- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azt tudja valaki a T500 1680-as LG panelje mekkora natív kontrasztot tud? 1000:1 vagy 700:1 vagy mennyi?
-
válasz
btudos #66998 üzenetére
jelenleg x230-am van így a bill ha jól látom ugyanaz amúgy többnyire egérrel dolgozok... Amúgy mi a gond az új touchpaddal?
ami fontos
- a 14 coll
- a 1600x900 körüli vagy nagyobb felbontás
- könnyű súly (heti 2-3 alkalommal ügyfélhez rohangálok így nem árt ha nem szakad le a vállam -
Felmerült "új" gép vásárlása... valójában 0,5-1 éves demo gépet vennék az nbwn-ről... Felmerült pár kérdés bennem:
- mennyire megbízható az nbwn? EU-s adószámmal tudnak áfa mentes számlát kiállítani?
- a kinézett gépek 14"-osak (a 12,5 picit kicsi a 15 meg már nagy)... Amivel szemezek X1 carbon és t431s. Melyik az ajánlottabb?
- X1 carbonban jól látom, hogy nem cserélhető a bill magyarra? Illetve jól tudom, hogy nem hagyományos ssd van benne? Míg a t431s-ben ahogy látom cserélhető a bill és 7mm-es ssd van benne?
- esetleg a fentieken túl milyen Lenovo jöhetne még szóba?Válaszaitokat és segítségeteket előre is köszönöm
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #66995 üzenetére
Erre gondoltam, de szerencsére sikerült végül megcserélni a képeket és már az van bent, amit én szeretnék.
Viszont sajnos csak 148x148-as képet lehet belerakni helyette, arra még nem jöttem rá, hogy azt hogyan lehetne módosítani, szerintem annak majd csak alvás után ugrok neki...
Addig is -
Ami kell a művelethez: ResourceHacker, valami képszerkesztő, amiben a neked tetsző képet 24bit-es BMP-ként 148x148-as méretben lemented a gépedre, admin jog.
Először is, navigáljunk el a C:\Windows\System32\ mappába és bizonyosodjunk meg róla, hogy ott van az FpCredProv.dll file, ez fog nekünk kelleni. Sajnos nekem nem engedte onnan RH-rel még megnyitni sem, nem hogy szerkeszteni, illetve még simán másolni sem engedte a Win, ezért egy Admin-nal nyitott cmd (Command Prompt) segítségével létrehozunk róla egy másolatot az asztalra (cd C:\Windows\System32 -> copy FpCredProb.dll C:\Users\Valaki\Desktop). Miután ez megvan, érdemes erről is mentést készíteni (mármint amit az asztalra másoltunk), ezt már szabadon tudjuk mozgatni a grafikus felületen is, így nem kell parancssorból szenvednünk.
A System32-ben lévő dll-t nevezzük át, mondjuk FpCredProv_origi.dll-re, így ott is lesz egy tartalék.
Ezután képszerkesztőben a fentieknek (24bit, bmp, 148x148) megfelelően átméretezzük és lementjük a kiválasztott BMP képünket.
Most Admin jogokkal megnyitjuk a RH-t és az asztalon lévő dll-t betallózzuk, amit ha mindent a leírtaknak megfelelően csináltunk megnyílik és a program balfelén megjelenik a dll felépítése. Ott nyissuk le a Bitmap -> 201 -> 2052-t, ekkor jobboldalon meg fog jelenni az alapértelmezett kép, amit szeretnénk lecserélni. Most jobb katt a 2052-n és válasszuk a replace opciót, majd a felugró ablakban a felső Open file with new bitmap gombra kattintva tallózzuk be az általunk elkészített bmp-t. Ezután File -> Save vagy Save As.
Az elmentett file neve legyen FpCredProv.dll ("behúzás" előtt készíthetünk erről is mentést), melyet az asztalról egyenesen a System32 mappába húzzunk bele (másol/beilleszt nem megy).
Nekem így sikerült lecserélni. Elképzelhető, hogy hiányos vagy hibás a leírás, nyugodtan szóljatok, már késő van, de igyekeztem hibátlanul leírni.
Ha valaki valahol elakadna, csak kérdezzen.
-
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #66993 üzenetére
Természetesen.
Ezidáig annyi sikerült, hogy már nincs bent az az ótvar kép, hanem helyette a Windows alapértelmezett virága van...
Lecserélni nem sikerül, akárhogy próbálkozom...
-
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #66991 üzenetére
Na, ezt találtam rá:
C:\Windows\System32\FpCredProv.dll > Bitmap:201:2052.
Ezt ResourceHacker-ben lehet szerkeszteni, viszont valamiért nem sikerül replace-elnem a képet, csak törölni tudom...
Még szenvedek vele picit.
-
-
scream
veterán
Tudja esetleg valaki, hogy hogyan lehet kicserélni, vagy helyileg hol van a Fingerprint-es login képe? Amit találtam neten leírásokat, azok nem jók, mert se rsc folder nincs, se a megadott hely (elérési út), se a leírásban szereplő nevű kép... A Fingerprint Software mappájában nincsen egy képfile sem.
-
Dhampir
félisten
Jó gondolat, egy szervizt érdemes megkérdezni, én például a Smartservice-től kérdezném meg.
-
hkari
őstag
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #66985 üzenetére
Én hagynám benne az eredetit és alkalomadtán egy USB-adaptert nyomnék bele, habár a 13-asban nagyon kevés az a két darab USB-port.
-
-
Dhampir
félisten
Viccet félretéve, BIOS-gondot nem fog okozni?
-
hkari
őstag
Sziasztok.
Tudom hogy nem jártok tökéletes helyen, de yoga fórumot nem találtam
Egyik ismerősömnek van egy yoga 13-as gépe, és szeretne bele venni AC-s wifi modult. Milyen tudna bele tenni? Most egy Realtek RTL8723a van benne.
-
x230-ba háttér világításos billt kitől / honnan lehetne szerezni jó áron? magyar kiosztásút szeretnék ...
-
Kristof9094
senior tag
válasz
#90933760 #66977 üzenetére
Óóóóó, hát az ilyen
vevők, alkudozók nekem is a kedvenceim. Direkt mindig utánanézek, hogy amit hirdetni szeretnék azt hol, mennyiért lehet megvásárolni, és ahhoz lövöm be az árat.Így én mindig azt írom a nagyon pofátlanoknak, hogy "annyiért hozzál légyszíves nekem is két darabot". Ezt általában mindig hat.
Azt viszont tegyük hozzá, hogy sok eladó igen csak el van tévedve a termékének értékével kapcsolatosan.
-
törölt tag
válasz
Kristof9094 #66976 üzenetére
Értem, akkor a 47-50k kb reális is. Csak azért mert bár eddig is biztos voltam benne, de így már pláne hogy én adom reális áron és a vevők vannak eltévedve nem kicsit mikor majdnem 40-ért hőbölögnek hogy drága.
Sőt én adom legolcsóbban az aprón és még ezt is drágállják. Eszem megáll. Vissza is rakom az árát, a francokat.Megtartom tartalék gépnek legfeljebb ha nem megy el.
-
törölt tag
Mennyit ér most kb egy T500 2 Giga rammal, 80 Gigás vinyóval, másfél órás akkuval, LG 1680-as kijelzővel tökéletes karcmentes, dokkoló, drótos bizbasz zárral, slim 90-es töltővel, mádzsár billel?
-
Tikakukac
titán
válasz
aclandiae #66970 üzenetére
Klasszikusan leírhatatlan dolog. Mint a fül számára nem érezhető hangok, amiket mégis érzel, csak máshogy.
Nagyon-nagyon sokan nem szoktak érezni notikban dolgokat. Hang-vibráció-furaságok. Amikor szólok, na onnan indul. Nem vagyunk egyformák, nekem az a dolgom, hogy egy notit vágy más eszközt felkoncoljak. Ez van.
-
aclandiae
senior tag
válasz
lacus83 #66850 üzenetére
Én pont vasárnap láttam egy filmet a TV-ben, hogy egy magyar srác a pincében építi saját maga a csúcsminőségű hangfalakat. Szerintem nagyon ügyes aki ilyeneket meg tud építeni. Annyiféle gép volt a helyiségben, csak kapkodtam a szemeimet.
Mindenkinek: (W7 x64 Prof)
Ha lenyomom a ThinkVantage gombot, minek kellene történnie?
Az alulfeszelés kb mennyi +akkuidőt hoz?babicsbalu: W8-hoz: csak ismételni és javasolni tudom az előttem szóló válaszát.
Nálam integrálttal 40-45 fok között mozog fórumozás közben, 3650-el 50-55 fok volt. Játék alatt kb 69-72 a határ (9700).Tikakukac: a rezgetés az nálad milyen hangot jelent?
Nekem cadd-ben ül egy Samsung 1TB-os HDD és nem tapasztalok semmi ilyesmit.madle: szerintem egy SSD vásárlása a legjobb dolog amivel egy laptopon javítani lehet! Ha van mSATA helyet akkor azt vegyél. Nekem volt két korábbi gépemben is, és egyáltalán nem észrevehető egy "hagyományos" SSD-hez képest.
-
aclandiae
senior tag
válasz
scarbantia #66905 üzenetére
Amikor a BIOS-ban jártam kikapcsoltam minden, nekem nem szükséges elemet. A Leállítás nagyon gyorsan megvan. Viszont az Alvó állapot és a Hibernálás nem stimmel: mindkettőbe lemegy, csak utána nem tudom semmivel felkelteni. Csak a bekapcs gombot kb 8sec-ig nyomva kiütöm és újból bekapcsolom.
Az a gyanúm hogy valami szoftveres gondja lehet, de hát nem segít semmivel hogy legalább tapogatózni tudjak. -
válasz
donjohnson #66961 üzenetére
Én is pasztáztam most T420-at miután vettem egyet. Szerintem kifejezetten egyszerű és normális volt a legtöbb laptophoz képest.
-
cracked
csendes tag
Mint írtam korábban van egy öregecske t61-em és hangos igen csak. le rendeltem hozzá egy ventillátort.
Más egyéb baja lehet ???
Röviden zúg mint egy fűkasza -
Chaser
legenda
válasz
donjohnson #66961 üzenetére
Jah azt nem mondták hogy a cpu-t kell pasztázni? A TP-t ne
-
donjohnson
addikt
túl vagyok az első thinkpad újrapasztázásomon.
hát srácok ez egy halál volt, de úgy érzem megérte: mx-4-el t420 idle 45 fok. -
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #66953 üzenetére
3 caddy 4 vinyó 3 gép-->mindegyik rezonált. Nem földrengés de igencsak észrevehető (nekem). Kigumizva jobb lenne, de felesleges sutaság, beraktuk caddybe az SSD-ket és csók.
-
-
válasz
FoxiestFox #66949 üzenetére
Gyilkos, mentve.
-
Kristof9094
senior tag
válasz
FoxiestFox #66949 üzenetére
-
-
madle
őstag
Sziasztok,
lesz egy Thinkpad T430-asom, kérdésem,HDD-t betenném a caddy-ba és egy SSD-t a fő helyre vagy inkább az mSATA-ba menyjen egy SSD és a fő helyre a HDD?
i5, 8GB, HD4000-el van szerelve, nagyon várom, első TP lesz ami a sajátom. Barátnőm T60-asa mellé
-
-
Gyávák...én full performanszon járatom doszt uh 50 alatt proci csak kikapcsolt állapotban van
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #66940 üzenetére
Dettó, nálam is (P9700)
-
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #66937 üzenetére
Végre, tudom az ölembe rakni a gépet és úgy netezni, közben 30°C-nál megáll.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #66933 üzenetére
Én is benne vagyok a "tévében", benne vagyok a "tévében".
-
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #66933 üzenetére
Köszönöm
Idáig High Performance-en volt, remélem így hűvösebb lesz.
-
-
Dhampir
félisten
A Pointing/Touch Sensitivity (Light Touch<----->Heavy Touch) babrálása?
A Scrollingon belül az One Finger Scrolling/ Scrolling Region-nál növelheted és csökkentheted az érintés területét.
A Smart Check Settings/Scrolling region Filteringben kipipálod az Enable Scrolling Region Filteringet is.
Esetleg még a Starting Zone/ Enable starting zone kipipálása és a Zone size állítgatását is érdemes kipróbálni.
Egér-Tulajdonságok/ UltraNav-nál bejelölni a Use pointing device for scrolling and tap zones only-t
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #66930 üzenetére
Hogyan kell deaktiválni?
Vagy hogy hol döntöm el, hogy melyiket szeretném használni?
A pasztázás tuti jó lett, mert mérséklődtek a hőmérsékletek az idle 75 fokhoz képest, ventit is kitakarítottam, hőcsövön nem láttam sérülésnek nyomát.
-
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #66925 üzenetére
És mit tudok vele kezdeni? Tegnap megcsináltam az újrapasztázást is és már alul is van feszelve...
-
sziasztok, szerintetek hol érdemes aksit venni egy Lenovo Thinkpad x230i tabletbe? A jelenlegi aksim megadta magát és új vásárlásán gondolkodom...
-
-
DeRP
csendes tag
Nost több kört futva a Lenvo és a MS supportnál végül ők is megállapították ugyan azt, hogy a gépnek win8-as kulcsa van, viszont a gépre win 8 pro van telepítve.
Egy kapaszkodót adtak, hogy a rejtett partíción nézzem meg nincs-e sima win 8. Amennyiben ott is pro van megb@szta a kutya.
Az lenne a kérdésem, hogy ezt a rejtett partícióról visszaállítást hogyan érem el? -
Kristof9094
senior tag
válasz
FoxiestFox #66920 üzenetére
Én kizárólag Intel csodával rendelkezek, és örülnék, ha az a pár retro játék jobban futna rajta.
Köszönöm a linket, rálesek!
-
válasz
Kristof9094 #66918 üzenetére
Egyetértek az utánad íróval, de ezek közül ki tudod választani a neked megfelelőt.
Néhány régi játék esetén sokat gyorsul a megjelenítés, illetve sok játékbeli grafikai bug is megszűnik állítólag.
Én az első Splinter Cell-lel próbáltam, tényleg gyorsult, illetve eltűntek a fény-árnyék bugok.
Viszont a váltható vga-s gépeknél elcseszi a válthatóságot, szóval only Intel konfighoz jók ezek.
Én is csak azért próbáltam ki, mert jó lett volna néhány régi játékkal az Intel chipet használva játszani, hiszen jóval hűvösebb a gép ilyenkor. -
Chaser
legenda
válasz
Kristof9094 #66918 üzenetére
Ne szórakozz vele sztem...teljesítmény növekedés úgy se lesz. FHD YT/mkv így is megy, más meg tuning után sem fog.
-
Kristof9094
senior tag
válasz
FoxiestFox #66902 üzenetére
És hol találni erről valami bővebb leírást? Lehet kipróbálnám, ugyanis nekem csak ez a csoda van a gépben...
-
Dr. Akula
félisten
Valaki tudja miért ekkora sláger most a csak 90 fokig nyitható kijelző? A normális megoldás helyett becsúszik a fedél a noti mögé, lehetetlenné téve a hátsó részt portok vagy nagyobb aksi használatára, a kijelző meg max derékszögben nyílik. Félek hamarosan ez is jön TP-re.
-
scream
veterán
Egy W500-nak, P9600-zal szerelve netezés közben, hálózatról kb mennyi az üzemi hőmérséklete?
Nekem jelenleg ez olyan 50-55 fok körül alakul, pedig nem megy semmi extra, ami hajtaná és ráadásul asztalon van a gép.
Vagy ez normális?
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
aclandiae #66884 üzenetére
Hibakódot csak az asztali gépnél láttam win7 kékhalálkor(BlueScreenView alapján:0x000000f9). Azt már csak fejben kötöttem össze, hogy valószínű ugyanaz a baj, mert amióta nem használom laptopra kötve a mobilnetet, azóta megszűnt a probléma, az asztalin meg megjelent, mert most arra van rákötve. Ma már a lekapcsolásnál is előjött, pedig előtte sose. (HDD-ket csereberéltem benne, majd vissza mindent, de hogy ez min változtatott, azt nem tudom)
Laptopnál sose vártam meg a kékhalált, hanem hard-off kinyomtam. Viszont magától a laptop sose ment el aludni ha baja volt, az asztali gép viszont igen, aztán ha nem voltam ott, akkor kékhalállal lekapcsolt.
Bonyolult minden variációt leírni, de próbálj meg következtetéseket keresni. -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #66902 üzenetére
Tevedni emberi dolog (mondta a sun, majd lemaszott a kaktuszrol...)
Nem hinnem, hogy olyan sok pluszt ki lehetne csikarni vele az IGP-bol... Bar akinek csak IGP-je van, az probalkozhat a dologgal. Nekem a HD3650 sincs huzva, csak par teszt erejeig tuningoltam, kivancsisagbol.
-
-
stojesz
tag
válasz
Francia91 #66900 üzenetére
Dell Inspiron mini 10v-n ez a progi fent volt, bár inkább csak placeboból. Más gondja volt szegénykémnek, nem a VGA tempója... :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Bomba ár! HP ZBook 17 G2 - i7-4710MQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 17,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest