- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csecs mindenki ajkaira! Béléptem a klubba egy T500 tulajdonjogával.
Már is adódott egy aprócska gondom. USB win7 installnál megáll 49%on az expanding winfos stációban.
Köszönöm szépen az esetleges ötleteket és javaslatokat. -
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #64190 üzenetére
Komolyan érdekelne egy ilyen panel, de eddig nem találkoztam vele. Sajnos a csatlakozók sem egyeznek. (40 vs 50pin, egy vagy két csatornás LVDS, 6 vs 10 bit, stb...) Pedig ami a HP-ban van LG IPS...
Amúgy most új Q/UXGA panelt vadászok épp, mert a sajátomban végleg kiöregedni látszik a panel.
-
kromatika
veterán
sziasztok thinpad esetében a waranti chek azt irja a garancia tipusára hogy ZW1.ez mit jelent pontosan?
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #64189 üzenetére
Elvileg csak annyi kell, hogy a csati helye és pin száma stimmeljen. Más gépeknél is ennyit szoktam nézni.. Ritkán előfordul, hogy méretben kicsit más a panel, ezt vagy leírják vagy meg kell kérdezni. Értelmesebb IPS-ek 40 körül vannak, beugrók kb 30k-tól.
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #64178 üzenetére
Első blikkre az AUO FHD. De nyilván IPS jobb lenne, csak árban is más. Ha AUO-t itthon nem tréfálják meg 22-23k körül van.
szerk: Francia91: T43 16V, utána levőek már 20V-osak. Épp ma esett le nekem is egy multi töltő miatt. Egy 16-os és 19-es fejet szerzek mellé tényleg multi lesz
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
T530-hoz melyik a legjobb panel elérhető áron?
-
Francia91
veterán
válasz
orangutan4 #64172 üzenetére
Más:
T500 töltő jó-e T43-ashoz? -
orangutan4
tag
üdv, feltettem egy thinkpad t60 ra win7 et, és az lenne a kérdésem, h mit kell leszedni hozzá, hogy a kék ThinkVantage gomb behozza azt a "menüt" amit xp-n behozott.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Kikki90 #64155 üzenetére
De, sok féle lehet jó. Csak ha jót akarsz magadnak, akkor ugyanolyan jót veszel bele, mint amilyen volt, és nem valami azzal kompatibilis vackot. Amúgy a típusszámot ugyanúgy megmondja az Aida, és a linkelt thinkwiki-s listában is ott van. (ebay-en vannak eladók, akik kiírnak egy halom FRU-t, hogy ezeknek megfelelő, aztán árulnak egy sima 1024x768-as panelt) Amúgy azt gondoltam, hogy 15", ott meg nem nagyon nem mindegy a dolog, mert gyárilag IPS van
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #64167 üzenetére
Talán az OS? Nálam w7 x64-ek vannak SP nélkül. SU-s inteles updateket se rakom fel.
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #64154 üzenetére
Eddig ezzel nem volt gondom. Megnéztem T510-nél itt is ok.
-
-
sbazsi
veterán
Adott egy T410. i5 (520m), 4gb ram.
Kérdés, hogy ár/teljesítmény javulás terén hogy járok jobban.
Ha lecserélem egy t430 , i5 (3320m) 8gb ram, vagy csak simán veszek bele ramot.
(vagyis lecserélem, mert 2*2 van most benne.
Ramcsere kb 16 - amennyiért elmegy a régi 2*2, noticsere sztm 100 körül fájna. -
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
Nálam egy power plan menü jön fel alapjáraton, nem kapcsolja rögtön a kijelzőt a kombinációra.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #64157 üzenetére
Ez vicces. Eddig, ha le akartam kapcsolni a kijelzőt (mondjuk évente 3 ilyen eset van), akkor a PM menüjéből tettem, mindig hiba nélkül lekapcsolta. Most átállítottam az Fn+F3-at arra, hogy kapcsolja ki a kijelzőt, lenyomtam, kikapcsolta, azonnal vissza is kapcsolta, azóta nem kapcsolja le, de a PM menüből sem, nyilván ugyanazt futtatják, mert valamit futtatnak, mert az aktív ablak elveszti a fókuszt.
Ezt futtatja egyébként C:\Program Files (x86)\ThinkPad\Utilities\PwmOSDV.exe. -
-
Francia91
veterán
válasz
Nekem is csak akkor kapcsolja ki a kijelzot, amikor olyan kedve van, sztem vmi folyamat akadalyozhatja, de nem volt energiam es idom ezutan matatni a rendszerbe. Mas progival sem tudod kikuszobolni. Leszedtem, es probaltam a Monitor Off nevu programot, beallitottam a kek ThinkVantage gombra, de ott is ugyanaz volt a helyzet, mint az Fn+F3 kombora. Boot utan tenyleg mukodik egy ideig, aztan meg mikor milyen kedve van. En vmi Winfos folyamatra gyanakodok, ami beleszol ebbe. Megnyomom az Fn+F3 kombot, kikapcsolja, majd ahogy elsotetul a kijelzo, azonnal vissza is kapcsolja.... A T60p-men is pont igy ment a dolog.
Probaltam en is a VGA valtast, de nem javitott rajta, kvazi semmi koze nincs hozza.Kikki90:
Aida64 a "Kijelző" menupontnal kiirja a panel tipusat, es azonositoszamat (marka es tipus) -
Kikki90
tag
válasz
scarbantia #64151 üzenetére
Na most akkor mégse jó hozzá annyiféle?
Szomorú a hír. Ezt a típusszámot meg tudom nézni szétszerelés nélkül is? Amúgy itt venném a kijelzőt ph-n, van egy srácnak kb. 30db T60 kijelzője vegyesen. Csak lesz közte olyan amilyen nekem kell. Az tuti, hogy az enyémben 14,1"-os, 'SXGA+'-os, 1400x1050-es max felbontású van, de hogy mi a panel gyártói típusszáma, azt nem tudom. Köszi, köszi eddig is mindent!
-
Nálatok hogy működik az fn+F3-as kijelzőkikapcsolás?
Nekem T61p-n, T500-on, és most W500-on is azt csinálta, hogy rendszerindítás után első alkalommal működött és lekapcsolt, de utána már nem.
Most viszont gondolt egyet, és megjavult. Több mint egy hete van bekapcsolva a lapos, és többször váltottam VGA-t is, de program vagy frissítés nem lett telepítve, úgyhogy nem tudom, mitől gondolta meg magát.
Beszarok ezeknek a Lenovo szoftvereknek -
Tikakukac
titán
Na x201-be ma beröffent egy AFFS. Még mindig rohadt szép az a kijelző bakker
És még dumálgatva nagyitempóban is megvolt szűk 1.5 óra alatt, a 4-5 órás dumás cserékhez képest felüdülés
-
Kikki90
tag
válasz
scarbantia #64143 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Mindjárt kiderítem mekkora, csak nem igen merek hozzányúlni, hátha lefolyik teljesen...
-
Peet91
aktív tag
válasz
CharlieDrop #64144 üzenetére
Hát elég hackolós móka. x201-re volt olyan perverz aki feltette, de elég körülményes a hackintosh, plusz a gyári wifi kártyához semmilyen működő driver nem létezik, ezért moddolt biossal kell másik wifi kártya, amire van driver, meg utána még egy csomó tótozás foltozás. Ha érdekel tudok dobni kapcsolódó linket.
-
CharlieDrop
veterán
sziasztok.
OSX-et telepített már vki T410-re? Vagy VMWare-re?
-
Kikki90
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy leesett egy T60 notebookom, és az lcd kijelző panelen elkezdett lefelé folyni 2-3 csík, napról napra nő... Ez gyanítom pár napon belül szétfolyik teljesen. Nos a kérdésem az, hogy milyen lcd kijelzőket fogad be egy ilyen laptop? SXGA+ -os a kijelző, 1400x1050-es max felbontással. Ebbe lehet rakni kisebb felbontású, sima XGA típusút is, vagy csak ami bele való? A másik, hogy még az SXGA+ -osok között is van vagy 30 féle SN-ű...(http://support.lenovo.com/en_US/product-and-parts/detail.page?&LegacyDocID=MIGR-62784) vajon mit lehet belerakni?
Segítségeteket előre is köszönöm!!!
-
rgeorge
addikt
válasz
Chaser #64140 üzenetére
A Dell-é dettó vacak. E5540-nél két frissítést talált, abból az egyiket feltette, a másikat nem, a hibalog megnyitására kilépett. Újrakeresésre mind a két frissítést újra megtalálta. Korábban egy E5530-ason olyan BIOS frissítést akart letölteni, ami nem is ahhoz a géphez való, le kellett tiltani.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #64139 üzenetére
Még mindig azt mondom Isten őrizz a HP és Dell féle grafikus OSD-től
SU-ban is csalódtam napokban, mikor 500-510-nél már nincs a listában a pwm és hotkey, eddig ott voltak. Mondjuk HP SU-ja az odavert, két uo. gépnél egyikből semmit nem ismert fel, másikból 3 dolgot, csak 10 kellett még mellé
Mindez elitebooknál.
-
Chaser
legenda
válasz
simonjoe #64137 üzenetére
"ThinkPad-ot mindenkinek alanyi jogon! " A régebbi szócska kimaradt a mondat elejéről, egyébként helyes
Divatmajmolnak, trendeket követnek. TP-nek épp az volt a lényege hogy létrehozott egy trendet amit követtek az emberek...elb@szták az alapot és csak egyre rosszabb. Mondjuk sw-esen még mindig a legjobbak, de már az is butul lefele.
-
...én sem tudom hová tart az újítási tendencia. Azt viszont igen, h messze nem olyan jók a gépek mint a régiek. Kezdtem egy SL300-al, bugyután néz ki a zongora lakk színével, de sem kopás sem hardveres probléma nincs vele, nejem cipeli a bíróságra nap mint nap dolgozik rajta és mint egy csendes igásló. Az egyetlen hátránya a konstans cooler. Ezt követte egy T410 amiről szintén nem tudok rosszat mondani. Most pedig egy T430s-el "szenvedek". A szigetes billentyűt megszoktam, a kiosztása sem okoz gondot, de!! Az azért felháborító, h a billentyű alját ki kellett párnáznom mert lifegett. Vagy a felső burkolatban kézzel tapintható deformálódás van. Szintén a felső burkolat jobb oldala, ott ahol a retesz nyílása van, nyomásra nyikorog mint a rosseb. Ezek lennének lenovóéknál a top kategória???? Sokáig hajtogattam, h ThinkPad-ot mindenkinek alanyi jogon! Átértékeltem.
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #64135 üzenetére
Jha, hűtés modding. Gépvásárlás után, főleg egy bizonyos szint felett sorry, de nem a gépműhelybe akarok menni, hogy na akkor ide egy rézlap, oda egy kis félkanyar. Ez qrva szánalmas.
Első genes i-k eleve zabáltak, i7-ből szépségek. HP-ban 12"-ban rendesen pecsenyesütő.
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #64133 üzenetére
Sőt, már az i5-öt sem tudta tartani a turbot
Aranyos, mint az y510p mikor viszik i7-el. Igaz, hogy alapórajelen fog menni, mert szétsül a gép, node azért i7 öcsém, ez már valami
Ügyes az az USB csak nagy procihoz kampány is, jha. Undormány. -
scarbantia
aktív tag
Na most valami nagyon nem világos. Nem arról van szó, hogy az i7-et már teljes terhelésen nem bírja hűteni, ezért visszaveszi az órajelet, mielőtt megfőzné? Vagy valamit nem jól értek.
Az USB 3.0 miként kapcsolódik hozzá?Amúgy volt valami BIOS frissítés ha jól olvasom, de az nem hiszem, hogy megoldaná a problémát.
szerk: ja megvan! Szóval ha kell az USB 3.0, akkor ez egy érv az i7 mellett. Háát...
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #64130 üzenetére
Ha default kell usb3.0 akkor nem, mert valóban csak abban van/volt. Mondjuk EC karival pótolható, szóval mindegy, én egy falusi prosztó x220i-vel is boldog leszek.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #64130 üzenetére
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha csak az i7 procis X220-nak lenne USB 3.0 portja.
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #64128 üzenetére
x220-at is le tudták főzni már, nem para
-
Mr.ReD
csendes tag
válasz
btudos #64103 üzenetére
Nekem elötte X201-em volt...és mikor néztem tavalyi év folyamán az utódját, mindenki szidta a szigetes billentyűzetet, mikor kijött az X240, nem vártam tovább vettem egy X230-at..nem bántam meg, egyenlőre legalábbis, a billentyűzetet meg kellett szokni, de annyival nem rosszabb. Miután a kiosztást megszoktam, egész jó lett...
-
Tikakukac
titán
Ez úgy működik, hogy bizonyos gépkbe veheted az i7-et, de terhelés alatt főleg ha grafikus kari is főzi akkor egy i5-ös fölé nem bírod vinni a teljesítményt, mert úgyis leszabályoz.
Ez egy remek dolog, így lehet sok pénzt költeni a semmire. Van belőle rossz marketing hír is, de mint már írtam, le van tojva. Az i7-re jobban feláll,veszi is boldog-boldogtalan. Én meg vadászom az i-s gépeket, mert már az i5 is sok.
-
Peet91
aktív tag
A throttling gyakorlatilag azt jelenti, hogy üzemi hőmérsékleten tudja az adott proci azokat az értékeket, ami "rá van írva a dobozra", viszont ha x celsius fok föle megy, akkor a max órajelet adott százalékkal csökkenti, amíg vissza nem hűl egy bizonyos hőfok alá. Hasonlóan működik, mint a hőfok - ventillátor fordulatszám páros, csak itt az egyes küszöbök nem jobban pörgetik a ventit, hanem visszafogják a prockót.
verstehen sie?
-
Sensei
aktív tag
Szemely szerint fogalmam sincs mi lesz az X220 es a T420si utodja, pedig lassan az utobbit cserelnem. A Dell formavilaga valahogy egyaltalan nem ragad magaval, a ThinkPad pedig a 40-es szeriatol kezdodoen szamomra a hasznalhatatlan kategoria. Igazabol mar a 30-asnal is rezeg a lec, emellett nem is lenne igazan elorelepes.
-
válasz
Tikakukac #64119 üzenetére
Ez a throttlingolás mit jelent? Azt nem tudtam hogy a magokat leszabályozzák, hogy kisebb legyen a melegedés, viszont akkor ha most rá van írva hogy pl 3Ghz-en fut max akkor mit jelent a leszabályozás? Ha rá van írva akkor kénytelen annyin futni mert az egy dolog, hogy lehet marketing szöveg, hogy elvileg tudná de valójában sose engedik annyival futni, elég nagy kamu lenne amire biztos sokan kiakadnának és jönne a rossz marketing hír.
-
Tim82
félisten
Nincs tartós tapasztalatom az új szériákkal, tehát anyag- és összeszerelési minőségről én nem fogok tudni érdemben mit mondani, de nekem a szigetes billentyűzet + 16:9 képarány + jó pár modellnél Express Card bővítés eltűnése + dokkolhatóság változtatása + RAM beforrasztása egyszerre már túl sok kompromisszum. Esztétikailag is jobban tetszik a régi dizájn.
-
Durva ezeket hallani, lehet a látóköröm azóta mióta thinkpadem van (w520) eléggé beszűkült és nem látok túl a thinkped szériákon. De ezeket azért mondjátok mert az új anyaghasználat/kinézet gázos vagy azért mert maga a minőség, megbízhatóság is csökkent thinkpad téren? Mert én azt olvastam, hogy pl hűtésben sokkal jobbak, de tény ami tény ez az új dizájn követi a mai trendet csak azért, hogy még nagyon szegmens hódítsanak meg és még többen vegyék
-
Tikakukac
titán
válasz
Shatterstar #64106 üzenetére
Mos kezdik szopatni az embereket matricákkal és hasonlókkal. Ez friss dolog.
-
Sensei
aktív tag
válasz
Ideapad topic
A linkelt hozzászólások alapján nem minden esetben cserélhető, mert matricázza őket a Lenovo. -
válasz
Thinkpad fórum, de egyébként lehet, de akár vissza is rakhatod bele a régit, ha történne valami. Ramot is lehet bővíteni, nem megy a garancia rovására.
-
Shatterstar
aktív tag
Üdv!
Lehet hdd-t cserélni garanciaidőn belül a Lenovo G500-ban? Én úgy emlékszem igen,de javítsatok ki ha tévednék
-
Peet91
aktív tag
válasz
btudos #64103 üzenetére
Azért az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a Dell 12"-on igenis ultrabookot csinált a munkagépből, mert nem létezik 6240, csak 7240, ami viszont annyi nem masszív mint egy vastagabb 12-es igásló, pl. 6230. Nekem ami nem tetszik, és ezt egy korábbi mini összehasonlítás során kifejtettem (x201 vs. x240), a baj az, hogy míg a dell 12 colon csinált egy ultrabookot, addig a lenovo az x240-el csinált és vékonyabb, ezáltal kevésbé masszív, de mégsem ultrabookot, ami igazából se nem ez, se nem az.
-
soldi3r
veterán
válasz
Robo sapiens #64100 üzenetére
Az, hogy szigetes vagy sem, az gyakorlatilag semmit nem szamit, csak a kinezeten latszik. Sot igazabol a szigetes kevesbbe lotyogott oldal iranyba.
A kiosztast viszont meg kell szokni, meg lehet. Ennyi erovel en a magyarra is mondhatom, hogy sz@r, mert mas mint az uk (vagy us) amit hasznalok es megszoktam? -
btudos
nagyúr
Vicces ez a szigetes-hagyományos billentyűzet téma. Én aktívan használom mindkettőt (T42p, X200, T430) hosszú ideje, vegyesek a tapasztalataim.
Önmagában az, hogy szigetes lett, nem feltétlen gond. Illetve ez is beszállítófüggő, mert az eredeti non-backlit magyar keyboard hangos volt és kényelmetlen a T430-ban. Ezt cseréltem egy backlit verzióra, az sokkal halkabb, puhább, kényelmesebb volt, szóval a billentyűzet minősége az még mindig a beszállítón múlik. Viszont a kiosztás mindenképp messze van használhatóságban a korábbihoz képest. Jobban szeretem az X200-at használni útközben (eltekintve persze a súlya miatt amúgy is jelentkező előnyöktől), mint a T430-at, mert hatékonyabban tudok rajta gépelni. Ennek kéne számítania egy munkaeszköz kialakításánál, nem a trendeknek, de sajnos nem ebbe az irányba haladunk.
A Dell ezért is szimpatikus, Ők nem áldozták be az üzleti szériát a Lenovo-val és a HP-val ellentétben. Megtartották a vaskosabb, de masszív és bevált felépítést az E6440-nél, nem akartak Ultrabook-ot faragni a munkagépekből.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Robo sapiens #64091 üzenetére
Húúha! A MacBook szigetes az valami etalonnak számít? Biztos velem van a baj, de borzasztó sz@rnak tartom. Olyan mintha deszkát kéne veregetni, borzalmas kényelmetlen, legalább is a sima MacBook tuti. Ellenben a korábbi nem szigetes MBP billentyűzetükkel, na az bőven van olyan jó, mint egy TP.
Amúgy az új TP-ben engem a kiosztás zavar a legjobban, a szigetesek között a nyomáspont tényleg elég jó, rendes úton jártnak a gombok.
-
válasz
Robo sapiens #64100 üzenetére
Értem, így oké. Abban, hogy melyik gyártó billentyűzete jobb, nem vagyok kompetens, mert nem próbáltam végig őket.
"A trackpad mindig bena volt TP-ken, mart a T500-as idokben is."
Bocs, de
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- ASUS notebook topic
- Milyen routert?
- Elektromos autók - motorok
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4710MQ I 16GB I 500SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-480M I 4GB I 128SSD I 12,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 320S-13IKB - i5-8G I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3720QM I 16GB I 160SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HP EliteBook x360 1030 G8 i7 1185g7/16GB/512SSD/TABLET mód
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest