- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #65084 üzenetére
8GB van benne. Ez most egy M4500, szerintem egy darabig marad.
-
xcds
őstag
válasz
Aethelstone #65095 üzenetére
Alapjáraton nem is lesz hidegebb, mert most is 0,825V-on megy. Ami mellesleg alacsonyabb, mint az én P8400-m legalacsonyabb feszültsége.. Még a végén kiderül, hogy a legjobb ulv procik a T-sek.
-
Chaser
legenda
válasz
atomanti19 #65091 üzenetére
4500MHD van benne. Automatikusan nem tud váltani, azt neked kell. Ha eltűnik a lehetőség sw-es gond van. switchable graphicsot kell feltenni hozzá, kb ennyi.
Rmclock helyett meg használj ThrottleStopot.Francia91: Elég ritka, de bayen is láttam már mod BIOS után gatyázott gépet. Sikerült belelépnie, nyilván kell egy password hack. Fórumon is foglalkozik vele valaki.
-
Francia91
veterán
Egy illeto feltette a cikkemben levo modBIOS-t a T500-asara, ezt kovetoen jelszot ker a BIOS a gep indulasakor. Ilyenkor mi a helyzet? Miert van ez?
-
atomanti19
aktív tag
válasz
FoxiestFox #65092 üzenetére
-
válasz
atomanti19 #65091 üzenetére
Nem.
Amúgy nálam is volt ilyen bug, hogy ha egyikre váltottam, eltűnt a másik, így nem tudtam visszaváltani.
De ennek az volt az oka, hogy egy közösségi fejlesztésű Intel drivert próbáltam ki.
A Lenovo sajátjaival nincs gond.
Legyen fent minden, ami kell a drivereknek.. net framework, és hasonló függőségeik. -
atomanti19
aktív tag
Hali!
RMClock-al feszelnék alul egy T500-ban lapuló P8600-at. Az itt leírtak szerint csinálom. De a 3. rész "okézása" után csontá fagy a gép. Próbálnám törölni a progit és újratelepíteni de nem bírom letörölni. Elég ha a mappáját törlöm? Mi lehet a gáz, miért fagy le egyből a gép?
Hogy működik ez a VGA és HD4000 közti váltás? Ha kiválasztom az egyiket a választó menü többet nem lesz elérhető. Így arra a következtetésre jutottam, hogyha alapbol a power savinget választom akkor csak szükség estén kapcsol a 3650 re da ha egyből az ATI-t választom akkor folyton az megy. Ez így helytálló?
Köszi!
-
-
-
csubuka
addikt
Az X200(s) "betegség" thinklight elhalálozásra (szalagkábel szakadás miatt) nincs valami kókány megoldás? Áthidalni az elszakadt-elvágott szakaszt? (Két érnél több egy nyavalyás ledhez csak nem megy... azt meg csak meg lehet oldani...)
-
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #65076 üzenetére
Igaz, koszonom. Meg alapbeallitason van a GPU, bar szerintem nem is piszkalom.
FPS: 14.0
Scores: 593
Min FPS: 8.5
Max FPS: 17.6
A beallitasok ugyan ezek voltak, kiveve a felbontas, az 1600x900 fullscreen volt.
1280x720-on:
FPS: 19.0
Scores: 804
Min FPS: 11.9
Max FPS: 24.0 -
Tikakukac
titán
Pincurka palmrest töréses gépet gondolom gariztatnak zokszó nélkül ugyi?
-
Francia91
veterán
válasz
Aethelstone #65077 üzenetére
Jó értékek, de érdemes alulfeszelni, azzal nyerhetsz akár 10 fokot is
-
Aethelstone
addikt
Sziasztok!
A T400 kapott egy T9600-as procit. Terhelés nélkül 50 fok alatt van, World of Warcrafttal 60-70 fok között. Ezek úgy jó értékeknek számítanak? Integrált GPU van...
-
-
azbest
félisten
válasz
Francia91 #65064 üzenetére
Ha a jobb oldali részre gondolsz, az szerintem direkt ilyen. Oda jön fölé egy rögzítő lemez, google képeken is ilyenek pl [link], [link]
A t61-esem biosában van valami opció, hogy hangra vagy teljesítményre optimalizálja a hűtést. Ott egyszer elállítottam és utána hajlamos volt túlmelegedni. Érdemes ezt megnézni azon a notin is.
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #65072 üzenetére
Esetleg valahogy osszemerhetnenk mekkora a kulonbseg az FX880 nVidia es a V5700 ATI kozott.
-
válasz
bitpork #65066 üzenetére
Vramot szereti, és a cpu-t, úgy tudom. Maxon nyilván nem fog elmenni. Talán natívon sem, hacsak ki nem kapcsolgatsz elég sok mindent. Élsimítást kapcsold ki, és a textúrákat se nagyon hagyd magason..
Amúgy ha adsz egy kis tuningot a vga-nak, meghálálja.
De még ha azt nem is, a Lenovo által telepített Radeon drivert cseréld le a legújabbra, amit az AMD-től le tudsz tölteni (13-9-legacy_vista_win7_64_dd_ccc_whql.exe), az önmagában jelent egy jó 5fps-t, úgy vettem észre..
A vga váltást nem zavarja be.Btw én jól elvagyok a W500-zal, épp Hitman Absolution-ozok natívon, élvezhetően fut nagy meglepetésemre.
Persze gpu és vram is kapott +100MHz-t. -
Francia91
veterán
Nem kell rá paszta, mivel ez is egy hőelvezető anyag. Meg egyben hézagkitöltő is. Ahogy látom, Intel IGP-s T60-asa van, ez a Gap Pad meg a chipsetet "hűti", aminek nem kell bika hűtés. Szerintem nyugodtan rajta lehet hagyni. Akkor lenne fontos a csere, ha GPU-t hűtene (mint anno a T60p-mnél, csak én a Gap Pad-ot polírozott 1 Ft-osra cseréltem
)
-
-
g6b0r
csendes tag
válasz
FoxiestFox #65065 üzenetére
koszi!
elvben nem érte olyan fizikai behatás ami elgörbitette volna. persze hasznaltan vettem...meg egy bonusz kérdésem lenne: a mi az a szürke, gitt-szerű anyag a jobb alsó lapkán?
úgy értem, hogy arra kenjek pasztát, vagy ez az anyag maga valami hővezető paszta? a fotón nem látszik, de eléggé vastag réteg, ~1 mm. és eléggé száraznak tunik...üdv,
g6b0r
-
Bajban vagyok
Próbálkoznék egy kis játékkal , de a civ 5 meglehetősen...km...darabosan megy. Létezik h ennyi és nem tovább? -
-
g6b0r
csendes tag
van egy regi T60-as gepem ami mostanaban parszor lekapcsolta magat tulmelegedes miatt.
szoval jol szetszedtem, mert azt gondoltam tele van porral a ventillatorhaza. de nem.
viszont a hoelvezeto cso elegge erdekesen nez ki. de javitsatok ki, ha tevedeka kerdesem, hogyan lehet letesztelni, hogy a hocso elromlott?
koszi,
g6b0r
-
Tikakukac
titán
válasz
fermacht1994 #65058 üzenetére
Jha, passzívan nekem is annyi. Ehhez 7 kiló vörösréz, 2 kiló alu és sárgaréz, valamint 3 liter víz kell. Meg 60 dekás rézblokk. Na ebből egy notiban nem sokat találsz meg.
-
soldi3r
veterán
válasz
Ha beleteszed a lavor hideg vizbe, ez sem fog 50 fok fole menni
-
btudos
nagyúr
válasz
Ne keverd az asztali gépeket a notebook vonallal, nagyon más világ.
-
Francia91
veterán
válasz
fermacht1994 #65056 üzenetére
-
fermacht1994
aktív tag
Pár órája megy asztalon a gép. Szerintetek nem meleg egy kicsit a proci?
Általános használatban van.
[link] -
solaris7
tag
Sziasztok.
Valakinek van tapasztalata vagy látott már ilyen panelt eléri az LG Philips szintjét? Ilyen van egy T400-ban.
Köszönöm -
csubuka
addikt
válasz
Szulita28 #65048 üzenetére
Értem, akkor inkább hanyagolom az otthoni windowsos bios update kérdéskört magamnál, nekem is alfás gépem van, x200s, win7 64 bittel.
Amúgy nem lehet valahonnan (ebay?) rendelni külön bios chipet? Mondjuk itt lehet nem kiszedhető/foglalatos a bios chip, de asztaliknál szokott úgy lenni... csak ötlet, fogalmam nincs.
-
Tim82
félisten
válasz
csubuka #65043 üzenetére
Elvileg az itt írtak működnek. (Ezek szerint még a Power Managert, Power Management drivert és a videokártya drivert is újra kell tenni a Hotkey Features-en kívül, majd újraindítani a gépet.)
katzy86: Titan Nano Grease-t használok hosszú évek óta elégedetten.
-
csubuka
addikt
Fel van rakva, látszik is az fn key functions, meg a másik két cucc amit felrak, ámde valamiért nem mutatja a fényerő állítást sem csak állítódik a fényerő, de a windows nem jelzi. Ez gondolom ugyanennek a hibának a hozadéka. A Connexant hangkari driver smart audio hd fenn van... Intel videokari driver szintén.
Ám az fn f5-re felhozza mondjuk a wifis ablakot... nem értem.
-
Tim82
félisten
válasz
csubuka #65040 üzenetére
Ezek szerint még sincs minden, Hotkey Features Integration kell neked valószínűleg - vagy nincsen fent, vagy valamiért nem működik nálad. (Sima) X200-on nálam szintén W7 x64-nél működik mind az OSD, mind a némító kapcsolóval való némítás/hang újra bekapcsolás.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy x200s-en win7 64 biten, system update-el mindent ami kell felrakva (azt hiszem mindent...
), a némító kapcsoló hardveresen némít, ámde kinémítani nem tud, illetve ezt a windows semmilyen formában nem jelzi vissza, plusz kinémítani hang le vagy fel gombokkal lehet csak.
Köszi
-
katzy86
csendes tag
hali!
tudnatok ajanlani hutopasztat? esetleg e-bayrol eladot, akitol erdemes venni?
koszi elore is. -
soldi3r
veterán
-
Nem tudjátok, ThinkPad T430-hoz való dokkoló vajon jó lesz X220-hoz is?
-
-
azbest
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz
Peet91 #65019 üzenetére
Csak ez engem nem érdekel.
Az ezen kívüli belső panelek, ram, hdd, kábelek és billzet meg egyebek kiadnak annyit, hogy 10k-nál többet ne bukjak rajta. Új kijelző megint olyan ami elmegy amennyiért jön. Ennyinél nem tudsz belebukni. Ha többe van, akkor nem hozom el. Aki nem tudja felmérni a kockázatot és reálisan gondolkodni, az ne ezt a szakmát keresse. -
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #65017 üzenetére
Kimozogta valszeg. Ki kell várni. 50k-nál többet erre költeni ordas nagy butaság, szóval annyiért vagy jön vagy kuka.
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #65015 üzenetére
A legfájóbb, hogy 2 év gari lenne még rá... bár nyilván ha jó lenne akkor 150k lenne, nem pedig vagy x. Ha kifér egy ötvenesből akkor hazajön aztán megkukkantjuk
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #65013 üzenetére
Annyit tudok, hogy az alsó burkolat az betonkemény, van egy gatya alsó rész x200-ból azzal tényleg lehet kisebb szegeket falba küldeni. És ezen az is végig van hasítva a egész pedig jó 10 fokot fel van csűrve, kijelző tropa, sarok bezúzva nagyon durván. Ezt mindet lehet javítani annyira nem művészet. Csak a tököm se tudja, hogy bal oldalon mi műxik, nehéz kiverni az eladóból...
-
Tikakukac
titán
Perverz módon kívánok egy mocskosul ropira tört x230-at. Ez így normális vagy izé? Olyan jól nézne ki kijavítgatva meg üvegszálazva. Mondjuk a baj, hogy szó szeirnt kiflibe lett hajtva és szegény lap nem tudom miként működhet még
-
Chaser
legenda
Akinek T400/500-a van P8600-tal, ossza már meg velem mennyi a VID
-
Tim82
félisten
válasz
r3dsnake #65005 üzenetére
Igen.
Hardware Maintenance Manual (direktlink a pdf-re, figyelmeztetés arra az esetre, ha mobilnetről akarod épp megnézni), a pdf oldalszámozása szerinti 59. oldaltól, a dokumentum saját belső oldalszámozása szerinti 52. oldaltól.
-
r3dsnake
nagyúr
Az e125 és az x121e (amd-s változat) lényegében tökugyanaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest