- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Francia91 #67097 üzenetére
Ezt az ASUS-t múltkor mondtam, hogy újra pasztázom. Már nem egy notit pasztáztam újra, például a T420-amat is. De amikor elkezdtem szétszedni, kiderült, hogy a lap alatt van a cpu és ki kell szedni a lapot, egy pasztázáshoz, na ekkor mondtam, hogy mégse vállallom.
Az EDGE egy árban van az Ideapaddel, szerintem az EDGE sokkal jobban megéri, egész kellemes gép.
-
Dhampir
félisten
válasz
solfilo #67092 üzenetére
A G500-szériának érdemes megnézni a fedlapját, elég gyengének tűnik, himbálózik. Élőben érdemes szemrevételezni ezeket a vásárlás előtt.
(#67095)ivana
Lenovokban általában jól oldották meg a hűtés. IdeaPad Z585 csak akkor melegedett, ha komoly grafikus feldolgozást igénylő programot indítottam el.
-
Francia91
veterán
Azt elhiszem, amikor semmi réz nincs a hűtésben, csak alumínium... Általában konzumer szaroknál a hűtésen spórolnak a legtöbbet. Unokanővérem Toshiba P300D-jénél is AMD Turion X2 + HD3650 páros van, sehogy sem tudom levinni a CPU-t 94 fok alá, a GPU-t meg 87 fok alá... Még plusz rézzel sem, mert eleve a hűtés kontsrukciója nem ér egy kalap szart
-
-
-
válasz
Dhampir #67090 üzenetére
Köszi neked is! Az igazi úgy lenne, ha a második gpu nem is lenne benne, de hát olyan kiszerelésben nincs sajnos. (vagy nem találtam meg) De inkább ezt ajánlom neki, mint egy ASUS-t, lehet előítéletes vagyok.
mod: még egy Lenovo-t találtam, de az IdeaPad G505s (+4 GB RAM menne bele), annál azért csak jobb a TP Edge.
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #67080 üzenetére
A mostani üzleti Dellek minősége már szintén nem olyan jó állítólag. A HP EliteBook is gyengébb. A Dell Workstation Precision viszont még mindig masszív.
(#67084) solfilo
Nem is olyan rossz, jók a numerikus pad felső funkciógombjai. Az IGP is klassz. A második GPU csak 64 bites.
-
Köszi srácok!
Igen, AMD-set szeretne, csak ezt elfelejtettem írni. Cipelve nem nagyon lesz, otthoni felhasználásra lesz szánva. Vmi régi Acert váltana.
Minecraft, LoL menne majd rajta, youtube, film, skype. Keretben nagyjából ez a 155k lenne a max, mert még win is kell hozzá.
-
válasz
FoxiestFox #67086 üzenetére
Ennyiért ez a gép nem gáz, meglepően minőségi cucc, használtan van jobb, de nem AMD-s. Nem az a szokásos borzalmas konzumer cucc.
(#67087) Iscariah
85k-ért vettem aprón T420-at 150-ért már T430 is van, de ez az edge gép egész kellemes cucc, ha nem lesz napi szinten cipelve, akkor az AMD gpu nagy plusz. -
-
Sziasztok!
Ismerős kinézett magának egy notit, konkrétan Lenovo ThinkPad E545-öt.
Annyi lenne a kérdésem, hogy használ itt valaki ilyet? Van a típusról valami tapasztalat? Csak mert keresgéltem a fórumban, de nem nagyon találtam sehol. 155k-ért nem tűnik rossz vételnek.
Köszönöm előre is!
-
-
Francia91
veterán
-
pippin12
tag
Üdv , t500 hoz melyik a legjobb ahci driver ssd-hez? Most ez van fent: Intel ICH9M-E/M SATA AHCI Controller ver 10.0.0.1046 | 9-13-2010
-
soldi3r
veterán
válasz
Dhampir #67079 üzenetére
Nem azt mondom, hogy a 30-as szeria rossz, messze jobb, mint barmelyik consumer. De a 20as szeria utan, mar szerintem a Dell jobb minoseget ad, igaz, 20-as csak atmeno forgalomban volt eddig nalam. Parhuzamosan hasznaltam az X230-at es az E6330-at, nekem ez jott le belole.
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #67074 üzenetére
Én nem vagyok ennyire "finnyás" a 30-as szériára, Ivy procis, számomra megfelelően erős teljesítményű. A rollcage benne van, az nem érdekel, hogy szögbeverésre nem lehet használni.
Megfelelő mennyiségű zsozsó esetén a W-szériából vettem volna (egy Cyberportos W520-al kacérkodtam, de külföldi gépet nem akartam), így viszont legalább a FHD-tól "megkíméltem" magamat (ami egy nagy 27" kijelzőn nyilván nem lenne gond).
Azt kicsit sajnálom, hogy AMD APU-s gépek nincsenek ilyen kiszereléssel, csak Edgeben és G-szériában a Lenovotól.
Egyébként nekem messziről tetszik a T540 is.
-
soldi3r
veterán
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #67030 üzenetére
Gondolod, hogy csupán a ThinkLight miatt vettem meg?
A T500 után ez a második néma gépem, szinte nincsen hangja. Ez is fontos szempont volt.
No meg nekem mindig is álmom volt egy ThinkPad, ami sokáig elérhetetlen volt számomra. Linuxos fórumokon is szinte istenítették a "nagy emberek" a kompatibilitása miatt.
Másrészt a T500-at nagyon megszerettem és eleddig a ThinkPad dolgozik a kezem alá a legjobban.
A ThinkVantage System Update is finom dolog, ehhez hasonló megoldás csak a Fujitsunál létezik DeskUpdate néven, az is lekapja az összes új drivert.
Az AccuType billentyűzetet is kedvelem (de a Dellben lévő is tetszett).
Elég jó panel van a T530-ban, a hűtés mellett a kijelző színe a másik mániám (a felbontás nem érdekel, illetve legyen minél olvashatóbb a szöveg, amit minőségromlás nélkül láthatok rajta).
Rollcage-váz.
Et cetera...
Egyébként te milyen okból eredően vettél ThinkPadet?
Mivel kíváncsi voltál és ez feltűnt számomra, ezért engem is érdekel, hogy nálad vajon miért került előtérbe a Dell, mint alternatíva?
-
-
-
válasz
Chaser #67066 üzenetére
A jog bötűje szerint ha tudod bizonyíni hogy Te készítetted őket és a másik fél nem rendelkezik a lemondó v hozzájáruló nyilatkozatoddal, igen
Mi a ruhák miatt csináltunk élő modelleken képeket: a fotós azzal kezdte hogy megjött a kislány, elétolt egy lemondó nyilatkozatot hogy lemond a személyes képmás felhasználási jogairól erre a fotósorozatra. -
-
Peet91
aktív tag
válasz
kutyuska #67061 üzenetére
Nem tudom pontosan, mire van szükséged, ezért a teljesség igénye nélkül:
- gari szériaszám alapján
- nemzetközi gari oldal (átmenetileg nem elérhető ahogy néztem)A lényeg, hogy nagy általánosságban, a magyar lenovo oldal kaksi, inkább a global-t használd.
Remélem segítettem.
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok,
Hol találhatok korrekt tájékoztatást a Thinkpad-ek nemzetközi garanciájáról?
Ezen az oldalon a Nemzetközi garanciális szolgáltatásra mutató link hibás:
[link]Magyar telefonos ügyfélszolgálatot nem is találtam. Létezik egyáltalán?
Köszi
-
-
-
Chaser
legenda
Ha van vkinek 16:9-es TP gépe patika állapotú, magyar billzetes és szeretné viszont látni egy lassan induló weboldalon - és tud stúdió minőségű vagy ahhoz közelítő képet lőni róla profilból -, küldjön privátot
Ilyen profilú fénykép kell a gépről.
szerk: link lemaradt
-
-
DarkChild
senior tag
-
-
DarkChild
senior tag
Nos, elvégeztem a hétvégén a múlt héten megemlített X240 ápdétet - a műtét sikerült, a "páciens" kiválóan van
A 8 gigás HyperX RAM teljesen jól működik benne, ahogy a 128 gigás M2-es SSD is (mondjuk utóbbi elég szépen tud melegedni - a HDSentinel már 69 fokot is mért rajta). Jah és vért izzadtam, mire sikerült szétpattintani ezt a burkolatot, a Lenovo igazán kitalálhatna erre valami jobb megoldást...
Még valami: már a beavatkozás után láttam a szervizkönyvben egy ilyen bejegyzést a heat-pipe / hűtőventillátor cseréjét taglaló részben:
• Do not press, touch, or rotate the fan impeller.
• Do not touch the fan inlet hole.
Ezt most komolyan gondolták...? Vagy tényleg ennyire érzékeny a cucc...?
(Kicsit dzsuvás volt az enyémben a venti - ahhoz képest, hogy egy hetes gép - így letörölgettem óvatosan, de azért remélem nem b*sztam el vele semmit, ha már ennyire óvatoskodni kell vele)
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #67042 üzenetére
Köszönöm bitpork helyett is...
-
scream
veterán
Hol találom a PowerManagement-ben azt a lehetőséget, ahol be lehet állítani, hogy az akksit csak egy bizonyos %-ig töltse ha AC-re dugom?
-
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #67005 üzenetére
Tény. De ez eddig is így volt. 15.6" most a standard, van bele panel dögivel.
-
bonat
senior tag
Sziasztok,
Most vettem egy CSX 2GB DDR3 1333 RAM-ot az R500-asomba.
Van mellette a gyári Micron 2GB DDR3 1066.
Ha egyszerre vannak a gépben, akkor a MEMTEST86+ hibát dob ki rájuk, bármelyik SLOT-ban legyenek.
Ha külön külön rakom csak be a notiba, akkor simán hiba nélkül végigmegy a test.Szerintetek mi lehet a baj?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dhampir #67028 üzenetére
De igen, de azért mégsem tűnik túl stabilnak a cucc. Mivan ha ráesik valami, vagy ilyesmi.. azért az nem ugyanaz mintha a fixen rögzített billzetre esik. Meg úgy nagyon szabadon lóg ott magában, beleakadhat bármi és magaddal rántod stb. Mondjuk én vigyázok a cuccaimra, de azért mégis jobban szeretem ha inkább be van biztosítva.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #67023 üzenetére
Nincs.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Ez érdekesnek tűnik, azért aggódnék hogy ne törjön vagy repedjen meg gépelés közben, mert ugye nem sok minden tartja alulról.
-
Dhampir
félisten
válasz
Kizárt dolog, soha ki nem venném a DVD-meghajtót, nekem az kell!
-
válasz
Dhampir #67022 üzenetére
Akkor ez való neked
Nem tudom, új vasakhoz van-e. -
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #67021 üzenetére
Downgradeltem én már sok mindenről.
A Preciről konkrétan FHD miatt, habár arról a panelről lecsorogtak a színek, iszonyatosan jó volt és az NBD garancia sokkal megnyugtatóbb.
Viszont a TP is nagyon klassz, egyedül a numerikus billentyűzet hiányzik, viszont van ThinkLight, amit jobban szeretek a klaviatúra alulról történő megvilágításánál.
-
-
lacus83
senior tag
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #67015 üzenetére
En elobb tervezem a cseret, csak meg nem tudom, hogy W520 vagy egy Preci legyen a kiszemelt. Ev vege fele talan kicsit tobben akarnak megszabadulni a gepuktol, jelenleg nem sok eladot latok.
-
-
soldi3r
veterán
válasz
Szerintem jol latod a helyzetet. En is talaltam a 4500-hoz FHD IPS-t. Csak nem latom ertelmet egyelore lecserelni ezt az LG-t.
-
-
scream
veterán
válasz
Majd írj, hogy sikerült-e a dll szerkesztés.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #67010 üzenetére
4710HQ és 7200rpm-es vinyó->15 sec asztalra és 50 sec mire visszanyitja a ph-t. A kettő között van 35 másodperc amiben állunk mint az a bizonyos a lagziban. És még 1:20 után töltődik be a billzet spéci szoftvere. Ez nem fejlődés, ez átqrás, de a Win8 topikban állítólag kegyetlenül begyorsultak a gépek. Nálam a 30. sem akar. Biztos a rossz karma.
-
-
Tim82
félisten
válasz
mettek #67006 üzenetére
Erre tessék, vagy valamelyik Win 8-as topikban utánakérdezni, hogy hogyan lehet beállítani Fast Boot opciót.
Amúgy HDD-vel, Fast Boot nélkül szvsz teljesen reális az 50 mp.
-
-
mettek
addikt
sziasztok. van egy lenovo G580 laptopom i3 proci, 4 gb ram, 635m vga és egy win 8.1 64bit van rajta ami dúrván 50 mp alatt bootol be kikapcsolt állapotból...ezt egy pöppet erősnek érzem és netem láttam videókat ahol 10 mp alatt bebootol. Tudna valaki segíteni mit lehetne tenni?
(az automatikus belépést már beállítottam, nem kér jelszót)
-
Gyerkőcök, javítsatok ki, ha tévedek, de most nézelődtem egy kört (leginkább W510-ek felé), és úgy tűnik, hogy sokkal több utólagos kijelzőhaxolásra van lehetőség 15:6-os méretben.. egész emberi áron láttam egész jó kijelzőket, amiket elvileg be lehetne építeni egy W510-be. IPS-eket is.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Xbox Series X|S
- Háztartási gépek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- Esztétika hibás, sérült!!! HP 450 G6 i5-8265u / 12gb ddr4 / 250gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- Asus ROG Strix G15 Ryzen 7, 32GB RAM, GTX 1650, 144Hz
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- ASUS ROG Strix G15
- X1 Yoga 8th 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB magyarított vbill aktív toll ujjlolv IR kam gar
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest