- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
Napfénysüti #29999 üzenetére
Egyébként, csak kíváncsiságból, mi a gond vele? Nekem úgy tűnik, jól működik.
-
brd
nagyúr
válasz
Napfénysüti #29996 üzenetére
XP-sből van nekem régebbi, de gondolom, nem az kell...
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Alkalmi melóhoz nézegetek használt, olcsó lapost olyan 25-30K között.
Nincs nagy elvárás a géppel szemben, ami a lényeg, hogy viszonylag kicsi (9"-14") de masszív, strapabíró legyen, USB 2.0-ás, és legalább 1 órát bírjon az aksija használat közben.
Nézegettem az X31 és T40-et. Ezekről mi a véleményetek? Ha azonos árban van, akkor melyiket a kettő közül? Természetesen más típus is szóba jöhet, de max. 30K-ig.
Tudom, ez nem az a topik, de pl. egy Samsung NC10 mennyivel erősebb gép a fentieknél? - bár úgy nézem, talán nem olyan strapabíró.. -
Napfénysüti
nagyúr
Valaki tudna linkelni egy régebbi működő ATi HD3470 drivert T400-hoz? Ezzel az újabbal gondom van.
-
mitulabattyi
aktív tag
-
amargo
addikt
válasz
Dr. Akula #29985 üzenetére
Én is vertex3-t használok asztaliba, milyen lassulást érzel?
Nálam úgy mond még teszt fázisban van, 2 hónapos, ezek alapján is írok. Gondolom kikapcsoltad és beállítottad, amit be kell.
Nálam 8GB van a gépben és i7-el megtámogatva. Mit jelent nálad a lassulás? Mert amit írsz az tipikusan olyankor jelentkezik, amikor sok kicsi fájlt akar betölteni. Nálam is van olyan program, ami nem lett számottevően gyorsabb az SSD-vel. De konstans produkálja, a leírásodból meg azt veszem ki, hogy nálad időközönként fordul elő? -
Dr. Akula
félisten
válasz
fordfairlane #29983 üzenetére
Nekem is van egy Vertex3 az asztali gépben, nemigazán jött be, időnként (elég gyakran) lelassul vele a rendszer, mintha nem lenne elég RAM meg gyök2-es sebességű a "vinyó". De néha teljesen jó, csak elég lutri, 50% esély mindkettőre. Asszem megy vissza a rendszer az X-25M-re, leszarom a SATA3-at. Másnál is van ilyen?
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok. Adott egy W500 as thinkpad. Az akku kisse fura dolgokat produkal. A power manager szerint az akku allapota ’good’. A toltes a windows es a power manager szerint is 100% os. DE ha kihuzom a tolto kabelt max. 5 perc es lemerul. Mar tobb programmal is megneztem de az akku elhasznalodas merteke minden program szerint 0% os. A toltes kb 0rol 100 ra 1,5 orat vesz igenybe, latszolag megy is a toltes, de ha kihuzom mint ahogyan mar irtam par perc es lemerul. Ahogy teszteltem, a kovetkezot tapasztaltam... Ha kihuzom a kabelt 100% nal az elso 5 percben szepen fogy a toltottseg, ahogy kell, majd hirtelen leesik 6%ra es le is merul.
Most mivel lehet a baj? Ha az akku a rossz hogy hogy minden program szerint jo? Ha nem az akku akkor mi? Ha veszek uj aksit mi a garancia hogy a jelenseg meg is szunik
Tud valaki egyebkent elfogadhato aru akkut W500hoz?Elore is koszi ha vki tud segiteni. Es bocs az ekezetek miatt.
-
Tim82
félisten
válasz
^Clown #29981 üzenetére
A Lapa által vett típust javasolnám (link magára az eBay-es termékre).
Az enyém az övével ellentétben két USB-portról működik megbízhatóan.
-
^Clown
addikt
Az eredeti DVD-ROM-ot betenném egy külső rack-be (T61-ét), melyik fajtát javasoljátok? Láttam, hogy többféle is van, nekem a legkevésbé macerásra lenne szükségem, még ha pár zöldhasúval többe is kerül
-
Dr. Akula
félisten
válasz
azbest #29978 üzenetére
Nemsok mindenre. Belemegy a 9.5 mm magas SSD is (pl. OCZ Vertex).
Ja de, előtte a recovery partíciót (vagy az egész vinyót) mentsd le a gyári vinyóról, és rakd át az SSD-re!
Nekem GSkill Falcon volt (9.5mm magas) TP X201s-ben, én vinyó nélkül vettem, OEM Win7-et (lülön vásárolt) raktam rá, tökéletesen működik.Volt T61-em is, az csak vinyóval, ott se gond a csere. Asszem a T42-nél volt olyan hogy nem mindegy mit raksz bele, ezeknél nincs ilyen.
-
azbest
félisten
T61 esetén mire érdemes figyelni, ha ssd kerül bele? Sata2 módot támogató bios van már rajta. Most nincs előttem, de azt hiszem az ahci-t támogatja a biosa.
Persze a régi winyóhoz azóta úton van már a caddy hogy továbbra is tudjam használni, meg egy usb-s külső tok a dvd-nek -
lapa
veterán
"intel amt is be volt kapcsolva, vajon attól van az, hogy min 10 másodpercet kell várni mielőtt a thinkpad felirat előugrana. meg vmit "unkonfigolni" akar"
igen az ott varázsol, anno próbálgattam mire megyek vele mert van benne authentikált vnc, de annyira nem kerek (az x200s amt verzió).
szerintem az amt bezavarhat a bios defaultolásnak is.
-
Ringman
félisten
válasz
buvartacsko #29969 üzenetére
sajnos már lemerült az akku, töltőt meg nem hozta haza húgom (Pécsen maradt), uh ennyire pontosan tudom emlékezetből leírni.
a gépnek én voltam az első tulaja, szóval külső buheráció nem történt (max én
).
biosban gondoltam visszaállítom a gyári értékeket, mert miért ne, hátha vmit én basztam el.ugye rákérdez, hogy biztosan visszaállítod a "default" beállításokat. mondom perszeoké, csak nem történt semmi, újraindítás után sem.
vagy elemkivétel segítene?
-
noorbertt
őstag
hali,
Szétszedtem a T61p laposomat , h kipucoljam.. A ventilátor volt a fő cél és ezt tapasztaltam leszedéskor.. lásd képek! http://noob.hu/2012/04/09/DSC_0053.JPG
http://noob.hu/2012/04/09/DSC_0052.JPGEzzel kárt tettem? Vagy simán visszacsavarozva megoldva a probléma?
-
Ringman
félisten
hello!
rég nem jártam erre:
az mitől lehet, hogy nem tudom t61-nél visszaállítani a gyári bios beállításokat? jelszó nincs.+
intel amt is be volt kapcsolva, vajon attól van az, hogy min 10 másodpercet kell várni mielőtt a thinkpad felirat előugrana. meg vmit "unkonfigolni" akara helyzetet bonyolítja, hogy csak külső kijelző volt, uh a thinkpad-képernyő előtti történéseket nem is látom (ha van képernyőn megjelenő része)
-
-
audi100td
nagyúr
Igen, akkor 4 cellás.
6 cell vs 9 (14" wide t61, t400)
-
Quaresma
aktív tag
Sziasztok
Hol tudom megnezni, hogy 9 vagy 6 cellas az aksi a T61 gepembe.tudom buta kerdes stb, de sajnos nem tudom a valaszt..
-
Tim82
félisten
Köszönöm a válaszokat, az Eraser-t kipróbálom az X41 tableten pár napon belül (csak hogy legyen tapasztalat is).
-
brd
nagyúr
válasz
Gondwana #29956 üzenetére
Pontosan így van, előbb írtam valamit, a homályos infóim alapján, aztán gondolkoztam is.
Btw, az SSD-k saját, írást gyorsító GC-jére is van némi használható ötletem: szerintem az valahogy úgy történik, hogy amikor írást érzékel a vezérlőchip, akkor azt igyekszik olyan helyre átirányítani, aminek FF volt korábban a tartalma (pl. előzőleg a nem használt részen volt), persze a cella eredeti tartalmát is figyelembe véve, ha nem a cella teljes felülírására érkezik utasítás. Közben pedig, üresjáratban, a nem használt részt (az SSD-n erre célra fenntartott blokkokra értem a nem használtat) FF-fel töltögeti fel. -
Gondwana
addikt
Hát, épp ez az a problematika, amit az itteni SSD-topikokban is bekérdeztem, de semmi választ nem kaptam. A fő kérdés SSD esetében: biztosan 0x00 kell mindenhova? Csak mert a Flash-memóriák lelkivilágából nekem nagyon dereng valami olyasmi, hogy 0xFF kell mindenhova, azaz ha egy bit értéke 1 volt, majd a flash-írás "törlés-ciklusa" végigszalad és ismét beír egy egyest, tényleges változás ebben a bitben nem történik, azaz az elméleti (pl. 20nm flash) 2-3000 írási ciklusszám ilyenkor nem csökken eggyel, csak amikor 0 a beírandó bit. Na, ennek a megerősítését, vagy pedig a nem csak szerintem-en alapuló cáfolatát keresem!
Szerk.: na, ez egyszerre ment
-
brd
nagyúr
Ha jól értelmezem a technikát (bár az SSD-k saját GC-jéről a mai napig nem tudom, hogyan működik pontosan, ill. mit csinálhat, ha egyszer törléskor csak a directory bejegyzés változik, a konkrét adat nem - ismeri a világ összes filerendszerét talán?), azt kell elérni, hogy 00-val legyen feltöltve az összes, nem használt blokk. Erre sok program képes, pl. a precompact.exe (ez eredetileg arra való, hogy virtuális diskek compactálását lehetővé tegye azzal, hogy 00-val tölti fel a nem használt helyet, mert ott azokat nem tárolják, ill. közelebb van a valósághoz, ha úgy mondom, hogy tömörítve tárolják, - de mint látható, itt is pont erre van szükség), vagy pl. az Eraser (fel tudsz benne venni olyan feltöltési patternt, ami 00-kból áll). Biztosan van több hasonló program Linux alá is.
-
HXY
addikt
válasz
NathanCullen #29946 üzenetére
Ez azért mégis csak ThinkPad, és nem egy Amilo...
-
Tim82
félisten
válasz
Gondwana #29939 üzenetére
TRIM - ez egy SATA parancs
Ezzel tisztában vagyok, csak épp létezik - elviekben, mert Magyarországon nem elérhető - olyan IDE csatlakozós SSD, amelyik Sandforce vezérlőre épül, amely saját megoldással megoldja ugyanazt, amit a TRIM. De a problémám szempontjából ez nem releváns most.
A kérdésem továbbra is fennáll: van-e olyan szoftveres és lehetőleg ingyenes megoldás Windows XP és/vagy Linux alatt, ami kb. hasonló hatékonysággal végzi el a karbantartást/garbage collection-t, mint a TRIM? Ha nincs, akkor nincsen túl sok értelme IDE csatlakozós SSD-t vennem, mert kb. fél év-egy év alatt úgy belassul, hogy azon csak egy formázás/OS újratelepítés segít (tapasztalat az X41 tableten) és ezt szeretném elkerülni...
-
NathanCullen
senior tag
Köszi szépen a segítséget! Tény, hogy ebben az árban nem nagyon látni hasonlót, esetleg Asus 1215B, de az 12", Asus és csilli-villi. Ez az E325 meg ha Brazos, ha nem, akkor is egy 13,3"-es subnotebook, amit ritkán adnak ilyen áron.
A kijelző keret körüli szürke festék nem kopik egy idő után?
-
HXY
addikt
válasz
yodamastah #29937 üzenetére
Igen, az X200-as széria nagyon csöndes volt, az iPonon egyszerűen csak szélcsendnek nevezik. Az X220 elég hangosra sikerült az elődökhöz képest.
Milyen SSD-t használsz? Én Samsung 830-at szeretnék venni, mert elég megbízhatónak írják a notebookreview fórumán. Más SSD-kre rengeteg panasz érkezik, hogy kihagyások vannak, vagy alkalmankénti BSoD-ok.
Ja és igen: Kellemes Ünnepeket Minden ThinkPad tulajnak!
-
Chaser
legenda
Egy T500 9 cellás akkuval net alatt mennyit tud kb? Intel vga-s verzió érdekelne. T60 ips elment 4-5 órát használattól függően, gyanítom T500-nak többet kellene.
-
Gondwana
addikt
TRIM - ez egy SATA parancs, tehàt csak AHCI mòdban létezik, IDE kontrolleren illetve SATA kontrolleren Compatibility mòdban nem lehet àtzavarni. A lényege: felìrok egy 100GB-os fàjlt, majd amikor törlöm, az adatokbòl alapbòl semmi nem veszik el, a wear-leveling ugyanùgy tologatja a 100GB-ot körbe-körbe, és ezzel a bűvös Garbage-collectionos SSD-k se tudnak mit kezdeni (miòta tud az SSD NTFS-t értelmezni?).
Viszont törlés+TRIM hasznàlatakor az SSD kap egy utasìtàst, hogy ez a 100GB mostantòl üres területnek szàmìt - csak ekkor van az, hogy semmilyen Undelete varàzslàs nem hozza vissza azt a 100GB-t.(Màsik kérdésem: lemaradtam valamiről, és tényleg adtak màr ki ThinkPadet UEFI-vel, nem BIOSszal, amelyiknél nem kell 12s-ot vàrni az initre, csak 3s-t?)
-
Tim82
félisten
válasz
Dr. Akula #29929 üzenetére
Nemtom amit te veszel az milyen, de hw-es esetben tökmindegy a csatoló típusa.
Tökmindegy lenne, ha lenne olyan IDE csatlakozós SSD elérhető áron, Magyarországon, ami olyan vezérlőre épül, amelyik vagy támogatja az OS által kiadott TRIM-utasítást, vagy magától megoldaná a karbantartást. Van ilyen SSD, csak épp itthon nem elérhető (eBay-en sem). Az itthon elérhető IDE csatlakozós SSD-k (és ezek azok, amelyeknél nem merül fel átalakító stb. pluszköltsége) általában olyan modellek, amelyik az első generációs JMicron vezérlőre épülnek, amely semmilyen formában nem képes a TRIM támogatására/önállóan elvégzendő karbantartásra.
Épp ezért vetődik fel a kérdés, hogy ha ilyen SSD-t (Kingspec/Kingfast, esetleg Transcend) veszek, milyen alkalmazással tudom kielégítően megoldani a karbantartását Windows XP és/vagy Ubuntu alatt.
Ha nem lehet megoldani normálisan, akkor valószínűleg lenyelem a békát és a drágább megoldást (1.8" TRIM-képes microSATA SSD + átalakító + keret) választom.
-
yodamastah
őstag
Mar az X40-et is meg tudtam csinalni 0 decibelesre ssd-vel. Az x200s siman rohogve birja venti nelkul az alap feladatokat (pl bongeszes), de meg hd film lejatszas kozben sem feltetlenul kell a venti. Viszont 1-es fokozaton annyira hihetetlenul halk az x200s bagolyszarny ventije, hogy nyugodtan be lehet kapcsolni ilyenkor.
HDD-t az hajitsad ki. Nem valo az egy halk gepbe
-
HXY
addikt
válasz
NathanCullen #29934 üzenetére
Nekem E325 van egy hónapja.
Előtte volt T60, T61, T61p, X200Tablet, X200s, X200.
Ezek közül a T61p-nek és a X200 Tabletnek a prémium panelja jobb (FFS), de az kicsit fényes is volt. A többi gép TN panelja semmivel sem jobb.
A fényerő bőségesen elegendő beltéren, kültéren meg a tűző napon nem használom, de árnyékban igen, és ott is simán jó.A ramok valóban 1066mhz-en mennek, de valójában 1333-as ramok, és az uefi-ben vannak lekorlátozva. Elképzelhetőnek tartom, hogy a későbbiekben módosítják.
De ez bőven elegendő, sőt még az X201 is 1066-on megy.
Az E125-nél is ez a helyzet.És olyan dolgokat tud, amit nem minden ThinkPad:
Passzív hűtéssel üzemelni!Mit is jelent ez?
Azt, hogy nem megy a ventilátor, vagyis a gép szinte semmi hangot nem ad ki.
A HDD kiad ugyan valami hangot, de ez annyira halk darab, hogy csak éjszaka, síri csendben hallani. A Hitachi HDD-k tapasztalataim szerint csendesebbek, mint a WD-k, ráadásul ebbe már egy vékony, 7mm-es egy tányéros darab van. Így nem 2, vagy 3 tányér pörög. Szándékozok venni egy SSD-t, azzal már tényleg teljesen hangtalan lesz.Azért hogy ne menjen a ventilátor a TPFan Control progit kell használni.
De akkor meg könnyen túlmelegedne.
Hogy ezt megakadályozzam a Brazos Tweakerrel kevesebb áramot adok a CPU/GPU-nak.
Netezés közben 60 fokon megy az CPU, és nincs a venti bekapcsolva.Az ipon teszt valami 11 órát ír. A brazos tweakerrel kb. 2-3 órát nyerhetünk, plusz az ssd-vel megint 2-3 óra, így elképzelhetőnek tartom az olvasásos teszt alatt a 15 órás akkuidőt.
A VGA simán elegendő a full hd filmek erőlködés nélküli lejátszásához, még akkor is, ha a cpu-t leveszem 800mhz-re. És még mindig nincs bekapcsolva a venti, ám ilyenkor már 70 fok fölé megy a cpu.
Van két full hd-s monitorom, azokra kötve használom, és azokat is simán meghajtja (hdmi+dsub).
Ha játszani akarunk pl Left for dead 2, akkor már nem elég neki a 800mhz, így 1650-re kell visszaállítani, és kell neki a hűtés is.Ár/érték arányban szerintem ez az eddigi legjobb gépem.
-
rii
nagyúr
nem akarja )))-.
nem volt 7-es, de akkor felkerült
hatalmas listát adott, de ott hotkeys drivert nem találtam
thinkvintage / presentation director - felkerült - mert csak ezt találtam - de itt meg nem csak annyit akar hogy akkor melyik maardjon bekapcsolva, hanem felbontást is állítgat.-/már minden működik, csak ez nem
fn - page up-down - fényerő
fn - home - világítás
fn - f5 - wireless-bluetooth
fn - space - full screen magnifier - de ez csak az active display-el csinál valamitaz f n-f7 továbbra sem működik
vezérlőőpult - megjelenítés - beállítások - speciális - on screen display - disply swithing - szóval kijelezni már ki akarja, hogy mire váltok ... már csak váltani nem tudok .-/
-
NathanCullen
senior tag
Van olyan, akinek ThinkPad E325-öse van, vagy próbálta már? A kijelző milyen, mennyire gyenge, mennyire alacsony a fényerő beltéri használatnál? Van észrevehető különbség a többi alsó kategóriás kijelzőkhöz képest?
Illetve az 1333 MHz-es RAM csak 1066 MHz-en dolgozik, lehet ezzel kezdeni valamit? A 450-es E125 TP-ben is így van?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
brekiisti #29930 üzenetére
köszi!
és abban az esetben mi lenne a teendő, ha az online rendszerben van egy dátum, a garilevélen egy ettől eltér (1 hónappal későbbi), viszont nincs számla. valamint ha garikiterjesztést vásásrolnék, akkor az az online dátumtól számítva lenne plusz 2 év, vagy a garilevélen szereplő egy hónappal későbbi dátumtól.
a szóban forgó gép új, bontatlan, rendesen kitöltött garilevéllel, online lekérhető seriallal, de számla nélkül. ezért érdekelne, hogy ez így mennyire okés, és mi lenne a teendő vele.
köszi!
-
Dr. Akula
félisten
A szervízben igényelhetsz telepítőt, de asszem csak ha még garis a cucc. Idő mire meghozzak. Win7-et csak úgy tudsz rarakni ha veszel egy OEM vagy BOX-ot, és siman ratelepíted. Ha nem azzal jött gyarilag, akkor nem adnak hozza telepítőt a szervízben se, de serial híjan sok értelme nem is lenne.
-
RnJ
tag
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy használtan vettem az R500-at, vista-t adtak hozzá, a gép alján a serial. Rajta volt a gépen, lemez nuku.
Lehet hozzá origi OEM win telepítőt igényelni? Ha igen, akkor hogy? Illetve mennyibe kerül a win7 upgrade és hol lehet intézni?köszi
-
brekiisti
tag
válasz
r3dsnake #29923 üzenetére
az online rendszerben valóban lekérdezhető
Viszont ha a vásárlás dátuma eltér az online gyártási dátumtól a módosításhoz szükség van helyesen kitöltött gar jegyre vagy számlára ahol szerepel a gép serialja hogy azonosítható legyen. Ill ha kiderül hogy másik 8 gépből van a össze rakva a tied akkor is igazolni kell az eredetét a fent említettel és nem elég csak a BIOS és vagy online ellenőrzés.
-
Dr. Akula
félisten
Úgy tudom hogy TRIM-ből 2 féle van: hardveres és szoftveres. Utóbbi a régebbi (pl. OCZ Vertex), ehhez Win7 kell, az előbbi meg megy automatikusan, az SSD vezérlője altal. Ezt nem is hívjak TRIM-nek, mert az tulajdonképp maga az OS utasítas az ürítésre, de parasztnyelven ezt is így írjak, mert ezt a varazsszót ismeri a júzer. Nemtom amit te veszel az milyen, de hw-es esetben tökmindegy a csatoló típusa.
-
Tim82
félisten
Adott egy T42p noti, amit én másodgépnek használok (T60 a főgépem, X41 tablet a hurcolászós jelenleg). Szeretnék beletenni egy SSD-t. Két lehetőségem van:
- vagy veszek bele egy Kingspec/Kingfast IDE SSD-t
- vagy átalakítóval egy 1.8" microSATA SSD kerül beleAz előbbi verzió sok szempontból költséghatékonyabb: egy ilyen decensebb kínai
IDE SSD összességében véve olcsóbb, mint egy 1.8" microSATA SSD + átalakító + speciális keret. Sokáig a második verzióban gondolkodtam mégis, hiszen annak az a nyilvánvaló előnye, hogy TRIM-képes SSD-t tudok beletenni a notiba.
A problémám igazából az, hogy most jobban hajlok az első megoldás felé, de ez csak akkor érné meg hosszú távon is jobban (a 6-8k különbséget, mint azonnali előnyt leszámítva), ha egy nem TRIM-képes SSD-n is kielégítő eredménnyel meg lehetne oldani a garbage collection-t. A T42p-n valószínűleg Windows XP SP3-at és valamelyik Linux disztribúciót (a "for beginners" körből - Ubuntu vagy valamelyik származéka) használnék dual-boot-ban (már csak azért is, mert egyrészt legális OS-ben gondolkodom, másrészt jó pár régebbi játék is menne rajta időnként unaloműzésnek, ami XP-n tökéletesen fut, Windows 7-en már kevésbé). Az SSD karbantartásra tudtok-e javasolni valamilyen ingyenes alkalmazást Windows alá - vagy Linuxon milyen alkalmazást tudtok, ami lehetőleg grafikus felülettel rendelkezik (mivel terminálban nem vagyok otthon)?
-
Tim82
félisten
Ne Google...
Ha legalább Internet Explorer 7 van a T43-adon, akkor menj ide, kattints az "Use Quick Path" feliratra, majd a megjelenő ablakban a "Run Auto-Detect"-re.
Ezek után a gépedhez és a rajta lévő Windows verzióhoz elérhető összes drivert és segédprogramot fel fogja hozni a Lenovo oldala szépen listázva, lehet válogatni, keresgélni.
-
r3dsnake
nagyúr
számla szükséges-e egy thinkpad garanciális javításának az igénybevételéhez? vagy csak elég, hogy online lekérhetően be van jegyezve a serialja, valamint van kitöltött garancialevele.
köszi!
-
-
somasz
addikt
Üdv!
Anomáliába ütköztem, Chaser segítségével kiderítettem, hogy valami nem stimmel.
Van egy T61-es noti, amiről nem tudjuk, hogy hány collos, nincsen nálam, távsegítséget kell nyújtanom akksivételhez.
Vettem egy akksit rfout-tól az apróban. (Fru 42t5264)
Ezen a képen a bal oldali.
Na már most ez nem passzolt bele a gépbe, ekkor vált számomra világossá, hogy van 14, meg 15"-os T61 is
Kértem egy kódot a gép aljáról: [link] 8889-26g, ami google szerint 14"-os quadro-s gép.
Ezen a képen jól látszik, hogy más akksi való bele. Chaser szerint ez 15"-oshoz való akksi.
Mindenesetre ez a fru száma a benne volt akksinak: FRU 42T4656.A fentiek alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy ez felettébb furcsa, 14"-os matricával egy 15-ös T61.
Ezek után az volna a kérdésem, hogy milyen akksit, milyen fru számmal, és hol vegyek?
kell-e valakinek a fölhasználásra nem került akksi a bekerülési árában, 8000-ért?
Segítséget köszönöm!
(bocs, ha túl zavaros lett...
)
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a Lenovo ThinkPad Edge E125 30352XG tipusú gépben (ami már amd e450-et használ) már 6 cellás akksi van az elődjével ellentétben? (asszem az e350-es csak 3 cellás)
Ha igen, az akksi mennyivel bírja jobban? Esetleg van valakinek ilyen gépe közületek?
Köszi!
-
bambi33
csendes tag
Sziasztok. Kéne egy kis segítség.
x60 tablet kijelzője nem működik a ceruzával. Driver kell hozzá, és megoldódik a problémám? -
zooleeb
csendes tag
válasz
yodamastah #29905 üzenetére
köszi ez tört el!
-
Quaresma
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy T61-es gépem. Nem sikerült beüzemelnem az ujjlenyomat olvasót. Valamiért amikor a szoftver kalibrál akkor sosem sikerül 100%-as képet készíteni-e. Én nem tudom, hogy rosszul tartom az ujjam vagy mi lehet a megoldás
ha valakinek van valami ötlete azt megköszönném
-
zooleeb
csendes tag
válasz
!Overdose! #29903 üzenetére
Eltört az lcd tartó részénél!Valószínű leesett a sarkára!amúgy a gépnek semmi baja tökéletesen működik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged