- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
felvono
tag
-
Gondwana
addikt
UltraBay találós kérdés:
- Serial UltraBay HDD keretnél mi a funkcionális külömbség a gyári ThinkPad keret (előre kilógó 6mm-es pöcök is van rajta) és az utángyártott negyedannyiba kerülő között?
Válasz:
Azon kívül, hogy mechanikailag stabilabban van a gyári összerakva, 1.8" SSD még a megfelelő adapterrel is nehezen bírható működésre az utángyártottban, mert nem állítja elő neki a 3.3V-ot, csak 5V van, gyári keretben viszont öjömbódottá'Kell valakinek 1.8"-2.5" átalakítókeret? FRU 42W7888 ötezeré'? Hirdetést nem teszek ki.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
fi:zi'k #28492 üzenetére
Az első problémát meg is oldottam.
Érdemes feltenni minden frissítést amit a SU felkínál?Ami jelenleg probléma, hogy az Expresscard(?) foglalat felől vmi cincogás jön.
Illetve szoftveres, hogy a .key fájlt nem ismeri fel.
Valamint wifin van ami max sávszélen jön, van ami meg sehogy.Másik notin nincs gond.
Nagyjából elégedett vagyok a géppel eddig.
A billt még szokni kell, mert a HP billjei hosszabb úton járnak, bár zajosabbak is. A pöcök egérrel már barátok vagyunk.
Amivel nem vagyok kibékülve, az az USB portok elhelyezése, a fedél zárjának helye és az Fn-Ctrl gombok rossz sorrendje.
Ha mondjuk egy T500 plamrest-jét megvenném, akkor az kompatibilis lenne az R500-zal? -
hykao
csendes tag
válasz
mitulabattyi #28487 üzenetére
Igen, ez volt a gond. Fel kellett rakni az Intel driverét, és rendbejött a dolog, a minimum fényerő is sokkal kisebb lett. Köszi a segítséget mindenkinek.
-
NaNe80
csendes tag
Help me! Picit off a téma, de hátha driver buzulás, akkor viszont on topic, mert T61-el szenvedek.
Azt szeretném elérni, hogy a gépről menjen ki a hang mind a fülesre, mind a dokkolón levő digitális kimenetre egyszerre. WinXP ez ment úgy, hogy egyel korábbi driver kellett, mint a legfrissebb, de áttértem Win7-re (64bit). Na ez a nyomorék minden áron csak a kijelölt eszközön akarja a hangot tolni.
Any idea?
-
becenevem
aktív tag
Ha jól láttam (mikor szétszedtem) a T61-ben volt egy üres hely.
Az a PCI Express Mini Card helye?Oda akkor be lehet rakni egy 3G-s modemet?
Valaki T61-ben használ ilyet? Ha igen, akkor jó a jel fogása, mert akkor áttérnék arra az USB-s modem helyett.Köszi
-
nagyúr
Sikerült beújítani egy R500-at alfa156 fórumtárstól.
Majd várhatóan jövök kérdésekkel. -
lapa
veterán
én tőlem talán nem túl meglepő módon ráragszalagoztam a dokkot a monitor hátuljára, meg beszereztem egy usb peckes billt (amin a pecket eddig nem sikerült rábeszélnem). jaigen, hangfalakat meg a monitor talpára ragszalagoztam. ennél kevesebb helyet nem tud foglalni.
-
amargo
addikt
válasz
ro_bert17 #28482 üzenetére
Nálunk is szokott problémát okozni, igaz 22" és két noti van rajta dokkolóval, írattartó, stb.
Viszont egy logitech k360 van az asztalon, amivel rettentően sokat lehet spórolni. Szerintem a billentyűzet foglalja a legtöbb helyet. Szintén egy Ikeás asztalt használunk: 150x80. -
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
T400s-nél 2,5->1,8" átalakítóban van az SSD/HDD vagy eleve csak 1,8" megy bele?
-
ro_bert17
őstag
Sajna. Gyakran azasszony is otthon szokott dolgozni. Egy normál ikeás asztalon nehezen fér a 17"-os tft, billentyű, patkányok, lámpa. Dokkoló, két lapos, papírok szétterítése már szinte esélytelen.
Ezt a kis mobil kütyüt meg össze lehet hajtogatni ha nem használja az ember, vagy akár el is lehet rakni, hisz nincs két kila az egész. -
NaNe80
csendes tag
-
hykao
csendes tag
Üdv
Egy visszatérő problémára keresek megoldást: T400s. Win7. A Power Management driver felrakása után lehet installálni az OSD-s drivert. Azonban ezután minden egyes bejelentkezéskor maximumra állítódik a fényerő, a korábbi beállításoktól függetlenül. Valamint a fényerő állításakor nem jelenik meg a képernyőn az OSD. PM uninstall után nem jelentkezik ez a gond, ekkor azonban nincs OSD, és pl. az Fn + F5 kombinációra előugró rádiós ki-be kapcsolós menü sem elérhető...ugyanez a probléma volt a T400-asommal is, de csak win7 esetén, Vistával nem volt ilyen gond. Mi a túró lehet? Egyébként a minimum fényerő túl erősnek tűnik. Nincs valami egyéb lehetőség a min. fényerőt lejjebb csökkenteni? BOOT-oláskor a win bejelentkező képernyőn egy pillanatra egész halványra csökken a fényerő (a minimumnál is sokkal halványabbra), de aztán megint visszaáll.
-
mutyuru
aktív tag
Hello Skacok!
Egy olyan problemaval kapcsolatba kerdeznelek benneteket, amin elcsodalkoztam. Adott ket thinkpad:
X60 (1706-5DG) es T60 (2007-TCO v. CTO most nem tudom pontosan), amibe a proci, ram hasonlo, a hasznalt OS: WinXP SP3
VGA: T60ba ATI 1300as, X60ba Intel 3100as van
T60ba egy 160GBos 5400as HDDre csereltem a gyarit. T60on volt egy problema az elsokorbe, mert a toucpad ill. egerkurzor hasznalakor 30mp utan lefagyott. Azota ezeket kicsereltem es nem jelentkezik a problema.Sokszor tapasztalom, hogy a T60 nemikepp gyengebben muzsikal. Pl: egy-egy jatekbol hirtelen vissza valtva a Windowsba az X60ason siman megy problema nelkul, mig a T60as par masodpercet gondolkodik. Masik jelenseg, amikor online-n videot nezek - Firefox -, akkor a T60at sokkal jobban megfogja es keservesebben tolti. Tehat szimplan sima hetkoznapi hasznalat soran is eszreveheto a kulonbseg.
Esetleg vkinek volna valamilyen tanacsa vagy tapasztalata?
-
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #28474 üzenetére
Osztozol?
Egy normál íróasztalon tök jól elfér egy 24" TFT, egy T60 + Advanced Dock + USB-s IBM egér egérpaddal , egy asztali lámpa, meg az én esetemben egy WD MyBook és egy 5.25" házban egy DVD-író (persze, nem fektetve). Igaz, azon az íróasztalon írni már nem fogok akkor.
-
ro_bert17
őstag
-
MrSealRD
veterán
válasz
becenevem #28469 üzenetére
Ez nagyon érdekes, mert nálam szintén win7 x64-alatt nem volt gond az AERO-val amikor több Nvidia drivert próbáltam ki.
Pont tegnap próbáltam jött ki új verzió. Igaz értelme nem nagyon volt, de frissítettem és nem volt gond azzal sem.
Amúgy nálam 4,1-et kapott az elejétől fogva. -
becenevem
aktív tag
válasz
kraftxld #28468 üzenetére
Megcsináltam, a videokártya 3,9-et kapott. Szerintem ez magasabb volt korábban. Leszedem a lenovos drivert. (Igaz előtte a System Update által leszedett Drivert próbáltam és azzal sem ment.)
Szerk: közben felraktam a Lenovo oldalról leszedett drivert és megy az AERO. Érdekes.
-
becenevem
aktív tag
Na, megtörtént a T61 (6460) gépen a RAM bővítés és az SSD beépítése. A keretbe rakott eredeti vinyót látja. Gyorsabb a gép a telepítéseknél és bootnál, a többi majd kiderül.
Problémáim még vannak. Pl. az AERO nem megy. x64-et raktam fel, x86 alatt ment a driver.
Ha valakinek volt hasonló problémája és megoldotta segíthetne. Leszedtem az NVIDIA oldaláról a legújabb drivert (autodetect-tel), az nem segített. Quadro NVS 140M.Most tesztelek.
-
^Clown
addikt
válasz
!Overdose! #28461 üzenetére
Csak egyben eladó
-
franc0
őstag
Mi kemény ez a Lenovo hordozható monitor.
Bár az ára kicsit húzós, nem? -
jochen
csendes tag
Szeretnék sdd-re váltani gépeimben :T60, Z61m. 30GB- elég lenne, mindent ki szoktam menteni külső vinyóra.Milyen tipusút ajánlotok, és van-e olyasmi, ami eltér a régebbi cseréjétől? Kösz!
-
ro_bert17
őstag
válasz
CharlieDrop #28449 üzenetére
Nyugodtan kicserélheted nagyobb kapacítású hdd-re. Esetleg az eredetit hdd-t megtartva az odd helyére tehetsz serial ultrabay slim keretet, amibe mehet még egy hdd.
-
CharlieDrop
veterán
Hali.
Lenne egy hülye kérdésem, lentebb olvastam olyat, hogyha nem lenovo-s hardvert tennénk a gépbe, akkor másik rom kellhet.
Ez mindegyik T szériára igaz (ott T61 volt, ha jól emlékszem)?
T410-et készülök venni, de kicsi a vinyója, jó lenne nagyobbra cserélni.válaszokat köszi
-
-
mutyuru
aktív tag
Nekem is voltak hasonlo problemaim egy vadonat uj T520-nal. Maig nem tetszik a billentyuzete; minosegre szerintem gagyi. Nalam a "0" kezdett eloszor csak furcsa, ropogo hangot kiadni, majd taposni kellett. Aztan egyszer csak rendbe jott magatol-elotte megvizslattam es nem volt semmi kosz alatta, amitol ilyet kellett volna produkaljon.
Ha finoman gepelek rajta, akkor meg mindi erezheto, hogy gyengebb a tobbinel. A touchpadja viszont jo. -
lapa
veterán
válasz
Chaser #28443 üzenetére
arra jutottam eddig, hogy valami ilyen kell majd, és erre rá kő hegesztenem egy dedicated charge usb kábelt.
de az is lehet, hogy ha találok micro usb anyás kábelt, akkor még a telefont töltő kábelt sem kell kihúzogatnom, hanem csak azt bedugnom és már kapja is a hdd a záramot.
-
-
Zooka
tag
válasz
fi:zi'k #28435 üzenetére
Én még nem is láttam ilyet viszont jó ötlet.
De szerintem lehet némi "holtjátéka", a kinyitott ODD-nek is van. A W700-on gyárilag van numpad
lapa: A hdd tápellátását külön kell megoldani valahogy, még az usb3-asét is az ilyen kártyáknál. Nekem egy USB3 + eSATA expresscard van úton ebayről, kíváncsi leszek hogy szuperál majd.
-
Chaser
legenda
Elképzelhető hogy magában elég az EC is, ha jól értem EC-be csatlakoztatható esata vezérlőről van szó. Nekem az AKE USB3 is hozta a 7k2-s hdd max sebességét, 100MBps-t, oda már kellett külön USB tápellátás, de azt adtak hozzá. Ha nem elég a tápfesz akkor meg veszel egy hálózati-USB töltőt, csak ne pár száz mA-s legyen, vagy egy ultraslim töltőt amihez van USB fej is.
-
lapa
veterán
bocs, hogy offolok: vevésben van egy Delock eSATA 2 port Express Card 6 GB/s meg vinyó, de fingom sincs hogy megy ez a tápellátással. maga az expresscard ismerten nem power esata, valami usb-s sata vinyó táp lenne a terv. csak nemtom létezik-e ilyen, vagy mik a tapasztalatok.
volt egy köröm az ake expresscard usb3-mal, de nekem az nem ment usb3 speeden (az óccó usb3 sata adapterrel), azért raknék össze egy ilyet alkalmi nagymásoláshoz.
-
nagyúr
Ultrabay Numpadot használ(t) vki?
-
somasz
addikt
Újabb kérdés:
X220 hivatalosan 8 giga ramot kezel. Nem hivatalosan vinne két db 8-as modult? -
Nus
tag
Üdv!
Zsír új Thinkpad Edge Plus E420 mozog az aksija hiába zárom rá és a billentyűzet jobb szélén, sarkán levő gombokat lenyomva furán kattog mint valami gagyi billentyűzet lenne máshol masszív. Valaki tapasztalt már hasonlót? Holnap hívom az üzletet és reklamálok, mert ez az összeszerelési minőség nagyon gány ennyi pénzért.
-
amargo
addikt
F5521gw kártya van benne, tavaly decemberi verzió van fent. Erre gondoltál?
Nálam az a baj, hogy teljesen megeszi a gép Fn+F5 nem segít, mert már eltűntnek nyilvánítja a rendszer:
The device F5521gw Mobile Broadband GPS Port (COM6) (location F5521gw) is offline due to a user-mode driver crash. Windows will attempt to restart the device 5 more times. Please contact the device manufacturer for more information about this problem.A problem has occurred with one or more user-mode drivers and the hosting process has been terminated. This may temporarily interrupt your ability to access the devices.
Ez szépen rántotta magával a Geosense Location Sensor-t is:
The device Geosense Location Sensor (location (unknown)) is offline due to a user-mode driver crash. Windows will attempt to restart the device 5 more times. Please contact the device manufacturer for more information about this problem.
Ami még nem tért magához. -
mutyuru
aktív tag
válasz
CharlieDrop #28419 üzenetére
Jaja, en is erre gondoltam, csak olyan gyengus hw van alatta, hogy talan egy nagyon lebutitott WinxXP meg epp elszalad rajta, de Win98as gep volt. Linuxot fontolgatom epp.
Azert kivancsi lennek olyanoknak a visszajelzesere, akiknek van hasonlo geppel tapasztalata.
-
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Jelenség, hogy a x220 altatásból vissza jövet elveszti a 3G modem létezését. Ez kicsit kellemetlen, hogy miatta újra kell indítani a gépet. Vajon mitől van?
Otthon majd megpróbálom jobban megnézni, mert akkor több időm lesz, de addig is érdekelne.
-
mutyuru
aktív tag
Hello Skacok!
Egy csuda regi darabra akadtam a minap a ceg raktaraba. En oszinten szolva nem talalkoztam vele, tan tul fiatal vagyok:
IBM ThinkPad 240 1999bol.Megneztem es meg mukodo kepes, szoval szivesen eljatszanek vele, de
- Nincsen rajta halozati kartya, csak PCMCI kartyanak hely
- Dokkolo nem csatlakoztathato hozza
- USB port van rajtahttp://www.pcpro.co.uk/reviews/laptops/1190/ibm-thinkpad-240
Szeretnem kerdezni azokat, akik regebbi lovasok, hogy mikeppen lehet ezeket halora kenyszeriteni a masi korulmenyek kozott.
Koszonom a valaszokat!
Udv,
M -
nagyúr
válasz
buvartacsko #28414 üzenetére
Nem mondta, hogy T61, tehát feleslegesen kötöttél bele.
Másrészt nem szériákat kértem pro/kontra hasonlítani, hanem az R500-at és a T6x-eket.
-
nagyúr
R500-ba bele lehet tenni egy WUXGA kijelzőt?
-
Georgsky
csendes tag
Szerintetek elcseréljem a T61 vájdszkrínes t8100-es thinkpademet egy x61-re?
-
kraftxld
félisten
Ide is bedobom, hátha valaki tud segíteni T61 alkatrész ügyében, vagy tud valakit akinek most halt szét a VGA-ja benne
[link] -
somasz
addikt
Még egy kérdés: W520-hoz francia billentyűzetet honnan lehet szerezni? Egyáltalán miben különbözik a francia billentyűzet az angoltól, avagy némettől?
Vagy magát a notit honnan lehetne francia billentyűvel megvenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Asustor NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest