- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
_adaml21_ #43482 üzenetére
Tömören: sz@r (abb, mint a Dell).
Ha visszakeresel, láthatod, hogy elég sok probléma adódott ilyen téren, pl. egy-két éve még a helyszíni garis gépeket is be kellett vinni a szervizbe, mert azt mondták, hogy 100km-en túl nem utaznak. Hogy most kijönnek-e érte bárhová Mo. területén, azt nem tudom, de erősen kétlem.
Nekem is helyszíni garis gépem van, de amióta különvált a lenovo honlapja, azóta pl. szervizbe cipelős garit ír ki... Jeleztem a problémámat a központi, Mo-ig garival foglalkozó személynek emailben -, de nem lett kijavítva... A belső nyilvántartás jól mutatja elvileg, de az ügyfeleknek szóló lekérdező oldal szarul. Ezzel csak az a probléma, hogy állítólag nem minden szerviz tudja megnézni a belső nyilvántartást...
Az utóbbi időben kollégáknak a smartservice céggel viszont jó tapasztalataik vannak szervizügyileg.
Egy biztos, ha fontos a minél teljesebb körű jótállás és a valódi NBD garancia, akkor az én véleményem, hogy ne Thinkpadot válassz. Legalábbis Magyarországban ne. Nekem többek között azt hiszem, hogy ezek miatt a következő laptopom nem Thinkpad lesz, hanem 90%, hogy Dell.
-
dbius
veterán
Mint írtam megértettem és korábban én magam is azt javasoltam, hogy az ilyesmit rakják be aláírásba, mert tudtommal az még elfogadott. A hozzászólásom első bekezdése csak részemről történő comment volt ahhoz a témához, amit ahogy kell, offba is raktam, mivel semmi szakmai dolog nincs benne.
Kár, hogy így felhúztad magad ezen, nem ért ennyit a dolog. Igyál egy sört meg egy felest - helyettem is, mert ügyeletes vagyok és most jól esne
-.
-
dbius
veterán
Hogy mi történt itt mostanában.
Sajnálom, mert a TP tulajok alkalmankénti ajánlatai szerintem nem voltak tolakodóak és nem rombolta a közösséget. De tudomásul veszem, hogy ezt már nem lehet.
Más (?)
Márciusban lejár az x200-am garija - on site -, amit meg szeretnék hosszabbítani, ha találok jutányos áron kiterjesztést hozzá.
A c-enter webáruházában van is a 41K0489 cikkszámú garikiterjesztés, ami nekem kellene, ezért pár napja meg is rendeltem, mert a feltüntetett ár szerint bruttó 27k-ból kijönne szállítással együtt.
Erre ma kaptam emailt, hogy a - khm... - forintgyengülés miatt 26900 Ft. nettó áron tudnák beszerezni... Hát ez így nekem nem kóser, mert majd egy kerek tizessel többe kerülne... (a webshopban még mindig a régi ár szerepel)
Viszont ha tudna valaki bruttó 25 körüli áron beszerzési forrást ajánlani - neten nem nagyon van magyar találat a cikkszámra -, azt megkösznném. (ha ezt sem lehet megkérdezni, akkor egy erre járó modi nyugodtan moderálja)
-
dbius
veterán
válasz
gigabank #43155 üzenetére
Ez esetben nem gondolod, hogy előre kellett volna gondolkodnod és informálódni, hogy amit Te szeretnél, az vajon fog-e működni azon a laptopon, vagy sem?
Egyébként azzal, hogy itt fröcsögsz nem fog magától megoldódni a problémád. De még csak segíteni sem tudunk többet, mert a sok szösszenet egyikébe sem írtad le, hogy melyik Linux disztribúció melyik verziójával konkrétan milyen problémád merült fel...
-
dbius
veterán
válasz
gigabank #43148 üzenetére
"...melyeknek minden további nélkül működni kéne bármilyen rendszer alatt mindentől függetlenül"
Legalábbis szerinted.
Ahhoz, hogy ez pl. Linux alatt is működjön, - pl. kernel - támogatottság is kell, vagy hogy windowsosan mondjam ott is kell valami, ami vezérli a bill. kombinációhoz gyárilag hozzárendelt funkciót.
Hogy érdemben is megpróbáljak segíteni, javaslom, hogy nézz körül a thinkwiki oldalán. Nekem x200-am van, én is onnan gyűjtöttem ki pár olyan dolgot, ami nem ment Ubuntu Linux alatt alapból.
-
dbius
veterán
válasz
Francia91 #42923 üzenetére
Ha ez a Te hűtőd, akkor szerintem sok a gap-pad azokon, elég csak a magokra, a többi felületre nem, mert ha nem érintkezik rendesen, akkor inkább szigetel és nem viszi át a hőt azon a részen. Szerk: Tehát csak annyi területre kell gap-pad, mintha pasztáznád a procit.
A képen bejelöltem, hogy kb. mekkora területet kell lefedniük a gap padoknak. Persze csak arra a magra kell, amelyik anélkül nem fekszik fel a hűtőre rendesen, mindháromra nem!
-
dbius
veterán
válasz
Shatterstar #42903 üzenetére
Nincs.
-
dbius
veterán
válasz
Francia91 #42888 üzenetére
Nekem van itthon szürke színű, kb 2mm vastagságú, viszont nem valami rugalmas, vagyis nem nyomható/préselhető össze olyan jól, mint a vga ramokon lévő fehér színű gap padok. Ha gondolod tudok adni belőle, mert van egy "vagonnal", innen ph-ról vettem korábban.
Illetve ebayen lehet találni még kismillió fajtát és méretűt, valamint vastagságút.
-
dbius
veterán
válasz
Francia91 #42862 üzenetére
A felületek összeérnek? Nem marad hézag közöttük? Ha nem, akkor próbáld meg másik gap paddal vagy helyettesítsd egy azonos magasságú rézlappal - ez esetben viszont kell paszta közéjük -.
xcds: gap padra felesleges a paszta, eleve olyan, mintha be lenne kenve valamilyen ragadós anyaggal, legalábbis a legtöbb. Egyébként azt hiszem először tett rá pasztát is, utána javasolták neki, hogy nem kell paszta, de ezek szerint a hőfokok nem javultak így sem.
Még az képzelhető el, hogy megfelelő érintkezés esetén a gap pad túl vastag, még vékonyabb kellene.
-
dbius
veterán
válasz
Shatterstar #41031 üzenetére
Az ilyen kérdésekre a YT elég jó válaszokat tud adni
[link]
-
dbius
veterán
válasz
mitulabattyi #40340 üzenetére
Szerintem az én gépem (X200) is flottás beszerzés volt anno és ThinkPad embléma van a fedlapon, Lenovo felirat nincs.
-
dbius
veterán
-
dbius
veterán
Most tényleg kezd túl sok lenni a jóból... Az előbb nem indult el a gép, ki kellett szednem az akkut, az ssd-t is, majd ssd nélkül elindult. ssd vissza, majd utána indult rendesen. Ilyet eddig nem csinált.
Aztán most vettem észre, hogy a letöltéseim crc hibásak, de csak ha a firefox downthemall kiegészítőjével - amit egyébként rendkívül szeretek -, vagy a firefox beépített letöltéskezelőjével töltök le valamit. Ha free download managerrel szedek le, akkor az nem hibás.
Mára befejezem, hagyom a fr@ncba az egész gépet, inkább go linux.
-
dbius
veterán
Registryben való turkálással sikerült végül megoldanom, hogy ne váltson át Power Source Optimized profilról kiegyensúlyozottra.
Rákerestem a powerschemes találatokra - jó pár helyen el voltak tárolva az egyes profilok -, ezek között volt pár, amelyiknél az azonosítókban a kiegyensúlyozott szerepelt defaultként. No, ezeket ugyan nem engedte átírni, csökkentett módban sem, az engedélyeit sem tudtam módosítani, viszont ezen találatok mellett volt egy rapidresume érték, amiben a kiegyensúlyozott profil azonosító számai szerepeltek. Ebben az azonosítót átírtam a Power Source Optimized profil azonosítójára, elmentettem, és azóta nem vált magától profilt újraindítás után sem.
A kulcs, amit módosítottam, ez volt:
Számítógép\\HKEY_USERS\\S-1-5-21-1033913252-3468732621-260194245-1000\\Software\\Lenovo\\PWRMGRV\\Data\\RapidResume
(#37555) mitulabattyi: Köszi, hogy megnézted. A t@k@m tudja, mi a gondja a legújabb power managernek a géppel, vagy a rendszerrel, de most már kezd elegem lenni abból, hogy kb. egy hete csak tweakelgetem a rendszert az ssd-re váltás miatt. Oké, most csinálok képfájlokat, hogy szükség esetén ne kelljen napokat töltenem csak a számomra szükséges programok telepítésével, beállításaival, de akkor is... szop@s ez az egész.
Kár, hogy Linux alatt nem tudok mindent egy az egyben úgy kiváltani, ahogy szeretném, mert akkor az egész win menne a kukába, Linuxhoz képest csak vánszorog.
-
dbius
veterán
xcds kollégánál a pont.
Amit brd kolléga javasolt, nem segített - de köszönöm a javaslatot -, sem az, ami nekem eszembe jutott.
A power manager 6-os verziója a kaki, egészen a legfrissebb verzióig. Mindegyiket végigpróbáltam, egyiknél sem tudtam módosítani a profilon belül a cpu deeper sleepet, mindig visszaállt disabledre és saját profilt sem tudtam létrehozni. Végigment ugyan a lépéseken, de nem jelent meg az új profil a listában.
Akinél szintén 6-os verzió van fent a power managerből megtenné, hogy megnézi, hogy ezek az anomáliák ott is fennállnak?
A legutolsó 3-mas verzió, a 3.67-es jó, azzal már mindent tudok módosítani, úgy is marad, a cpu deeper sleep is.
Egyetlen dolog van hátra, erre nem találtam megoldást, még mindig visszaáll a win saját kiegyensúlyozott profiljára rendszer újraindítás után. MIÉRT??
-
dbius
veterán
Köszi, megnézem!
(#37542) xcds: Lehet, hogy azzal van a baj, ezért is próbáltam leszedni, majd utána újrarakni. De nem segített. Viszont az előző rendszeren is ugyanez a verzió volt fent és működött.
Most hirtelen az jutott eszembe, hogy még megvan a korábbi rendszer is a vinyón, mivel azon normálisan működik megpróbálom a registryből kimenteni a brd által említett részt, majd az ssd-n lévő rendszerbe - visszaállítási pont készítését követően - berakni.
-
dbius
veterán
Az alábbiakban kérnék segítséget. Újratelepítettem az ssd-re a rendszert - Kis kitérő a supportről: kiderült, hogy rossz típusú ssd-t küldtek corsairtől, én a legújabb sorozatot, GS-t kértem, de egy korábbi sorozatot, GT-t küldtek. Jeleztem nekik, mire egy nap múlva kaptam a mailt, hogy elnézést kérnek, már kiküldték a jó példányt, és intézkedtek, hogy egy futárszolgálat az otthonomban!!! felvegye a tévesen kiküldött darabot, mindezt természetesen ingyen... No kérem igen, ezt supportnak nevezem. -
Energiagazdálkodás, profilok:
Power manager feltelepítve, beállítottam az egyes profilokat, ahogy szeretném. Kiválasztom a power source optimized profilt, mivel ezt szoktam használni rmclock undvervolttal.
Viszont minden egyes újraindításkor a windows beépített profilja, a kiegyensúlyozott az aktív (megnyitom a power managert, akkor nincs kiválasztva profil, a vezérlőpultban pedig az energiagazdálkodásnál látom, hogy mi az aktív)
A régi rendszeren ez nem így működött nekem, ha kiválasztottam a power source optimized profilt, akkor az aktív is maradt amíg én nem piszkáltam el...
Még valamit észrevettem. A power source optimized profilnál - hálózati fesz résznél - a cpu deeper sleep disabled, hiába állítom át enabledre, látszólag elmenti, de ha megint megnézem a profilt, akkor visszaáll disabledre
Az optimized fan control pedig ugyanígy beáll fixen maximize performance-ra, hiába állítom át azt is.
Van ötlet, hogy miért ugrik folyamatosan vissza a windows beépített profiljára??? És miért nem tudom a fenti beállításokat változtatni?
Az előző rendszeren ezek működtek alapból, de most újratelepítést követően nem bírok velük.
Megpróbáltam leszedni a power manager-t, meg a power management drivert, és újratelepíteni, de továbbra is ugyanez a helyzet.
Végülis működik, mert beállítottam az egyes windows profilokat is úgy, ahogy szeretném, de idegesít, hogy nem én vagyok az "úr"... főleg, hogy korábban működött.
Szerk: Ja, ssd és rendszersebesség. Újratelepített win gyorsabb, mint a klónozott rendszer volt. Nem mondom, hogy húúú, de gyorsabb.
Azonban a látványos gyorsulás Linux alatt döbbenetes. Kb. 10 másodperc és használom a rendszert, sleep 1-2 másodperc alatt megvan. A win ezekhez az értékekhez képest még mindig "lassú".
-
dbius
veterán
válasz
lezso6 #36867 üzenetére
Nem hinném. Sata2 vezérlővel tudomásom szerint nem jelentkeztek problémák, csak sata3 esetén, de ott is csak bizonyos chipkészleteknél.
Az is lehet, hogy türelmetlen voltam, vagy tényleg kell neki egy tiszta rendszer, vagy a vírusírtó/tűzfal fogja meg, nem tudom. Egy esélyt még kap tiszta rendszeren, a többit meglátjuk.
-
dbius
veterán
Annyiszor lett itt is emlegetve az SSD. Ezzel kapcsolatban egy rövid észrevétel.
Volt egy 128 GB Corsair Flashvoyager GTR pendriveom, ami sajnos meghalt, tegnap kaptam helyette gyártói (RMA) csereként egy 240GB-os Corsair Force GT SSD-t.
Lehet, hogy túl nagy volt részemről a várakozás a sebességeket illetően, de meg kell mondanom, hogy azok után, amiket itt írtatok, eddig enyhén szólva csalódás a dolog.
Sebességben ahogy nézem hozza a tesztekben - benchmark - az átlagot, de hát én gyerekek nem éreztem azt, hogy ettől a rendszer hú de gyorsabb lenne... OS betöltődéstől kezdve, program indításig bezárólag. pl. böngésző szerintem ugyanolyan lassan nyílik meg - firefox -, mint vinyóval. (a böngésző cache a ramban van.)
Átklónoztam a vinyóról a win7-et, partíció eltolás rendben van, kikapcsoltam az indexelést, TRIM rendben, de nem, az eltelt pár óra alatt eddig azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem győzött meg ez az ssd hype, lehet visszatérek inkább a vinyóhoz, több hátrányát látom az ssd-nek, mint előnyét, legalábbis egyelőre.
Még egy esélyt adok neki, rakok rá egy tiszta rendszert, megnézem a finomhangolási lehetőséget, majd a sebességeket, de ha nem lesz meggyőző, akkor inkább a nagyobb, de lassabb (?) vinyó mellett maradok és ezt eladom a fr...ba, fog a t@k@m itt minden sz@rba komprosszimumot kötni. (ne írd tele, cache-t told át a ramba vagy ramdriveba, kapcsold ki ezt, azt, stb...)
Szerk: Hozzá kell tennem, hogy igazából nem is akartam ssd-t, de a pendriveot már nem tudták egy az egyben cserélni, így választhattam a corsair termékpalettáról másik, értékben kb. hasonló terméket. Gondoltam itt az ideje, hogy kipróbáljam a sokak által istenített ssd-t, így ez a lehetőség tűnt a legkézenfekvőbbnek, hiszen további anyagi ráfordítás nélkül kaptam egy viszonylag kezelhető tárhellyel rendelkező (?, bár inkább azt mondom még erre is, hogy kicsi) ssd-t.
Szóval engem ez eddig csak felbosszantott....
-
dbius
veterán
Próbáld meg a Macrium Reflecttel is.
Ha van rá lehetőséged, akkor az átalakító kihagyásával klónozd, majd azt követően próbáld az átalakítóval berakni a laposba és úgy indítani.
T42-ben még nincs ahci/ide állítási lehetőség, ugye?
-
dbius
veterán
válasz
audi100td #34706 üzenetére
Ha már szóba kerültek ezek a gépek, ez az ajánlat megragadta a gondolataimat... Friss, ropogós kihozatal, még teszteket se nagyon találtam róla, az ára pedig elég korrekt...
-
dbius
veterán
Budapesti kollégáknak: Ha még megvan, érdemes lehet ránézni erre a gépre, mert ha nem kamionról leesett, vagy lopott, akkor elég alkalmi ajánlatnak tűnik: T420 - 140k
-
dbius
veterán
válasz
mitulabattyi #33550 üzenetére
Magasabb az a határ (akár 2.000 dollár is lehet), de ez attól függ, hogy melyik ebay oldalon vásároltál: [link]
-
dbius
veterán
válasz
cellpeti #33293 üzenetére
Nem Lenovo laptopokat - vagyis pontosabban amelyeknél nem lehet szabályozni manuálisan a töltést - én kizárólag akku nélkül használtam, amikor tartósan hálózatra voltak dugva. Így nem is használódtak jobban, mint a Lenovo által szabályozott jelenlegi akkum.
Szerk:(#33295) franc0:Ha aprón körülnézel, van. Legalábbis szerintem ez jó T400-hoz is (20v és 90w-os, nem is a kisebb)
-
dbius
veterán
Az X200/201-es sorozathoz pár napja kerültek fel dokkolók az apróra, szerintem nem is rossz árban, ha netán érdekelne valakit.
-
dbius
veterán
Visszatérve az ujjlenyomat olvasóra. Biosban engedélyeztem, SU a drivert feltelepítette. Következő indításkor elmentettem az ujjlenyomatot, beállítottam, hogy bekapcsolás helyett is lehessen használni az ujjlenyomat olvasót, de nem kapcsol be, hiába húzom végig rajta az ujjamat.
Windows bejelentkezéshez működik a leolvasás, de kikapcsolt állapotban hiába húzom végig az ujjam, nem kapcsol be a gép.
Aki használja ilyen módon az ujjlenyomat olvasót, annak hogy van beállítva a Lenovo driver?
Nekem most így van:
-
dbius
veterán
Üdv!
Vettem aprón egy ujjlenyomat olvasós palmrestet az x200-hoz.
BIOS-ban engedélyezem, SU drivert feltelepíti, ez tiszta. Kell még valamit engedélyeznem biosban, hogy használatba vehessem (pl. tpm, az most ki van kapcsolva)? Még nem volt dolgom ilyennel.
-
dbius
veterán
-
dbius
veterán
Csak nekem van olyan érzésem, hogy itt takarítás volt? Mintha lett volna még itt pár hsz. az utóbbi pár órában.
-
dbius
veterán
válasz
Declare #32544 üzenetére
"BTW: "Y-FPR" mit jelent az opciók között?
a "WWAN capable" az annyit jelent, hogy lehet bele 3G modemet tenni?"FPR - szerintem ujjlenyomatolvasó
a wwan cabable pedig azt jelenti, hogy az előkészítés benne van, Neked "csak" 3g modemet kell beépíteni és utána berakni egy SIM kártyát. -
dbius
veterán
válasz
Chaser #32531 üzenetére
Szerintem a hdsentinel topicjában is írhatsz erről, a fejlesztő biztos tud valami hasznosat mondani
-
dbius
veterán
válasz
tototos #32499 üzenetére
Nekem. Win7 alatt nekem a billentyűzettel kapott cd-n lévő drivert kellett feltennem, de kompatibilitási módot át kellett állítanom xp-re (ha jól emlékszem, de az biztos, hogy simán futtatva nem volt jó). Utána felment szépen és működött a trackpoint, ultranav és bill. is.
-
dbius
veterán
válasz
hunderbörd #32411 üzenetére
Egy példa a sok közül.
-
dbius
veterán
válasz
!Overdose! #32391 üzenetére
Küldtem privit, engem érdekelne a dvd író
-
dbius
veterán
válasz
Dr. Akula #32322 üzenetére
Nincs nekem semmi bajom a sebességével, az csupán megjegyzés volt (hogy a jelenleg kapható sata 3-mas 500/xxx MB/s sebességű ssd-khez viszonyítva lassabb, csak ezt nem tettem hozzá, ami mondjuk egy eleve csak sata 2-es vezérlővel ellátott gép esetében)
Tudom, hogy milyen előnyei vannak, ill. lennének esetemben is. De szerintem nem sikerült jól előadnom a saját álláspontomat: egyszerűen nem érzem szükségét. Továbbá saját értékrendszeremben mérve nekem nem éri meg - még -.
Egyébként ha kipróbálnék egyet pl. egy hétig használnám a lapost azzal, és utána visszatérnék a hdd-hez, valószínűleg tökön szúrnám magam és a hdd menne a caddybe a dokkolón át, egy ssd pedig a hdd helyére
Mielőtt valaki felajánlaná, nem kérek ssd-t, nem akarok jelenleg pénzt költeni erre
-
dbius
veterán
válasz
Chaser #32317 üzenetére
Amikor elkezdtem írni, akkor még nem, csak közben felálltam a géptől és mire befejeztem, addigra már bekerült ezek mikulásbácsi révén
Szerk: Egy ideje én is szemezgetek az ssd-kel, de eddig még sikerült távol maradnom tőlük. Nem mondom, ha "hozzám vágnának" egyet, akkor kellene, de egyébként még mindig drágának tartom őket. Ráadásul nálam mivel nem munkaeszköz, ezért nem érdekel, hogy két perc alatt áll fel teljesen a rendszer, vagy fél perc alatt.
-
dbius
veterán
válasz
Chaser #32271 üzenetére
Azért, hogy a vinyóba csavard be azokat, a két oldalára. Ezáltal amikor a caddyben a helyére kattan a vinyó, akkor nem fog tudni billegni (fel/le), mert a csavarok felett elvileg lesz egy-egy pöcök.
Ez akkor nyer(het) értelmet, ha nem dokkolóba tolod a caddyt, hanem a dvd-rw helyére - már amelyik gépben van ugye - , hogy hurcolászás közben ne feszüljön, mozogjon, vagy törjön a hdd, ill. caddy sata és tápcsatlakozója.
-
dbius
veterán
válasz
Chaser #32204 üzenetére
"Amúgy amit utoljára vettem az igen masszív és szerencsére nincs rajta az ocsmány kék led se, sőt semmilyen"
Én is olyan hdd caddyt vettem, amiben nincs külön led. Mondjuk az az igazság, hogy esetemben nem is figyeltem a rendeléskor, hogy van-e rajta, vagy nincs, aztán amikor megjött és kipróbáltam, akkor láttam, hogy nincs. De igazából még jobb is így, főleg sötétben való használat esetén. Van már annyi led itt-ott, hogy még így is olyan az asztalom környéke, mint egy karácsonyfa
-
dbius
veterán
válasz
felvono #32118 üzenetére
Kicsi az asztal, amin vannak a cuccok (dokk+x200), KVME switch, router, monitor, bill+egér, scanner, mellette az asztali gép a házával a földön a nyomtatóval. Egyszerűen már nem tudom hova tenni a külső írót. Egy nagyobb asztal lenne a egyik megoldás, de még nem találtam olyat, amit megfelelt volna nekem
Ezen kívül nincs kedvem folyamatosan előbányászni a tápot, kábelt, összedugni, szétszedni, amikor használni akarom, kényelmesebb lenne a dokkolóban. (azt meg nem szeretem, ha a tyúkbelek össze-vissza lógnak gazdátlanul az asztal mellett-alatt, stb...)
audi100td: Thx, ránézek. Ezek szerint t500-ban is 9,5mm magas a dvd író? Mert találtam volna egy szinte vacsi új írót, de az t520-ból való, és az a vastagabb fajta (12? mm)
-
dbius
veterán
Nos, valakinek nincs Ultrabase dokkolóba való - eladó - dvd írója? (x200-hoz, tehát sata és 9,5 mm magas kellene, lehetőség szerint kis áramfelvételű...)
Ugyanis csak szétszedtem a Lenovo külső házas dvd írómat, hogy kipróbáljam a dokkolóban. Levettem az előlapját is, így már be tudtam tolni a dokkolóba, bár eléggé passzentosan ment bele. Azonban nem kapott elég feszt, nem látta semmi sem (Linux, win, ill. eszközkezelő). A dokkolóból való kivétele már érdekesebb volt, ugyanis kézzel nem tudtam kiszedni a passzentos mérete miatt, kézzel sehol nem tudtam megfogni, hogy kihúzzam, ezért szó szerint egy vékony, hegyes kombinált fogó lett a megoldás
Ekkor megnéztem alaposabban is az írót, nem is csodálkozom, hogy nem ment rendesen y usb-vel sem, ugyanis a címkéjén (matshita v. matsushita, típusra nem emlékszem,de talán uj-890, v.892) 5V 1,5A!!! szerepel
Csak tudnám, hogy gyárilag a Lenovo miért ilyen eszközt pakolt bele, nehogy lehessen használni külső adapter nélkül. (azaz alkalmanként korábban működött a külső adapter nélkül, de legtöbbször az elégtelen fesz. miatt hol eltűnt, hol megjelent az OS alatt).
-
dbius
veterán
Nincs valakinek X200 Ultrabase dokkolóba való dvd írója, amit eladna? Lehet érdekelne egy.
Van ugyan egy külső házas Lenovo íróm, amit megpróbáltam - külső ház nélkül
- berakni a dokkolóba, de szorul és az előlapja sem passzol, a külső házban pedig kell neki külön - külső - táp - y usb kábelt használva sem megy -.
-
dbius
veterán
válasz
kaller1 #31845 üzenetére
Az eladó értékeléseit érdemes átnézni, nem tűnik túl "egyenes" embernek.
Árban egyébként én azt mondom, hogy nem volt drága. De van egy nagy hiányossága, hogy nem dokkolható (szerk: legalábbis számomra hiányosság, hogy csak usb-s port replicatorral).
Sensei: Kíváncsi leszek a személyes tapasztalatra a géppel kapcsolatban, számolj be róla, ha lesz időd
-
dbius
veterán
válasz
mitulabattyi #31720 üzenetére
Akkor mára mindenki vonujjjon el, oszt jóccakát.
-
dbius
veterán
válasz
buvartacsko #31716 üzenetére
Na tessék, akkor mára letészem a lantot
J00hnny: Lehet, én magára az elem kivételes törlésre reagáltam, de ezek szerint mégis működik a dolog.
-
dbius
veterán
válasz
buvartacsko #31428 üzenetére
thx, akkor itt lesz a kutya elásva, mert hang nélkül néztem, majd otthon megnézem még 1*
-
dbius
veterán
válasz
buvartacsko #31414 üzenetére
Lehet, hogy velem van a baj, de én azon kívül, hogy nyomogatja az esc-et, meg a pgup-ot, semmit nem látok ebből a videóból. (legalábbis nem látom, hogy mozogna az egész, vagy süppedne)
-
dbius
veterán
válasz
audi100td #31115 üzenetére
Keresd meg priviben O-C-B kollégát, ahogy nézem az általa apróra feltett gépekhez szokott adni ilyen kiegészítőt is. Hátha tud jó áron külön is adni egyet.
Szerk: a kolléga neve összezavarja a formázást
(#31116) franc0 : Akkor ugyanúgy látjuk a dolgokat
(#31115) audi100td: Értem, nincs vele üzleti tapasztalatom, így ezt nem tudom, de a 10k ezért a cuccért új állapotban elsőre kevésnek tűnik - nekem -.
-
dbius
veterán
válasz
audi100td #31109 üzenetére
Nekem van egy ilyen, azt hordom a laptoppal. Lapos léte ellenére van súlya rendesen. Ha csak megy a laptop róla, akkor nem melegszik, de töltés közben fel tud melegedni rendesen - nem süt, de elég meleg -.
Én 2 éve használom, működik rendesen, nem lazult ki a csatlakozóknál - mondjuk vigyázok rá, nem gyűröm-hajtom a kábelt összevissza -.
Egyébként nagyon praktikus tud lenni, hogy kocsiban is használható, illetve akár az autóban is tölthető vele/mellette egy telefon is.
Szerk: minőségileg teljesen rendben van, nincs hangja, csak ha hozzászorítom a fülem, akkor hallok valami nagyon halk hangot belőle.
(#31112) hruodnand: Szerintem az összes kiegészítővel, ami a hirdetésben van, azzal együtt érhet maximum annyit, ami alapárként fel van tüntetve. alfa156 kollégától hasonló kiépítettségű t61-et dokkolóval lehetett venni 55k körüli áron (igaz, azok nem ips-ek voltak, ill. nem magyar billentyűzetesek).
-
dbius
veterán
Ha hosszirányban mozog, akkor szerintem nem kell cserélned semmit, csak az érintkező tüskék "le vannak nyomódva" és ez okoz kontakthibát.
A gép kikapcsolt állapotában az ethernet csatlakozó tüskesorát kellene egy kicsit felfelé állítani pl. egy kis csipesszel.
-
dbius
veterán
válasz
r3dsnake #31077 üzenetére
Egyetértek, alap funkció lenne.
A power gombra nem tudtad beállítani a bill. kombinációt?
Egyébként ez is azt mutatja, hogy valami szoftveres gubanc van a háttérben.
Egyébként eseménynaplóban nem találtál semmit erre a problémára vonatkozóan? kék halált is történt? Ha igen, bluescreenview-val nézd meg, hátha kiderül valami, akár eseménynaplóból, akár ezzel a progival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest