- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
tegnap nem ment a touchpad görgetés, thinkfasz progi felajánlja hogy újrarakja a drivert, azóta nincs bill egyik se és nincs tuochpad se pöcök, egyedül az egér megy képernyő billel. eszközkezelőnél felkiáltójel hogy hibás nem éri el a win az eszközt és nem tudja elindítani. letöröltem meg át is dugtam ugyan az, azt írja sikeres telepítés de nem megy, nem fér hozzá. valami ötlet?
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #64997 üzenetére
Leginkább az a furaság, hogy az SWTOR néha irgalmatlanul resource-hog tud lenni, nem épp az optimalizálás mintaképe. Mondjuk fél éve ugyanezen a gépen, ugyanezzel a konfiggal nem volt gondja, de azóta volt pár patch.
Cserébe fél éve még irgalmatlan szerverlag-ok voltak, most már mintha ezt megoldották volna.
-
-
xcds
őstag
válasz
Aethelstone #64990 üzenetére
Óriási upgréd T9400-ról T9600-ra?
-
Aethelstone
addikt
Köszönöm a tippeket!
Nah majd jól nekiesek
-
Chaser
legenda
válasz
azbest #64986 üzenetére
Inkább ilyen
Peet91: Jobb az, van benne szénsav
Én is toltam egy időben amikor 12 óráztam, volt hogy kettőt is éjszakásban egy műszak alatt. Nem marta a gyomrom, bírja az a HP-t is nem hogy ilyet
Reggelre mondjuk érdekesen éreztem magam..de aludtam egyből a buszon.
CharlieDrop: De én alszok tőle
Jó múltkor 65 gépet telepítettem, este 6kor már kész voltam velük. 2 monster volt a napi reggeli-ebéd. Este aludtam mint a bunda
. Koffein meg taurin nincs túlzottan nagy hatással rám, bár taurint sokkal jobban megérzem.
Aethelstone: Nincs két egyforma cpu, ki kell tapasztalni. 1.15-1.2V körül bírnia kéne a max órajelet. De lehet tudja 1.1V-on is, de az is hogy csak 1.25-ön. Beállítod, menjen böngésző, prime, 5 percen belül BSOD ha kicsi a fesz, lehet tovább próbálkozni.
szerk: És a Throttle Stop nevű programot ajánlom hozzá, jobb mint az rmclock, azt már ezer éve nem használom. Win séma legyen max performance, mert különben nem alkalmazza a beállított cpu feszt. Én személy szerint hálózatról mindig a maximum performancet használom egyébként is, cpu órajele meg mindig fixen a legmagasabb. Ha épp csak netezgetek alig melegszik jobban mintha minimal órajelen menne. Cserébe nincsenek mikro laggok amikor ugrál a cpu frekije.
-
Tim82
félisten
válasz
Aethelstone #64990 üzenetére
RMClock-kal érdemes nekiugrani (a topikban keress rá, asszem, Francia91 linkelte be a 64 bites Windows alatt használható verzió letöltési linkjét). Orichalcos fórumtársnak meg van egy magyar nyelvű útmutatója Logout-on a használathoz.
Én alapvetően lusta voltam a T500-on (T9400) meglépni az alulfeszelést, aztán SWTOR alatt elkezdett lekapcsolgatni a gép minden előzetes figyelmeztetés nélkül (más játék alatt nem, úgy tűnik, az SWTOR alatt tudott ennyire melegedni). Alulfeszelés előtt érdemes takarítani, kifújni diszkréten sűrített levegővel a hűtőventit (úgy, hogy kiszeded a gépből és valamivel kipeckeled a ventilapátokat, hogy ne pörgesse a fújás őket), valamint újrapasztázni nem csak a processzort, hanem a dedikált GPU-t is.
Alulfeszelés és takarítás/újrapasztázás óta 40 Celsius körül van netezés közben, 65-70 között játék közben a CPU hőmérséklet, a Radeon GPU is kb. ennyire melegszik a TPFanControl szerint.
-
Aethelstone
addikt
Üdv!
A napokban fogok venni egy T9600-as procit a T400-as gépembe. Olvastam, hogy milyen okos dolog lenne, ha egy kicsit alulfeszelné az ember, mert akkor jó eséllyel nem fog szétégni a gép. Mondjuk sokan írták, hogy nyugi, mert alulfeszelés nélkül is teljesen korrekt, de ha mégsem, akkor lenne it valaki, aki hasonló kombót használ és esetleg már alulfeszelte? Illetve hasonló kombót használ, de nem feszelte alul és semmi gondja nincs vele?
Minden reakciót köszönök előre is
-
Peet91
aktív tag
válasz
CharlieDrop #64988 üzenetére
Volt egy időszak, még a régi szép időkben, amikor éjszakás voltam 2 hétig, és minden este kajaszünetben a "vacsorám" egy fél lityis monster, egy capuciner, meg 2 szál arany marlbi volt. 5 nap alatt kikezdte a gyomromat, nem értettem miért...
-
Tikakukac
titán
válasz
Francia91 #64981 üzenetére
Én megértem az árat, mert ez is munkaidő, szakember plusz be kell kalkulálni, hogy bizony vannak gépek, amiket mire lebontasz, az sírógörcs szakembereknek is.
Amit nem értek, hogy gari időn belül miért nincs valami évi 1 ingyen tisztítás, vagy kedvezményes dolog márkaszervizben saját gépre. Vagyis hát tudom, mert ki van számolva a garis idő, csak na. Cseszi a csőröm.
-
Tikakukac
titán
válasz
kapka20 #64977 üzenetére
A paszta ellenőrzésre én olyannyira mindig kíváncsi vagyok. Mert ezt hogyan és miként. Ha már elbontottam a gépet 1. akkor régivel nem rakom össze. 2. lehet MX300-as is a paszta, az már valamerre elkenődött, megszilárdult stb. tehát ha visszarakom akkor nem ellenőriztem, hanem rontottam rajta. 3. te leszel a párom
Smarték nem tudom mennyiért dolgoznak, de gatyesz fel, mert ilyen 6k alatt ott meg más nagyobb helyeken sem hiszem, hogy kikanalazzák.
-
rgeorge
addikt
-
kapka20
csendes tag
Sziasztok!
A T400-amat szeretném elvinni szervízbe, hogy kifulyák a port és hővezető pasztákat ellenőrizzék. Melyik szervízt ajánlanátok? Láttam az első hozzászólásban, hogy elég sok van itt Budapesten. Melyik hellyel vannak pozitív taoasztalatok, ajánlanátok?
Köszönöm! -
trafipax
tag
Sziasztok,
nemrég vettem egy t400 as gépet, toltam rá egy win7-et.
kezd előjönni egy olyan probléma, hogy pl .pdf vagy youtube videók nézegetésénél kicsit szétesik a kép, mintha 1 cm szélesen pixelhibás lenne, majd fél perc után újra összeáll.
Intel G45 chipset van rajta, elvileg a legfrisebb driverrel.Ötletek, hogy mit kellene frissíteni?
esetleg a videókártya kezdi megadni magát?thx
-
Chaser
legenda
válasz
VegyesTamás #64965 üzenetére
Aida, powermanager?
-
azbest
félisten
válasz
Üdv a klubban
Két hete nekem is meghalt a sanyo akkum, most várok helyette egy ilyet a 14.1"-es t61-hez. -
-
Francia91
veterán
válasz
Kuka
-
válasz
Ja.
-
VegyesTamás
senior tag
Szervusztok ismét. Ma reggel arra keltem, hogy a TP61 -emnek narancssárgán villog az akkujelző ledje,és akkuról meg se nyikkan.
tápról megy. Akku death?
-
bnorci71
addikt
hülye kérdés de azért megkérdezem
M.2 foglalatba rakott SSD-ről gondolom lehet bootolni?
Ha nem volt gyárilag a gépben akkor is elfogadja, nem úgy mint a wifi kártyát, hogy csak azzal hajlandó bootolni ami gyárilag belekerült? -
dolon75
senior tag
Sziasztok!
Ezt nézegettem: ThinkPad Edge E540
Érdemes ebben gondolkodni?
A FullHD, Win8 PRO, és a 3 év gari szól mellette.Ellene ez: [link]
Van valakinek ilyen gépe, van tapasztalata a szervizzel?
Köszönöm!
-
válasz
FoxiestFox #64953 üzenetére
Most, hogy írtatok róla próbálgattam és nálam T61 sem 64-en sem 128-on nem produkál maxot. 99-nél viszont úgy beindul a daráló, hogy rendesen megijedtem tőle. Viszont sem a tpfan sem AIDA nem képes a fordulatszámot helyesen mutatni, mert 3250-nél nagyobb számra nem vált. Viszont ha 7-es fokozatra állítom ami a tényleges 3250, akkor hallható a különbség a 99-es fokozathoz képest...
Szerk.: Néhány másodperc után 4505rpm-et ír ki. Csak várnom kellett...
-
törölt tag
válasz
Francia91 #64955 üzenetére
És ha 1333-ast rakok bele akkor 1066-on fog menni vagy el se indul a gép? Mert ahogy látom itt minden másképp megy mint asztali gépeknél.
1066-osból valami CL5-öt kéne kifogni, ennyit illik tudnia minden átlag normálisabb ramnak. Vagy az alaplap mindenképp CL7-et állít be? -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #64953 üzenetére
Most toltam egy Stalker benchmarkot, mivel a játék a vinyón van amit még nem érek el amíg nincs átalakítóm így azt nem tudtam kipróbálni. És 1280x720 DX9, lowon szóval a második szint nem a legalja, 17-32 között megy épp játszható. És egész jól néz ki még a játék így is, legalábbis nem hányás az egész.
Viszont a ram csurig van és lapozó megy ezerrel amitől beakad, mindenképp kell ramot is vennem bele. Ahogy elnézem nem is drágák. 2x1 giga van most benne, 2x2 gigát akarok helyette. Mekkora órajelig támogatja a lap? Az FSB miatt felesleges bele gyorsabb, de a cellafreki miatt gondoltam ha nem drágább akkor mehetne gyorsabb is csak nem tudom mekkorát támogat. És időzítésben? Mert a mostani 1066 CL7 siralmas, épp elég az FSB miatti késleltetés nem még a ramon is veszteni. Bár aztán szerencsétlen gépnek szerintem ez a legkisebb baja a sebességet illetően.Bios vezérli a ventit, mert amióta alulfeszeltem pont jó az is ahogy az vezérli. Nem néztem hőmérsékletet de a teszt alatt is felesen pörgött csak, nem lehetett nagyon melege. Bár ekkora feszcsökkentés után el is várható.
-
-
törölt tag
Most látom hogy a venti tud többet is pörögni mint amit a TPFC megad 7-es fokozaton. Ha 64 van beírva egy jó ezressel még többet pörög, de annál többet nem tud. Pedig elvileg 128-on még többet kéne de akkor csak lelassul 100 a max amin forog de akkor is csak annyit mint 64-nél, annál gyorsabban nem tud.
-
Francia91
veterán
válasz
robertka #64946 üzenetére
2D-ben még elboldogulnak egy bizonyos elemszamig, de ha 3D-re kerul a sor, akkor kifekszik az integralt grafikus vezerlo. Mondjuk HD4000-rel még nem volt dolgom, de az integralt megoldasok sosem 3D-re voltak kihegyezve. Csak dedikalt kartya, ha ilyeneket akarsz csinalni.
Az itthonra nemreg beujitott AM1 konfig eleg jol boldogul a 3D-s cuccokkal Athlon 5350-es APU-val, meg a bele integralt HD8400-as Radeon-nel.
-
robertka
tag
válasz
Vassili_Zait #64947 üzenetére
Köszönöm, akkor sajnos várok amíg a d-vga-sak lesznek ilyen árban.
-
soldi3r
veterán
válasz
Vassili_Zait #64947 üzenetére
Nalam kifejezetten jol viselte a hd4000 a SW-ot. De valoban nem arra valo.
-
robertka
tag
Sziasztok.
Elgondolkoztam egy t430 as gép vásárlásán i5-3320M procival amiben ugye hd4000 vga van és nincs is dedikált kártya a laptopban. azt szeretném kérdezni, hogy ilyen összeállításban autocad solidworks használatra ez a konfiguráció megfelelő? Nem munkaszerűen használnám de azért nem csak alap dolgokra.
Jelenleg egy HD6650 kártyám van a laptopban ez elegendően erős.
Köszönöm előre is. -
törölt tag
Na és az mitől van hogy időnként ugrik egyet és 1 másodpercre azt mutatja mintha kihúztam volna a konnektorból? Arra a pillanatra kialszik a villásdugó visszajelző ledje is. Óránként egyszer jelentkezik kb.
-
azbest
félisten
Nekem a T61-nél csak a dokkoló hangkimenete zajos, a gépen lévő jack még egy jobb fülessel is zajtalan. Persze ez relatív, mert az érzékenyebb fülesek jobban ki tudják hozni az ilyen zavarokat
-
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #64941 üzenetére
Ok.
Az integrált hang nektek is zajos kicsit? De csak basszusnál hallani kis villanysercegés szerűséget. Először azt hittem a basszuskiemelés miatt, de ha visszaállítom is ilyen. Lehet az EC-ba egy hangkari lesz így, elég nekem az USB-s vinyó is nem kell sata. Mert azért ennél jobb hangot akarok.... Bár van USB fejes erősítő is ennyi erővel.Hhhhhh. A kezdet mindig nehéz. Notis élet eleje...
-
-
..ez egészen jóóóó ár, ha csak a posta nem 30eHUF
http://www.ebay.com/itm/Intel-Core-2-Duo-T9800-2-93GHz-6M-1066-SLGES-CPU-Processor-/321434943490?pt=CPUs&hash=item4ad7040002 -
törölt tag
És az mitől van hogy néha nem lehet hangerőt állítani? Általában Youtube alatt kattan be hiába nyomkodom a gombot kijelzi az aktuális hangerőt de se fel-le se némítás. Amíg ki nem lépek FF-ból utána jó.
-
Reverting
őstag
Kb 5 oraja szivok... :-( sl500 gyari recovery disc el akarom helyreallitani es az utolso lemeznel keri a supplemental recovery discet... de ugye nincs ilyen lemez... :-( gyarilag amit kaptam... Eddig mindig sikerult lemezrol... Mi lehet a gond?
A hozza kapot xp jo... Ezek vista lemezek... Anno kettot kaptam hozza... -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #64935 üzenetére
Ezzel is csak 900-ig vehető le. De közben rájöttem miért, mert ez az idle vid és alá nem lehet vinni. Több mint a semmi, mert a load 1100mV-hoz képest le lehet vinni 900-ra és úgy néz ki stabilan tudja is. De én ara gondoltam, hogy idle mikor 110MHz-en megy akkor a 900-at lejjebb vinni hogy Youtube alatt is alacsonyabb feszen menjen, de mindegy jó így is azért.
Az RMclock meg elindult most állítgatom.
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #64931 üzenetére
T500-on csak W7-et használtam. Sztem régebbi verziót próbálj, ne újat. Ha nem leszek lusta majd bekaccsolom' az egyik 500-ast és megnézem
-
válasz
Chaser #64930 üzenetére
Nekem is ajánlottad anno az AMD GPU Tool-t, de nem működik!
Lehet, hogy csak a régebbi drivereket szereti, vagy az XP-t, vagy a 32 bites rendszereket, de nálam már (T és W500-on is) a gyári órajelekre is ilyen 77483947 értékeket dobált, beállítani természetesen nem lehetett vele semmit
Én végigpróbáltam mindent.. T61p-nél egyszerű volt nVidiával, Afterburner fel, +150Mhz rátol mindenre, örül.
Aztán nem annyira örül a GPU-tokozás kifingásának, de addig örül -
-
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #64925 üzenetére
A Trixx tudja frankón a dolgokat nálam, de feszt csak emelni tud csökkenteni nem. Még az Afterburnert lehetne megpróbálni vagy a Giga OC progiját, nem tudom.
Az RMClock viszont el se indul beköhögte a Win hogy nincs digitálisan aláírva vagy mi a bánat és nem indul el, se XP módban se Rendszergazdaként, sehogy, mindig az a hibaüzenet hogy kell neki valami RTCore64 driver vagy mi. Most ezzel mit lehet kezdeni?
-
válasz
#90933760 #64924 üzenetére
Ez is le tudod vinni addig.
A Radeon 3650 feszültségeit viszont nem tudod szabályozni.
Vagy ha valaki tud megoldást rá W7 64 bit alá, ne tartsa magában.
A régebben tárgyalt ötletek nem működnek, órajelet is kizárólag a Trixx tud állítani.
Felraktam múltkor valami másik gyártó OC alkalmazását, ami majdnem úgy néz ki, mint a Trixx, és tudtam feszt állítani, de órajelet nem. Amint ráindítottam a Trixx-et, visszavette alapra a feszeket.
Szóval nem egy tuning gép, mondjuk nekem bőven elég, hogy +100MHz-et elbírt a GPU és a VRAM is. -
törölt tag
Ja hát melegebb lett, Youtube alatt is 55-60 fokos minden. Egyesen megy a venti, Bios vezérli. Néha felmászik jobban. De majd alulfeszelem és akkor jobb lesz, gondolom a Trixx le tudja venni a gpu feszt a másik progi meg a procifeszt veszi majd le. Amúgy nem értem miért 1.25V a VID ennél a procinál, az elég sok. E8400-at el tudtam hajtani 0.95V-ról is stabilan ekkora órajel mellett. Azt hittem a notiprocik jobban válogatottak a fogyasztás miatt.
-
válasz
#90933760 #64921 üzenetére
Nekem is átrendezi amúgy... de csak Intelről Atira váltásnál..
Az, hogy a FFox sötét lesz, természetes dolog, mivel kihúzod alóla az addig használt render eszközt.
Ha valami szoftveresen renderel, azt nem zavarja.
Ha filmet játszol le, és akkor támad kedved VGA-t váltani, az sem fogja jól viselni. -
Francia91
veterán
válasz
#90933760 #64921 üzenetére
Nekem sosem cserélte még fel az ikonokat GPU váltásnál, ablakokat sem méretezi át... T500-nál nem volt ilyen hiba, hogy BGA-s lett volna, legalábbis nem hallottam róla. Nem lesz baj belőle, ha csak azt használod, bár szerintem felesleges, mert plusz hőt terhel. Pár pillanat csak a váltás, IGP alatt is tudsz sok dolgot csinálni: FHD YouTube, FHD filmek, net alá pl tökéletes az Intel, meg mindenhova, ahol nem kell 3D vagy renderelés. Én is csak 3D programokhoz és játékhoz használom az ATI-t, a többi esetben az Intel az aktív GPU
-
törölt tag
Mivel szinte állandóan konnektorról használom a gépet mehet az Ati gpu végig? Nem fog bga-s lenni vagy tök mindegy?
Csak mert akárhányszor átváltok mert játszani akarok a FF sötét lesz újra kell indítani, meg átméreteződnek az ablakok meg felcseréli az asztalon az ikonokat... -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #64918 üzenetére
Egymás mellett telepítettem 3 500-ast, egyiknél 100-on volt, másik kettőn 125. Kopp ugyanaz a konfig mind. Tud a microsoft valamit...
-
-
r3dsnake
nagyúr
Már a második X200-amon adja meg magát a Thinklight. Ez általános jelenség, vagy csak nekem sikerül kifogni mindig?
-
válasz
Chaser #64908 üzenetére
Annyi hogy a gépet általában egy os szállítóhoz optimalizálják. Egyszerű példa. Ha van egy as400-om, akkor az ajánlott oprendszernek követése van, soha nem fog semmilyen hibát dobni az oprendszer magában. Egy kapcsolódó sw üzemeltetési tanfolyás pl pár ezer €, és olyan unalmas mint az állat, mert megy. Itt most hangsúlyosan a business class a példa de pl a t500 mintha az lenne, nem is említve hogy az ajánlott os winfos.
-
fungi
aktív tag
Láma kérdés. x200-at kitettem monitorra sima kábellel, a kép nem rossz, de kicsit gyengébb, mint
a pc-ről nézett kép ugyanazon a monitoron./Eizo/ Felbontást beállítottam persze.Ez mindenképpen ilyen, vagy dokkolóról hasonló képet ad mint a pc? Kösz, F
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #64902 üzenetére
A kép címe beszédes. Vidd rá az egérmutatót.
-
-
válasz
FoxiestFox #64897 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SQL kérdések
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo mini laptop suli kezdésre!
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Omen - i5-7300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest