- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gondwana
addikt
válasz
FoxiestFox #65797 üzenetére
(ha még nem downgradelt, W510/M880)
-
-
YumeD
tag
Beköszöntött a nyár, süssünk nVidiaval c. workaroundunk következik.
Ugyebár van 3 "performance state"-nk P0-P8-P12 névvel, csökkenő teljesítmény/fesz sorrendben.
Feszt állítani nem lehet, mert úgy bele van drótozva az ismeretlen formátumú biosba, hogy még ha ki is nyeri az ember a teljseből a, nem lehet megszerkeszteni b, hexeditoros bohóckodást eléggé téglaszagú visszaírni.
Viszont lehet limitálni hogy max mekkora perf. state-t használjon a windows és lehet oc-zni.
Ehhez az nVidiaInspector nevű csodát hívtam segítségül.
Némi próbálgatás után kiderült, hogy P12 megy a P8 frekvenciájával, P8 meg P0ével, adott fesz mellett.
Lekorlátoztam a win-t hogy max P8-at használjon, és megemeltem a két frekit. az egyel nagyobb gyárira.
Mínusz 15-20 fok, 0.930 helyett 0.800/0.850V. GPU -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #65794 üzenetére
CPUZ tuti rossz, asztalin tudok mértünk progikkal és voltmérővel is, full hülyeség.
Minden más meg ugye leginkább attól függ, mit mutat, mekkora időtartamot átlagol ki a szenzorból.
-
Melyik program mér normálisan:
-hőmérsékletet: ami Everest szerint 50, az ThrottleStop szerint 47 (bár utóbbi gyorsabban követi le a változásokat, így lehet emiatt is)
-CPU feszültséget: ha beállítok a programban pl 0.950-et, akkor a CPU-Z szerint az konstans, nem váltogatja órajeltől függően, vagy csak nem jelzi ki?
-CPU órajelet: CPU-Z szerint leugrál SLFM-be (ha az az egyáltalán), 800MHz-re, de a TS ezt nem követi le, mindig magasabb órajelet ír - lehet, hogy ezt a legalacsonyabb lehetőséget ő nem mutatja külön? -
solaris7
tag
A jelenlegi T500-ba (amit sosem adnék el köszi Chaser) vettem + ba egy SDD-t mert szeretem a linuxot is.
Na előtte gondoltam Hajrá win 8.1 minden okés volt míg fel nem tettem a power managert.
Két verziót próbáltam 6.3. és a 6.5.. kékhalál lett a vége újraindítás után.Win 8-at használtam fél évig ott ment a pm.Így maradt a Win7 -
YumeD
tag
válasz
Francia91 #65786 üzenetére
Nna akkor én is beszállok Win8.x témába. Elméletileg x10 széria még kapott hivatalosan Win8 támogatást, a gyakorlatban amikor fent volt vagy fél évig, minden másnapra jutott valami apró hülyeség és erőteljesen rajtam volt a kiforratlanság érzés, főleg Lenovo oldalról. Pl. vicces volt mikor beharangozták a Hotspot feature-t nagy dérrel-dúrral hogy kész van, használjátok, aztán pár kiadásból meg kiszedték hogy "bugos, ne használd paraszt", aztán ismét vissza, immár majdnem hogy csendben...
Hát, nemi életet inkább az asszonnyal élek mint a géppel, úgyhogy win7 ment vissza, tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés -
Chaser
legenda
Usererror..elmondtam hogy kell
energiaséma teljesítmény centrikus, azt meg képről visszanézed mit kell bejelölni.
Telepített mostanában valaki TP-t? OSD nem akar menni, hiába van benne SU-ban, hiába rakom fel manual, egyszerűen nincs.
szerk: Legújabb SU eleve úgy kezdi kell neki a .net4.0, felrakom de OSD akkor sincs.
-
xcds
őstag
Throttlestop nem fogja meg a feszt. Hiába állítom 0,875-re, felugrál 1V-ra. Rmclock is csinálta, de csak akkor ha pm-ben adaptívra volt állítva. Most nincs azon és mégse jó. Chaser?
-
Francia91
veterán
válasz
simonjoe #65783 üzenetére
Itt T500/400 es X200-as szeriakrol van szo, szemben a Te 430-asoddal. Ezekre nincs hivatalos Windows 8/8.1 tamogatas, trukkozni kell a driverekkel, hogy patentosan mukodjenek...
Ha annyira egyszeruen menne, mint Nalad, akkor valoszinuleg nem irkalnanak ide allandoan ezzel a problemaval. -
-
stojesz
tag
Ha már SSD: X200s-be csak a winchester helyére lehet betenni vagy van lehetőség arra, hogy a merevlemez bent maradjon és valamilyen mini (nem tudom pontosan mi ezeknek a megnevezése, M2?) SSD bekerüljön?
Köszi!
-
..nemtom mit szenvedtek a PM-el? T430s/Win8.1 először a drivert teszem fel ami már szerepel a 8.1 támogatás alatt, majd a Win7-es driverek kínálatából kompatibilis módban tolom a PM-t. Működik megbízhatóan, mindent lehet állítani és nem fagy le, nem bugos.
-
Dhampir
félisten
PM-et én sem használtam. T530 alatt nem működött rendesen az Access Connections Hotspot része sem, kínlódtam a kompatibilitással. Látszólag rendmen fut, de nem tudott rácsatlakozni wifin a külső készülék. W7 alatt tökéletesen működik.
Az nem a Microsoft és a Windows 8 sara, hogy a Lenovo nem készíti el a teljes supportot hozzá.
(#65779) Francia91
Az AccessConnections miatt kell Win7-et használnom.
-
Francia91
veterán
válasz
Barcsik #65774 üzenetére
.NET 3.5 be van kapcsolva a W8-ban? Bar elvileg feltelepiti maganak, ha szukseges. Nekem ment T500-ason ez a cucc. Ha nem mukodik, akkor tedd fel a Win7-es Switchable Graphic Drivert, kompatibilitasi modban es Rendszergazdai jogokkal, az biztosan mukodik mindenkinel. Csak legyen Power Manager is, ugyanigy telepitve.
-
Barcsik
aktív tag
-
YumeD
tag
Tárhelynek 5400 RPM ajánlott inkább. Nálam másodlagosnak egy 1TB HGST(ex Hitachi) 5400 RPM van, elsődlegesnek meg egy eredeti szériás Kingston V300 120GB, jól kiegészítik egymást. Már csak fogyasztás alapján is érdemesebb 5400RPM körül nézegetni(plussz hő, hang, egyebek, ebben ez a HGST elég jól szerepelt a tesztekben).
-
válasz
FoxiestFox #65766 üzenetére
Igen a módosítás utánra gondoltam!
-
Tim82
félisten
Asszem, ezerről indult pár napja.
SSD-kérdéshez:
Használok itthon Crucial M500-at is (bár ezt csak pár napja), Kingston V300-at (pár hónapja, ez most fog bekerülni a barátnőm desktop gépébe rendszerlemeznek), Kingston V200+-t (úgy két éve), OCZ Vertex 2-t is lassan 3 éve, egyikkel sincs gond, sőt, még két ezeknél régebbi Intel SSD-vel sem.
-
-
válasz
FoxiestFox #65757 üzenetére
Én most a Kingston V300-at nem venném, lásd SSD témából is kikerült az ajánlott meghajtók közül.
Samsung 120 EVO.
-
-
Bazs-
tag
Hali!
Egyik ismerősöm T500-as gépében úgy tűnik meghalt a vinyó. Tudnátok ajánlani helyette másikat, netán SSD-t. Típus, beszerzési hely is érdekelne.
Köszönöm előre is.
-
xcds
őstag
válasz
Pszihonaranc #65754 üzenetére
Nem. Bejelentés időpontja számít.
-
Pszihonaranc
senior tag
Ha én még garancia előtt jeleztem email formában a szerviznek, hogy javítás kéne (és jött is rá viszontválasz) de az alkatrészek csak garancia lejárta után érkeznek meg, abból ugye nem lesz semmilyen kötekedés a szerviz részéről, és kijönnek és megcsinálják?
Most konkrétan a smartserviceről van szó ha ez számít bármit is. -
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #65743 üzenetére
Flash 30-40% prociterheléssel elviszi az 1080p yt-ot. HTML5 viszont eszi rendesen.
-
-
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #65741 üzenetére
Ez tenyleg a bongeszo hibaja, FF alatt pl nalam is beakad YouTube 1080p, pedig fullos a T500. Opera alatt meg vigan viszi, index.hu mellett sem laggol a hang. Az Athlon XP 3200+-os gepre is Operat tettem, mert Chrome alatt a 360p is szenvedes volt, Opera-val meg rohogve vitte a 480p-s videokat YouTube-on a vas (ATI HD3450 AGP 8x) . Operat hasznalok en is jopar eve
-
Chaser
legenda
Nem kevés a vas, nyomi a böngésző, de én nem használok mást mert amúgy szeretem
dying_star: Csak a sajátjával használom, mással nem néztem.
bitpork: Ott már gond van. TV-n ég és föld HD vs FHD, bár sokak szerint 40-e s plazmán 1024 is optimális. Nem sólyomszem becenéven futok, de nagyobb tv-n HD/FHD közt sok különbség van. Még jó hogy általában hasamon a géppel filmezek, tv-t be se kapcsolom
-
A jónál a jobb jobb. Az ember a minőségre törekszik, ha van rá mód.
Ha egy gép már nem képes megjeleníteni egy mezei 1080p-s videót (hiába az ortopéd Adobe hibája), akkor sajnos váltani kell, és kész.
Számomra a normál használat az, hogy az elérhető netes tartalmak alatt azért nem zuhan össze a gép.. remélhetőleg ez még 2-3 évig marad így ezeken a vasakon. -
Te vagy az ufó, de csatlakozom a helikopterségedhez: még az FHD tévén is jellemzően 720p filmeket nézek mert nem látom a különbséget. Mondjuk már hülyéztek le hogy mi a francért vettem 40"-t az 55" helyett, mert azt sem értik meg sokan hogy nem akarom kirúgatni a szemgolyóimat a tvvel.
-
válasz
Chaser #65735 üzenetére
Az a Chrome nyomisága lehet, már megbeszéltük régebben, nem?
Ilyet még Intellel sem csinál normális böngésző, nálam Atival sem.
Tessék normális szoftvereket használni
Ha lesz egy kis időm (hétvégén talán) visszadobom a gépbe a dekódert, és teszek fel egy krómot.
A beépített és a külső Flash használata esetén is lagol? -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #65732 üzenetére
Szerinted csak az 1080p ad jó képminőséget, szerintem pedig csak jobbat ad a 720p-nél, amiből nem következik, hogy hatalmas értelme van egy 1080p-nél kisebb felbontású kijelzőn kötelezően 1080p-t nézni, vagy hogy a 720p szar lenne -> nekem megüti az élvezhetőségi mércét, úgyhogy kissé értetlenül figyelem, hogy a "normál" használat kritériuma egy 1080p-nél alacsonyabb felbontású kijelzőn az 1080p videók nézése.
(Én filmet eleve tévéképernyőn nézek és ott is olyan távolságból nézem, hogy a különbség marginális a 720p és 1080p között.)Másrészt meg eleve leírjátok, hogy egy kicsit optimalizálatlanul működő, resource-hog böngészőben akartok 1080p-t nézni és persze a vas kevés. Olyan apróságokról nem is beszélve, hogy a html5 sem épp egy hú-de-kiforrott szabvány és végképp nem megváltó a flash-hez képest.
Nem utolsó sorban, 6 éves gépekről van szó, amit egyikünk sem 6 éve használ, hanem 1-2 éve, szóval minden bizonnyal nagy csalódás lehet most így hirtelen rádöbbenni, hogy esetleg van, amiben kompromisszumot kell kötni a használatában.
Oké. Biztosan én vagyok az ufó.
(Vigyázat, hozzászólásom nyomokban iróniát tartalmazhat.)
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #65734 üzenetére
Hallom...
megakad a hang.
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #65730 üzenetére
Ha tényleg megszünteti dobj privátot árral, de ha ugyanúgy marad a lagg megy vissza a feladónak...
-
-
-
-
xcds
őstag
Az a baj, én chrome-ot használok. az meg eszi a procit sajnos. Pl, nekem úgy van beállítva, hogy megjegyezze, melyik tabok voltak megnyitva. Köv indításkor elkezdi betölteni mindet egyszere és akkor a T9400 is kiakad. A html5 meg a beágyazott ilyen-olyan videók még kicsiben is 90% körüli terhelést csinálnak sokszor. Szóval, ha nem akar az ember fhd-t nézni, akkor is kezd kevés lenni a vas. Elég még, de ha így folytatódik, egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy egy videót se lehet normálisan megnézni. Nálam ekkor avul el egy hardver.
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #65721 üzenetére
Még mindig: "normál" használathoz miért kell "prociteljesítmény"?
Értsd, net, film, office, zene. Mellesleg azon ritka alkalmakkor, amikor 1080p-s videót nézek a T500-on YT-on, nem tapasztalok fennakadást (vagy akár azt, hogy helikopter-üzemmódba kapcsolna a gép). Igaz, én is Operát használok vagy 5-6 éve, a FireFox-ot valahol a 4-es főverzió táján száműztem az életemből, mint erőforráspazarló bloatware-t (az akkori, jóval gyengébb notimon ez fontosabb szempont volt, mint ma).
-
Dhampir
félisten
Amúgy én vagyok az egyetlen, aki nem fHD-ban akar YouTube videókat nézni és nem is ezen mérem a "normál" használatot?
Nem csak te vagy így ezzel, de ha kell a prociteljesítmény is, akkor nem árt frissíteni.
Ez ma már alap, hogy ne tojja össze magát a gép egy modern környezetben.
-
Tim82
félisten
válasz
#90933760 #65718 üzenetére
FYI, van erre is szaktopik. Amúgy asszem csak Nvidia külső VGA-val és a HD3650-et BIOS-ban is letiltva van esélye menni a T500 saját kijelzőjén.
*
Amúgy én vagyok az egyetlen, aki nem fHD-ban akar YouTube videókat nézni és nem is ezen mérem a "normál" használatot? -
törölt tag
eGPU érdekelne, meg lehet valahogy oldani hogy a noti kijelzőjén menjen? Vagy az mindenképp kizárva?
Nekem is akad a P8600-on a fHD YT, ezért pakolom vissza 720-ra ott jó. Ki van kapcsolva a hardveres gyorsítás, mert a FF meghülyül tőle. De ha be van kapcsolva akkor simán megy a fHD.
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #65711 üzenetére
Ja, ezt mar olvastam en is par helyen. Csak ott van az IGP, hogy el lehessen mondani, hogy ket grafikus egyseg van. A valthatosag mar nem lenyeg
-
-
-
r4z
nagyúr
válasz
FoxiestFox #65707 üzenetére
Tudja, csak megfelelő driver kell mellé. Én az asztalon jobbklikkel tudok váltani 8.1 alatt T400-nál az Intel és az AMD között a Catalystban. Van pár másodperc késlekedés váltáskor, mert hákolt a driver, de alapvetően működik.
Szerk: Ja, hogy automatikusan... Hát, olyan tényleg nincs, de így még mindig jobb, mintha külön program kéne hozzá
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #65701 üzenetére
Én meg nem találtam, hol állítod a különböző szorzókhoz a feszt. egy fesz volt, azt lehetett állítani.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #65707 üzenetére
Ha jól rémlik, abból is csak a kései, Optimus-os példányok tudnak ilyet. Van egy rakat olyan T510, NVS 3100-zal, amelyiknél váltani sem lehet, csak a dedikált GPU mehet.
-
-
válasz
FoxiestFox #65703 üzenetére
Előbbi is, csodálatos!
És ezzel eddig nem szaggat a hang, ha aktív az SLFM, RMClockban berecsegett néha. Érdekes. -
válasz
FoxiestFox #65701 üzenetére
Utóbbi megvan, oké
-
Tikakukac
titán
válasz
r3dsnake #65700 üzenetére
Akkor meg átok. Az olyan a világon nincs, hogy erősebb legyen. Ez ziher és ezer.
Az, hogy jóval erősebb az meg azzal jár, hogy terhelve hangosabb is, kell egy x200s ami pariban van azzal a Brazossal prociban is, bár még az is karcos és ott lehet passzívval szórakozni. Kenyeret kenyérrel, zsömlét zsömlével.
-
Kipróbáltam ezt a ThrottleStop-ot Chaser javaslatára, nagyon jó meg minden, de hogy lehet eltüntetni az értesítési területre?
És rávenni arra, hogy a Celsiust írja a DTS helyett, ami totál hidegen hagy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo mini laptop suli kezdésre!
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Omen - i5-7300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest