektes, esetleg a 2 gépnek van ugyanaz a hibája, de itt már lottót érdemes venni. Negyedik kateg a parajelenség, ilyen is van, ezeket el kell fogadni. Ha 3-4 szervizes átnézése és 7 alkatrész berendelése után 2 teljes donorgépet felhasználva sem megy valami, akkor fel kell adni és csere amblokk. Bele szoktak menni ilyenkor, nem olcsó annyira az alkatrész sem ám, mindenkinek jobb
-
Pszihonaranc
senior tag
jajj nem ide -
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Tikakukac #66636 üzenetére
Visszaragasztgatta azokat amik előtte le voltak ragasztva a kis fekete csíkokkal.
Úgy látom, hogy te értesz a dologhoz. Te ki tudnád szűrni, hogy a probléma abból adódik, hogy gyárilag rossz, vagy csak rosszul lett beszerelve?Chaser Akkor gondolom hétfőn mehet is a telefon... Szerinted fognak tudni kezdeni valamit, vagy le vagyok szarva garancia nélkül?
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #66635 üzenetére
Itt nincs FPR..nem is lehet ha világítania kell alapból és nem világít. DOA röviden gyári döglött, pont mint az enyém ami jött nemrég T500-ba...
Touch rész ott is megy. Nálam anno egy dell szervizes 1525-ben cserélt pár cuccot. Azon érintős led sor van, bekapcskor nyomat egy knight rider effektet
de jó pofa, mai napig működik. Bekapcsolta, pilács nem volt. Mondom neki mester nagy a baj. Nem látom KIT-et. Nem értette
Mondom ennek itt pilácsolnia kellene effektben..kiverte a víz egyből
elfelejtette becsatlakoztatni az érzékelőjét
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #66634 üzenetére
És így lesz a 10/10-es szerelőből mégsem 10/10-es
Jha, hogy akkor ez olyan ellenőrzés volt, hogy a szalagkábelt sem dugta vissza rendesen és ragasztotta le ergo majd kimozdul még (szokott), hanem úgy rámondta. Ezen a szinten kezdene arcról bőrt nyúzni a főnök sóval öntögetve kb. mifelénk
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Chaser #66634 üzenetére
Feltételezem csatlakoztatva van, mert a tapipad működik, és hang is jön a gépből. Az eszközkezelőben ennyi látszik.
DOA= Day of Armageddon?
A drájvert mindjárt letöltöm és megpróbálom telepíteni.
Hogy fogják kicserélni, ha lejárt már a garanciám?
Beszerelés után bekapcsoltuk, figyeltem ezer dologra, de erre az apró pici zöld fényre nem. Kezdjük ott, hogy alapból úgy indítottunk, hogy a kijelző sem ment az első próbáraDe ez csak egy kis baki lehetett, mert szétszedte a mester kicsit jobban odanyomkodta a csatlakozót is ment. Na de érted a lényegét... már ez kizökkentett, biztos szándékos elterelő hadművelet volt
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #66633 üzenetére
Ha csatlakoztatva van és nincs életjel, eszközkezelőben se látszik akkor DOA. Most gonosz leszek, találd ki mit jelent
Egyébként egyszerű, dobd fel az FPR driverét, ha nincs benne sztem telepíteni se engedi, legalábbis érdekes lenne ha engedné. Ha defektes volt akkor értelemszerűen ki kell cserélniük megint. Ez amolyan orákulum szervizes lehetett, még próba előtt látta hogy jó lesz
vagy kipróbálta előtte amit kb kötve hiszek...meg hát akkor menne. Beszerelés után gondolom bekapcsoltátok, nem tűnt fel hogy előtte még pilácsolt valami?
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Schuby #66632 üzenetére
Akkor most már tudom értelmezni chaser első sorát. Arra az a válaszom, hogy itt is egyben van az ujjlenyomat- olvasó, a touchpad és a hozzá tartozó 2 gomb és a hangszórók. Igyekeztem figyelni, de nem emlékszem, hogy az olvasó részt külön csatlakoztatta volna az alaplaphoz.
-
Schuby
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #66631 üzenetére
FPR(fingerprint)=ujjlenyomat olvasó
drivert telepítettél hozzá? -
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Chaser #66630 üzenetére
Nem tudom mi az az FPR, de még mielőtt beszerelve volna a szakember, direkt megkérdeztem, hogy rendben van-e az ujjlenyomat-olvasó. Ő rendben találta (még beszerelés előtt).
Eszközkezelőben nem látom, remélem nem csak figyelmetlenségből. És ha esetleg gyári defektes akkor mi az isten fiát kezdjek vele? Ugyanis addig húzta a szerviz, amíg le nem járt a garanciám...Szerk: Elfelejtettem mondani, t420s modellről van szó, ha ez számít.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #66617 üzenetére
Rá kellett jönnöm hogy nem. Volt két x200 LG-vel kevés ciklussal és lassan végüket járják. Egy volt ami 50 ciklussal 100%-os volt, de az fiatal akku volt. 510-ben is láttam belőle nagyon hitványat már. Hangyaf@sznyival jobb mint a sanyo/sony..tavaly még nem járt nálam annyi hogy tudjam, már igen. Panasonic a best, de a mostaniak már abból se úgy muzsikálnak mint a régiek. Persze még így is klasszisokkal jobbak a fentebbieknél.
szerk: Pszihonaranc Régebbieknél FPR együtt volt a touch résszel, lehet ezeknél már másképp van és külön kell csatlakoztatni, akkor elfelejtette. Ha egyben van és nincs pilács akkor gyári defektes a cucc. Én belenéznék
Nem jár garvesztéssel.
Ha működik eszközkezelőben látnod kell. -
Zoli986
tag
Sziasztok!
Lehet másoknak ez alap,de én nem jutok vele semmire sem.
Hozzá jutottam ma egy Thinkpad Edge e530 modellhez. Volt benne egy 500Gb-os toshiba 7200Rpm-es hdd ami sentinel szerint 70 hibás szektort tartalmas és a kondicióját igy 28%-ra teszi.
Futtattam rajta egy hdregeneratort és nem talált hibás szektort. Hirens boot cd-ről meg akartam próbálni a gyári toshiba teszt progit de állandóan FAIL üzenettel kidob és nem csinál semmit.
Telepiteni tudok rá megy róla a rendszer is és ami a legérdekesebb számomra,hogy bele akartam rakni az asztali gépembe és azon is megnézni sentinellel,valamint a toshiba progival és nem látja az asztali gépem még biosban sem jelenik meg.
A laptopba visszaraktam és a security beállitásoknál néztem a hdd jelszavazást de elvileg ki van kapcsolva.Pontosabban azt irja,hogy User és alatta egy disabled fül van valamint lehet választani egy user+ akármit amire már nem is emlékszek bármelyiket választom azt irja adjuam meg az új jelszót.Valaki tapasztalt már hasonlót?
Üdv.:TZ
-
Pszihonaranc
senior tag
Na végre rendeződött a dolgom a smart szervizzel. Rettentő sokat csúszott, de minden jó ha a vége jó.
Kijött a munkatársuk és helyben kicserélte a ventit és a csuklótámasz panelt (meg mindent ami hozzá tartozik) Ami az ő munkáját illeti: dicséretes. 10/10!
Érti a dolgát, rendes, türelmes,bárcsak mindenhol ilyen emberek dolgoznának. Egy szóval kellemesen csalódtam a smartserviceben.Egy kérdésem lenne a kicserélt csuklótámasszal kapcsolatban. Ugye azon van az ujjlenyomat-olvasó, ami a csere óta nem világít (se zöld színnel se sárgával). Miért van ez, illetve hogy tudom kipróbálni, hogy működik-e?
-
-
V.Stryker
nagyúr
sziasztok
Nekem egy E531-em van. Az lenne a kérdésem,hogy érdemes magamra erőszakolni a win 8.1-et? Technikailag, műszakilag, sebességileg van értelme? Próbáltam talán kétszer is nemrég és valahogy nem fekszik a 8-as windows nekem, maradtam a 7-nél. De azért bassza a csőröm,hogy nem-e kéne haladni a korral. Vélemény?
-
aclandiae
senior tag
Az előttem szólóhoz hasonlóan én is segítő szándékkal adok tippet!
Visszaolvastam és többeknek okozott gondot W7 esetében a PM szoftver és a Hotkey Features összezördülése.
Kipróbáltam egy saját ötletet és nálam működik (csatolok képeket).Lépések:
1. PM szoftver uninstall
2. ATI komplett csomag uninstall
3. Eszközkezelőből Intel VGA => Eltávolítás
4. Újraindítás
(ezután magától feltesz a W7 drivert az Intel VGA-hoz és kér egy Újraindítást, tegyük meg)
5. W7 Manager => Junk File Cleaner, majd Registry Cleaner lefuttatása
6. CCleaner => Tisztítás futtatása, majd Rendszerleíró javítás (eltakarítottuk a nyomokat)
7. Restart
8. Intel VGA driver feltesz, én INNEN töltöttem le
9. Restart
10. ATI driver, INNEN
11. Restart
12. PM telepítése, INNEN
13. RestartMiután végeztünk tudunk váltani a VGA-k között...
...és működik a fényerő szabályozás:
Értelemszerűen mindenki csak saját felelősségére próbálkozzon. Nálam így sikerült.
-
törölt tag
Kis segítség a jövő nemzedékének.
Új gép vásárlása esetén fel kell telepíteni mind a 600 frissítést, mert ilyen problémák akadhatnak, hoy piros lesz a kijelző, vagy nem kapcsol ki stb. (windows 8/8.1)
-
törölt tag
Sziasztok!
Tegnap valami történt, mert este frissített a gép és ma amikor reggel bekapcsoltam, a kijelző elkezdett pirosan vibrálni és minden piros lett. 2 napja vettem, de az a furcsa, hogy jelenleg jó, semmi baj a színekkel. Vigyem vissza, vagy ez csak egyszeri hiba volt? Lenovo E531
-
V.Stryker
nagyúr
Ezt én is megtaláltam. Sőt, egy pont olyat, mint amilyen az én szoftverem. Mégis, nálam pont a turn off funkció hiányzik.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #66613 üzenetére
Én még nem találkoztam vele, persze nem kizárt.
soldi3r Mix ide-oda, azt hittem jó az LG is, de sajnos az sincs pana közelében
mostanában elég sokat láttam pár éveset kevés ciklussal és elég kopottasak. Demálesz@rom', ha x200-ba veszek egy új sanyot 2-3 évet elmegy, valszeg a kicsi se megy már tovább. Ha 3 évet menne még tökéletesen elégedett is lennék vele.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Most vettem egy Thinkpad Edge E531-et. Tudom, hogy nem igazi thinkpad.
, De esetleg valaki tudja,hogy a tapipadot miként lehet letiltani?
-
soldi3r
veterán
válasz
donjohnson #66605 üzenetére
De, tervezett kapacitas, valosaghoz szerintem nem sok koze van.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #66605 üzenetére
Ha ami alatta lenne selejt lenne, akkor a nálam átmenő úgy 50-60 új gépből szinte mindegyik selejtes akksival van, független gyártótól és ártól
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #66601 üzenetére
Hogy magasabbra tudod tölteni az akksidat, mint amennyi a designed capacity. Ergo vagy a progi olvas hibásan vagy az akksiban van a hiba. Mert azért talán feltűnt, hogy jobb akksid van, mint az gyárilag lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- P15 Gen2i 15.6" 4K OLED érintő i7-11850H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad P16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam ga
- Jó állapotú!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- Megkímélt!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- Részletfizetés . ASUS TUF Gaming A18 FA808UM-S8019
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest